Intet eneværelses-tillæg

Saalbach · Østrigs højdepunkter · 2024

Busrejser
9 Dage

Østrig er med sine stejle bjerge, frodige dale og blomsterudsmykkede landsbyer indbegrebet af feriehygge, charme og gæstfrihed. På vores stamhotel i hjertet af Saalbach sørger familien Wimreiter godt for os, og på udflugterne kan du glæde dig til at opleve nogle af Østrig flotteste naturscenerier. 

Gæstfrihed står skrevet med stort forbogstav i Østrig, og få steder mærker vi det tydeligere end på vores familiedrevne stamhotel i Saalbach. Her hygger vores værtsfamilie om os under opholdet, og samtidig kan vi nyde hotellets gode beliggenhed midt på gågaden i den lille by. Her er blomsterudsmykkede huse, gode forretninger, cafeer, restauranter og ofte dans flere steder i...

Østrig er med sine stejle bjerge, frodige dale og blomsterudsmykkede landsbyer indbegrebet af feriehygge, charme og gæstfrihed. På vores stamhotel i hjertet af Saalbach sørger familien Wimreiter godt for os, og på udflugterne kan du glæde dig til at opleve nogle af Østrig flotteste naturscenerier. 

Gæstfrihed står skrevet med stort forbogstav i Østrig, og få steder mærker vi det tydeligere end på vores familiedrevne stamhotel i Saalbach. Her hygger vores værtsfamilie om os under opholdet, og samtidig kan vi nyde hotellets gode beliggenhed midt på gågaden i den lille by. Her er blomsterudsmykkede huse, gode forretninger, cafeer, restauranter og ofte dans flere steder i byen.

Den charmerende bykerne er omgivet af frodige bjergsider, og på begge sider af dalen fører svævebaner op i den smukke natur. Vi har i år inkluderet byens Jokercard, så du kan benytte svævebanerne og lokaltransport i dalen gratis. Fra toppen af bjergene er der fantastiske panoramaudsigter til alpernes snedækkede tinder, og har du lyst til at tage på vandretur i dit eget tempo, er der masser af gode vandreruter overalt. 

På vores udflugter har vi udvalgt nogle af Østrigs største naturoplevelser og flotteste vejstrækninger. Glæd dig til at opleve den berømte Grossglockner Hochalpenstrasse, besøge den maleriske by Heiligenblut, køre med den særprægede skrålift Lärchwand, gå på den store dæmning ved Kaprun Staussee og tage en tur tilbage til middelalderen på den store fæstning Hohenwerfen, der blev brugt som kulisse til filmen Ørneborgen. 

På ud- og hjemrejsen sejler vi via Gedser og Rostock, så vi har den korteste og mest behagelige rejserute til Østrig. På udrejsen har vi inkluderet morgenbuffeten, og på hjemrejsen slutter vi af med at nyde færgens store buffet med kolde og lune retter.

Datoer og priser

Vent lidt, mens vi finder datoer og priser

Tillæg pr. person

Eneværelse
0,-
Dobbeltværelse · Balkon med begrænset udsigt
100,-
Dobbeltværelse · Balkon
250,-
Dobbeltværelse som eneværelse
800,-
Afbestillingsforsikring
595,-
Obl. administrationstillæg
99,-

Rabat pr. person

Brorabat · Rejsende fra Bornholm, Fyn eller Jylland
250,-

Inkluderet i prisen

 • 4-stjernet bus, inkl. pladsreservation og WiFi
 • 2 overnatninger i Midttyskland
 • 6 nætter i Saalbach på Hotel Mitterer***
 • 9 x morgenmad (1.-9. dag)
 • 2 x frokost (3. og 7. dag)
 • 8 x middag (1.-8. dag)
 • 1 x frokost/aftenbuffet (9.dag)
 • Jokercard med fri adgang til flere svævebaner og attraktioner i Saalbach
 • Musikaften på hotellet
 • Lille byvandring i Saalbach
 • Udflugt til Grossglockner og Heiligenblut
 • Udflugt til fæstningen Burg Hohenwerfen 
 • Udflugt til Kaprun-dæmningen og Zell am See
 • Tur med turisttog til Lindlinger Alm
 • Dansktalende rejseleder på hele rejsen

Køreplaner

Start din rejse på et af vores mange opsamlingssteder. Fold køreplanen ud for at se alle ruter og opsamlingstider.

Hovedrute 1 · Gedser-Rostock t/r · Benyttes i 2024

Udrejse Hjemrejse
04.50 Holbæk, Jernbanevej 6 (ved Borgerservice) 21.15
05.30 Roskilde ved hjørnet af Køgevej og Ny Østergade 20.45
05.45 Høje Taastrup Station ved Banestrøget og taxiholdepladsen 20.30
06.30 Valby Station ved Lyshøjgårdsvej nr. 73 (busholdepladsen) 20.00
07.05 Køge Nord Station ved parkering Nord (Nordstjernen 3) 19.25
07.35 Tappernøje ved motorvej (udrejse Circle K, vest / hjemrejse Circle K, øst) 18.55
07.45 Stensved ved p-plads afkørsel 41 18.40
08.30 Nykøbing Falster ved Cementen 18.15
08.40 Gedser Færgehavn ved Billetkontoret 17.45

Rute 4 · Opsamlingsrute · Benyttes i 2024

Udrejse Hjemrejse
04.30 Kalundborg Station 21.40
05.00 Høng Station 21.10
05.30 Slagelse, Nordre Stationsvej 20.40
05.55 Sorø, samkørselsparkering ved motorvejen (Centervej 1) 20.15
06.20 Ringsted Station 19.50
07.00 Næstved ved Banegårdspladsen 19.30
Skift i Tappernøje til hovedrute

Rute 7 · Opsamlingsrute · Benyttes i 2023 og 2024

Udrejse Hjemrejse
04.15 Gilleleje Station 22.00
04.45 Helsingør Station ved sundsiden 21.30
05.15 Hillerød Station ved busterminalen, Nordre Jernbanevej 21.05
05.40 Holte Station ved Stationsvej 20.45
05.55 Lyngby Station ved Jernbanepladsen 1 20.30
Skift på Valby Station til hovedrute
Fold køreplanen ud Skjul køreplanen

Bemærkninger

Passer rejsen til dig? 

Denne rejses program passer til dig, der er almindelig godt gående. Det svarer til, at du kan gå i et tempo på ca. 4 kilometer på 1 time.
 
Er du mindre godt gående, anbefaler vi rejserne under vores koncept ”I ro og mag”. Her er rejsernes program tilpasset dig, der ikke er så godt til bens.
 
Se alle ”I ro og mag”-rejser her.

Udflugter

Der tages forbehold for ændringer i dag til dag-programmet, da udflugterne tilpasses vejret.

Dagsprogram

1. dag: Udrejse med Scandlines og overnatning i Thüringen

Den korteste og mest behagelige rejserute til Østrig går med Scandlines fra Gedser til Rostock og videre sydover gennem den grønne og frodige delstat Thüringen. På færgen har vi inkluderet den store morgenbuffet, og der er god tid ombord til at nyde både maden og eventuelt handle lidt i butikken.

Fra Rostock kører vi sydpå, og vi passerer det store skov- og søområde vest for Berlin, inden vi når frem til overnatning i Thüringen. Efter indkvartering mødes vi i hotellets restaurant og spiser middag. 

Inkluderede måltider: Morgenmad og middag.

Tyske Thüringen.

Tyske Thüringen.

2. dag: Bayern og Alperne

Efter morgenmaden fortsætter vores rejse. Vi kommer gennem Tysklands størtse delstat Bayern, hvor humlen til den gode tyske øl ses på markerne mange steder. Når vi passerer delstatens hovedstad München, begynder vi Alpernes hvide tinder at tårne sig op i det fjerne, og snart passerer vi grænsen til det smukke alpeland Østrig.

Selv om Saalbachs bykerne er bilfri, må vi ved ankomsten køre helt op foran hotellet i gågaden. Her bliver vi mødt af vores værtsfamilie, og efter at vi har fået værelserne, mødes vi i restauranten for at spise middag.

​Inkluderede måltider: Morgenmad og middag.

Hotel Mitterer ligger perfekt midt i Saalbach.

Hotel Mitterer ligger perfekt midt i Saalbach.

3. dag: Saalbach og til tops med svævebane

Vi starter dagen med en lille byvandring i Saalbach, hvor rejselederen introducerer os til den hyggelige by og de mange muligheder, som området byder på. Her er adskillige svævebaner, vandreruter, minigolf og selvfølgelig de mange små butikker og hyggelige cafeer. Under hele opholdet har vi inkluderet Saalbachs Jokercard, der giver gratis adgang til flere af svævebanerne, transport med lokalbusser og mange aktiviteter i dalen.

Efter den lille tur gennem byen samles vi igen på hotellet, hvor vi spiser frokost sammen. Om eftermiddagen tilbyder rejselederen en tur med en af byens svævebaner. På nordsiden af dalen kører der svævebane til Kohlmaiskopf i 1.794 meters højde, og herfra går der fine vandreruter tilbage mod byen. På sydsiden af dalen går svævebanen til Schattberg, som ligger i 2.096 meters højde. Herfra er der i godt vejr en helt enestående panoramaudsigt mod de sneklædte tinder i Grossglocknermassivet. 

Om aftenen hygger vi os med musik på hotellet. 

​Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og middag.

Naturen ved Saalbach er skøn.

Naturen ved Saalbach er skøn.

4. dag: Grossglockner Hochalpenstrasse - en enestående naturoplevelse

Grossglockner Hochalpenstrasse er en af de mest kendte og givetvis smukkeste vejstrækninger i hele Østrig. Ved byen Bruck starter vores opstigning ad den 48 kilometer lange vej med ikke mindre end 36 hårnålesving. Vejen er de seneste år udbygget, så der er god plads overalt, men de fantastiske naturoplevelser er de samme, som da vejen åbnede i 1935. 

Ved det store udsigtspunkt Franz Josefs Höhe, der ligger i 2.360 meters højde, holder vi en god lang pause. Her ser vi tydeligt, hvordan dalene er skabt af gletsjere, men kan også se, hvor langt områdets største gletsjer har trukket sig langt tilbage siden vejen blevet åbnet for næsten 90 år siden. I klart vejr er her også et flot kig mod Grossglockner, der med sine 3.797 meter er Østrigs højeste bjerg. Der er også mulighed for at se flere udstillinger ved Franz Josefs Höhe ligesom der er flere cafeer og restauranter, som tilbyder østrigske specialiteter.

Efter besøget ved udsigtspunktet kører vi ned til den lille, men meget charmerende by Heiligenblut. Her besøger vi kirken i byen, som med sit spidse spir og Grossglockner i baggrunden er et af Østrigs mest fotograferede motiver. 

På vejen retur mod Saalbach følger vi igen Grossglockner Hochalpenstrasse, og selv om det er samme vej tilbage, er udsigten og oplevelsen alligevel en ganske anden, når vi har vendt vores køreretning.

Bemærk, at vi tilpasser udflugten efter vejret og om nødvendigt gennemfører turen en anden dag.

​Inkluderede måltider: Morgenmad og middag.

Grossglockner Hochalpenstrasse fører til udsigtspunktet ved Franz Josefs Höhe.

Grossglockner Hochalpenstrasse fører til udsigtspunktet ved Franz Josefs Höhe.

5. dag: Ørneborgen Hohenwerfen og falkonershow

Østrig er kendt for sine mange middelalderborge, og den måske mest majestætiske af dem er fæstningen Burg Hohenwerfen, der er blevet brugt som kulisse i adskillige film. Mest kendt er nok filmen Ørneborgen fra 1968 med Clint Eastwood og Richard Burton i hovedrollerne.

Fra Saalbach kører vi via Zell am See og følger floden Salzach til vi kommer til den gamle borg. Med tandhjulslift tager vi op til toppen af klippen, hvor vi træder ind i middelalderens verden. På en rundvisning får vi et indblik i fæstningens historie og nogle af de myter og legender, som knytter sig til den. Hohenwerfen er tillige kendt for sine opvisninger med falke, som vi også får mulighed for at opleve. 

På vejen tilbage til Saalbach følger vi andre veje, og kommer ad flotte bjergveje via Hinterthal og Saalfelden hjem til vores hotel. 

​Inkluderede måltider: Morgenmad og middag.

En af verdens mest imponerende middelalderborge er Burg Hohenwerfen, også kendt som Ørneborgen i Østrig.

En af verdens mest imponerende middelalderborge er Burg Hohenwerfen, også kendt som Ørneborgen i Østrig.

6. dag: Skrålift, Kaprun-dæmningen og Zell am See

Alperne er ikke blot fantastisk smukke at kigge på, de udgør også en enorm energiressource, når vandet fra tinderne søger ned mod dalene. Derfor er der mange steder i bjergene bygget store opdæmmede søer, og en af de flotteste og mest kendte er Kaprun Stausee.

Med vores bus kører vi til byen Kaprun, hvor vi stiger om til en af Europas mest særprægede transportformer. Den såkaldte skrålift er en mellemting mellem en udsigtplatform og en kabelbane på skinner. Over en strækning på blot 820 meter bliver vi løftet 431 meter op ad bjergsiden, samtidig med at vi kan nyde en helt fantastisk udsigt. Herfra fortsætter vi med lokale busser videre op til den store opdæmmede sø, der ligger omgivet af høje bjergtinder og med sit turkisfarvede vand er enestående oplevelse. Der bliver god tid til at nyde omgivelserne, gå en tur på de store dæmninger og måske nyde lidt spiseligt ved søens bjergrestaurant. 

Efter den spændende bjergtur holder vi på tilbagevejen pause i den mondæne ferieby Zell am See. Byen ligger smukt direkte ud til søen Zeller See og har charmerende gågader med masser af butikker og fristelser. Der bliver tid til at shoppe i de mange gode butikker og nyde en kop kaffe på en hyggelig fortovscafe eller ved søbredden.

​Inkluderede måltider: Morgenmad og middag.

Kaprun med de mange opdæmmede bjergsøer.

Kaprun med de mange opdæmmede bjergsøer.

7. dag: Togtur til Lindlinger Alm

Om formiddagen kører vi gennem skisportsbyen Hinterglemm, der næsten er sammenbygget med Saalbach. I bunden af Glemmdalen skifter vi transportmiddel, nemlig til et lille turisttog, der har særlig tilladelse til at køre det sidste stykke op på Lindlinger Alm.

Her kommer vi tæt på den betagende alpeverden, hvor der er mulighed for at tage ud på en lille travetur og nyde kaffen i almhytten. Stedets lille museum fortæller om livet på almen. Vi vender tilbage til hotellet til frokost. 

Hvis vejret tillader det, serveres aftenens middag udendørs - der er altid en særlig stemning over en grillaften i det fri.

​Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og middag.

En flok køer slapper af ved Hinterglemm.

En flok køer slapper af ved Hinterglemm.

8. dag: Bayern og Thüringen

Det er blevet tid til at forlade Østrig, og også på hjemrejsen følger vi den korteste vej op gennem Tyskland. Turen fører os forbi München, Ingolstadt og Nürnberg til overnatning i Thüringen. Efter indkvartering er der middag på hotellet.

​Inkluderede måltider: Morgenmad og middag.

9. dag: Hjemrejse via Rostock und Gedser

Vi passerer Leipzig, Potsdam og Berlin, inden vi først på eftermiddagen er fremme i Rostock. Her kører vi ombord på Scandlines store færge mod Gedser, hvor vi kan sætte os til rette i skibets restaurant for at runde turen af med den store buffet. 

​Inkluderede måltider: Morgenmad og buffet på færgen.

Hotelinformation

Hotel Mitterer ***, Saalbach
VisSkjul

Familieejet hotel i byens gågade med lille fortovsrestaurant og en gemytlig Gaststube. Her er personalet altid klar med en hjælpende hånd og gode ideer.

Hotellet har elevator. En aften under opholdet vil der være musik og underholdning på hotellet. 

Værelser

Vi bor på enkle, uensartede værelser med tv, telefon, radio, sikkerhedsboks og badeværelse med hårtørrer. Mod tillæg kan der bestilles dobbeltværelser med balkon. Visse balkonværelser har begrænset udsigt. Der tilbydes et begrænset antal eneværelser uden tillæg.

Bemærk: På jubilæumsrejsen til Weserbergland, Rhinen & Saalbach tilbydes der ikke eneværelser uden tillæg.

Velkommen til Hotel Mitterer i Saalbach.
Velkommen til Hotel Mitterer i Saalbach.
Hotel Mitterer ligger perfekt i centrum af Saalbach.
Hotel Mitterer ligger perfekt i centrum af Saalbach.
Der er udeservering ved cafébordene foran hotellet.
Der er udeservering ved cafébordene foran hotellet.
Receptionen er klar til at byde gæster velkommen på Hotel Mitterer.
Receptionen er klar til at byde gæster velkommen på Hotel Mitterer.
Morgenmadsrestauranten på Hotel Mitterer.
Morgenmadsrestauranten på Hotel Mitterer.
Morgenmadsrestauranten på Hotel Mitterer.
Morgenmadsrestauranten på Hotel Mitterer.
Restauranten byder på lækre retter til den store og den lille sult.
Restauranten byder på lækre retter til den store og den lille sult.
Indretningen er med klassisk tyrolerstemning i Hotel Mitterers restaurant.
Indretningen er med klassisk tyrolerstemning i Hotel Mitterers restaurant.
Eksempel på dobbeltværelse.
Eksempel på dobbeltværelse.
Eksempel på badeværelse.
Eksempel på badeværelse.