Øhop i Det Sydfynske Øhav

Cykelferie på Sydfyn & Øerne · 2023

Busrejser
7 Dage

Tag med os på en herlig cykelferie på Sydfyn med øhop på Tåsinge, Thurø, Ærø, Drejø, Skarø og Langeland. Vi har inkluderet de fleste måltider, alle udflugter, færgebilletter samt entreer. Du skal kun tænke på at nyde naturscenerierne og de særlige udvalgte oplevelser undervejs. 

På Sydfyn og de omkringliggende øer har du mulighed for at få fantastiske cykeloplevelser på ruter gennem de smukke landskaber, og området byder på et væld af oplevelser under åben himmel. Vi har sammensat en dejlig cykelferie med dagsudflugter, der alle starter fra Svendborg.

Allerede på rejsens første dag skal vi afprøve cykelbenene på turen fra...

Tag med os på en herlig cykelferie på Sydfyn med øhop på Tåsinge, Thurø, Ærø, Drejø, Skarø og Langeland. Vi har inkluderet de fleste måltider, alle udflugter, færgebilletter samt entreer. Du skal kun tænke på at nyde naturscenerierne og de særlige udvalgte oplevelser undervejs. 

På Sydfyn og de omkringliggende øer har du mulighed for at få fantastiske cykeloplevelser på ruter gennem de smukke landskaber, og området byder på et væld af oplevelser under åben himmel. Vi har sammensat en dejlig cykelferie med dagsudflugter, der alle starter fra Svendborg.

Allerede på rejsens første dag skal vi afprøve cykelbenene på turen fra herregården Hesselagergård til Svendborg. De følgende dage byder på den sydfynske frugtrute, søfartsruten, Elvira Madigan-ruten, Ærøruten, øhop til Drejø og Skarø og sidst men ikke mindst slutter vi af på Langeland med Tranekærruten. Vi har inkluderet de fleste frokoster undervejs for at forkæle dig med unikke og autentiske smagsoplevelser.  

Vi har udstyret vores bus med en cykeltrailer, og du medbringer din egen cykel på turen. Mange af de steder vi besøger undervejs er med i netværket Bike Friends, som yder ekstra service for cykelgæster. Her kan man som minimum låne cykelpumpe, lappegrej og oplade elcykel.

Det populære Hotel Svendborg er vores feriebase – et dejligt hotel, der ligger i hjertet af den gamle søfartsby. Svendborg er den første Cittaslow-by i Danmark. Cittaslow-bevægelsen står for kvalitet i tilværelsen, bæredygtighed og lokalt producerede varer. Med hotellets gode beliggenhed, har du rig mulighed for at opleve byen, når vi er stået af cyklerne. Her kan du nyde det dejlige gågademiljø, som er fyldt med hyggelige cafeer, samt det maritime liv i den nærliggende havn, som særligt i sommermånederne emmer af atmosfære.

Denne rejse er dog meget mere end blot en cykelferie. For på vanlig vis er der naturligvis en Vitus´ rejseleder med, der udover at holde styr på praktikken, også undervejs sørger for at krydre din cykelferie med historier fra for- og nutiden. Alle entreer er naturligvis inkluderet i rejsens pris. Når du kommer hjem, vil din bagage være fyldt med pragtfulde naturoplevelser, hyggelige minder om godt samvær og viden om Sydfyn og det smukke øhav. 

 

Kort - Cykelferie på Sydfyn - Sommer 2021

Datoer og priser

Vent lidt, mens vi finder datoer og priser

Tillæg pr. person

Eneværelse
1.650,-
Afbestillingsforsikring
540,-
Obl. administrationstillæg
89,-

Rabat pr. person

Brorabat · Rejsende fra Bornholm
250,-

Inkluderet i prisen

  • 4-stjernet bus, inkl. pladsreservation og WiFi
  • 6 nætter på Best Western Hotel Svendborg****
  • 6 x morgenmad (2.-7. dag)
  • 6 x frokost (1.-5. dag og 7. dag)
  • 6 x middag (1.-6. dag)
  • Cykeltur fra Hesselagergård til Lundeborg, Broholm og Svendborg
  • Cykeltur ad Den Fynske Frugtrute
  • Besøg på Skaarupøre Vingård, inkl. vinsmagning
  • Cykeltur ad Søfartsruten
  • Besøg i Troense
  • Besøg på mikrobryggeriet Ø-Bryg, inkl. ølsmagning
  • Sejltur med skibet Helge fra Thurø til Valdemars Slot
  • Cykeltur ad Elviraruten
  • Besøg i Bregninge Kirke
  • Besøg på Tåsinge museum, inkl. entré
  • Sejltur fra Svendborg til Ærøskøbing t/r
  • Cykeltur ad Ærøruten
  • Besøg på søfartsmuseet i Marstal, inkl. entré
  • Øhop færgebillet til Drejø og Skarø
  • Ørundtur i traktordrevne vogne på Drejø med lokalguide
  • Cykeltur på Skarø
  • Cykeltur ad Tranekærruten
  • Besøg på Tranekær slot inkl. entré og rundvisning
  • Besøg ved Tobaksladen
  • Færgebillet fra Spodsbjerg til Tårs
  • Rejseleder på hele rejsen

Køreplaner

Start din rejse på et af vores mange opsamlingssteder. Fold køreplanen ud for at se alle ruter og opsamlingstider.

Hovedrute 18 · Fyn

Udrejse Hjemrejse
07.30 Valby Station ved Lyshøjgårdsvej nr. 73 (busholdepladsen) 21.45
08.05 Karlslunde ved motorvej (udrejse Circle K, vest / hjemrejse Shell, øst) 21.15
08.35 Ølby Station ved Netto 20.45
09.10 Ringsted Banegård 20.10
09.50 Sorø Busterminal, Rådhusvej 19.40
10.15 Slagelse, Nordre Stationsvej 19.15
Fold køreplanen ud Skjul køreplanen

Dagsprogram

1. dag: Fra Hesselager til Svendborg

Det er let at tage på cykelferie med Vitus Rejser; du møder op på dit valgte opsamlingssted, sætter din cykel i bussens cykeltrailer og finder din forhåndsreserverede plads i vores 4-stjernede bus. Herefter sørger chaufføren og vores rejseleder for en behagelig rejse til Fyn.

Fra Sjælland kører vi vestpå, og ved Nyborg forlader vi motorvejen og kører ad Ørbækvejen sydover. Vi har kurs mod det eventyrlige Hesselagergård, der er Danmarks ældste renæssancebygning, og som i dag drives som et moderne landbrug. Det er blevet tid til at afprøve vores cykelben, så her stiger vi på vores medbragte cykler og kører de få kilometer til den lille charmerende fiskerflække Lundeborg, hvor vi spiser frokost på den lille havn.

Efter en dejlig frokostpause forlader vi kysten og kører ind på Landevejen, hvor vi laver en lille afstikker til Broholm. Tidligere lå der en gammel middelalderborg her, som gennem mange år var i slægten Ulfeldts eje. Det nuværende slot er opført i midten af det 16. århundrede og har gennem 13 generationer været drevet af slægten Sehested.

Fra Broholm cykler vi videre gennem Oure, Skårup og Tved mod Svendborg og ankommer til byens hjerte og det dejlige Hotel Svendborg, som skal være vores base den næste uge. Når vi har fundet os til rette på vores værelser, mødes vi i restauranten til en velfortjent velkomstmiddag. 

Dagens etape: Cirka 21 kilometer

Bemærk: Skal du leje cykel i Svendborg, kører du med bussen til Svendborg i stedet for at cykle dagens etape fra Hesselagergård via Lundeborg til Svendborg. 

Inkluderede måltider: Frokost og middag.

Eventyrlige Hesselagergård, der er Danmarks ældste renæssancebygning.

Eventyrlige Hesselagergård, der er Danmarks ældste renæssancebygning.

2. dag: Den sydfynske frugtrute

Efter en dejlig nattesøvn og hotellets gode morgenbord er vi klar til en dejlig cykeludflugt, hvor vi følger æblernes vej fra Sydfyn ud i den store verden.

Fra hotellet kører vi ned til havnen og følger kysten til Skårupøre, hvor vi undervejs vil se den ene æbleplantage afløse den anden. Vi kommer forbi flere gårdbutikker, inden vi når Skaarupøre Vingård, der har specialiseret sig i fremstilling af hvidvin og som er nabo til Aqua Vitae, der fremstiller sydfynsk frugtbrændevin. Her møder vi ægteparret Carsten og Bente, som i de sidste 16 år har boet på det idylliske sted og været vinbønder på fuldtid. Vi hører deres historie og får en rundvisning, hvor vi selvfølgelig slutter af med en vinsmagning.

I parrets hyggelige café spiser vi efterfølgende en frokosttallerken, som er fyldt med produkter fra fynske producenter. Først på eftermiddagen siger vi farvel og cykler tilbage mod Svendborg imellem frugtplantagerne, der ligger på den nedlagte jernbane mellem Svendborg og Nyborg. Indtil 1964 sørgede jernbanen for, at den store mængde frugt kunne komme fra Sydfyn og ud i verden. Tilbage i Svendborg nyder vi middagen i hotellets restaurant. 

Dagens etape: Cirka 22 kilometer

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og middag. 

Skaarupøre Vingård er ren idyl.

Skaarupøre Vingård er ren idyl.

3. dag: Søfartsruten, Tåsinge og Thurø

Dagens første etape i cykelsadlen fører os igen ned til Svendborg Havn, hvor vi følger Øhavsstien forbi Christiansminde, der igennem århundrede har været Svendborgensernes foretrukne udflugtsmål. Ved Hestehavevej krydser vi Thurødæmningen til Thurø, som er en lille hesteskoformet ø på blot 7,5 km2. Her har vi i Thurø by dagens første oplevelse. Vi besøger det lokale mikrobryggeri, hvor ildsjælen og Thurø Bryghus’ ejer tager godt imod os. Vi bliver vist rundt, hører stedets historie og selvfølgelig skal vi smage på de forskellige øl - blandt andet den særlige ”Rough Snuff” med snus, som ikke kan købes på flaske. Efter dette interessante besøg, får vi leveret nogle dejlige sandwich fra Svendborg, og herefter fortsætter vi cykelturen frem til Grasten. 

Vi afleverer vores cykler til en lokal vognmand, inden vi går om bord på veterantræskibet Helge for at sejle over sundet til Tåsinge og Troense hvorfra vi cykler det sidste lille stykke til Valdemar Slot. Vi nyder det smukke grønne område, ser Valdemar Slot udefra og hygger os med vores medbragte sandwich i det grønne. Valdemar Slot er Danmarks største privatejede slot, bygget af Kong Christian IV i midten af 1600-tallet til sønnen Valdemar Christian. Siden 1678 har slottet været i Juel-slægtens eje og en epoke er nu slut, da slottet er sat til salg for ikke mindre end 165 millioner. 

Mens vi nyder omgivelserne, kommer den lokale vognmand med vores cykler, og vi triller stille og roligt videre ned ad Slotsalleen og igennem den hyggelige gamle skipperby Troense. Her oser af atmosfære og idyl blandt de mange velbevarede bindingsværkshuse fra byens storhedstid – dengang hovedparten af den mandlige befolkning var søfarere eller skibsbyggere. Det var her i Troense, at Elvira Madigan og Sixten Sparre boede på et sommerpensionat, for at skjule sig i 1889, men det er en helt anden historie, som vi hører meget mere om på morgendagens udflugt. Dagens sidste etape går igennem Bregninge Skov og Vindeby, inden vi krydser Svendborgsundbroen, hvor du fra 35 meters højde kan nyde det fynske øhav oppefra. Vi krydser Frederiksøen, der ligger i forlængelse af Svendborg havn, inden vi igen er tilbage på vores hotel.  

Dagens etape: Cirka 22 kilometer

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og middag.

Vi tager cyklerne til Valdemars Slot.

Vi tager cyklerne til Valdemars Slot.

4. dag: Elviraruten på Tåsinge

Vi er slet ikke færdige med Tåsinge, så igen i dag krydser vi Svendborgsundbroen på vores cykler. Vi følger Sundvejen frem til Bregninge Kirke, som er en af de danske kirker, der har flest besøgende. Det er der en helt særlig grund til, og den vil du finde, hvis du går op i kirkens tårn (entreen koster ca. fem kroner). Herfra har du en fantastisk udsigt over det sydfynske øhav og Svendborg. På en klar dag kan du faktisk se helt til Kiel i Nordtyskland.

Lige ved siden af Bregninge Kirke ligger Tåsinge museum, som vi skal besøge for at blive klogere på Elvira Madigan og Sixten Sparre. Elvira optrådte som linedanser i familiens cirkus og under en forestilling i Kristianstad, ser den gifte løjtnant Sparre Elvira for første gang og bliver meget betaget af hende. Elvira var familiens stjerneartist, og moderen forsøgte på alle måder at forhindre at Elvira havde kontakt med omverdenen. Det til trods, lykkedes det alligevel det forelskede par at skrive breve til hinanden, hvor de planlagde deres fælles flugt.

Elvira stak af fra Cirkus Madigan i Nordsverige den 28. maj 1889, og sammen med Sixten Sparre flygtede de ned til Stockholm, videre til København og derfra til Troense på Tåsinge og efterfølgende til Hotel Svendborg, hvor de boede fra 18. juni 1889. Pengene slipper dog hurtigt op, og blot en måned efter tager parret på en skovtur i Nørreskoven, hvor Sixten først skyder Elvira og dernæst sig selv. Hun blev 21 år og han 34 år. Parret ligger begravet på Landet Kirkegård, som vi selvfølgelig ser i eftermiddag.

Efter denne fortælling trænger vi til noget at sunde os på, og på den nærliggende Bregninge Kro spiser vi frokost - som i dag er en ægte fynsk æggekage. Herefter fortsætter vi cykelturen til Landet Kirke, hvor vi stopper for at se det smukke gravsted for det ulykkelige par. Der er tradition for, at nygifte brude lægger deres brudebuket på stenen for at give Elvira den buket, hun aldrig fik. Vi cykler derefter videre og følger kanten af Nørreskoven, hvor den tragiske handling fandt sted. I selve skoven er der rejst en mindesten, hvor parret blev fundet. Vi er tilbage i Svendborg om eftermiddagen efter en spændende dag med drama og smukke udsigter.

Dagens etape: Cirka 22 kilometer

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og middag.

Landet Kirkegård.

Landet Kirkegård.

5. dag: Ærøruten

Vi er nu inde i en fast rutine, og lægger således ud med at køre til Svendborg havn, hvorfra vi skal sejle med færgen til Æreskøbing på Ærø. Sejlturen tager ca. 1 time og 15 minutter, så du har god tid til at nyde udsigten over det fynske øhav.

Når vi er kommet i land på Ærø, følger vi Nevrestien langs kysten og nyder den smukke udsigt over havet. Vi kommer igennem de hyggelige små landsbyer Kragnæs, Ommel og Strandbyen fyldt med maleriske stråtækte bindingsværkshuse, og netop her føles det, som om tiden har stået stille. Vi fortsætter frem til skipperbyen Marstal, Ærøs største by, som oser af maritim stemning.

Her skal vi besøge det spændende søfartsmuseum, hvor vi for alvor får saltvand i blodet, når vi går rundt og ser de unikke udstillinger, der afspejler dansk søfartshistorie fra 1600-tallet til i dag. Netop her samlede forfatteren Carsten Jensen inspiration til romanen ”Vi De druknede”. Marstals fremtid ligger stadig i søfarten, og i byen kan man tage en HF-eksamen i søfart og videreuddanne sig til styrmand, ligesom her findes to værfter.

Frokosten denne dag består af et luksusstjerneskud, som vi spiser på Restaurant Fru Berg midt på Marstal havnefront, hvorfra vi har en enestående udsigt over det sydfynske øhav. Fra Marstal går turen via Rolpested og langs kysten til Drejet, som er særligt kendt for sit rige fugleliv. Vi forlader kysten og fortsætter ind på øen igennem Store Rise, med byens lokale bryggeri og kører ad Lille Stokkebyvej tilbage til Æreskøbing.

Her får du tid på egen hånd til at gå på eventyr i de brostensbelagte gader og eventuelt besøge Den Gamle Købmandsgaard på byens torv, hvor du finder mange gode produkter og specialiteter fra Ærø. Her kan du også finde det tidligere vaskehus, som i dag huser det lille mikrodestilleri Ærø Whisky. Er du ikke lige til de stærke sager, kan du også besøge Hattesens Konfektfabrik, hvor man fremstiller lakridskonfekt i en helt særlig kvalitetsudgave. Vi sejler fra Ærø kl. 15.35 og er tilbage i Svendborg kl. 16.50.

Dagens etape: Cirka 25 kilometer

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og middag.

Ærøskøbing er ren idyl.

Ærøskøbing er ren idyl.

6. dag: Øhop på Drejø og Skarø

I dag sejler vi fra Svendborg med M/F Højestene, en færge som har sejlet i det sydfynske øhav siden 1997. Dagens første stop er Drejø, som vi når efter cirka 75 minutters sejlads.

Drejø er 5 kilometer lang og 2 kilometer bred og bebos af blot cirka 70 indbyggere. Øen er en stor naturoplevelse med sit rige fugleliv og det varierede terræn. Vi lader cyklerne stå i havnen, for i dag skal vi mødes med lokale Lars Milling, som vil køre os rundt på øen i traktordrevne vogne. Vi stopper undervejs og Lars fortæller nogle af øens mange historier. Er vi heldige ser vi måske også rørhøge og de smukke hvide dådyr, som findes netop her. Drejø by er en idyllisk lille landsby med smukke bindingsværkshuse samt gårde, og rundt omkring findes flere spændende gårdbutikker med lokalt producerede varer. Efter rundturen har du mulighed for evt. at nyde din medbragte madpakke i Kræmmerhusets hyggelige have. 

Midt på dagen går vi igen om bord på M/F Højestene, og efter en halv times sejlads lægger vi til ved Skarø, som ligger ved udmundingen af Svendborgsund. Skarø er kun halvt så stor som Drejø, så vores cykeltur her er til at overskue. Her bor blot 26 personer på den lille ø, hvis karakteristika er strandenge, diger, sandrev og udsigter. 

Vi kører lidt rundt og nyder naturscenerierne, ser øens lille kirke og besøger Apotekerhaven med et væld af planter, der tidligere blev brugt som medicin og plantefarve. Tilbage i Skarø by får du tid på egen hånd til at gå på opdagelse i bymidten med bindingsværkshuse og de hyggelige gadekær. Har du ikke allerede spist frokost kan du evt. besøge Café SommerSild, som har sit eget røgeri. Tag en sludder med de lokale, nyd en ”Sailing coffee”, eller hvad med at prøve øens økologiske is, som er baseret på birkesaft og sukkertang? Vi er tilbage i Svendborg kl. 17.20.

Inkluderede måltider: Morgenmad og middag.

Den økologiske is fra Skarø findes i mange smagsvarianter.

Den økologiske is fra Skarø findes i mange smagsvarianter.

7. dag: Tranekærruten på Langeland

En dejlig cykelferie nærmer sig sin afslutning, og vi pakker bussen med vores bagage og cykler, hvorefter vi forlader Svendborg og kører mod Langelands ”hovedstad”, Rudkøbing, og havnen, hvor vi sætter os i cykelsadlen for sidste gang.

I Rudkøbing oser det af autentisk havnestemning, og måske genkender du stedet, som har lagt kulisse til Susanne Biers film ”Hævnen”. Vi cykler igennem byen og passerer undervejs en statue af bysbarnet H.C. Ørsted (1777-1851), der bl.a. opdagede elektromagnetismen. Vi forlader den hyggelige handelsby med de fine gamle bygninger og cykler til nogle af Langelands 15 bøller, Simmerbølle (en bølle betyder ”at bo” eller ”by”) og Tullebølle og videre nordover forbi Frellesvig, alt imens vi nyder de landlige omgivelser.

Vores mål er Tranekær Slot, som har været i greveslægten Ahlefeldt-Laurvigs eje siden 1659. I selskab med en lokalguide skal vi indenfor murene og høre familiens mangeårige historie, som er krydret med herlige anekdoter. Efter dette spændende besøg kører vi til den nærliggende Restaurant Generalen, der ligger i Tranekærs Slot gamle herskabsstald med de originale hestebåse og stengulv. Her skal vi nyde Generalens landkost, som er en varm frokostret lavet efter en gammel kogebog fra det 18. århundrede, som tilhørte slottets daværende kok Christoffer Jacobsen.

Vi vender cyklerne og kører sydover, hvor vi holder et kort stop ved Tobaksladen, som er en af de få bevarede tørrelader til tobak fra 2. Verdenskrig. I laden er der en lille udstilling om tobaksproduktion i Danmark og udenfor dyrkes tobaksplanter. Vi fortsætter frem til Spodsbjerg Havn, hvor vi møder vores bus og får læsset cyklerne, inden vi skal sejle med den lille færge til Lolland. Fra Tårs krydser vi Lolland og Falster og vender hjem til Sjælland med en masse kilometer i benene og gode minder fra dejlige dage i naturen på skønne Sydfyn.

Dagens etape: Cirka 24 kilometer

Bemærk: Har du lejet cykel i Svendborg, skal denne afleveres i Svendborg om morgenen. I stedet for cykle sidste dags etape, kører du med bussen fra Svendborg til Tranekær Slot, Tobaksladen og Spodsbjerg Havn.

Inkluderede måltider: Morgenmad og frokost. 

Det imponerende Tranekær Slot.

Det imponerende Tranekær Slot.

Hotelinformation

Best Western Plus Hotel Svendborg ****
VisSkjul

Hotel Svendborg er byens førende hotel og ligger centralt nær gågader, torvet og havnen. Hotellet har både restaurant, café, bar og elevator.

Værelser

Nydelige, lyse værelser indrettet med tv, telefon, radio, gratis WiFi og badeværelse med hårtørrer.

Best Western Plus Hotel Svendborg.
Best Western Plus Hotel Svendborg.
Fællesområde på Best Western Plus Hotel Svendborg.
Fællesområde på Best Western Plus Hotel Svendborg.
Restauranten på Best Western Plus Hotel Svendborg.
Restauranten på Best Western Plus Hotel Svendborg.
Eksempel på dobbeltværelse på Best Western Plus Hotel Svendborg.
Eksempel på dobbeltværelse på Best Western Plus Hotel Svendborg.

Praktiske oplysninger

Få svar på en række praktiske spørgsmål i forbindelse med din rejse.

Vigtig information om din cykelferie på Sydfyn & Øerne

Cykelture

Alle rejsens cykelture er på mellem 21 og 25 km. De gennemføres i et tempo, således at alle med almindelig fysik, der er normalt fysisk aktive kan deltage. 

Cykel

På rejsen cykler du på din egen cykel. Det er vigtigt, at den har fået et godt eftersyn inden afrejsen. Vores bus er udstyret med en cykeltrailer, så du skal blot medbringe din cykel til dit valgte opsamlingssted.

Såfremt du ikke ønsker at medbringe din egen cykel, er der mulighed for at leje en cykel hos:

Cykeltutten & Svendborg Cykeludlejning, Frederiksø 18 F, 5700 Svendborg. Bestil via deres hjemmeside eller på mail kontakt@svendborgcykeludlejning.dk

Se mere vedrørende åbningstider, priser og muligheder her. 

Påklædning og pakkeliste

Vi anbefaler, at du medbringer:

•    Servicetjekket cykel
•    Cykelhjelm
•    Gode cykelsko
•    Cykelhandsker
•    Cykelbukser
•    Svedundertøj
•    Vindtæt overtrækstøj
•    Regntøj
•    Solbeskyttelse
•    Hat eller kasket
•    Langarmet tynd bluse
•    Vandflaske / Drikkedunk
•    Cykeltaske eller lille rygsæk

Bike Friends – hjælpende hænder på din cykelferie

Når den uheldige punktering indtræffer, eller vandflasken atter er tom, står dine fynske Bike Friends klar til at hjælpe dig godt videre på din cykelferie med det nødvendige grej og rette ressourcer. Rundt om på Fyn finder man et væld af venlige Bike Friends (cykelvenner), der helt frivilligt står klar til at være dig behjælpelig på din cykelferie. En Bike Friend kan være alt fra lokale privatpersoner, lokale butikker, attraktioner, virksomheder til overnatningssteder, som ønsker at hjælpe og støtte op om cykelturismen på Fyn, og dermed i deres normale åbningstid tilbyder dig at låne de mest basale remedier til din cykelferie.

En Bike Friend tilbyder dig som minimum mulighed for at:

•    Pumpe din cykel
•    Låne lappegrej
•    Fylde drikkedunk
•    Låne toilettet, eller få viden om, hvor du finder det nærmeste toilet
•    Købe lokalt cykelkort, eller få viden om, hvor du kan købe et

Hos nogle Bike Friends finder du også yderligere hjælp som:

•    Salg af nye cykelslanger
•    En cykelstation med værktøj og ophæng til cyklen
•    Mulighed for at oplade elcykler
•    Salg af snacks og forfriskninger
•    Adgang til bænke, som madpakke- og hvilested

Nedenfor finder du en liste med et udpluk af Bike Friends, som kunne blive relevante i forhold til det inkluderede cykelprogram:

Meny, Østergade 66, 5874 Hesselager
Broholm Slot, Broholm Vej 32, 5884 Gudme
Oure Kirke, Landevejen 162, 5883 Oure
Skaarupøre Vingaard, Skårupørevej 28, 5881 Skaarup
Hotel Christiansminde, Christiansmindevej 16, 5700 Svendborg
Cykeltutten & Svendborg Cykeludlejning, Frederiksø 18F, 5700 Svendborg
Hotel Troense, Strandgade 5, 5700 Svendborg
Valdemar Slot, Slotsalléen 100, 5700 Svendborg
Thurø Kro, Bergmannssvej 101, 5700 Svendborg
Langelands Turistbureau, Torvet 5, 5900 Rudkøbing
Restaurant Generalen, Slotsgade 82, 5953 Tranekær
Drejø Kro & Købmand, Vigsvej 1, 5700 Svendborg
Ærø Turist- og Erhvervskontor, Ærøskøbing Havn, 5970 Ærøskøbing
Marstal Turistinformation, Skolegade 26, 5960 Marstal
Café Sommersild, Skarø Brovej 7, 5700 Svendborg

Se evt. mere om Bike Friends her.

Mobilt cykelværksted

Skulle du få større problemer med din cykel har Vitus Rejser indgået en aftale med Cykel Jul – Det Rullende Værksted, der ved tilkald kan assistere med eftersyn og service af cykler herunder lapning af dæk. 
Lars Jul har 18 års erfaring med montage og vedligehold af cykler fra Kildemoes-fabrikken. Cykel Jul holder til i Stenstrup blot 14 kilometer fra Svendborg. Tilkald og eventuel reparation af cyklen er for egen regning.