Hotel i hyggelige Eguisheim!

Alsace, Eguisheim & Vinruten · 2021

Busrejser
7 Dage

Alsace er med god grund en af danskernes foretrukne regioner i Frankrig - her er maleriske landskaber, charmerende byer, dejlig vin og god mad i rigelige mængder. Vi bor i den lille, maleriske by Eguisheim tæt på Colmar og vinruten Route des Vins. Et populært, farverigt og hyggeligt område i Frankrig. 

Vin spiller en hovedrolle i denne del af Frankrig, men i vigtige biroller finder vi også betagende bjerge, romantiske landsbyer og de skønne byer Strasbourg og Colmar. På de inkluderede og varierede udflugter kommer vi både op i højderne i Vogeserne og ned i dalene blandt vinmarker og idylliske småbyer, hvor næsten hvert...

Alsace er med god grund en af danskernes foretrukne regioner i Frankrig - her er maleriske landskaber, charmerende byer, dejlig vin og god mad i rigelige mængder. Vi bor i den lille, maleriske by Eguisheim tæt på Colmar og vinruten Route des Vins. Et populært, farverigt og hyggeligt område i Frankrig. 

Vin spiller en hovedrolle i denne del af Frankrig, men i vigtige biroller finder vi også betagende bjerge, romantiske landsbyer og de skønne byer Strasbourg og Colmar. På de inkluderede og varierede udflugter kommer vi både op i højderne i Vogeserne og ned i dalene blandt vinmarker og idylliske småbyer, hvor næsten hvert et vindue og gadehjørne er pyntet med de skønneste blomster. Glæd dig blandt andet til at besøge middelalderborgen Haut Koenigsbourg og til en skøn kanalsejlads i Colmar.

Vi kommer selvfølgelig heller ikke udenom vinen, når nu vi er omgivet af vinranker, så langt øjet rækker. Ad den idylliske rute Route des Vins kører vi en smuk tur, og vi besøger naturligvis også en vinbonde i vores opholdsby, charmerende Eguisheim. Her smager vi på de liflige dråber, og der er mulighed for at gøre gode køb - vores chauffør skal nok sørge for, at der er plads til vinen i bussens bagagerum.

Kort - Alsace og Vinruten - Sommer 2021

Datoer og priser

Vent lidt, mens vi finder datoer og priser

Tillæg pr. person

Eneværelse
1.100,-
Afbestillingsforsikring
395,-
Obl. administrationstillæg
89,-

Rabat pr. person

Brorabat · Rejsende fra Bornholm, Fyn eller Jylland
250,-

Inkluderet i prisen

 • 4-stjernet bus, inkl. pladsreservation og WiFi
 • 2 overnatninger i Midttyskland
 • 4 nætter i Eguisheim på Hôtel La Ferme du Pape***
 • 6 x morgenmad (2.-7. dag)
 • 2 x frokost (1. og 7. dag)
 • 6 x middag (1.-6. dag)
 • Besøg i Obernai
 • Besøg ved klostret på Mont Saint-Odile
 • Byvandring og kanalsejlads i Colmar
 • Besøg hos vinbonde i Eguisheim, inkl. vinsmagning
 • Udflugt ad Route des Vins
 • Besøg på Haut Koenigsbourg
 • Udflugt til Vogeserne
 • Byvandring i Strasbourg
 • Dansktalende rejseleder på hele rejsen

Opsamling på busrejser

Start din rejse på et af vores mange opsamlingssteder. Se steder og tider nedenfor.

Hovedrute 2 · Rødby-Puttgarden t/r

Udrejse Hjemrejse
05.30 Roskilde, tæt ved banegården på hjørnet af Køgevej/Ny Østergade 20.45
05.45 Høje-Taastrup Station, Banestrøget ved taxiholdepladsen 20.30
06.30 København, Sjælør Station - tilslutning af opsamlingsrute 7 20.00
06.45 Karlslunde ved motorvej (udrejse Circle K, vest / hjemrejse Shell, øst) 19.30
07.00 Ølby Station ved Netto 19.15
07.35 Tappernøje ved motorvej (udrejse Circle K, vest / hjemrejse Shell, øst) - tilslutning af opsamlingsrute 4 og 5 18.45
07.45 Stensved, p-pladsen ved afkørsel 41 18.30
07.55 Højmølle Kro 18.15
08.15 Nykøbing Falster ved Cementen 18.00
08.30 Maribo Banegård 17.45
08.40 Rødby, Scandlines-færgen ved kontrol 17.30

Opsamlingsrute 4

Udrejse Hjemrejse
05.00 Kalundborg Banegård 21.00
05.15 Svebølle Center 20.40
05.30 Jyderup Banegård 20.30
05.50 Ruds-Vedby Banegård 20.15
06.05 Slagelse, Nordre Stationsvej 20.00
06.20 Sorø Busterminal, Rådhusvej 19.45
06.40 Fuglebjerg ved kirken 19.30
07.00 Næstved ved banegårdspladsen 19.15
Skift i Tappernøje til hovedrute

Opsamlingsrute 5

Udrejse Hjemrejse
05.20 Nykøbing Sjælland Banegård 20.55
05.35 Vig forsamlingshus 20.40
05.40 Herrestrup ved busterminalen 20.35
06.00 Holbæk Banegård ved Jernbanevej 6 20.05
06.15 Tølløse Banegård 19.40
06.40 Ringsted Banegård 19.35
07.00 Haslev Banegård 19.15
Skift i Tappernøje til hovedrute

Opsamlingsrute 7

Udrejse Hjemrejse
04.15 Gilleleje Station 22.00
04.45 Helsingør Station ved sundsiden 21.30
05.15 Hillerød Station ved busterminalen, Nordre Jernbanevej 21.05
05.40 Holte Station ved Stationsvej 20.45
05.55 Lyngby Station ved Jernbanepladsen 1 20.30
Skift på Sjælør Station til hovedrute
Fold køreplanen ud Skjul køreplanen

Dagsprogram

1. dag: Gennem Nordtyskland

Med færgen fra Rødby sejler vi til Puttgarden og fortsætter ned gennem Tyskland. Undervejs orienterer rejselederen om Tyskland og om de mange, spændende byer og områder, vi passerer. Midt på dagen spiser vi frokost omkring Lüneburger Heide, og sidst på eftermiddagen ankommer vi til vores overnatningshotel i Midttyskland.

Inkluderede måltider: Frokost og middag. 

Med Scandlines går turen til Tyskland.

Med Scandlines går turen til Tyskland.

2. dag: Til Alsace

Vi fortsætter rejsen mod syd forbi byerne Frankfurt am Main og Heidelberg, inden vi midt på dagen krydser grænsen til Frankrig. På to spændende besøg mærker vi straks, at vi er i Alsace. I det nordlige Alsace besøger vi Obernai - en af de smukkeste vinbyer med romantiske bindingsværkshuse, hyggelige restauranter og cafeer - og selvfølgelig også med masser af muligheder for at besøge en vinkælder og smage på vinen fra markerne omkring byen. Få kilometer derfra ligger klostret Mont Saint-Odile, hvorfra der er en fantastisk udsigt over hele Rhindalen. Vi holder en pause ved klostret og nyder udsigten, inden vi fortsætter mod syd.

Sidst på eftermiddagen ankommer vi til Eguisheim, få kilometer syd for Colmar. Her finder vi vores hyggelige hotel, og om aftenen nyder vi i restauranten rejsens første Alsace-middag. 

Inkluderede måltider: Morgenmad og middag. 

Klostret Mont Saint-Odile.

Klostret Mont Saint-Odile.

3. dag: Colmar og Eguisheim

Vi bor tæt på Colmar, som er regionens næststørste by med charmerende gågader, smukke renæssancehuse og den pittoreske bydel Lille Venedig. På en byvandring kommer vi forbi museet d'Unterlinden med det berømte Isenheimer-alter, og på vej gennem de krogede gader støder vi på det ene mere romantiske bindingsværkshus efter det andet. Overalt har bystyret sørget for at plante blomster, der stråler farverigt om kap med husene. Bydelen Lille Venedig er et af de hyggeligste steder i Frankrig. Der bliver god tid i byen, der også har gode indkøbsmuligheder. Vi har desuden inkluderet en sejltur på kanalerne gennem Lille Venedig. For egen regning har du desuden også mulighed for at tage med det lille turisttog, der kører gennem byen. Rundturen fås med dansk tale i høretelefonerne. 

Om eftermiddagen er vi tilbage i den charmerende by Eguisheim, hvor vi besøger en lokal vinbonde. Eguisheim er en klassisk middelalderby med toppede brosten og gamle bymure - en af Frankrigs mest velbevarede bykerner med mange vinstuer og vinudsalg. Vinbonden fortæller levende om sine produkter, og vi får et par smagsprøver. Der er mulighed for at købe vin med hjem til rimelige priser, og chaufføren skal nok sørge for plads til indkøbene i bussens bagagerum. Sidst på eftermiddagen vender vi tilbage til Hôtel La Ferme du Pape, hvor vi afslutter dagen med en god middag. 

Inkluderede måltider: Morgenmad og middag. 

Eguisheim byder på ren bindingsværksidyl.

Eguisheim byder på ren bindingsværksidyl.

4. dag: Route des Vins og Haut Koenigsbourg

La Route des Vins d'Alsace løber fra nord til syd i Alsace omgivet af den ene vinmark efter den anden i et fascinerende flot landskab. Vi kører på udflugt ad vinruten gennem små, blomsterudsmykkede vinbyer. Undervejs gør vi naturligvis holdt i flere af de meget charmerende byer, hvor man føler sig hensat til en anden tidsperiode. De farverige bindingsværkshuse er en fryd for øjet, og stort set hvert eneste vindue er smykket med dejlige blomster i mange farver. Mange steder kan man komme ind direkte fra gaden og få en vinsmagning.

Vi besøger enten Riquewihr eller Ribeauvillé, som er de mest velbesøgte byer på vinruten, samt middelalderborgen Haut Koenigsbourg, som ligger lidt nord for Ribeauvillé. Borgen er en kolossal rekonstruktion, men arbejdet er meget omhyggeligt udført, så Haut Koenigsbourg er et imponerende bygningsværk, hvorfra man har en fantastisk udsigt over Alsace. Turen op til borgen går cirka 300 meter op ad bakke, og inde i selve borgen er der en del trapper. 

Midt på eftermiddagen er vi tilbage i Eguisheim. Måske frister en stille stund på terrassen - eller måske vil du hellere foretage en spadseretur i de maleriske omgivelser?  Om aftenen mødes vi til en god middag i hotellets restaurant.

Inkluderede måltider: Morgenmad og middag. 
 
Den imponerende Haut Koenigsbourg set fra luften.

Den imponerende Haut Koenigsbourg set fra luften.

5. dag: Vogeserne

I dag skal vi til tops! Vi tager på udflugt op i Vogeserne, hvis højeste punkt er Grand Ballon med 1.423 m. Bjergkæden sørger for, at det næsten altid er godt vejr nede i Rhindalen. På vej op i bjergene passerer vi den regionale Naturpark Ballon des Vosges. Ad snoede veje kører vi til Col de la Schlucht og videre langs bjergkammen ad Route des Crètes. Det er en utrolig smuk tur ad de snoede bjergveje. 

Vi er tilbage i Eguisheim midt på eftermiddagen, og om aftenen venter endnu en hyggelig middag i hotellets restaurant. 

Inkluderede måltider: Morgenmad og middag. 

Højt til vejrs i Vogeserne.

Højt til vejrs i Vogeserne.

6. dag: Strasbourg og kurs mod nord

Vi vinker farvel til Hôtel La Ferme du Pape og kører fra Eguisheim til hovedstaden i Alsace, Strasbourg. Den historiske bydel på øen Grand III ligger omkranset af floden III og er én lang opvisning i smukke bindingsværkshuse. Området er selvsagt på UNESCO´s kulturarvsliste. Bydelen La Petite France er et besøg værd i sig selv, men du bør heller ikke snyde dig selv for at kigge ind i den smukke katedral, der var verdens højeste bygning, da den blev bygget i 1439. I den mere moderne udgave er Strasbourg kendt som sæde for EU-parlamentet og Menneskerettighedsdomstolen.

Til fods ser vi højdepunkterne i den indre by, inden der bliver tid til at se nærmere på de historiske huse på egen hånd. Har du lyst, kan du for egen regning tage en tur med en af bådene, der sejler rundt om Grand III. Sejlturen tager en times tid. Efter dette fine besøg i Strasbourg er det tid til at tage afsked med Alsace og Frankrig. I løbet af eftermiddagen bevæger vi os op gennem Tyskland, hvor vi kører til overnatning i Midttyskland.

Inkluderede måltider: Morgenmad og middag. 

Der er dømt bindingsværkidyl i Strasbourg.

Der er dømt bindingsværkidyl i Strasbourg.

7. dag: Hjemrejse

Vi sætter kurs mod Danmark med kufferterne pakket med franske rejseminder og måske en flaske vin eller to. Rejselederen fortæller om landskaberne, vi passerer, mens vi kører hjemad. Frokosten indtager vi syd for Hamborg, og efter en eftermiddagspause når vi frem til færgen i Puttgarden. Vi ankommer til Sjælland først på aftenen.

Inkluderede måltider: Morgenmad og frokost.

Hotelinformation

Hôtel La Ferme du Pape ***, Eguisheim
VisSkjul

Godt og ældre traditionelt fransk hotel, beliggende blot 200 meter fra centrum af den maleriske by Eguisheim og ca. syv kilometer fra Colmar. Hotellet har hyggelig restaurant med god forplejning; morgenmaden er bedre, end hvad man ellers kan opleve i Frankrig med et udvalg af oste, pålæg, marmelade, yoghurt, frugt og naturligvis den klassiske franske croissant, og middage er gode med fokus på de lokale retter fra Alsace. På den skyggefulde terrasse/gårdhave kan du få udendørs servering.   

Værelser

De pæne, men små værelser ligger rundt om hotellets terrasse/gårdhave. En del har direkte udgang til svalegang. Hotellet har elevator til de fleste værelser. Alle værelser byder på tv, telefon, skrivebord, gratis WiFi samt badeværelse med badekar og hårtørrer. 

Læs mere om hotellet her.

Velkommen til Hotel La Ferme du Pape.
Velkommen til Hotel La Ferme du Pape.
Morgenbuffeten på Hotel La Ferme du Pape.
Morgenbuffeten på Hotel La Ferme du Pape.
Den hyggelige restaurant på Hotel La Ferme du Pape.
Den hyggelige restaurant på Hotel La Ferme du Pape.
Eksempel på dobbeltværelse på Hotel La Ferme du Pape.
Eksempel på dobbeltværelse på Hotel La Ferme du Pape.