Inkl. 3 vin- smagninger

Alsace & Vinruten · 2023

Busrejser
7 Dage

Alsace er med god grund en af danskernes foretrukne regioner i Frankrig - her er maleriske landskaber, charmerende byer, dejlig vin og god mad i rigelige mængder. På denne busrejse til et af Frankrigs allerdejligste områder venter besøg i bl.a. Colmar, Strasbourg og Ribeauvillé, udflugter til Vogeserne og Route des Vin - og sidst men ikke mindst tre forskellige vinsmagninger.
 
Vin spiller en hovedrolle i denne del af Frankrig, men i vigtige biroller finder vi også betagende bjerge, romantiske landsbyer og skønne storbyer som Strasbourg og Colmar. På de inkluderede og varierede udflugter kommer vi både op i højderne i Vogeserne og ned i...

Alsace er med god grund en af danskernes foretrukne regioner i Frankrig - her er maleriske landskaber, charmerende byer, dejlig vin og god mad i rigelige mængder. På denne busrejse til et af Frankrigs allerdejligste områder venter besøg i bl.a. Colmar, Strasbourg og Ribeauvillé, udflugter til Vogeserne og Route des Vin - og sidst men ikke mindst tre forskellige vinsmagninger.
 
Vin spiller en hovedrolle i denne del af Frankrig, men i vigtige biroller finder vi også betagende bjerge, romantiske landsbyer og skønne storbyer som Strasbourg og Colmar. På de inkluderede og varierede udflugter kommer vi både op i højderne i Vogeserne og ned i dalene blandt vinmarker og idylliske småbyer, hvor næsten hvert et vindue og gadehjørne er pyntet med de skønneste blomster. Glæd dig blandt andet til at besøge klosteret på Mont Saint-Odile og til en skøn kanalsejlads i Colmar.
 
Vi kommer selvfølgelig heller ikke udenom vinen, når nu vi er omgivet af vinranker, så langt øjet rækker. Ad den idylliske rute Route des Vins kører vi en smuk tur, og undervejs besøger vi et par vinbønder for at smage på deres liflige dråber, og der er mulighed for at gøre gode køb - vores chauffør skal nok sørge for, at der er plads til vinen i bussens bagagerum.

Vi bor i den hyggelige by Kaysersberg, der byder på en spændende, charmerende og romantisk atmosfære. De krogede, skæve gader, de gamle huse og borgen højt over byen danner den perfekte ramme om en fortryllende oplevelse - krydret med kultur og kunsthåndværk, vin, god mad. Kaysersbergs restauranter byder på alt det bedste fra det alsaciske køkken, lige fra det typisk lokale på Restaurant du Château til det forfinede Michelin-køkken på Restaurant Chambard.

Rejs med, og lad dig fortrylle af vidunderlige Alsace.

Kort - Alsace og vinruten - 2023

Datoer og priser

Vent lidt, mens vi finder datoer og priser

Tillæg pr. person

Eneværelse
1.299,-
Afbestillingsforsikring
435,-
Obl. administrationstillæg
89,-

Rabat pr. person

Brorabat · Rejsende fra Bornholm, Fyn eller Jylland
250,-

Inkluderet i prisen

 • 4-stjernet bus, inkl. WiFi og gratis pladsreservation 
 • 5-stjernet bus, inkl. WiFi og gratis pladsreservation: 20/5-2023
 • 2 overnatninger i Midttyskland
 • 4 nætter i Kaysersberg på Hotel Les Remparts***
 • 6 x morgenmad (2.-7. dag)
 • 2 x frokost (1. og 7. dag)
 • 3 x middag (1. 2. og 6. dag)
 • Besøg i Obernai
 • Besøg hos Domaine Schneider, inkl. vinsmagning
 • Byvandring og kanalsejlads i Colmar
 • Besøg hos Domaine Jean Dietrich i Kaysersberg, inkl. vinsmagning
 • Udflugt ad Route des Vins 
 • Besøg ved klosteret på Mont Saint-Odile
 • Vinsmagning hos Cave de Ribeauvillé
 • Udflugt til Vogeserne
 • Besøg på ostemuseet La Maison du Fromage, inkl. smagning af Munster-ost
 • Byvandring i Strasbourg
 • Dansktalende rejseleder på hele rejsen

Køreplaner

Start din rejse på et af vores mange opsamlingssteder. Se steder og tider nedenfor.

Hovedrute 2 · Rødby-Puttgarden t/r · Benyttes i 2023

Udrejse Hjemrejse
05.30 Roskilde, tæt ved banegården på hjørnet af Køgevej/Ny Østergade 20.45
05.45 Høje-Taastrup Station, Banestrøget ved taxiholdepladsen 20.30
06.30 Valby Station ved Lyshøjgårdsvej nr. 73 (busholdepladsen) - tilslutning af opsamlingsrute 7 20.00
06.45 Karlslunde ved motorvej (udrejse Circle K, vest / hjemrejse Shell, øst) 19.30
07.00 Ølby Station ved Netto 19.15
07.35 Tappernøje ved motorvej (udrejse Circle K, vest / hjemrejse Circle K, øst) - tilslutning af opsamlingsrute 4 og 5 18.45
07.45 Stensved, p-pladsen ved afkørsel 41 18.30
07.55 Højmølle Kro 18.15
08.30 Maribo Banegård 17.45
08.40 Rødby, Scandlines-færgen ved kontrol 17.30

Opsamlingsrute 4 · Benyttes i 2023

Udrejse Hjemrejse
05.00 Kalundborg Banegård 21.00
05.15 Svebølle Center 20.40
05.30 Jyderup Banegård 20.30
05.50 Ruds-Vedby Banegård 20.15
06.05 Slagelse, Nordre Stationsvej 20.00
06.20 Sorø Busterminal, Rådhusvej 19.45
06.40 Fuglebjerg ved kirken 19.30
07.00 Næstved ved banegårdspladsen 19.15
Skift i Tappernøje til hovedrute

Opsamlingsrute 5 · Benyttes i 2023

Udrejse Hjemrejse
05.20 Nykøbing Sjælland Banegård 20.55
05.35 Vig forsamlingshus 20.40
05.40 Herrestrup ved busterminalen 20.35
06.00 Holbæk, Jernbanevej 6 (ved Borgerservice) 20.05
06.15 Tølløse Banegård 19.40
06.40 Ringsted Banegård 19.35
07.00 Haslev Banegård 19.15
Skift i Tappernøje til hovedrute

Rute 7 · Opsamlingsrute · Benyttes i 2023 og 2024

Udrejse Hjemrejse
04.15 Gilleleje Station 22.00
04.45 Helsingør Station ved sundsiden 21.30
05.15 Hillerød Station ved busterminalen, Nordre Jernbanevej 21.05
05.40 Holte Station ved Stationsvej 20.45
05.55 Lyngby Station ved Jernbanepladsen 1 20.30
Skift på Valby Station til hovedrute
Fold køreplanen ud Skjul køreplanen

Bemærkninger

Passer rejsen til dig? 

Denne rejses program passer til dig, der er almindelig godt gående. Det svarer til, at du kan gå i et tempo på ca. 4 kilometer på 1 time.
 
Er du mindre godt gående, anbefaler vi rejserne under vores koncept ”I ro og mag”. Her er rejsernes program tilpasset dig, der ikke er så godt til bens.
 
Se alle ”I ro og mag”-rejser her.

Dagsprogram

1. dag: Gennem Nordtyskland

Med færgen fra Rødby sejler vi til Puttgarden og fortsætter ned gennem Tyskland. Undervejs orienterer rejselederen om Tyskland og om de mange, spændende byer og områder, vi passerer.

Midt på dagen spiser vi frokost omkring Lüneburger Heide, og sidst på eftermiddagen ankommer vi til vores overnatningshotel i Midttyskland.

Inkluderede måltider: Frokost og middag. 

Med Scandlines går turen til Tyskland.

Med Scandlines går turen til Tyskland.

2. dag: Til Alsace og Kaysersberg

Vi fortsætter rejsen mod syd forbi byerne Frankfurt am Main og Heidelberg, inden vi midt på dagen krydser grænsen til Frankrig. Vi mærker straks, at vi er i Alsace, og snart ser vi os omgivet af vinmarker. I det nordlige Alsace besøger vi Obernai - en af de smukkeste vinbyer med romantiske bindingsværkshuse, hyggelige restauranter og cafeer. Her tager vi på en lille byvandring, hvorefter der vil være tid til at finde lidt frokost på egen hånd.

Vores besøg i Alsace skal naturligvis indledes med en vinsmagning, så på vejen fra Obernai mod Kaysersberg besøger vi vingården Domaine Schneider. Her venter en lille vinsmagning, og der bliver desuden mulighed for at købe vin med hjem til rimelige priser. 
 
Efter denne smagfulde oplevelse fortsætter vi mod syd, og sidst på eftermiddagen ankommer vi til Kaysersberg. Her finder vi vores hyggelige hotel, og om aftenen ser vi lidt af byen en lille orienterende byvandring, inden vi sammen nyder en middag på en lokal restaurant.
 
Inkluderede måltider: Morgenmad og middag.

Bindingsværkidyl i Kaysersbergs historiske centrum.

Bindingsværkidyl i Kaysersbergs historiske centrum.

3. dag: Colmar

Om formiddagen kører vi de godt 20 kilometer til Colmar, som er regionens næststørste by og byder på charmerende gågader, smukke renæssancehuse og den pittoreske bydel Lille Venedig. Colmar er desuden er særdeles yndig by, for overalt har bystyret sørget for at plante blomster, der stråler farverigt om kap med husene.
 
På vores byvandring kommer vi bl.a. forbi museet d'Unterlinden med det berømte Isenheimer-alter, og i de krogede gader støder vi på det ene mere romantiske bindingsværkshus efter det andet. Et af højdepunkterne i Colmar er bydelen Petit Venise – ”Lille Venedig”, der er et af de hyggeligste steder i Frankrig. Vi nyder området fra vandsiden, når vi tager på sejltur gennem kanalerne.  s

Der bliver god tid i Colmar, som også har gode indkøbsmuligheder og masser af gode frokoststeder. For egen regning har du desuden også mulighed for at tage med det lille turisttog, der kører gennem byen. Rundturen fås med dansk tale i høretelefonerne og tager ca. 40 minutter.

Over middag kører vi tilbage mod Kaysersberg, men inden vi er helt færdige med dagens program, skal vi lige på besøg hos endnu en vinbonde, Domaine Jean Dietrich i Kaysersberg. Her skal vi smage på et par af hans liflige vine fra markerne omkring byen. Igen er der mulighed for at købe vin med hjem, og chaufføren skal nok sørge for plads til indkøbene i bussens bagagerum. Sidst på eftermiddagen vender vi tilbage til Hôtel Les Remparts,

Resten af dagen er på egen hånd. Måske vil du gå en tur gennem vinmarkerne op til borgen bag byen eller gå på opdagelse i Kaysersberg og finde en hyggelig vinbar? Du kan også gå en tur ned ad Rue du Géneral de Gaulle i Kaysersberg, der byder på mekka af smagsnuancer og lokale lækkerier. På hvert et hjørne gemmer der sig et paradis af tysk-franske specialiteter, hvad enten  du er til sprød Riesling, rabarbertærte, absinth - eller måske det hele? Start i udkanten af byen ved Musee du Docteur Albert Schweitzer - et museum om Kaysersbergs bysbarn, der i 1953 modtog Nobels Fredspris.

Middagen i aften er på egen hånd. Der er mange hyggelige restauranter i byen, og er der stemning for det, arrangerer rejselederen gerne fællesspisning.

Inkluderede måltider: Morgenmad.

Lille Venedig i Colmar.

Lille Venedig i Colmar.

 

4. dag: Route des Vins og Mont Saint-Odile

La Route des Vins d'Alsace løber fra nord til syd i Alsace og er omgivet af den ene vinmark efter den anden i et fascinerende flot landskab. I dag skal vi nyde Alsaces, når vi kører på udflugt ad vinruten gennem små, blomsterudsmykkede vinbyer.

Vi starter med at køre nordpå til klostret Mont Saint-Odile, hvorfra der er en fantastisk udsigt over hele Rhindalen. Klostret er et vigtigt pilgrimssted og tilbyder i dag overnatning for vandrende eller andre, som vil nyde den smukke natur og stilheden.
Ved klostret bliver der tid til at gå på opdagelse i den smukke kirke og små kapeller, hvor vægge og lofter er dekoreret med storslåede mosaikker, malerier og forgyldninger. Den ældste del af klosteret, kan dateres tilbage til det 12. århundrede, og indeholder Sainte-Odile-kapellet, Englenes kapel, og sarkofagen med relikvierne fra Saint Odile. På den store terrasse finder du soluret fra det 17. århundrede, og herfra du kan nyde en bjergtagende udsigt.
 
Efter vores besøg ved Mont Saint-Odile bevæger vi os sydpå, hvor næste stop er Ribeauville, der er en af de mest velbesøgte byer på vinruten. Her fører rejselederen an på en byvandring, indern der bliver tid til at spise frokost og se nærmere på byen på egen hånd.  

Herefter skal vi igen til vinsmagning, og denne gang fokuserer vi ikke på en enkelt vinbonde, men på kooperativet Cave de Ribeauvillé.  Kooperativet har en spændende kælder med et lille vinmuseum, som vi skal på opdagelse i.
 
Efter besøget hos Cave de Ribeauvillé sætter vi kursen mod Kaysersberg, men hvis der er stemning for det, gør vi holdt i et par af vinrutens charmerende byer, hvor man føler sig hensat til en anden tidsperiode. De farverige bindingsværkshuse er en fryd for øjet, og stort set hvert eneste vindue er smykket med dejlige blomster i mange farver. Mange steder kan man komme ind direkte fra gaden og få en vinsmagning.
 
Sidst på eftermiddagen er vi tilbage i Kaysersberg. Måske frister en stille stund på terrassen - eller måske vil du hellere foretage en spadseretur i den hyggelige by?  Du har måske allerede valgt din yndlingsrestaurant til aftenens middag? Ellers står rejselederen klar med forslag til en fælles middag. 

Inkluderede måltider: Morgenmad 

Vinmarker langs Route des Vins.

Vinmarker langs Route des Vins.

5. dag: Vogeserne og Munster-osten 

I dag skal vi til tops! Vi tager på udflugt op i Vogeserne, hvis højeste punkt er Grand Ballon med 1.423 m. Bjergkæden sørger for, at det næsten altid er godt vejr nede i Rhindalen. På vej op i bjergene passerer vi den regionale Naturpark Ballon des Vosges. Ad snoede veje kører vi til Col de la Schlucht og videre langs bjergkammen ad Route des Crètes. Det er en utrolig smuk tur ad de snoede bjergveje.

Herefter skal vi smage på den lokale Munster-ost, som man støder på overalt i Alsace. Vi skal nemlig besøge La Maison du Fromage, hvor vi skal se en lille film, se produktionen af Munster-ost og selvfølgelig smage på osten. 

Vel tilbage i Kaysersberg er aftenen på egen hånd.

Inkluderede måltider: Morgenmad.

Højt til vejrs i Vogeserne.

Højt til vejrs i Vogeserne.

6. dag: Strasbourg

Vi vinker farvel til Hôtel Les Remparts og kører fra Kaysersberg til hovedstaden i Alsace, Strasbourg. Den historiske bydel på øen Grand III ligger omkranset af floden III og er én lang opvisning i smukke bindingsværkshuse. Området er selvsagt på UNESCO´s kulturarvsliste.

Bydelen La Petite France er et besøg værd i sig selv, men du bør heller ikke snyde dig selv for at kigge ind i den smukke katedral, der var verdens højeste bygning, da den blev bygget i 1439. I den mere moderne udgave er Strasbourg kendt som sæde for EU-parlamentet og Menneskerettighedsdomstolen.

Til fods ser vi højdepunkterne i den indre by, inden der bliver tid til at se nærmere på de historiske huse på egen hånd. Har du lyst, kan du for egen regning tage en tur med en af bådene, der sejler rundt om Grand III. Sejlturen tager en times tid. Efter dette fine besøg i Strasbourg er det tid til at tage afsked med Alsace og Frankrig.

I løbet af eftermiddagen bevæger vi os op gennem Tyskland, hvor vi kører til overnatning i Midttyskland.
 
Inkluderede måltider: Morgenmad og middag.
 

Bydelen i La Petit France i altid dejlige Strasbourg.

Bydelen i La Petit France i altid dejlige Strasbourg.

7. dag: Hjemrejse

Vi sætter kurs mod Danmark med kufferterne pakket med franske rejseminder og måske en flaske vin eller to. Rejselederen fortæller om landskaberne, vi passerer, mens vi kører hjemad.

Frokosten indtager vi syd for Hamborg, og efter en eftermiddagspause når vi frem til færgen i Puttgarden. Vi ankommer til Sjælland først på aftenen.

Inkluderede måltider: Morgenmad og frokost.

Hotelinformation

Hotel Les Remparts ***, Kaysersberg
VisSkjul

Hôtel Les Remparts er et dejligt mellemklassehotel med Madame Francoise Keller ved roret og beliggende i fredelige omgivelser lige uden for Kaysersbergs hyggelige centrum.

Hotellet er populært, ikke bare på grund af beliggenheden, men også fordi hotellets værtinde er yderst hjælpsom og sætter ære i at man som gæst føler sig velkommen.  
 
På Hôtel Les Remparts findes der elevator samt morgenmadsresturant. Hotellet serverer ikke aftensmad, men der er kun få minutters gang ned til Kaysersbergs mange gode restauranter.

Værelser

Hotellet har 40 værelser fordelt mellem hovedbygningen og en bygning på den anden side af gaden. Værelserne er af varierende størrelse, men alle er pæne og velindrettede med tv, gratis WiFi og badeværelse med bruseniche eller badekar samt hårtørrer. 

Dobbeltværelserne har dobbeltseng, og eneværelserne har grand lit.

Velkommen til Hotel Les Remparts i Kaysersberg i Alsace i Frankrig.
Velkommen til Hotel Les Remparts i Kaysersberg i Alsace i Frankrig.
Morgenmadsrestauranten på Hotel Les Remparts.
Morgenmadsrestauranten på Hotel Les Remparts.
Eksempel på dobbeltværelse.
Eksempel på dobbeltværelse.