Inkl. helpension!

Sort Sol i Sønderjylland

Busrejser
4 Dage

Sort Sol er en naturoplevelse i verdensklasse, og det er et imponerende syn, når op mod en million stære vender i luften på et splitsekund. På denne rejse bor vi på en af Danmarks bedste kroer, Agerskov Kro.

Få en uforglemmelig oplevelse, når de enorme stæreflokke søger ly for natten i tagrørene. Vores lokalkendte guide kender fuglenes tilholdssteder og kan fortælle mangt og meget om fuglene og naturen i det sønderjyske. Vi bor på Agerskov Kro midt i Sønderjylland, så vi kan nå at opleve rigtig meget på få dage. Naturen og historien er nærværende, og med besøg ved både...

Sort Sol er en naturoplevelse i verdensklasse, og det er et imponerende syn, når op mod en million stære vender i luften på et splitsekund. På denne rejse bor vi på en af Danmarks bedste kroer, Agerskov Kro.

Få en uforglemmelig oplevelse, når de enorme stæreflokke søger ly for natten i tagrørene. Vores lokalkendte guide kender fuglenes tilholdssteder og kan fortælle mangt og meget om fuglene og naturen i det sønderjyske. Vi bor på Agerskov Kro midt i Sønderjylland, så vi kan nå at opleve rigtig meget på få dage. Naturen og historien er nærværende, og med besøg ved både Dannevirke og Dybbøl Mølle kommer vi godt rundt om Danmarkshistorien og det slesvigske spørgsmål. Honningkager, et besøg ved sluserne i Vadehavet og en tur over grænsen hører også med til en tur til Sønderjylland. Vi får god mad på den dejlige kro, og hver dag er der mulighed for at smøre en madpakke til dagens udflugt. 

Kort over Sønderjylland - Sort sol i Sønderjylland

Datoer og priser

Vent lidt, mens vi finder datoer og priser

Tillæg pr. person

Stort dobbeltværelse
100,-
Eneværelse
600,-
Afbestillingsforsikring
240,-
Obl. administrationstillæg
89,-

Rabat pr. person

Brorabat · Rejsende fra Bornholm, Fyn eller Jylland
250,-

Inkluderet i prisen

 • 4-stjernet bus
 • 3 nætter på Agerskov Kro***
 • 3 x morgenmad (2.-4. dag)
 • 2 x frokost (1. og 4. dag)
 • 2 x smør-selv-madpakke (2. og 3. dag)
 • 3 x middag (1.-3. dag)
 • Kaffe- og honningkage i Christiansfeld
 • Byvandring i det historiske Ribe
 • Rundtur på Rømø
 • Besøg ved Vidå-slusen
 • Byvandring i Tønder
 • Udflugt til Sort Sol med lokalguide
 • Besøg på Gottorp Slot
 • Byvandring i Slesvig
 • Besøg ved Dannevirke
 • Besøg på Historiecenter Dybbøl
 • Rejseleder på hele rejsen

Dagsprogram

1. dag: Christiansfeld og Ribe

Hernhutter- og honningkagebyen Christiansfeld blev i 2015 optaget på UNESCO´s Verdensarvliste. Den strengt symmetrisk anlagte bykerne er meget velholdt. Vi holder formiddagspause i byen og får en kop kaffe og en smagsprøve på de berømte honningkager. Vi fortsætter mod vest til Danmarks ældste by Ribe, hvor vi spiser frokost. Bagefter strækker vi benene på en lille vandretur gennem byen, der har så meget historie at byde på. Hvis domkirken er åben, kigger vi naturligvis indenfor. Sidst på eftermiddagen ankommer vi til den hyggelige Agerskov Kro, hvor værtsparret står klar til at forkæle os med god mad de næste par dage. 

Inkluderede måltider: Frokost, middag.

Danmarks ældste by Ribe.

2. dag: Rømø, marsklandet og Sort Sol

I dag skal vi opleve det flade marskland og grænseregionen. Vi lægger ud med en rundtur på Rømø. Øen er kendt for sine hvalfangerkaptajner - kommandører - og ikke mindst de umådeligt brede sandstrande. Vel inde på fastlandet igen kører vi til slusen ved Vidåen, hvor vi holder en pause, så der er tid til at gå en tur på diget. Bagefter kører vi til Rudbøl, hvor det er muligt at stå med det ene ben i Danmark og det andet ben i Tyskland.

Vi fortsætter til Tønder, hvor vi går på opdagelse blandt de gamle huse. Besøg eventuelt kniplingemuseet i Drøhses hus eller Det Gamle Apotek, hvor det er jul i kælderen året rundt. I Tønder bliver der lidt tid på egen hånd, inden det er tid til turens absolutte højdepunkt - Sort Sol. Udflugten til stærene starter i Møgeltønder, hvor vi møder vores lokalguide. Herefter begiver vi os ud i marsklandet, hvor fuglene leder efter overnatningspladser. Vores lokalguide har fingeren på pulsen og ved, hvor de slår sig ned. Det kan godt være syd for grænsen, så medbring pas. Husk også kikkert og praktisk tøj. Vi spiser middag på kroen, når vi er tilbage efter udflugten, hvor vi forhåbentlig har set stære i hundredetusindevis boltre sig i luften i fantastiske formationer.

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost, middag.

Sort Sol i Sønderjylland.

3. dag: Gottorp Slot, Slesvig og Dannevirke

Nyd kroens gode morgenmad i de smukke og stemningsfulde stuer, inden vi tager på udflugt. Husk passet, da vi idag skal til blandt andet Slesvig, som ligger syd for grænsen. På en lille ø midt i byen ligger Gottorp Slot, som vi besøger. Slottet har en fascinerende historie, der rækker helt tilbage til middelalderen. Der er god tid til at nyde de smukke omgivelser eller besøge udstillingen på slottet, inden vi går en tur gennem Slesvig.

Om eftermiddagen besøger vi Dannevirke, der i århundreder var Danmarks store forsvarsværk mod syd. Skanserne blev som bekendt rømmet under krigen i 1864 og er siden forfaldet, men en af dem er nu genopbygget. I nærheden findes rester af Valdemarsmuren, som blev bygget på Valdemar den Stores tid i 1100-tallet. Vi vender tilbage til den hyggelige kro om eftermiddagen, hvor der er tid til afslapning inden middagen.

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost, middag.

4. dag: Dybbøl

Efter en god og solid morgenmad forlader vi Agerskov Kro og kører til Dybbøl. Ved Historiecenter Dybbøl følger vi op på besøget ved Dannevirke. Der er mulighed for at se skanserne, opleve soldaternes hverdag, se en film eller blot nyde den fantastiske udsigt over Als og Sundeved. På vejen tilbage til Sjælland og København spiser vi frokost og lander på Sjælør Station cirka klokken 18.00.

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost.

Vi besøger Dybbøl Mølle.

Hotelinformation

Agerskov Kro & Hotel ***
VisSkjul

Hyggelige Agerskov Kro & Hotel har gennem århundreder taget imod gæster. Kroen fik sit første kgl. privilegium i 1767. Værtsparret Bodil og Peter Otte overtog kroen i 1976. Den er smukt renoveret, og de gamle bygninger fremstår med stor respekt for den oprindelige stil. I kroens stuer ser du gamle billeder og malerier fra en svunden tid. Kromanden står selv i køkkenet med sin stab af kokke, og her fremtrylles retter, som tilfredsstiller selv den mest kræsne gæst. Kroen har været med i tv-udsendelsen "Hvor godtfolk er". I forbindelse med morgenmaden har du mulighed for at smøre dig en frokostmadpakke.

Værelser

Standardværelserne er fordelt i to fløje i forlængelse af kroen. Mod tillæg (på visse rejser) kan du vælge at bo i de store værelser, som findes i adskilte bygninger i kroens have. Standardværelserne og de store værelser ligger dels i stueplan og på 1. sal (ca. 20 trin). Der er ingen elevator. Alle værelser er moderne indrettet med tv, gratis WiFi og badeværelse med hårtørrer.

Læs mere om hotellet her.