Inkl. halvpension!

Cykelferie i Søhøjlandet · 2023

Busrejser
6 Dage

Tag med Vitus Rejser på cykelferie i Søhøjlandet omkring Silkeborg. Her byder vi på nogle af de allerbedste cykeloplevelser, man kan finde i dejlige Danmark, samt en unik mulighed for at cykle Endelave rundt.

Søhøjlandet omkring Silkeborg byder på et væld af smukke naturscenerier med store grønne bøge-, løv- og nåleskove, langstrakte hedebakker med lyngdækkede toppe, åbne herregårdslandskaber, slugter og dale med blanke søer, hvoraf flere er forbundet med Danmarks største å, Gudenåen. På vores cykelture kommer vi igennem hyggelige landsbyer fyldt med jysk charme, og vi kører både på asfalterede stier og skovveje, hvor vi oplever naturen på nært...

Tag med Vitus Rejser på cykelferie i Søhøjlandet omkring Silkeborg. Her byder vi på nogle af de allerbedste cykeloplevelser, man kan finde i dejlige Danmark, samt en unik mulighed for at cykle Endelave rundt.

Søhøjlandet omkring Silkeborg byder på et væld af smukke naturscenerier med store grønne bøge-, løv- og nåleskove, langstrakte hedebakker med lyngdækkede toppe, åbne herregårdslandskaber, slugter og dale med blanke søer, hvoraf flere er forbundet med Danmarks største å, Gudenåen. På vores cykelture kommer vi igennem hyggelige landsbyer fyldt med jysk charme, og vi kører både på asfalterede stier og skovveje, hvor vi oplever naturen på nært hold. 

Denne cykelferie byder ikke kun på motion, men også flere historiske indslag, når vi cykler langs Gudenåens gamle Træksti  og oplever Sejs Hede med græssende får. Et landskab som nok er noget af det nærmeste man kan komme på et rigtigt guldalderbillede fra midten af det 18. århundrede.  

Vi har desuden krydret denne cykelferie med flere spektakulære oplevelser, såsom en sejltur på Silkeborgsøerne samt et besøg på det spændende Asger Jorn-museum i Silkeborg. Sidst men ikke mindst har du mulighed for at deltage i en ekstraudflugt til Kattegats fredfyldte ø Endelave, der blev kåret som årets ø i 2020.

Vores base er det hyggelige Scandic Silkeborg, som ligger i smukke grønne omgivelser blot få kilometer fra Silkeborg centrum. Hotellet tilbyder en bred vifte af både indendørs- og udendørs faciliteter, som f.eks. indendørs pool. 

I rejsens pris er de fleste måltider inkluderet. Hotellet sørger for en stor morgenbuffet og lækre 3-retters middage. På cykelturene får vi madpakker med fra hotellet, som vi nyder i det grønne på særligt udvalgte steder på dagens etape.

Vi glæder os til at vise dig Søhøjlandets smukke naturscenerier fra cykelsadlen.

 

Kort - Cykelferie i Søhøjlandet - Sommer 2021

Datoer og priser

Vent lidt, mens vi finder datoer og priser

Tillæg pr. person

Eneværelse
1.375,-
Afbestillingsforsikring
453,-
Obl. administrationstillæg
89,-

Rabat pr. person

Brorabat · Rejsende fra Bornholm
250,-

Ekstraarrangementer

Heldagsudflugt til Endelave, inkl. frokost
600,-

Inkluderet i prisen

 • 4-stjernet bus, inkl. pladsreservation og WiFi
 • 5 nætter i Silkeborg på Scandic Silkeborg***
 • 5 x morgenmad (2.-6. dag)
 • 3 x madpakke (2.-4. dag)
 • 5 x 3-retters middag (1.-5. dag)
 • Cykeltur Silkeborg rundt
 • Sejltur på Silkeborg-søerne
 • Cykeltur gennem Nordskoven, Gjernbanen og Gjern Bakker
 • Besøg på Asger Jorn museet, inkl. entré og rundvisning med lokalguide
 • Cykeltur ad Guldalderruten
 • Rejseleder på hele rejsen

Køreplaner

Start din rejse på et af vores mange opsamlingssteder. Fold køreplanen ud for at se alle ruter og opsamlingstider.

Hovedrute 13 · Jylland

Udrejse Hjemrejse
06.00 Roskilde ved hjørnet af Køgevej og Ny Østergade 18.45
06.15 Høje Taastrup Station ved Banestrøget og taxiholdepladsen 18.30
07.00 Valby Station ved Lyshøjgårdsvej nr. 73 (busholdepladsen) 18.00
07.30 Karlslunde ved motorvej (udrejse Cirkel K/vest og hjemrejse Shell/øst) 17.30
07.45 Ølby Station ved Netto 17.15
08.15 Ringsted Bane 16.45
08.30 Sorø Busterminal, Rådhusvej 16.30
08.45 Slagelse Station ved Nordre Stationsvej 16.15
09.15 Nyborg Station 15.45
09.45 Odense ved Sivmosevænget ved McDonalds/motorvej til Odense 15.15
10.30 Fredericia Station 14.30
Fold køreplanen ud Skjul køreplanen

Dagsprogram

1. dag: Mod Silkeborg i det jyske Søhøjland 

Det er let at tage på cykelferie med Vitus Rejser; du møder op på dit valgte opsamlingssted, sætter din cykel i bussens cykeltrailer og finder din forhåndsreserverede plads i vores 4-stjernede bus. Herefter sørger chaufføren og vores rejseleder for en behagelig rejse til det bakkede jyske Søhøjland. Ved Vejle holder vi en lille frokostpause, og om eftermiddagen er vi fremme ved Silkeborg og Hotel Scandic, der ligger i skønne grønne omgivelser tæt på Silkeborg Langsø og blot få kilometer fra selve byen. 

Efter at du har fundet dig til rette på dit værelse, kan du gå på opdagelse på hotellet, som har flere dejlige faciliteter både inden- og udendørs. Måske bliver du fristet til en svømmetur i hotellets indbydende indendørs pool? Du kan eventuelt også gå en tur i det nærliggende grønne område. Om aftenen mødes vi i hotellets restaurant til en fælles 3-retters velkomstmiddag.

Inkluderede måltider: Middag.

Velkommen på cykelferie.

Velkommen på cykelferie.

2. dag: Silkeborg rundt  og sejltur på Silkeborgsøene  

Efter en dejlig nattesøvn og hotellets store morgenbuffet er vi klar til rejsens første cykeludflugt. Fra hotellet kører vi langs Silkeborg Langsø, som vi krydser via Kærsgårdsbroen frem til Søndre Ringvej. Vi kører forbi Vestre Kirkegård og sætter kurs mod Vestskoven, hvor tyskernes militære hovedkvarter i Danmark holdt til fra 1943-1945. I dag fungerer bunkeren som museum, hvor du kan opleve historien med mange originale effekter fra tiden under 2. Verdenskrig. I de smukke grønne omgivelser finder man også KunstCentret Silkeborg Bad, som ligger i et gammelt kurbad, der er blevet nænsomt restaureret og nu har fået nyt liv fyldt med smuk kunst og skulpturer.

Vi fortsætter ad cykelstien nedenom Almind Sø, hvor vi stopper ved Østre Søbad, et særligt populært samlingssted om sommeren og en af Danmarks reneste søer. Herfra går turen nordover langs Gudenåen til Indelukket, som er en kombineret bypark og marina med å, skov og park i direkte forbindelse med Silkeborg. Her finder man også Museum Jorn, som indeholder intet mindre end 5.500 af Asger Jorns kunsværker. Tilbage i byen krydser vi Gudenåen og sætter cyklerne for en kort bemærkning, da vi om eftermiddagen skal nyde en times sejlads på Silkeborgsøerne. 

Vel ombord sejler vi fra havnen ud gennem Remstrup Å og nyder naturen i åløbet, som er fyldt med glade kanogæster, og vi ser de smukke lokale villaer med haver, der går helt ned til åen. Fra det tætte åløb krydser vi Brassø, hvor der er mere plads og luft, til hyggelige Sejs Snævring med de smukke huse og haver, hvor naturen og dyrelivet er i fokus. Tilbage på land fortsætter vi cykelturen og runder Silkeborg Papirfabrik, som alle dage har været et pulserende centrum i Silkeborg. Vitus rejseleder fortæller stedets historie inden vi kører retur til vores hyggelige hotel. 

Dagens etape: Cirka 20 kilometer

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og middag. 

På sejltur på Silkeborgsøerne.

På sejltur på Silkeborgsøerne.

3. dag: Nordskoven, Gjernbanen og Gjern Bakker 

Turens længste etape byder på helt fantastiske landskabsoplevelser. Fra hotellet kører vi mod Nordskoven mod Resenbro, som ligger ganske tæt på den kendte racerbane Jyllandsringen. Vi følger Gudenåen på Gjernbanestien, som løber parallelt med åen. Vi tager det stille og roligt og nyder det dramatiske istidslandskab i Gjern Bakker. Den brede Gudenådal er fredet sammen med de omkringliggende bakker og sidedalen og gennem det hele flyder den mægtige Gudenå gennem landskabet.

Vi kommer igennem Gjern og ser byens smukke gamle kirke fra 1428 og vi passerer også forbi Tvilum Kirke, som er resterne af et gammelt augustinerkloster fra det 12. århundrede. Vi stopper ved Svostrup Kro, hvor tiden nærmest har stået stille i hundrede år. I gamle dage var der en livlig trafik op og ned langs Gudenåen og kroen blev benyttet som spise- og hvilested. På den smukke 4-længede gård har man bibeholdt ånden fra en svunden tid, og har du lyst, kan du købe dig en kaffe to-go og lade dig gribe af fortidens nostalgiske stemning. Langs Gudenåen løber den gamle Træksti, også kaldet Pramdragerstien. Trækstien er skabt for heste og pramdragere, der trak pramme med varer mellem Silkeborg og Randers især i anden halvdel af 1800-tallet. Vi kommer også forbi Sminge Sø, som er en af de bedste fuglelokaliteter ved Gudenåen, og hvor man især i vintermånederne kan opleve et væld af ænder, gæs og svaner. 

Dagens etape: Cirka 45 kilometer

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og middag.

Glæd dig til at nyde smukke landskaber ved Silkeborg.

Glæd dig til at nyde smukke landskaber ved Silkeborg.

4. dag: Asger Jorn og Guldalderruten

I dag kører vi fra hotellet til Asger Jorn-museet, som ligger smukt tæt på Remstrup Å. I selskab med en lokalguide dykker vi ned i Asger Jorns kunst og går bag om kunstnerens motivation og dagsorden.

Efter denne interessante oplevelse hopper vi igen på cyklerne for at starte på dagens egentlige etape, Guldalderruten, som er dedikeret til kunsten og naturen. Efter vi har cyklet en lille kilometer stopper vi ved Vejlbo Mose, der er udgravet i midten af 1800-tallet ved håndkraft. Hvis man hopper på underlaget uden for stierne, kan man mærke det gynger lidt, da det store område er mættet af vand.

Vi fortsætter af den brede skovsti frem til Horsens Landevej, og cirka 200 meter længere fremme kører vi ind i skoven og videre gennem en tunnel til Søbadet ved Almindsø, som er en af Danmarks reneste badesøer. Vi kører tilbage gennem tunnelen og til højre ad den skovsti, der i det 18. århundrede var en del af landevejen gennem Jylland fra Horsens til Viborg. Langs vejen ser vi 200 år gamle bøge- og asketræer, og hele området er gammel moræne, skabt af flere istiders aflejringer og smeltevandserosion. I Østerskoven ser vi 3.000 år gamle gravhøje fra bronzealderen.

På cyklerne fortsætter vi sydover ad Paradisvejen og ind i Silkeborg Sønderskov parallelt med Slåensøen frem til Svejbæk Færge, hvor vi skal krydse Svejbæk-snævringen med en soldrevet båd. Der er ikke plads til så mange ombord, så vi sejler over i mindre grupper.

Midt i de naturskønne omgivelser holder vi et velfortjent hvil og spiser vores medbragte madpakker, inden vi cykler videre og nyder den fantastiske udsigt til Himmelbjerget. Vi passerer det gamle Traktørsted Ludvigslyst, som i 1800-tallet var et kendt mødested for mange kunstnere, og herfra går turen videre ad Julsøvej i Sejs med søerne på vores venstre side, indtil vi drejer fra ved Borgdalsvej for at opleve Sejs Hede. Vi kører op ad den høje lyngbakke til Stoubjerg, der ligger 99 meter over havets overflade og nyder den formidable udsigt over Søhøjlandet fra Silkeborg i vest til Himmelbjerget i øst. Herfra kører vi på tværs af Sejs Hede ad Sindbjergvej til vi igen møder Julsøvej, hvor vi passerer det rekreative område De Små Fisk.

Hvis du ikke orker at køre med op i den høje lyngbakke, kan du eventuelt vente på resten af gruppen i det smukke grønne område, hvor vi selvfølgelig skal se den skulptur, som Asger Jorn lavede til minde om sin gode ven og mentor Christian Christensen, som boede i Sejs. Vi kører det sidste stykke gennem Silkeborg Nordskov tilbage til byen og vores dejlige hotel. Vi runder dagen af med en fælles middag i hotellets restaurant. 

Dagens etape: Cirka 30,5 kilometer

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og middag.

Fra Stoubjerg nyder vi udsigten over Søhøjlandet fra Silkeborg i vest til Himmelbjerget i øst.

Fra Stoubjerg nyder vi udsigten over Søhøjlandet fra Silkeborg i vest til Himmelbjerget i øst.

5. dag: På egen hånd eller heldagsudflugt til Endelave 

I dag kan du slappe af på hotellet. Måske vil du hvile cykelbenene, tage et dyp i poolen eller slentre en lille tur i området?  Du kan også deltage i en spændende heldagsudflugt til Kattegats lille ø Endelave, som er fyldt med dejlige naturoplevelser.   Om aftenen mødes vi til en fælles afskedsmiddag i restauranten.

Inkluderede måltider: Morgenmad og middag.

Ekstraarrangement: Heldagsudflugt til Endelave, inkl. frokost

Vi spiser en tidlig morgenmad på hotellet, og kører derefter i bus mod den lille havneby Snaptun, som ligger syd for Horsens. Her skal vi sejle med en lille færge cirka 10 kilometer ud i Kattegat til den lille ø Endelave, som er særlig kendt for fantastisk natur, et rigt fugleliv og mange vilde kaniner.

Vi har allieret os med den lokale ø-guide, som møder os i havnen på Endelave. Om formiddagen skal vi på en cykeltur rundt på øen, hvor der undervejs er flere stop og pauser for at høre om nature og landskabet, spiselige og drikkelige planter og selvfølgelig kaninerne. Tag gerne badetøjet med, for vi holder pause ved en af øens fine badestrande med klart og rent vand og er vi heldige, ser vi måske også både sæler og marsvin. Om eftermiddagen skal vi på historisk tur i den smukke og autentiske lille Endelave By med de mange gamle bindingsværksgårde og huse. I byen besøger vi desuden byens museum og den smukke kirke.

Undervejs spiser vi frokost på en af øens caféer samt afslutter turen med kaffe og kage ved havnen inden vi sejler med den lille færge tilbage til fastlandet.

Dagens etape: Cirka 10 kilometer

På cykeltur Endelave rundt.

På cykeltur Endelave rundt.

6. dag: Hjemrejse

En dejlig cykelferie nærmer sig sin afslutning. Efter vi har nydt morgenmaden, pakker vi bussen med vores bagage og cykler, hvorefter vi forlader Hotel Scandic og sætter kursen mod Sjælland.

Inkluderede måltider: Morgenmad.
 

Hotelinformation

Scandic Silkeborg ***
VisSkjul

Certificeret miljøvenligt hotel beliggende midt i Silkeborgs smukke natur og omgivet af skov og søer. Hotellet ligger tæt på Silkeborg Langsø og blot cirka tre kilometer fra byens centrum.

Hotellet har 117 smagfuldt indrettede værelser, restaurant, bar, fitnesscenter, sauna, indendørs pool og have med terrasse, der er særlig populær om sommeren. 

Værelser

Ophold i standard dobbeltværelse på ca. 19 m2 med udsigt over parken, elkedel med kaffe og te, sikkerhedsboks, tv og gratis WiFi samt badeværelse med hårtørrer. Mod tillæg kan der bestilles ophold i standard dobbeltværelse som eneværelse. 

Velkommen til Hotel Scandic i Silkeborg.
Velkommen til Hotel Scandic i Silkeborg.
Restauranten på Hotel Scandic i Silkeborg.
Restauranten på Hotel Scandic i Silkeborg.
Indendørs pool på Hotel Scandic Silkeborg.
Indendørs pool på Hotel Scandic Silkeborg.
Eksempel på standard dobbeltværelse på Hotel Scandic i Silkeborg.
Eksempel på standard dobbeltværelse på Hotel Scandic i Silkeborg.

Praktiske oplysninger

Få svar på en række praktiske spørgsmål i forbindelse med din rejse.

Vigtig information om din cykelferie i Søhøjlandet

Cykelture

Alle dagsprogrammer indeholder cykelture på mellem 20 og 45 kilometer. De gennemføres i et tempo, hvor alle med almindelig fysik, der normalt er fysisk aktive, kan deltage. Bemærk, at landskabet i Søhøjlandet er varieret, og at terrænet er kuperet med stigninger op til ca. 92 meter over havets overflade. Ruterne kan køres af de fleste med almindelig god kondition.

Cykel

På rejsen cykler du på din egen cykel. Det er vigtigt, at den har fået et godt eftersyn inden afrejsen. Vores bus er udstyret med en cykeltrailer, så du skal blot medbringe din cykel til dit valgte opsamlingssted.

Såfremt du ikke ønsker at medbringe din egen cykel, er der mulighed for at leje en cykel hos:

Cykel Favoritten
Søndergade 36
8600 Silkeborg
Tlf.: 53 74 86 00
Se evt. mere på: www.cykelfavoritten.dk

Skulle du få større problemer med din cykel er der også hjælp at hente fra Cykel Favoritten i Silkeborg, som ligger ca. 4 km fra Scandic Silkeborg i centrum af byen. 

Scandic Silkeborg 

Vi skal bo på Scandic Silkeborg, der har stor erfaring med cykelturister. På hotellet bliver din cykel opbevaret i en sikker "outdoor lockers" lige udenfor hotellet. Medbringer du ikke egen cykel, er der rig mulighed for at leje i nærområdet. Scandic Silkeborg tilbyder cykelværkstedsservice, hvor du kan smøre din kæde eller pumpe dækkene, inden du starter dagens cykeltur. 

Påklædning og pakkeliste

Vi anbefaler, at du medbringer:

 • Servicetjekket cykel
 • Cykelhandsker
 • Cykelbukser
 • Svedundertøj
 • Vindtæt overtrækstøj
 • Regntøj
 • Gode cykelsko
 • Cykelhjelm
 • Solbeskyttelse
 • Hat eller kasket
 • Langarmet tynd bluse
 • Vandflaske / Drikkedunk
 • Cykeltaske eller lille rygsæk