Nyhed
Busrejser
11 Dage

Bjerge er ikke bare bjerge. Det ser vi på nærmeste hold på denne rundrejse, hvor vi oplever Juras frodige og grønne bjerge for derefter at bevæge os videre omkring Mont Blanc-massivet og Alpernes højeste bjergområder i Aosta efterfulgt af den smukke by Luzern i Schweiz.

Det bliver næsten ikke smukkere. Kør med på en veritabel panoramatur gennem Frankrig, Italien og Schweiz til sneklædte tinder, isblå søer og blomstrende enge med Europas højeste bjerge som allestedsnærværende bagtæppe. 

Holder du mere af bjergenes storslåede natur end traditionelle kulturelle oplevelser, er denne rejse lige noget for dig. Her er scenarier, der får os til...

Bjerge er ikke bare bjerge. Det ser vi på nærmeste hold på denne rundrejse, hvor vi oplever Juras frodige og grønne bjerge for derefter at bevæge os videre omkring Mont Blanc-massivet og Alpernes højeste bjergområder i Aosta efterfulgt af den smukke by Luzern i Schweiz.

Det bliver næsten ikke smukkere. Kør med på en veritabel panoramatur gennem Frankrig, Italien og Schweiz til sneklædte tinder, isblå søer og blomstrende enge med Europas højeste bjerge som allestedsnærværende bagtæppe. 

Holder du mere af bjergenes storslåede natur end traditionelle kulturelle oplevelser, er denne rejse lige noget for dig. Her er scenarier, der får os til at snappe efter vejret. Frodige, grønne landskaber med rislende floder, brusende vandfald, dybe slugter og majestætiske bjerge.

Juraregionen er meget uretfærdigt en lidt overset perle i Frankrig. Naturen i dette grønne hjørne mellem Bourgogne og Schweiz er rigt varieret og et yndet rejsemål blandt vandrere og andet godtfolk, der holder af den smukke natur. Jura byder på usædvanlige bjergformationer, grønne enge, granskove, søer og små hyggelige provinsbyer. Oplev Doubsflodens brusende vande med de idylliske vandfald og den naturskønne Loue-slugt. Den franske del af Jura er tillige et særdeles udmærket vinområde, der overrasker med sine mindre kendte, men unikke og meget gode vine. 

Ved foden af Europas højeste bjerg, Mont Blanc, ligger Italiens mindste provins, Aostadalen. Imponerende bjerge indrammer den historisk interessante dal, der gennem årtusinder har været et centralt bindeled mellem Syd- og Mellemeuropa. Generationer af romerske legionærer byggede veje, broer, akvædukter og byer, så det er ikke uden grund, at hovedstaden Aosta kaldes for Alpernes Rom. Den gamle bydel har ikke forandret sig meget siden romertiden, og bykernen er et roligt bilfrit område. 

Aostadalen og dens sidedale rummer betagende landskaber med små hyggelige landsbyer, spændende kirker, imponerende middelalderborge, vinmarker og udsigten til Europas højeste tinder. Endnu et attraktivt område berøres, når vi kører gennem Schweiz til Luzern ved Vierwaldstättersøen. Her skal vi opleve det historiske Luzern og Kapelbroen - Europas ældste overdækkede bro.

En flot panoramarejse fyldt med bjergtagende udsigter og et væld af muligheder for at tage årets feriefoto.

Kort - Rundt om Mont Blanc - Sommer 2023

Datoer og priser

Vent lidt, mens vi finder datoer og priser

Tillæg pr. person

Eneværelse
2.675,-
Afbestillingsforsikring
795,-
Obl. administrationstillæg
89,-

Rabat pr. person

Brorabat · Rejsende fra Bornholm, Fyn eller Jylland
250,-

Inkluderet i prisen

 • 4-stjernet bus, inkl. pladsreservation og WiFi
 • 2 overnatninger i Tyskland
 • 3 nætter i Salins-les-Bains, Frankrig på Hotel des Deux Forts***
 • 4 nætter i Aosta, Italien på Hotel Du Cheval Blanc****
 • 1 nat i Luzern, Schweiz på Hotel Rothaus***
 • 10 x morgenmad (2.-11. dag)
 • 5 x frokost (1.-3. og 10.-11. dag)
 • 10 x middag (1.-10. dag)
 • Sejltur på floden Doubs
 • Besøg i saltminen i Salins-les-Bains
 • Besøg i Louis Pasteurs barndomshjem i Arbois
 • Vinsmagning i Arbois
 • Byvandring i Aosta
 • Udflugt i Gressoney-dalen
 • Udflugt til Nationalpark Gran Paradiso
 • Byvandring i Luzern
 • Dansktalende rejseleder på hele rejsen

Køreplaner

Start din rejse på et af vores mange opsamlingssteder. Fold køreplanen ud for at se alle ruter og opsamlingstider.

Hovedrute 2 · Rødby-Puttgarden t/r

Udrejse Hjemrejse
05.30 Roskilde, tæt ved banegården på hjørnet af Køgevej/Ny Østergade 20.45
05.45 Høje-Taastrup Station, Banestrøget ved taxiholdepladsen 20.30
06.30 Valby Station ved Lyshøjgårdsvej nr. 73 (busholdepladsen) - tilslutning af opsamlingsrute 7 20.00
06.45 Karlslunde ved motorvej (udrejse Circle K, vest / hjemrejse Shell, øst) 19.30
07.00 Ølby Station ved Netto 19.15
07.35 Tappernøje ved motorvej (udrejse Circle K, vest / hjemrejse Circle K, øst) - tilslutning af opsamlingsrute 4 og 5 18.45
07.45 Stensved, p-pladsen ved afkørsel 41 18.30
07.55 Højmølle Kro 18.15
08.30 Maribo Banegård 17.45
08.40 Rødby, Scandlines-færgen ved kontrol 17.30

Opsamlingsrute 4

Udrejse Hjemrejse
05.00 Kalundborg Banegård 21.00
05.15 Svebølle Center 20.40
05.30 Jyderup Banegård 20.30
05.50 Ruds-Vedby Banegård 20.15
06.05 Slagelse, Nordre Stationsvej 20.00
06.20 Sorø Busterminal, Rådhusvej 19.45
06.40 Fuglebjerg ved kirken 19.30
07.00 Næstved ved banegårdspladsen 19.15
Skift i Tappernøje til hovedrute

Opsamlingsrute 5

Udrejse Hjemrejse
05.20 Nykøbing Sjælland Banegård 20.55
05.35 Vig forsamlingshus 20.40
05.40 Herrestrup ved busterminalen 20.35
06.00 Holbæk Banegård ved Jernbanevej 6 20.05
06.15 Tølløse Banegård 19.40
06.40 Ringsted Banegård 19.35
07.00 Haslev Banegård 19.15
Skift i Tappernøje til hovedrute

Opsamlingsrute 7

Udrejse Hjemrejse
04.15 Gilleleje Station 22.00
04.45 Helsingør Station ved sundsiden 21.30
05.15 Hillerød Station ved busterminalen, Nordre Jernbanevej 21.05
05.40 Holte Station ved Stationsvej 20.45
05.55 Lyngby Station ved Jernbanepladsen 1 20.30
Skift på Valby Station til hovedrute
Fold køreplanen ud Skjul køreplanen

Bemærkninger

Passer rejsen til dig? 

Denne rejses program passer til dig, der er almindelig godt gående. Det svarer til, at du kan gå i et tempo på ca. 4 kilometer på 1 time.
 
Er du mindre godt gående, anbefaler vi rejserne under vores koncept ”I ro og mag”. Her er rejsernes program tilpasset dig, der ikke er så godt til bens.
 
Se alle ”I ro og mag”-rejser her.

Dagsprogram

1. dag: Kursen er sat

Sæt dig godt til rette i bussen, og nyd turen sydover. Med færgen fra Rødby ankommer vi til Puttgarden, hvorfra vi kører til vores første overnatning ved Wuppertal i Tyskland. Aftenens middag spiser vi på hotellet. 

Inkluderede måltider: Frokost og middag.

2. dag: Gennem Alsace til Jura

Efter morgenmaden forlader vi overnatningshotellet ved Wuppertal og fortsætter gennem Tyskland med passende pauser. Allerede først på eftermiddagen krydser vi grænsen til Frankrig.

Her passerer vi Alsace, og fra Besançon kører vi gennem de smukke Jura-bjerge til den charmerende kur- og badeby Salins-les-Bains. Byens navn afslører i øvrigt lidt om dens særegenhed. Salin kommer af latin og betyder salt, mens bain betyder bad på fransk, og særligt den saltede del af byen kommer vi til at stifte nærmere bekendtskab med.  

Vi skal bo de kommende tre nætter på Hotel des Deux Forts, som ligger dejligt centralt i byen. Når vi har fundet os til rette på vores hotelværelser, mødes vi til en hyggelig middag i hotellets restaurant. 
 
Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og middag.

De bløde og grønne Jura-bjerge.

De bløde og grønne Jura-bjerge.

3. dag: Sejltur på floden Doubs

Fra Salins-les-Bains tager vi i dag på en smuk udflugt i flodernes tegn. Vi følger den naturskønne Doubsflod til Villers-le-Lac. Herfra sejler vi en pragtfuld tur på Doubs og Chaillexonsøen. Mere end 150 kilometer af Doubs udgør med sit bugtende forløb den naturlige grænse mellem Frankrig og Schweiz, og under sejladsen nyder vi udsigten til de to lande. Vi gør ophold undervejs, og det vil være muligt at spadsere til det smukke og 27 meter høje vandfald, Saut du Doubs.

Efterfølgende kører vi til den lille idylliske by Ornans, hvor Loue, en biflod til Doubs, skærer sig smukt igennem det frodige klippelandskab. Her nyder vi dagens frokost, inden vi om eftermiddagen kører op i højderne for at nyde den fantastiske udsigt over slugten med 400 meter høje og stejle klippeskrænter. På et kvarter kan man vandre til Loueflodens udspring, hvor det krystalklare vand springer fram fra klippesiden frem, for sidenhen at løbe ud i Rhônefloden og Middelhavet. 

Efter en dag fyldt med enestående naturoplevelser i et af Frankrigs mindre befærdede hjørner begiver vi os tilbage til hotellet i Salins-les-Bains, hvor vi nyder aftenens middag.

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og middag.

Vandfaldet ved Doubs-flodens udspring ligger smukt omgivet af grønne skove.

Vandfaldet ved Doubs-flodens udspring ligger smukt omgivet af grønne skove.

4. dag: Jurabjergene, Arbois og Louis Pasteur

I Salins-les-Bains har man gennem tiden udvundet salt i de kongelige saltminer, som i dag er indrettet til museum. Vi besøger museet, der ligger i de imponerende underjordiske gange og huler fra det 13. århundrede, der i sin storslåethed minder om en katedral. Der er 46 trappetrin ned i minen, og temperaturen ligger stabilt året rundt på omkring 12 grader, så husk varmt tøj! 

Efter besøget i saltminen sætter vi os i bussen og kører på udflugt langs områdets lille vinrute. Her kommer vi igennem små hyggelige vinbyer på vores vej mod Juras vinøse hovedstad, Arbois.

Her besøger vi Louis Pasteurs barndomshjem. Med omtrent 3.400 gader og pladser opkaldt efter sig er Louis Pasteur kun overgået af General de Gaulle (ca. 3.900) som den person, der har lagt navn til flest adresser i Frankrig. Nationalikonet, biologen og videnskabsmanden Pasteur er bedst kendt for i 1800-tallet at opfinde pasteuriseringen og dermed revolutionere fødevareproduktionen verden over. Desuden arbejdede han med gæringsprocesser og forståelsen af mikroorganismer i vinproduktion, hvilket mange vinelskere verden over er ham taknemmelig for. 

Sidste punkt på dagen i Arbois står i vinens tegn, hvor vi med en vinsmagning ser på Frankrigs mindste vindistrikt. Vinene fra Jura er forholdsvis ukendte uden for Frankrig, men de friske og elegante vine er så absolut værd at gå på opdagelse i. Vinbønderne i Jura er stolte af, at deres vindistrikt er det eneste i Frankrig, der laver vin i fem farver, nemlig hvid, rød, rosé, grå (gris de gris - en meget lys afart af rosé) og den helt unikke gule og oxiderede vin, kaldet Vin Jaune, som minder om tør sherry. Vin Jaune, hvis lige ikke findes andre steder i verden, passer i øvrigt fremragende til den lokale og verdensberømte ost Comté.    

Vi vender hjem til hotellet, hvor vi nyder vores sidste middag i Salins-les-Bains.  

Inkluderede måltider: Morgenmad og middag.

Hovedbyen i Jura, Arbois, ligger smukt omgivet af de grønne bjerge.

Hovedbyen i Jura, Arbois, ligger smukt omgivet af de grønne bjerge.

5. dag: Lac Leman, Chamonix og Aostadalen

Vi forlader Salins-les-Bains og kører gennem nationalparken Haut Jura og bjergpasset La Faucille mod Genève. Her møder vi det storslåede panorama med Lac Leman (af og til kaldet Genèvesøen) og de enestående franske alper med det majestætiske Mont Blanc som fokuspunkt.

I dalen ved Chamonix tårner Europas højeste bjerg sig dramatisk op, og ad snoede veje fortsætter vi op i højderne og videre ind i Italien. Naturen på vejen til Italien er spektakulær, evigt skiftende og aldeles bjergtagende.

Vi kører mod byen Aosta i Aostadalen og ankommer til Hotel du Cheval Blanc, hvor vi skal bo de næste fire nætter. 

Inkluderede måltider: Morgenmad og middag.

Aosta ligger smukt med Alperne i baggrunden.

Aosta ligger smukt med Alperne i baggrunden.

6. dag: På opdagelse i Aosta

Til fods lærer vi den smukke by Aosta at kende. Her i hovedbyen for Italiens mindste region ser vi spændende bygningsværker, ruiner fra romertiden og middelalderen, men også et charmerende nutidigt miljø. De hyggelige, smalle gader er fulde af liv i restauranter, caféer og specialbutikker.

Resten af dagen fri i til at nyde Alpernes Rom, som byen kaldes, inden vi vi mødes om aftenen til middag på hotellet.

Inkluderede måltider: Morgenmad og middag.

Romerske ruiner ved Aosta.

Romerske ruiner ved Aosta.

7. dag: Walserne i Gressoney-dalen

Fra Aoasta følger vi hovedvejen østpå gennem Aostadalen og drejer ind i Gressoney-dalen, som nok den mest særprægede af alle sidedalene. Her fandt de tysktalende walsere for omtrent 1.000 år siden et fristed i højderne. Walserfolket stammer oprindeligt fra Berner Oberland i Schweiz, hvorfra de spredte sig til store dele af Schweiz, Liechtenstein, Østrig og Italien, og dele af deres sprog og traditioner er bevaret op til i dag.

Ad snoede veje kører vi sydpå langs den brusende flod Lys, hvor vi passerer forbi det ene smukke vandfald efter det andet. Vi holder pause i Issime med den smukke barokkirke, og i Gressoney-Saint-Jean, en typisk walserby. På turen besøger vi desuden Aostadalens mest berømte borg, Castello di Issogne.

Vel ankommne tilbage på vores Hotel du Cheval Blanc i Aosta nyder vi en dejlig middag.

Inkluderede måltider: Morgenmad og middag.

Den smukke bjergby Gressoney-Saint-Jean i Aosta-dalen.

Den smukke bjergby Gressoney-Saint-Jean i Aosta-dalen.

8. dag: Nationalparken Gran Paradiso

Fra morgenstunden går vi en tur for at opleve ægte lokalkolorit på Aostas lille marked, der ligger umiddelbart bag hotellet. 

Herefter sætter vi os til rette i bussen for at besøge den fascinerende Cognedal. Undervejs holder vi pause ved den berømte og unikke private bro og akvædukt, Pont d'Aël, som romeren Caius Avillius Caimus byggede omkring år nul. Mellem stejle klippevægge ankommer vi til Cogne. I nationalparken Gran Paradiso lader vi os betage af de imponerende landskaber i den enestående natur. Hvis vejret er til det, begiver vi os til et godt udsigtspunkt, hvorfra vi lader os henføre af Gran Paradisos imponerende panorama.

Turen fortsætter til Courmayeur ved foden af Mont Blanc, hvor vi lader os betage af det dramatiske landskaber. I klart vejr er der udsigt til de karakteristiske fem spidser "Djævlens nåle". Sammen nyder vi om aftenen vores sidste middag på hotellet i Aosta. 

Inkluderede måltider: Morgenmad og middag.

Overalt er udsigten bjergtagende i Cogne og Grand Paradiso-nationalparken.

Overalt er udsigten bjergtagende i Cogne og Grand Paradiso-nationalparken.

9. dag: Luzern i Schweiz

Efter morgenmaden siger vi tak for denne gang til Aosta og vender pejlingen mod nord med Luzern som dagens mål.

Med udsyn til bjergene Pilatus og Rigi ligger Luzern spektakulært placeret ved Vierwaldstättersøen i Schweiz. Her skal vi bo en enkelt nat på Hotel Rothaus, der er centralt beliggende i byen med kort afstand til søen.

Sammen med rejselederen går vi på opdagelse i den historiske del af Luzern. Naturligvis skal vi se den ikoniske træbro, Kapelbroen, der er Europas ældste overdækkede bro. 

Efter byvandringen spiser vi middag på hotellet.

Inkluderede måltider: Morgenmad og middag.

Den unikke Kapel-bro i Luzern.

Den unikke Kapel-bro i Luzern.

10. dag: Fra Luzern til Midttyskland

Efter morgenmaden på hotellet siger vi farvel til Luzern, Schweiz og Alperne, for det er nu tid til at vende nordover. Vi kører op gennem Tyskland og overnatter i Midttyskland omkring Kassel.

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og middag.

11. dag: Hjemrejse

Vi kører det sidste stykke gennem Tyskland til vores færge, der sejler os fra Puttgarden til Rødby. Tilbage i Danmark fortsætter bussen gennem Sjælland med afsætning undervejs.

Inkluderede måltider: Morgenmad og frokost.

Hotelinformation

Hotel des Deux Forts ***, Salins-les-Bains
VisSkjul

Godt 3-stjernet hotel, centralt beliggende i Salins-les-Bains nær byens torv og Saltmuseet. På hotellet finder du en god restaurant og bar.

Værelser

På hotellet findes der både hotelværelser samt lejlighedsafdelinger, hvor lejlighederne også benyttes som hotelværelser.

Vi bor på værelser med aircondition, satellit-TV, gratis WiFi og badeværelser med brusebad eller badekar og hårtørrer. 

Facade og indgangen til Hotel des Deux Forts i Salins-les-Bains.
Facade og indgangen til Hotel des Deux Forts i Salins-les-Bains.
Eksempel på dobbeltværelse.
Eksempel på dobbeltværelse.
Eksempel på dobbeltværelse.
Eksempel på dobbeltværelse.

Hotel du Cheval Blanc ****, Aosta
VisSkjul

Hotel du Cheval Blanc ligger midt i Aosta-dalen i den antikke, romerske by Aosta. Der er ca. 600 meter til centrum og 800 meter til kabelbanen Pila.

Hotellet er moderne og elegant indrettet og byder på to restauranter samt udendørs pool samt indendørs spaområde (mod betaling).

Værelser

Vi bor i dejlige lyse værelser med aircondition, tv, minibar, gratis WiFi og badeværelse med badekar eller brusebad samt hårtørrer. 

Lobby og lounge på Hotel du Cheval Blanc i Aosta.
Lobby og lounge på Hotel du Cheval Blanc i Aosta.
Lobby og lounge på Hotel du Cheval Blanc i Aosta.
Lobby og lounge på Hotel du Cheval Blanc i Aosta.
Restaurant Le Petit på Hotel du Cheval Blanc.
Restaurant Le Petit på Hotel du Cheval Blanc.
Brasserie-restauranten på Hotel du Cheval Blanc.
Brasserie-restauranten på Hotel du Cheval Blanc.
Indendørs pool på Hotel du Cheval Blanc.
Indendørs pool på Hotel du Cheval Blanc.
Udendørs pool på Hotel du Cheval Blanc.
Udendørs pool på Hotel du Cheval Blanc.
Eksempel på dobbeltværelse.
Eksempel på dobbeltværelse.
Eksempel på dobbeltværelse.
Eksempel på dobbeltværelse.
Eksempel på badeværelse.
Eksempel på badeværelse.
Eksempel på enkeltværelse.
Eksempel på enkeltværelse.
Eksempel på enkeltværelse.
Eksempel på enkeltværelse.

Hotel Rothaus ***, Luzern
VisSkjul

Godt hotel, centralt beliggende i den historiske del af Luzern, tæt på Reuss-floden og Vierwaldstättersøen.

Hotellet befinder sig blot 500 meter fra den ikoniske Kapelbro - Europas ældste overdækkede bro, som stammer fra Middelalderen. Hotellet har restaurant og bar, elegant spisesal og hyggelig krostue.

Værelser

Pæne værelser med byudsigt, tv, gratis WiFi og badeværelse med brusebad eller badekar samt hårtørrer. 

Receptionen på Hotel Rothaus i Luzern.
Receptionen på Hotel Rothaus i Luzern.
Receptionen på Hotel Rothaus i Luzern.
Receptionen på Hotel Rothaus i Luzern.
Morgenmadslokalet på Hotel Rothaus.
Morgenmadslokalet på Hotel Rothaus.
Eksempel på dobbeltværelse.
Eksempel på dobbeltværelse.