Inkl. halvpension og 2 udflugter

Bornholm · Ferie i Gudhjem · 2021

Busrejser
5, 6, 10 eller 11 Dage

Velkommen til solskinsøen Bornholm, som det anerkendte rejsemagasin Condé Nast Traveller har kåret til nummer to over Europas bedste ferieøer. Med Vitus Rejser bor du i en af øens allerskønneste byer Gudhjem på det meget populære Hotel Gudhjem.

På rejsen er der inkluderet flere spændende udflugter, og sammen med vores lokalkendte rejseleder oplever vi skønne Bornholms både mere og mindre kendte seværdigheder. Vælg mellem ophold på 5, 6, 10 eller 11 dage.

Bornholm er noget så dansk - og alligevel helt anderledes. Her er forrevne klippekyster, små fisker­lejer med bindingsværkshuse, rundkir­ker, røgerier og ikke mindst tradition for mange solskinstimer. Øen tilbyder noget for alle...

Velkommen til solskinsøen Bornholm, som det anerkendte rejsemagasin Condé Nast Traveller har kåret til nummer to over Europas bedste ferieøer. Med Vitus Rejser bor du i en af øens allerskønneste byer Gudhjem på det meget populære Hotel Gudhjem.

På rejsen er der inkluderet flere spændende udflugter, og sammen med vores lokalkendte rejseleder oplever vi skønne Bornholms både mere og mindre kendte seværdigheder. Vælg mellem ophold på 5, 6, 10 eller 11 dage.

Bornholm er noget så dansk - og alligevel helt anderledes. Her er forrevne klippekyster, små fisker­lejer med bindingsværkshuse, rundkir­ker, røgerier og ikke mindst tradition for mange solskinstimer. Øen tilbyder noget for alle sanser, uanset om du er til kunst og kultur, historie, gastronomiske lækkerier, vandreture eller afslapning i naturskønne omgivelser. For den aktive er øen også et drømmerejsemål. Den gamle jernbane på Bornholm er omdannet til fantastiske cykelveje, og det er oplagt at vandre langs de smukke kyster. Er du til golf, kajak eller anden sport, er der også mulighed for det. 

​Vi bor i Gudhjem, som ligger på den nord­lige side af Bornholm, og som vel nok er øens hyggeligste by. Byens fiskere var de første, der begyndte at ryge fisk i de karakteristiske skorstene. I dag giver de unikke skorstene, der stikker op over byens røde tage, Gudhjem et helt særligt præg. Den idylliske havn med de små havnepladser er desuden et skønt sted at slappe af og måske nyde en kølig øl. Rejsen er tilrettelagt med et par inkluderede udflugter samt mulighed for at deltage i flere indholdsrige ekstraudflugter. Derudover er der god tid til selv at udforske solskinsøen under opholdet.

Velkommen til en ferie i Danmark, som på smukkeste vis illustrerer, at man ikke altid behøver at rejse langt væk for at få de gode oplevelser. 

Kort - Bornholm - Gudhjem - Sommer 2020

Datoer og priser

Vent lidt, mens vi finder datoer og priser

Tillæg pr. person

Dobbeltværelse med havudsigt • 5 dage
400,-
Dobbeltværelse med havudsigt • 6 dage
500,-
Dobbeltværelse med havudsigt • 10 dage
800,-
Dobbeltværelse med havudsigt • 11 dage
1.000,-
Eneværelse • 5 dage
400,-
Eneværelse • 6 dage
500,-
Eneværelse • 10 dage
800,-
Eneværelse • 11 dage
1.000,-
Eneværelse med havudsigt • 5 dage
800,-
Eneværelse med havudsigt • 6 dage
1.000,-
Eneværelse med havudsigt • 10 dage
1.600,-
Eneværelse med havudsigt • 11 dage
2.000,-
Afbestillingsforsikring • 5 dage
250,-
Afbestillingsforsikring • 6 dage
300,-
Afbestillingsforsikring • 10 dage
500,-
Afbestillingsforsikring • 11 dage
550,-
Obl. administrationstillæg
89,-

Rabat pr. person

3-sengsværelse
50,-
Brorabat · Rejsende fra Fyn eller Jylland
250,-

Inkluderet i prisen

  • Bustransport Sjælland-Gudhjem t/r
  • Færge Ystad-Rønne t/r
  • Ophold på Hotel Gudhjem***
  • Halvpension på hotellet (morgenmad og middag)
  • Gratis kaffe/te på hotellet mellem kl. 11.00-22.00
  • Heldagsudflugt iht. program 
  • Udflugt ud i det blå 
  • Rejseleder på hele rejsen

Opsamling på busrejser

Start din rejse på et af vores mange opsamlingssteder. Fold køreplanen ud for at se alle ruter og opsamlingstider.

Bemærk

Ved hjemrejse d. 1/8 og 25/9 ankommer vi til Sjælør Station ca. kl. 21.15, to timer senere end på de øvrige afgange.

Hovedrute 25 · Bornholm

Udrejse Hjemrejse
08.00 Kalundborg Bane 21.30
08.15 Svebølle Center 21.15
08.30 Jyderup Bane 21.00
09.00 Holbæk Bane ved Jernbanevej 6 20.30
09.30 Roskilde ved hjørnet af Køgevej og Ny Østergade 20.00
09.45 Høje Taastrup Station ved Banestrøget og taxiholdepladsen 19.45
10.15 København, Sjælør Station 19.15
10.30 Femøren Metrostation ved Hedegaardsvej 50 19.00
Fold køreplanen ud Skjul køreplanen

Bemærkninger

Ekstraarrangementer bestilles og betales hos rejselederen på Bornholm.

Bemærk: Pga. grænsekontrollen mellem Danmark og Sverige skal du medbringe gyldigt billed-id i form af pas eller kørekort på alle rejser til Bornholm.

Hvis man er gangbesværet og behøver hjælp, forventes det, at man har ledsager med. Rejsen er ikke egnet til kørestolsbrugere.

Dagsprogram

1. dag: Fra Sjælland til Gudhjem

Sæt dig godt til rette i bussen, og find ferieglæden frem. Bagagen tager chaufføren godt hånd om, så den skal du først tænke på, når vi er fremme i Gudhjem. Vi kører fra Sjælland over Øresundsbroen til Ystad, hvorfra vi sejler til Bornholm. Vi har bussen med på færgen, så vi kører direkte fra borde med kurs mod Gudhjem.

Først på eftermiddagen ankommer vi til Hotel Gudhjem, hvor værtsparret og vores rejseleder byder os velkommen. Efter at vi har fundet os til rette på hotellet, er der velkomstmøde, hvor rejselederen vil fortælle om de næste dages udflugter og aktiviteter. Om aftenen disker hotellets køkken op med rejsens første middag.

Bemærk: Pga. grænsekontrollen mellem Danmark og Sverige skal du medbringe gyldigt billed-id i form af pas eller kørekort på alle rejser til Bornholm. 

Udsigt over smukke Gudhjem.

Udsigt over smukke Gudhjem.

2. dag: Heldagsudflugt

Af hensyn til de mange stamgæster, som besøger Bornholm igen og igen, kører vi to forskellige heldagsudflugter, som skifter fra uge til uge. 

Afrejse i lige uger: 22/5, 31/5, 4/6, 20/6, 28/6, 3/7, 13/7, 18/7, 27/7, 1/8, 11/8, 25/8, 8/9, 21/9 og 25/9
Borgedal, Kræmmerhuset, Rønne og Bornholms Tekniske samling

I dag tager vi ud på en skøn heldagsudflugt, hvor vi oplever noget af det bedste, som Bornholm har at tilbyde. Vi kører fra Gudhjem over Rø, med lille stop i Borgedal, hvor vi på et kort stop nyder den fantastiske natur. Vi kører videre ind i landet til Kræmmerhuset, som både er er kunsthåndværkbutik samt én af de smukkeste haver på Bornholm. Haven er anlagt helt tilbage i 1800-tallet.

Udflugten fortsætter herefter til Rønne, hvor vores rejseleder tager hos med på en byvandring i den gamle by, som er præget af arkitektur fra 1800-tallet. Der vil været tid til frokost og shopping på egen hånd. Efter frokost kører vi til Bornolms Tekniske Samling af køretøjer, maskiner og møbler, alle med tilknytning til øen. En perle af et museum. Efter besøget returnerer vi til Gudhjem ad den smukke strandvej.

Solen skinner på Bornholms største by, Rønne.

Solen skinner på Bornholms største by, Rønne.

Afrejse i ulige uger: 27/5, 8/6, 12/6, 24/6, 8/7, 22/7, 6/8, 16/8, 20/8, 30/8, 3/9, 13/9 OG 17/9
Almindingen, Ekkodalen, Nexø og Svaneke

Denne dejlige udflugt tager os sydpå gennem Almindingen, som er Danmarks tredjestørste skov. Her aflægger vi et besøg i Ekkodalen, som er mest kendt for sit ekko, der opstår, når lyden kastes tilbage fra de stejle klippevægge. Udflugten fortsætter herefter til til Snogebæk/Dueodde for et lille stop og videre til Nexø, hvor vi besøger sommerfugleparken med mere end 1.000 arter.

Herfra kører vi videre til dejlige Svaneke, hvor der vil være tid til lidt sen frokost. Mon ikke også du skal forkæle dig selv lidt af den berømte Bülow Lakrids, som blev opfundet i Svaneke? Turen går hjem via Strandvejen til Gudhjem. 

Den berømte Ekkodal på Bornholm.

Den berømte Ekkodal på Bornholm.

Under dit ophold på Bornholm tilbydes følgende ekstraarrangementer, der bestilles og betales hos rejselederen:

Ekstraarrangement: Ertholmene med Christiansø 

Varighed: Ca. 5 timer. Pris: kr. 275,-
Vi sejler fra Gudhjem med et moderne skib, der har plads til 300 passagerer. Under sejladsen, der tager cirka en time, kan vi slappe af i skibets saloner. På de fredede øer Ertholmene, som er et helt enestående stykke Danmark, viser rejselederen rundt. Vi har cirka tre timers ophold på øerne, så der er god tid til at få det hele med.

 Ertholmene med Christiansø.

 Ertholmene med Christiansø.

Ekstraarrangement: Udflugt til Hammerhus og Allinge, inkl. fiskebuffet på Nordbornholms Røgeri  

Varighed:  Heldagsudflugt. Pris: ca. kr. 280,- 
Vi tager lokalbussen til Hammershus, hvor der vil være tid til at opleve både besøgscenter og borgruin. Derfra tager vi videre med lokalbussen til Allinge, hvor  vi efter en lille byvandring spiser frokost på Bornolms bedste røgeri, Nordbornholms Røgeri, inden turen går tilbage til Gudhjem. 

Borgruinen Hammershus.

Borgruinen Hammershus.

Hjemrejsedag (5., 6. 10. eller 11. dag): Udflugt ud i det blå

Efter en dejlig morgenmad på hotellet bliver vi hentet af Aakirkeby Turistfart, som bringer os på et sidste eventyr inden hjemrejsen. Afhængig af vind op vejr drager vi ud på en sidste udflugt, der tager os ud i det blå på dejlige Bornholm. Du kan bare sætte dig tilrette i bussen og lade dig overraske over, hvad vores dygtige rejseleder har fundet på.

Der vil være god tid til frokost på egen hånd, inden vi bliver hentet af vores sjællandske bus og kører til Rønne, hvor færgen mod Ystad venter. Din kuffert står trygt i bussens bagagerum, så hænderne er frie til måske at bære på en enkelt pose fra skibets velassorterede butik. I Ystad kører chaufføren igen fra borde og sætter kursen mod Sjælland.

Farvel til Gudhjem - for denne gang...

Farvel til Gudhjem - for denne gang...

Hotelinformation

Hotel Gudhjem ***
VisSkjul

Vitus Rejser har haft gæster på Hotel Gudhjem i over 40 år, og her bydes vi velkommen på syngende bornholmsk af vores værtspar, Stine og Michael Wolfs­berg. De holder af vores gæster, og for dem er god service det mest naturlige i verden. Her siger man ikke farvel, men på gensyn. Har du en gang besøgt Hotel Gudhjem, lover vi dig, at du kommer igen.

Hotel Gudhjem ligger midt på bakken i den hyggelige by, der er kendt for sine stejle gader. Hotellet har til huse i Gudhjems gamle, smukke købmandsgård, der har masser af atmosfære. Beliggenheden fås ikke bedre – der er kun 200 meter fra hotellet ned til byens livlige havn. 

På Hotel Gudhjem spiser man godt. Halvpensionen byder på en lækker morgenmadsbuffet samt samt en lækker aftenbuffet.  Der er desuden gratis kaffe/te på hotellet fra kl. 11.00-22.00.

Hotellet har en hyggelig opholdsstue, billardrum, bibliotek, gratis WiFi samt indendørs pool. (Medbring eget badehåndklæde). Afslapning er der masser af plads til i den dejlige gårdhave eller på den skønne solterrasse med udsigt over havnen og havet. Hotellet har egen petanquebane, og vores rejse­leder er altid klar til en match. Er du glad for at cykle, er der mulighed for at leje cykler på hotellet, så du kan opleve de naturskønne omgivelser på to hjul. Ikke langt fra Gudhjem findes der desuden to gode golfbaner, og hotellet hjælper gerne med at booke starttider.

Ved ankomst og afrejse, skal man være opmærksom på, at bussen ikke altid kan køre helt ned til hotellet, og du skal være forberedt på at trille/bære din kuffert op eller ned ad bakken ved hotellet. 

Værelser

De velfungerende værelser er forskellige i størrelse og indretning, men er alle bekvemt indrettet med tv samt badeværelse med bruseplads. (Hårtørrer kan lånes i receptionen). Værelserne ligger i stueplan, på 1. og 2. sal. På 2. sal findes der fem eneværelser. Elevatoren kører kun til 1. sal. På enkelte ene- og dobbeltværelser er der udsigt over Østersøen (mod tillæg). På 5- og 6-dages rejser er det muligt at bestille dobbeltværelse som eneværelse mod tillæg.

 
Velkommen til Hotel Gudhjem.
Velkommen til Hotel Gudhjem.
Hygge i gårdhaven på Hotel Gudhjem.
Hygge i gårdhaven på Hotel Gudhjem.
Indendørs pool på Hotel Gudhjem.
Indendørs pool på Hotel Gudhjem.
Eksempel på dobbeltværelse på Hotel Gudhjem.
Eksempel på dobbeltværelse på Hotel Gudhjem.
Eksempel på eneværelse på Hotel Gudhjem.
Eksempel på eneværelse på Hotel Gudhjem.