Intet tillæg for eneværelse

Saalbach · Østrigske Højdepunkter

Busrejser
9 Dage

Oplev Østrigs enestående natur på udflugter til både Kaprun og Grossglockner. Vi bor med halvpension hos vores rare værtsfamilie på Hotel Mitterer midt i Saalbach. 

Saalbach er kendt af mange som skisportsby, men i sommermånederne er byen og den flotte omegn fuld af skønhed. Overalt mødes vi af østrigernes store gæstfrihed og charme. I de små alpebyer konkurrerer befolkningen om at have de smukkeste blomstersmykkede altaner. Saalbachs bykerne er bilfri, så selv med hotellets centrale beliggenhed er der fredeligt og roligt om natten. Byen er et dejligt feriemål med gode forretninger og caféer, og i sommersæsonen er der dans flere steder i byen. Man bliver meget nemt stamgæst i Østrig. ...

Oplev Østrigs enestående natur på udflugter til både Kaprun og Grossglockner. Vi bor med halvpension hos vores rare værtsfamilie på Hotel Mitterer midt i Saalbach. 

Saalbach er kendt af mange som skisportsby, men i sommermånederne er byen og den flotte omegn fuld af skønhed. Overalt mødes vi af østrigernes store gæstfrihed og charme. I de små alpebyer konkurrerer befolkningen om at have de smukkeste blomstersmykkede altaner. Saalbachs bykerne er bilfri, så selv med hotellets centrale beliggenhed er der fredeligt og roligt om natten. Byen er et dejligt feriemål med gode forretninger og caféer, og i sommersæsonen er der dans flere steder i byen. Man bliver meget nemt stamgæst i Østrig. 

Vi har inkluderet et stort og varieret udflugtsprogram til både Kaprun og Grossglockner samt et besøg i Ørnereden ved Berchtesgarden. Saalbach er omgivet af høje bjerge, og vi kan opleve den ene flotte panoramaudsigt efter den anden. For de vandreinteresserede er der mange muligheder for ture af forskellig sværhedsgrad. Fra Saalbach går der flere svævebaner op i den fortryllende alpeverden. Husk vandresko og eventuelt vandrestave til traveturen i bjergene.

Kort over Saalbach

Datoer og priser

Vent lidt, mens vi finder datoer og priser

Tillæg pr. person

Eneværelse
0,-
Dobbeltværelse med balkon med begrænset udsigt
75,-
Dobbeltværelse med balkon
200,-
Afbestillingsforsikring
375,-
Obl. administrationstillæg
89,-

Rabat pr. person

3-sengsværelse
75,-
Brorabat · Rejsende fra Bornholm, Fyn eller Jylland
250,-

Inkluderet i prisen

 • 4-stjernet bus
 • 2 overnatninger i Midttyskland
 • 6 nætter på Hotel Mitterer***
 • 1 x brunch (1. dag)
 • 8 x morgenmad (2.-9. dag)
 • 3 x frokost (3. 7. og 9. dag)
 • 8 x middag (1.-8. dag)
 • Lille byvandring i Saalbach
 • Udflugt til Grossglockner og Heiligenblut
 • Besøg i Zell am See
 • Udflugt til Kaprun-dæmningen
 • Besøg ved Ørnereden
 • Eftermiddagspause ved Königssee
 • Med lille tog op på Lindlinger Alm
 • Dansktalende rejseleder på hele rejsen

Bemærkninger

Der tages forbehold for ændringer i dag til dag-programmet på grund af vejret.

Dagsprogram

1. dag: Sydpå mod Østrig

Vi har reserveret plads i restauranten på færgen Gedser-Rostock, så vi kan nyde den store brunchbuffet ombord. Herefter går turen sydpå gennem Tyskland til overnatning i Thüringen.
Vi overnatter i tyske Thüringen.

2. dag: Mod Alperne

Fra Thüringen fortsætter vi mod syd gennem Bayern, og efter München kan vi ane Alpernes hvide tinder. Inde i Østrig følger vi floden Saalach på det sidste stykke til den kendte ferieby Saalbach. Ved ankomst og afrejse kører bussen helt op foran hotellet, der ligger i centrum af byen.

3. dag: Saalbach

Vi lærer Saalbach at kende på en lille byvandring i den hyggelige by. Man bemærker straks de mange sportsforretninger. Saalbach er jo en kendt vintersportsby, men byen er også populær om sommeren, hvor man kan beundre udsigten til de majestætiske bjerge fra en af de mange caféer og restauranter. Nyd eftermiddagen i byen, eller tag en tur op med svævebanen til Kohlmaiskopf i 1.794 meters højde eller til Schattberg i 2.096 meters højde. Du kan også stå af ved mellemstationen og spadsere retur til byen.

4. dag: Grossglockner - en enestående naturoplevelse

Ad Grossglockner Hochalpenstrasse kører vi med bussen helt op til udsigtspunktet ved Franz Josefs Höhe, der ligger i 2.360 meters højde. Herfra kan man i godt vejr se selve Grossglockner, der med sine 3.797 meter er Østrigs højeste bjerg. Vi besøger kirken i den eventyrlige by Heiligenblut. Også turen ned ad de slyngede alpeveje vækker beundring. På hjemvejen kører vi ind i provinsen Kärnten til Lienz, gennem Felbertauern-tunnelen og retur til Saalbach. Vi tilpasser udflugten efter vejret, og gennemfører den om nødvendigt en anden dag.

Dagen i dag står i naturens tegn, når vi kører ad alpeveje mod Grossglockner.

5. dag: Kaprun-dæmningen og Zell am See

Østrigerne har i mange år udnyttet de enorme vandmængder i bjergene til at frembringe energi. Ved Kaprun besøger vi en af landets mange opdæmmede bjergsøer, hvor ikke mindst den store dæmning gør indtryk. Det er muligt at gå på dæmningen og fornemme vandets kolossale kraft. Turen op til dæmningen foregår med mindre lokale busser samt en såkaldt skrålift, som bringer os op ad bjergsiderne. Efter bjergturen holder vi pause i Zell am See, som er en livlig og populær by ved en skøn sø. Her er både mulighed for at shoppe i de mange gode butikker eller blot at nyde en kop kaffe ved bredden af søen. Du kan også blive hjemme i Saalbach og tage på en vandretur op til en hytte ved Kohlmais sammen med vores vært Helmuth. Turen varer cirka tre timer.

6. dag: Berchtesgaden, Ørnereden og Königssee

Gennem Lofer og over to mindre alpepas kører vi til kurbyen Bad Reichenhall i Tyskland. Herfra går turen via en naturskøn vej rundt om Lattengebirge til kurbyen Berchtesgaden. Vi skifter til lokal bjergbus og senere til elevator, der fører os op gennem bjerget til Ørnereden, der var Hitlers højt beliggende ferieresidens. Der er en fantastisk udsigt herfra, hvor vi også finder det berømte Teehaus Kehlstein. Vi holder en kort eftermiddagspause ved den meget smukke Königssee.

7. dag: Togtur til Hinterglemm

Om formiddagen kører vi gennem skisportsbyen Hinterglemm, der næsten er sammenbygget med Saalbach. I bunden af Glemmdalen skifter vi transportmiddel. Et lille tog har særlig tilladelse til at køre det sidste stykke op på Lindlinger Alm. Her kommer vi tæt på den betagende alpeverden, hvor der er mulighed for at tage ud på en lille travetur og nyde kaffen i almhytten. Stedets lille museum fortæller om livet på almen. Hvis vejret tillader det, serveres aftenens middag udendørs. Der er altid en særlig stemning over en grillaften i det fri.
En flok køer slapper af ved Hinterglemm.

8. dag: Gennem Bayern

Vi forlader Østrig ad en anden rute end ved udrejsen. På vejen gennem Bayern passerer vi blandt andet München, inden vi sent på eftermiddagen ankommer til vores overnatningshotel i Midttyskland.

9. dag: Hjemrejse

Vi kører den sidste strækning mod nord, inden vi sejler fra Puttgarden til Rødby. Vi er fremme i København først på aftenen.

Hotelinformation

Hotel Mitterer ***, Saalbach
VisSkjul

Familieejet hotel i byens gågade med lille fortovsrestaurant og en gemytlig Gaststube. Her er personalet altid klar med en hjælpende hånd og gode idéer. Hotellet har elevator til 3. sal (der er 4. etager), og der er fri adgang til Saalbachs smukke friluftsbad, som ligger cirka 500 meter fra hotellet. En aften under opholdet vil der være musik og underholdning på hotellet.

Værelser

Vi bor på enkle og uens værelser med tv, telefon, radio, sikkerhedsboks og badeværelse med hårtørrer. Mod tillæg kan der bestilles dobbeltværelser med balkon. Visse balkonværelser har begrænset udsigt.

Læs mere om hotellet her. 
 
Hotel Mitterer - Saalbach