Rundt om Kattegat · 2022

Busrejser
4 Dage

Rejs med rundt om Kattegat, og oplev smukke og enestående scenerier i den svenske skærgård samt nogle af Østjyllands største naturseværdigheder.

På denne busrejse har vi kombineret den svenske vestkysts ubestridte charme med nogle af de unikke naturoplevelser, man finder i området omkring Østjylland. I Sverige skal vi blandt andet ud i den betagende svenske skærgård og opleve øerne Tjörn og Orust, som på én og samme tid er både fascinerende smuk og til tider barsk. Vi skal også besøge Trollhättan med det imponerende sluseanlæg og det storslåede vandfald.

Østjylland byder os velkommen med smukke grønne oplevelser i Rold Skov...

Rejs med rundt om Kattegat, og oplev smukke og enestående scenerier i den svenske skærgård samt nogle af Østjyllands største naturseværdigheder.

På denne busrejse har vi kombineret den svenske vestkysts ubestridte charme med nogle af de unikke naturoplevelser, man finder i området omkring Østjylland. I Sverige skal vi blandt andet ud i den betagende svenske skærgård og opleve øerne Tjörn og Orust, som på én og samme tid er både fascinerende smuk og til tider barsk. Vi skal også besøge Trollhättan med det imponerende sluseanlæg og det storslåede vandfald.

Østjylland byder os velkommen med smukke grønne oplevelser i Rold Skov og Rebild bakker, hvor naturen taler for sig selv, og hvor der er højt til loftet. Her finder vi fantastiske, smukke landskaber og et væld af store naturoplevelser. Vi skal også opleve Danmarks længste, og måske smukkeste, fjord, Mariager Fjord, hvor du kan glæde dig til en vidunderlig sejltur i de unikke omgivelser med "hjuldamperen" Svanen. 

Hele rejsen har vi krydret med dejlige kulinariske oplevelser såsom picnic i det fri og den store morgenbuffet på Stena Line, når vi krydser Kattegat. Som en ekstra godbid skal vi også bo en nat på Rold Storkro, som er særlig kendt for sit gode køkken. Vi slutter rejsen af med manér, når vi nyder en ægte gammeldaws krofrokost på den legendariske Hvidsten Kro. Kroen er naturlivis kendt som det sted, hvor Marius Fiil dannede modstandsbevægelsen Hvidstengruppen under 2. Verdenskrig.  Alt i alt en skøn lille rejse med store højdepunkter.

Kort - Rundt om Kattegat

Datoer og priser

Vent lidt, mens vi finder datoer og priser

Tillæg pr. person

Eneværelse
625,-
Afbestillingsforsikring
305,-
Obl. administrationstillæg
89,-

Rabat pr. person

Brorabat · Rejsende fra Bornholm, Fyn eller Jylland
250,-

Inkluderet i prisen

 • 4-stjernet bus, inkl. pladsreservation og WiFi
 • Færge Helsingør-Helsingborg
 • Færge Gøteborg-Frederikshavn
 • 2 nætter på Best Western Åby Hotel****
 • 1 nat på Rold Storkro****
 • 2 x morgenmad (2. og 4. dag)
 • 1 x morgenmadsbuffet på Stena Line (3. dag)
 • 2 x frokost (1. og 4. dag)
 • 2 x middag (1. og 2. dag)
 • 1 x middag, inkl. vin ad libitum (3. dag)
 • Besøg i slotshaven på Sofiero, inkl. entré
 • Besøg ved Fjärås Bräcka
 • Udflugt til øerne Tjörn og Orust
 • Besøg ved sluseanlæggene i Trollhättan
 • Aftenudlfugt til bydelen Haga i Gøteborg 
 • Byrundtur i Aalborg
 • Besøg ved Rebild Bakker
 • Sejltur med "hjuldamperen" Svanen på Mariager Fjord
 • Dansktalende rejseleder på hele rejsen

Opsamling på busrejser

Start din rejse på et af vores mange opsamlingssteder. Fold køreplanen ud for at se alle ruter og opsamlingstider.

Hovedrute 30-1 · Norden

Udrejse Hjemrejse
06.15 Roskilde, tæt ved banegården på hjørnet af Køgevej/Ny Østergade 18.15
06.30 Høje-Taastrup Station, Banestrøget ved taxiholdepladsen 18.45
07.00 København, Sjælør Station 19.00
07.30 Holte Station ved Stationsvej ----
08.00 Hillerød Station ved busterminalen, Nordre Jernbanevej ----
08.30 Helsingør Station ved Sundsiden ----
Fold køreplanen ud Skjul køreplanen

Dagsprogram

1. dag: Det kære Sofiero og Fjäräs Bräcka

Vi indleder vores nordiske eventyr med at køre til Helsingør, hvor vi med Scandlines færge krydser Øresund til Helsingborg. Nyd sejladsen og den storslåede udsigt til Kronborg - og måske en hurtig formiddagskaffe, inden vi efter blot 20 minutter ankommer til Sverige. Fra Helsingborg kører herfra nordpå til "Det kære Sofiero", som Dronning Ingrid kaldte sin barndoms sommerresidens. Sofiero Slot har en af Europas flotteste slotshaver, der er særlig kendt for sine mange blomstrende rododendroner, som blomstrer fra midt i maj til begyndelsen af juni. Selvom du rejser udenfor denne sæson, er der mange andre dejlige oplevelser i parken - blandt andet den smukke rosenhave og Dronning Ingrids dufthave.

Efter denne dejlige oplevelse fortsætter vi med bussen over Hallandsåsen til Fjärås Bräcka, en ås skabt af indlandsisen for mere end 13.000 år siden. Her har vi en vidunderlig udsigt over hedelandskabet, Fjäråssletten, Lygnern sø og Kungsbackafjorden, og midt i disse mageløse omgivelser nyder vi en picnic med hjemmelavede lækkerier fra nærområdet. Vi fortsætter frem til Best Western Åby Hotel fra 2019, der ligger ca. 12 kilometer fra Gøteborgs gamle bydel. 

Inkluderede måltider: Frokost og middag. 

Den flotte slotshave ved Sofiero.

Den flotte slotshave ved Sofiero.

2. dag: Den svenske skærgård og Trollhättan

Efter en god nattesøvn og et dejligt morgenbord er vi klar til dagens udflugt, hvor vi skal opleve den svenske skærgård. Skærgården strækker sig fra Bohuslän ved Gøteborg helt op til den norske grænse med tusindvis af små øer og skær langs kysten. På de mange øer findes maleriske og charmerende fiskerlejer omgivet af rå granitklipper fyldt med smukke røde træhuse som spejler sig i det omkringliggende hav, og stemningen her er noget helt specielt. Nyd turen via de idylliske broer, der forbinder øerne med fastlandet, til den store skærgårdsø Tjörn ved den svenske Kattegatskyst. Vi fortsætter til Orust, Sveriges tredjestørste ø, som udover de betagende fiskerlandsbyer også kan prale af frodige skove. Her på øen findes et blomstrende bådebyggeri, og mere end halvdelen af Sveriges sejlfartøjer fremstilles her.

Vi slutter dagens udflugt ved Trollhättan, hvor der vil være mulighed for frokost på egen hånd. Efterfølgende skal vi se det imponerende kraftværk og sluseanlæggene, hvor skibstrafikken hæves og sænkes 32 meter på vejen gennem de fire store sluser. Lejlighedsvis bliver der åbnet for overskudsvandet i søen Vänern, og man kan i den forbindelse opleve de storslåede Trollhättanvandfald. Efter dette besøg kører vi retur langs Götaelven til Landvetter Airport Hotel, hvor vi nyder en tidlig middag på hotellet.

Har du lyst, kan du efter middagen køre med ind til Gøteborg og bydelen Haga. Her går vi en lille aftentur i Göteborgs ældste bydel, hvis rødder går helt tilbage til 1648. De gamle træbygninger står side om side og er nænsomt blevet restaureret, så området i dag fremtræder charmerende og oser af autentisk svensk charme.

Inkluderede måltider: Morgenmad og middag. 

Dejlig dag i den svenske skærgård, hvor vi bl.a. krydser øen Orust

Dejlig dag i den svenske skærgård, hvor vi bl.a. krydser øen Orust

3. dag: Himmerland

Vi forlader vort hotel tidligt og kører til havnen i Gøteborg. Herfra skal vi sejle over Kattegat til Frederikshavn. Sejlturen ud af Gøteborg er fantastisk, og vi har undervejs på den cirka tre timer lange sejlads inkluderet den store morgenbuffet. Vi ankommer i Frederikshavn midt på dagen og fra havnen kører vi til Aalborg for at opleve byen på en lille byrundtur.

Vi fortsætter videre sydover til Himmerland, hvor vi skal bo i Rold Skov på den charmerende Rold Storkro, der er omgivet af skovens dybe, stille ro. Vi mødes i restauranten og nyder aftenens middag. Da det er rejsens sidste aften, har vi inkluderet vin ad libitum til menuen. 

Inkluderede måltider: Morgenmad og middag. 

Sejladsen ud af Göteborg.

Sejladsen ud af Göteborg.

4. dag: Rebild Bakker, Mariager Fjord og Hvidsten Kro

Vores lille nordiske eventyr nærmer sig sin afslutning, men vi har stadig et par dejlige oplevelser tilgode. Fra Rold Skov kører vi til Rebild Bakker, hvor vi gør et stop for at nyde den storslåede og smukke natur. Området er fyldt med høje bakker, glinsende åer og udsigter, der kan tage pusten fra enhver.

Vi fortsætter sydover gennem skovene til Mariager, hvor vi går ombord på "hjuldamperen" Svanen og nyder en sejltur på Mariager Fjord. Den smukke sejlads byder på ren idyl og masser af dejlige naturscenerier. Efter en times sejlads ankommer vi til Hobro, og her venter vores bus, der skal køre os videre til rejsens sidste oplevelse i den lille landsby Hvidsten. Her besøger vi Hvidsten Kro, som er en af Danmarks ældste kroer. Kroen drives i dag af 4. generation af familien Fiil. Netop her blev modstandsbevægelsen Hvidstengruppen stiftet af den legendariske vært Marius Fiil, og mens vi fordyber os i historien nyder vi en vaskeægte krofrokost. Efter denne dejlige afslutning på vores spændende rejse rundt om Kattegat, kører vi sydover, krydser Fyn samt Storebæltsbroen og fortsætter via opsamlingsbyerne til København. 

Inkluderede måltider: Morgenmad og frokost.

På sejltur med Svanen på Mariager Fjord.

På sejltur med Svanen på Mariager Fjord.

 

Hotelinformation

Best Western Åby Hotel****
VisSkjul

Hyggeligt hotel, hvis indretning og design er inspireret af Tivoli. Hotellet ligger i den lille by Mölndal i Göteborgs sydlige udkant.

Det lille bycentrum byder på et lille torv med butikker, et galleri og hyggelige caféer samt restauranter. Fra bymidten kører lokalbusser til Göteborg, som er blot 12 kilometer fra hotellet. Hotellet med de 223 værelser er en del af Åby Arena, som derudover byder på fitnesscenter, et af Europas største padelanlæg, travbane samt konferencefaciliteter.

På hotellet findes bar og måltiderne serveres i restaurant Lyon, der ligger med et orangeri direkte ud til travbanens opløb. 

Værelser

Vi bor i standard dobbeltværelser på ca. 18m2 med te- og elkedel, tv, sikkerhedsboks, aircondition samt gratis WiFi og badeværelse med hårtørrer.

Læs mere om hotellet her.
 

Velkommen til Hotel Åby.
Velkommen til Hotel Åby.
Hotel Åby er inspireret af Tivoli.
Hotel Åby er inspireret af Tivoli.
Eksempel på dobbeltværelse på Hotel Åby.
Eksempel på dobbeltværelse på Hotel Åby.

Rold Storkro ****
VisSkjul

Vitus Rejsers gæster nyder altid at bo på Rold Storkro, der ligger som en oase i Danmarks største skov. Her møder man venlighed, og maden er fremragende. Kroen har haft samme ejere i 45 år, og her finder du blandt andet have med minigolf, flere terrasser og solkroge, lille indendørs pool, sauna, pejsestue og flot panoramarestaurant med udsigt til skoven lige uden for vinduerne samt dådyrene i folden foran kroen.

Værelser

Vi bor på hyggelige værelser med minibar, telefon, tv og radio, gratis WiFi samt badeværelse med hårtørrer. De fleste værelser er med bruseniche, men enkelte værelser har badekar.

Vi benytter standard værelser eller mindre værelser med enten to enkeltsenge eller en 140 cm bred seng. De mindre værelser bruges som eneværelser (mod tillæg). Værelserne er fordelt i stuen og på 1. sal. Der er ikke elevator på hotellet.

Læs mere om kroen her.

Rold Storkro midt i skoven.
Rold Storkro midt i skoven.
Standardværelse på Rold Storkro.
Standardværelse på Rold Storkro.
Restauranten på Rold Storkro.
Restauranten på Rold Storkro.
Minigolfbane på Rold Storkro.
Minigolfbane på Rold Storkro.