Nyhed!

Rold Skov, REGAN Vest & Viborg · 2023

Busrejser
4 Dage
Tag med dybt under Rold Skov, og oplev den hemmelige regeringsbunker REGAN Vest fra koldkrigstiden. Vi bor i naturskønne omgivelser på Rold StorKro, hvor smagsløgene forkæles i Panoramarestauranten. Derudover begiver vi os på byvandring i Viborg med besøg i den fascinerende domkirke. 

Træd direkte ind i et stykke uberørt koldkrigshistorie, og få et sjældent og enestående indblik helt ind i kernen af hvordan Danmark skulle styres, hvis det værst tænkelige skulle ske.

Den 13. februar 2023 åbner Nordjyske Museer en ny dansk attraktion, nemlig Koldkrigsmuseet REGAN Vest i Rold Skov. Attraktionen er allerede nu særdeles efterspurgt, og man kan kun besøge

...
Tag med dybt under Rold Skov, og oplev den hemmelige regeringsbunker REGAN Vest fra koldkrigstiden. Vi bor i naturskønne omgivelser på Rold StorKro, hvor smagsløgene forkæles i Panoramarestauranten. Derudover begiver vi os på byvandring i Viborg med besøg i den fascinerende domkirke. 

Træd direkte ind i et stykke uberørt koldkrigshistorie, og få et sjældent og enestående indblik helt ind i kernen af hvordan Danmark skulle styres, hvis det værst tænkelige skulle ske.

Den 13. februar 2023 åbner Nordjyske Museer en ny dansk attraktion, nemlig Koldkrigsmuseet REGAN Vest i Rold Skov. Attraktionen er allerede nu særdeles efterspurgt, og man kan kun besøge bunkeren på en forudbestilt guidet rundtur. Vi har sikret os en række rundvisninger, så du kan opleve det spændende atomsikre bunkeranlæg på nærmeste hold.

Vi bor dejligt på Rold StorKro, hvor vi i Panoramarestauranten bliver forkælet med årstidsafstemte måltider akkompagneret af en storslået udsigt. Omgivelserne ved kroens er så betagende, at vi naturligvis også tager på en lille gåtur i det kuperede og grønne område.

Rejsens tredje dag tilbringer vi i Viborg gamle og charmerende bymidte. Her finder vi blandt andet den fascinerende domkirke med Joakim Skovgaards berømte kalkmalerier, der tiltrækker besøgende fra hele verden. Som en sidste lækkerbisken besøger vi på hjemrejsen Hotel Munkebjerg i Vejle, hvor vi nyder deres velsmagende smørrebrød inden bussen vender stik øst.

Kort - Rold Skov og REGAN Vest - Sommer 2023

Datoer og priser

Vent lidt, mens vi finder datoer og priser

Tillæg pr. person

Eneværelse
750,-
Afbestillingsforsikring
300,-
Obl. administrationstillæg
89,-

Rabat pr. person

Brorabat · Rejsende fra Bornholm
250,-

Inkluderet i prisen

  • 4-stjernet bus, inkl. pladsreservation og WiFi
  • 3 nætter på Rold StorKro****
  • 3 x morgenmad (2.-4. dag)
  • 1 x frokost (4. dag)
  • 3 x middag (1.-3. dag)
  • Aftenkaffe efter middagene (1.-3. dag)
  • Rundvisning i REGAN Vest, inkl. entré
  • Byvandring i Viborg
  • Lille vandretur i Rold Skov
  • Rejseleder på hele rejsen

Køreplaner

Start din rejse på et af vores mange opsamlingssteder. Fold køreplanen ud for at se alle ruter og opsamlingstider.

Hovedrute 21 · Danmark

Udrejse Hjemrejse
10.00 Roskilde, tæt ved banegården på hjørnet af Køgevej/Ny Østergade 17.15
10.15 Høje Taastrup Station ved Banestrøget og taxiholdepladsen 17.00
10.45 Valby Station ved Lyshøjgårdsvej nr. 73 (busholdepladsen) 16.30
11.15 Karlslunde ved motorvej (udrejse Circle K, vest / hjemrejse Shell, øst) 16.00
11.30 Ølby Station ved Netto 15.45
12.00 Ringsted Banegård 15.15
12.15 Sorø Busterminal, Rådhusvej 15.00
12.30 Slagelse, Nordre Stationsvej 14.45
13.00 Nyborg Station 14.15
Fold køreplanen ud Skjul køreplanen

Bemærkninger

Passer rejsen til dig? 

Denne rejses program passer til dig, der er almindelig godt gående. Det svarer til, at du kan gå i et tempo på ca. 4 kilometer på 1 time.
 
Er du mindre godt gående, anbefaler vi rejserne under vores koncept ”I ro og mag”. Her er rejsernes program tilpasset dig, der ikke er så godt til bens.
 
Se alle ”I ro og mag”-rejser her.

Dagsprogram

1. dag: Ankomst til Rold StorKro

Sæt dig godt til rette i vores bekvemme 4-stjernede bus. Med passende indlagte stop undervejs kører vi fra Sjælland med kursen sat mod Rold Skov.

Når vi ankommer til Rold StorKro, bliver vi indlogeret på vores hyggelige værelser. Om aftenen mødes vi til en dejlig middag efterfulgt af kaffe i Panoramarestauranten med udsigt over den smukke Gravlev Ådal.  

Inkluderede måltider: Middag.

Rold StorKro midt i skoven.

Rold StorKro midt i skoven.

2. dag: Besøg i REGAN Vest

I dag skal vi på en spændende rejse i Danmarks ikke så fjerne fortid. 

Den 13. februar 2023 åbner Nordjyske Museer en ny dansk attraktion, nemlig Koldkrigsmuseet REGAN Vest i Rold Skov. Attraktionen er særdeles efterspurgt, og man kan kun besøge bunkeren på en forudbestilt guidet rundtur. 

60 meter under en kridtbakke i Rold Skov gennem en 300 meter lang indgangstunnel, har regeringsbunker REGAN Vest ligget skjult for offentligheden i fem årtier. Navnet REGAN er en sammentrækning af ”REGeringsANlæg”, og det er netop, hvad bunkeren var tiltænkt. Anlægget var ikke som sådan en militær installation, men det var her, kongefamilien og den siddende regering skulle søge tilflugt i tilfælde af en invasion af Danmark.

Da den kolde krig var noget nær frysepunktet i begyndelsen af 1960’erne, købte staten grunden i 1961, og det atomsikrede bunkeranlæg blev taget i brug 1969. Her, fra stedet der blev kaldt demokratiets sidste bastion, skulle landet ledes i tilfælde af et truende militært angreb på Danmark. Faldt REGAN Vest, så faldt Danmark. 

Bunkeren står fuldt møbleret og uberørt med et hav af sindrige indretninger og installationer, der er designet til at modstå et angreb med atomvåben. Anlægget kunne rumme forsyninger til adskillige ugers ophold, det havde egen vand- og elforsyning samt radiostation, mødelokaler, politistation, præst og lægevagt.

Inddelt i mindre grupper får vi en guidet rundtur i det imponerende anlæg, der kun kan besøges mod forudbestilling. Med 15 minutters mellemrum og i grupper af 10 personer bliver vi vist ind i det imponerende anlæg. REGAN Vest har mange trapper og små korridorer og er derfor ikke indrettet til kørestol eller rollator. Der er koldt i bunkeren, så vi anbefaler varmt tøj. Rundvisningen er 2 kilometer lang og varer ca. 1,5 time.  

Foruden bunkeranlægget består Koldkrigsmuseet REGAN Vest af en velkomst- og udstillingsbygning med café og udstillinger, der blandt andet fortæller om bunkerens konstruktion, den kolde krig og det danske beredskab i krisesituationer.

Vel hjemme er der tid til en lille lokaltur i området ved kroen for dem, der har lyst til lidt flere oplevelser. Vores rejseleder arrangerer en bus- og vandretur i skoven omkring kroen, og har kroens ejer tid, vil han tage med og underholde med muntre fortællinger om egnen. 

Inkluderede måltider: Morgenmad og middag.

Konferencerum i regeringsbunkeren REGAN Vest.

Konferencerum i regeringsbunkeren REGAN Vest.

3. dag: Domkirkebyen Viborg

Efter kroens gode morgenbuffet begiver vi os til Viborg.

Som en af landets ældste byer byder Viborg på en lang og fascinerende historie. Den skal vi opleve og høre mere om på en byvandring gennem byens spændende gamle kvarter.

Vi skal selvfølgelig forbi domkirken, som vi besøger, hvis den ikke er lukket på grund af kirkelige handlinger. Den gamle domkirke byder på en imponerende historie med tråde, der går tilbage til starten af 1100-tallet. 

Det, der markant adskiller domkirken fra andre kirker, er Joakim Skovgaards righoldige udsmykninger fra 1900-1906. Ved brug af den vanskelige freskoteknik skabte han sit virkes hovedværk i form af en række skildringer af bibelske scenerier fra Adam og Eva til de sidste tider. Det imponerende kæmpeværk har givet Skovgaard en central placering i kunsthistorien, og hans navn hænger uløseligt sammen med Thorvald Bindesbøll og J.F. Willumsen.

Der bliver god tid til at opleve byen på egen hånd og måske finde en hyggelig café til lidt frokost. Gå en tur gennem domkirkekvarteret, byens hjerte. Herfra udgår de livlige handelsgader, Sct. Mogens Gade og Sct. Mathias Gade. Besøg Latinerhaven i Viborgs centrum, og nyd de mange spændende blomster og urter. Her findes også et lille haveafsnit med temaet snapseurter.

Vi er hjemme igen på Rold StorKro om eftermiddagen. Her er der lidt tid til at slappe af, måske spille en gang minigolf, inden vi får serveret en lækker menu i kroens restaurant.   

I Panoramarestauranten serverer kroen en 3-retters menu baseret på lokale og sæsonbestemte råvarer. Heller ikke i aften skal kaffen mangle.

Inkluderede måltider: Morgenmad og middag.

Udsigt over Viborgs gamle gader med domkirken i baggrunden.

Udsigt over Viborgs gamle gader med domkirken i baggrunden.

4. dag: Munkebjerg Hotel og hjemrejse

Efter en god morgenmadsbuffet siger vi tak for denne gang til Rold StorKro og begiver os sydpå med pejling hjemover.

Vi gør et ophold i Vejle, hvor vi nyder et par stykker smørrebrød hos det smukt beliggende Munkebjerg Hotel. Herefter fortsætter vi turen hjemad mod Sjælland.    

Inkluderede måltider: Morgenmad og frokost. 

Vi siger tak for denne gang til Rold Storkro.

Vi siger tak for denne gang til Rold Storkro.

Hotelinformation

Rold StorKro ****
VisSkjul

Vitus Rejsers gæster nyder altid at bo på Rold StorKro, der ligger som en oase i Danmarks største skov. Her møder man venlighed, og maden er fremragende.

Kroen har haft samme ejere gennem mere end 45 år, og her finder du blandt andet have med minigolf, flere terrasser og solkroge, lille indendørs pool, sauna, pejsestue og flot panoramarestaurant med udsigt til skoven lige uden for vinduerne samt dådyrene i folden foran kroen.

Værelser

Vi bor på hyggelige værelser med minibar, telefon, tv og radio, gratis WiFi samt badeværelse med hårtørrer. Alle værelser er med bruseniche. 

Vi benytter standard værelser eller mindre værelser med enten to enkeltsenge eller en 140 cm bred seng. Værelserne er fordelt i stuen og på 1. sal. Der er elevator på hotellet.

Rold StorKro midt i skoven.
Rold StorKro midt i skoven.
Minigolfbane på Rold StorKro.
Minigolfbane på Rold StorKro.
Panoramarestauranten på Rold StorKro.
Panoramarestauranten på Rold StorKro.
Standardværelse på Rold StorKro.
Standardværelse på Rold StorKro.