Alsace & Vinruten

Busrejser
7 Dage

I Alsace har både vinen og området krop og sjæl. Landskaberne er maleriske og byerne er stemningsfulde, og man får god mad i rigelige mængder. Vi bor på et danskejet hotel i den idylliske vinby Husseren les Chateaux.

På det dejlige Hotel Husseren les Chateaux byder danske Karin de Jong og hendes hollandske mand Lucas velkommen. De kender danskernes vaner og ganer, så der er bl.a. rugbrød på morgenbordet. Hotellet ligger idyllisk i skoven i udkanten af Husseren les Chateaux, der ligger på den berømte vinrute. Vin spiller en hovedrolle i denne del af Frankrig, men i vigtige biroller finder...

I Alsace har både vinen og området krop og sjæl. Landskaberne er maleriske og byerne er stemningsfulde, og man får god mad i rigelige mængder. Vi bor på et danskejet hotel i den idylliske vinby Husseren les Chateaux.

På det dejlige Hotel Husseren les Chateaux byder danske Karin de Jong og hendes hollandske mand Lucas velkommen. De kender danskernes vaner og ganer, så der er bl.a. rugbrød på morgenbordet. Hotellet ligger idyllisk i skoven i udkanten af Husseren les Chateaux, der ligger på den berømte vinrute. Vin spiller en hovedrolle i denne del af Frankrig, men i vigtige biroller finder vi også betagende bjerge, romantiske landsbyer og skønne storbyer som Strasbourg og Colmar. Der er heller ikke langt derned fra Danmark, så man forstår godt, at Alsace er en af de regioner i Frankrig, som flest danskere besøger. På de inkluderede og varierede udflugter kommer vi både op i højderne i Vogeserne og ned i dalene blandt vinmarker og idylliske småbyer, hvor snart sagt hvert vindue og gadehjørne er pyntet med de skønneste blomster. I løbet af rejsen smager vi på regionens kendte vine. Sidst men ikke mindst skal vi (prøve at) lære at slappe af på fransk med et spil petanque. Bienvenue en Alsace!
 

Kort over Vinruten - Alscae - Frankrig

Datoer og priser

Vent lidt, mens vi finder datoer og priser

Tillæg pr. person

Duplex dobbeltværelse med terrasse
250,-
Duplex eneværelse med terrasse
850,-
Afbestillingsforsikring
355,-
Obl. administrationstillæg
69,-

Rabat pr. person

Brorabat · Rejsende fra Bornholm, Fyn eller Jylland
250,-

Inkluderet i prisen

 • 4-stjernet bus
 • 4 nætter på Hôtel Husseren les Chateaux***
 • 2 overnatninger i Midttyskland
 • 6 x morgenmad (2.-7. dag)
 • 3 x frokost (1. 4. og 7. dag)
 • 6 x middag (1.-6. dag)
 • Besøg i Obernai
 • Besøg ved Klosteret på Mont St. Odile
 • Udflugt ad Route des Vins
 • Udflugt til Vogeserne
 • Byvandring i Colmar
 • Pause i Eguisheim
 • Besøg i Strasbourg
 • To vinsmagninger
 • Petanqueturnering med vinpræmier
 • Dansktalende rejseleder på hele rejsen

Dagsprogram

1. dag: Gennem Nordtyskland

Med færgen fra Rødby sejler vi til Puttgarten og fortsætter ned gennem Tyskland. Undervejs orienterer rejselederen om stort og småt, om Tyskland og om de mange, spændende byer vi passerer. Midt på dagen spiser vi frokost omkring Lüneburger Heide, og sidst på eftermiddagen ankommer vi til overnatningshotellet i Midttyskland.
 
Luneburger Heide.
 

2. dag: Obernai og Mont Saint Edile

Vi fortsætter rejsen mod syd forbi sydtyske storbyer som Frankfurt am Main og Heidelberg, inden vi midt på dagen krydser grænsen til Frankrig. På to spændende besøg mærker vi straks, at vi er i Alsace. Obernai er en af det nordlige Alsaces smukkeste vinbyer, smækfyldt med romantiske bindingsværkshuse, hyggelige restauranter og caféer, og selvfølgelig også med masser af muligheder for at dumpe ned i en vinkælder og smage de liflige dråber fra markerne omkring byen. Få kilometer derfra ligger klostret Mont Saint-Odile, hvorfra der er en fantastisk udsigt over hele Rhindalen. Vi holder en pause ved klostret og nyder udsigten, inden vi fortsætter mod syd. Sidst på eftermiddagen ankommer vi til vinbyen Husseren les Chateaux, hvor Karin og Lucas står klar til at tage imod os. Til aften serverer de en typisk alsacisk brasserimiddag.

Strasbourg i Alsace.

3. dag: Route des Vins

Vores "egen" by ligger på den berømte vinvej, Route des Vins, og rummer adskillige vinhuse. Fra Husseren les Chateaux kører vi ad vinruten gennem andre små, blomsterudsmykkede vinbyer. Vi gør holdt i en af de meget charmerende byer, hvor man føler sig hensat til en anden tidsperiode. De farverige bindingsværkshuse er en fryd for øjet, og stort set hver eneste vindue er smykket med dejlige blomster i mange farver. Mange steder kan man komme ind direkte fra gaden og få en vinsmagning. Inden vi kører tilbage til hotellet, besøger vi en lokal vinbonde, som øser ud af sin viden og sine produkter. Inden middagen kan du måske nå en tur i poolen eller gå en tur i skoven, der ligger rundt om hotellet. Fra ruinerne af en gammel borg, der ligger oven over hotellet, er der en fantastisk udsigt over hele Rhindalen. Om aftenen spiser vi en god, 3-retters menu i hotellets restaurant.

Den berømte vinvej Route des Vins.
 

4. dag: Petanque og Vogeserne

Når vi er færdige med det store, dejlige morgenbord, skal vi slappe af på fransk manér med et spil petanque. Alle kan være med, og det er en utrolig hyggelig måde at være sammen på. Der er fine vinpræmier til vinderne. Du er selvfølgelig også velkommen til at slappe af ved poolen eller på anden vis. Frokosten indtager vi på hotellet, inden vi kører en tur op i Vogeserne. Bjergkæden sørger for, at det næsten altid er godt vejr nede i Rhindalen. Ad snoede veje kører vi til Col de la Schlucht og videre langs bjergkammen ad Route des Crètes. Det er en utrolig smuk tur ad de snoede bjergveje. I april kan vejen være lukket. I det tilfælde kører vi i stedet ad den sydlige del af vinruten til Moulhouse, som er en god indkøbsby. Tilbage på hotellet spiser vi en klassisk fransk/alsacisk brasserimiddag. 
 
Der spilles Petanque.
 

5. dag: Colmar og Eguisheim

Colmar er regionens næststørste by med et charmerende gågadenet, smukke renæssancehuse og den pittoreske bydel Lille Venedig. På en byvandring kommer vi forbi museet d'Unterlinden med det berømte Isenheimer-alter, og på vej gennem de krogede gader støder vi på det ene mere romantiske bindingsværkshus efter det andet. Overalt har bystyret sørget for at plante blomster, der stråler farverigt om kap med husene. Bydelen Lille Venedig er et af de smukkeste steder i hele Frankrig. Vi har god tid i byen, der også har gode indkøbsmuligheder. Tag evt. på en sejltur gennem Lille Venedig eller kør en tur med det lille turisttog, der kører gennem byen. Rundturen fås med dansk tale i høretelefonerne. På tilbagevejen til Husseren les Chateaux holder vi pause i den charmerende by Eguisheim, der er formet som en klassisk middelalderby. Gaderne med toppede brosten følger de gamle bymure rundt om hele byens centrum, der er en af Frankrigs mest velbevarede bykerner. Der findes masser af vinstuer og vinudsalg. Ellers kan du bare nyde synet at de utallige pastelfarvede huse, der ligger side om side. Sidst på eftermiddagen besøger vi en af byens vinbønder og får et par smagsprøver. Der er mulighed for at købe vin med hjem til rimelige priser. Vi afslutter opholdet med endnu en god 3-retters middag på hotellet.
 

Colmar med bydelen Lille Venedig.

6. dag: Strasbourg

Vi vinker farvel til Karin og Lucas og kører til hovedstaden i Alsace, Strasbourg. Den historiske bydel på øen Grand III ligger omkranset af floden III og er én, lang opvisning i smukke bindingsværkshuse og er selvsagt på UNESCOs kulturarvsliste. Bydelen La Petite France er et besøg værd i sig selv, men du bør heller ikke snyde dig selv for at kigge ind i den smukke katedral, der var verdens højeste bygning, da den blev bygget i 1439. I den mere moderne udgave er Strasbourg kendt som sæde for EU-parlamentet og Menneskerettighedsdomstolen. Til fods ser vi højdepunkterne i den indre by, inden der bliver tid til at se nærmere på de historiske huse på egen hånd. Tag evt. en af bådene, der sejler rundt om Grand Ill. Turen tager en god time. Så er det tid til at tage afsked med Alsace og Frankrig. I løbet af eftermiddagen bevæger vi os ind i Tyskland, hvor vi overnatter i Midttyskland.

Klostret Mont St. Edile.

7. dag: Hjemrejse

Selv om kufferterne er pakkede med franske rejseminder, fortæller rejselederen om Tyskland og tyske forhold på rejsen gennem de tyske delstater. Frokosten indtager vi syd for Hamborg, og efter en eftermiddagspause når vi frem til færgen på Fehmern. Vi ankommer til København først på aftenen.
 

Hotelinformation

Hotel Husseren les Chateaux ***
Læs hotelbeskrivelsenSkjul hotelbeskrivelsen

Hos danske Karin de Jong og hendes hollandske mand, Lucas, føler man sig straks velkommen. For godt 25 år siden valgte parret at slå sig ned i Alsace og bygge et hotel. Her byder de nu gæster velkommen i de smukkeste rammer. Hotellet ligger i skovkanten i den lille vinby Husseren les Chateaux, og fra restauranten er der en skøn udsigt over Rhindalen og kig gennem træerne til Eguisheim og Colmar få kilometer væk. Karin byder velkommen i receptionen, mens Lucas står i køkkenet og fremtryller både traditionelle retter fra regionen og lækre, franske klassikere. Middagene indtages enten i Brasserie Au Sapin eller i restauranten. Morgenmaden kan også nydes udenfor på den dejlige terrasse, der løber rundt om restauranten. Det solide morgenbord indeholder også rugbrød! Om aftenen kan gæsterne slappe af i baren eller på terrassen og nyde solnedgangen over Rhindalen. Hotellet råder over en indendørs pool og en tennisbane, og man kan gå dejlige ture i skoven lige bag hotellet. Flere af hotellets ansatte er danske.

Værelserne er dejligt store og indrettede i lyse farver og skandinavisk stil. Standardværelserne (begrænset antal) er i ét plan, de øvrige værelser er i to plan (duplex-værelser) og med en dejlig, stor og sydvendt terrasse i stueplan, hvor man kan nyde solen. I duplex-værelserne er der senge og toilet på 1. sal, i stueetagen findes badeværelset med både bruseniche og badekar. Der er en almindelig trappe med gelænder fra stuen til 1. sal. Alle værelser har hårtørrer, tv, gratis WiFi, minibar og sikkerhedsboks. 

Læs mere om hotellet her.

Hotel Husseren les Chateaux - Restaurant på terrassen