Inkl. besøg i Zürich

Schweiz · Heidiland · 2023

Busrejser
9 Dage

Rejs med til Schweiz og det smukke område Heidiland mellem Zürich og Graubünden. Vi bor i Weesen ved Walensees søbred og nyder de naturskønne scenerier i chokoladens hjemland samt besøger bjerget Flumserberg og metropolen Zürich.  

I Schweiz finder vi charmerende byer og oaser af fred og ro blandt panoramiske alpescenerier med græssende køer, smukke dybe søer, brusende floder og frodige skove. På denne dejlige busrejse til Schweiz bor vi godt i den idylliske landsby Weesen, der også kaldes Walensees Riviera. Her er storslåede parkanlæg, og vores historiske hotel ligger direkte ud til søen. Nyd livet og udsigten til vandet fra hotellets terrasse, eller tag...

Rejs med til Schweiz og det smukke område Heidiland mellem Zürich og Graubünden. Vi bor i Weesen ved Walensees søbred og nyder de naturskønne scenerier i chokoladens hjemland samt besøger bjerget Flumserberg og metropolen Zürich.  

I Schweiz finder vi charmerende byer og oaser af fred og ro blandt panoramiske alpescenerier med græssende køer, smukke dybe søer, brusende floder og frodige skove. På denne dejlige busrejse til Schweiz bor vi godt i den idylliske landsby Weesen, der også kaldes Walensees Riviera. Her er storslåede parkanlæg, og vores historiske hotel ligger direkte ud til søen. Nyd livet og udsigten til vandet fra hotellets terrasse, eller tag en spadseretur langs søen, der på schweizisk manér ligger omgivet af bjergtoppe.

Det inkluderede udflugtsprogram bringer dig godt rundt i dette naturskønne område, der i 1980'erne blev døbt Heidiland efter historien om den forældreløse Heidi. Her besøger vi blandt andet kurbyen Bad Ragaz, tager på sejltur på Walensee og oplever den fascinerende storby Zürich. Ingen rejse til alpeland uden en tur med de mange gondoler, der fragter folk op i højderne til de mange utrolige udsigtspunkter. Vi tager turen op ad Flumserberg, hvor dejlige vandrestier og udsigtspunkter venter os. Vi besøger naturligvis også Heidis landsby Maienfeld, samt museet Heididorf, og hører om den berømte børnebog fra 1881, der handler om den forældreløse pige, som boede netop her med sin bedstefar. Vil du opleve endnu mere, har du desuden mulighed for at tilkøbe en togtur med den legendariske Glacier Express, der suser gennem de mest fantastiske omgivelser, som Schweiz er så berømt for. 

I Schweiz bliver vi mødt af en yderst gæstfri og imødekommende befolkning. Du kan med andre ord glæde dig til din ferie i disse skønne omgivelser, når vi udforsker det lille alpeland sammen med vores vidende og dansktalende rejseleder.

Kort - Schweiz - Heidiland - Sommer 2020

Datoer og priser

Vent lidt, mens vi finder datoer og priser

Tillæg pr. person

Eneværelse
1.900,-
Dobbeltværelse som eneværelse
2.200,-
Afbestillingsforsikring
680,-
Obl. administrationstillæg
89,-

Rabat pr. person

Brorabat. Rejsende fra Bornholm, Fyn eller Jylland
250,-

Ekstraarrangementer

Panoramatogtur med Glacier Express
850,-

Inkluderet i prisen

 • 4-stjernet bus, inkl. pladsreservation og WiFi
 • 2 overnatninger i Midttyskland
 • 6 nætter i Weesen am Walensee på Parkhotel Schwert***
 • 8 x morgenmad (2.-9. dag)
 • 5 x frokost (1. 2. 4. 8. og 9. dag) 
 • 8 x middag (1.-8. dag)
 • Panoramatur i Heidiland med byvandring i Bad Ragaz og Maienfeld
 • Besøg på Heididorf, inkl. entre
 • Besøg i Vaduz i Liechtenstein
 • Sejltur på Walensee og besøg i Quinten
 • Byvandring i Zürich
 • Besøg på Flumserberg, inkl. gondolbane t/r
 • Dansktalende rejseleder på hele rejsen

Opsamling på busrejser

Start din rejse på et af vores mange opsamlingssteder. Fold køreplanen ud for at se alle ruter og opsamlingstider.

Hovedrute 2 · Rødby-Puttgarden t/r

Udrejse Hjemrejse
05.30 Roskilde, tæt ved banegården på hjørnet af Køgevej/Ny Østergade 20.45
05.45 Høje-Taastrup Station, Banestrøget ved taxiholdepladsen 20.30
06.30 Valby Station ved Lyshøjgårdsvej nr. 73 (busholdepladsen) - tilslutning af opsamlingsrute 7 20.00
06.45 Karlslunde ved motorvej (udrejse Circle K, vest / hjemrejse Shell, øst) 19.30
07.00 Ølby Station ved Netto 19.15
07.35 Tappernøje ved motorvej (udrejse Circle K, vest / hjemrejse Circle K, øst) - tilslutning af opsamlingsrute 4 og 5 18.45
07.45 Stensved, p-pladsen ved afkørsel 41 18.30
07.55 Højmølle Kro 18.15
08.15 Nykøbing Falster ved Cementen 18.00
08.30 Maribo Banegård 17.45
08.40 Rødby, Scandlines-færgen ved kontrol 17.30

Opsamlingsrute 4

Udrejse Hjemrejse
05.00 Kalundborg Banegård 21.00
05.15 Svebølle Center 20.40
05.30 Jyderup Banegård 20.30
05.50 Ruds-Vedby Banegård 20.15
06.05 Slagelse, Nordre Stationsvej 20.00
06.20 Sorø Busterminal, Rådhusvej 19.45
06.40 Fuglebjerg ved kirken 19.30
07.00 Næstved ved banegårdspladsen 19.15
Skift i Tappernøje til hovedrute

Opsamlingsrute 5

Udrejse Hjemrejse
05.20 Nykøbing Sjælland Banegård 20.55
05.35 Vig forsamlingshus 20.40
05.40 Herrestrup ved busterminalen 20.35
06.00 Holbæk Banegård ved Jernbanevej 6 20.05
06.15 Tølløse Banegård 19.40
06.40 Ringsted Banegård 19.35
07.00 Haslev Banegård 19.15
Skift i Tappernøje til hovedrute

Opsamlingsrute 7

Udrejse Hjemrejse
04.15 Gilleleje Station 22.00
04.45 Helsingør Station ved sundsiden 21.30
05.15 Hillerød Station ved busterminalen, Nordre Jernbanevej 21.05
05.40 Holte Station ved Stationsvej 20.45
05.55 Lyngby Station ved Jernbanepladsen 1 20.30
Skift på Valby Station til hovedrute
Fold køreplanen ud Skjul køreplanen

Bemærkninger

Passer rejsen til dig? 

Denne rejses program passer til dig, der er almindelig godt gående. Det svarer til, at du kan gå i et tempo på ca. 4 kilometer på 1 time.
 
Er du mindre godt gående, anbefaler vi rejserne under vores koncept ”I ro og mag”. Her er rejsernes program tilpasset dig, der ikke er så godt til bens.
 
Se alle ”I ro og mag”-rejser her.

Dagsprogram

1. dag: Mod Tyskland

Fra Rødby tager vi færgen til Puttgarden, hvorfra vi fortsætter ned gennem Tyskland. Undervejs nyder vi en hyggelig frokost, og i bussen fortæller rejselederen om de forbipasserende byer og landskaber samt historier fra Tyskland og Schweiz og naturligvis også lidt om de næste dages mange oplevelser i Alpelandet.

Vi kommer frem til vores overnatningshotel i Midttyskland først på aftenen, hvor middagen venter.

Inkluderede måltider: Frokost og middag.

2. dag: Ankomst til Weesen og Parkhotel Schwert 

Vi fortsætter vores færd gennem Sydtysklands flotte natur og nærmer os Alperne og Bodensøen. Herfra kører vi via Østrig sydpå langs Rhinen. Undervejs gennem den smukke natur holder vi små pauser.

Vores mål for dagens køretur er naturligvis landsbyen Weesen, der også går under tilnavnet Walensees Riviera. Rammerne om vores ophold i Schweiz er Parkhotel Schwert, der ligger lige ud til søen - måske frister en spadseretur langs vandet? Om aftenen hygger vi os med middagen i hotellets restaurant.   

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og middag.

Liechtensteins hovedstad Vaduz.

Liechtensteins hovedstad Vaduz.

3. dag: Panoramatur i Heidiland og Vaduz

Dagen byder på en flot panoramatur i Heidiland. Første stop er den populære kurby Bad Ragaz, der er kendt for en varm kilder, som leverer vand til byens spabade. I Taminaslugten udspringer en kilde med 37 grader varmt vand, og det er dette vand, der eftersigende skulle have helbredende kræfter, og som er blevet anvendt til termalbade siden 1200-tallet.

Vi går en lille byvandring i Bad Ragaz, inden vi fortsætter vores tur rundt i billedskønne Heidiland. Næste stop på ruten er landsbyen Maienfeld, der i Johanna Spyris børnebog fra 1881 var hjemsted for den lille forældreløse Heidi, som blev sendt hertil for at bo med sin bedstefar. Efter et besøg på museet Heididorf og en lille byvandring i Maienfeld fortsætter vi panoramaturen ind i Liechtenstein, hvor vi besøger hovedstaden Vaduz. Om eftermiddagen er vi retur i Weesen.

Inkluderede måltider: Morgenmad og middag.

Klassisk hus i Heidilands Maienfeld.

Klassisk hus i Heidilands Maienfeld.

4. dag: På egen hånd eller togtur med Glacier Express

Benyt dagen til at slappe af ved Walensee, eller tag med på en fascinerende togtur gennem Schweiz.

Inkluderede måltider: Morgenmad og middag.

Ekstraarrangement: Panoramatogtur med Glacier Express

På cirka 45 minutter kører vi med vores bus til Chur, hvor vi står på toget Glacier Express. Totalstrækningen fra St. Moritz til Zermatt med tog varer otte timer og fører over 291 broer og gennem 91 tunneller. Vi kan dog kun nå en del af denne spektakulære togtur, nemlig fra Chur til Andermatt. Denne tur tager knap 3 timer.

Panoramaturen med tog fører os gennem fantastiske bjerglandskaber med klare bjergsøer, dybe slugter og over Oberalppass i 2.033 meters højde. Undervejs passerer vi imponerende gletschere, rislende bække og duftende enge med græs og blomster.  Vi kommer frem til skisportsbyen Andermatt i Urserendalen, som ligger 1.447 meter over havets overflade nær Sankt Gotthard-passet.

Her bliver der tid til at nyde byen og spise frokost, inden vi bliver hentet med bussen, som kører os tilbage til Parkhotel Schwert.

Afrejse 29/7

På afrejsen d. 29/7 kører vi denne dag udflugt til Zürich. 
 

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og middag.

Den bilfrie by Quinten.

Den bilfrie by Quinten.

5. dag: Zürich

Der er cirka én times kørsel til Zürich - en fascinerende by i naturskønne omgivelser ved Zürichsøen og floden Limmat. Byen er et af verdens største handels- og industricentre, men byder på meget mere end skattely, store banker og kolde kontanter. Her venter en skøn bykerne fra middelalderen, kunst, populærkultur, et rigt handelsliv og naturlivis Zürich Sø, som byen ligger så flot ved. Byen er så ren, at man ifølge de schweiziske myndigeder kan drikke vandet fra søen. Faktisk så kommer cirka 70% af drikkevandet i byens fontæner og haner fra byens sø.

Vi kører en byrundtur, hvor vi ser nogle af de største seværdighederne, og herefter tager vi på byvandring i det gamle middelaldercentrum til blandt andet Fraumünster-domkirken med de imponerende Chagall-vinduer og Skt. Peter Kirken. Vi skal naturligvis også opleve Bahnhofstrasse, som er en af de dyreste og mest eksklusive shoppinggader i verden. Her finder vi også flere chokoladebutikker og konditorier, hvor man blandt andet kan købe og nyde den kendte schweiziske Lindt-chokolade.

Der bliver tid på egen hånd til at smage på chokoladen, finde sig lidt frokost og se sig omkring i den spændende by. Midt på eftermiddagen vender vi tilbage til vores hotel.

Afrejse 29/7

På afrejsen den 29/7  kører vi denne dag ekstraudflugten med Glacier Express. 

Inkluderede måltider: Morgenmad og middag.

Schweiz' største by Zürich.

Schweiz' største by Zürich.

6. dag: På bjerget

I dag skal vi en tur op i de schweiziske højder. Med bussen kører vi til den anden ende af Walensee, hvor liftene til bjerget Flumserberg kører op. Med sine 2.524 meter troner bjerget over Walensee og indbyder til aktiviteter året rundt. Vintersæsonen er dog den største, og i denne periode kører hele 17 lifte op ad bjergsiderne, mens kun seks lifte er i gang om sommeren.

For at komme op i 2.000 meters højde benytter vi to gondolbaner i forlængelse af hinanden. Når vi har taget den første del op, går vi til den efterfølgende liftstation for at komme resten af vejen til tops. Herfra har vi en fantastisk udsigt over hele kantonen og den smukke omgivende natur. Der vil være god tid til at se sig omkring i de smukke omgivelser.

Nyd frokosten på restauranten, der ligger heroppe, eller gå en tur ad de mange vandrestier, der findes heroppe i højderne. Vi aftaler et mødetidspunkt, så vi kan følges med liftene ned til Walensee og vores bus, der venter på at bringe os retur til vores hotel. 

Afrejse 3/6

På afrejsen d. 3/6 tager vi til Bad Ragaz og med bjergbanen op til Pizol, da Flumserbanen endnu ikke er i drift. Også med denne bjergbane kommer vi op til en fantastisk udsigt og flot natur. 

Bemærk: Vi gør opmærksom på, at gennemførslen dagens udflugt afhænger af vejret. Vi kan derfor blive nødsaget til at ændre i udflugternes rækkefølge for at gennemføre programmet. 

Inkluderede måltider: Morgenmad og middag.

Udsigten fra Flumserberg.

Udsigten fra Flumserberg.

7. dag: Sejltur på Walensee og besøg i Quinten

Midt på formiddagen går vi ombord på båden, som sejler mellem byerne, der ligger ved Walensee. En dejlig sejltur på den spejlblanke sø bringer os til den bilfrie landsby Quinten. Man kommer kun til Quinten gående på en bjergsti eller sejlende på søen, hvorfor byen er dybt afhængig af skibstrafikken. I læ af de høje Churfirsten-bjerge har Quinten et mildt klima, som giver mulighed for at dyrke vindruer, figner, kiwi og andre sydfrugter.

Vi nyder en afslappende dag i de romantiske omgivelser. Er du vinkender, kan du smage på den delikate vin, som dyrkes her. Det er blandt andet druesorterne Chardonnay, Blauburgunder og Syrah, der gror på rankerne i området.

Vi spiser frokost i denne vidunderlige landsby på en restaurant, der ligger med en skøn udsigt over søen. Efterfølgende vil der være tid til at se sig omkrig på egen hånd, inden vi midt på eftermiddagen sejler retur til Parkhotel Schwert.

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og middag.

Panoramatur med Glacier Express.

Panoramatur med Glacier Express.

8. dag: Fra Schweiz mod Tyskland

Vi vinker farvel til vores hotel i Schweiz og sætter kurs mod Tyskland. Undervejs nyder vi en frokost i Sydtyskland.

Vi overnatter midt i Tyskland på et godt hotel, hvor vi hygger os med aftenens middag.

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og middag.

Vi siger farvel til Weesen.

Vi siger farvel til Weesen.

9. dag: Hjemrejse

Hjemturen fortsætter med frokost i Nordtyskland og sejlads med færgen fra Puttgarden til Rødby. Vi er tilbage i Danmark midt på aftenen. 

Inkluderede måltider: Morgenmad og frokost.   

Hotelinformation

Parkhotel Schwert ***, Weesen am Walensee
VisSkjul

Det historiske Parkhotel Schwert ligger i Weesen på den vestlige bred af søen Walensee - direkte ud til søen.

Hotellet har til huse i en bygning fra det 14. århundrede, og selvom hotellet bærer præg af at ligge i en ældre bygning, så sætter det en charmerende ramme for vores ophold. På det hyggelige Parkhotel Schwert findes der restaurant, bar, terrasse med udsigt over søen og hæveautomat til kontanter samt mulighed for at veksle i receptionen. Der er en mindre trappe ved hotellets entre, ligesom elevatoren kun kører til 2. etage. Der tilbydes gratis WiFi i restauranten. Hotellets personale er både imødekommende og servicemindede. 

Morgenmadsrestauranten er lille, hvilket kræver at man har lidt tålmodighed ved morgenbuffetten. Rejselederen sørger for, at vi eventuelt spiser morgenmad i mindre hold.

Båden, der sejler på søen, lægger til lige udenfor hotellet. Herfra kan du sejle med båd til nogle af de større byer nær søen, for eksemp Quinten eller Walenstadt. Foran hotellet er der desuden også et bustoppested, som kører til de nærliggende byer.

Værelser

Vi bor på uensartede, men pæne standardværelser med tv, telefon, sikkerhedsboks og minibar og badeværelse med bruseniche eller badekar samt hårtørrer. Da hotellet ligger i en ældre bygning, betyder det, at værelserne er små med knirkende gulve. Nogle værelser har udsigt til søen, hvilket kan ønskes ved bestilling. Mod tillæg kan der bestilles små eneværelser samt dobbeltværelser som eneværelser. 

Læs mere om hotellet her.

Parkhotel Schwert.
Parkhotel Schwert.
Værelse på Parkhotel Schwert.
Værelse på Parkhotel Schwert.
Terrassen på Parkhotel Schwert.
Terrassen på Parkhotel Schwert.
Den skønne udsigt fra hotellet.
Den skønne udsigt fra hotellet.