Norge med skib, tog og bus

Norge i en nøddeskal · 2023

Busrejser
6 Dage

Norge er et af verdens allersmukkeste lande, og på denne rejse har vi håndplukket landets bedste oplevelser og samlet dem i én rejse med skib, tog og bus. Vi kommer tæt på både havet og kysterne, fjordene og fjeldene og krydrer naturoplevelserne med det bedste, som Norges to største byer Oslo og Bergen har at byde på. 

Fra start til slut er denne Norgesrejse fyldt med oplevelser. Fra Hirtshals sejler vi langs den smukke kyst fra Stavanger til Bergen, hvor vi bor i hjertet af den dejlige by.

På den smalle og snævre Nærøyfjorden sejler vi lydløst med elektrisk skib mellem de stejle fjeldvægge, inden vi kører verdens...

Norge er et af verdens allersmukkeste lande, og på denne rejse har vi håndplukket landets bedste oplevelser og samlet dem i én rejse med skib, tog og bus. Vi kommer tæt på både havet og kysterne, fjordene og fjeldene og krydrer naturoplevelserne med det bedste, som Norges to største byer Oslo og Bergen har at byde på. 

Fra start til slut er denne Norgesrejse fyldt med oplevelser. Fra Hirtshals sejler vi langs den smukke kyst fra Stavanger til Bergen, hvor vi bor i hjertet af den dejlige by.

På den smalle og snævre Nærøyfjorden sejler vi lydløst med elektrisk skib mellem de stejle fjeldvægge, inden vi kører verdens stejleste jernbane, Flåmsbanen, og fortsætter med Bergensbanen over Hardangervidda.

Vi kommer desuden helt tæt på historien om nogle af anden verdenskrigs største helte, når vi besøger tungtvandskælderen i Rjukan, og efterfølgende oplever vi Norges største stavkirke i Heddal.

I Oslo runder vi af på toppen, når vi bor højt over byen ved skihop-anlægget Holmenkollen inden vi med DFDS stævner ud gennem Oslofjorden for at sejle hjem til Danmark.

Oplev en perlerække af højdepunkter med essensen af vores smukke broderland mod nord - Norge i en nøddeskal.

Datoer og priser

Vent lidt, mens vi finder datoer og priser

Tillæg pr. person

Udvendig dobbeltkahyt på Fjordline/DFDS
300,-
Eneværelse / Indvendig enekahyt på Fjordline/DFDS
2.050,-
Eneværelse / Udvendig enekahyt på Fjordline/DFDS
2.650,-
Afbestillingsforsikring
600,-
Obl.administrationstillæg
89,-

Rabat pr. person

Brorabat · Rejsende fra Bornholm, Fyn eller Jylland
250,-

Inkluderet i prisen

 • 4-stjernet bus, inkl. pladsreservation og WiFi
 • 1 nat ombord på Fjordline fra Hirtshals til Bergen
 • 1 nat på Thon Hotel Bristol i Bergen****
 • 1 nat på Dr. Holms Hotel i Geilo****
 • 1 nat på Scandic Holmenkollen Park****
 • 1 nat ombord på DFDS fra Oslo til København 
 • 5 x morgenmad (2.-6. dag)
 • 5 x middag (1.-5. dag)
 • 1 x frokost (1. dag)
 • Besøg på oplevelsescentret i Jelling
 • Byrundtur i Bergen
 • Tur med Fløibanen i Bergen, inkl. entré
 • Sejltur med elektrisk panoramaskib på Nærøyfjorden
 • Togtur med Flåmsbanen fra Flåm til Myrdal
 • Togtur med Bergensbanen fra Myrdal til Geilo
 • Rundvisning på Vemork/Tungtvandskælderen i Rjukan, inkl. entré
 • Besøg i Heddal stavkirke, inkl. entré
 • Byrundtur i Oslo
 • Dansktalende rejseleder på hele rejsen

Køreplaner

Start din rejse på et af vores mange opsamlingssteder. Fold køreplanen ud for at se alle ruter og opsamlingstider.

Bemærk: På hjemrejsen er der ikke afsætning i Fredericia, Odense og Nyborg.

Hovedrute 37 · Norge

Udrejse Hjemrejse
07.45 Valby Station ved Lyshøjgårdsvej nr. 73 (busholdepladsen) 10.45
08.15 Høje-Taastrup Station, Banestrøget ved taxiholdepladsen 11.15
08.30 Roskilde, tæt ved banegården på hjørnet af Køgevej/Ny Østergade 11.30
09.00 Ølby Station ved Netto 12.00
09.30 Ringsted Banegård 12.30
10.00 Slagelse, Nordre Stationsvej 13.00
11.15 Nyborg Station ---
11.30 Odense ved Simosevænget ved McDonalds/motorvej til Odense ---
12.15 Fredericia Station ---
Fold køreplanen ud Skjul køreplanen

Bemærkninger

Passer rejsen til dig? 

Denne rejses program passer til dig, der er almindelig godt gående. Det svarer til, at du kan gå i et tempo på ca. 4 kilometer på 1 time.
 
Er du mindre godt gående, anbefaler vi rejserne under vores koncept ”I ro og mag”. Her er rejsernes program tilpasset dig, der ikke er så godt til bens.
 
Se alle ”I ro og mag”-rejser her.

Dagsprogram

1. dag: Kongernes Jelling og med Fjordline fra Hirtshals

Vores naturskønne rejse starter i vores egen baghave, når vi på vores vej mod nord tager en afstikker ind i Grejsdalen, der er en af Danmarks smukkeste dale. Vi følger den snørklede vej til Jelling og besøger oplevelsescentret, der giver en god introduktion til vikingetiden - en perfekt optakt til vores videre rejse mod Norge.

I Jelling spiser vi også frokost, der selvfølgelig er vikingeinspireret og består af "Thyras Tapas". Herefter sætter bussen kurs mod Hirtshals, hvor går vi ombord på Fjordlines flotte krydstogtsfærge. Efter indkvartering i gode kahytter, kan vi sætte os til rette for at nyde skibets store middagsbuffet med alt, hvad hjertet kan begære.

Inkuderede måltider: Frokost og middag. 

Nyd den smukke sejlads med Fjordline fra Hirtshals til Bergen.

Nyd den smukke sejlads med Fjordline fra Hirtshals til Bergen.

2. dag: Kysten, Bergen og Fløyen

Når vi om morgenen slår øjnene op, er vi helt tæt på Norges flotte og forrevne kyst. Vi nyder den store morgenbuffet ombord, og en smuk dag venter forude, når skibet majestætisk glider gennem dybe fjorde mellem klippeøer, mens fjeldtinderne i det fjerne knejser mod himlen. Ombord er der flere caféer, udsigtslounge, soldæk og bar, så der er rig mulighed for at forkæle sig selv, mens den storslåede norske natur langsomt glider forbi. 

Midt på dagen er vi fremme i Bergen, og allerede ved indsejlingen får vi første indtryk af den flotte og farverige by, der er omkranset af syv fjelde og berømt for sine gamle træhuse. Vi starter med en lille kørende rundtur i byen, hvorefter vi forlader bussen og går på opdagelse i kvarteret ved den gamle havn.

Her ser vi selvfølgelig Bergens største attraktion, Bryggen, som er på UNESCO's liste over verdens kulturarv. De flere hundrede år gamle købmandsgårde fortæller historien om en tid, hvor al handel langs kysten i Norge var centreret omkring Bergen, og de tyske hansestæder tjente formuer på nordmændene. Hele området er fredet, og i de smalle gyder og stræder handles der fortsat med lokale varer, kunsthåndværk og norsk uld.

Efter rundvisningen bliver der også god tid på egen hånd til at nyde stemningen på Bryggen eller måske se nærmere på det altid livlige fiskemarked, som stadig i dag er hele byens omdrejningspunkt. 

Vores gode hotel ligger midt alle herlighederne lige ved byens torv og få skridt fra den gamle havn. Efter indkvartering og middag på hotellet venter endnu et af dagens højdepunkter på os. Med skinnebane tager vi op på fjeldet Fløyen, som ligger næsten midt i byen. Herfra er der en helt fantastisk udsigt over hele centrum, havnen, fjeldene og kysten. At opleve solnedgangen herfra er næsten magisk. 

Inkuderede måltider: Morgenmad og middag. 

Turen med Fløybanen er et af Bergens højdepunkter

Turen med Fløybanen er et af Bergens højdepunkter

3. dag: Nærøyfjorden, Flåmsbanen og Bergensbanen

Efter morgenmaden på hotellet i Bergen venter der os en helt enestående dag. Med bus, skib og tog kommer vi helt tæt på de allersmukkeste områder i Norges fantastisk fjord- og fjeldverden.

Vi starter med vores egen bus, og ved det over 110 meter høje vandfald Tvindefossen gør vi et lille stop for at nyde synet og måske smage på det krystalklare vand, som siges at være kilde til ungdom.

Kort efter er vi fremme ved det spektakulære og særprægede landskab omkring Nærøyfjorden, der er en af Norges snævreste og verdens smukkeste fjorde. Her forlader vi bussen og går ombord på et topmoderne eldrevet skib, som er bygget til lydsvag sejlads gennem den smukke natur, som vi kan nyde gennem de store panoramavinduer, som skibet har hele vejen rundt. Sejlturen fører os mellem Nærøyfjordens stejle fjeldsider og videre til de inderste fjordarme på Sognefjorden, der er Norges længste og dybeste fjord.

Her dybt inde mellem fjeldene ligger den lille by Flåm, som er en af Norges mest maleriske fjordbyer. Vi har et par timer i Flåm til at nyde byen og den ubeskriveligt smukke natur, inden vi med tog fortsætter vores rejse i den imponerende fjeldverden. Flåmsbanen er en af Europas stejleste jernbaner og et "must see", når Norges naturscenerier skal opleves på bedste vis. De stærke, eldrevne lokomotiver tager os langt op i højderne med flotte panoramaer undervejs. Turen op til højfjeldet tager en lille time, så der er god tid til at nyde udsigten og naturen.

Ved Flåmbanens endestation stiger vi om til Bergensbanen, som fører os videre over højfjeldet mellem Hardangervidda og Hallingskarvet Nationalpark til Geilo, hvor vi overnatter på det legendariske Dr. Holms Hotel midt i byen. Hotellet åbnede i 1909 som kurhotel for borgere fra Oslo og Bergen, der valfartede til kurophold i den friske fjeldluft. Den stolte historie mærkes fortsat i hotellets kunstfærdigt udsmykkede og meget elegante saloner. 

Inkuderede måltider: Morgenmad og middag. 

Flåm er indbegrebet af det norske fjordlandskab.

Flåm er indbegrebet af det norske fjordlandskab.

4. dag: Kampen om det tunge vand, Heddal Stavkirke og Holmenkollen

Efter en god nattesøvn i den friske fjeldluft ved Geilo begiver vi os mod syd til Rjukan i Telemark, hvor en af verdenshistoriens vigtigste sabotageaktioner fandt sted under anden verdenskrig. Den dramatiske historie er bedst kendt som "Kampen om det tunge vand" og kælderen under vandværket, som var centrum for aktionen, er netop blevet åbnet for besøgende.

Vores egen bus kan ikke køre det sidste stykke til anlægget, så vi bliver hentet nedenfor fjeldet i minibusser og kørt op til det, som engang var verdens største vandkraftværk. På en spændende rundvisning får vi indblik i, hvordan et helt bondesamfund blev forandret som følge af vandkraften, og ikke mindst hvordan en lille norsk bygd pludseligt blev centrum for en af verdenshistorien mest afgørende og dramatiske begivenheder. Hele anlægget er nu på UNESCO's verdensarvsliste og kåret til "Travellers Choice" som en af Norges mest interessante seværdigheder. 

Om eftermiddagen ser vi nærmere på en helt anden og lidt mere fredelig del af Norges historie, når vi besøger landets største stavkirke i Heddal. Den smukke kirke blev bygget i 1200-tallet som en katedral i træ og er stadig i brug som sognekirke den dag i dag. Inde i kirken kommer vi helt tæt på den særprægede byggestil og konstruktion, der engang var udbredt over det meste af Norge. En ikonisk byggestil, som stadig i dag er synonym med landets ældre historie. 

I 1800-tallet var stavkirkerne en stor kilde til inspiration for tidens arkitekter, og vi runder dagen af højt over Oslo på et flot hotel, der netop blev bygget i "dragestil" i 1894. Oprindeligt var Holmenkollen Park et sanatorium, men det blev senere konverteret til hotel og er i dag selvfølgelig udbygget med alle moderne faciliteter og komfort. Hotellet er nabo til Oslos berømte skihopbakke, der troner 350 meter over havet med en fantastisk panoramaudsigt over hele Oslo og Oslofjorden. Områdets omgivelser er perfekte til en lille spadseretur efter aftensmaden, hvis det kunne friste.  

Inkuderede måltider: Morgenmad og middag.

Stavkirken i Heddal er Norges største og rejser sig som en katedral mod himlen.

Stavkirken i Heddal er Norges største og rejser sig som en katedral mod himlen.

5. dag: Det nye Oslo og med DFDS gennem Oslofjorden

Man kan ikke blive mæt af udsigten over Oslo, fjorden og fjeldene, så vi tager os god tid til med morgenmaden, inden vi forlader Holmenkollen og kører ned til centrum af Norges smukt beliggende hovedstad.

Her tager vi på byrundtur og oplever en by, der har gennemgået en enorm forvandling fra en relativt fattig hovedstad i 1960’erne til en international metropol med verdenskendt arkitektur. Hele centrum er som født på ny med et unikt bymiljø, hvor biler de fleste steder er henvist til tunneller under jorden.

Nogle af verdens bedste arkitekter har skabt flotte promenader og rekreative områder, hvor der engang var industri og skibsværfter. Hele bycentrum er rykket ud til Oslofjordens bredder, så by og vand smelter sammen i et attraktivt mødested for både indbyggere og besøgende. Vi tager os tid til at nyde de flotte omgivelser, og der er også mulighed for at besøge rådhuset, se operahuset eller måske slentre en tur på det gamle hovedstrøg Karl Johann.

Midt på eftermiddagen går vi ombord på DFDS´ store færge og kan se frem til at nyde udsejlingen gennem Oslofjorden, inden vi mødes til den store middagsbuffet ombord. 

Inkuderede måltider: Morgenmad og middag.

I Oslo smelter moderne arkitektur sammen med fjorden,

I Oslo smelter moderne arkitektur sammen med fjorden,

6. dag: Ankomst København

Med udsigten til Kronborg og Hven kan vi nyde morgenbuffetten ombord. Snart har vi Københavns skyline foran os, og midt på formiddagen lægger vi til i Nordhavn, hvorefter bussen kører os tilbage til vores udgangspunkter på Sjælland. 

Inkuderede måltider: Morgenmad og middag.

Kronborg ligger smukt ud til Øresund ved Helsingør.

Kronborg ligger smukt ud til Øresund ved Helsingør.

Hotelinformation

Thon Hotel Bristol ****, Bergen
VisSkjul

Thon Hotel Bristol ligger på Torgalmenningen, som er Bergens centrale torv og gågade.

Der er blot 300 meter til den gamle havn og fiskemarkedet samt 600 meter til Fløibanen, der er en af Bergens største attraktioner. 

Værelser

Værelserne er indrettede i lys, nordisk stil med tv og gratis WiFi samt badeværelser med hårtørrer.

Thon Hotel Bristol i Bergen ligger perfekt ved byens gågade.
Thon Hotel Bristol i Bergen ligger perfekt ved byens gågade.
Receptionen på Thon Hotel Bristol.
Receptionen på Thon Hotel Bristol.
Eksempel på værelse på Thon Hotel Bristol i Bergen.
Eksempel på værelse på Thon Hotel Bristol i Bergen.

Dr. Holms Hotel ****, Geilo
VisSkjul

Dr. Holms Hotel er omgivet af fjelde og flot beliggende midt i Geilo.

Hotellet åbnede som kurhotel i 1909 og flere af de store sale og elegante saloner emmer af historie - ikke mindst biblioteket med åben pejs og chesterfieldmøbler. 

Værelser

Værelserne ligger både i hotellets gamle og nye afdeling alle har tv og eget badeværelse med bruser. De fleste værelser har fjeld- eller skovudsigt.

Scandic Holmenkollen Park ****, Oslo
VisSkjul

Scandic Holmenkollen Park har en usædvanlig flot beliggenhed i et roligt og naturskønt område højt over Oslo centrum. Her er der fred og ro samt en forrygende udsigt over den norske hovedstad.

Hotellet ligger tæt på den nationale skiarena Holmenkollen, og i området finder du flere gode vandrestier.

På hotellet findes der restaurant, bar/lounge, fitnesscenter, spa samt indendørs pool.

Værelser

Vi bor i pæne værelser af varierende størrelse med aircondition, køleskab, tv, gratis WiFi samt badeværelse med hårtørrer.