Populær Musikfestival i hjertet af Tyrol

St. Johann in Tirol · Musikherbst am Wilden Kaiser · 2023

Busrejser
9 Dage

Oplev stjerner som Hansi Hinterseer, Andy Borg, Francine Jordi og Marc Pircher i Østrigs naturskønne omgivelser, når vi tager med til den herlige musikfestival Musikherbst am Wilden Kaiser. Vi bor på det danskejede Sporthotel Austria i den idylliske tyrolerby St. Johann, der er omgivet af høje bjerge, grønne dale, snævre pas og blå bjergsøer.  

St. Johann in Tirol ligger idyllisk placeret ved floden Kitzbüheler Ache i dalen mellem bjergene Wilder Kaiser og Kitzbüheler Horn. Den lille hyggelige tyrolerby har cirka 8.000 indbyggere og er en livlig by med masser af aktiviteter hele året rundt. 

I sensommeren er det dog ekstra festligt...

Oplev stjerner som Hansi Hinterseer, Andy Borg, Francine Jordi og Marc Pircher i Østrigs naturskønne omgivelser, når vi tager med til den herlige musikfestival Musikherbst am Wilden Kaiser. Vi bor på det danskejede Sporthotel Austria i den idylliske tyrolerby St. Johann, der er omgivet af høje bjerge, grønne dale, snævre pas og blå bjergsøer.  

St. Johann in Tirol ligger idyllisk placeret ved floden Kitzbüheler Ache i dalen mellem bjergene Wilder Kaiser og Kitzbüheler Horn. Den lille hyggelige tyrolerby har cirka 8.000 indbyggere og er en livlig by med masser af aktiviteter hele året rundt. 

I sensommeren er det dog ekstra festligt at tage med Vitus Rejser til St. Johann, da vi har inkluderet billetter til musikfestivalen Musikherbst am Wilden Kaiser i den nærliggende by Ellmau. Glæd dig til fire aftener med festlig schlager- og folkloremusik. Blandt de optrædende finder du blandt andet traditionelle tyrolerorkestre samt artisterne Andy Borg, Ronja Forcher, Sonja Liebing, Francine Jordi, DJ Ötzi, Maite Kelly, Howard Carpendale og schlagerkongen over dem alle; Hansi Hinterseer. Den populære musikfestival løber i 2023 af stablen d. 30/9-3/10.
 
Vi bor på det centrale, 4-stjernede og danskejede familiehotel Sporthotel Austria, der er drevet af Johnny og hans trofaste personale, som sørger for at forkæle os under vores ophold. Rejsen er krydret med hyggelige, inkluderede udflugter til en række spændende steder i området og mulighed for smukke gåture i det bjergrige landskab. Vi skal blandt andet på byvandring i Innsbruck, sejle på den højtliggende Achensee og se en Apfelstrudel-demonstration. Der vil også være god tid på egen hånd undervejs til at gå på indkøb, tage ud på oplevelser og få slappet af. Alt sammen i godt selskab og med bjergrige Tyrol som betagende kulisse. 

Kort - St. Johann in Tirol - Musikherbst - Sommer 2020

Datoer og priser

Vent lidt, mens vi finder datoer og priser

Tillæg pr. person

Dobbeltværelse · Balkon
400,-
Eneværelse
985,-
Afbestillingsforsikring
660,-
Obl. administrationstillæg
89,-

Rabat pr. person

Brorabat · Rejsende fra Bornholm, Fyn eller Jylland
250,-

Inkluderet i prisen

 • 4-stjernet bus, inkl. pladsreservation og WiFi
 • 2 overnatninger i Midttyskland
 • 6 nætter i St. Johann på Sporthotel Austria****
 • 9 x morgenmad (1.-9. dag)
 • 2 x frokost (2. og 9. dag)
 • 8 x middag (1.-8. dag)
 • Byvandring i St. Johann
 • 1 x Apfelstrudel og kaffe
 • Byvandring i Innsbruck
 • Besøg ved Riesenrundgemälde 
 • Sejltur på Achensee
 • 4-dages billet til Musikherbst am Wilden Kaiser, værdi kr. 2.090,-
 • Dansktalende rejseleder på hele rejsen

Køreplaner

Start din rejse på et af vores mange opsamlingssteder. Fold køreplanen ud for at se alle ruter og opsamlingstider.

Hovedrute 3 · Udrejse Gedser - hjemrejse Rødby · Benyttes i 2023

Udrejse Hjemrejse
05.30 Roskilde, tæt ved banegården på hjørnet af Køgevej/Ny Østergade 20.45
05.45 Høje-Taastrup Station, Banestrøget ved taxiholdepladsen 20.30
06.30 Valby Station ved Lyshøjgårdsvej nr. 73 (busholdepladsen) - tilslutning af opsamlingsrute 7 20.00
06.45 Karlslunde ved motorvej (udrejse Circle K, vest / hjemrejse Shell, øst) 19.30
07.00 Ølby Station ved Netto 19.15
07.35 Tappernøje ved motorvej (udrejse Circle K, vest / hjemrejse Circle K, øst) - tilslutning af opsamlingsrute 4 og 5 18.45
07.45 Stensved, p-pladsen ved afkørsel 41 18.30
07.55 Højmølle Kro 18.15
08.30 Gedser ved Scandlines billetkontor --
--- Rødby, Scandlines-færgen ved kontrol 17.30

Opsamlingsrute 4 · Benyttes i 2023

Udrejse Hjemrejse
05.00 Kalundborg Banegård 21.00
05.15 Svebølle Center 20.40
05.30 Jyderup Banegård 20.30
05.50 Ruds-Vedby Banegård 20.15
06.05 Slagelse, Nordre Stationsvej 20.00
06.20 Sorø Busterminal, Rådhusvej 19.45
06.40 Fuglebjerg ved kirken 19.30
07.00 Næstved ved banegårdspladsen 19.15
Skift i Tappernøje til hovedrute

Opsamlingsrute 5 · Benyttes i 2023

Udrejse Hjemrejse
05.20 Nykøbing Sjælland Banegård 20.55
05.35 Vig forsamlingshus 20.40
05.40 Herrestrup ved busterminalen 20.35
06.00 Holbæk, Jernbanevej 6 (ved Borgerservice) 20.05
06.15 Tølløse Banegård 19.40
06.40 Ringsted Banegård 19.35
07.00 Haslev Banegård 19.15
Skift i Tappernøje til hovedrute

Rute 7 · Opsamlingsrute · Benyttes i 2023 og 2024

Udrejse Hjemrejse
04.15 Gilleleje Station 22.00
04.45 Helsingør Station ved sundsiden 21.30
05.15 Hillerød Station ved busterminalen, Nordre Jernbanevej 21.05
05.40 Holte Station ved Stationsvej 20.45
05.55 Lyngby Station ved Jernbanepladsen 1 20.30
Skift på Valby Station til hovedrute
Fold køreplanen ud Skjul køreplanen

Bemærkninger

Passer rejsen til dig? 

Denne rejses program passer til dig, der er almindelig godt gående. Det svarer til, at du kan gå i et tempo på ca. 4 kilometer på 1 time.
 
Er du mindre godt gående, anbefaler vi rejserne under vores koncept ”I ro og mag”. Her er rejsernes program tilpasset dig, der ikke er så godt til bens.
 
Se alle ”I ro og mag”-rejser her.

Pladser til Musikherbst

Musikherbst am Wilden Kaiser finder sted i et enormt festtelt i Ellmau. Vi sidder på bænke ved lange borde, og det kan anbefales at tage en pude eller hynde med til at sidde på. Der er opstillet storskærme, så alle kan se scenen, og der bliver serveret drikkevarer ved bordet (for egen regning). For at tilgodese alle festivaldeltagere, får vi hver aften tildelt nye pladser i teltet.

Dagsprogram

1. dag: Sydpå med kurs mod Østrig 

Vi forlader Sjælland med færgen fra Gedser til Rostock, hvor vi har reserveret plads i restauranten, så vi kan nyde den store morgenbuffet ombord. Herefter går rejsen ned gennem Tyskland, hvor vi ankommer til vores overnatningshotel sidst på eftermiddagen. Om aftenen slapper vi af med middag på hotellet.

Inkluderede måltider: Morgenmad og middag.

2. dag: St. Johann in Tirol

Efter morgenmaden sætter vi os i bussen og kører mod Tyrol. Vi holder frokostpause tæt på München, og sidst på eftermiddagen ankommer vi til vores dejlige hotel i St. Johann. Sporthotel Austria er danskejet, og vores vært Johnny og hans personale står klar til at forkæle os under vores ophold. Aftenens middag nyder vi i hotellets hyggelige restaurant.

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og middag.

St. Johann in Tirol.

St. Johann in Tirol.

3. dag: Byvandring i St. Johann, Apfelstrudel og hyggelig aften på hotellet

I dag bliver vi introduceret til St. Johann, der er en klassisk tyrolerby. Vi bor få minutters gang fra den idylliske bymidte, hvor du finder dejlige cafeer samt et væld af butikker. Byen ligger smukt i grønne omgivelser og med de omkringliggende bjerge som en flot kulisse. Efter en lille byvandring besøger vi den hyggelige hyggelige Café Reiner, der ligger i gåafstand fra hotellet. Her nyder vi sammen en klassisk Apfelstrudel og en kop kaffe.

Resten af eftermiddagen er på egen hånd, inden vi mødes i restauranten hos Johnny til middag. 
 

4. dag: Udflugt til Innsbruck og musikfestivalens Traditionsaften 

Udflugt til Tyrols "hovedstad" Innsbruck. Med rejselederen går vi byrundtur forbi St. Jakob Domkirken og Hofburg op til gågaden og Goldenes Dachl - huset med det gyldne tag. Her i Altstadt er der et hyggeligt miljø med arkader, butikker, caféer og restauranter. Her finder du også Bytårnet og for enden af gågaden ligger Maria Theresia Strasse med Anna-søjlen. Du får tid til selv at gå på opdagelse i Innsbruck inden vi kører ud til Riesenrundgemälde - et kæmpestort maleri i en cirkulær bygning. Maleriet forestiller slaget på Berg Isel, hvor Andreas Hofer kæmpede for Tyrols frihed. 

Retur til St. Johann og middagen på hotellet. Om aftenen kører vores bus os til nabobyen Ellmau, hvor musikfestivalen Musikherbst am Wilden Kaiser finder sted. Det er festivalens første dag, og musikprogrammet indledes derfor med en aften med traditionel tyrolermusik. Blasmusikkapelle Ellmau spiller denne aften. Efter aftenens optrædener af Marc Pircher og Oesch's die Dritten kører vores chauffør os tilbage til hotellet i St. Johann.

Inkluderede måltider: Morgenmad og middag.

Til Musikherbst i Ellmau.

Til Musikherbst i Ellmau.

5. dag: Sejltur på Achensee og Stemningsaften i Ellmau

Fra St. Johann kører vi til den smaragdgrønne Achensee. Søen ligger omgivet af høje bjerge, og med sin beliggenhed 950 meter over havets overflade er det Østrigs højest beliggende sø. Her tager vi på en smuk og afslappende sejltur. Tilbage på hotellet hygger vi os med en fælles middag inden aftenens musikoptrædener.

Musikprogrammet for denne Stemningsaften i Ellmau byder på kunsterne Andy Borg, Giovanni Zarrella og Roma Forcher. Sent om aftenen kører vi retur til hotellet.

Bemærk: Vi tager forbehold for ændring i dagsprogrammet, hvor sejlturen kan blive flyttet til om formiddagen, eller til næste eftermiddag.

Inkluderede måltider: Morgenmad og middag.

Sejltur på Achensee i Østrig.

Sejltur på Achensee i Østrig.

6. dag: Frühschoppen på bjerget og Schlager-aften

Festlighederne fortsætter om formiddagen, hvor vi deltager i festivalens Frühschoppen-arrangement oppe på bjerget. Traditionen opstod oprindeligt efter søndagsgudstjenester i de små alpelandsbyer, hvor alle byens borgere var samlet. Det ville være en skam at gå hver til sit, så i stedet blev der skænket øl, spillet musik og snakket med naboerne. På bjerget kan vi sammen sidde og hygge os med schlagermusik og købe mad og drikke i boderne. Der er også mulighed for at vandre en tur i de dejlige omgivelser.

Vi kører tilbage til hotellet i St. Johann om eftermiddagen, hvor vi nyder middagen, inden vi kører til Musikherbst i Elmnau, hvor Sonja Liebing, Maite Kelly og Howard Carpendale indtager scenen til Schlager-aften. Vores bus kører os direkte tilbage til hotellet efter en festlig aften. 

Inkluderede måltider: Morgenmad og middag.
 

Højt humør i Tyrol.

Højt humør i Tyrol.

7. dag: Landbrugsmarked og Stjerneaften

Nyd formiddagen på egen hånd i St. Johann inden dagens program. Ved frokosttid mødes vi alle igen og besøger landbrugsmarkedet - Bauernmarkt - på den centrale plads i Ellmau, hvor omkring 70 stadeholdere sælger frisk frugt og grøntsager, lækre oste, kød og fisk samt specialiteter fra Kitzbüheler Alperne og Tyrol. Der er musik og glade dage på markedet, hvor der er god tid til at gå på opdagelse og spise frokost på egen hånd, inden vi kører tilbage til hotellet. Her er tid til at hvile lidt, inden aftenens udskejelser.

Vi nyder en dejlig middag på hotellet og kører derefter til festivalens sidste aften, hvor musikprogrammet kulminerer, når stjernerne Francine Jordi, DJ Ötzi og Hansi Hinterseer slår tonerne an. Stjerneaftenen er højdepunktet på dette fantastiske musik-arrangement med populær schlager-musik og kendte sange, fremført af nogle af Europas bedste kunstnere.  

Inkluderede måltider: Morgenmad og middag.

Stjerneaften til Musikherbst.

Stjerneaften til Musikherbst.

8. dag: Nordpå mod Danmark

Vi siger på gensyn til Tyrol og St. Johann, hvorefter vi kører nordpå. Vi spiser middag og overnatter i Fulda i Midttyskland på vejen hjem.

Inkluderede måltider: Morgenmad og middag.

9. dag: Hjemrejse

Hjemrejsen gennem Tyskland går ad en anden rute end udrejsen. Vi har passende stop undervejs, så vi kan spise frokost og strække benene. Om eftermiddagen rammer vi Puttgarden, hvorfra vi skal med færgen til Rødby.

Inkluderede måltider: Morgenmad og frokost.

Hotelinformation

Sporthotel Austria ****, St. Johann in Tirol
VisSkjul

​Det charmerende Sporthotel Austria ligger lige i nærheden af bjergbanen i St. Johann og bare 300 meter fra byens hyggelige centrum. Den tyrolske perle er en hyggelig by med masser af skønne cafeer, restauranter og butikker.

Det danskejede familiehotel bliver drevet af danske Johnny og hans gode personale, der sørger for en hjemlig følelse og masser af forkælelse under opholdet. 

Sporthotel Austria er bygget i klassisk østrigsk stil, har en skøn have og ligger i rolige omgivelser. Restauranten er berømt for sit gode køkken, hvor der serveres klassiske østrigske retter.

På hotellet finder du også en hyggelig bar med magelige lænestole, som indbyder til afslapning efter middagen samt en hyggelig kaminbar med bibliotek - naturligvis med masser af læsestof på dansk.

Hotellet har en fin og mellemstor indendørs pool samt sauna. Fra poolen er det om sommeren muligt at gå direkte ud i hotellets hyggelige have, hvor der er liggestole. Der er gratis WiFi overalt på hotellet. 

Værelser

De pæne værelser er rummelige og har alle tv, sikkerhedsboks, gratis WiFi samt badeværelse med badekar eller bruseniche og hårtørrer. Mod tillæg kan der bestilles dobbeltværelse med balkon, hvorfra du kan nyde udsigten til bjergene. Eneværelserne er uden balkon. 

Sporthotel Austria i Tyrol.
Sporthotel Austria i Tyrol.
Standard dobbeltværelse på Sporthotel Austria.
Standard dobbeltværelse på Sporthotel Austria.
Bar og restaurant på Sporthotel Austria.
Bar og restaurant på Sporthotel Austria.
Poolen på Sporthotel Austria.
Poolen på Sporthotel Austria.
Eksempel på eneværelse.
Eksempel på eneværelse.