4-stjernet hotel
Busrejser
7 Dage

Alsace er med god grund en af danskernes foretrukne regioner i Frankrig - her er maleriske landskaber, charmerende byer, dejlig vin og god mad i rigelige mængder. Vi bor på rigtig godt hotel i den lille by Baldersheim nord for Mulhouse - og herfra er der ikke langt til Colmar og til den berømte franske vinrute Route des Vins.

Vin spiller en hovedrolle i denne del af Frankrig, men i vigtige biroller finder vi også betagende bjerge, romantiske landsbyer og skønne storbyer som Strasbourg og Colmar. På de inkluderede og varierede udflugter kommer vi både op i højderne i Vogeserne og ned i dalene blandt vinmarker...

Alsace er med god grund en af danskernes foretrukne regioner i Frankrig - her er maleriske landskaber, charmerende byer, dejlig vin og god mad i rigelige mængder. Vi bor på rigtig godt hotel i den lille by Baldersheim nord for Mulhouse - og herfra er der ikke langt til Colmar og til den berømte franske vinrute Route des Vins.

Vin spiller en hovedrolle i denne del af Frankrig, men i vigtige biroller finder vi også betagende bjerge, romantiske landsbyer og skønne storbyer som Strasbourg og Colmar. På de inkluderede og varierede udflugter kommer vi både op i højderne i Vogeserne og ned i dalene blandt vinmarker og idylliske småbyer, hvor næsten ethvert vindue og gadehjørne er pyntet med de skønneste blomster. Glæd dig blandt andet til at besøge klosteret på Mont Saint-Odile og til en skøn kanalsejlads i Colmar.

Vi kommer selvfølgelig heller ikke udenom vinen, når nu vi er omgivet af vinranker, så langt øjet rækker. Ad den idylliske rute Route des Vins kører vi en smuk tur, og undervejs besøger vi en vinbonde i den charmerende by Eguisheim. Her smager vi naturligvis på de liflige dråber, og der er mulighed for at gøre gode køb - vores chauffør skal nok sørge for, at der er plads til vinen i bussens bagagerum.
 

Kort - Alsace og vinruten.

Datoer og priser

Vent lidt, mens vi finder datoer og priser

Tillæg pr. person

Eneværelse
1.100,-
Afbestillingsforsikring
370,-
Obl. administrationstillæg
89,-

Rabat pr. person

Brorabat · Rejsende fra Bornholm, Fyn eller Jylland
250,-

Inkluderet i prisen

 • 4-stjernet bus
 • 2 overnatninger i Midttyskland
 • 4 nætter i Baldersheim på Best Western Hôtel Au Cheval Blanc****
 • 6 x morgenmad (2.-7. dag)
 • 2 x frokost (1. og 7. dag)
 • 6 x middag (1.-6. dag)
 • Besøg i Obernai
 • Besøg ved Klosteret på Mont Saint-Odile
 • Udflugt ad Route des Vins  
 • Udflugt til Vogeserne
 • Byvandring og kanalsejlads i Colmar
 • Vinsmagning i Eguisheim
 • Besøg i Strasbourg
 • Dansktalende rejseleder på hele rejsen

Dagsprogram

1. dag: Gennem Nordtyskland

Med færgen fra Rødby sejler vi til Puttgarden og fortsætter ned gennem Tyskland. Undervejs orienterer rejselederen om Tyskland og om de mange, spændende byer og områder, vi passerer. Midt på dagen spiser vi frokost omkring Lüneburger Heide, og sidst på eftermiddagen ankommer vi til overnatningshotellet i Midttyskland.

Inkluderede måltider: Frokost, middag. 
 

Luneburger Heide - Alsace Turckheim

Luneburger Heide - Alsace Turckheim

2. dag: Til Alsace

Vi fortsætter rejsen mod syd forbi sydtyske storbyer som Frankfurt am Main og Heidelberg, inden vi midt på dagen krydser grænsen til Frankrig. På to spændende besøg mærker vi straks, at vi er i Alsace. I det nordlige Alsace besøger vi Obernai - en af de smukkeste vinbyer med romantiske bindingsværkshuse, hyggelige restauranter og cafeer - og selvfølgelig også med masser af muligheder for at besøge en vinkælder og smage de liflige dråber fra markerne omkring byen. Få kilometer derfra ligger klostret Mont Saint-Odile, hvorfra der er en fantastisk udsigt over hele Rhindalen. Vi holder en pause ved klostret og nyder udsigten, inden vi fortsætter mod syd.

Sidst på eftermiddagen ankommer vi til Baldersheim, få kilometer nord for Mulhouse. Her finder vi vores 4-stjernede hotel, og om aftenen nyder vi i restauranten rejsens første Alsace-middag. 

Inkluderede måltider: Morgenmad, middag. 

Klostret Mont Saint-Odile.

Klostret Mont Saint-Odile.

3. dag: Route des Vins

La Route des Vins d'Alsace løber fra nord til syd i Alsace omgivet af den ene vinmark efter den anden i et fascinerende flot landskab. Vi kører en formiddagsudflugt ad vinruten gennem små, blomsterudsmykkede vinbyer. Vi gør naturligvis holdt i flere af de meget charmerende byer, hvor man føler sig hensat til en anden tidsperiode. De farverige bindingsværkshuse er en fryd for øjet, og stort set hvert eneste vindue er smykket med dejlige blomster i mange farver. Mange steder kan man komme ind direkte fra gaden og få en vinsmagning. Vi besøger enten Riquewihr eller Ribeauvillé, som er de mest traditionelle turistmål på vinruten. 
Eftermiddag er sat af til egne oplevelser og afslapning i Baldersheim. Måske frister en svømmetur i hotellets pool efterfulgt af en stille stund på terrassen  - eller lokker en spadseretur i omegnen?  Om aftenen mødes vi til en god middag i hotellets restaurant.

Inkluderede måltider: Morgenmad, middag. 

Vinmarker langs Route des Vins.

Vinmarker langs Route des Vins.

4. dag: Vogeserne

Vi tager den med ro først på dagen. Om eftermiddagen tager vi på udflugt op i Vogeserne, hvis højeste punkt er Grand Ballon med 1423 m. Bjergkæden sørger for, at det næsten altid er godt vejr nede i Rhindalen. På vej op i bjergene passerer vi den regionale Naturpark Ballon des Vosges. Ad snoede veje kører vi til Col de la Schlucht og videre langs bjergkammen ad Route des Crètes. Det er en utrolig smuk tur ad de snoede bjergveje. Vi er tilbage i Baldersheim sidst på eftermiddagen, og om aftenen venter endnu en hyggelig middag i hotellets restaurant. 

Inkluderede måltider: Morgenmad, middag. 
 

Højt til vejrs i Vogeserne.

Højt til vejrs i Vogeserne.

5. dag: Colmar 

Colmar er regionens næststørste by med charmerende gågader, smukke renæssancehuse og den pittoreske bydel Lille Venedig. På en byvandring kommer vi forbi museet d'Unterlinden med det berømte Isenheimer-alter, og på vej gennem de krogede gader støder vi på det ene mere romantiske bindingsværkshus efter det andet. Overalt har bystyret sørget for at plante blomster, der stråler farverigt om kap med husene. Bydelen Lille Venedig er et af de hyggeligste steder i hele Frankrig. Der bliver god tid i byen, der også har gode indkøbsmuligheder. Vi har desuden inkluderet en sejltur på kanalerne gennem Lille Venedig. For egen regning har du desuden også mulighed for at tage med det lille turisttog, der kører gennem byen. Rundturen fås med dansk tale i høretelefonerne. 
Om eftermiddagen besøger vi en lokal vinbonde i den charmerende by Eguisheim. En klassisk middelalderby med toppede brosten og gamle bymure - en af Frankrigs mest velbevarede bykerner med mange vinstuer og vinudsalg. Vinbonden fortæller levende om sine produkter, og vi får et par smagsprøver. Der er mulighed for at købe vin med hjem til rimelige priser, og chaufføren skal nok sørge for plads til de liflige dråber i bussens bagagerum.
Sidst på eftermiddagen vender vi tilbage til Hôtel Au Cheval Blanc, hvor vi afslutter opholdet i Baldersheim med en god middag. 

Inkluderede måltider: Morgenmad, middag. 

Lille Venedig i Colmar.

Lille Venedig i Colmar.

6. dag: Strasbourg

Vi vinker farvel til Hôtel Au Cheval Blanc og kører til hovedstaden i Alsace, Strasbourg. Den historiske bydel på øen Grand III ligger omkranset af floden III og er én lang opvisning i smukke bindingsværkshuse. Området er selvsagt på UNESCO´s kulturarvsliste. Bydelen La Petite France er et besøg værd i sig selv, men du bør heller ikke snyde dig selv for at kigge ind i den smukke katedral, der var verdens højeste bygning, da den blev bygget i 1439. I den mere moderne udgave er Strasbourg kendt som sæde for EU-parlamentet og Menneskerettighedsdomstolen. Til fods ser vi højdepunkterne i den indre by, inden der bliver tid til at se nærmere på de historiske huse på egen hånd. Har du lyst, kan du for egen regning tage en tur med en af bådene, der sejler rundt om Grand III. Sejlturen tager en times tid. Efter dette fine besøg i Strasbourg er det tid til at tage afsked med Alsace og Frankrig. I løbet af eftermiddagen bevæger vi os ind i Tyskland, hvor vi overnatter i Midttyskland.

Inkluderede måltider: Morgenmad, middag. 

Der er dømt bindingsværkidyl i Strasbourg.

Der er dømt bindingsværkidyl i Strasbourg.

7. dag: Hjemrejse

Vi sætter kurs mod Danmark med kufferterne pakkede med franske rejseminder og måske en flaske vin eller to. Rejselederen fortæller om landskaberne, vi passerer, mens vi kører hjemad. Frokosten indtager vi syd for Hamborg, og efter en eftermiddagspause når vi frem til færgen i Puttgarden. Vi ankommer til København først på aftenen.

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost.

Hotelinformation

Best Western Hôtel Au Cheval Blanc ****, Baldersheim
VisSkjul

Godt 4-stjernet hotel, beliggende centralt i den lille by Baldersheim, syv kilometer nord for Mulhouse. Hotellet har restaurant og bar, motionscenter, indendørs pool, sauna, spa og dampbad. Hotellet har elevator og er generelt kørestolsvenligt. I hotellets restaurant serveres der både internationale og regionale menuer, og der findes desuden også terrasse med udendørs servering.

Værelser

Vi bor på nydelige værelser med tv, telefon, aircondition, sikkerhedsboks, minibar, kaffe-/te-faciliteter, gratis WiFi samt badeværelse med hårtørrer. 

Læs mere om hotellet her.