Nyhed

Sydfrankrig & Provence · 2021

Busrejser
10 Dage

Provence har en magisk tiltrækningskraft med smuk natur, maleriske landsbyer og historiske monumenter. På denne veltilrettelagte busrejse til Sydfrankrig har vi inkluderet halvpension og ophold på centralt hotel i pavebyen Avignon i hjertet af Provence.

Oplev det charmerende Provence, der indbyder til livsnyderi med sine smukke landskaber. Her bølger vidtstrakte vinmarker i et kuperet terræn med smaragdgrønne floder. De blomstrende lavendelmarker krydrer luften, der omgiver de maleriske landsbyer, og fra den lokale bager siver duften af sprøde baguettes og friskbagte croissanter. Snyd ikke dig selv for at gå på opdagelse blandt boderne på de provencalske markeder eller for at nyde et glas kølig sydfransk rosé på byens torv, hvor de lokale spiller petangue. Historien er allstedsnærværende...

Provence har en magisk tiltrækningskraft med smuk natur, maleriske landsbyer og historiske monumenter. På denne veltilrettelagte busrejse til Sydfrankrig har vi inkluderet halvpension og ophold på centralt hotel i pavebyen Avignon i hjertet af Provence.

Oplev det charmerende Provence, der indbyder til livsnyderi med sine smukke landskaber. Her bølger vidtstrakte vinmarker i et kuperet terræn med smaragdgrønne floder. De blomstrende lavendelmarker krydrer luften, der omgiver de maleriske landsbyer, og fra den lokale bager siver duften af sprøde baguettes og friskbagte croissanter. Snyd ikke dig selv for at gå på opdagelse blandt boderne på de provencalske markeder eller for at nyde et glas kølig sydfransk rosé på byens torv, hvor de lokale spiller petangue. Historien er allstedsnærværende i de smukke middelalderbyer, der rummer utallige skatte i form af imponerende paladser, smukke kirker og gamle romerske amfiteatre. Sydfrankrig byder på et sandt sansebombardement og er kort sagt altid et besøg værd. 

Rejsens mål er den charmerende paveby Avignon, hvor vi blandt andet ser det imponerende gotiske paveslot Palais de Papes. Udover at være paveby er Avignon også en levende by med et rigt teaterliv, gallerier og museer. Faktisk huser byen i juli måned en af Europas største teaterfestivaller, og det præger byen året rundt. Lidt uden for Avignon ser vi den kolossale akvædukt Pont du Gard, det romerske amfiteater i Arles samt smager på den lokale vin i Orange. Vi skal også besøge et lavendelmuseum og Frankrigs smukkeste landsby, Gordes. Glæd dig også til besøg i idyliske Annecy, den maleriske vinhovedstad Beaune samt charmerende Colmar i hjertet af Alsace. Vi har inkluderet halvpension, hvoraf mange middage spises på lokale restauranter. I Avignon kan du desuden glæde dig over, at vi bor på centralt hotel, hvis placering indbyder til slentreture i de charmerende gader og besøg på hyggelige cafeer samt i det rige butiksliv.

Kort over Provence og Sydfrankrig.

Datoer og priser

Vent lidt, mens vi finder datoer og priser

Tillæg pr. person

Eneværelsestillæg
2.350,-
Afbestillingsforsikring
610,-
Obl. administrationstillæg
89,-

Rabat pr. person

Brorabat · Rejsende fra Bornholm, Fyn eller Jylland
250,-

Inkluderet i prisen

 • 4 stjernet bus, inkl. pladsreservervation og WiFi
 • 2 nætter ved Frankfurt am Main på Best Western Hotel Frankfurt Airport***+
 • 1 nat i Schweiz ved Montreux på Hotel de Chailly***
 • 1 nat i Beaune på Grand Saint Jean***
 • 5 nætter i Avignon på Hotel Kyriad Avignon Palais des Papes***
 • 9 x morgenmad (2.-10. dag)
 • 2 x frokost (1. og 10. dag)
 • 9 x Middag (1.-9. dag)
 • Besøg på marked i Annecy
 • Byvandring i Avignon
 • Besøg i Palais de Papes
 • Besøg ved Pont du Gard, inkl. entré
 • Byvandring i Arles
 • Besøg på Lavendelmuseum, inkl. entré
 • Besøg i Gordes
 • Besøg ved Fontaine des Vaucluse
 • Besøg på marked i Orange
 • Besøg på vingård, inkl. vinsmagning
 • Byvandring i Beaune
 • Besøg på Hospice de Beaune
 • Besøg i vinkælder i Beaune, inkl. vinsmagning
 • Stop med lille byvandring i Colmar
 • Dansktalende rejseleder på hele rejsen

Hovedrute 2 · Rødby - Puttgarden t/r

Udrejse Hjemrejse
05.30 Roskilde ved hjørnet af Køgevej og Ny Østergade 22.45
05.45 Høje Taastrup Station ved Banestrøget og taxiholdepladsen 22.30
06.30 København, Sjælør Station 22.00
06.45 Karlsunde ved motorvej (udrejse Cirkel K/vest og hjemrejse Shell/øst) 21.30
07.00 Ølby Station ved Netto 21.15
07.35 Tappernøje ved motorvej (udrejse Circle K/vest og hjemrejse Circle K/øst) 20.45
07.45 Stensved ved p-plads afkørsel 41 20.30
07.55 Højmølle Kro 20.15
08.15 Nykøbing Falster ved Cementen 20.00
08.30 Maribo Banegård 19.45
08.40 Rødby Færge ved kontrol 19.30

Rute 4 · opsamlingsrute

Udrejse Hjemrejse
05.00 Kalundborg Bane 23.00
05.15 Svebølle Center 22.40
05.30 Jyderup Bane 22.30
05.50 Ruds-Vedby Bane 22.15
06.05 Slagelse Station ved Nordre Stationsvej 22.00
06.20 Sorø Byterminal, ved rådhuset 21.45
06.40 Fuglebjerg ved kirken 21.30
07.00 Næstved ved Banegårdspladsen 21.15

Rute 5 · opsamlingsrute

Udrejse Hjemrejse
05.20 Nykøbing Sjælland Bane 22.55
05.35 Vig forsamlingshus 22.40
05.40 Herrestrup busterminal 22.35
06.00 Holbæk Bane ved Jernbanevej 6 22.05
06.15 Tølløse Bane 21.40
06.40 Ringsted Bane 21.35
07.00 Haslev Bane 21.15

Rute 7 · opsamlingsrute

Udrejse Hjemrejse
04.15 Gilleleje Station 24.00
04.45 Helsingør Station ved Sundsiden 23.30
05.15 Hillerød Station ved busterminalen, Nordre Jernbanevej 23.05
05.40 Holte Station ved Stationsvej 22.45
05.55 Lyngby Station ved Jernbanepladsen 22.30
Fold køreplanen ud Skjul køreplanen

Dagsprogram

1. dag: Til Midttyskland

Fra Sjælland sejler vi med færgen fra Rødby til Puttgarden i Tyskland. Undervejs orienterer rejselederen om rejsens program, og de dejlige dage, der venter os i Sydfrankrig. Vi spiser frokost på en god kro i Nordtyskland og kører til vores overnatningshotel nær Frankfurt am Main. Aftenens middag spiser vi på en restaurant lige ved hotellet. 

Inkluderede måltider: Frokost og middag.

2. dag: Mod Schweiz

Gennem Sydtyskland nærmer vi os det smukke alpeland Schweiz, hvor vi kører mod Geneve-søen. Nyd de passerende landskaber, der på disse kanter er ganske bjergtagende. Denne dag spiser vi middag og overnatter på et hotel nær Montreux.

Inkluderede måltider: Morgenmad og middag.

Montreaux ligger smukt ved Geneve-søen.

Montreaux ligger smukt ved Geneve-søen.

3. dag: Marked i Annecy og ankosmt til Avignon
Fra Schweiz går turen ind i Frankrig til den idylliske by Annecy, hvor vi holder pause. Rejselederen viser rundt, og vi har afsat lidt tid til, at du på egen hånd at opleve byens søndagsmarked. Om eftermiddagen kører vi videre sydpå til vores hotel, der ligger centralt i den historiske paveby Avignon. Når vi har fundet os til rette på vores værelser spiser vi middag på en nærliggende restaurant. Måske har du lyst til en slentretur i centrum af Avignon? Hotellet ligger i gåafstand til byens seværdigheder og charmerende gader.

Inkluderede måltider: Morgenmad og middag.

Hyggelige Annecy.

Hyggelige Annecy.

4. dag: Pont du Gard og byvandring Avignon
Dagen starter med en udflugt til den imponerende akvædukt Pont du Gard, der ligger en halv times kørsel vest for Avignon. Det enorme byggeri er med sine 49 højdemeter og tre etager et af de mest imponerende og fornemme minder fra romertiden, som blev bygget for cirka 2.000 år siden. Nogle af stenblokkene vejer helt op mod 6 tons! Akvædukten førte vand fra kilderne ved Uzés til Nimes, som ligger cirka 50 kilometer væk. Det er et enestående bygningsværk og samtidig en fryd for øjet - et arkitektonisk mesterværk!

Efter besøget vender vi tilbage til Avignon, hvor rejselederen fører an på en byvandring. Byens mest dominerende bygning er det vældige pavepalads, Palais des Papes, som troner over Rhône-floden. Den gamle bydel er stadig omsluttet af en 5 kilometer lang fæstningsmur med 39 tårne og 7 porte. Efter byvandringen kan du se dig om på egen hånd. Avignon gamle centrum er fyldt med liv og stemning - her er et væld af butikker, fortovscafeer og restauranter. Nyd stemningen på pladsen Place de l'Horloge med byens rådhus, eller gå på opdagelse i de hyggelige, snævre stræder. Du skal naturligvis også en tur ud på byens karakteristiske halve bro Pont St. Bénézet, som blev bygget i 1185. Da konstruktionen var for svag og broen meget smal, kunne den ikke modstå trykket fra Rhône-floden, og i 1668 blev halvdelen af broen ødelagt og aldrig genopbygget. I dag er resterne af broen beskyttet af UNESCO sammen med Pavepaladset og domkirken. Vi mødes til aftenens middag på en restaurant nær hotellet.

Inkluderede måltider: Morgenmad og middag.

Den karakteristiske halve bro ved Avignon med pavepaladset i baggrunden.

Den karakteristiske halve bro ved Avignon med pavepaladset i baggrunden.

5. dag: Udflugt til malernes by Arles
I dag skal vi på udflugt sydpå i Provence til Arles, hvor maleren Van Gogh opholdt sig i en periode og malede flere af sine berømte Provence-motiver. her fører rejselederen an på en byvandring, hvor vi blandt andet ser provences mest velbevarede amfiteater fra romertiden. Teateret kan rumme 20.000 mennesker og benyttes stadig til koncerter og tyrefægtning. Endvidere skal vi beundre portalen med fint udskårne helgener og apostle på Eglise St-Trophime. Byen har en hyggelig stemning med de smalle stræder og smukke palæer, og du har tid til på egen hånd at se dig om i den spændende by. Arles kaldes også Porten til Camargue, som er Rhône-deltaets store vådområde, der blandt andet er hjemsted for sorte tyre, hvide heste og lyserøde flamingoer. Når vi forlader Arles om eftermiddagen, kører vi en tur ud på landet for at få et indtryk af landskabet i Camargue. Om aftenen mødes vi til middag i en restaurant nær hotellet i Avignon.

Inkluderede måltider: Morgenmad og middag.

Udsigt over Arles.

Udsigt over Arles.

6. dag: Lavendelmuseum, landsbyen Gordes og Fontaine de Vaucluse

Lavendel kan vel nærmest kaldes for Provences nationalblomst. Her finder vi enorme marker med de smukke, lilla blomster, der står i endeløse rækker. For at få historien om de specielle blomster om deres anvendelsesmuligheder, besøger vi et Lavendelmuseum. Derefter kører vi til en af Frankrigs smukkeste bjerglandsbyer Gordes, hvor du får tid til at se dig omkring på egen hånd og blandt andet beundre det fascinerende middelalderslot fra 1500-tallet. På vejen retur til Avignon gør vi stop ved Fontaine de Vaucluse, som er kilden, hvor floden Sorgues udspringer. Ved flodpromenaden ligger en papirmølle, som stadig anvender teknikker fra 1400-tallet. 

Inkluderede måltider: Morgenmad og middag. 

Lavendler ved Gordes.

Lavendler ved Gordes.

7. dag: Marked i Orange og vinsmagning

I dag kan du frem til at besøge den spændende by Orange, hvor vi finder to af Europas største romerske bygningsværker - det romerske amfiteater og den kunstfærdigt udsmykkede triumfbue. Hver torsdag er der ægte provencalsk marked i byen, hvor der blandt andet sælges lokale råvarer og delikatesser som druer, oliven, honning og trøfler. Du får tid til at opleve byen og markedet på egen hånd. Om eftermiddagen besøger vi vingården Cave de Cairanne, hvor vi får mere at vide om fremstillingen af de skønne Rhône-vine og selvfølgelig smager på deres produktion. Efter det velsmagende besøg vender vi tilbage til Avignon og aftenens middag. 

Inkluderede måltider: Morgenmad og middag.

Triumfbuen i Orange.

Triumfbuen i Orange.

8. dag: Vinbyen Beaune

Vi forlader Provence og med passende pauser kører vi nordpå til Bourgogne i Frankrigs hjerte. Regionen er naturligvis bedst kendt for sine verdensberømte vine og et fremragende køkken. Vores mål er Beaune, der er vinhovedstaden i Bourgogne, og som er kendt for sine flotte bygninger med glaserede farvede tagsten. Hospices de Beaune er et pragteksemplar fra 1443, som rejselederen fortæller mere om på byvandringen. Vi besøger naturligvis også en af byens mange vinkældre og nyder en vinsmagning, inden vi finder vores hotel, der ligger dejligt centralt nogle hundrede meter fra centrum. Der er dermed gode muligheder for at se nærmere på den spændende by på egen hånd, inden vi spiser middage sammen på en restaurant tæt ved hotellet.   

Inkluderede måltider: Morgenmad og middag.

Det imponerende Hospice de Beaune.

Det imponerende Hospice de Beaune.

9. dag: Alsace og besøg i Colmar

Fra Bourgogne går turen nu mod nordøst til Alsace, hvor vi holder pause i den charmerende by Colmar med smukke bindingsværkshuse, farvestrålende blomsterkasser og idylliske kanaler. Rejselederen fører os ind i Colmars maleriske bydel Lille Venedig. Der er frokost på egen hånd i disse herlige omgivelser, inden vi omeftermiddagen fortsætter ind i Tyskland til vores overnatning ved Frankfurt am Main. 

Inkluderede måltider: Morgenmad og middag.  

Farverige Colmar i Alsace.

Farverige Colmar i Alsace.

10. dag: Hjem gennem Tyskland

Vi kører det sidste stykke hjem gennem Tyskland. Vi holder naturligvis frokostpause undervejs og er hjemme i Danmark igen først på aftenen.

Inkluderede måltider: Morgenmad og frokost.

Hotelinformation

Hotel Kyriad Avignon Palais des Papes***
VisSkjul

Hotel Kyriad Avignon Palais des Papes ligger i gågadezonen i det historiske centrum af Avignon, som uden tvivl er et af de smukkeste kvarterer i byen. Hotellet ligger ved den livlige plads Place de l'Horloge overfor Operaen og cirka 750 meter fra pavepaladset. Også Pont d'Avignon er indenfor gåafstand. Hotellet har morgenmadsretsaurant, elevator, terrasse og WiFi. 

Værelser

Vi bor på mindre standardværelser, som er pænt indrettet. Alle værelser er udstyret med aircondition, telefon, tv, kaffe- og tefaciliteter, køleskab, skrivebord, gratis WiFi samt badeværelse bruseniche eller badekar og hårtørrer. 

Læs mere om hotellet her. 
  

Eksempel på standard dobbeltværelse
Eksempel på standard dobbeltværelse
Terrassen ved morgenmadsrestauranten på hotellet.
Terrassen ved morgenmadsrestauranten på hotellet.
Eksempel på badeværelse på standard dobbeltværelse
Eksempel på badeværelse på standard dobbeltværelse

Hotel de Chailly, Chailly-sur-Montreux***
VisSkjul

Skønt familiedrevet hotel i naturskønne omgivelser ved Montreux. Hotellet er flot indrettet og byder både på restaurant og en hyggelig terresse, hvor du kan nyde et glas koldt eller varmt. 

Værelser

Rummelige og moderne værelser indrettet med to enkeltsenge, telefon, TV, gratis WiFi samt badeværelse bruseniche hårtørrer.

Læs mere om hotellet her.

Hotel de Chailly-Sur-Montreux.
Hotel de Chailly-Sur-Montreux.
Eksempel på dobbeltværelse på Hotel de Chailly-Sur-Montreux.
Eksempel på dobbeltværelse på Hotel de Chailly-Sur-Montreux.

Au Grand Saint Jean, Beaune***
VisSkjul

Centralt hyggeligt hotel i den gamle bydel i Beaune. På hotellet findes reception, elevator, et lille siddeområde samt morgenmadsrestaurant. 

Værelser

Værelserne er enten indrettet med dobbeltseng eller to enkeltsenge. Værelserne har desuden telefon, TV, gratis WiFi samt badeværelse bruseniche eller badekar og hårtørrer.

Læs mere om hotellet her.

Eksempel på dobbeltværelse på Hotel Au Grand Saint Jean.
Eksempel på dobbeltværelse på Hotel Au Grand Saint Jean.

Best Western Hotel Frankfurt Airport, Neu-Isenburg***+
VisSkjul

Hotellet har beliggenhed i byen Neu-Isenburg lidt udenfor Frankfurt. Hotellet byder velkommen med sine flotte moderne faciliteter og hele 222 værelser. Hotellet har desuden restaurant og fitnessfaciliteter. 

Værelser

De lyse og rummelige værelser er alle indrettet med siddeplads, tv, gratis WiFi, telefon, elkedel og badeværelse med bruseniche eller badekar samt hårtørrer.

Læs mere om hotellet her.

Eksempel på dobbeltværelse på Hotel Best Western Frankfurt Airport.
Eksempel på dobbeltværelse på Hotel Best Western Frankfurt Airport.