Nyhed!

Ribe · Jul · 2021

Busrejser
4 Dage

I Danmarks ældste by og på Danmarks ældste hotel er du sikret en god gammeldags dansk jul i hyggelige omgivelser. På Hotel Dagmar i Ribe bliver vi forkælet med gode middage i stemningsfulde rammer, og sammen tager vi på flotte  udflugter i området.

Julehyggen indfinder sig, lige så snart du sætter dig ind i bussen på dit valgte opsamlingssted. Inden længe er vi fremme på Danmarks ældste hotel i RIbe, Hotel Dagmar. Her skal vi nyde fire dages juleophold, som byder på alt, hvad julehjertet kan begære.

Trægulvene knirker, klokkesangen fra Ribe Domkirke spiller svagt i baggrunden, og duften fra...

I Danmarks ældste by og på Danmarks ældste hotel er du sikret en god gammeldags dansk jul i hyggelige omgivelser. På Hotel Dagmar i Ribe bliver vi forkælet med gode middage i stemningsfulde rammer, og sammen tager vi på flotte  udflugter i området.

Julehyggen indfinder sig, lige så snart du sætter dig ind i bussen på dit valgte opsamlingssted. Inden længe er vi fremme på Danmarks ældste hotel i RIbe, Hotel Dagmar. Her skal vi nyde fire dages juleophold, som byder på alt, hvad julehjertet kan begære.

Trægulvene knirker, klokkesangen fra Ribe Domkirke spiller svagt i baggrunden, og duften fra den varme gløgg fylder hotellets stemningsfulde restaurant. Hotel Dagmar, der har til huse i en bygning fra 1600-tallet, er indrettet med gammeldags charme kombineret med moderne bekvemmeligheder, og her skal vi holde en traditionel dansk jul. Hotellet ligger på torvet, kun et stenkast fra Ribe Romkirke, og fra hoveddøren kan man gå direkte ud i byen. Ribe er Danmarks ældste by, og blandt de brostensbelagte gader og velbevarede bindingsværkshuse finder du masser af julestemning.

Tag med på en dejlig dansk julerejse, hvor vi sammen pynter juletræet, får serveret gløgg og æbleskiver samt dejlige middage inklusive afstemte vinmenuer. Vi har selvfølgelig også indlagt hyggelige udflugter, såsom byvandring i Ribe, vægteroptræden, udflugt til Jellingestenene og byvandring i Odense tilsat et ægte juleeventyr.

Datoer og priser

Vent lidt, mens vi finder datoer og priser

Tillæg pr. person

Dobbeltværelse som eneværelse
1250,-
Familieværelse med sofa
100,-
Afbestillingsforsikring
450,-
Obl. administrationstillæg
89,-

Rabat pr. person

Brorabat · Rejsende fra Bornholm, Fyn eller Jylland
250,-

Inkluderet i prisen

 • 4-stjernet bus, inkl. pladsreservation og WiFi
 • 3 nætter i Ribe på Hotel Dagmar****
 • 3 x morgenmad (2.-4. dag)
 • 2 x frokost (2. og 4. dag)
 • 1 x julefrokostbuffet (3. dag)
 • 2 x 2-retters middag, inkl. vinmenu (1. og 3. dag)
 • 1 x 3-retters julemiddag, inkl. vin ad libitum (2. dag)
 • Kaffe, te og avec (2. dag)
 • 1 x gløgg (1. dag)
 • 1 x gløgg og æbleskiver (2. dag)
 • Byvandring i Ribe
 • Vægteroptræden
 • Besøg ved Jellingestenen
 • Byvandring i Odense
 • Rejseleder på hele rejsen

Opsamling på busrejser

Start din rejse på et af vores mange opsamlingssteder. Fold køreplanen ud for at se alle ruter og opsamlingstider.

Hovedrute 18-1 · Fyn

Udrejse Hjemrejse
12.15 Roskilde ved hjørnet af Køgevej og Ny Østergade 17.15
12.30 Høje Taastrup Station ved Banestrøget og taxiholdepladsen 17.00
13.00 København, Sjælør Station 16.30
13.30 Karlsunde ved motorvej (udrejse Cirkel K/vest og hjemrejse Shell/øst) 16.00
13.45 Ølby Station ved Netto 15.45
14.15 Ringsted Bane 15.15
14.30 Sorø Busterminal, Rådhusvej 15.00
14.45 Slagelse Station ved Nordre Stationsvej 14.45
15.15 Nyborg Station 14.15
Fold køreplanen ud Skjul køreplanen

Dagsprogram

1. dag: Ankomst til Hotel Dagmar i Ribe

Med vores erfarne chauffør bag rattet krydser vi Sjælland og Fyn i ro og mag, og først på eftermiddagen ankommer vi til Ribe. Vi ankommer til Hotel Dagmar, hvor modtages af det venlige personale. Her finder vi os til rette på vores værelser, inden vi om aftenen får serveret en 2-retters menu med dertilhørende vine i hotellets restaurant. Efter middagen pynter vi juletræet, som vi i morgen skal danse rundt om, alt imens vi drikker et varmt glas gløgg.

Inkluderede måltider: Middag. 

Udsigt udover Ribe.

Udsigt udover Ribe.

2. dag: Byvandring i Ribe og juleaften

Efter morgenmaden tager vi ud på en byvandring i Ribe. Vi starter på byens torv lige udenfor hotellet, hvor vi møder en af byens vægtere. Her får vi en helt særlig oplevelse med fortælling og sang, der giver os historien om vægternes rolle før i tiden, inden moderne politik og alarmer. Vægterne var tidligere byernes vagtmænd, som holdt ro og orden om aftenen og natten.

Efter en spændende optræden viser rejselederen vej ad Ribes brostensbelagte gader og stræder, mens vi får fortalt om den historiske by og de mange fortællinger om vikingerne, kristendommen og ikke mindst domkirken. Vi ser også det gamle rådhus – et af Danmarks ældste - og kommer forbi Jacob A. Riis Museet, som viser den fascinerende historie om Ribe-drengen, der udvandrede til Amerika i 1870. I Danmark er han nærmest ukendt – i USA kaldte Præsident Roosevelt ham for New Yorks nyttigste borger.

Vi spiser en let frokost på en af byens hyggelige restuaranter, inden vi går tilbage til hotellet. Dem der har lyst kan deltage i en julegudstjeneste i Ribe Domkirke efter frokosten.

Om eftermiddagen får vi serveret gløgg og æbleskiver i hotellets hyggelige lokaler. Der bliver tid til at slappe af og nyde hinandens selskab, inden vi skal fejre juleaften.

Hotellet serverer en lækker 3-retters julemenu inklusive vin ad libitum under middagen. Bagefter er det tid til rigtig julehygge med julesalmer og -sange, dans om juletræet samt kaffe med avec og chokoladekonfekt. 

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost, middag. 

Ribes gader i juletiden.

Ribes gader i juletiden.

3. dag: Udflugt til Jellingestenen

De spændende fortællinger om vikingerne og kristendommens indvirken på Ribe, giver anledning til et besøg ved Jellingestenen. Om formiddagen besøger vi Danmarks dåbsattest i Jelling. De aktive kan bestige gravhøjene, inden vi kører tilbage til hotellet.

Forhåbentlig har udflugten givet appetit, for hjemme venter en dansk julefrokostbuffet med masser af dejlige retter.

Eftermiddagen kan du bruge på at slappe af eller gå en tur i byen, inden vi mødes til middagen. Her får vi serveret en dejlig 2-retters menu inklusive afstemt vinmenu.

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost, middag. 

I Jelling ser vi Danmarks dåbsattest.

I Jelling ser vi Danmarks dåbsattest.

4. dag: Juleeventyr i Odense

Efter morgenmaden sætter vi kursen mod Sjælland. Ved Odense gør vi stop, hvor rejselderen tager os med på en byvandring i H.C. Andersens fodspor. Her får vi fortalt et juleeventyr, mens vi samler appetit til dagens frokost. Vi spiser frokost i Odense på en af byens restauranter. 

Efter en hyggelig juleferie ankommer vi til København igen sidst på eftermiddagen.

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost.

Hotelinformation

Hotel Dagmar ****, Ribe
VisSkjul

Lige midt i Ribe på byens torv og overfor domkirken finder du Hotel Dagmar, der er Danmarks ældste hotel. Hotellet ligger i en renoveret bygning fra det 16. århundrede, der gør ethvert ophold atmosfærefyldt med sin gammeldags charme kombineret med moderne facilieter. Da hotellet har til huse i en ældre bygning, er der både niveauforskelle og trapper. Der er ikke elevator på hotellet. 

Hotellet har to restauranter, men med hotellets gode og centrale beliggenhed er det også nemt at besøge byens butikker, restautanter og hyggelige gader.

Værelser

Hotel Dagmar har 59 værelser, hvoraf de 11 ligger i en sidebygning 60 meter fra hotellet. 

Prisen inkluderer ophold i standard dobbeltværelse med enkeltsenge, men det er muligt at opgradere til et familieværelse med enkeltsenge samt sofa. Der kan desuden bestilles eneværelser med enkeltseng samt standard dobbeltværelse som eneværelse med halvandenmandsseng.

De fleste af værelserne har sprossevinduer og "skæve" gulve. Værelserne har forskellige størrelser og er individuelt indrettet, men alle med eget badeværelse, tv og gratis WiFi.

Læs mere om hotellet her. 

Hotel Dagmar midt på byens torv.
Hotel Dagmar midt på byens torv.
Eksempel på et standard dobbeltværelse på Hotel Dagmar.
Eksempel på et standard dobbeltværelse på Hotel Dagmar.