I ro og mag!

Sommersang i Mariehaven · I ro og mag · 2023

Busrejser
3 Dage

Tag med til Ansager og oplev Mariehaven, som er resultatet af Rie og Helge Engelbrechts drøm om at skabe en smuk have med mulighed for koncerter, folkeliv og fællesskab. Vi skal naturligvis have det hele med, så vi oplever Sommersang i Mariehaven hele dagen fra formiddag til aften. Under rejsen frem og tilbage er der selvfølgelig også tilføjet et par ekstra oplevelser til programmet.  

Siden begyndelsen i 2009 er Sommersang i Mariehaven blevet det helt store tilløbsstykke med tusindvis af besøgende og endnu flere TV-seere, der følger med når koncerterne transmitteres. Mere end 50.000 mennesker har gennem...

Tag med til Ansager og oplev Mariehaven, som er resultatet af Rie og Helge Engelbrechts drøm om at skabe en smuk have med mulighed for koncerter, folkeliv og fællesskab. Vi skal naturligvis have det hele med, så vi oplever Sommersang i Mariehaven hele dagen fra formiddag til aften. Under rejsen frem og tilbage er der selvfølgelig også tilføjet et par ekstra oplevelser til programmet.  

Siden begyndelsen i 2009 er Sommersang i Mariehaven blevet det helt store tilløbsstykke med tusindvis af besøgende og endnu flere TV-seere, der følger med når koncerterne transmitteres. Mere end 50.000 mennesker har gennem årene overværet koncerterne, og efter et par års pause kan vi nu igen se frem til de altid populære og utroligt hyggelige arrangementer hos Rie og Helge i det sydvestjyske. 

Hele dagen er programmet fyldt med koncerter med navne som Neighbours & Friends, Maries Festival Band, Stig Rossen, Hallur Joensen, Annette Heick, Rikke Mølgaard, Sara Grabow, Kristina Bærendsen, Sandra Elsfort og Svend Nicolaisens Orkester. Vi tilbringer hele søndagen i haven, der åbner allerede kl. 10.30, og vi skal have det hele med, så vi spiser aftensmad i Mariehaven inden, vi vender tilbage til vores hyggelige Hotel Hedemarken i Grindsted. 

Som altid byder vores musikrejser på et par ekstra oplevelser undervejs. På rejsens første dag viser vores dygtige rejseleder rundt i den gamle fæstningsby Fredericia, ligesom vi også besøger oplevelsescentret Kongernes Jelling. Den sidste dag på rejsen besøger vi den historiske købmandsgård i Bindeballe, og så spiser vi frokost på Skamlingsbanken, der har en fantastisk udsigt samt en vigtig rolle i Danmarkshistorien.

Datoer og priser

Vent lidt, mens vi finder datoer og priser

Tillæg pr. person

Eneværelser
700,-
Afbestillingsforsikring
250,-
Obl. administrationstillæg
89,-

Rabat pr. person

Kør selv-rabat
150,-

Inkluderet i prisen

 • 4-stjernet bus, inkl. pladsreservation og WiFi 
 • 2 nætter i Grindsted på Hotel Hedemarken***
 • 2 x morgenmad (2. og 3. dag)
 • 1 x aftensmad på hotellet
 • 1 x aftenbuffet i Mariehaven
 • 1 x frokost (3.dag)
 • Byvandring i fæstningsbyen Fredericia
 • Besøg i oplevelsescentret Kongernes Jelling
 • Dagsbillet til Sommersang i Mariehaven inkl. gebyr
 • Besøg på Bindeballe Købmandsgård inkl. entre til museet
 • Frokost på Skamlingsbanken
 • Rejseleder på hele rejsen

Opsamling på busrejser

Start din rejse på et af vores mange opsamlingssteder. Fold køreplanen ud for at se alle ruter og opsamlingstider.

Hovedrute 13-4 · Sommersang i Mariehaven

Udrejse Hjemrejse
07.30 Valby Station ved Lyshøjgårdsvej nr. 73 (busholdepladsen) 19.30
08.00 Høje-Taastrup Station, Banestrøget ved taxiholdepladsen 19.00
08.30 Roskilde, tæt ved banegården på hjørnet af Køgevej/Ny Østergade 14.45
09.00 Ølby Station ved Netto 08.15
09.30 Ringsted Banegård 17.45
09.45 Sorø Busterminal, Rådhusvej 17.30
10.00 Slagelse station ved Nordre Stationsvej 17.15
Fold køreplanen ud Skjul køreplanen

Bemærkninger

Afr. 28/5-2023: I ro og mag - her sætter vi tempoet ned:

Er du blandt dem, der synes, at det går lidt for stærkt på vores rejser? Så skal du vælge en ”I ro og mag”-dato. Her tager skruer vi ned for tempoet og tager ekstra hensyn, så alle kan være med.

Du kan læse mere om, hvad det betyder at rejse "I ro og mag" samt om kravene til din fysiske form under "Praktiske oplysninger".

Du kan se alle rejser, hvor vi tilbyder I ro og mag her.

Dagsprogram

1. dag: Rundvisning i fæstningsbyen og besøg i Kongernes Jelling

Efter opsamling på Sjælland krydser vi Storebælt og Fyn, hvorefter vi når frem til den gamle fæstningsby Fredericia, der byder på spændende historie og charmerende bycentrum bag de gamle volde.

Indtil 1650 var hele området blot en uberørt sump, men kongen havde brug for en stærk befæstning til at forsvare kysten og Lillebælt, så han indkaldte 5.000 mand til at opføre voldanlægget. Selve Fredericia blev anlagt efter moderne principper, og byen er enestående i Danmark på grund af sine snorlige gader. Samtidig skulle Fredericia også vise Danmark som et rigt og stærkt land, og hele bykernen blev planlagt med netop det for øje. Rejselederen tager os med på en byvandring gennem de gamle gader, mens vi hører om byens spændende historie. Efter byvandringen er der tid til frokost på egen hånd. 

Om eftermiddagen gør vi et stop ved oplevelsescentret Kongernes Jelling, hvor vi ved hjælp af den mest moderne digitale teknologi får fortalt den gamle historie om vikingernes liv og levned. Vi kommer på en rejse fra Valhal til kristendom, og kan slutte besøget af med en flot udsigt over hele monumentområdet fra centrets tagterrasse.

Sidst på eftermiddagen er vi fremme i Grindsted ved Hotel Hedemarken, der byder os velkommen med værelser og middag. 

Inkluderet: Middag

Jellingstenen - Danmarks dåbsattest.

Jellingstenen - Danmarks dåbsattest.

2. dag: Sommersang i Mariehaven

Mariehaven ejes og drives af ægteparret Rie og Helge Engelbrecht. I 1999 åbnede de Musik Galleriet som skulle forene billedkunst, pottemager-kunsthåndværk, foredrag, fortælling og musik. Det blev så stor en succes, at de i 2003 købte naboejendommen for at udvide, og i 2009 fejrede de stedets 10-års fødselsdag med åbningen af Mariehaven og den store træscene med plads til omtrent 1.200 tilskuere.

Dermed var ”Sommersang i Mariehaven” skabt - en musikalsk succes, der er blevet så stor, at den har haft sine egen programrække på DR1 og TV Charlie. Intet kan dog overgå oplevelsen af selv at være til stede i den hyggelige og smukke have, når sommeren er over os, og kendte musikere og bands giver koncerter og spiller op til fællessang.

Efter morgenmaden på hotellet kører vi det lille stykke til Ansager og Mariehaven, hvor dagen her i Pinsen starter med en udendørs gudstjeneste efterfulgt af en hel dag i musikkens tegn. Glæd dig til at opleve "husorkestret" Neighbours & Friends samt store navne som Maries Festival Band, Stig Rossen, Hallur Joensen, Annette Heick, Rikke Mølgaard, Sara Grabow, Kristina Bærendsen, Sandra Elsfort og Svend Nicolaisens Orkester. Hele dagen står i havens, musikkens og sangens navn.

Vi runder den herlige dag af med middag i haven inden programmet slutter klokken 20, og herefter kører vi tilbage til vores hyggelige hotel. 

Inkluderet: Morgenmad og middag

Sommersang i Mariehaven er fyldt med musik, sang og godt fællesskab.

Sommersang i Mariehaven er fyldt med musik, sang og godt fællesskab.

3. dag: Bindeballe Købmandsgård og Skamlingsbanken

Efter god tid til at nyde morgenmaden forlader vi Grindsted og kører mod den smukke Vejle Ådal og Bindeballe, hvor vi besøger Den Gamle Købmandsgård.

Her kommer vi på endnu en lille tidsrejse 125 år tilbage i tiden til livet, som det så ud i Danmarks første små stationsbyer. Hele købmandsgården er ført tilbage til sit oprindelige udseende så langt fra vore dages supermarkeder, som man næsten kan komme. Her kommer varene i en kurv af flet, og at tage sig god tid er en dyd for ekspedienten. På hylderne finder vi alt fra boghvedegryn til friskmalet kaffe og den lokale snaps "Bindeballe Bjesk". Alt er udvalgt ud fra mottoet "Kvalitet kan man ikke få for meget af". Der bliver selvfølgelig mulighed for at handle i butikken, og vi har også inkluderet entreen til det lille museum, hvor et væld af de oprindelige genstande og inventardele fra gamle købmandsbutikker er udstillet. 

Fra Bindeballe kører vi videre til Skamlingsbanken, som med sine 113 meter over havet er det højeste punkt i Syd- og Sønderjylland. Højen har spillet en vigtig rolle i den dramatiske og omtumlede historie om Sønderjylland, og stedet rummer i dag et væld af monumenter og mindesmærker. Derudover er her en fantastisk udsigt over bølgende marker og skove helt til Lillebælt og Fyn, og mod syd og vest kan vi se langt ind i Sønderjylland. I disse smukke omgivelser spiser vi dagens frokost; Skamlingsbankens platte.

Mætte af både god mad og store oplevelser kører vi retur over Fyn og Storebælt til Sjælland. 

Inkluderet: Morgenmad og frokost. 

Hotelinformation

Hotel Hedemarken ***, Grindsted
VisSkjul

Hotel Hedemarken *** er et hyggeligt landhotel i smukke omgivelser lige uden for Grindsted. Hotellet er et traditionelt dansk provinshotel med god og personlig service.

Værelser

Værelserne ligger i en separat bygning, og de har alle egen indgang samt direkte adgang til den omkringliggende skov. Afstanden fra værelserne til hovedbygningen er 25 til 50 meter. Der er tv, opholdsområde og gratis WiFi på samtlige værelser.

Læs mere om hotellet her.

Velkommen til Hotel Hedemarken i Grindsted.
Velkommen til Hotel Hedemarken i Grindsted.
Den røde løber er rullet ud til gæster på Hotel Hedemarken.
Den røde løber er rullet ud til gæster på Hotel Hedemarken.
Sæt dig til rette og nyd en en forfriskning i hotellets barområde.
Sæt dig til rette og nyd en en forfriskning i hotellets barområde.
Restauranten på Hotel Hedemarken.
Restauranten på Hotel Hedemarken.
Restauranten på Hotel Hedemarken.
Restauranten på Hotel Hedemarken.
Eksempel på værelse.
Eksempel på værelse.
Eksempel på værelse.
Eksempel på værelse.
Eksempel på værelse.
Eksempel på værelse.
Eksempel på værelse.
Eksempel på værelse.

Praktiske oplysninger

Få svar på en række praktiske spørgsmål i forbindelse med din rejse.

Vigtig information om rejser "I ro og mag"

I ro og mag - her sætter vi tempoet ned

Er du blandt dem, der synes, at det går lidt for stærkt på vores rejser? Så skal du vælge en ”I ro og mag”-rejse. Her skruer vi tempoet ned og tager ekstra hensyn. Vores koncept ”I ro og mag” finder du på enkelte datoer på udvalgte rejsemål.

Du kan se alle rejser, hvor vi tilbyder I ro og mag her.

Tilpasset udflugtsprogram

På afgange med ”I ro og mag” har vi foretaget justeringer i programmet, så det passer bedre til dig, der ikke længere er så godt til bens. Vi holder eksempelvis lidt flere pauser på udflugterne og går i et roligt tempo, så alle kan være med. Hvor det er muligt, kører vi desuden med små turisttog gennem byerne i stedet for at tage på byvandring, ligesom at udflugtsmål kan blive ændret til et alternativ, hvis programmet er for strabadserende. Du skal dog kunne gå 500 meter uden pauser samt være forberedt på, at vi i løbet af en dag går 2-3 kilometer med pauser undervejs.

Udvalgte hoteller og skibe

De hoteller og skibe, vi benytter, er som udgangspunkt ikke handicapvenlige, men vi  har sørget for, at hovedparten ikke har for mange trapper samt har elevator og en god beliggenhed. 

En ekstra hjælpende hånd

Som en ekstra service vil der altid være to rejseledere med på vores ”I ro og mag”-rejser, så der er en ekstra hjælpende hånd. Du skal selvfølgelig stadig være selvhjulpen for at deltage på rejserne. 

Værd at vide om de forskellige rejseformer, når du rejser "I ro og mag"

Busrejser: 

Vi gør opmærksom på, at du skal ind og ud af bussen flere gange i løbet af en dag, hvor der er 4-5 høje trin. På vores færgeoverfarter til blandt andet Tyskland er der elevator fra hvert dæk, men det er ikke muligt at få en eventuel medbragt rollator ud af bussens bagagerum og med op på passagerdækkene. Det er ikke tilladt at blive siddende i bussen under overfarten.

Flodkrydstogter:

Mange skibe har elevator, men på flere skibe går elevatoren ikke til soldækket. Her findes enten en trappe eller en trappe med dertilhørende stolelift. Dette fremgår under skibsbeskrivelsen på den enkelte rejse.
Når skibet lægger til kaj, kan det forekomme, at vi ligger uden på andre skibe i anden eller tredje række. Det betyder, at du skal gå over de andre skibe for at komme i land. Dette kan ikke altid undgås, samt at det ikke altid kan undgås, at man skal over soldækket for at komme i land.

Flyrejser:

Lufthavne kan være store, og der kan være langt at gå ud til gaten, ligesom at vi kan have mellemlandinger, hvor det er nødvendigt at gå gennem endnu en lufthavn. Vi anbefaler som altid at ankomme i god tid, så man uden for meget stress og jag, kan komme gennem check-in og sikkerhedskontrollen.

Har du spørgsmål til, om en given rejse passer til din fysiske form, er du altid mere end velkommen til at kontakte os.