Vitus klassiker!

Gardasøen & Garda

Busrejser
11 Dage

I Garda finder du alt, hvad du kan forvente af et ægte italiensk feriested. Vi bor på et af de mest populære hoteller ved Gardasøen - vores stamhotel Continental.

 
Gardasøen og Garda er og bliver en sand italiensk klassiker! Gardasøen er Italiens største sø og et af landets mest populære rejsemål. Det er der rigtig gode grunde til. De omkringliggende bjerge giver læ og et dejligt mildt klima. Naturen er betagende, og de mange gamle byer ved søens bred er hyggelige og atmosfærefyldte. Stemningen i Garda by er rolig og afslappet. Her finder du snævre gader, en livlig og...

I Garda finder du alt, hvad du kan forvente af et ægte italiensk feriested. Vi bor på et af de mest populære hoteller ved Gardasøen - vores stamhotel Continental.

 
Gardasøen og Garda er og bliver en sand italiensk klassiker! Gardasøen er Italiens største sø og et af landets mest populære rejsemål. Det er der rigtig gode grunde til. De omkringliggende bjerge giver læ og et dejligt mildt klima. Naturen er betagende, og de mange gamle byer ved søens bred er hyggelige og atmosfærefyldte. Stemningen i Garda by er rolig og afslappet. Her finder du snævre gader, en livlig og pittoresk søpromenade og masser af små, listige steder. Vores hotel ligger roligt og kun 100 meter fra bymidten.

På rejsen er der inkluderet masser af gode oplevelser, og bortset fra enkelte frokoster er der helpension på rejsen. Vi har inkluderet udflugter til flere af de omkringliggende byer ved søen, Romeo og Julies Verona, og så skal vi selvfølgelig ud at sejle på smukke Garda. På udrejsen overnattes der i Tyskland og Tyrol i Østrig. På hjemrejsen overnatter vi en enkelt gang i Midttyskland.

 
Kort over Gardasøen i Italien

Datoer og priser

Vent lidt, mens vi finder datoer og priser

Tillæg pr. person

Eneværelse
695,-
Frokostbuffet Rostock - Gedser
145,-
Afbestillingsforsikring
455,-
Obl. administrationstillæg
69,-

Rabat pr. person

Brorabat · Rejsende fra Bornholm, Fyn eller Jylland
250,-

Ekstraarrangementer

Venedig
400,-

Inkluderet i prisen

 • 4-stjernet bus
 • 5-stjernet bus: 6/4, 18/5, 14/9 og 5/10
 • 2 overnatninger i Midttyskland
 • 1 overnatning i Østrig
 • 7 nætter på Hotel Continental***
 • 10 x morgenmad (2.-11. dag)
 • 6 x frokost (1. 2. 3. 4. 9. og 10. dag)
 • 10 x middag (1.-10. dag)
 • Byrundtur i Garda
 • Udflugt til Malcesine og Riva med sejltur på Gardasøen
 • Udflugt til Sirmione 
 • Udflugt til Verona
 • Besøg på italiensk marked
 • Dansktalende rejseleder på hele rejsen

Bemærkninger

5-stjernet bus: 6/4, 18/5, 14/9 og 5/10

Dagsprogram

1. dag: Gennem Tyskland

I vores bekvemme bus sætter vi kursen mod Scandlines færge fra Rødby til Puttgarden. Vel ankommet til Tyskland sætter vi os atter godt tilrette i bussen og nyder turen, mens det tyske landskab glider forbi hele vejen til vores hotel i Midttyskland. Midt på dagen holder vi en god frokostpause, og undervejs fortæller rejselederen selvfølgelig gode historier om Tyskland og landets spændende historie. På vores hotel slapper vi af og spiser en hyggelig, tysk middag.

2. dag: Overnatning i Tyrol

Vi følger motorvejen mod syd og kører ind i Østrig ved Zirlpasset. Naturen i dette område af Europa er fantastisk, så man bliver ikke træt af at kigge ud af vinduet. Fra Innsbruck fortsætter vi under Europabroen til tyrolerbyen Matrei am Brenner. Vi overnatter i den lille alpeby tæt ved Brennerpasset på et hyggeligt hotel. (Lidt gadestøj må påregnes på nogle værelser). Vi nyder aftenens middag på hotellet. 

3. dag: I Garda ved middagstid

Efter morgenmaden fortsætter vi over Brennerpasset til Italien. Vi ankommer til Garda til frokost, så vi allerede om eftermiddagen kan nyde søpromenaden og den charmerende gamle bydel. Der er god tid til at gå lidt på opdagelse i området, inden vi om aftenen spiser vores første italienske middag på hotellet.
Søpromenaden i Garda.

4. dag: Lær Garda at kende

Om formiddagen viser rejselederen rundt i Garda og i de mange spændende smøger med buegange, forretninger og boder. De gamle huse i maleriske farver ligger i smuk harmoni, og århundredernes kommen og gåen mærkes overalt i byen. Vi slutter af ved søpromenaden, der domineres af farverige udendørsrestauranter, hvorfra man kan følge livet på promenaden og ude på søen. Eftermiddagen er fri til afslapning. Nyd den afslappede atmosfære i byen, eller måske frister en dukkert i hotellets pool?

Promenaden i Garda er perfekt til en hyggelig gåtur.

5. dag: Nordlige Gardasø, borg og byer

Langs den østlige side af søen kører vi til Malcesine, der rummer mange minder fra byens stolte fortid. Efter et kort ophold i Malcesine skifter vi transportmiddel og sejler med en af de mange turbåde via Limone og Torbole til søens nordligste by Riva. Et par timer tilbringes i den fine, gamle by, hvis historie er lang og spændende. Der bliver god tid til frokost på egen hånd. På vej tilbage kan du eventuelt stå af bussen lidt før Garda og gå det sidste stykke hjem.

Det skønne havneområde ved Riva.

6. dag: På egen hånd eller Venedig

Nyd dagen i Garda eller tag med til Venedig på en spændende og meget flot udflugt.

Ekstraarrangement: Venedig
Venedig er enestående, og alle bør opleve byen mindst én gang i livet. På ca. to timer kører vi til Venedig, hvor gaderne er erstattet af kanaler, og husene er bygget på pæle. Blandt meget andet kaldes byen Adriaterhavets Dronning. Vi starter med at sejle til den berømte Rialtobro. Her er masser af boder på selve broen og i smøgerne, som grænser op til den. Frokost på egen hånd, inden vi til fods fortsætter til den berømte Markusplads. Herefter har vi tid på egen hånd, hvor du evt. kan besøge Markuskirken, Dogepaladset eller måske et glaspusteri? Sidst på eftermiddagen sejler vi fra San Marco til parkeringspladsen og kører retur til Garda. 
 

Gondoler i fantastiske Venedig.

7. dag: Sydlige Gardasø, romersk oldtid og middelalder

Om formiddagen kører vi til Sirmione - halvøen, der stikker frem i den sydlige ende af søen. Her er ruiner fra oldtiden og en gammel Scaligerborg. Der er altid et broget folkeliv i Sirmione. Du finder desuden et væld af gode frokostrestauranter, og vi besøger eventuelt slagmarken for det berømte slag ved Solferino, som fandt sted den 24. juni 1859 (entré til tårnet er ikke inkluderet). Slaget fik stor betydning for Italiens senere samling, og soldaternes lidelser på slagmarken ledte til oprettelsen af Røde Kors. Det betød også, at man nedskrev "regler" for måden at føre krig på - Genevekonventionen. Via Peschiera kører vi retur til Garda. Hvis man har lyst til at røre sig, er traveturen langs søen til Bardolino en smuk oplevelse og tager kun 30-45 minutter. Tag eventuelt båden tilbage til Garda.

Gæster står af båden i Bardolino.

8. dag: Verona

Vi besøger Verona, Romeo og Julies by, der kun ligger 30 kilometer fra Garda. Byen skal opleves til fods. Vi ser Piazza delle Erbe, Julies balkon, den fornemme gågade og naturligvis den gamle romerske arena på Piazza Bra (entré ikke inkluderet). Mon ikke også en af de mange fortovsrestauranter frister til et besøg? 

Her ses Julies berømte balkon i Verona.

9. dag: Italiensk marked

Hver fredag stiller omrejsende markedsfolk deres boder med fristende italienske varer op i Gardas gader. En festlig oplevelse med farver og dufte, som selvfølgelig også giver mulighed for at købe lokale lækkerier. Om aftenen skal vi endnu engang nyde Italiens gode råvarer, når vi spiser middag på hotellet.

10. dag: Mod Tyskland

Vi skal tidligt op. Efter morgenmaden sætter vi atter kursen nordpå og kører igennem det smukke Østrig og videre ind i Tyskland, hvor vi tager en østlig rute mod vores overnatningshotel.

11. dag: Hjemrejse

I ro og mag fortsætter vi færden nordover gennem "De Nye Forbundslande" til færgen i Rostock, inden vi ankommer til Danmark henad aftentide.
 

Hotelinformation

Hotel Continental ***
Læs hotelbeskrivelsenSkjul hotelbeskrivelsen

Dette hotel er en sand klassiker hos Vitus Rejser, og for mange danskere er det blevet deres stamhotel. Charmerende og rolig beliggenhed i en parklignende have med pool og liggestole, kun 100 meter fra bykernen i Gardas buegange, butikker og fristende barer. Der er ca. 200 meter til søpromenaden.
 
Hoteller har elevator, bar og opholdsrum. Vi spiser altid godt på Continental, hvor kokken ofte anvender årstidens lokale grøntsager. Her får man virkelig smagen af det rigtige norditalienske køkken! Der er valgfrie menuer til hovedmåltiderne, og morgenmaden er bedre, end man normalt kan forvente i Italien. Alle dobbeltværelser har balkon eller terrasse mod haven, tv, sikkerhedsboks, minibar og badeværelse med bruseniche og hårtørrer. Eneværelser har samme faciliteter, men vender bort fra haven og er uden balkon.