Lokale smags- oplevelser!

Skønne Skåne · Sveriges spisekammer

Busrejser
4 Dage

Tag med os til Sverige og skønne Skåne, der er fyldt med smukke naturoplevelser, svensk landidyl, store kulturelle og historiske oplevelser samt masser af smagfulde lokale godbidder.

Da Harald Blåtand var konge af Danmark, var Skåne en del af det danske rige  - helt indtl indtil svenskekrigene i 1600-tallet, hvor danskerne blev besejret og måtte afstå Skåne, Halland og Blekinge til de overlegne svenskere. Området som i bogstaveligste forstand ligger i Københavns baghave, blot adskilt af Øresund, byder på et væld af oplevelser. Vi har sammensat en skøn lille rejse, hvor vi skal mærke historiens vingesus og opleve nogle af...

Tag med os til Sverige og skønne Skåne, der er fyldt med smukke naturoplevelser, svensk landidyl, store kulturelle og historiske oplevelser samt masser af smagfulde lokale godbidder.

Da Harald Blåtand var konge af Danmark, var Skåne en del af det danske rige  - helt indtl indtil svenskekrigene i 1600-tallet, hvor danskerne blev besejret og måtte afstå Skåne, Halland og Blekinge til de overlegne svenskere. Området som i bogstaveligste forstand ligger i Københavns baghave, blot adskilt af Øresund, byder på et væld af oplevelser. Vi har sammensat en skøn lille rejse, hvor vi skal mærke historiens vingesus og opleve nogle af de danske aftryk, som findes i området. Vi skal besøge store attraktioner, såsom den fornemme gamle domkirke i Lund, rokokoslottet Övedskloster Slott, det gamle benediktinerkloster Bosjökloster samt den unikke middelalderborg Glimmingehus, som blev bygget af danske Jens Holgersen Ulfstand i 1499.

Vi bliver lokket af gyldne klitter og naturperler, når vi blandt andet besøger Stenshuvud Nationalpark med Skånes paradisiske sandstrande, og skal på udflugt ad veje, der snor sig igennem det idylliske landskab, hvor vi hele tiden er omgivet af slotte, herregårde og frugtplantager. 

Skåne er kendt som Sveriges spisekammer, og nogle af verdens bedste kokke kommer herfra - måske fordi de er vant til at arbejde med de mange lokalt producerede specialiteter, som findes i hele regionen. Vi har krydret rejsen med smagfulde lokale lækkerier, og vi skal blandt andet smage på cider på en lokal frugtplantage, vin hos nordens største vinproducent Nordic Winery, lavendelis hos Österlenkryddor og øl på Malmö Brewing Co & Taproom.

Vores udgangspunkt er det historiske Hotel Svea i Simrishamn, der ligger midt i byens hjerte helt ned til havet og den charmerende lystbådehavn. Her kan du nyde den gamle bydel med de brostensbelagte gader fyldt med smukke gamle huse. Hotel Svea er desuden kendt for sit gode køkken, som tager udgangspunkt i skånske retter tilsat et moderne tvist og selvfølgelig baseret på årstidens lokale råvarer.

Glæd dig til denne lille skønne smuttur til Sverige, der byder på oplevelser for alle sanser i et område, som engang blev betragtet som Danmarks rigeste landsdel. Her er smukt som et maleri, skåningerne er venlige, og området er på mange måder som et særskilt lille land med eget flag og sproglige kendetegn.

 
Kort - Skønne Skåne - Sveriges spisekammer - Sommer 2021

Datoer og priser

Vent lidt, mens vi finder datoer og priser

Tillæg pr. person

Eneværelse
1.099,-
Afbestillingsforsikring
450,-
Obl. administrationstillæg
89,-

Rabat pr. person

Brorabat · Rejsende fra Bornholm, Fyn eller Jylland
250,-

Inkluderet i prisen

 • Inkluderet i prisen
 • 4-stjernet bus, inkl. pladsreservation og WiFi
 • 3 nætter i Simrishamn på Hotel Svea***+
 • 3 x morgenmad (2.-4. dag)
 • 1 x frokost (3. dag)
 • 3 x middag (1.-3. dag)
 • Besøg på Malmöhus Slott, inkl. entré og rundvisning med lokalguide
 • Byvandring i Lund med lokalguide
 • Besøg i Lunds domkirke
 • Besøg på Övedskloster, inkl. entré og rundvisning med lokalguide
 • Besøg på Bosjökloster, inkl. entré og rundvisning med lokalguide
 • Besøg i Eslöv Spettkakaka bageri, inkl. smagsprøve
 • Besøg på æbleplantage i Kivik, inkl. smagsprøve på cider
 • Udflugt til Stenshuvud Nationalpark
 • Besøg i den engelske have i Svabesholm, inkl. entré og rundvisning med lokalguide
 • Besøg på middelalderborgen Glimmingehus, inkl. entré og rundvisning med lokalguide
 • Besøg på Nordic Winery, inkl. rundvisning, vinsmagning og kaffe og kage
 • Besøg på slægtsgården Gunnarshögs
 • Besøg på Österlenkryddor, inkl. rundvisning og smagsprøve på prisbelønnet is
 • Besøg på Malmø Brewing Co & Taproom, inkl. prøvesmagning af 5 slags øl
 • Dansktalende rejseleder på hele rejsen

Opsamling på busrejser

Start din rejse på et af vores mange opsamlingssteder. Fold køreplanen ud for at se alle ruter og opsamlingstider.

Hovedrute 31 · Sverige

Udrejse Hjemrejse
08.00 Kalundborg Bane 18.45
08.15 Svebølle Center 18.30
08.30 Jyderup Bane 18.15
09.00 Holbæk Bane ved Jernbanevej 6 17.45
09.30 Roskilde, tæt ved banegården på hjørnet af Køgevej/Ny Østergade 17.15
09.45 Høje-Taastrup Station, Banestrøget ved taxiholdepladsen 17.00
10.15 København, Sjælør Station 16.30
Fold køreplanen ud Skjul køreplanen

Dagsprogram

1. dag: Skånes store historiske seværdigheder 

Sæt dig godt til rette i vores komfortable bus og nyd turen over Øresundsbroen til Malmø. Malmø er i dag Sveriges tredjestørste by, men var faktisk også gennem flere hundrede år Danmarks næststørste by.

Med bussen kører vi ind til centrum, hvor vi skal besøge Malmöhus Slott - en stor historisk seværdighed, der har været skiftevis på danske og svenske hænder. Oprindeligt var slottet blot et mindre kastel, som blev opført i år 1436 af Erik af Pommern, der dengang var konge af både Danmark, Norge og Sverige. Sidenhen blev kastellet dog jævnet med jorden, og i 1537 opførte Christian III en fæstning, der blev ødelagt af en brand i 1870. I 1937 blev Slottsholmen genopbygget i sin nuværende form. Bygningerne har igennem årene været brugt både som fæstning, fængsel og residens for kongelige og er nu hjemsted for en række spændende museer. I selskab med en lokalguide bliver vi vist rundt på slottet og hører spændende historier fra det historiske sted.

Efter rundvisningen på Malmöhus Slott, bliver der tid til at spise frokost på egen hånd, inden vi fortsætter nordover til den lille charmerende by Lund, hvor vi midt i byens idylliske centrum skal besøge den fornemme gamle domkirke. Kirken, der kan dateres til 1145, er en imponerende oplevelse og har i middelalderen været sæde for Europas ældste og største ærkebiskopdomme.

Fra Lund fortsætter vi mod øst og dagens sidste store oplevelse; det skånske slot Övedskloster, som er en af Sveriges mest fornemme rokokobygninger. Slottet blev opført i slutningen af 1700-tallet af Hans Ramel og drives i dag som et moderne land- og skovbrug af slægtens niende generation. I selskab med en af slottets medarbejdere skal vi rundt på selve slottet og se nogle af de smukkeste værelser, ligesom vi kommer igennem den smukke have.

Sidst på eftermiddagen fortsætter vi til Simrisham, hvor vi skal bo i det eftertragtede område Österlen på det historiske familiehotel Svea, der ligger midt i byens hjerte blot få meter til den charmerende lystbådehavn. Middagen nyder vi sammen i Restaurant Piraten, som er kendt for sit gode skånske køkken. 

Inkluderede måltider: Middag.

Malmöhus Slott - en stor historisk seværdighed, der har været skiftevis på danske og svenske hænder.

Malmöhus Slott - en stor historisk seværdighed, der har været skiftevis på danske og svenske hænder.

2. dag: Bosjökloster, spettkaka og æblecider

Efter morgenmaden er vi klar til nye eventyr, og vi starter dagen med at køre til Bosjökloster, der ligger smukt på en landtange i Ringsjön. Klostret blev formentligt anlagt omkring år 1080 og var engang et af Skånes rigeste benediktinerklostre. Bosjökloster ligger idyllisk i mageløse omgivelser, og frem til reformationen i 1536 var det nonner, der boede i klosteret.

I selskab med en lokalguide skal vi rundt på dele af slottet, og undervejs hører vi historier, hvor du blandt andet kan blive klogere på tiden, da klostret var beboet af nonner. Vi skal også besøge den smukke slotspark, som byder på både en rosengård, en urtehave, haveterrasser med et overvældende blomsterflor og en park, hvor man kan finde et egetræ, der menes at være ca. 1.000 år gammelt. Vi hører også om slottets drift og det enorme vedligeholdelsesarbejde, der finder sted for at holde slottet flot og præsentabelt.

Efter rundvisningen har du tid på egen hånd, hvor du blandt andet kan besøge stedets café eller restaurant og måske nyde din frokost i de dejlige omgivelser. Først på eftermiddagen fortsætter vi til den skånske slette, hvor vi i Eslöv skal besøge det lokale Spettkaka-bageri. Vi får fortalt stedets historie, som går mere end 50 år tilbage, ser bageriet og hører om fremstillingen af den populære Spettkaka. Vi får selvfølgelig også lov til at smage, inden vi fortsætter dagens udflugt til Hanøbugten, hvor vi syd for byen Kivik finder et væld af æbleplantager, som breder sig ud mod bugtens hvide strande.

I Kivik skal vi naturligvis besøge byens mosteri, der har eksisteret siden 1888. I dag drives stedet af familiens fjerde generation, og vi skal selvfølgelig på en guidet rundtur i Æblets hus, plantagerne og besøgshaverne. Vi slutter rundvisning med at smage på de populære cidere, som er fremstillet af områdets frugt og bær. 

Inkluderede måltider: Morgenmad og middag.

Bosjökloster ligger idyllisk i mageløse omgivelser.

Bosjökloster ligger idyllisk i mageløse omgivelser.

3. dag: Naturoplevelser i særklasse, middelalderborgen Glimmingehus og vineriet Nordic Winery

I dag kører vi til den nærliggende Stenshuvud Nationalpark, som i 1900-tallet var et åbent landskab skabt af græssende kreaturer og mennesker, der udnyttede skovens ressourcer. I midten af det 19. århundrede groede Stenshuvud til, men i dag er dyrene tilbage og med til at holde landskabet åbent.

Med bussen kører vi til hovedindgangen til nationalparken ved Södra Mellby og fortsætter til et parkeringsområde, hvor der også findes et lille besøgscenter. Her kan du blive meget klogere på, hvad der findes i parken. Stenshuvud Nationalpark er fortrinsvis domineret af løvskov og mod syd sandede heder, enge og lange sandstrande. Dyrelivet er rigt, og er du heldig, kan du opleve forskellige fugle, rådyr, elg, mår, grævling, kanin, hare og hasselmus, som er nationalparkens symboldyr. I parken findes mange forskellige planter og ikke mindre end 600 slags blomster. Har du lyst, kan du gå med rejselederen ned til den nærliggende strand (ca. 600 meter), som er en af Skånes smukkeste og fineste sandstrande.

Fra Stenshuvud Nationalpark fortsætter vi dagens udflugt til den engelske have i Svabesholm. I selskab med en lokalguide skal vi rundt i haven, som er en perle inspireret af engelsk romantik med en overflod af blomster, særligt engelske roser. Vi ser klassiske og kreative blomsterbede og nyder de liflige dufte, inden vi spadserer til den nærliggende Svabesholm Kungsgård. Her spiser vi en lokal frokost baseret på årstidens råvarer i den hyggelige café, som ligger i gårdens længe, der tidligere fungerede som vognskur.

Godt mætte fortsætter vi udflugten til den gamle middelalderborg Glimmingehus, som blev opført af danskeren Jens Holgersen Ulfstand, der var ridder, rigsråd, lensherre på Gotland og admiral i den danske flåde. Borgen blev bygget i 1499, og dengang var det almindeligt, at adelen og velhavende familier lod deres boliger bygge i sten for at beskytte sig mod eventuelt bondeoprør. Vi bliver vist rundt af stedets lokalguide og hører historien om Nordens bedst bevarede middelalderborg.

Dagens sidste besøg er på det topmoderne Nordic Winery, hvor vi skal lære om vinproduktion lige fra høst af drue til aftapning af vinene. Vi ser, hvor de opbevarer de store egetræstønder, og kommer igennem hele produktionsanlægget, inden vi slutter i stedets smukke vinbar. Her smager vi selvfølgelig på de liflige dråber, og har du lyst får du også mulighed for at købe en flaske eller to med hjem. Inden vi siger farvel til det særlige vinsted bliver vi budt på eftermiddagskaffe og kage. 

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og middag.

Stenshuvud Nationalpark byder på lange paradisiske sandstrande.

Stenshuvud Nationalpark byder på lange paradisiske sandstrande.

4. dag: Slægtsgården Gunnarshögs, krydderier og øl

Efter morgenmaden er det blevet tid til at sige farvel til vores hyggelige Hotel Svea og Simrishamn. Du har dog endnu nogle dejlige oplevelser til gode i det svenske, og efter blot en halv times kørsel fra Simrishamn stopper vi ved den gamle slægsgård Gunnarshög.

Gården har tilhørt familien Nilsson siden 1897 og har igennem årene udviklet sig fra en traditionel landbrugsejendom til en stor virksomhed med produktion af rapsolie. Vi hører om Österlens gule guld, og i stedets hyggelige gårdbutik kan du købe de koldpressede olier, ligesom der også sælges sennep, eddike, krydderier og honning.

Efter besøget på Gunnarshögs venter endnu en smagfuld oplevelse, når vi besøger Österlenkryddor, der har specialiseret sig i at dyrke økologiske krydderier fra deres landbrugssted. Her møder vi dedikerede mennesker, der brænder for kvalitet og oplevelser med smag og kreativitet i fokus.

Vi besøger Österlenkryddors butik med de unikke krydderier og smager den prisvindende lavendelis. Herfra fortsætter vi mod Malmø, hvor du får tid på egen hånd til frokost inden dagens sidste store oplevelse på Malmø Brewing Co & Taproom. Et ølbryggeri, der har eksisteret siden 2010, og som, udover det lokale øl der brygges i huset, også indeholder internationale øltyper. Vi bliver vist rundt på stedet og slutter med at smage fem meget forskellige øltyper. Tilbage i bussen går snakken sikkert livligt om rejsens oplevelser, mens vi kører via Øresundsbroen tilbage til opsamlingsstederne. 

 Inkluderede måltider: Morgenmad.

På Gunnarshög er de mestre i olie fra i Österlens gule guld.

På Gunnarshög er de mestre i olie fra i Österlens gule guld.

Hotelinformation

Hotel Svea ***+, Simrishamn
VisSkjul

Glæd dig til at bo på Hotel Svea, der er beliggende i en historisk bygning på 1800-tallet. I dag fremstår Hotel Svea som et moderne og hyggeligt hotel med 60 værelser fordelt på tre etager. Hotellet ligger i hjertet af Österlen i fiskerbyen Simrishamn direkte ned til havet og den charmende lystbådehavn.

Hotel Svea er kendt for sit gode køkken med det bedste fra det skånske køkken, og fra Restaurant Piraten kan du udover maden nyde den storslåede havudsigt. Desuden byder hotellet på elevator, en hyggelig gårdhave med loungemøbler, bar og Relax Thai Spa med sauna. 

Værelser 

Vi bor i dobbeltværelser på 18-22m2 med telefon, tv, gratis WiFi samt badeværelse med hårtørrer. Værelserne har enten havudsigt eller udsigt til hotellets hyggelige gårdhave. 

Læs mere om hotellet her.

Velkommen til Hotel Svea i Simrishamn.
Velkommen til Hotel Svea i Simrishamn.
Restauranten på Hotel Svea.
Restauranten på Hotel Svea.
Udsigten fra restauranten på Hotel Svea.
Udsigten fra restauranten på Hotel Svea.
Hotel Svea har en hyggelig gårdhave.
Hotel Svea har en hyggelig gårdhave.
Eksempel på dobbeltværelse med havudsigt på Hotel Svea.
Eksempel på dobbeltværelse med havudsigt på Hotel Svea.
Eksempel på dobbeltværelse med terrasseudsigt på Hotel Svea.
Eksempel på dobbeltværelse med terrasseudsigt på Hotel Svea.