Nytår på Hotel Dagmar

Ribe · Nytår · 2024

Busrejser
3 Dage

Vil du med til en festlig nytårsaften i Danmarks ældste by og på Danmarks ældste hotel? Fejr årsskiftet i nostalgiske rammer, når vi inviterer indenfor til en flot nytårsaften på Hotel Dagmar i Ribe. Her venter os en 5-retters nytårsmenu med vinmenu, musik og dans med fri bar, bobler og fyrværkeri til midnat og meget mere.

Nytårsstemningen indfinder sig allerede, når vi sætter os til rette i bussen, og med en enkelt pause undervejs kører direkte til Ribe. På kort tid er vi fremme på Danmarks ældste hotel, Hotel Dagmar, hvor vi skal nyde et par dages ophold med en festlig...

Vil du med til en festlig nytårsaften i Danmarks ældste by og på Danmarks ældste hotel? Fejr årsskiftet i nostalgiske rammer, når vi inviterer indenfor til en flot nytårsaften på Hotel Dagmar i Ribe. Her venter os en 5-retters nytårsmenu med vinmenu, musik og dans med fri bar, bobler og fyrværkeri til midnat og meget mere.

Nytårsstemningen indfinder sig allerede, når vi sætter os til rette i bussen, og med en enkelt pause undervejs kører direkte til Ribe. På kort tid er vi fremme på Danmarks ældste hotel, Hotel Dagmar, hvor vi skal nyde et par dages ophold med en festlig nytårsaften som højdepunktet. Vi har selvfølgelig også indlagt hyggelige udflugter, såsom byvandring i Ribe, vægtervandring, udflugt til Vadehavet og lille byvandring i Odense.

Hotel Dagmar, der har til huse i en bygning fra 1600-tallet, er indrettet med gammeldags charme kombineret med moderne bekvemmeligheder. Hotellet ligger på torvet, kun et stenkast fra Ribe Domkirke, og går du direkte ud af hoveddøren, befinder du dig midt i byen. Ribe er Danmarks ældste by, og blandt de brostensbelagte gader og velbevarede bindingsværkshuse finder du masser af stemning. 

Ribe jul

Datoer og priser

Vent lidt, mens vi finder datoer og priser

Tillæg pr. person

Dobbeltværelse som eneværelse
950,-
Afbestillingsforsikring
499,-
Obl. administrationstillæg
99,-

Rabat pr. person

Brorabat · Rejsende fra Bornholm
250,-

Inkluderet i prisen

 • 4-stjernet bus, inkl. pladsreservation og WiFi
 • 2 nætter i Ribe på Hotel Dagmar****
 • 2 x morgenmad (2. og 3. dag)
 • 2 x frokost (2. og 3. dag)
 • Kaffe, te og kage (1. dag)
 • 1 x 2-retters middag (1. dag)
 • 1 x 5-retters nytårsmiddag, inkl. vinmenu og natmad (2. dag)
 • Stor nytårsfest med bobler, kaffe, kransekage, musik og dans (2. dag)
 • Øl/vand og vin ad libitum efter middagen (2. dag)
 • Vægteroptræden
 • Byvandring i Ribe
 • Udflugt til Kammerslusen ved Vadehavet
 • Lille byvandring i Odense
 • Rejseleder på hele rejsen

Køreplaner

Start din rejse på et af vores mange opsamlingssteder. Fold køreplanen ud for at se alle ruter og opsamlingstider.

Hovedrute 12 · Danmark & Norden

Udrejse Hjemrejse
06.20 Holbæk, Jernbanevej 6 (ved Borgerservice) 20.25
07.00 Roskilde ved hjørnet af Køgevej og Ny Østergade 19.45
07.15 Høje Taastrup Station ved Banestrøget og taxiholdepladsen 19.00
08.00 Valby Station ved Lyshøjgårdsvej nr. 73 (busholdepladsen) 18.30
08.30 Køge Nord Station ved parkering Nord (Nordstjernen 3) 18.00
09.00 Ringsted Station 17.30
09.15 Sorø, samkørselsparkering ved motorvejen (Centervej 1) 17.15
09.30 Slagelse, Nordre Stationsvej 17.00
10.00-10.30 Pause ved Storebælt 16.00-16.30
10.45 Nyborg Station 16.00
11.15 Parkering Odense Syd v/letbanen, Søndre Hospitalsvej 6 15.30
11.45 Fredericia Station 15.00
Fold køreplanen ud Skjul køreplanen

Bemærkninger

Passer rejsen til dig? 

Denne rejses program passer til dig, der er almindelig godt gående. Det svarer til, at du kan gå i et tempo på ca. 4 kilometer på 1 time.
 
Er du mindre godt gående, anbefaler vi rejserne under vores koncept ”I ro og mag”. Her er rejsernes program tilpasset dig, der ikke er så godt til bens.
 
Se alle ”I ro og mag”-rejser her.

Dagsprogram

1. dag: Ankomst til Hotel Dagmar i Ribe og vægtervandring

Sæt dig godt til rette i bussen, og lad ferie- og festfølelsen indfinde sig. Med vores erfarne chauffør bag rattet krydser vi Sjælland og Fyn i ro og mag, og først på eftermiddagen ankommer vi til Ribe og Hotel Dagmar, hvor det venlige personale tager godt imod os.

Vores værelser er endnu ikke klar til os, så hotellet passer på kufferterne, mens du får tid til at strække benene. Hotel Dagmar ligger lige ved torvet, og med hotellets gode og centrale beliggenhed er det nemt at besøge byens butikker, restauranter og hyggelige gader. Rejselederen kommer gerne med forslag til gode frokostrestauranter, hvis sulten skal stilles. 

Om eftermidagen bliver der lidt tid til at finde sig til rette på værelset, inden vi mødes i hotellets hyggelige rammer og får serveret kaffe og kage. 

Om aftenen nyder vi sammen en 2-retters menu i hotellets restaurant, og herefter er der mulighed for at deltage i vægtervandring. Vægterne var tidligere byernes vagtmænd, som holdt ro og orden om aftenen og natten. Stemningen er helt speciel en mørk aften igennem Ribe i selskab med vægternes sang, krydret med deres anekdoter.

Inkluderede måltider: Middag. 

Vægtervandring i Ribe.

Vægtervandring i Ribe.

2. dag: Byvandring i Ribe og nytårsaften

Efter morgenmaden skal vi udforske  Ribe. Vi starter på byens torv lige udenfor hotellet, hvor vi møder en af byens lokale guider, som tager os med på ca. en times vandring rundt i Ribes gamle bydel.

Ribe er indbegrebet af en hyggelig by med en spændende historie. Vi følger guiden til fods gennem den middelalderlige bykerne, hvor vi skal høre spændende fortællinger om Ribes lange historie helt fra 700-tallet, hvor byen var porten mod vest.

Vi skal desuden høre om hekseforfølgelse og Danmarks mest berømte heks Maren Splids. I middelalderens samfund, var troen på magi, hekse og djævlens værk så udtalt, at bly fra kirkers tage, brændende kors af strå i bunden af et brygkar og korsets tegn ridset ind i husgavle flittigt blev brugt for at beskytte sig mod de onde kræfter. Har du øjnene med dig, kan du stadig se beskyttelsesmærker på 30 af de gamle huse i Ribe.

Efter vores spændende vandring gennem Ribe går vi tilbage på Hotel Dagmar, hvor der venter os en let frokost i form af årstidens suppe, hvortil der er inkluderet en øl, et glas vin eller en vand.

Eftermiddagen kan bruges til endnu en spadseretur i byen eller til bare at slappa af og nyde hotellet, inden vi mødes til et flot nytårsarrangement.

Nytårsarrangement på Hotel Dagmar

Kl. 16.00 indleder vi det festlige nytårsarrangement med et glas bobler, øl, vin og lidt snacks. Kl. 18.00 skal vi - naturligvis - se Kongens Nytårstale.

Herefter bliver vi budt indenfor i restauranten igen, hvor vi sætter os til bords og nyder en 5-retters festmenu ledsaget af en nøje afstemt vinmenu.

Efter middagen får vi kaffe/te og avec, og så spiller den lokale dj og radiovært Freddy Fey op til dans. Vi har vores eget lokale ved siden af musikken, så er du mere til hygge og snak, er der også rig mulighed for det.

Kl. 24.00 skåler vi det nye år ind med et glas bobler og kransekage, mens vi overværer hotelchefens fyrværkeri. Kl. 00.30 bliver der serveret lidt natmad, inden festen lukker og slukker. Et flot aften, hvor vi byder 2024 velkommen på bedste vis.

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og middag.

Fyrværkeri over Ribe.

Fyrværkeri over Ribe.

3. dag: Kammerslusen, Odense og hjemrejse 

Vi sover lidt længere i dag og nyder morgenmaden i et stille og roligt tempo, inden vi pakker bussen og siger farvel til Hotel Dagmar for denne gang.

Inden vi sætter kursen mod Sjælland, tager vi dog en lille afstikker vestpå til Kammerslusen. Slusen blev bygget i 19120, der hvor Ribe Å løber ud i Vadehavet. Slusen lukkes automatisk for at dæmme op for det daglige højvande og åbner igen, når Ribe å presser på indefra ved ebbe. Vi går en tur op på diget og nyder udsigten over Vadehavet og den friske luft.

Fra Kammerslusen fortsætter vi til Fyn, hvor vi skal besøge Odense. Her spadserer vi sammen en lille tur i H.C. Andersens fodspor, mens vi samler appetit til dagens frokost, som vi nyder på en af byens restauranter. 

Herefter fortsætter turen hjem over Storebæltsbroen, og vi forventer at være hjemme ved vores opsamlingsteder sidst på eftermiddagen med gode minder fra en dejlig nytårsaften i bagagen.

Inkluderede måltider: Morgenmad og frokost.

Den store digter.

Den store digter.

Hotelinformation

Hotel Dagmar ****, Ribe
VisSkjul

Lige midt i Ribe på byens torv og overfor domkirken finder du Hotel Dagmar, som er Danmarks ældste hotel. Hotellet ligger i en renoveret bygning fra det 16. århundrede, der gør ethvert ophold atmosfærefyldt med sin gammeldags charme kombineret med moderne facilieter.

Da hotellet har til huse i en ældre bygning, er der både niveauforskelle og trapper. Der er ikke elevator på hotellet. 

Hotel Dagmar har to restauranter og er kendt for sit velrenommerede køkken. Med hotellets gode og centrale beliggenhed er det også nemt at besøge byens butikker, restautanter og hyggelige gader.

Værelser

Hotel Dagmar har 59 værelser, hvoraf de 11 ligger i en sidebygning 60 meter fra hotellet, i Vagthuset.

Prisen inkluderer ophold i standard dobbeltværelse med enkeltsenge. Der kan desuden bestilles standard dobbeltværelse som eneværelse med halvandenmandsseng og familieværelser med dobbeltseng og sovesofa.

De fleste af værelserne har sprossevinduer og "skæve" gulve. Værelserne har forskellige størrelser og er individuelt indrettet, men alle med eget badeværelse, tv og gratis WiFi.

Hotel Dagmar midt på byens torv.
Hotel Dagmar midt på byens torv.
I receptionen er de klar til at byde dig velkommen til Hotel Dagmar i Ribe.
I receptionen er de klar til at byde dig velkommen til Hotel Dagmar i Ribe.
En af de hyggelige kaffestuer på Hotel Dagmar i Ribe.
En af de hyggelige kaffestuer på Hotel Dagmar i Ribe.
En af de hyggelige kaffestuer på Hotel Dagmar i Ribe.
En af de hyggelige kaffestuer på Hotel Dagmar i Ribe.
Restaurant Dagmar på Hotel Dagmar i Ribe.
Restaurant Dagmar på Hotel Dagmar i Ribe.
Restaurant Dagmar på Hotel Dagmar i Ribe.
Restaurant Dagmar på Hotel Dagmar i Ribe.
Restaurant Vægterkælderen under Hotel Dagmar i Ribe.
Restaurant Vægterkælderen under Hotel Dagmar i Ribe.
Restaurant Vægterkælderen under Hotel Dagmar i Ribe.
Restaurant Vægterkælderen under Hotel Dagmar i Ribe.
Eksempel på dobbeltværelse på Hotel Dagmar i Ribe.
Eksempel på dobbeltværelse på Hotel Dagmar i Ribe.
Eksempel på et standard dobbeltværelse på Hotel Dagmar.
Eksempel på et standard dobbeltværelse på Hotel Dagmar.