Oplev Arles, Avignon og Gordes

Sydfrankrig & Provence · 2023

Busrejser
10 Dage

Provence har en magisk tiltrækningskraft med smuk natur, maleriske landsbyer og historiske monumenter. På denne veltilrettelagte busrejse til Sydfrankrig har vi inkluderet et stort udflugtsprogram, flere dejlige middage og ophold på centralt hotel i hjertet af Provence - i pavebyen Avignon!

Oplev det charmerende Provence, der indbyder til livsnyderi med sine smukke landskaber. Her bølger vidtstrakte vinmarker i et kuperet terræn med smaragdgrønne floder. De blomstrende lavendelmarker krydrer luften, der omgiver de maleriske landsbyer, og fra den lokale bager siver duften af sprøde baguettes og friskbagte croissanter. Snyd ikke dig selv for at gå på opdagelse blandt boderne på de provencalske markeder eller for at nyde et glas kølig sydfransk rosé eller pastis på...

Provence har en magisk tiltrækningskraft med smuk natur, maleriske landsbyer og historiske monumenter. På denne veltilrettelagte busrejse til Sydfrankrig har vi inkluderet et stort udflugtsprogram, flere dejlige middage og ophold på centralt hotel i hjertet af Provence - i pavebyen Avignon!

Oplev det charmerende Provence, der indbyder til livsnyderi med sine smukke landskaber. Her bølger vidtstrakte vinmarker i et kuperet terræn med smaragdgrønne floder. De blomstrende lavendelmarker krydrer luften, der omgiver de maleriske landsbyer, og fra den lokale bager siver duften af sprøde baguettes og friskbagte croissanter. Snyd ikke dig selv for at gå på opdagelse blandt boderne på de provencalske markeder eller for at nyde et glas kølig sydfransk rosé eller pastis på byens torv, hvor de lokale spiller petanque.

Historien er allestedsnærværende i de smukke middelalderbyer, der rummer utallige skatte i form af imponerende paladser, smukke kirker og gamle romerske amfiteatre. Sydfrankrig byder på et sandt sansebombardement og er kort sagt altid et besøg værd. 

Rejsens mål er den charmerende paveby Avignon, hvor vi blandt andet ser det imponerende gotiske paveslot Palais des Papes. Udover at være paveby er Avignon også en levende kulturby med et rigt teaterliv, gallerier og museer. Faktisk huser byen i juli måned en af Europas største teaterfestivaler, og det præger byen året rundt.

Lidt uden for Avignon ser vi den kolossale akvædukt Pont du Gard, det romerske amfiteater i Arles samt smager på den lokale vin i Orange og Beaune. Vi skal også besøge et lavendelmuseum og Frankrigs smukkeste landsby, Gordes. Glæd dig også til besøg i idyliske Annecy, den maleriske vinhovedstad Beaune samt charmerende Colmar i hjertet af Alsace.

Vi har inkluderet mange middage, hvoraf de fleste spises på lokale restauranter. Dog er der også mulighed for selv at gå på opdagelse i den lokale gastronomi. I Avignon kan du desuden glæde dig over, at vi bor på centralt hotel, hvis placering indbyder til slentreture i de charmerende gader og besøg på hyggelige cafeer samt i det rige butiksliv.

Kort over Sydfrankrig

Datoer og priser

Vent lidt, mens vi finder datoer og priser

Tillæg pr. person

Eneværelsestillæg
2.575,-
Afbestillingsforsikring
695,-
Obl. administrationstillæg
89,-

Rabat pr. person

Brorabat · Rejsende fra Bornholm, Fyn eller Jylland
250,-

Inkluderet i prisen

 • 4 stjernet bus, inkl. pladsreservervation og WiFi
 • 1 nat i Alsfeld på Hotel Schwalbennest***
 • 1 nat i Schweiz ved Yverdon-les-Bains på Hotel La Prairie**** 
 • 5 nætter i Avignon på Hotel Kyriad Avignon Palais des Papes***
 • 1 nat i Beaune på Mercure Hotel Beaune Centre****
 • 1 nat ved Dortmund på Best Western Hotel Dortmund Airport****
 • 9 x morgenmad (2.-10. dag)
 • 2 x frokost (1. og 10. dag)
 • 7 x Middag (1.-3. og 6.-9. dag)
 • Besøg på marked i Annecy
 • Byvandring i Avignon
 • Besøg ved Pont du Gard
 • Besøg i Palais de Papes
 • Byvandring i Arles
 • Besøg på lavendelmuseum, inkl. entré
 • Besøg i Gordes
 • Besøg ved Fontaine des Vaucluse
 • Besøg på marked i Orange
 • Besøg på vingård, inkl. vinsmagning
 • Byvandring i Beaune
 • Vinsmagning i Beaune
 • Lille byvandring i Colmar
 • Dansktalende rejseleder på hele rejsen

Køreplaner

Start din rejse på et af vores mange opsamlingssteder. Fold køreplanen ud for at se alle ruter og opsamlingstider.

Hovedrute 2 · Rødby-Puttgarden t/r

Udrejse Hjemrejse
05.30 Roskilde, tæt ved banegården på hjørnet af Køgevej/Ny Østergade 20.45
05.45 Høje-Taastrup Station, Banestrøget ved taxiholdepladsen 20.30
06.30 Valby Station ved Lyshøjgårdsvej nr. 73 (busholdepladsen) - tilslutning af opsamlingsrute 7 20.00
06.45 Karlslunde ved motorvej (udrejse Circle K, vest / hjemrejse Shell, øst) 19.30
07.00 Ølby Station ved Netto 19.15
07.35 Tappernøje ved motorvej (udrejse Circle K, vest / hjemrejse Circle K, øst) - tilslutning af opsamlingsrute 4 og 5 18.45
07.45 Stensved, p-pladsen ved afkørsel 41 18.30
07.55 Højmølle Kro 18.15
08.30 Maribo Banegård 17.45
08.40 Rødby, Scandlines-færgen ved kontrol 17.30

Opsamlingsrute 4

Udrejse Hjemrejse
05.00 Kalundborg Banegård 21.00
05.15 Svebølle Center 20.40
05.30 Jyderup Banegård 20.30
05.50 Ruds-Vedby Banegård 20.15
06.05 Slagelse, Nordre Stationsvej 20.00
06.20 Sorø Busterminal, Rådhusvej 19.45
06.40 Fuglebjerg ved kirken 19.30
07.00 Næstved ved banegårdspladsen 19.15
Skift i Tappernøje til hovedrute

Opsamlingsrute 5

Udrejse Hjemrejse
05.20 Nykøbing Sjælland Banegård 20.55
05.35 Vig forsamlingshus 20.40
05.40 Herrestrup ved busterminalen 20.35
06.00 Holbæk Banegård ved Jernbanevej 6 20.05
06.15 Tølløse Banegård 19.40
06.40 Ringsted Banegård 19.35
07.00 Haslev Banegård 19.15
Skift i Tappernøje til hovedrute

Opsamlingsrute 7

Udrejse Hjemrejse
04.15 Gilleleje Station 22.00
04.45 Helsingør Station ved sundsiden 21.30
05.15 Hillerød Station ved busterminalen, Nordre Jernbanevej 21.05
05.40 Holte Station ved Stationsvej 20.45
05.55 Lyngby Station ved Jernbanepladsen 1 20.30
Skift på Valby Station til hovedrute
Fold køreplanen ud Skjul køreplanen

Bemærkninger

Passer rejsen til dig? 

Denne rejses program passer til dig, der er almindelig godt gående. Det svarer til, at du kan gå i et tempo på ca. 4 kilometer på 1 time.
 
Er du mindre godt gående, anbefaler vi rejserne under vores koncept ”I ro og mag”. Her er rejsernes program tilpasset dig, der ikke er så godt til bens.
 
Se alle ”I ro og mag”-rejser her.

Dagsprogram

1. dag: Til Midttyskland

Fra Sjælland sejler vi med færgen fra Rødby til Puttgarden i Tyskland. Undervejs orienterer rejselederen om rejsens program, og de dejlige dage, der venter os i Sydfrankrig.

Vi spiser frokost på en god kro i Nordtyskland og kører herfra videre til vores overnatningshotel i Alsfeld. Aftenens middag spiser vi på hotellet. 

Inkluderede måltider: Frokost og middag.

2. dag: Mod Schweiz

Gennem Sydtyskland nærmer vi os det smukke alpeland Schweiz, hvor vi kører mod Neuchátel-søen lige nord for Genevesøen. Nyd de passerende landskaber, der på disse kanter er ganske bjergtagende. 

Denne dag spiser vi middag og overnatter på et hotel i den schweiziske by Yverdon-les-Bains. Nyd aftenen på hotellet i selskab med dine medrejsende.

Inkluderede måltider: Morgenmad og middag.

3. dag: Marked i Annecy og ankomst til Avignon

Fra Schweiz går turen ind i Frankrig til den idylliske by Annecy, hvor vi holder pause. Rejselederen viser rundt, og vi har afsat lidt tid til, at du på egen hånd kan opleve byens marked, som afholdes om formiddagen hver tirsdag, fredag og søndag.

Om eftermiddagen kører vi videre sydpå til Avignon og vores hotel, der ligger centralt i den historiske paveby. Når vi har fundet os til rette på vores værelser, spiser vi middag på en nærliggende restaurant. Måske har du lyst til en slentretur i centrum af Avignon? Hotellet ligger i gåafstand til byens seværdigheder og charmerende gader.

Inkluderede måltider: Morgenmad og middag.

Hyggelige Annecy.

Hyggelige Annecy.

4. dag: Pont du Gard og byvandring Avignon

Dagen starter med en udflugt til den imponerende akvædukt Pont du Gard, der ligger en halv times kørsel vest for Avignon. Det enorme byggeri er med sine 49 meter og tre etager et af de mest imponerende og fornemme minder fra romertiden, som blev bygget for cirka 2.000 år siden. Nogle af stenblokkene vejer helt op mod 6 tons! Akvædukten førte vand fra kilderne ved Uzés til Nimes, som ligger cirka 50 kilometer væk. Det er et enestående bygningsværk og samtidig en fryd for øjet - et arkitektonisk mesterværk!

Efter besøget vender vi tilbage til Avignon, hvor rejselederen fører an på en byvandring. Byens mest dominerende bygning er det vældige pavepalads, Palais des Papes, som troner over Rhône-floden. Den gamle bydel er stadig omsluttet af en 5 kilometer lang fæstningsmur med 39 tårne og 7 porte. Efter byvandringen kan du se dig om på egen hånd. Avignon gamle centrum er fyldt med liv og stemning - her er et væld af butikker, fortovscafeer og restauranter.

Nyd stemningen på pladsen Place de l'Horloge med byens rådhus, eller gå på opdagelse i de hyggelige, snævre stræder. Du skal naturligvis også en tur ud på byens karakteristiske halve bro Pont St. Bénézet, som blev bygget i 1185. Da konstruktionen var for svag og broen meget smal, kunne den ikke modstå trykket fra Rhône-floden over tid, og i 1668 blev halvdelen af broen ødelagt og aldrig genopbygget. I dag er resterne af broen beskyttet af UNESCO sammen med Pavepaladset og domkirken.

Middagen er i dag på egen hånd, men rejselederen hjælper gerne med at finde en restaurant i Avignon.

Inkluderede måltider: Morgenmad.

Den karakteristiske halve bro ved Avignon med pavepaladset i baggrunden.

Den karakteristiske halve bro ved Avignon med pavepaladset i baggrunden.

5. dag: Udflugt til malernes by Arles

I dag skal vi på udflugt sydpå i Provence til Arles, hvor maleren Van Gogh opholdt sig i en periode og malede flere af sine berømte Provence-motiver. Her fører rejselederen an på en byvandring, hvor vi blandt andet ser provences mest velbevarede amfiteater fra romertiden. Teateret kan rumme 20.000 mennesker og benyttes stadig til koncerter og tyrefægtning. Endvidere skal vi beundre portalen med fint udskårne helgener og apostle på Eglise St-Trophime. Byen har en hyggelig stemning med de smalle gader og smukke palæer, og du har tid til på egen hånd at se dig om i den spændende by.

Arles kaldes også Porten til Camargue, som er Rhône-deltaets store vådområde, der blandt andet er hjemsted for sorte tyre, hvide heste og lyserøde flamingoer. Når vi forlader Arles om eftermiddagen, kører vi en tur ud på landet for at få et indtryk af landskabet i Camargue. Herefter kører vi retur til Avignon.

Denne aften kan du også selv vælge en restaurant i Avignon, hvor du kan nyde middagen.

Inkluderede måltider: Morgenmad.

Udsigt over Arles.

Udsigt over Arles.

6. dag: Lavendelmuseum, landsbyen Gordes og Fontaine de Vaucluse

Lavendel kan vel nærmest kaldes for Provences nationalblomst. I sommermånederne finder man i regionen enorme marker med de smukke, lilla blomster, der står i endeløse rækker. Blomsten høstes i sensommeren, men selv da vil man støde på lavendel, der bruges til flere velduftende formål og kan købes overalt. For at få historien om de specielle blomster og deres anvendelsesmuligheder, besøger vi et Lavendelmuseum.

Derefter kører vi til en af Frankrigs smukkeste bjerglandsbyer Gordes, hvor du får tid til at se dig omkring på egen hånd og blandt andet beundre det fascinerende middelalderslot fra 1500-tallet. På vejen retur til Avignon gør vi stop ved Fontaine de Vaucluse, som er kilden, hvor floden Sorgues udspringer. Ved flodpromenaden ligger en papirmølle, som stadig anvender teknikker fra 1400-tallet. 

Middagen spiser vi sammen på en god restaurant nær hotellet i Avignon.

Inkluderede måltider: Morgenmad og middag. 

Lavendler ved Gordes.

Lavendler ved Gordes.

7. dag: Marked i Orange og vinsmagning

I dag kan du frem til at besøge den spændende by Orange, hvor vi finder to af Europas største romerske bygningsværker - det romerske amfiteater og den kunstfærdigt udsmykkede triumfbue. Hver torsdag finder man et ægte provencalsk marked i byen, hvor der blandt andet sælges lokale råvarer og delikatesser som druer, oliven, honning og trøfler. Der bliver tid til at opleve byen og markedet på egen hånd.

Om eftermiddagen besøger vi en vingård, hvor vi får mere at vide om fremstillingen af de skønne Rhône-vine og selvfølgelig smager vi på deres produktion. Efter det velsmagende besøg vender vi tilbage til Avignon og aftenens middag på en restaurant nær hotellet. 

Inkluderede måltider: Morgenmad og middag.

Triumfbuen i Orange.

Triumfbuen i Orange.

8. dag: Vinbyen Beaune og vinsmagning

Vi forlader Provence og med passende pauser kører vi nordpå til Bourgogne i Frankrigs hjerte. Regionen er naturligvis bedst kendt for sine verdensberømte vine og et fremragende køkken. Vores mål er Beaune, der er vinhovedstaden i Bourgogne, og som er kendt for sine flotte bygninger med glaserede farvede tagsten. Hospices de Beaune er et pragteksemplar fra 1443, som rejselederen fortæller mere om på byvandringen.

Efter byvandringen er der tid til at finde en frokost i byen på egen hånd. Om eftermiddaggen besøger vi en af de lokale vinproducenter, hvor vi inviteres indenfor til en rundvisning og vinsmagning. Efter vinsmagningen tjekker vi ind på hotellet, som ligger lidt udenfor byen. Middagen nyder vi sammen i hotellets restaurant.

Inkluderede måltider: Morgenmad og middag.

Det imponerende Hospice de Beaune.

Det imponerende Hospice de Beaune.

9. dag: Alsace og besøg i Colmar

Fra Bourgogne går turen nu mod nordøst til Alsace, hvor vi holder pause i den charmerende by Colmar med smukke bindingsværkshuse, farvestrålende blomsterkasser og idylliske kanaler. Rejselederen fører os ind i Colmars maleriske bydel Lille Venedig. Der er frokost på egen hånd i disse herlige omgivelser, inden vi om eftermiddagen fortsætter ind i Tyskland til vores overnatning ved Dortmund. 

Inkluderede måltider: Morgenmad og middag.  

Farverige Colmar i Alsace.

Farverige Colmar i Alsace.

10. dag: Hjem gennem Tyskland

Vi kører det sidste stykke hjem gennem Tyskland. Vi holder naturligvis frokostpause undervejs og er hjemme i Danmark igen først på aftenen.

Inkluderede måltider: Morgenmad og frokost.

Hotelinformation

Hotel Zum Schwalbennest ***, Alsfeld
VisSkjul

Godt og pænt 3-stjernet hotel i traditionel tysk stil beliggende blot cirka 200 meter fra Alsfelds historiske middelaldercentrum. 

Hotel Schwalbennest har en god restaurant samt en meget hyggelig krostue, som er perfekt til en afslappende stund før eller efter middagen.

Hotellet har også en mindre bar med særskilt rygerområde. I godt vejr i sommermånederne kan du nyde en kølig drink under den åbne himmel i hotellets charmerende krohave. Hotellet har desuden et lille fitnessrum, solarium samt elevator, der går til 2. sal. Der kan være små niveauforskelle mellem etagerne.

Værelser

Vi bor på pæne og enkle, lidt uensartede værelser. Alle værelser har telefon, tv, skrivebord og gratis WiFi samt badeværelse med bruseniche og hårtørrer. Enkelte af værelserne har balkon, som kan bestilles mod tillæg.
Hotel Zum Schwalbennest.
Hotel Zum Schwalbennest.
Krostue på Hotel Zum Schwalbennest.
Krostue på Hotel Zum Schwalbennest.
Restaurant på Hotel Zum Schwalbennest.
Restaurant på Hotel Zum Schwalbennest.
Eksempel på dobbeltværelse på Hotel Zum Schwalbennest.
Eksempel på dobbeltværelse på Hotel Zum Schwalbennest.

Hotel La Prairie ****, Yverdon-les-Bains
VisSkjul

Rigtig godt 4-stjernet hotel, beliggende i en flot park med gamle træer nær Neuchátel-søen og tæt på centrum af Yverdon-les-Bains.

Hotel La Prairie har restaurant og bar samt terrasse.

Værelser

Vi bor på pæne, individuelt indrettede værelser med minibar, kabel-tv, sikkerhedsboks, gratis WiFi og badeværelse med brusenice eller badekar samt hårtørrer. 

Hotel La Prairie.
Hotel La Prairie.
Eksempel på værelse på Hotel La Prairie.
Eksempel på værelse på Hotel La Prairie.

Hotel Kyriad Avignon Palais des Papes***, Avignon
VisSkjul

Hotel Kyriad Avignon Palais des Papes ligger i gågadezonen i det historiske centrum af Avignon, som uden tvivl er et af de smukkeste kvarterer i byen. 

Hotellet ligger ved den livlige plads Place de l'Horloge overfor Operaen og cirka 750 meter fra pavepaladset (Palais des Papes). Også Pont d'Avignon er indenfor gåafstand. Hotellet har morgenmadsrestaurant, elevator, terrasse og WiFi. 

Værelser

Vi bor på mindre standardværelser, som er pænt indrettet. Alle værelser er udstyret med aircondition, telefon, tv, kaffe- og tefaciliteter, køleskab, skrivebord, gratis WiFi samt badeværelse bruseniche eller badekar og hårtørrer. 

Eksempel på standard dobbeltværelse
Eksempel på standard dobbeltværelse
Terrassen ved morgenmadsrestauranten på hotellet.
Terrassen ved morgenmadsrestauranten på hotellet.
Eksempel på badeværelse på standard dobbeltværelse
Eksempel på badeværelse på standard dobbeltværelse

Mercure Beaune Centre Hotel****, Beaune
VisSkjul

4-stjernet hotel beliggende 5 minutters gang fra Beaune centrum, hvor du kan udforske byen og dens mange hyggelige gader og historiske monumenter.

Hotellet har restaurant, bar, udendørs pool og gratis WiFi. 

Værelser

Vi bor i velindrettede lyse dobbeltværelser med aircondition, tv, kaffe/te faciliteter samt badeværelse med enten bruseniche eller badekar.

Poolområdet på Mercure Hotel Beaune Centre.
Poolområdet på Mercure Hotel Beaune Centre.
Baren på Mercure Hotel Beaune Centre.
Baren på Mercure Hotel Beaune Centre.
Restauranten på Mercure Hotel Beaune Centre.
Restauranten på Mercure Hotel Beaune Centre.
Eksempel på værelse på Mercure Hotel Beaune Centre.
Eksempel på værelse på Mercure Hotel Beaune Centre.

Best Western Hotel Dortmund Airport ****, Dortmund
VisSkjul

4-stjernet hotel beliggende lige udenfor Dortmund. Hotellet har 96 værelser, restaurant og bar. Her bor vi godt og komfortabelt på vores rejse gennem Europa. 

Værelser

Vi bor på standardværelser, som er på cirka 18m2. Værelserne er lyse og komfortabelt indrettet med kaffe- og tefaciliteter, TV, gratis WiFi, skrivebord samt badeværelse med hårtørrer og badekar eller brusebad.

Eksempel på dobbeltværelse på Best Western Hotel Dortmund Airport.
Eksempel på dobbeltværelse på Best Western Hotel Dortmund Airport.