Inkl. stort udflugts- program

Stockholm · Storbyferie · 2023

Busrejser
5 Dage

Tag med på en hyggelig busrejse til Stockholm, der udover en grundig introduktion til den charmerende storby også byder på besøg på Drottningholm Slot, Vasamuseet og Skansen.

Stockholm kaldes for Nordens Venedig, og kælenavnet er velvalgt. Byen er bygget over 14 øer, der forbindes af 54 broer, og er omgivet af vand på alle sider. 

Stockholm er blandt Europas smukkest beliggende hovedstæder med ikke mindre end tre forskellige steder på UNESCOs Verdensarvsliste: Vikingebyen Birka, Drottningholm Slot og Skogskyrkogården. Byen er fyldt med flotte bygningsværker og imponerende kulturskatte fra forskellige historiske epoker. Gamla Stan er den ældste bydel, og her oser der...

Tag med på en hyggelig busrejse til Stockholm, der udover en grundig introduktion til den charmerende storby også byder på besøg på Drottningholm Slot, Vasamuseet og Skansen.

Stockholm kaldes for Nordens Venedig, og kælenavnet er velvalgt. Byen er bygget over 14 øer, der forbindes af 54 broer, og er omgivet af vand på alle sider. 

Stockholm er blandt Europas smukkest beliggende hovedstæder med ikke mindre end tre forskellige steder på UNESCOs Verdensarvsliste: Vikingebyen Birka, Drottningholm Slot og Skogskyrkogården. Byen er fyldt med flotte bygningsværker og imponerende kulturskatte fra forskellige historiske epoker. Gamla Stan er den ældste bydel, og her oser der af middelalderlig atmosfære i de krogede, brostensbelagte gader med de smukke, skæve huse, der er nænsomt restaureret. Overalt ser du gamle klosterhvælvinger, grønne baggårde og charmerende gader, der er fyldt med spændende butikker med svensk design, kunstgallerier, cafeer og hyggelige restauranter. Stockholm byder også på et væld af gamle, velholdte slotte, kirker, smukke tårne og statelige spir, som vidner om den mere end 700 år gamle kulturhistorie. Lad dine sanser gå på opdagelse i byen på havet, der med sine 26 parker også er ganske grøn.

På rejsen har vi desuden inkluderet et stort og spændende udflugtsprogram, der viser dig noget af alt det bedste ved Stockholm. Vi skal naturligvis på byrundtur, men derudover skal vi også besøge Vasamuseet, friluftsmuseet Skansen på Djurgården, sejle gennem den stockholmske skærgård samt på rundvisning på Drottingholm Slot.

Datoer og priser

Vent lidt, mens vi finder datoer og priser

Tillæg pr. person

Eneværelse
1.400,-
Afbestillingsforsikring
350,-
Obl. administrationstillæg
89,-

Rabat pr. person

Brorabat · Rejsende fra Bornholm, Fyn eller Jylland
250,-

Inkluderet i prisen

 • 4-stjernet bus, inkl. pladsreservation og WiFi
 • 5-stjernet bus, inkl. pladsreservation og WiFi: 15/9-2023
 • Afr. 25/8 og 1/9: 4 nætter i Stockholm på Clarion Hotel Amaranten**** 
 • Afr. 15/9: 4 nætter i Stockholm på Clarion Hotel Stockholm**** 
 • 4 x morgenmad (2.-5. dag)
 • 3 x frokost (1., 2. og 5. dag)
 • 2 x middag (1. og 4. dag)
 • Pause i bolsjebyen Gränna
 • Byrundtur i Stockholm
 • Besøg på Skansen
 • Besøg på Vasamuseet
 • Rundvisning ved Drottingholm Slot
 • Sejltur i den stockholmske skærgård til Drottingholm Slot
 • Pause ved Bergs sluser ved Gøtakanalen
 • Dansktalende rejseleder på hele rejsen

Køreplaner

Start din rejse på et af vores mange opsamlingssteder. Fold køreplanen ud for at se alle ruter og opsamlingstider.

Bemærk: Opsamling i Holte ændret til Birkerød Station

Grundet vejarbejde er opsamlingsstedet ved Holte Station ændret til Birkerød Station. Dette gælder for afrejser til og med den 9/8 2023.

Hovedrute 30 · Norden

Udrejse Hjemrejse
06.15 Roskilde ved hjørnet af Køgevej og Ny Østergade 20.45
06.30 Høje Taastrup Station ved Banestrøget og taxiholdepladsen 20.15
07.00 Valby Station ved Lyshøjgårdsvej nr. 73 (busholdepladsen) 20.00
07.30 Holte Station ved Stationsvej 19.30
08.00 Hillerød Station ved busterminalen, Nordre Jernbanevej 19.00
08.30 Helsingør Station ved Sundsiden 18.30
Fold køreplanen ud Skjul køreplanen

Bemærkninger

Passer rejsen til dig? 

Denne rejses program passer til dig, der er almindelig godt gående. Det svarer til, at du kan gå i et tempo på ca. 4 kilometer på 1 time.
 
Er du mindre godt gående, anbefaler vi rejserne under vores koncept ”I ro og mag”. Her er rejsernes program tilpasset dig, der ikke er så godt til bens.
 
Se alle ”I ro og mag”-rejser her.

Dagsprogram

1. dag: Langs Vättern til Stockholm

Fra København kører vi i vores bekvemme bus til Helsingør, hvor vi tager færgen til Helsingborg. Nu skal vi se grantræer - og dem er der mange af - på vej mod Gränna ved den store sø Vättern. Det er blandt andet her i Gränna, du kan købe de berømte hvid- og rødstribede polkagrise.

Vi spiser frokost i bolsjebyen, og først på aftenen ankommer vi til Stockholm. Middagen nyder vi på hotellet.

Inkluderede måltider: Frokost og middag.

I Gränna har du mulighed for at købe de klassiske polkagrise.

2. dag: Byrundtur og Skansen

Der mangler ikke noget på hotellets store morgenbord, og med energidepoterne fyldte er vi klar til en byrundtur med bus og til fods gennem Stockholm. Vi skal blandt andet se de mange pragtfulde bygninger: Stockholms Slot, Stadshuset, Riddarholmskirken, hyggelige Gamla Stan og meget andet.

Efter byrundturen besøger vi frilandsmuseet Skansen og spiser frokost i de historiske omgivelser. Her er mulighed for at besøge åbne værksteder, dyreparken med nordiske dyr og historiske bygninger.

Vi er tilbage på hotellet sidst på eftermiddagen. Middagen er i dag på egen hånd, men rejselederen er selvfølgelig behjælpelig med gode restaurantforslag.

Inkluderede måltider: Morgenmad og frokost.

Frilandsmuseet Skansen.

3. dag: Vasaskibet

Dagens højdepunkt er besøget på Vasamuseet. Krigsskibet Vasa kæntrede kort efter stabelafløbningen i 1628. Heldigvis var det senere muligt at bjerge skibet, og efter at have været konserveret i havvand kunne skibet restaureres. Det er en af de mest betydelige attraktioner i hele Norden. Vi besøger Vasamuseet fra morgenstunden, hvor der er færrest gæster. 

Resten af dagen er der mulighed for at udforske Stockholm på egen hånd. Tag eksempelvis en af turbådene rundt om Djurgården.

Aftenens middag er på egen hånd, så du kan gå ombord i Stockholms store restaurantudbud. Rejselederen kommer gerne med forslag til gode spisesteder.

Inkluderede måltider: Morgenmad.

Det imponerende Vasaskib.

Det imponerende Vasaskib.

4. dag: Drottingholm Slot og sejltur i skærgården

I dag skal vi opleve Kongeparrets residens, det flotte gamle lystslot Drottningholm - og den smukkeste måde at komme dertil er via vandvejen. 

Vi stiger ombord på en turbåd i centrum af Stockholm, og herefter venter en times sejlads i den stockholmske skærgård, inden vi kommer frem til Drottningholm Slot, der ligger på øen Lövön.

Drottingholm Slot blev bygget omkring 1750 som et lystslot. I dag er det optaget på UNESCO´s verdensarvsliste, da det er et af de mest velbevarede slotte og er repræsentativt for kongelig arkitektur fra den tid. Det meste af 1800-tallet blev slottet brugt som det svenske kongehus´ primære sommerresidens. I 1981 flyttede det svenske kongehus ind på slottet, og det er i dag kongeparrets permanente bolig.  

Bag slottet finder du en stor franskinspireret barokhave med terrasser, damme og talrige skulpturer, hvoraf nogle er krigsbytte fra Frederiksborg Slot. I midten af 1700-tallet blev haven udvidet, og der blev bygget en kinesiskinspireret pavillon og et teater, som stadig bliver brugt, hvilket gør det til et af Europas ældste.  

Rejselederen tager os med på en rundvisning, hvor vi skal besøge slotsparken, den kinesisk inspirerede pavillon, det kongelige kapel og receptionshallen i selve slottet. 

Efter rundvisningen er der tid på egen hånd til at nyde det hele lidt mere. 

Opholdet i byen rundes af med en god middag på en historisk restaurant i Stockholms Gamla Stan. Denne romantiske bydel emmer af historie og atmosfære. En dejlig afslutning på et hyggeligt ophold i Nordens smukkeste hovedstad. 

Inkluderede måltider: Morgenmad og middag.

Drottningholm Slot ligger smukt ud til vandet.

Drottningholm Slot ligger smukt ud til vandet.

5. dag: Hjemrejse

Efter morgenmaden forlader vi Nordens Venedig og vender næsen mod Danmark. På et stykke af strækningen følger vi delvist Gøtakanalen, og vi holder en formiddagspause ved Bergs sluser, der blev anlagt som en del af kanalen. 

Frokosten spiser vi ved Vättern, inden vi i Helsingborg tager færgen tilbage til Danmark.

Inkluderede måltider: Morgenmad og frokost.

Hotelinformation

Clarion Hotel Amaranten ****, Stockholm
VisSkjul

Clarion Hotel Amaranten ligger centralt i Stockholm i bydelen Kungsholmen blot ti minutters gang (800 meter) fra stationen.

Her bor vi tæt på seværdigheder og shopping, og i gåafstand til hotellet findes både metro og sporvogne. På hotellet findes desuden restaurant og lobbybar.

Værelser

Vi bor i standard dobbelt- eller eneværelser. Alle værelser har tv, minibar, strygejern og strygebræt, gratis WiFi og eget badeværelse med hårtørrer. 

Receptionen på Clarion Amaranten.
Receptionen på Clarion Amaranten.
Restauranten i Clarion Amaranten.
Restauranten i Clarion Amaranten.
Sæt dig til rette og nyd en forfriskning i baren.
Sæt dig til rette og nyd en forfriskning i baren.
Fitnessområdet på hotellet.
Fitnessområdet på hotellet.
Saunaen på hotellet.
Saunaen på hotellet.
Standard dobbeltværelse på Clarion Amaranten.
Standard dobbeltværelse på Clarion Amaranten.

Clarion Hotel Stockholm ****, Stockholm
VisSkjul

Clarion Hotel Stockholm ligger centralt i Stockholm i bydelen Södermalm. Det tidligere arbejderkvarter er i dag Stockholms hippeste kvarter med smukke bygninger, brostensbelagte gader, gallerier, smarte restauranter og barer.

Så her bor vi tæt på seværdigheder og shopping og i gåafstand til metro. Lige ved hotellet ligger Eriksdalslunden, en park og en gammel kolonihaveforening, hvor det er skønt at tage en spadseretur.

På hotellet finder du også pools – både udendørs og indendørs, spa og wellness afdeling (mod betaling), loungebar samt restaurant.

Værelser 

Vi bor i standard dobbelt- eller eneværelser. Alle værelser har tv, minibar, strygejern og strygebræt, kaffe og tefaciliteter, gratis WiFi og eget badeværelse med hårtørrer og badekar eller bruseniche.

Velkommen til Clarion Hotel Stockholm.
Velkommen til Clarion Hotel Stockholm.
Sæt dig til rette i hotellets lounge.
Sæt dig til rette i hotellets lounge.
Udsigt fra restauranten.
Udsigt fra restauranten.
Morgenmadsbuffeten på hotellet.
Morgenmadsbuffeten på hotellet.
Der er en fin udsigt fra fitnessrummet på hotellet.
Der er en fin udsigt fra fitnessrummet på hotellet.
Eksempel på dobbeltværelse.
Eksempel på dobbeltværelse.