Nyhed!

Nordkap & Russisk Karelen · Rundrejse med 5-stjernet bus · 2022

Busrejser
14 Dage

Glæd dig til en enestående rundrejse til Norges ultimative højdepunkt Nordkap samt store og anderledes oplevelser i det tidligere Sovjet, når vi besøger Russisk Karelen. Vi har inkluderet halvpension samt et stort og flot udflugtsprogram inklusive entreer. 

Hos Vitus Rejser har vi mange års erfaring med vores populære busrejse til Nordkap. Denne helt nye rundrejse kunne man kalde for den klassiske Nordkaprejses "eksotiske lillebror". Udover besøget ved Nordkapplateauet går rejsen nemlig over den russiske grænse til Russisk Karelen, hvor vi oplever områder i det tidligere Sovjet, som kun de færreste har besøgt. Karelen er en af Ruslands smukkeste naturområder, som...

Glæd dig til en enestående rundrejse til Norges ultimative højdepunkt Nordkap samt store og anderledes oplevelser i det tidligere Sovjet, når vi besøger Russisk Karelen. Vi har inkluderet halvpension samt et stort og flot udflugtsprogram inklusive entreer. 

Hos Vitus Rejser har vi mange års erfaring med vores populære busrejse til Nordkap. Denne helt nye rundrejse kunne man kalde for den klassiske Nordkaprejses "eksotiske lillebror". Udover besøget ved Nordkapplateauet går rejsen nemlig over den russiske grænse til Russisk Karelen, hvor vi oplever områder i det tidligere Sovjet, som kun de færreste har besøgt. Karelen er en af Ruslands smukkeste naturområder, som er fyldt med søer, mægtige grønne skove, klipper og imponerende vandfald. Udover de unikke naturscenerier byder området også på en perlerække autentiske russiske oplevelser. Regionen er fyldt med traditioner og er en sand skattekiste, der bugner af interessante historiske levn.

Rejsen starter smukt, når vi begiver os nordpå gennem Sverige langs den Botniske Bugt til søernes land Finland, hvor vi allerede på rejsens tredje dag krydser den nordlige Polarcirkel og kører ind i midnatssolens rige. Med hele fem overnatninger nord for Polarcirklen har vi har god tid til at opleve midnatssolens gyldne lys. Undervejs kan du nyde de mageløse naturscenerier, mens rejselederen fortæller om flora og fauna samt om livet på disse breddegrader, hvor det gamle finske og norske urfolk, samerne, lever i fint samspil med den moderne verden. På Nordkapøen har vi valgt at inkludere to overnatninger, for at give dig et optimalt udbytte af dette højdepunkt på rejsen.

Fra Nordkap kører vi mod øst for at komme til det tidligere Sovjetunionen og republikken Karelen, hvor vi skal opleve en mere ukendt, men imponerende side af Rusland, der byder på kulturelle monumenter og klostre, storslåede landskaber og en gæstfri befolkning. Vi har hele fire dage i Rusland, og de er fyldt med spændende oplevelser - fra Murmansk ved Kola-bugten, Kem ved Hvidehavet og til den 300 hundrede år gamle smukke by Petrozavodsk. I Murmansk får vi virkelig fornemmelsen af det gamle Rusland, hvor lokalbefolkningen næsten studser over at se turister. Det er fascinerende at komme så langt mod nord som Murmansk, hvor dagtemperaturen i sommermånederne aldrig når højere end 12 grader - resten af året er her minusgrader. På disse breddegrader er der store områder med permafrost, og vores lokalguide fortæller mere om, hvilke konsekvenser klimaforandringer har for området. 

Fra Rusland går turen igen ind i smukke Finland, hvor vi oplever Helsinki på en byrundtur, inden vi med Silja Line sejler til Stockholm. I den svenske hovedstad har vi en hel dag til at nyde en af Europas smukkeste storbyer, inden vi kører det sidste stykke hjem til Danmark.

Der er langt til Nordkap, og det er ingen hemmelighed, at vi får mange kilometer under hjulene på denne spektakulære rundrejse til det høje nord. I dagsprogrammet nedenfor kan du se, cirka hvor langt vi kører på de enkelte rejsedage undervejs. Det er heldigvis hver en kilometer værd, og vi har sørget for, at vi sidder godt undervejs, når vi kører med vores lækre 5-stjernede busser. I prisen har vi inkluderet halvpension og et flot udflugtsprogram, som selvfølgelig er inklusive entreer. 

Kort - Nordkap og Russisk Karelen - Sommer 2021

Datoer og priser

Vent lidt, mens vi finder datoer og priser

Tillæg pr. person

Dobbeltværelse / Udvendig kahyt på Silja Line
150,-
Eneværelse / Indvendig kahyt på Silja Line
4.550,-
Eneværelse / Udvendig kahyt på Silja Line
4.850,-
Afbestillingsforsikring
1.099,-
Visum til Rusland, inkl. service- og ansøgningspakke
1.200,-
Obl. administrationstillæg
89,-

Rabat pr. person

Brorabat · Rejsende fra Bornholm, Fyn eller Jylland
250,-

Inkluderet i prisen

 • 5-stjernet bus, inkl. pladsreservation og WiFi
 • 1 nat i Falun på Scandic Lugnet****
 • 1 nat i Umeå på Scandic Plaza Umeå****
 • 1 nat i Muonio på Hotel Harriniva****
 • 2 nætter i Honningsvåg på Scandic Honningsvåg***
 • 1 nat i Kirkenes på Scandic Kirkenes****
 • 1 nat i Murmansk på Hotel Azimut****
 • 2 nætter i Kem på Hotel Prichal***
 • 1 nat i Petrozavodsk på Hotel Fregat***
 • 1 nat i Imatra på Scandic Imatran Valtionhotel****
 • 1 nat ombord på Silja Line
 • 1 nat i Nyköping på Scandic Stora Hotel****
 • 13 x morgenmad (2.-14. dag)
 • 2 x frokost (1. og 14 dag)
 • 12 x middag (1.-11. og 13. dag)
 • 1 x middag på Silja Line, inklusive drikkevarer (12. dag)
 • Besøg i Gränna
 • Besøg på huskyfarm
 • Besøg på Juhls sølvsmedje i Kautokeino
 • Besøg i Nordkaphallen, inkl. entré
 • Nordkapcertifikat
 • Besøg hos kunstneren Eva Schmutterer
 • Byrundtur i Kirkenes
 • Byrundtur i Murmansk
 • Rundvisning på isbryderen Lenin, inkl. entré
 • Udflugt inkl. sejlads til Solovetsky-øerne 
 • Besøg i klosteret Solovetsky, inkl. entré
 • Besøg i Kivach Nationalpark, inkl. entré
 • Byrundtur i Petrozavodsk
 • Besøg ved Tre Kors-kirke i Vuoksenniska
 • Byrundtur i Imatra
 • Besøg ved Imatrankoski-strømfaldene
 • Byrundtur i Helsinki med lokalguide, inkl. entré til Tempelkirken
 • Byrundtur i Stockholm med lokalguide
 • Russisk lokalguide fra Murmansk til Petrozavodsk
 • Dansktalende rejseleder på hele rejsen

Opsamling på busrejser

Start din rejse på et af vores mange opsamlingssteder. Fold køreplanen ud for at se alle ruter og opsamlingstider.

Hovedrute 30 · Norden

Udrejse Hjemrejse
06.15 Roskilde ved hjørnet af Køgevej og Ny Østergade 20.45
06.30 Høje Taastrup Station ved Banestrøget og taxiholdepladsen 20.15
07.00 København, Sjælør Station 20.00
07.30 Holte Station ved Stationsvej 19.30
08.00 Hillerød Station ved busterminalen, Nordre Jernbanevej 19.00
08.30 Helsingør Station ved Sundsiden 18.30
Fold køreplanen ud Skjul køreplanen

Bemærkninger

Bestil trygt din rejse

Det er vigtigt for os, at du kan føle dig tryg, når du bestiller en rejse hos Vitus Rejser - og at du og dine penge er sikret, hvis rejsen ikke kan lade sig gøre.

Hos Vitus Rejser følger vi Udenrigsministeriets rejsevejledninger. Det betyder, at hvis dit rejsemål 7 dage før afrejse er orange, vil din rejse blive aflyst, og du vil få pengene for din rejse retur. Fraråder Udenrigsministeriet ikke rejser til dit valgte rejsemål, vil din rejse blive gennemført. Vitus Rejser er naturligvis medlem af Rejsegarantifonden.

Du kan læse mere om, hvordan vi håndterer situationen omkring Covid-19 her.

Dagsprogram

1. dag: Gennem Sverige til Falun 

Fra København kører vi til Helsingør, hvor færgen venter på at sejle os til Helsingborg. Vel ankommet i det svenske kører vi gennem Sveriges smukke og afvekslende natur, fyldt med store skove, blå søer og masser af hyggelige røde svenske træhuse, som ligger spredt rundt i landskabet.

Midt på dagen stopper vi ved Vätternsøen i den hyggelige by Gränna, hvor vi spiser frokost og nyder et dejligt afbræk i dagens etape. Efter den velfortjente pause er vi klar til at fortsætte nordover mod Falun, hvor vi har rejsens første overnatning.

Dagens kørelængde: Cirka 625 kilometer.

Inkluderede måltider: Frokost og middag.

Den hyggelige svenske by Gränna ved Vätternsøen.

Den hyggelige svenske by Gränna ved Vätternsøen.

2. dag: Langs den Botniske Bugt

Vores køretur i dag går nordover parallelt med den Botniske Bugt, der ligger i Østersøen mellem Sverige og Finland. Nyd den smukke panoramatur, som byder på blåt vand, langstrakte strande og et væld af småøer og skær. Det er indbegrebet af, hvad man forbinder med den svenske skærgård. Vi kommer også forbi Höga Kusten, hvor stejle granitklinter og stenede øer rejser sig direkte fra havet. Kysten er dannet i den sidste istid for mere end 9.000 år siden, og hele området er optaget på UNESCO's Verdensarvsliste. Vi ser også den imponerende Höga Kusten-hængebro, som med sin kørebane 180 meter over vandoverfladen er Sveriges højeste hængebro.

Vi holder selvfølgelig fotopauser og frokostpause undervejs på dagens etape, hvor målet er universitetsbyen Umeå - også kendt som birkenes by. Mere end 3.000 birketræer er plantet langs byens brede veje efter en omfattende brand, der ødelagde store dele af byen i 1888.

Dagens kørelængde: Cirka 560 kilometer.

Inkluderede måltider: Morgenmad og middag.

Den imponerende Höga Kusten-hængebro.

Den imponerende Höga Kusten-hængebro.

3. dag: Fra Sverige til Finland - den nordlige polarcirkel

Busturen går videre langs den Botniske Bugt, hvor vi følger E4 nordover mod Skellefteå, som ligger blot 100 kilometer fra Lapland. Vi krydser den nordlige polarcirkel i løbet af dagen. Området er utroligt smukt, og i de omkringliggende elve er der gode chancer for at fange blandt andet laks og ørreder.

Om eftermiddagen krydser vi grænsen til Finland, og nu befinder vi os i midnatssolens rige. Her skal vi besøge en huskyfarm, hvor vi skal lære en masse om pleje og træning af de smukke slædehunde. Vi overnatter i den lille by Muonio.

På en huskyfarm lærer vi mere om de smukke slædehunde.

På en huskyfarm lærer vi mere om de smukke slædehunde.

Dagens kørelængde: Cirka 580 kilometer.

Inkluderede måltider: Morgenmad og middag.

4. dag: Honningsvåg og Nordkapplateauet

En storslået dag venter os, når vi kører videre nordover gennem Laplands natur. Efter blot cirka 100 kilometer krydser vi grænsen til Norge ved byen Kivilompolo. Dagens første mål er den samiske by Kautokeino, hvor vi stopper for at besøge Juhls berømte sølvsmedje. Her har den danske eventyrer Frank Juhl slået sig ned sammen med tyske Regine, og i dette  i det særprægede samfund fremstiller de smukke samisk inspirerede sølvsmykker. 

I området overvintrer cirka 30.000 rensdyr, men om sommeren drager de fleste rener med deres ejermænd længere mod nord - mange endda helt til Nordkapøen. Vi kører over det vidstrakte Sennalandet og følger i samernes fodspor langs Finnmarkens 123 kilometer lange fjord Porsangerfjorden til Kåfjord og gennem Nordkap-tunnelen til Magerøya, hvor Nordkap ligger. Vi kører til Honningsvåg, hvor vi har hele to overnatninger, så vi får rigtig god mulighed for at udforske hele Nordkapøen Magerøya.

Efter en tidlig middag på hotellet kører vi om aftenen ud til selve Nordkapplateauet, som er en barsk og øde klippe, der rejser sig 309 meter over havets overflade. Vi befinder os nu tæt på Europas nordligste punkt ved 71°10'21, og det første man ser ved ankomst er den ikoniske globus, der står på kanten af klippen med udsigt over det barske Ishav. Vi forlader først Nordkap efter midnat og kører tilbage til hotellet. Undervejs får du udleveret dit eget personlige Nordkapcertifikat, som er et dejligt minde om det spektakulære besøg.

Dagens kørelængde: Cirka 500 kilometer.

Inkluderede måltider: Morgenmad og middag.

Globussen ved Nordkapplateauet.

Globussen ved Nordkapplateauet.

5. dag: Honningsvåg og Nordkapøen

Vi sover lidt længere her til morgen grundet vores sene aften på Nordkap. Om formiddagen kører vi til Kamøyvær på den østlige side af Magerøya, hvor vi besøger Eva Schmutterer, som er en tysk kunstner, der har bosat sig her, og hvis kunst i høj grad er inspireret af naturen i området. Eva er med sit imødekommende væsen og sine gode historier medvirkende til, at besøget er en helt særlig oplevelse.

Ved middagstid kører vi tilbage til Honningsvåg, som er hovedbyen på Nordkapøen. Vi slentrer gennem byen, hvor du eventuelt kan besøge Artico Ice Bar eller shoppe lidt i byens forretninger - eksempelevis i Eva Schmutterers lille galleri. Vi ser også den lokale kirke, som var den eneste bygning, der stod tilbage i Honningsvåg, da 2. Verdenskrig sluttede. Der er tid til frokost på egen hånd i byen, inden eftermiddagens ekstraarrangement som byder på en fuglesafari i Sappan Naturreservat. Om aftenen nyder vi middagen på hotellet, og forhåbentlig viser vejret sig fra sin bedste side med flot midnatssol (sol).

Inkluderede måltider: Morgenmad og middag.

Ekstraarrangement: Fuglesafari i Gjesværstappan naturreservat

Hvis du har lyst, kan du tage med rejselederen til det lille fiskeleje Gjesvær, hvorfra vi tager på fuglesafari. På en to timer lang bådtur sejler vi ud i Stappan Naturreservat, hvor vi fra båden får mulighed for at se nogle af Norges største kolonier af søpapegøjer, som er lette at få øje på grundet deres farverige næb. Hold også øje med himlen, hvor man ofte ser mægtige havørne kredse rundt i søgen efter bytte. Sejlturen bestilles og betales hos vores rejseleder, som også oplyser om prisen.

Idylliske Honningsvåg er hovedbyen på Nordkapøen.

Idylliske Honningsvåg er hovedbyen på Nordkapøen.

6. dag: Kirkenes - tæt på den russiske grænse

Vi forlader Magerøya og kører tilbage til fastlandet, hvor vi igen får mulighed for at nyde den smukke Porsangerfjord. Når vi når bunden af fjorden, kører vi mod øst gennem uendelige vidtstrakte landskaber. Undervejs til Kirkenes passerer vi flere lakserige floder, inden vi når byen, som også er endestation for den berømte Hurtigruten.

Vi kører en lille byrundtur i Kirkenes, der ligger i et område med en rig og til tider dramatisk historie. Nu begynder vi at mærke den russiske indflydelse, og vi vil se, at vigtige gadeskilte står skrevet på både norsk og russisk. Det skyldes, at vi er ganske tæt på Storskog, som er grænsestationen mellem Norge og Rusland. Vi slutter den lille rundtur med et fotostop på Prestefjeldet, hvorfra du kan nyde udsigten over byen. Derefter kører vi til vores centralt beliggende hotel i Kirkenes. 

Dagens kørelængde: Cirka 500 kilometer.

Inkluderede måltider: Morgenmad og middag.

Udsigt over Kirkenes.

Udsigt over Kirkenes.

7. dag: Havnebyen Murmansk

Vi forlader Norge, og undervejs fortæller rejselederen om det gamle samiske område Pasvikdalen, der gennemløbes af den fiskerige Pasvikelv, og hvor man også kan finde Norges største stamme af brune bjørne. Vi passerer den russiske grænse ved Skorskog og mødes med en russisk guide, der skal følge os, mens vi befinder os i Rusland. Dagens mål er den store havneby Murmansk, der engang var ét stort militært område. Byen blev bygget under 1. Verdenskrig, da man gerne ville have en isfri havn i det arktiske hav, som kunne bruges til at knuse tyskerne fra nord. Man byggede havnen, og denne blev forbundet med resten af Rusland via en jernbane. I dag er stationen i Murmansk den absolutte endestation i det russiske tognet. Byen er også hjemsted for landets nordlige flåde og atomubåde.

Som du vil se er byen relativ ung, og ikke mange monumenter har overlevet tyskernes bombardementer under 2. Verdenskrig. Byen er kontrastfyldt, da arkitektoniske levn fra det gamle Sovjet blander sig med nutidens moderne bygninger. Med cirka 300.000 indbyggere er Murmansk den største by nord for Polarcirklen, og herfra foretages eksklusive Nordpolsekspeditioner med isbryder. Om vinteren er her mørkt og koldt, og kun nordlyset vil oplyse det snedækkede landskab. Ikke mange danskere kan prale af at have besøgt byen, som i 2016 kunne fejre sit 100 års jubilæum. 

Vi ser desuden det vigtige Alyosha-monument, som er en 35 meter høj betonstatue af en sovjetisk soldat. Monumentet, der er opført som et mindesmærke over krigens sovjetiske tab, står på en høj, og herfra har vi en flot udsigt over byen og Kola-bugten. Vi fortsætter til byens store attraktion, som er den atomdrevne isbryder Lenin, der indstillede driften i 1989. Vi ser kommandobroen, kahytterne, officerernes messe og selvfølgelig selve atomreaktorerne. Vi bor én nat i Murmansk.  

Dagens kørelængde: Cirka 225 kilometer.

Inkluderede måltider: Morgenmad og middag.

Det vigtige Alyosha-monument.

Det vigtige Alyosha-monument.

8. dag: Kem, en af de ældste byer i det nordlige Rusland

Fra Murmansk kører vi sydover gennem Ruslands imponerende landskab, hvor vi igen krydser Polarcirklen og forlader midnatssolens rige. Vi fortsætter til Kem, der ligger ved flodens Kems udmunding i Hvidehavet, og som er en af de ældste byer i det nordlige Rusland. Selv om vi er langt mod nord har man her fundet spor efter mennesker som stammer fra flere tusinde år f. Kr, ligesom man også har fundet spor efter vikinger i området. Vi er fremme i Kem sidst på eftermiddagen og her har vi hele to overnatninger. 

Dagens kørelængde: Cirka 560 kilometer.

Inkluderede måltider: Morgenmad og middag.

Gammel trækirke nær Kem.

Gammel trækirke nær Kem.

9. dag: Udflugt til Solovetsky-øerne

I dag skal vi på en dagsudflugt til Solovetsky-øerne, der ligger i den vestlige del af Hvidehavet. Fra havnen i Kem sejler vi ud i øhavet, som rummer af seks store øer og flere småøer, der alle har status som et museumsreservat, og hvis kulturelle og naturlige arv er beskyttet af staten. I 1400-tallet blev et af Ruslands største russisk-ortodokse klostre, Solovetsky-klosteret, grundlagt på øerne, og vi besøger selvfølgelig den legendariske bygning, som er på UNESCO's Verdensarvsliste. Klostervæggene og de otte tårne i dette fæstningsværk, der er opført i gigantiske feltsten, blev bygget af munke.

Det højeste punkt Mount Serkinaja er det historiske og geografiske centrum af øen, hvor man finder Himmelfartskatedralen. Øen rummer også en grum historie, da man i 1923 oprettede en af de første arbejdslejre i gulag-systemet. Flere end 7.500 døde i Solovetski-klosteret, og i selve Himmelfartskatedralen havde man de værste afstraffelsesceller. Lejren blev nedlagt i 1933, og den russisk-ortodokse kirke genåbnede i 1992. 

Inkluderede måltider: Morgenmad og middag.

Solovetsky-klosteret.

Solovetsky-klosteret.

10. dag: Karelens hovedstad Petrozavodsk

Vi forlader nu Kem og fortsætter sydover gennem Karelens imponerende landskab, som er fyldt med smukke birketræer, der blandt andet bruges til møbler og souvenirs. Vi kommer igennem Kivach Nationalpark og fortsætter til Suna-floden, der er mere end 280 kilometer lang. Langs floden finder man hele 50 vandfald, hvor det mest kendte er det 11 meter høje Kivatsu-vandfald.

Vores mål i dag er Petrozavodsk, som er hovedstaden i den russiske republik Karelen. Byen blev grundlagt i 1703 - samme år som Skt. Petersborg - og ligger skønt ved bredden af Onegasøen. Overalt i byen oplever man en europæiske atmosfære, og man fornemmer tydeligt, at her mødes øst og vest. Gadenavnene står her på både russisk og finsk. På vores byrundtur vil vores lokalguide tage os igennem byens 300 år lange historie, og vi ser blandt andet byens grønne åndehul, Governors Park, den smukke gamle St. Alexander Nevsky-katedral og byens centrale pladser.

Vi overnatter i Petrozavodsk, så du har også mulighed for at nyde en spadseretur langs promenaden ved den dejlige sø. 

Dagens kørelængde: Cirka 410 kilometer.

Inkluderede måltider: Morgenmad og middag.

Petrozavodsk ligger skønt ud til Onegasøen.

Petrozavodsk ligger skønt ud til Onegasøen.

11. dag: Imatra med det spektakulære strømfald

Fra Petrozavodsk kører vi vestover og langs Ladogasøen til grænsen ved Parikkala, hvor vi siger farvel til vores russiske lokalguide. Vi fortsætter en times tid længere sydover igennem det smukke finske landskab med et væld af søer og skove frem til Imatra. Byen ligger kun syv kilometer fra den russiske grænse og er særlig kendt for de spektakulære Imatrankoski-strømfald, der åbnes én gang dagligt i 20 minutter om sommeren. Igennem mange år har de særlige fald i Vuoksi-floden tiltrukket mange besøgende - også berømte personligheder som den russiske kejserinde Katharina den Store, Alexander Dumas og Richard Wagner.

Herefter kører vi til arkitekten Alvar Aaltos berømte Tre Kors-kirke i Vuoksenniska, som stod færdig i 1958, og som bliver betragtet som et af arkitektens vigtigste værker. Vi tilbringer natten i Imatra.

Dagens kørelængde: Cirka 470 kilometer.

Inkluderede måltider: Morgenmad og middag.

De spektakulære Imatrankoski-strømfald.

De spektakulære Imatrankoski-strømfald.

12. dag: Helsinki, Finlands hovedstad

I dag går turen mod Finlands hovedstad Helsinki, som på hele tre sider er omgivet af vand og øer. Vi kører en panoramatur forbi nogle af byens store attraktioner. såsom den imponerende parlamentsbygning, operahuset Finlandia Hallen, senatspladsen med Helsinkis vartegn, den store hvide katedral, og det olympiske stadion fra 1952. Vi ser også Sibeliusparken med det store monument, der er opført til ære for komponisten Jean Sibelius. I byens hjerte skal vi besøge den spektakulære Tempelkirke, der har en helt særlig akustik. Du får også lidt tid på egen hånd i den smukke by, hvor du eksempelvis kan besøge det lokale marked og finde lidt finske specialiteter til frokost.

Om eftermiddagen fortsætter vi mod Turku, hvor vi går ombord på Silja Lines færge til Stockholm. Vi overnatter ombord, og om aftenen skal vi nyde skibets helt store aftenbuffet med drikkevarer.

Dagens kørelængde: Cirka 430 kilometer.

Inkluderede måltider: Morgenmad og middag.

Senatspladsen med Helsinkis hvide katedral.

Senatspladsen med Helsinkis hvide katedral.

13. dag: Stockholm, Sveriges hovedstad

Måske du har bemærket, at skibet i løbet af natten har lagt til på Ålandsøerne, før sejladsen gik videre mod Sveriges hovedstad? Vi ankommer tidlig morgen til Stockholm, så hvis du vil nyde den spektakulære sejlads gennem skærgården ind mod Stockholm, skal du stå tidligt op. Nyd skibets store morgenbuffet, inden vi kører fra borde og ser nærmere på den svenske hovedstad.

Stockholm er en af Europas smukkest beliggende hovedstæder, og i selskab med en lokalguide skal vi rundt i den svenske hovedstads hjerte. Glæd dig blandt andet til at se Kungsholmen og den charmerende gamle bydel Gamla Stan, hvor der hersker en middelalderlig atmosfære i de krogede, brostenbelagte gader.

Efter byrundturen får du tid til frokost og egne oplevelser i den hyggelige svenske storby. Sidst på eftermiddagen kører vi fra Stockholm til Nyköping, hvor vi har rejsens sidste overnatning. 

Dagens kørelængde: Cirka 40 kilometer.

Inkluderede måltider: Morgenmad og middag.

En af de hyggelige gader i Gamla Stan i Stockholm.

En af de hyggelige gader i Gamla Stan i Stockholm.

14. dag: Hjemrejse 

Efter morgenmaden vender vi næsen mod Danmark. På et stykke af strækningen følger vi delvist Götakanalen, og vi holder en formiddagspause ved Bergs sluser, der blev anlagt som en del af kanalen. Vi spiser frokost ved Vättern, inden vi i Helsingborg tager færgen tilbage til Danmark. 

Dagens kørelængde: Cirka 524 kilometer.

Inkluderede måltider: Morgenmad og frokost.

Hotelinformation

Nordkap & Russisk Karelen
VisSkjul

Venligst bemærk, at listen kun er vejledende, og at der kan ske hotelændringer med meget kort varsel. 

 • 1 nat i Falun på Scandic Lugnet****
 • 1 nat i Umeå på Scandic Plaza Umeå****
 • 1 nat i Muonio på Hotel Harriniva****
 • 2 nætter i Honningsvåg på Scandic Honningsvåg***
 • 1 nat i Kirkenes på Scandic Kirkenes****
 • 1 nat i Murmansk på Hotel Azimut****
 • 1 nat i Kem på Hotel Prichal***
 • 1 nat i Petrozavodsk på Hotel Fregat***
 • 1 nat i Imatra på Scandic Imatran Valtionhotel****
 • 1 nat ombord på Silja Line
 • 1 nat i Nyköping på Scandic Stora Hotel****