Vitus klassiker!
Busrejser
11 Dage

I Garda finder du alt, hvad du kan forvente af et ægte italiensk ferieparadis. Her er klimaet behageligt og byen charmerende. Vi bor tæt ved den billedskønne Gardasø på Hotel Continental, der et af byens mest populære hoteller. I 2019 er det 30 år siden, vi for første gang tjekkede ind på hotellet.

Gardasøen og Garda er og bliver en sand italiensk klassiker. Gardasøen er Italiens største sø og et af landets mest populære rejsemål - og det er der rigtig gode grunde til. De omkringliggende bjerge giver nemlig læ og et dejligt mildt klima, og naturen i området er betagende....

I Garda finder du alt, hvad du kan forvente af et ægte italiensk ferieparadis. Her er klimaet behageligt og byen charmerende. Vi bor tæt ved den billedskønne Gardasø på Hotel Continental, der et af byens mest populære hoteller. I 2019 er det 30 år siden, vi for første gang tjekkede ind på hotellet.

Gardasøen og Garda er og bliver en sand italiensk klassiker. Gardasøen er Italiens største sø og et af landets mest populære rejsemål - og det er der rigtig gode grunde til. De omkringliggende bjerge giver nemlig læ og et dejligt mildt klima, og naturen i området er betagende. De mange gamle byer ved søens bred er hyggelige og atmosfærefyldte, og i Garda by er stemningen rolig og afslappet. Her finder du snævre gader, en livlig og pittoresk søpromenade og masser af små listige steder, hvor du kan nyde en kølig øl eller en veltillavet cappucino. Vores populære Hotel Continental ligger roligt og kun 100 meter fra bymidten.

På rejsen er der inkluderet masser af gode oplevelser, og bortset fra enkelte frokoster er der helpension på rejsen. Vi har inkluderet udflugter til flere af de omkringliggende byer ved søen samt Romeo og Julies Verona, og så skal vi selvfølgelig ud at sejle på den smukke Gardasø. På udrejsen overnatter vi i Tyskland og i Østrig. På hjemrejsen overnatter vi en enkelt gang i Midttyskland.

Kort over Gardasøen i Italien

Datoer og priser

Vent lidt, mens vi finder datoer og priser

Tillæg pr. person

Eneværelse
700,-
Frokostbuffet Rostock-Gedser, inkl. drikkevarer
155,-
Afbestillingsforsikring
470,-
Obl. administrationstillæg
89,-

Rabat pr. person

Brorabat · Rejsende fra Bornholm, Fyn eller Jylland
250,-

Ekstraarrangementer

Venedig
450,-

Inkluderet i prisen

 • 4-stjernet bus
 • 5-stjernet bus: 12/9 og 26/9
 • 2 overnatninger i Midttyskland
 • 1 overnatning i Østrig
 • 7 nætter på Hotel Continental***
 • 10 x morgenmad (2.-11. dag)
 • 6 x frokost (1. 2. 3. 4. 9. og 10. dag)
 • 10 x middag (1.-10. dag)
 • Byvandring i Garda
 • Udflugt til Malcesine og Riva del Garda med sejltur på Gardasøen
 • Udflugt til Verona 
 • Besøg i Sirmione
 • Besøg på vingård, inkl. vinsmagning
 • Besøg på italiensk marked
 • Dansktalende rejseleder på hele rejsen

Bemærkninger

Ekstraarrangement bestilles sammen med rejsen (min. 15 deltagere).

Dagsprogram

1. dag: Gennem Tyskland

I vores komfortable bus sætter vi kursen mod Scandlines færge fra Rødby til Puttgarden. Vel ankommet til Tyskland sætter vi os atter godt til rette i bussen og nyder turen, mens det tyske landskab glider forbi hele vejen til vores hotel i Midttyskland. Midt på dagen holder vi en god frokostpause, og undervejs fortæller rejselederen selvfølgelig om Tyskland, landets spændende historie og om vores ophold ved Gardasøen. På vores hotel midt i Tyskland slapper vi af og hygger over en tysk middag.

Inkluderede måltider: Frokost, middag.

2. dag: Overnatning i Tyrol

Vi kører sydpå ad motorvejen og ind i Østrig ved Zirlpasset. Naturen i dette område af Europa er fantastisk, så man bliver ikke træt af at kigge ud af vinduet. Fra Innsbruck fortsætter vi under Europabroen til vores overnatningshotel i den lille alpeby Matrei tæt ved Brennerpasset. Vi nyder aftenens middag på hotellet.

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost, middag.

Europabroen over Wipp-dalen i Tyrol.

Europabroen over Wipp-dalen i Tyrol.

3. dag: I Garda ved middagstid

Efter morgenmaden fortsætter vi over Brennerpasset til Italien. Vi ankommer til Garda og Hotel Continental midt på dagen, så allerede om eftermiddagen kan vi nå en spadseretur langs søpromenaden og ind i den charmerende, gamle bydel. Der er god tid til at gå på opdagelse i området, inden vi om aftenen spiser rejsens første italienske middag på hotellet.

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost, middag.

Søpromenaden i Garda.

Søpromenaden i Garda.

4. dag: Lær Garda at kende

Om formiddagen viser rejselederen rundt i Garda og i de mange spændende smøger med buegange, forretninger og boder. De gamle huse i maleriske farver ligger i smuk harmoni, og århundredernes kommen og gåen mærkes overalt i byen. Vi slutter af ved søpromenaden, der domineres af farverige udendørsrestauranter, hvorfra man kan følge livet ved promenaden og på søen. Om eftermiddagen er der tid på egen hånd. Nyd den afslappede atmosfære i byen, eller måske frister en dukkert i hotellets pool?

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost, middag. 

I Garda finder du mange hyggelige gader.

I Garda finder du mange hyggelige gader.

5. dag: Den nordlige Gardasø, Malcesine og Riva del Garda

Langs den østlige side af søen kører vi til Malcesine, der rummer mange minder fra byens stolte fortid. Efter et kort ophold i Malcesine skifter vi transportmiddel og sejler med en af de mange færger via Limone og Torbole til søens nordligste by Riva del Garda. Vi tilbringer et par timer i den fine, gamle by, hvis historie er lang og spændende. Der bliver god tid til frokost på egen hånd. På vej tilbage kan du eventuelt stå af bussen lidt før Garda og gå en dejlig tur det sidste stykke hjem.

Inkluderede måltider: Morgenmad, middag.

Det skønne havneområde i Riva del Garda.

Det skønne havneområde i Riva del Garda.

6. dag: På egen hånd eller Venedig

Nyd dagen i Garda, eller tag med på en spændende og flot udflugt til Venedig.

Inkluderede måltider: Morgenmad, middag.

Ekstraarrangement: Venedig
Venedig - Adriaterhavets Dronning - er enestående, og alle bør opleve byen mindst én gang i livet. På cirka to timer kører vi til Venedig, hvor gaderne er erstattet af kanaler, og husene er bygget på pæle. Vi parkerer bussen og starter med at sejle til den berømte Rialtobro med boder og butikker på selve broen og i smøgerne, som grænser op til den. Frokosten er på egen hånd, inden vi til fods fortsætter til den berømte Markusplads. Herefter har vi tid på egen hånd, hvor du eventuelt kan besøge Markuskirken, Dogepaladset eller en af de fashionable butikker i området. Sidst på eftermiddagen sejler vi fra San Marco til parkeringspladsen og kører retur til Garda. 
 

Gondoler i Venedig.

Gondoler i Venedig.

7. dag: Verona og Sirmione

Vi kører til Verona - Romeo og Julies romantiske by. Den flotte gamle by har en fantastisk stemning og opleves allerbedst til fods. På en byvandring ser vi Piazza delle Erbe, Julies balkon, den fornemme gågade og den gamle romerske arena på Piazza Bra udefra. Amfiteatret er om sommeren ramme om flot iscenesatte operaforestillinger. Der er tid til frokost på egen hånd i Verona.

Først på eftermiddagen kører vi til Gardasøens sydlige del med den skønne by Sirmione - et af Gardasøens mest populære udflugtsmål. Indgangen til den fine gamle bydel er over vindebroen ved Scaligero-borgen, hvorefter hyggelige gågader med mange cafeer, restauranter og isbarer åbenbarer sig. Der er også mulighed for at for egen regning tage det lille turisttog til den romerske villa Grotte di Catullo, som ligger på halvøens nordligste del. Sidst på eftermiddagen kører vi retur til Garda. 

Inkluderede måltider: Morgenmad, middag.

Scaligero-borgen i Sirmione.

Scaligero-borgen i Sirmione.

8. dag: Vingårdsbesøg og vinsmagning

Det stabile og milde klima ved Gardasøen giver gode betingelser for vindyrkning. I baglandet ved Gardasøen på skråningerne ned mod Adige-floden dyrkes Soave- og Valpolicella-druer. Med bussen kører vi en panoramatur i dette dejlige område og besøger en lokal vingård, hvor vi skal se på vinstokke og smage på vin. Italien er verdens største vinproducent og hver egn i Italien har deres foretrukne vinsorter, som de hver især hævder er de bedste. Med 1,3 millioner italienske vinproducenter, som alle er individualister, er det svært for staten at fastholde en ens klassificering af vinene. Vi hører lidt om IGT, DOC og DOCG - men du kan også sagtens få en udmærket vin fra Puglia eller Sicilien uden at kunne placere den i en bestemt kategori. Det er en hyggelig og afslappende udflugt - og så kan du glæde dig over, at en flaske vin på bordet er lige så selvfølgeligt i Italien som salt, peber og olivenolie!  

Inkluderede måltider: Morgenmad, middag.

Vinbonde med hænderne fulde af druer.

Vinbonde med hænderne fulde af druer.

9. dag: Italiensk marked

Hver fredag afholdes marked i Garda. Her opstiller omrejsende markedsfolk deres boder med fristende italienske varer. En festlig oplevelse med farver og dufte, som selvfølgelig også giver mulighed for at købe lokale lækkerier med hjem. Om aftenen skal vi endnu engang nyde Italiens gode råvarer, når vi spiser rejsen sidste italienske middag på hotellet.

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost, middag.

Lækker frugt på marked i Garda.

Lækker frugt på marked i Garda.

10. dag: Mod Tyskland

Vi skal tidligt op. Efter morgenmaden sætter vi atter kursen nordpå og kører igennem det smukke Østrig og videre ind i Tyskland, hvor vi overnatter i Thüringen.

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost, middag.

11. dag: Hjemrejse

Slap af, og nyd turen gennem Nordtyskland til Rostock, hvor færgen til Gedser venter. Vil du have det sidste ferieforkælelse med, så forudbestil Scandlines store frokostbuffet med kolde og lune retter samt vin, øl og vand ad libitum. Vi ankommer til Danmark henad aftentide med kufferter fyldt med dejlige ferieminder fra Gardasøen og Norditalien.

Inkluderede måltider: Morgenmad.

Hotelinformation

Hotel Continental ***
VisSkjul

Dette hotel er en sand klassiker hos Vitus Rejser og mange gæsters stamhotel. Hotel Continental har en charmerende og rolig beliggenhed i en parklignende have med pool og liggestole, kun 100 meter fra centrum af Garda by med arkader, butikker og fristende barer. Der er ca. 200 meter til søpromenaden. Hotellet har elevator, bar og opholdsrum.
 
Vi spiser altid godt på Continental, hvor kokken ofte anvender årstidens lokale grøntsager. Her får man virkelig smagen af det norditalienske køkken! Der er valgfrie menuer til hovedmåltiderne, og morgenmaden er bedre, end man normalt kan forvente i Italien.

Værelser

Alle dobbeltværelser har badeværelse med bruseniche og hårtørrer, tv, sikkerhedsboks, minibar og balkon eller terrasse mod haven.  Eneværelser har samme faciliteter, men vender bort fra haven og er uden balkon.