Løgstør Parkhotel

Himmerland & Løgstør · Jul · 2023

Busrejser
4 Dage

Forkæl dig selv med et hyggeligt juleophold på Løgstør Parkhotel. Her - ved Danmarks nordligste fjord - er du langt fra storbyens stress og jag, og hotellet sørger for ægte julestemning og kræser for alt, lige fra julepynten til julemaden. 

Denne nye julerejse går til Himmerland og den stemningsfulde muslingeby Løgstør, hvor det gamle bycentrum er fyldt med små huse, bygget til 1800-tallets fiskere og sømænd. Byen ligger helt ned til Limfjorden, og du skal bo på det dejlige Løgstør Parkhotel, der ligger i gåafstand til den gamle bydel samt fjorden. Hotellet har en lille wellnessafdeling, hvor du bl.a. kan nyde...

Forkæl dig selv med et hyggeligt juleophold på Løgstør Parkhotel. Her - ved Danmarks nordligste fjord - er du langt fra storbyens stress og jag, og hotellet sørger for ægte julestemning og kræser for alt, lige fra julepynten til julemaden. 

Denne nye julerejse går til Himmerland og den stemningsfulde muslingeby Løgstør, hvor det gamle bycentrum er fyldt med små huse, bygget til 1800-tallets fiskere og sømænd. Byen ligger helt ned til Limfjorden, og du skal bo på det dejlige Løgstør Parkhotel, der ligger i gåafstand til den gamle bydel samt fjorden. Hotellet har en lille wellnessafdeling, hvor du bl.a. kan nyde en forfriskende svømmetur i den indendørs pool.

Udover Løgstør skal vi på det inkluderede udflugtsprogram opleve nogle af Himmerlands hyggeligste byer. Glæd dig til en udflugt igennem De Himmerlandske Heder og et hyggeligt besøg i den charmerende limfjordsby Nibe i selskab med den lokale byhistoriefortæller Willy Kær. Vi skal også opleve de julepyntede himmerlandsbyer Farsø og Mariager. I Farsø går vi i det berømte forfattersøskendepar Thit og Johannes V. Jensens fodspor, og i Mariager, Danmarks mindste købstad, nyder vi den unikke atmosfære på en byvandring i de brostensbelagte gader med de gamle bindingsværkshuse. 

Vi har selvfølgelig ikke glemt julens gode traditioner, og derfor har vi inkluderet gløgg, æbleskiver, traditionel julemiddag med vinmenu til samt den store julefrokostbuffet, hvor der ikke er sparet på kalorierne. Glæd dig til en skøn juleferie med tid til afslapning i godt selskab.

Kort - Himmerland Jul - 2022

Datoer og priser

Vent lidt, mens vi finder datoer og priser

Tillæg pr. person

Dobbeltværelse som eneværelse
1.150,-
Afbestillingsforsikring
435,-
Obl. administrationstillæg
89,-

Rabat pr. person

Brorabat · Rejsende fra Bornholm
250,-

Inkluderet i prisen

 • 4-stjernet bus, inkl. pladsreservation og WiFi
 • 3 nætter i Løgstør på Løgstør Parkhotel*** 
 • 3 x morgenmad (2. 3. og 4. dag)
 • 3 x frokost (1. 2. og 4. dag)
 • 1 x julefrokost, inkl. én genstand (3. dag)
 • 2 x 2-retters middag, inkl. aftenkaffe (1. og 3. dag)
 • 1 x julemiddag, inkl. vinmenu (2. dag)
 • 2 x kaffe og kringle eller småkager (2. og 3. dag)
 • 1 x gløgg og æbleskiver (2. dag)
 • Byvandring i Nibe med lokalguide Willy Kær
 • Byvandring i Thit og Johannes Jensens fodspor i Farsø
 • Julehøjmesse i Farsø Kirke 
 • Byvandring i Mariager 
 • Rejseleder på hele rejsen

Køreplaner

Start din rejse på et af vores mange opsamlingssteder. Fold køreplanen ud for at se alle ruter og opsamlingstider.

Hovedrute 13-4 · Jylland

Udrejse Hjemrejse
08.00 Roskilde, tæt ved banegården på hjørnet af Køgevej/Ny Østergade 18.30
08.15 Høje-Taastrup Station, Banestrøget ved taxiholdepladsen 18.15
08.45 Valby Station ved Lyshøjgårdsvej nr. 73 (busholdepladsen) 17.45
09.15 Karlslunde ved motorvej (udrejse Circle K, vest / hjemrejse Shell, øst) 17.15
09.30 Ølby Station ved Netto 17.00
10.00 Ringsted Banegård 16.30
10.15 Sorø Busterminal, Rådhusvej 16.15
10.30 Slagelse station ved Nordre Stationsvej 16.00
Fold køreplanen ud Skjul køreplanen

Bemærkninger

Passer rejsen til dig? 

Denne rejses program passer til dig, der er almindelig godt gående. Det svarer til, at du kan gå i et tempo på ca. 4 kilometer på 1 time.
 
Er du mindre godt gående, anbefaler vi rejserne under vores koncept ”I ro og mag”. Her er rejsernes program tilpasset dig, der ikke længere er så godt til bens.
 
Se alle ”I ro og mag”-rejser her.

Dagsprogram

1. dag: Grønhøj Kro og ankomst til Løgstør Parkhotel

Sæt dig godt til rette i bussen, og lad julefreden indfinde sig, mens vi krydser både Storebælt og Lillebælt og følger motorvejen nordpå gennem Jylland.

På den midtjyske hede holder vi ind ved den hyggelige Grønhøj Kro for at spise frokost. Kroen er en fredet Kgl. Privilegeret kro fra 1848, og har været i familen Laigards eje siden 1865. I dag er det Gregers, der er 5. generation af familen, der er vært.

Under frokosten vil Gregers underholde med en lille sang samt fortælle om egnen og sin slægts historie. Vi har også tid til at kigge indenfor i det tilstødende Morten Korch-museum, inden vi fortsætter mod Himmerland.

Vi er fremme på Løgstør Parkhotel hen på eftermiddagen, hvor vi finder os til rette på vores værelser. Måske frister en forfriskende svømmetur i hotellets indendørs pool? Der er fri adgang til poolen for hotellets gæster. Om aftenen mødes vi i hotellets restaurant til en fælles velkomstmiddag, og efterfølgende hygger vi os sammen over aftenkaffen.

Inkluderede måltider: Frokost og middag.

På hotellet er der gratis adgang til den indendørs pool.

På hotellet er der gratis adgang til den indendørs pool.

2. dag: De Himmerlandske Heder, Nibe med ægte købstadsidyl og  juleaften

Efter morgenmaden kører vi fra hotellet over De Himmerlandske Heder med Vindblæs Hede, Oudrup Hede og Ajstrup Hede, som nærmest er vokset sammen til en naturlig enhed uden forstyrrende elementer som huse, master eller elledninger. Området er på ca. 1.300 hektar, og her findes kun lyng, spredte træer samt får og kvæg.  

Vi nyder køreturen i det bakkede landskab frem til den hyggelige, gamle limfjordsby Nibe, som er særlig kendt for sit omfattende sildefiskeri. I selskab med byhistoriefortæller Willy Kær skal vi på en guidet byvandring i den gamle bydel, som er fyldt med hyggelige huse og snoede gader. Byvandringen slutter på Nibes brostensbelagte torv, hvor vi skal nyde Café Julins hjemmelavede gløgg og æbleskiver.

Efter denne dejlige formiddagsudflugt kører vi retur til hotellet, hvor vi får serveret en let frokost i restauranten. Eftermiddagen byder på afslapning og hygge over kaffe og kringle - og måske et lille hvil inden aftenens traditionelle julearrangement?

Om aftenen mødes vi hotellets restaurant, hvor vi skal nyde den store julemiddag med and, flæskesteg og risalamande samt  vinmenu. Efter middagen hygger vi os sammen ved juletræet og nyder kaffen og lidt sødt, alt imens julefreden sænker sig over Himmerland.

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og middag.

De Himmerlandske Heder.

De Himmerlandske Heder.

3. dag: Thit og Johannes Jensens Farsø og julehøjmesse 

I dag skal vi besøge den lille nærliggende by Farsø, der er særligt kendt som fødebyen for det berømte søskendepar Thit og Johannes V. Jensen, der var to af Danmarkshistoriens store forfatterprofiler.

Thit Jensen har skrevet de historiske romaner Stygge Krumpen og Valdemar Atterdag, og hun var desuden en ihærdig kvindesagsforkæmper i 1920'erne. Johannes V. Jensen var kendt for sine myter, Himmerlandshistorier og romaner som Kongens Fald og Den lange rejse, der indbragte ham Nobelprisen og placerede Farsø på det litterære verdenskort.

Med bussen kører vi til Johannes V. Jensen & Thit Jensen Museet, hvis ene bygning engang var familiens barndomshjem. Museet er lukket, men rejselederen fortæller om det farverige søskendepar, som nu er forenet i museet trods det store uvenskab, der herskede imellem dem. Fra museet spadserer vi op igennem byens hovedgade til kirkegården for at se familiens gravsted.

Efterfølgende deltager vi i den stemningsfulde julehøjmesse i Farsøs smukke kirke, hvor du kan se kalkmalerier tilbage fra 1500-tallet. I kirkens kor hænger en mindetavle over præsten Søren Hans Wiborg (1628-1666), som var i Thit Jensens eje fra starten af 1900-tallet. Thit Jensen fik tavlen istandsat, og først da forfatterinden døde i 1957, blev tavlen hentet af Nationalmuseet og returneret til kirken i 1960.

Efter den hyggelige julemesse kører vi tilbage til Løgstør Parkhotel, hvor vi skal nyde den store traditionelle julefrokost. Vi slutter frokosten med kaffe og småkager. Efterfølgende kan du slappe af eller gå en tur i hyggelige Løgstør, inden vi igen mødes i restauranten for at hygge os med en fælles afskedsmiddag. 

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og middag.

Forfatteren Johannes V. Jensen.

Forfatteren Johannes V. Jensen.

4. dag: Byvandring i Mariager og hjemrejse

Det er blevet tid til at sige farvel til Himmerland, og efter morgenmaden kører vi sydover. Vi gør et stop i hyggelige Mariager og går en lille tur i den gamle smukke bymidte, hvor de brostensbelagte gader er flankeret af skæve bindingsværkshuse. Rejselederen fortæller lidt om byens historie, som engang var en vigtig klosterby og en af middelalderens vigtigste fjordbyer, hvorfor den nærliggende fjord også bærer samme navn, Mariager Fjord.

Efter vores lille gåtur i Mariager, kører vi videre mod Kryb i Ly Kro ved Taulov. Kroen er kendt for sit gode køkken, og i disse hyggelige rammer runder vi rejsen af med en frokost. Efter vi har spist os mætte, kører vi tværs over Fyn, passerer Storebæltsbroen og kører retur til København via vores opsamlingsrute - med kufferterne fulde af gode minder om en dejlige juleferie i Himmerland.

Inkluderede måltider: Morgenmad og frokost.

Glædelig jul.

Glædelig jul.

Hotelinformation

Løgstør Parkhotel ***
VisSkjul

Dejligt hotel beliggende i grønne omgivelser tæt på Løgstør Golfklub. Fra Løgstør Parkhotel der er cirka 15 minutters gang til Limfjorden samt centrum af Løgstør.

Løgstør Parkhotel byder på 75 værelser samt wellnessafdeling med opvarmet indendørs pool, sauna, dampbad, jacuzzi og fitnessrum. Der er mulighed for wellnessbehandlinger mod betaling. Desuden har hotellet en engelsk pub, to restauranter, gårdhave og sommerterrasse.

Gæster, der ønsker at spille golf, kan i receptionen købe greenfee til særpris gældende til den nærliggende 18-hullers bane i Løgstør Golfklub.

Værelser

Vi bor på standard dobbeltværelser på cirka 24 m2 med tv og gratis WiFi samt badeværelse med bruseniche eller badekar. Mod tillæg er det muligt at bestille dobbeltværelse som eneværelse. 

Bemærk: Der er kun rengøring og håndklædeskift på værelserne på 3. dag.

Løgstør Pakrkhotel set fra luften.
Løgstør Pakrkhotel set fra luften.
Løgstør Parkhotel.
Løgstør Parkhotel.
Restauranten på Løgstør Parkhotel.
Restauranten på Løgstør Parkhotel.