Nyhed!

Slovenien · Fra Alperne til Adriaterhavet

9 Dage

Rejs med til naturskønne og pragtfulde Slovenien, hvor vi bor på gode 4-stjernede hoteller med inkluderet halvpension ved den eventyrlige bjergsø Bled og De Julianske Alper samt i kurbyen Portoroz i Istrien ved det azurblå Adriaterhav.

Der er intet mindre end pragtfuldt i Slovenien. Her, ved Alpernes yderste forpost, har slovenerne levet i over 1.000 år med østrigerne mod nord og italienerne mod syd og vest. Det har præget den lille nation, som har taget det bedste fra de to nabolande til sig: Østrigsk orden og italiensk charme. På denne rundrejse til Slovenien får vi det bedste fra Alperne og...

Rejs med til naturskønne og pragtfulde Slovenien, hvor vi bor på gode 4-stjernede hoteller med inkluderet halvpension ved den eventyrlige bjergsø Bled og De Julianske Alper samt i kurbyen Portoroz i Istrien ved det azurblå Adriaterhav.

Der er intet mindre end pragtfuldt i Slovenien. Her, ved Alpernes yderste forpost, har slovenerne levet i over 1.000 år med østrigerne mod nord og italienerne mod syd og vest. Det har præget den lille nation, som har taget det bedste fra de to nabolande til sig: Østrigsk orden og italiensk charme. På denne rundrejse til Slovenien får vi det bedste fra Alperne og Adriaterhavet med, når vi bor henholdsvis direkte ud til Bled sø og i kystbyen Portoroz. 

Byen Bled og søen af samme navn ligger i den smukkeste del af det bedårende lille alpeland. Her er flot natur og landets eneste ø, der ligger midt i den smaragdgrønne sø, som er omgivet af de imponerende Julianske Alper. Portoroz ligger på Sloveniens del af Adriaterhavskysten og har mere end 100 års tradition som kurby. Portoroz er opkaldt efter de mange roser i gadebilledet, og byens hoteller og restauranters høje kvalitet appellerer til den kvalitetsbevidste rejsende. Her vrimler det med cafeer og små butikker, og byen bindes på charmerende vis sammen af den hyggelige strandpromenade. 

Ud over at nyde omgivelserne, såvel i Alperne som ude ved Adriaterhavet, oplever vi også den hyggelige hovedstad Ljubljana og de imponerende drypstenshuler Postojnagrotterne samt tager på en hyggelig sejltur langs den slovenske riviera med frokost ombord. 

Kort - Slovenien - Fra Alperne til Adriaterhavet - Sommer 2020

Datoer og priser

Vent lidt, mens vi finder datoer og priser

Tillæg pr. person

Eneværelse
1.800,-
Middagsbuffet Rostock-Gedser, inkl. øl, vin og vand ad libitum
175,-
Afbestillingsforsikring
510,-
Obl. administrationstillæg
89,-

Rabat pr. person

Brorabat · Rejsende fra Bornholm, Fyn eller Jylland
250,-

Inkluderet i prisen

 • 4-stjernet bus, inkl. pladsreservation og WiFi
 • 5-stjernet bus, inkl. pladsreservation og WiFi: 1/9
 • 2 overnatninger i Tyskland
 • 3 nætter i Bled på Hotel Park****
 • 3 nætter ved Portoroz på Hotel Histrion****
 • 9 x morgenmad (2.-9. dag)
 • 4 x frokost (2. 6. 8. og 9. dag)
 • 8 x middag (1.-8. dag)
 • Byvandring i Bled
 • Panoramatur i de Julianske Alper
 • Byvandring i Ljubljana
 • Besøg i Postojnagrotterne
 • Sejltur på Adriaterhavet
 • Byvandring i Piran
 • Dansktalende rejseleder på hele rejsen

Opsamling på busrejser

Start din rejse på et af vores mange opsamlingssteder. Fold køreplanen ud for at se alle ruter og opsamlingstider.

Hovedrute 1 · Gedser - Rostock t/r

Udrejse Hjemrejse
05.30 Roskilde ved hjørnet af Køgevej og Ny Østergade 00.45
05.45 Høje Taastrup Station ved Banestrøget og taxiholdepladsen 00.30
06.30 København, Sjælør Station 24.00
06.45 Karlsunde ved motorvej (udrejse Cirkel K/vest og hjemrejse Shell/øst) 23.30
07.00 Ølby Station ved Netto 23.15
07.35 Tappernøje ved motorvej (udrejse Circle K/vest og hjemrejse Circle K/øst) 22.45
07.45 Stensved ved p-plads afkørsel 41 22.30
07.55 Højmølle Kro 22.15
08.15 Nykøbing Falster ved Cementen 22.00
08.30 Gedser ved Scandlines billetkontor 21.30

Rute 4 · opsamlingsrute

Udrejse Hjemrejse
05.00 Kalundborg Bane 01.00
05.15 Svebølle Center 00.40
05.30 Jyderup Bane 00.30
05.50 Ruds-Vedby Bane 00.15
06.05 Slagelse Station ved Nordre Stationsvej 24.00
06.20 Sorø Byterminal, ved rådhuset 23.45
06.40 Fuglebjerg ved kirken 23.30
07.00 Næstved ved Banegårdspladsen 23.15

Rute 5 · opsamlingsrute

Udrejse Hjemrejse
05.20 Nykøbing Sjælland bane 00.55
05.35 Vig forsamlingshus 00.40
05.40 Herrestrup busterminal 00.35
06.00 Holbæk Bane ved Jernbanevej 6 00.05
06.15 Tølløse Bane 23.40
06.40 Ringsted Bane 23.35
07.00 Haslev Bane 23.15

Rute 7 · opsamlingsrute

Udrejse Hjemrejse
04.15 Gilleleje Station 02.00
04.45 Helsingør Station ved Sundsiden 01.30
05.15 Hillerød Station ved busterminalen, Nordre Jernbanevej 01.05
05.40 Holte Station ved Stationsvej 00.45
05.55 Lyngby Station ved Jernbanepladsen 00.30
Fold køreplanen ud Skjul køreplanen

Dagsprogram

1. dag: Gennem Tyskland

Med færgen fra Gedser til Rostock kommer vi til Tyskland, og ombord nyder vi den store brunchbuffet. Turen går sydover gennem Østtyskland, og undervejs fortæller rejselederen om de spændende dage, der venter os i Slovenien. Vi spiser middag og overnatter i Sydøsttyskland.  

Inkluderede måltider: Frokost og middag.

2. dag: Gennem Østrig til Slovenien

Dagen byder på en smuk køretur gennem Sydtyskland og Østrig. Vi holder frokostpause undervejs og ankommer om aftenen til den skønne by Bled, der ligger flot ved den idylliske sø af samme navn. Med cirka 11.000 fastboende indbyggere er Bled meget mere end bare en turistby. Aftenens middag nyder vi sammen i restauranten på vores gode 4-stjernede hotel.

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og middag.

Hotel Park i Bled.

Hotel Park i Bled.

3. dag: Byvandring i Bled og panoramatur i de Julianske Alper

Vi starter dagen med at se lidt nærmere på Bled, som ligger lige ud til den smukke sø. Højt på et klippeplateau ligger en gammel borg med en fænomenal udsigt over søen. Midt i søen er en lille ø med en kirke. I området langs søen er der mange cafeer og restauranter, hvor der serveres italiensk kaffe, gode velskænkede fadøl og lækker is. Det er et dejligt rekreativt område, som indbyder til en spadseretur rundt om søen eller en tur op ad bjerget til borgen. 

Midt på formiddagen kører vi en panoramatur til de Julianske Alper, som vi finder i den nordvestlige del af Slovenien. Alpeområdet dækker cirka 40% af landet, og det højeste bjerg Triglav er 2.864 meter højt - og faktisk pryder Triglavs tre tinder både Sloveniens flag samt våbenskjold. Vi kommer igennem den berømte skisportsby Kranjska Gora, inden vi fortsætter ind i Italien. Her når vi byen Tarvisio, som ligger i et fantastisk smukt naturområde, og hvor der bliver mulighed for at finde lidt sen frokost på egen hånd. Vi nyder de flotte naturscenerier og får lungerne fyldt med frisk bjergluft, inden vi sidst på eftermiddagen er tilbage i Bled. Her er der tid til lidt afslapning, inden vi mødes til aftenens middag. 

Inkluderede måltider: Morgenmad og middag.

Idylliske Bled.

Idylliske Bled.

4. dag: Ljubljana

Ljubljana kaldes Europas hyggeligste hovedstad og ligger blot én times kørsel fra Bled. Den atmosfærefyldte by har været hovedstad i det selvstændige Slovenien siden 1991. Østrigerne kaldte byen Laibach og regerede her frem til 1918, hvorfor man ser et utal af smukke og østrigsk inspirerede jugendhuse langs floden Ljubljanica. De italienske cafeer langs floden og den afslappede stemning gør, at man føler sig godt tilpas her. Vi tager på en lille byvandring, hvor vi ser nogle af de pragtfulde bygninger i den historiske bydel, den karakteristiske dragebro og Presernov-torvet. Ved floden er der mange gode restauranter, hvor du har mulighed for at spise frokost til en overkommelig pris. Vi kører tilbage til Bled sidst på eftermiddagen.

Inkluderede måltider: Morgenmad og middag.

Livet nydes langs Ljubljanica-floden.

Livet nydes langs Ljubljanica-floden.

5. dag: Fra Bled via Postojna til Portoroz

Efter nogle skønne dage i Bled er det nu tid til at flytte sydpå mod Adriaterhavet. Den nordlige del af Istrien-halvøen hører til Slovenien, mens den sydlige del hører til Kroatien. Undervejs besøger vi de imponerende drypstenshuler, Postojnagrotterne, som er en af Sloveniens største turistattraktioner. Grotterne er i tidens løb blevet besøgt af mere end 30 millioner mennesker. Med et lille tog kører vi ind i den forunderlige underjordiske verden af stalagmitter og stalakitter i en af Europas største drypstenshuler. Rundturen i grotterne foregår til fods, og vi skal gå ca. 1.500 meter ad gode stier, men med nogle trapper. Turen er derfor ikke egnet for dårligt gående. Det er en imponerende oplevelse at gå rundt inde i grotterne, hvor der altid er otte grader og helt vindstille.

Efter det spændende besøg fortsætter vi ud mod feriebyen Portoroz, som ligger lidt syd for Piran ud til det azurblå Adriaterhav. Her finder vi os til rette på det gode Hotel Histrion, der ligger direkte tud til vandet, og om aftenen slapper vi af og nyder hotellets middagsbuffet.

Inkluderede måltider: Morgenmad og middag.   

De imponerende stalagmitter og stalaktitter i Postojna-grotterne.

De imponerende stalagmitter og stalaktitter i Postojna-grotterne.

6. dag: Panoramasejltur på Adriaterhavet med frokost ombord

Efter morgenmaden tager vi ind til Portoroz, der er anlagt som en decideret ferieby med mange hoteller og faciliteter, såsom pools, wellnesscentre, lystbådehavn, casino samt flere restauranter og barer. Herfra skal vi på en afslappende sejltur på Adriaterhavet. 

Ved det røde fyrtårn går vi ombord på skibet Svetko, som er et solidt træskib med plads til 73 personer. Vi sejler langs den slovenske riviera forbi byerne Piran, Izola og Koper, mens vi får serveret en dejlig frokost bestående af tørret skinke, ost og brød, fiskemenu med kartofler samt rød- og hvidvin, vand og juice. Vi lægger til i Pirans havn, hvor vi har et kort ophold, inden vi sejler retur til Portoroz. Vi er tilbage først på eftermiddagen, og resten af dagen er til fri disposition - måske frister et dyp i poolen?

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og middag.

Piran ligger skønt ved den slovenske riviera.

Piran ligger skønt ved den slovenske riviera.

7. dag: Piran 

I dag kører vi ind til den charmerende, gamle venetianske by Piran - vi nåede nemlig ikke at se det hele i går. Mange af byerne på Istrien-halvøen er anlagt i italiensk stil med et centralt torv, smalle gader, trapper og kirketårne i samme stil, som vi ser i Venedig. Piran er utroligt velbevaret og særdeles hyggelig. Den centrale plads er Tartini-torvet, og herfra går vi ud på byvandring. Piran er et levende historisk monument, der næsten ser ud som i det 13. århundrede. Efter byvandringen har du god tid til at gå på opdagelse i de mange små spændende butikker eller nyde en forfriskning på en af byens cafeer. Måske lokker en spadseretur ad promenaden, hvor der bades fra de store sten. Om eftermiddagen kører vi tilbage til Portoroz.

Inkluderede måltider: Morgenmad og middag.

Den charmerende, gamle venetianske by Piran.

Den charmerende, gamle venetianske by Piran.

8. dag: Østrig

I dag tager vi afsked med Portoroz og påbegynder hjemrejsen, der går gennem Østrig til vores overnatningshotel i Sydøsttyskland. 

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og middag.

9. dag: Hjemrejse

Efter dagens morgenmad tager vi hjemturens sidste etape og kører gennem Tyskland mod Rostock, hvor færgen sejler os fra Rostock til Gedser. Du har mulighed for at bestille den store middagsbuffet med drikkevarer inkluderet til færgeturen mod Danmark. Vi er tilbage i Danmark sidst på aftenen.

Inkluderede måltider: Morgenmad og frokost.

Hotelinformation

Hotel Park ****, Bled
VisSkjul

Hotel Park er et superlækkert, moderne og nyrenoveret 4-stjernet hotel med en smuk beliggenhed ved Bled sø. Hotellet har en skøn restaurant, som byder på en stor og alsidig morgen- og middagsbuffet. Derudover er der en stor lounge, bar, pool og sauna på stedet. 

Værelser

Vi bor i pæne dobbelt- og eneværelser, og alle værelser har balkon samt tv, telefon, minibar, gratis WiFi og badeværelse med hårtørrer. Værelserne har udsigt til parken.  
Velkommen til Hotel Park.
Velkommen til Hotel Park.
Eksempel på dobbeltværelse med udsigt til parken.
Eksempel på dobbeltværelse med udsigt til parken.
Indendørs pool på Hotel Park.
Indendørs pool på Hotel Park.
Udsigt over Bled Sø fra spaens terrasse.
Udsigt over Bled Sø fra spaens terrasse.

Hotel Histrion ****, Portoroz
VisSkjul

Hotel Histrion ligger direkte ud til det azurblå Adriaterhav nær det tidligere San Bernardin-kloster og den tilhørende lille lille kirke. Fra hotellet er der cirka to kilometer til Piran samt cirka 1,3 kilometer til centrum af Portoroz. På hotellet finder du 276 værelser samt et stort udbud af facilieter, såsom udendørs og indendørs pool, restauranter, bar og reception med adgang til sikkerhedsboks. Hotellet ligger i direkte tilknytning til Laguna Water Park, der er kystens største indendørs poolområde. Gæster på Hotel Histrion har adgang til stranden på søsterhotellet Vile Park.

Værelser

Alle værelser har balkon med udsigt til lagunen eller lystbådehavnen, aircondition, telefon, TV, gratis WiFi, minibar og badeværelse med badekar eller bruseniche og hårtørrer.

Læs mere om hotellet her.