Vitus klassiker!

Gardasøen & Garda

Busrejser
11 Dage

I Garda finder du alt, hvad du kan forvente af et ægte italiensk ferieparadis. Her er klimaet behageligt og byen charmerende. Vi bor tæt ved den billedskønne Gardasø på Hotel Continental, der et af byens mest populære hoteller.

 
Gardasøen og Garda er og bliver en sand italiensk klassiker. Gardasøen er Italiens største sø og et af landets mest populære rejsemål. Det er der rigtig gode grunde til. De omkringliggende bjerge giver læ og et dejligt mildt klima. Naturen er betagende, og de mange gamle byer ved søens bred er hyggelige og atmosfærefyldte. Stemningen i Garda by er rolig og afslappet....

I Garda finder du alt, hvad du kan forvente af et ægte italiensk ferieparadis. Her er klimaet behageligt og byen charmerende. Vi bor tæt ved den billedskønne Gardasø på Hotel Continental, der et af byens mest populære hoteller.

 
Gardasøen og Garda er og bliver en sand italiensk klassiker. Gardasøen er Italiens største sø og et af landets mest populære rejsemål. Det er der rigtig gode grunde til. De omkringliggende bjerge giver læ og et dejligt mildt klima. Naturen er betagende, og de mange gamle byer ved søens bred er hyggelige og atmosfærefyldte. Stemningen i Garda by er rolig og afslappet. Her finder du snævre gader, en livlig og pittoresk søpromenade og masser af små listige steder. Vores hotel ligger roligt og kun 100 meter fra bymidten.

På rejsen er der inkluderet masser af gode oplevelser, og bortset fra enkelte frokoster er der helpension på rejsen. Vi har inkluderet udflugter til flere af de omkringliggende byer ved søen samt Romeo og Julies Verona, og så skal vi selvfølgelig ud at sejle på den smukke Gardasø. På udrejsen overnatter vi i Tyskland og i Østrig. På hjemrejsen overnatter vi en enkelt gang i Midttyskland.

Kort over Gardasøen i Italien

Datoer og priser

Vent lidt, mens vi finder datoer og priser

Tillæg pr. person

Eneværelse
700,-
Frokostbuffet Rostock-Gedser
150,-
Afbestillingsforsikring
470,-
Obl. administrationstillæg
89,-

Rabat pr. person

Brorabat · Rejsende fra Bornholm, Fyn eller Jylland
250,-

Ekstraarrangementer

Venedig
450,-

Inkluderet i prisen

 • 4-stjernet bus
 • 5-stjernet bus: 27/9 og 11/10 
 • 2 overnatninger i Midttyskland
 • 1 overnatning i Østrig
 • 7 nætter på Hotel Continental***
 • 10 x morgenmad (2.-11. dag)
 • 6 x frokost (1. 2. 3. 4. 9. og 10. dag)
 • 10 x middag (1.-10. dag)
 • Byvandring i Garda
 • Udflugt til Malcesine og Riva med sejltur på Gardasøen
 • Udflugt til Sirmione 
 • Udflugt til Verona
 • Besøg på italiensk marked
 • Dansktalende rejseleder på hele rejsen

Bemærkninger

5-stjernet bus: 27/9 og 11/10

Ekstraarrangement bestilles sammen med rejsen (min. 15 deltagere).

Dagsprogram

1. dag: Gennem Tyskland

I vores bekvemme bus sætter vi kursen mod Scandlines færge fra Rødby til Puttgarden. Vel ankommet til Tyskland sætter vi os atter godt tilrette i bussen og nyder turen, mens det tyske landskab glider forbi hele vejen til vores hotel i Midttyskland. Midt på dagen holder vi en god frokostpause, og undervejs fortæller rejselederen selvfølgelig om Tyskland, landets spændende historie og om vores ophold ved Gardasøen. På vores hotel midt i Tyskland slapper vi af og spiser en hyggelig, tysk middag.

2. dag: Overnatning i Tyrol

Vi kører sydpå ad motorvejen og ind i Østrig ved Zirlpasset. Naturen i dette område af Europa er fantastisk, så man bliver ikke træt af at kigge ud af vinduet. Fra Innsbruck fortsætter vi under Europabroen til vores overnatningshotel i den lille alpeby Matrei tæt ved Brennerpasset. Vi nyder aftenens middag på hotellet.

3. dag: I Garda ved middagstid

Efter morgenmaden fortsætter vi over Brennerpasset til Italien. Vi ankommer til Garda midt på dagen, så allerede om eftermiddagen kan vi nå en spadseretur langs søpromenaden og ind i den charmerende, gamle bydel. Der er god tid til at gå på opdagelse i området, inden vi om aftenen spiser rejsens første italienske middag på hotellet.
Søpromenaden i Garda.

4. dag: Lær Garda at kende

Om formiddagen viser rejselederen rundt i Garda og i de mange spændende smøger med buegange, forretninger og boder. De gamle huse i maleriske farver ligger i smuk harmoni, og århundredernes kommen og gåen mærkes overalt i byen. Vi slutter af ved søpromenaden, der domineres af farverige udendørsrestauranter, hvorfra man kan følge livet ved promenaden og på søen. Eftermiddagen er fri til afslapning. Nyd den afslappede atmosfære i byen, eller måske frister en dukkert i hotellets pool?

5. dag: Den nordlige Gardasø, Malcesine og Riva del Garda

Langs den østlige side af søen kører vi til Malcesine, der rummer mange minder fra byens stolte fortid. Efter et kort ophold i Malcesine skifter vi transportmiddel og sejler med en af de mange færger via Limone og Torbole til søens nordligste by Riva. Vi tilbringer et par timer i den fine, gamle by, hvis historie er lang og spændende. Der bliver god tid til frokost på egen hånd. På vej tilbage kan du eventuelt stå af bussen lidt før Garda og gå en dejlig tur det sidste stykke hjem.

Det skønne havneområde ved Riva.

6. dag: På egen hånd eller Venedig

Nyd dagen i Garda, eller tag med på en spændende og flot udflugt til Venedig.

Ekstraarrangement: Venedig
Venedig - Adriaterhavets Dronning - er enestående, og alle bør opleve byen mindst én gang i livet. På cirka to timer kører vi til Venedig, hvor gaderne er erstattet af kanaler, og husene er bygget på pæle. Vi parkerer bussen og starter med at sejle til den berømte Rialtobro med boder og butikker på selve broen og i smøgerne, som grænser op til den. Frokosten er på egen hånd, inden vi til fods fortsætter til den berømte Markusplads. Herefter har vi tid på egen hånd, hvor du eventuelt kan besøge Markuskirken, Dogepaladset eller en af de fashionable butikker i området. Sidst på eftermiddagen sejler vi fra San Marco til parkeringspladsen og kører retur til Garda. 
 

Gondoler i fantastiske Venedig.

7. dag: Den sydlige Gardasø, romersk oldtid og middelalder

Om formiddagen kører vi til Sirmione - halvøen, der stikker frem i den sydlige ende af søen. Her er ruiner fra oldtiden og en gammel Scaligerborg. Der er altid et broget folkeliv i Sirmione. Du finder desuden et væld af gode frokostrestauranter, og vi besøger eventuelt slagmarken for det berømte slag ved Solferino, som fandt sted den 24. juni 1859. Bemærk, at entré til tårnet ikke er inkluderet. Slaget fik stor betydning for Italiens senere samling, og soldaternes lidelser på slagmarken ledte til oprettelsen af Røde Kors. Det betød også, at man nedskrev regler for krigsførsel, nemlig Genevekonventionen. Via Peschiera kører vi retur til Garda. Hvis man har lyst til at røre sig, er traveturen langs søen til Bardolino en smuk oplevelse og tager kun 30-45 minutter. Tag eventuelt færgen tilbage til Garda.

Gæster står af båden i Bardolino.

8. dag: Verona

Vi besøger Verona - Romeo og Julies by - der ligger kun 30 kilometer fra Garda. Den gamle flotte by har en fantastisk stemning og opleves allerbedst til fods. Vi ser Piazza delle Erbe, Julies balkon, den fornemme gågade og naturligvis den gamle romerske arena på Piazza Bra udefra. Måske frister en af de mange fortovsrestauranter til et besøg? 

Her ses Julies berømte balkon i Verona.

9. dag: Italiensk marked

Hver fredag afholdes marked i Garda. Her opstiller omrejsende markedsfolk deres boder med fristende italienske varer. En festlig oplevelse med farver og dufte, som selvfølgelig også giver mulighed for at købe lokale lækkerier med hjem. Om aftenen skal vi endnu engang nyde Italiens gode råvarer, når vi spiser middag på hotellet.

10. dag: Mod Tyskland

Vi skal tidligt op. Efter morgenmaden sætter vi atter kursen nordpå og kører igennem det smukke Østrig og videre ind i Tyskland, hvor vi overnatter i Thüringen.

11. dag: Hjemrejse

Slap af, og nyd turen gennem Nordtyskland til Rostock, hvor færgen til Gedser venter. Vil du have det sidste ferieforkælelse med, så forudbestil Scandlines store frokostbuffet med kolde og lune retter samt vin, øl og vand ad libitum. Vi ankommer til Danmark henad aftentide med kufferter fyldt med dejlige ferieminder fra Gardasøen og Norditalien.
 

Hotelinformation

Hotel Continental ***
VisSkjul

Dette hotel er en sand klassiker hos Vitus Rejser og mange gæsters stamhotel. Hotel Continental har en charmerende og rolig beliggenhed i en parklignende have med pool og liggestole, kun 100 meter fra centrum af Garda by med arkader, butikker og fristende barer. Der er ca. 200 meter til søpromenaden.
 
Hotellet har elevator, bar og opholdsrum. Vi spiser altid godt på Continental, hvor kokken ofte anvender årstidens lokale grøntsager. Her får man virkelig smagen af det norditalienske køkken! Der er valgfrie menuer til hovedmåltiderne, og morgenmaden er bedre, end man normalt kan forvente i Italien. Alle dobbeltværelser har badeværelse med bruseniche og hårtørrer, tv, sikkerhedsboks, minibar og balkon eller terrasse mod haven.  Eneværelser har samme faciliteter, men vender bort fra haven og er uden balkon.