Inkl. helpension og alle udflugter

Himmerland & Limfjordens perler · 2024

Busrejser
5 Dage

Tag med os til Danmarks nordligste fjord, og lad dig forføre af Limfjordslandets storslåede natur og smukke farvand. Her er der højt til himlen, tempoet er roligt og luften er frisk i et område med en skøn atmosfære og masser af maritim stemning.

Glæd dig til at holde ferie i den stemningsfyldte muslingeby Løgstør, der med sit gamle bycentrum er fyldt med små huse, bygget til 1800-tallets fiskere og sømænd. Byen ligger helt ned til Limfjorden, og besøger du stranden, vil du se, at den er fuldstændig dækket af smukke blåmuslinger. Vores base er det dejlige Løgstør Parkhotel, som ligger i udkanten af byen, men i...

Tag med os til Danmarks nordligste fjord, og lad dig forføre af Limfjordslandets storslåede natur og smukke farvand. Her er der højt til himlen, tempoet er roligt og luften er frisk i et område med en skøn atmosfære og masser af maritim stemning.

Glæd dig til at holde ferie i den stemningsfyldte muslingeby Løgstør, der med sit gamle bycentrum er fyldt med små huse, bygget til 1800-tallets fiskere og sømænd. Byen ligger helt ned til Limfjorden, og besøger du stranden, vil du se, at den er fuldstændig dækket af smukke blåmuslinger. Vores base er det dejlige Løgstør Parkhotel, som ligger i udkanten af byen, men i gåafstand til den gamle bydel.

Nyd en velkomponeret rejse til nogle af Himmerlands højdepunkter. Vi har inkluderet alle måltider og sørget for særlige smagsoplevelser samt et rigt udflugtsprogram. Vi bliver blandt andet klogere på Løgstør og oplever Limfjordens ø-perler Livø og Fur. På bilfri Livø er der smukt, roligt, og det eneste, du skal, er: Stop op, sug den friske luft ind, nyd de smukke panoramaer og lyt til fuglene. Du kan også glæde dig til vores heldagsudflugt til Danmarks måske skønneste ø Fur. Vores blinde lokalguide vil på humoristisk vis få os til at åbne øjnene, når han viser os den dejlige ø, som er fyldt med spændende og storslået naturoplevelser.

I Jammerbugtens sidste kystby Thorup Strand, som du måske kender fra TV2s populære serie ”Gutterne på Kutterne” skal vi på en vandretur i klitterne og på stranden. Vi slutter naturligvis besøget med frisk fisk til frokost, akkompagneret af Vesterhavets bølgebrus. 

Kort - Himmerland og Limfjordens perler - Sommer 2023

Datoer og priser

Vent lidt, mens vi finder datoer og priser

Tillæg pr. person

Dobbeltværelse som eneværelse
1.000,-
Afbestillingsforsikring
475,-
Obl. administrationstillæg
99,-

Rabat pr. person

Brorabat · Rejsende fra Bornholm
250,-

Inkluderet i prisen

 • 4-stjernet bus, inkl. pladsreservation og WiFi
 • 4 nætter i Løgstør på Løgstør Parkhotel***
 • 4 x morgenmad (2.-5. dag)
 • 5 x frokost (1.- 5. dag)
 • 4 x middag med 2 retter (1.-4. dag)
 • Byvandring i Løgstør med lokalguide
 • Udflugt til Thorup Strand, inkl. vandretur med lokalguide
 • Besøg på Livø inkl. færgebillet t/r
 • Færgebillet fra Hvalpsund til Sundsøre t/r
 • Besøg på Fur, inkl. ørundtur med lokalguide og færgebillet t/r
 • Besøg på Fur Museum, inkl. entré
 • Besøg ved Rebild Bakker inkl. entre til Rebilcentret
 • Rejseleder på hele rejsen

Køreplaner

Start din rejse på et af vores mange opsamlingssteder. Fold køreplanen ud for at se alle ruter og opsamlingstider.

Hovedrute 12 · Danmark & Norden

Udrejse Hjemrejse
06.20 Holbæk, Jernbanevej 6 (ved Borgerservice) 20.25
07.00 Roskilde ved hjørnet af Køgevej og Ny Østergade 19.45
07.15 Høje Taastrup Station ved Banestrøget og taxiholdepladsen 19.00
08.00 Valby Station ved Lyshøjgårdsvej nr. 73 (busholdepladsen) 18.30
08.30 Køge Nord Station ved parkering Nord (Nordstjernen 3) 18.00
09.00 Ringsted Station 17.30
09.15 Sorø, samkørselsparkering ved motorvejen (Centervej 1) 17.15
09.30 Slagelse, Nordre Stationsvej 17.00
10.00-10.30 Pause ved Storebælt 16.00-16.30
10.45 Nyborg Station 16.00
11.15 Parkering Odense Syd v/letbanen, Søndre Hospitalsvej 6 15.30
11.45 Fredericia Station 15.00
Fold køreplanen ud Skjul køreplanen

Bemærkninger

Passer rejsen til dig? 

Denne rejses program passer til dig, der er almindelig godt gående. Det svarer til, at du kan gå i et tempo på ca. 4 kilometer på 1 time.
 
Er du mindre godt gående, anbefaler vi rejserne under vores koncept ”I ro og mag”. Her er rejsernes program tilpasset dig, der ikke er så godt til bens.
 
Se alle ”I ro og mag”-rejser her.

Dagsprogram

1. dag: Grønhøj Kro og byvandring i Løgstør

I vores bekvemme bus krydser vi både Store- og Lillebælt og følger motorvejen nordpå gennem Jylland. Vi stopper ved den historiske, fredede Kgl. Privilegeret Grønhøj Kro, som har været i samme families eje siden 1864. I dag er det 5. generation, som driver kroen, her skal vi nyde vi en dejlig frokost. I en af staldbygningerne finder vi også et lille Morten Korch-museum, som vi kan nå at kigge på, inden vi fortsætter det sidste stykke til Løgstør.

Velankommen til Løgstør, skal vi ud at opleve byen.
Vi starter ved Limfjordsmuseet, hvor vi skal se Danmarks ældste fungerende drejebro på Frederik VII’s Kanal i funktion.
Herefter går vi til den gamle bydel, hvor vi mødes vi med en lokalkendt løgstørianer, som tager os med på hyggelig og interessant byvandring. Løgstør opstod i 1500-tallet med få fiskerhuse og udviklede sig i takt med fjordens sildeeventyr og voksende skibstrafik. På byvandringen bliver vi klogere på byens udvikling, mindesmærker, bygninger og begivenheder, som eksempelvis den forfærdelige storbrand i 1751, der var påsat og fik skrækkelige konsekvenser for gerningsmanden.

Bemærk: Vi starter byvandringen når vi ankommer til Løgstør, og dermed før vi kommer til hotellet. Det er derfor en god idé at have et par travesko og en ekstra jakke med inde i bussen til turen.

Efter byvandringen kører vi til Løgstør Parkhotel. Her finder vi os til rette på vores værelser, inden vi mødes i hotellets restaurant til en hyggelig middag.

Inkluderede måltider: Frokost og middag.

Drejebroen foran Limfjordsmuseet i Løgstør.

Drejebroen foran Limfjordsmuseet i Løgstør.

2. dag: Thorup Strand og Gutterne fra Kutterne

Efter morgenmaden skal vi på udflugt. Fra Løgstør kører vi nordover og krydser Limfjorden via den smukke buebro, Aggersundbroen. Vi fortsætter vores udflugt til Jammerbugtens sidste kystby Thorup Strand, som nogle måske vil kende fra TV2’s populære serie Gutterne fra Kutterne. Området er Nordeuropas største kystlandingsplads og fyldt med de karakteristiske kulørte fiskerbåde, der bliver trukket op på stranden efter dagens fangst. Stranden ligger i læ af de nærliggende klitter, som er bevokset med marehalm, og sammen med havet er den de lokale fiskeres arbejdsplads.

I selskab med en lokalguide skal vi på en dejlig guidet vandretur igennem området ved Thorup Strand. Ruten går ad gode stier og veje, er forholdsvis flad og cirka fem kilometer lang. De sidste to kilometer går vi på stranden med hav, sand og bølgebrus som vores følgesvend. Vi stopper selvfølgelig undervejs, nyder landskabet og hører historier om fiskerne og området.

Vi slutter turen ved Thorupstrand Fiskehus, hvor vi skal nyde en anretning med fiskefilet og fiskefrikadeller tilberedt af fisk, som er fanget blot få timer tidligere. Glæd dig til en dejlig smagsoplevelse i første række til de blå kuttere og Jammerbugten. Såfremt du ikke har fysik til vandreturen, har du mulighed for at nyde nærområdet, indtil den øvrige del af gruppen kommer tilbage.

Eftermiddagen kan du bruge på hygge i Løgstør eller benytte dig af hotellets faciliteter. Spiller du golf, kan du også gå en runde på den nærliggende golfbane. Vi mødes igen om aftenen til middag i hotellets restaurant. 

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og middag.

Fiskerbådene på Thorup Strand.

Fiskerbådene på Thorup Strand.

3. dag: Limfjordens grønne paradis, Livø

I dag går turen sydover til Rønbjerg og byens lille havn, hvor vi for en kort bemærkning siger farvel til vores bus og chauffør. På havnen går vi ombord på en lille færge, som på en kort sejltur skal bringe os ud til Limfjordens øperle, Livø. Øen er bilfri, så fra færgens anløbssted går vi ind til byen, som er øens hjerte og samlingssted om sommeren. Her bor blot 8 helårsbeboere. Nyd den friske fjordluft, og lyt til fuglene, som synger om kap. Du kan også gå en tur i selskab med rejselederen i den smukke natur, som byder på flade strandenge, urskov og springende dådyr.

Midt på dagen besøger vi forpagterparret Jesper og Ulla Lynge, som byder på en dejlig frokost, der er fremstillet af råvarer fra øens helt eget spisekammer.

Først på eftermiddagen sejler vi fra Livø tilbage til fastlandet, hvor vores chauffør venter på os for at køre os tilbage til hotellet. Her kan vi nyde eftermiddagen, inden vi igen mødes til middag om aftenen.

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og middag.

Limfjordens øperle, Livø.

Limfjordens øperle, Livø.

4. dag: Ørundtur på Fur 

Vi kører fra vores dejlige hotel sydover langs Limfjorden frem til Hvalpsund, som vi krydser med en lille færge til Sundsøre. Herfra fortsætter vi i bus til Branden, hvor vi også skal et smut med en mindre færge til Fur. Her møder vi museumsinspektør John Brinch Bertelsen, der skal være vores guide på en ørundtur i bussen. John er blind, men formår på fremragende og humoristisk vis at få os til at åbne øjnene, når han viser os rundt på øen. Vi får en god cocktail af faglig viden blandet med jysk lune, underfundighed og humor. Turen  er på cirka 20 kilometer, og undervejs stopper vi ved Langsted Huller, Bette Jensens Hyw og Gammel Havn.

Dagens frokost er et fursk stjerneskud med maltpanerede rødspættefiletter, som serveres på Fur Bryghus, hvor du har mulighed for at smage stedets skummende specialøl. Drikkevarer er dog for egen regning. Dagens sidste oplevelse er et besøg på Fur Museum, hvor du kan rejse tilbage i tiden og blive meget klogere på Danmarks geologiske historie. Du kan se istidens mammutter og urokser lavet af lyng og pileflet samt studere den unikke samling af gamle fossiler af dyr og planter.

Vi er tilbage i Løgstør sidst på dagen, hvor du kan nå at slappe lidt af inden aftenens middag på hotellet.

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og middag.

Fur og Limfjorden.

Fur og Limfjorden.

 

5. dag: Rebild Bakker, Rebilcentret og hjemrejse

Efter morgenmaden er det blevet tid til at forlade Løgstør. Fra hotellet kører vi mod Rebild Bakkers kuperede hedelandskab, der med sine farver og lyngklædte bakker er fantastisk året rundt. Vi har et lille fotostop og ser blandt andet, hvor den årlige Rebildfest finder sted den 4. juli på USA´s uafhængighedsdag. 

Efterfølgende besøger vi Rebildcenteret, hvor du kan se "Heksens værksted", miniudstillingen "Røverne i Himmerland" samt den store udstilling om Den Kolde Krig. Tilbage i bussen fortsætter vi vores kørsel sydover, indtil vi når Vejle. Her spiser vi frokost på Munkebjerg Hotel, der ligger smukt i bøgeskoven med udsigt over Vejle Fjord. Hotellet er kendt for sit gode køkken.

Efterfølgende kører vi tværs over Fyn, passerer Storebæltsbroen og kører retur til København via vores opsamlingsrute.  

Inkluderede måltider: Morgenmad og frokost.

Rebild Bakker.

Rebild Bakker.

Hotelinformation

Løgstør Parkhotel ***
VisSkjul

Dejligt hotel beliggende i grønne omgivelser tæt på Løgstør Golfklub. Fra Løgstør Parkhotel der er cirka 15-20 minutters gang til Limfjorden samt centrum af Løgstør.

Løgstør Parkhotel byder på 75 værelser samt wellnessafdeling med opvarmet indendørs pool, sauna, dampbad, jacuzzi og fitnessrum. Der er mulighed for wellnessbehandlinger mod betaling. Desuden har hotellet en engelsk pub, to restauranter, gårdhave og sommerterrasse.

Gæster, der ønsker at spille golf, kan i receptionen købe greenfee til særpris gældende til den nærliggende 18-hullers bane i Løgstør Golfklub.

Værelser

Vi bor på standard dobbeltværelser på cirka 24 m2 med tv og gratis WiFi samt badeværelse med bruseniche eller badekar. Mod tillæg er det muligt at bestille dobbeltværelse som eneværelse. 

Bemærk: Der er kun rengøring og håndklædeskift på værelserne på 3. dag.

Løgstør Parkhotel ligger smukt med Limfjorden indenfor gåafstand.
Løgstør Parkhotel ligger smukt med Limfjorden indenfor gåafstand.
Løgstør Pakrkhotel set fra luften.
Løgstør Pakrkhotel set fra luften.
Løgstør Parkhotel.
Løgstør Parkhotel.
Restauranten på Løgstør Parkhotel.
Restauranten på Løgstør Parkhotel.
Eksempel på dobbeltværelse.
Eksempel på dobbeltværelse.