Inkl. helpension!

Sort Sol i Sønderjylland · 2023

Busrejser
4 Dage

Sort Sol er en naturoplevelse i verdensklasse, og det er et imponerende syn, når op mod en million stære vender i luften på et splitsekund. På denne rejse bor vi på en af Danmarks bedste kroer, Agerskov Kro.

Få en uforglemmelig oplevelse, når de enorme stæreflokke søger ly for natten i tagrørene. Vores lokalkendte guide kender fuglenes tilholdssteder og kan fortælle mangt og meget om fuglene og naturen i det sønderjyske.

Vi bor på Agerskov Kro midt i Sønderjylland, så vi kan nå at opleve rigtig meget på få dage. Naturen og historien er altid nærværende, og med besøg ved...

Sort Sol er en naturoplevelse i verdensklasse, og det er et imponerende syn, når op mod en million stære vender i luften på et splitsekund. På denne rejse bor vi på en af Danmarks bedste kroer, Agerskov Kro.

Få en uforglemmelig oplevelse, når de enorme stæreflokke søger ly for natten i tagrørene. Vores lokalkendte guide kender fuglenes tilholdssteder og kan fortælle mangt og meget om fuglene og naturen i det sønderjyske.

Vi bor på Agerskov Kro midt i Sønderjylland, så vi kan nå at opleve rigtig meget på få dage. Naturen og historien er altid nærværende, og med besøg ved både Dannevirke og Dybbøl Mølle kommer vi godt rundt om Danmarkshistorien og det slesvigske spørgsmål.

Honningkager, et besøg ved sluserne i Vadehavet og en tur over grænsen hører også med til en tur til Sønderjylland. På den dejlige kro forkæles vi med god mad, og hver dag er der mulighed for at smøre en madpakke til dagens udflugt. 

Kort over Sønderjylland - Sort sol i Sønderjylland

Datoer og priser

Vent lidt, mens vi finder datoer og priser

Tillæg pr. person

Stort dobbeltværelse
100,-
Eneværelse
600,-
Afbestillingsforsikring
300,-
Obl. administrationstillæg
89,-

Rabat pr. person

Brorabat · Rejsende fra Bornholm
250,-

Inkluderet i prisen

 • 4-stjernet bus, inkl. pladsreservation og WiFi
 • 3 nætter på Agerskov Kro***
 • 3 x morgenmad (2.-4. dag)
 • 2 x frokost (1. og 4. dag)
 • 2 x smør-selv-madpakke (2. og 3. dag)
 • 3 x middag (1.-3. dag)
 • Besøg i Christiansfeld, inkl. kaffe og honningkage
 • Byvandring i det historiske Ribe
 • Rundtur på Rømø
 • Besøg ved Vidå-slusen
 • Byvandring i Tønder
 • Udflugt til Sort Sol med lokalguide
 • Byvandring i Slesvig
 • Besøg ved Dannevirke
 • Besøg på Historiecenter Dybbøl
 • Rejseleder på hele rejsen

Køreplaner

Start din rejse på et af vores mange opsamlingssteder. Fold køreplanen ud for at se alle ruter og opsamlingstider.

Hovedrute 13 · Jylland

Udrejse Hjemrejse
06.00 Roskilde ved hjørnet af Køgevej og Ny Østergade 18.45
06.15 Høje Taastrup Station ved Banestrøget og taxiholdepladsen 18.30
07.00 Valby Station ved Lyshøjgårdsvej nr. 73 (busholdepladsen) 18.00
07.30 Karlslunde ved motorvej (udrejse Cirkel K/vest og hjemrejse Shell/øst) 17.30
07.45 Ølby Station ved Netto 17.15
08.15 Ringsted Bane 16.45
08.30 Sorø Busterminal, Rådhusvej 16.30
08.45 Slagelse Station ved Nordre Stationsvej 16.15
09.15 Nyborg Station 15.45
09.45 Odense ved Sivmosevænget ved McDonalds/motorvej til Odense 15.15
10.30 Fredericia Station 14.30
Fold køreplanen ud Skjul køreplanen

Bemærkninger

Passer rejsen til dig? 

Denne rejses program passer til dig, der er almindelig godt gående. Det svarer til, at du kan gå i et tempo på ca. 4 kilometer på 1 time.
 
Er du mindre godt gående, anbefaler vi rejserne under vores koncept ”I ro og mag”. Her er rejsernes program tilpasset dig, der ikke er så godt til bens.
 
Se alle ”I ro og mag”-rejser her.

Dagsprogram

1. dag: Christiansfeld og Ribe

Hernhutter- og honningkagebyen Christiansfeld blev i 2015 optaget på UNESCO´s Verdensarvliste. Den strengt symmetrisk anlagte bykerne er meget velholdt. Vi holder formiddagspause i byen, hvor vi får en kop kaffe og en smagsprøve på de berømte honningkager.

Fra Christiansfeld fortsætter vi mod vest til Danmarks ældste by Ribe, hvor vi spiser frokost. Bagefter strækker vi benene på en lille vandretur gennem byen, der har så meget historie at byde på. Hvis domkirken er åben, kigger vi naturligvis indenfor.

Sidst på eftermiddagen ankommer vi til den hyggelige Agerskov Kro, hvor værtsparret står klar til at forkæle os med god mad de næste par dage. 

Inkluderede måltider: Frokost og middag.

Danmarks ældste by Ribe.

Danmarks ældste by Ribe.

2. dag: Rømø, marsklandet og Sort Sol

I dag skal vi opleve det flade marskland og grænseregionen. Vi lægger ud med en rundtur på Rømø. Øen er kendt for sine hvalfangerkaptajner - kommandører - og ikke mindst de umådeligt brede sandstrande. Vel inde på fastlandet igen kører vi til slusen ved Vidåen, hvor vi holder en pause, så der er tid til at gå en tur på diget. Bagefter kører vi til Rudbøl, hvor det er muligt at stå med det ene ben i Danmark og det andet ben i Tyskland.

Vi fortsætter til Tønder, hvor vi går på opdagelse blandt de gamle huse. Besøg eventuelt kniplingemuseet i Drøhses hus eller Det Gamle Apotek, hvor det er jul i kælderen året rundt. I Tønder bliver der lidt tid på egen hånd, inden det er tid til turens absolutte højdepunkt - Sort Sol.

Udflugten til stærene starter i Møgeltønder, hvor vi møder vores lokalguide. Herefter begiver vi os ud i marsklandet, hvor fuglene leder efter overnatningspladser. Vores lokalguide har fingeren på pulsen og ved, hvor de slår sig ned. Det kan godt være syd for grænsen, så medbring pas. Husk også kikkert og praktisk tøj.

Vi spiser middag på kroen, når vi er tilbage efter udflugten, hvor vi forhåbentlig har set stære i hundredetusindevis boltre sig i luften i fantastiske formationer.

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og middag.

Sort Sol i Sønderjylland.

Sort Sol i Sønderjylland.

3. dag: Slesvig, Holm og Dannevirke

Nyd kroens gode morgenmad i de smukke og stemningsfulde stuer, inden vi tager på udflugt. Husk passet, da vi skal til blandt andet Slesvig, som ligger syd for grænsen.  

I Slesvig tager rejselederen os på en hyggelig tur gennem byen, hvor vi skal opleve den gamle bydel, Altstadt, med domkirken og det gamle rådhus. Vi kommer også omkring den maleriske bydel Holm med sine små fiskerhuse. Der er god tid til at nyde byen og spise den medbragte madpakke. 

Om eftermiddagen besøger vi Dannevirke, der i århundreder var Danmarks store forsvarsværk mod syd. Skanserne blev som bekendt rømmet under krigen i 1864 og er siden forfaldet, men en af dem er nu genopbygget. I nærheden findes rester af Valdemarsmuren, som blev bygget på Valdemar den Stores tid i 1100-tallet.

Vi vender tilbage til den hyggelige kro om eftermiddagen, hvor der er tid til afslapning inden middagen.

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og middag.

Charmerende huse i fiskerbydelen Holm i Slesvig.

Charmerende huse i fiskerbydelen Holm i Slesvig.

4. dag: Dybbøl

Efter en god og solid morgenmad forlader vi Agerskov Kro og kører til Dybbøl. Ved Historiecenter Dybbøl følger vi op på besøget ved Dannevirke. Der er mulighed for at se skanserne, opleve soldaternes hverdag, se en film eller blot nyde den fantastiske udsigt over Als og Sundeved.

På vejen tilbage til Sjælland og København spiser vi frokost.

Inkluderede måltider: Morgenmad og frokost.

Dybbøl Mølle.

Dybbøl Mølle.

Hotelinformation

Agerskov Kro & Hotel ***
VisSkjul

Hyggelige Agerskov Kro & Hotel har gennem århundreder taget imod gæster, og kroen fik sit første kgl. privilegium i 1767. 

Værtsparret Bodil og Peter Otte overtog kroen i 1976. Den er smukt renoveret, og de gamle bygninger fremstår med stor respekt for den oprindelige stil. I kroens stuer ser du gamle billeder og malerier fra en svunden tid. Kroen har været med i tv-udsendelsen "Hvor godtfolk er".

Kromanden står selv i køkkenet med sin stab af kokke, og her fremtrylles retter, som tilfredsstiller selv den mest kræsne gæst. I forbindelse med morgenmaden har du mulighed for at smøre dig en frokostmadpakke.

Værelser

Standardværelserne er fordelt i to fløje i forlængelse af kroen. Mod tillæg kan du vælge at bo i de store værelser, som findes i adskilte bygninger i kroens have. Standardværelserne og de store værelser ligger dels i stueplan og på 1. sal (ca. 20 trin). Der er ingen elevator. Alle værelser er moderne indrettet med tv, gratis WiFi og badeværelse med hårtørrer.

Agerskov Kro & Hotel.
Agerskov Kro & Hotel.
Krostuen på Agerskov Kro.
Krostuen på Agerskov Kro.
Karnapstuen på Agerskov Kro.
Karnapstuen på Agerskov Kro.
Rød stue på Agerskov Kro.
Rød stue på Agerskov Kro.
Stort dobbeltværelse på Agerskov Kro & Hotel.
Stort dobbeltværelse på Agerskov Kro & Hotel.