Norge med skib, tog og bus

Norge i en nøddeskal · 2024

Busrejser
6 Dage

Norge er et af verdens allersmukkeste lande, og på denne rejse har vi håndplukket landets bedste oplevelser og samlet dem i én rejse med skib, tog og bus. Vi kommer tæt på både havet og kysterne, fjordene og fjeldene og krydrer naturoplevelserne med det bedste, som Norges to største byer Oslo og Bergen har at byde på. 

Fra start til slut er denne Norgesrejse fyldt med oplevelser. Fra Hirtshals sejler vi langs den smukke kyst fra Stavanger til Bergen, hvor vi tager på oplevelse i den dejlige by og kører med den kabeltrukne skinnebane til byens bedste udsigtspunkt.

På den smalle og snævre Nærøyfjorden sejler vi...

Norge er et af verdens allersmukkeste lande, og på denne rejse har vi håndplukket landets bedste oplevelser og samlet dem i én rejse med skib, tog og bus. Vi kommer tæt på både havet og kysterne, fjordene og fjeldene og krydrer naturoplevelserne med det bedste, som Norges to største byer Oslo og Bergen har at byde på. 

Fra start til slut er denne Norgesrejse fyldt med oplevelser. Fra Hirtshals sejler vi langs den smukke kyst fra Stavanger til Bergen, hvor vi tager på oplevelse i den dejlige by og kører med den kabeltrukne skinnebane til byens bedste udsigtspunkt.

På den smalle og snævre Nærøyfjorden sejler vi lydløst med elektrisk skib mellem de stejle fjeldvægge, inden vi kører verdens stejleste jernbane, Flåmsbanen, og fortsætter med Bergensbanen over Hardangervidda.

Vi kommer desuden helt tæt på historien om nogle af anden verdenskrigs største helte, når vi besøger tungtvandskælderen i Rjukan, og efterfølgende oplever vi Norges største stavkirke i Heddal.

I Oslo runder vi af på toppen, når vi bor højt over byen ved skihop-anlægget Holmenkollen, inden vi med DFDS stævner ud gennem Oslofjorden for at sejle hjem til Danmark.

Oplev en perlerække af højdepunkter med essensen af vores smukke broderland mod nord - Norge i en nøddeskal.

Datoer og priser

Vent lidt, mens vi finder datoer og priser

Tillæg pr. person

Udvendig dobbeltkahyt på Fjordline/DFDS · Afr. 6/6 og 14/8
350,-
Udvendig dobbeltkahyt på Fjordline/DFDS · Afr. 10/7
450,-
Eneværelse / Indvendig enekahyt på Fjordline/DFDS · Afr. 6/6 og 14/8
2.300,-
Eneværelse / Indvendig enekahyt på Fjordline/DFDS · Afr. 10/7
3.000,-
Eneværelse / Udvendig enekahyt på Fjordline/DFDS · Afr. 6/6 og 14/8
2.975,-
Afbestillingsforsikring
700,-
Obl.administrationstillæg
99,-

Rabat pr. person

Brorabat · Rejsende fra Bornholm, Fyn eller Jylland
250,-

Inkluderet i prisen

 • 4-stjernet bus, inkl. pladsreservation og WiFi
 • 1 nat ombord på Fjordline fra Hirtshals til Bergen
 • 1 nat i Bergen på Quality Hotel Edvard Grieg****
 • Afr. 6/6 og 14/8: 1 nat i Geilo på Dr. Holms Hotel***
 • Afr. 10/7: Vestlia Hotel Resort**** 
 • 1 nat i Oslo på Scandic Holmenkollen Park****
 • 1 nat ombord på DFDS fra Oslo til København 
 • 5 x morgenmad (2.-6. dag)
 • 5 x middag (1.-5. dag)
 • 1 x frokost (1. dag)
 • Besøg på oplevelsescentret i Jelling
 • Byrundtur i Bergen
 • Tur med skinnebane i Bergen, inkl. entré
 • Sejltur med elektrisk panoramaskib på Nærøyfjorden
 • Togtur med Flåmsbanen fra Flåm til Myrdal
 • Togtur med Bergensbanen fra Myrdal til Geilo
 • Rundvisning på Vemork/tungtvandskælderen i Rjukan, inkl. entré
 • Besøg i Heddal stavkirke, inkl. entré
 • Byrundtur i Oslo
 • Dansktalende rejseleder på hele rejsen

Køreplaner

Start din rejse på et af vores mange opsamlingssteder. Fold køreplanen ud for at se alle ruter og opsamlingstider.

Bemærk: På hjemrejsen er der ikke afsætning i Fredericia, Odense og Nyborg.

Hovedrute 37 · Norge

Udrejse Hjemrejse
07.45 Valby Station ved Lyshøjgårdsvej nr. 73 (busholdepladsen) 10.45
08.15 Høje-Taastrup Station, Banestrøget ved taxiholdepladsen 11.15
08.30 Roskilde, tæt ved banegården på hjørnet af Køgevej/Ny Østergade 11.30
09.00 Køge Nord Station ved parkering Nord (Nordstjernen 3) 12.00
09.30 Ringsted Banegård 12.30
10.00 Slagelse, Nordre Stationsvej 13.00
11.15 Nyborg Station Ingen afsætning
11.30 Parkering Odense Syd v/letbanen, Søndre Hospitalsvej 6 Ingen afsætning
12.15 Fredericia Station Ingen afsætning
Fold køreplanen ud Skjul køreplanen

Bemærkninger

Passer rejsen til dig? 

Denne rejses program passer til dig, der er almindelig godt gående. Det svarer til, at du kan gå i et tempo på ca. 4 kilometer på 1 time.
 
Er du mindre godt gående, anbefaler vi rejserne under vores koncept ”I ro og mag”. Her er rejsernes program tilpasset dig, der ikke er så godt til bens.
 
Se alle ”I ro og mag”-rejser her.

Dagsprogram

1. dag: Kongernes Jelling og med Fjordline fra Hirtshals

Vores naturskønne rejse starter i vores egen baghave, når vi på vores vej mod nord tager en afstikker ind i Grejsdalen, der er en af Danmarks smukkeste dale. Vi følger den snørklede vej til Jelling og besøger oplevelsescentret, der giver en god introduktion til vikingetiden - en perfekt optakt til vores videre rejse mod Norge.

I Jelling spiser vi også frokost, der selvfølgelig er inspireret af vikingetidens specialiteter. Herefter sætter bussen kurs mod Hirtshals, hvor går vi ombord på Fjordlines flotte krydstogtsfærge. Efter indkvartering i gode kahytter, kan vi sætte os til rette for at nyde skibets store middagsbuffet med alt, hvad hjertet kan begære.

Inkuderede måltider: Frokost og middag. 

Nyd den smukke sejlads med Fjordline fra Hirtshals til Bergen.

Nyd den smukke sejlads med Fjordline fra Hirtshals til Bergen.

2. dag: Kysten, Bergen og Fløyen

Når vi om morgenen slår øjnene op, er vi helt tæt på Norges flotte og forrevne kyst. Vi nyder den store morgenbuffet ombord, og en smuk dag venter forude, når skibet majestætisk glider gennem dybe fjorde mellem klippeøer, mens fjeldtinderne i det fjerne knejser mod himlen. Ombord er der flere caféer, udsigtslounge, soldæk og bar, så der er rig mulighed for at forkæle sig selv, mens den storslåede norske natur langsomt glider forbi. 

Midt på dagen er vi fremme i Bergen, og allerede ved indsejlingen får vi første indtryk af den flotte og farverige by, der er omkranset af syv fjelde og berømt for sine gamle træhuse. Vi starter med en lille kørende rundtur i byen, hvorefter vi forlader bussen og til fods går på opdagelse i kvarteret ved den gamle havn.

Her ser vi selvfølgelig Bergens største attraktion, Bryggen, som er på UNESCO's liste over verdens kulturarv. De flere hundrede år gamle købmandsgårde fortæller historien om en tid, hvor al handel langs kysten i Norge var centreret omkring Bergen, og de tyske hansestæder tjente formuer på nordmændene. Hele området er fredet, og i de smalle gyder og stræder handles der fortsat med lokale varer, kunsthåndværk og norsk uld. Vi kommer også omkring det livlige fiskemarked, som altid har været hele byens omdrejningspunkt.

Som en flot afslutning på byrundturen kører vi med den kabeltrukne skinnebane til fjeldet Fløyen, som ligger næsten midt i byen. Herfra er der en helt fantastisk udsigt over hele centrum, havnen, fjeldene og kysten.  

Vi overnatter på det moderne Quality Hotel Edvard Grieg, som ligger i grønne omgivelser syd for Bergens centrum. Efter vi har fundet os til rette på vores værelser, mødes vi til middag i hotellets restaurant.

Inkuderede måltider: Morgenmad og middag. 

Turen med Fløybanen er et af Bergens højdepunkter

Turen med Fløybanen er et af Bergens højdepunkter

3. dag: Nærøyfjorden, Flåmsbanen og Bergensbanen

Efter morgenmaden på hotellet i Bergen venter der os en helt enestående dag. Med bus, skib og tog kommer vi helt tæt på de allersmukkeste områder i Norges fantastisk fjord- og fjeldverden.

Vi starter dagen i vores egen bus med en lille køretur til det over 110 meter høje vandfald Tvindefossen. Her gør vi et lille stop for at nyde synet og måske smage på det krystalklare vand, som siges at være kilde til ungdom.

Kort efter er vi fremme ved det spektakulære og særprægede landskab omkring Nærøyfjorden, der er en af Norges snævreste og verdens smukkeste fjorde. Her forlader vi bussen og går ombord på et topmoderne eldrevet skib, som er bygget til lydsvag sejlads gennem den smukke natur, som vi kan nyde gennem de store panoramavinduer, som skibet har hele vejen rundt. Sejlturen fører os mellem Nærøyfjordens stejle fjeldsider og videre til de inderste fjordarme på Sognefjorden, der er Norges længste og dybeste fjord.

Her dybt inde mellem fjeldene ligger den lille by Flåm, som er en af Norges mest maleriske fjordbyer. Vi har et par timer i Flåm til at nyde byen og den ubeskriveligt smukke natur, inden vi med tog fortsætter vores rejse i den imponerende fjeldverden. Flåmsbanen er en af Europas stejleste jernbaner og et "must see", når Norges naturscenerier skal opleves på bedste vis. De stærke, eldrevne lokomotiver tager os langt op i højderne med flotte panoramaer undervejs. Turen op til højfjeldet tager en lille time, så der er god tid til at nyde udsigten og naturen.

Ved Flåmbanens endestation stiger vi om til Bergensbanen, som fører os videre over højfjeldet mellem Hardangervidda og Hallingskarvet Nationalpark til Geilo, hvor vi overnatter. Helt siden åbningen af Bergensbanen i 1909, har borgere fra Oslo og Bergen valfartet til Geilo for at nyde den friske luft og den enestående fjeldverden.

På afgangene i juni og august bor vi på Dr. Holms Hotel, der var det første store hotel, som åbnede for borgerskabet samtidig med jernbanen i 1909. Her er flere af de gamle saloner bevaret i den oprindelige stil og i hotellets hovedbygning fornemmes den historiske atmosfære.

På afgangen i juli bor vi på det store og moderne Vestlia Hotel Resort, der ligger flot mellem fjeldene i udkanten i af Geilo. Hotellets interiør er designet af den norske indretningsarkitekt Helene Hennie, der har ladet sig inspirere af den hyggelige atmosfære i hytter og kombineret det med et moderne hotels komfort. 

Inkuderede måltider: Morgenmad og middag. 

Flåm er indbegrebet af det norske fjordlandskab.

Flåm er indbegrebet af det norske fjordlandskab.

4. dag: Kampen om det tunge vand, Heddal Stavkirke og Holmenkollen

Efter en god nattesøvn i den friske fjeldluft ved Geilo begiver vi os mod syd til Rjukan i Telemark, hvor en af verdenshistoriens vigtigste sabotageaktioner fandt sted under 2. Verdenskrig. Den dramatiske historie er bedst kendt som "Kampen om det tunge vand", og kælderen under vandværket, som var centrum for aktionen, er absolut et besøg værd. 

Vores egen bus kan ikke køre det sidste stykke til anlægget, så vi bliver hentet nedenfor fjeldet i minibusser og kørt op til det, som engang var verdens største vandkraftværk. På en spændende rundvisning får vi indblik i, hvordan et helt bondesamfund blev forandret som følge af vandkraften, og ikke mindst hvordan en lille norsk bygd pludseligt blev centrum for en af verdenshistorien mest afgørende og dramatiske begivenheder. Hele anlægget er nu på UNESCO's verdensarvsliste og kåret til "Travellers Choice" som en af Norges mest interessante seværdigheder. 

Om eftermiddagen ser vi nærmere på en helt anden og lidt mere fredelig del af Norges historie, når vi besøger landets største stavkirke i Heddal. Den smukke kirke blev bygget i 1200-tallet som en katedral i træ og er stadig i brug som sognekirke den dag i dag. Inde i kirken kommer vi helt tæt på den særprægede byggestil og konstruktion, der engang var udbredt over det meste af Norge. En ikonisk byggestil, som stadig i dag er synonym med landets ældre historie. 

I 1800-tallet var stavkirkerne en stor kilde til inspiration for tidens arkitekter, og vi runder dagen af højt over Oslo på et flot hotel, der netop blev bygget i "dragestil" i 1894. Oprindeligt var Holmenkollen Park et sanatorium, men det blev senere konverteret til hotel og er i dag selvfølgelig udbygget med alle moderne faciliteter og komfort. Hotellet er nabo til Oslos berømte skihopbakke, der troner 350 meter over havet med en fantastisk panoramaudsigt over hele Oslo og Oslofjorden. Områdets omgivelser er perfekte til en lille spadseretur efter aftensmaden, hvis det kunne friste.  

Inkuderede måltider: Morgenmad og middag.

Stavkirken i Heddal er Norges største og rejser sig som en katedral mod himlen.

Stavkirken i Heddal er Norges største og rejser sig som en katedral mod himlen.

5. dag: Det nye Oslo og med DFDS gennem Oslofjorden

Man kan ikke blive mæt af udsigten over Oslo, fjorden og fjeldene, så vi tager os god tid til med morgenmaden, inden vi forlader Holmenkollen og kører ned til centrum af Norges smukt beliggende hovedstad.

Her tager vi på byrundtur og oplever en by, der har gennemgået en enorm forvandling fra en relativt fattig hovedstad i 1960’erne til en international metropol med verdenskendt arkitektur. Hele centrum er som født på ny med et unikt bymiljø, hvor biler de fleste steder er henvist til tunneller under jorden.

Nogle af verdens bedste arkitekter har skabt flotte promenader og rekreative områder, hvor der engang var industri og skibsværfter. Hele bycentrum er rykket ud til Oslofjordens bredder, så by og vand smelter sammen i et attraktivt mødested for både indbyggere og besøgende. Vi tager os tid til at nyde de flotte omgivelser, og der er også mulighed for at på egen hånd besøge rådhuset, se operahuset eller måske slentre en tur på det gamle hovedstrøg Karl Johann.

Midt på eftermiddagen går vi ombord på DFDS´ store færge og kan se frem til at nyde udsejlingen gennem Oslofjorden, inden vi mødes til den store middagsbuffet ombord. 

Inkuderede måltider: Morgenmad og middag.

I Oslo smelter moderne arkitektur sammen med fjorden,

I Oslo smelter moderne arkitektur sammen med fjorden,

6. dag: Ankomst København

Med udsigten til Kronborg og Hven kan vi nyde morgenbuffetten ombord. Snart har vi Københavns skyline foran os, og midt på formiddagen lægger vi til i Nordhavn, hvorefter bussen kører os tilbage til vores udgangspunkter på Sjælland. 

Inkuderede måltider: Morgenmad.

Kronborg ligger smukt ud til Øresund ved Helsingør.

Kronborg ligger smukt ud til Øresund ved Helsingør.

Hotelinformation

Quality Hotel Edvard Grieg ****, Bergen
VisSkjul

Moderne 4-stjernet hotel beliggende i grønne omgivelser syd for Bergens centrum. Hotellet har hyggelige loungeområder, restaurant, bar og stor udendørsterrasse med udsigt til Bergens byfjelde. 

Værelser

Vi bor på standardværelser på ca. 20 m2 med tv, skrivebord, gratis WiFi og badeværelse med hårtørrer.

Det smukt beliggende Quality Hotel Edvard Grieg i Bergen.
Det smukt beliggende Quality Hotel Edvard Grieg i Bergen.
Velkommen i receptionen på Quality Hotel Edvard Grieg i Bergen.
Velkommen i receptionen på Quality Hotel Edvard Grieg i Bergen.
Hotellets restaurant.
Hotellets restaurant.
Eksempel på dobbeltværelse.
Eksempel på dobbeltværelse.
Eksempel på badeværelse.
Eksempel på badeværelse.

Dr. Holms Hotel ***, Geilo
VisSkjul

Dr. Holms Hotel er omgivet af fjelde og flot beliggende midt i Geilo.

Hotellet åbnede som kurhotel i 1909 og flere af de store sale og elegante saloner i hovedbygningen emmer af historie - ikke mindst biblioteket med åben pejs og chesterfieldmøbler. 

Værelser

Gennem årene er Dr. Holms Hotel ombygget og udvidet i flere omgående. Hotellets værelsesfløje har derfor forskellig stil og værelserne er uensartede i størrelse og indretning. Alle værelser har tv og badeværelse med bruseniche. De fleste værelser har fjeld- eller skovudsigt.

Velkommen til Dr. Holms Hotel i Geilo i Norge.
Velkommen til Dr. Holms Hotel i Geilo i Norge.
Den smukke lounge kaldet Biblioteket på Dr. Holms Hotel i Geilo.
Den smukke lounge kaldet Biblioteket på Dr. Holms Hotel i Geilo.
Eksempel på dobbeltværelse.
Eksempel på dobbeltværelse.
Eksempel på badeværelse.
Eksempel på badeværelse.

Vestlia Hotel Resort ****, Geilo
VisSkjul

Vestlia Hotel Resort er et moderne hotel, der er opført med inspiration fra den traditionelle norske hyttestil. Interiøret er tegnet af den norske arkitekt Helene Hennie, som har ført træværket og de varme farver videre i indretningen.

Hotellet har både bar og lounge samt et spaområde, der kan benyttes mod betaling. Restauranten benytter overvejende lokale økologiske råvarer. 

Værelser

Værelserne på Vestlia Hotel Resort er moderne indrettet med varme farver og træværk. Alle værelser tv, gratis WiFi og badeværelse med hårtørrer. 

Vestlia Hotel Resort ligger betagende smukt.
Vestlia Hotel Resort ligger betagende smukt.
Restauranten på Vestlia Hotel Resort.
Restauranten på Vestlia Hotel Resort.
Eksempel på dobbeltværelse på Vestlia Hotel Resort.
Eksempel på dobbeltværelse på Vestlia Hotel Resort.
Poolen på Vestlia Hotel Resort.
Poolen på Vestlia Hotel Resort.

Scandic Holmenkollen Park ****, Oslo
VisSkjul

Scandic Holmenkollen Park har en usædvanlig flot beliggenhed i et roligt og naturskønt område højt over Oslo centrum. Her er der fred og ro samt en forrygende udsigt over den norske hovedstad.

Hotellet ligger tæt på den nationale skiarena Holmenkollen, og i området finder du flere gode vandrestier.

På hotellet findes der restaurant, bar/lounge, fitnesscenter, spa samt indendørs pool.

Værelser

Vi bor i pæne værelser af varierende størrelse med aircondition, køleskab, tv, gratis WiFi samt badeværelse med hårtørrer.

Beliggenheden er helt enestående ved Scandic Hotel Holmenkollen Park i Oslo.
Beliggenheden er helt enestående ved Scandic Hotel Holmenkollen Park i Oslo.
Den smukke facade på den gamle del af hotellet.
Den smukke facade på den gamle del af hotellet.
Sæt dig til rette og slap af i hotellets lounge.
Sæt dig til rette og slap af i hotellets lounge.
Restauranten på Scancic Hotel Holmenkollen Park kan prale af en smuk udsigt.
Restauranten på Scancic Hotel Holmenkollen Park kan prale af en smuk udsigt.
Eksempel på dobbeltværelse.
Eksempel på dobbeltværelse.