Musikfestival i flotte omgivelser

St. Johann in Tirol · Musikherbst am Wilden Kaiser

Busrejser
9 Dage

Oplev stjerner som Hansi Hinterseer, Boney M, Fantasy og Vicky Leandros i Østrigs naturskønne omgivelser, når vi tager med til den herlige musikfestival Musikherbst am Wilden Kaiser. Vi bor på det danskejede Sporthotel Austria i den idylliske tyrolerby St. Johann, der er omgivet af høje bjerge, grønne dale, snævre pas og blå bjergsøer.  

St. Johann in Tirol ligger idyllisk placeret ved floden Kitzbüheler Ache i dalen mellem bjergene Wilder Kaiser og Kitzbüheler Horn. Den lille hyggelige tyrolerby har cirka 8.000 indbyggere og er en livlig by med masser af aktiviteter hele året rundt. 

I sensommeren er det dog ekstra festligt at...

Oplev stjerner som Hansi Hinterseer, Boney M, Fantasy og Vicky Leandros i Østrigs naturskønne omgivelser, når vi tager med til den herlige musikfestival Musikherbst am Wilden Kaiser. Vi bor på det danskejede Sporthotel Austria i den idylliske tyrolerby St. Johann, der er omgivet af høje bjerge, grønne dale, snævre pas og blå bjergsøer.  

St. Johann in Tirol ligger idyllisk placeret ved floden Kitzbüheler Ache i dalen mellem bjergene Wilder Kaiser og Kitzbüheler Horn. Den lille hyggelige tyrolerby har cirka 8.000 indbyggere og er en livlig by med masser af aktiviteter hele året rundt. 

I sensommeren er det dog ekstra festligt at tage med Vitus Rejser til St. Johann: På rejserne den 21/9 og 28/9 har vi nemlig inkluderet billetter til musikfestivalen Musikherbst am Wilden Kaiser i den nærliggende by Ellmau. Glæd dig til fire aftener med festlig schlager- og folkloremusik. Blandt de optrædende finder du blandt andet traditionelle tyrolerorkestre samt artisterne Boney M, Marc Pirchner, Vicky Leandros, Fantasy, Francine Jordi, Melissa Naschenweng, Howard Carpendale og schlagerkongen over dem alle Hansi Hinterseer.

Den populære musikfestival løber af stablen d. 23/9-26/9 og 30/9-3/10, og festivalens program er identisk i begge perioder. Inden koncerterne hygger vi os med tidlig middag på hotellet, og efter koncerterne kører vores bus os direkte hjem til døren. 
 
Vi bor på det centralt placerede og danskejede familiehotel Sporthotel Austria. Hotellet er drevet af Johnny og hans mor Ilse, der sørger for at forkæle os under vores ophold. Rejsen er krydret med hyggelige, inkluderede udflugter til en række spændende steder i området og mulighed for smukke gåture i det bjergrige landskab. Vi skal blandt andet på byvandring i Innsbruck, sejle på den højtliggende Achensee og se en Apfelstrudel-demonstration. Der vil være god tid på egen hånd undervejs til at gå på indkøb, tage ud på oplevelser og få slappet af. Alt sammen i godt selskab og med bjergrige Tyrol som betagende kulisse. 

Kort - St. Johann in Tirol - Musikherbst - Sommer 2020

Datoer og priser

Vent lidt, mens vi finder datoer og priser

Tillæg pr. person

Dobbeltværelse med balkon
300,-
Eneværelse
900,-
Afbestillingsforsikring
480,-
Obl. administrationstillæg
89,-

Rabat pr. person

Brorabat · Rejsende fra Bornholm, Fyn eller Jylland
250,-

Ekstraarrangementer

Jakobskreuz
175,-

Inkluderet i prisen

 • 4-stjernet bus, inkl. pladsreservation og WiFi
 • 2 overnatninger i Midttyskland
 • 6 nætter i St. Johann på Sporthotel Austria****
 • 9 x morgenmad (1.-9. dag)
 • 2 x frokost (2. og 9. dag)
 • 8 x middag (1.-8. dag)
 • Byvandring i St. Johann
 • Apfelstrudel-demonstration
 • Byvandring i Innsbruck
 • Sejltur på Achensee
 • 4-dages billet til Musikherbst am Wilden Kaiser, værdi kr. 1.350,-
 • Dansktalende rejseleder på hele rejsen

Opsamling på busrejser

Rute 3 og opsamlingsruterne 4, 5 og 7.

Bemærkninger

Musikherbst am Wilden Kaiser finder sted i et enormt festtelt i Ellmau. Vi sidder på bænke ved lange borde, og det kan anbefales at tage en pude eller hynde med til at sidde på. Der er opstillet storskærme, så alle kan se scenen, og der bliver serveret drikkevarer ved bordet (for egen regning). For at tilgodese alle festivaldeltagere, får vi hver aften tildelt nye pladser i teltet.

Dagsprogram

1. dag: Sydpå med kurs mod Østrig 

Vi forlader Sjælland med færgen fra Gedser til Rostock, hvor vi har reserveret plads i restauranten, så vi kan nyde den store morgenbuffet ombord. Herefter går rejsen ned gennem Tyskland, hvor vi ankommer til vores overnatningshotel sidst på eftermiddagen. Om aftenen slapper vi af med middag på hotellet.

Inkluderede måltider: Morgenmad og middag.

2. dag: St. Johann in Tirol

Efter morgenmaden sætter vi os i bussen og kører mod Tyrol. Vi holder frokostpause tæt på München, og sidst på eftermiddagen ankommer vi til vores dejlige hotel i St. Johann. Sporthotel Austria er danskejet, og vores værter Johnny og hans mor Ilse står klar til at forkæle os under vores ophold. Aftenens middag nyder vi i hotellets hyggelige restaurant.

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og middag.

St. Johann in Tirol.

St. Johann in Tirol.

3. dag: Byvandring i St. Johann og traditionel tyrolermusik

I dag bliver vi introduceret til St. Johann, der er en klassisk tyrolerby. Vi bor et stenkast fra den idylliske bymidte, hvor du finder dejlige cafeer samt et væld af butikker. Byen ligger smukt i grønne omgivelser og med de omkringliggende bjerge som en flot kulisse. Efter en lille byvandring skal vi opleve, hvordan man laver den berømte østrigske Apfelstrudel på den hyggelige Café Reiner, der ligger i gåafstand til hotellet. Resten af eftermiddagen er på egen hånd, inden vi mødes i restauranten hos Johnny og Ilse til middag. 

Efter middagen kører vores bus os til nabobyen Ellmau, hvor musikfestivalen Musikherbst am Wilden Kaiser finder sted. Det er festivalens første dag, og musikprogrammet indledes derfor med en aften med traditionel tyrolermusik. Efter aftenens optrædener kører vores chauffør os tilbage til hotellet i St. Johann.

Inkluderede måltider: Morgenmad og middag.

Til Musikherbst i Ellmau.

Til Musikherbst i Ellmau.

4. dag: Innsbruck, sejltur på Achensee og Schlageraften

Fra St. Johann kører vi Tyrols hovedstad Innsbruck, og her fører rejselederen an på byvandring i centrum, hvor vi blandt andet ser Det Gyldne Tag. Herefter bliver der tid til at se nærmere på byen på egen hånd. Først på eftermiddagen besøger vi den smaragdgrønne Achensee. Søen ligger omgivet af høje bjerge, og med sin beliggenhed 950 meter over havets overflade er det Østrigs højest beliggende sø. Her tager vi på en smuk og afslappende sejltur. Tilbage på hotellet hygger vi os med en fælles middag inden aftenens musikoptrædener.

Musikprogrammet i aften byder på kunsterne Melissa Naschenweng, Howard Carpendale og Boney M feat. Liz Mitchell. Sent om aftenen kører vi retur til hotellet.

Vi tager forbehold for ændring i dagsprogrammet, hvor sejlturen kan blive flyttet til om formiddagen, inden vi besøger Innsbruck, eller til næste eftermiddag.

Inkluderede måltider: Morgenmad og middag.

Sejltur på Achensee i Østrig.

Sejltur på Achensee i Østrig.

5. dag: Frühschoppen på bjerget og aftenkoncerter

Festlighederne fortsætter om formiddagen, hvor vi deltager i festivalens Frühschoppen-arrangement oppe på bjerget. Traditionen opstod oprindeligt efter søndagsgudstjenester i de små alpelandsbyer, hvor alle byens borgere var samlet. Det ville være en skam at gå hver til sit, så i stedet blev der skænket øl, spillet musik og snakket med naboerne. På bjerget kan vi sammen sidde og hygge os med schlagermusik og købe mad og drikke i boderne. Der er også mulighed for at vandre en tur i de dejlige omgivelser.

Vi kører tilbage til hotellet i St. Johann om eftermiddagen, hvor vi nyder middagen, inden vi kører til Musikherbst i Elmnau, hvor de berømte kunstnere Marc Pircher, Vicky Leandros og Nik P. indtager scenen.

Inkluderede måltider: Morgenmad og middag.

Højt humør i Tyrol.

Højt humør i Tyrol.

6. dag: Landbrugsmarked og Stjerneaften

Nyd formiddagen på egen hånd i St. Johann, eller følg med på en spændende ekstraudflugt til det berømte Jakobskreuz.

Ved frokosttid mødes vi alle igen og besøger landbrugsmarket på den centrale plads i Ellmau, hvor omkring 70 stadeholdere sælger frisk frugt og grøntsager, lækre oste, kød og fisk samt specialiteter fra Kitzbüheler Alpen og Tyrol. Der er musik og glade dage på markedet, hvor der er god tid til at gå på opdagelse og spise frokost på egen hånd, inden vi kører til hotellet. Her er tid til at hvile lidt, inden aftenens udskejelser.

Vi nyder en dejlig middag på hotellet og kører derefter til festivalens sidste aften, hvor musikprogrammet kulminerer, når stjernerne Francine Jordy, Fantasy og selveste Hansi Hinterseer slår tonerne an. 

Inkluderede måltider: Morgenmad og middag.

Ekstraarrangement: Jakobskreuz
Efter morgenmaden er der mulighed for at tage med på ekstraudflugt til det berømte Jakobskreuz. Korset står i Kitzbüheler Alpen og er verdens største, som det er muligt at komme op i. Vi starter med at tage stoleliften op på bjerget, hvor vi går en tur ind i korset. Herfra er der en spektakulær udsigt over bjerge og dale. Man kan vælge at tage liften ned eller gå den seks kilometer lange tur ned i den smukke dal i selskab med rejselederen. På vandreturen er der en helt fantastisk udsigt over Pillersee og Kizbüheler-bjergene. 

Stjerneaften til Musikherbst.

Stjerneaften til Musikherbst.

7. dag: Hviledag og mulighed for vandretur

Efter fire festlige aftener er det tid til en hviledag. Du kan også vælge at deltage i en vandretur i nærområdet, som rejselederen arrangerer. St. Johann in Tirol ligger ved foden af bjerget Kizbüheler Horn, og vi tager liften op til ”hornet” og går en dejlig tur (liften er ikke inkluderet). Eftermiddagen er til egne oplevelser og afslapning. Om aftenen nyder vi rejsens sidste middag på hotellet.

Inkluderede måltider: Morgenmad og middag.

På vandretur i de smukke alper.

På vandretur i de smukke alper.

8. dag: Nordpå mod Danmark

Vi siger på gensyn til Tyrol og St. Johann, hvorefter vi kører nordpå. Vi spiser middag og overnatter i Midttyskland på vejen hjem.

Inkluderede måltider: Morgenmad og middag.

9. dag: Hjemrejse

Hjemrejsen gennem Tyskland går ad en anden rute end udrejsen. Vi har passende stop undervejs, så vi kan spise frokost og strække benene. Om eftermiddagen rammer vi Puttgarden, hvorfra vi skal med færgen til Rødby.

Inkluderede måltider: Morgenmad og frokost.

Hotelinformation

Sporthotel Austria ****, St. Johann in Tirol
VisSkjul

​Det charmerende Sporthotel Austria ligger lige i nærheden af bjergbanen i St. Johann og bare 300 meter fra byens hyggelige centrum. Den tyrolske perle er en hyggelig by med masser af skønne cafeer, restauranter og butikker. Det danskejede familiehotel bliver drevet af danske Johnny og hans mor Ilse, der sørger for en hjemlig følelse og masser af forkælelse under opholdet. 

Sporthotel Austria er bygget i klassisk østrigsk stil, har en skøn have og ligger i rolige omgivelser. Restauranten er berømt for sit gode køkken, hvor der serveres klassiske østrigske retter.

På hotellet finder du også en hyggelig bar med magelige lænestole, som indbyder til afslapning efter middagen samt en hyggelig kaminbar med bibliotek - naturligvis med masser af læsestof på dansk.

Hotellet har en fin og mellemstor indendørs pool samt sauna. Fra poolen er det om sommeren muligt at gå direkte ud i hotellets hyggelige have, hvor der er liggestole. Der er gratis WiFi overalt på hotellet. 

Værelser

De pæne værelser er rummelige og har alle tv, sikkerhedsboks, gratis WiFi samt badeværelse med badekar eller bruseniche samt hårtørrer. Mod tillæg kan der bestilles dobbeltværelse med balkon, hvorfra du kan nyde udsigten til bjergene. Eneværelserne er uden balkon. 

Læs mere om hotellet her.

Sporthotel Austria i Tyrol.
Sporthotel Austria i Tyrol.
Standard dobbeltværelse på Sporthotel Austria.
Standard dobbeltværelse på Sporthotel Austria.
Bar og restaurant på Sporthotel Austria.
Bar og restaurant på Sporthotel Austria.
Poolen på Sporthotel Austria.
Poolen på Sporthotel Austria.