Sjældent indblik i den kolde krig

Rold Skov, REGAN Vest & Aalborg · 2024

Busrejser
4 Dage

Tag med dybt under Rold Skov, og oplev den hemmelige regeringsbunker REGAN Vest fra koldkrigstiden. Vores rejse bringer os desuden forbi Jellingstenene, vi tager på køretur omkring De Himmerlandske Heder og så besøger vi en Danmarks smukkeste langdysser inden vi tager en lille byvandring i Aalborg. Vi bor i naturskønne omgivelser på Rold StorKro, hvor smagsløgene forkæles i Panoramarestauranten. 

Træd direkte ind i et stykke uberørt koldkrigshistorie, og få et sjældent og enestående indblik helt ind i kernen af hvordan Danmark skulle styres, hvis det værst tænkelige skulle ske.

I februar 2023 åbnede Nordjyske Museer en ny dansk attraktion, nemlig Koldkrigsmuseet REGAN...

Tag med dybt under Rold Skov, og oplev den hemmelige regeringsbunker REGAN Vest fra koldkrigstiden. Vores rejse bringer os desuden forbi Jellingstenene, vi tager på køretur omkring De Himmerlandske Heder og så besøger vi en Danmarks smukkeste langdysser inden vi tager en lille byvandring i Aalborg. Vi bor i naturskønne omgivelser på Rold StorKro, hvor smagsløgene forkæles i Panoramarestauranten. 

Træd direkte ind i et stykke uberørt koldkrigshistorie, og få et sjældent og enestående indblik helt ind i kernen af hvordan Danmark skulle styres, hvis det værst tænkelige skulle ske.

I februar 2023 åbnede Nordjyske Museer en ny dansk attraktion, nemlig Koldkrigsmuseet REGAN Vest i Rold Skov. Attraktionen er blevet en stor succes og særdeles efterspurgt, og man kan kun besøge bunkeren på en forudbestilt guidet rundtur. Vi har sikret os en række rundvisninger, så du kan opleve det spændende atomsikre bunkeranlæg på nærmeste hold.

Vi bor dejligt på Rold StorKro, hvor vi i Panoramarestauranten bliver forkælet med årstidsafstemte måltider akkompagneret af en storslået udsigt. Omgivelserne ved kroens er så betagende, at vi naturligvis også tager på en vandretur i det kuperede og grønne område.

På vejen mod Rold Skov slår vi på førstedagen af vores rejse et smut forbi Danmarks dåbsattest, Jellingstenen, og rejsens tredje dag tilbringer vi i det Nordjyske, hvor vi skal på køretur over De Himmerlandske Heder, forbi langdyssen Troldkirken for derefter at besøge Aalborg, Nordjyllands hovedstad.

Som en sidste lækkerbisken besøger vi på hjemrejsen Hotel Munkebjerg i Vejle, hvor vi nyder deres velsmagende smørrebrød inden bussen vender østover.

Datoer og priser

Vent lidt, mens vi finder datoer og priser

Tillæg pr. person

Eneværelse
750,-
Afbestillingsforsikring
400,-
Obl. administrationstillæg
99,-

Rabat pr. person

Brorabat · Rejsende fra Bornholm
250,-

Inkluderet i prisen

 • 4-stjernet bus, inkl. pladsreservation og WiFi
 • 3 nætter på Rold StorKro****
 • 3 x morgenmad (2.-4. dag)
 • 3 x frokost (1. 2. og 4. dag)
 • 3 x middag (1.-3. dag)
 • Aftenkaffe efter middagene (1.-3. dag)
 • Rundvisning i REGAN Vest, inkl. entré
 • Vandretur i Rold Skov med lokalguide
 • Panoramakøretur ved De Himmerlandske Heder
 • Besøg ved Troldkirken
 • Lille byvandring i Aalborg
 • Rejseleder på hele rejsen

Køreplaner

Start din rejse på et af vores mange opsamlingssteder. Fold køreplanen ud for at se alle ruter og opsamlingstider.

Hovedrute 12 · Danmark & Norden

Udrejse Hjemrejse
06.20 Holbæk, Jernbanevej 6 (ved Borgerservice) 20.25
07.00 Roskilde ved hjørnet af Køgevej og Ny Østergade 19.45
07.15 Høje Taastrup Station ved Banestrøget og taxiholdepladsen 19.00
08.00 Valby Station ved Lyshøjgårdsvej nr. 73 (busholdepladsen) 18.30
08.30 Køge Nord Station ved parkering Nord (Nordstjernen 3) 18.00
09.00 Ringsted Station 17.30
09.15 Sorø, samkørselsparkering ved motorvejen (Centervej 1) 17.15
09.30 Slagelse, Nordre Stationsvej 17.00
10.00-10.30 Pause ved Storebælt 16.00-16.30
10.45 Nyborg Station 16.00
11.15 Odense ved Simosevænget ved McDonalds/motorvej til Odense 15.30
11.45 Fredericia Station 15.00
Fold køreplanen ud Skjul køreplanen

Bemærkninger

Passer rejsen til dig? 

Denne rejses program passer til dig, der er almindelig godt gående. Det svarer til, at du kan gå i et tempo på ca. 4 kilometer på 1 time.
 
Er du mindre godt gående, anbefaler vi rejserne under vores koncept ”I ro og mag”. Her er rejsernes program tilpasset dig, der ikke er så godt til bens.
 
Se alle ”I ro og mag”-rejser her.

Dagsprogram

1. dag: Jelling og ankomst til Rold StorKro

Sæt dig godt til rette i vores bekvemme 4-stjernede bus. Med passende indlagte stop undervejs kører vi fra Sjælland med kursen sat mod vest.

Vores første stop i dag bliver ved Jelling, og her oplever vi Jellingstenene og hører historien om Harald Blåtand, der rejste dem til ære for sin forældre. Inden vi kører videre mod nord, skal vi nyde en dejlig frokost på Jelling Kro, som ligger lige ved kirken og de imponerende runesten. Kroen er Kongelig Privilegeret landevejskro og emmer af klassisk krohygge.

Når vi ankommer til Rold StorKro, bliver vi indlogeret på vores hyggelige værelser. Om aftenen mødes vi til en dejlig middag efterfulgt af kaffe i Panoramarestauranten med udsigt over den smukke Gravlev Ådal.
  
Inkluderede måltider: Frokost og middag.

Rold StorKro midt i skoven.

Rold StorKro midt i skoven.

2. dag: Besøg i REGAN Vest

I dag skal vi på en spændende rejse i Danmarks ikke så fjerne fortid. 

I februar 2023 åbnede Nordjyske Museer en ny dansk attraktion, nemlig Koldkrigsmuseet REGAN Vest i Rold Skov. Museet har fra start været særdeles efterspurgt, og man kan kun besøge bunkeren på en forudbestilt guidet rundtur. 

60 meter under en kridtbakke i Rold Skov gennem en 300 meter lang indgangstunnel, har regeringsbunker REGAN Vest ligget skjult for offentligheden i fem årtier. Navnet REGAN er en sammentrækning af ”REGeringsANlæg”, og det er netop, hvad bunkeren var tiltænkt. Anlægget var ikke som sådan en militær installation, men det var her, kongefamilien og den siddende regering skulle søge tilflugt i tilfælde af en invasion af Danmark.

Da den kolde krig var noget nær frysepunktet i begyndelsen af 1960’erne, købte staten grunden i 1961, og det atomsikrede bunkeranlæg blev taget i brug 1969. Her, fra stedet der blev kaldt demokratiets sidste bastion, skulle landet ledes i tilfælde af et truende militært angreb på Danmark. Faldt REGAN Vest, så faldt Danmark. 

Bunkeren står fuldt møbleret og uberørt med et hav af sindrige indretninger og installationer, der er designet til at modstå et angreb med atomvåben. Anlægget kunne rumme forsyninger til adskillige ugers ophold, det havde egen vand- og elforsyning samt radiostation, mødelokaler, politistation, præst og lægevagt.

Inddelt i mindre grupper får vi en guidet rundtur i det imponerende anlæg, der kun kan besøges mod forudbestilling. Med 15 minutters mellemrum og i grupper af 10 personer bliver vi vist ind i det imponerende anlæg. REGAN Vest har mange trapper og små korridorer og er derfor ikke indrettet til kørestol eller rollator. Der er koldt i bunkeren, så vi anbefaler varmt tøj. Rundvisningen er 2 kilometer lang og varer ca. 1,5 time. Der er ikke mulighed for pauser eller toiletbesøg undervejs.

Foruden bunkeranlægget består Koldkrigsmuseet REGAN Vest af en velkomst- og udstillingsbygning med café og udstillinger, der blandt andet fortæller om bunkerens konstruktion, den kolde krig og det danske beredskab i krisesituationer.

Tilbage på Rold StoreKro er det tid til frokost, vi får serveret et Retro Cabaretfad ved bordene, som består af en klassisk frokost med sild, tarteletter og andet godt.

Midt på eftermiddagen er det tid til en vandretur i området og skoven ved kroen. Vi skal på 1,5 timers vandretur gennem skoven ledsaget af en lokal guide, som vil fortælle gode historier og anekdoter fra Rold Skov, og mon ikke vi kommer til at høre noget om røverne fra Rold?

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og middag.

Konferencerum i regeringsbunkeren REGAN Vest.

Konferencerum i regeringsbunkeren REGAN Vest.

3. dag: De Himmerlandske Heder, Troldkirken og Nordjyllands hovedstad, Aalborg

Efter morgenmaden kører vi på en panoramatur til De Himmerlandske Heder, som er et helt enestående stykke natur. Vindblæs Hede, Oudrup Hede og Ajstrup Hede er nærmest er vokset sammen til en naturlig enhed uden forstyrrende menneskeskabte elementer. Området er på ca. 1.300 hektar, og her findes kun lyng, spredte træer samt får og kvæg.

Vi fortsætter køreturen over Sebbersund mod Aalborg, men inden vi når helt til Aalborg, gør vi lige et kort ophold ved Troldkirken, en imponerende langdysse fra den yngre stenalder. Den omtrent 6.000 år gamle dysse, der ligger på en bakkeknold ved Limfjorden er knap 50 meter lang, 12 meter bred og omkranset af 47 store sten, hvoraf gavlstenene er flere meter høje. Troldkirken, som den kaldes i folkemunde, er kendt som en af Danmarks smukkeste langdysser.

Herefter fortsætter vi de sidste kilometer ind til Aalborg centrum, hvor vi går en lille byvandring, inden det er tid til frokost på egen hånd. Der bliver også tid til selv at gå på opdagelse i Aalborg. Byen har rigtig meget at byde på med hyggelige brostensbelagte gader, hvor der findes et væld af spændende butikker samt mange interessante gallerier. Gå eventuelt en tur langs Aalborg Havnefront, hvor Utzon Center ligger opkaldt efter den verdensberømte arkitekt, Jørn Utzon, som voksede op i Aalborg.

Vi er hjemme igen på Rold StorKro om eftermiddagen. Her er der lidt tid til at slappe af, måske spille en gang minigolf, inden vi sætter os til bords. I Panoramarestauranten serverer kroen en 3-retters menu baseret på lokale og sæsonbestemte råvarer. Heller ikke i aften skal kaffen mangle.

Inkluderede måltider: Morgenmad og middag.

Gå en tur i Aalborgs hyggelige, brostensbelagte gader.

Gå en tur i Aalborgs hyggelige, brostensbelagte gader.

4. dag: Munkebjerg Hotel og hjemrejse

Efter en god morgenmadsbuffet siger vi tak for denne gang til Rold StorKro og begiver os sydpå med pejling hjemover.

Vi gør et ophold i Vejle, hvor vi nyder et par stykker smørrebrød hos det smukt beliggende Munkebjerg Hotel. Herefter fortsætter vi turen hjemad mod Sjælland.    

Inkluderede måltider: Morgenmad og frokost. 

Hotelinformation

Rold StorKro ****
VisSkjul

Vitus Rejsers gæster nyder altid at bo på Rold StorKro, der ligger som en oase i Danmarks største skov. Her møder man venlighed, og maden er fremragende.

Kroen har haft samme ejere gennem mere end 45 år, og her finder du blandt andet have med minigolf, flere terrasser og solkroge, lille indendørs pool, sauna, pejsestue og flot panoramarestaurant med udsigt til skoven lige uden for vinduerne samt dådyrene i folden foran kroen.

Værelser

Vi bor på hyggelige værelser med minibar, telefon, tv og radio, gratis WiFi samt badeværelse med hårtørrer. Alle værelser er med bruseniche. 

Vi benytter standard værelser eller mindre værelser med enten to enkeltsenge eller en 140 cm bred seng. Værelserne er fordelt i stuen og på 1. sal. Der er elevator på hotellet.

Rold StorKro midt i skoven.
Rold StorKro midt i skoven.
Minigolfbane på Rold StorKro.
Minigolfbane på Rold StorKro.
Panoramarestauranten på Rold StorKro.
Panoramarestauranten på Rold StorKro.
Eksempel på standardværelse på Rold StorKro.
Eksempel på standardværelse på Rold StorKro.