Sydsverige i en nøddeskal

Sydsverige i en nøddeskal · I Wallanders fodspor

Busrejser
3 Dage

Sydsverige er nærmest synonymt med røde ødegårde, som vi kender dem fra Astrid Lindgrens bøger. Men Sydsverige er også høje, slanke træer, blanke søer og små, farverige byer med brostensbelagte stræder. Alt dette oplever vi, når vi på denne rejse besøger Småland, Blekinge og Skåne. 

Tag med, og få et lille pusterum under de svenske trækroner, når vi rejser til skønne Sydsverige, hvor vi skal opleve alt det, vi forbinder med vores naboland. Vi indleder rejsen i Småland med skove, elge og autentisk, svensk idyl. Her besøger vi blandt andet Gränna, der er kendt som bolsjebyen, og hvor vi selvfølgelig...

Sydsverige er nærmest synonymt med røde ødegårde, som vi kender dem fra Astrid Lindgrens bøger. Men Sydsverige er også høje, slanke træer, blanke søer og små, farverige byer med brostensbelagte stræder. Alt dette oplever vi, når vi på denne rejse besøger Småland, Blekinge og Skåne. 

Tag med, og få et lille pusterum under de svenske trækroner, når vi rejser til skønne Sydsverige, hvor vi skal opleve alt det, vi forbinder med vores naboland. Vi indleder rejsen i Småland med skove, elge og autentisk, svensk idyl. Her besøger vi blandt andet Gränna, der er kendt som bolsjebyen, og hvor vi selvfølgelig besøger et bolsjekogeri, der fremstiller de kendte polkagrise. Ved den fortryllende Vätternsø venter en helt særlig oplevelse, når vi besøger øen Visingsö, der ligger smukt i den store sø. Rejsen fører os derefter videre sydover, hvor vi overnatter i Karlshamm, der ligger ud til Blekinges smukke skærgård. Vi afslutter vores hyggelige rejse i Skåne med at gå i den populære kriminalbetjent Kurt Wallanders fodspor i Ystads atmosfærefyldte gamle bydel.

Sæt dig godt til rette i vores behagelige, 4-stjernede bus, og nyd de smukke svenske landskaber passere forbi. På denne hyggelige smuttur oplever vi det bedste, Sydsverige har at byde på.

Kort - Sydsverige i en nøddeskal - Sommer 2019

Datoer og priser

Vent lidt, mens vi finder datoer og priser

Tillæg pr. person

Eneværelse · 2020
475,-
Eneværelse · 2021
495,-
Afbestillingsforsikring · 2020
180,-
Afbestillingsforsikring · 2021
189,-
Obl. administrationstillæg
89,-

Rabat pr. person

Brorabat · Rejsende fra Bornholm, Fyn eller Jylland
250,-

Inkluderet i prisen

 • 4 stjernet bus, inkl. pladsreservation og WiFi
 • 1 nat i Jönköping på Elite Stora Hotellet****
 • 1 nat i Karlshamn på First Hotel Carlshamn***
 • 2 x morgenmad (2.-3. dag)
 • 1 x frokost, inkl. vand og letøl (1. dag)
 • 1 x frokost (2. dag)
 • 2 x middag (1. og 2. dag)
 • Elgsafari i Markaryd
 • Besøg på Taberg-bjerget 
 • Besøg på bolsjekogeri i Gränna
 • Sejltur til Visingsö
 • Kumlabytur med hestetrukken vogn
 • Byvandring i Wallanders fodspor i Ystad 
 • Dansktalende rejseleder på hele rejsen

Opsamling på busrejser

Start din rejse på et af vores mange opsamlingssteder. Fold køreplanen ud for at se alle ruter og opsamlingstider.

Bemærk: Hjemrejsen er via Øresundsbroen, og derfor er der kun afsætning i København, Høje Taastrup og Roskilde. 

Hovedrute 33 · Norden

Udrejse Hjemrejse
06.15 Roskilde ved hjørnet af Køgevej og Ny Østergade 17.00
06.30 Høje Taastrup Station ved Banestrøget og taxiholdepladsen 16.30
07.00 København, Sjælør Station 16.00
07.30 Holte Station ved Stationsvej ---
08.00 Hillerød Station ved busterminalen, Nordre Jernbanevej ---
08.30 Helsingør Station ved Sundsiden ---
Fold køreplanen ud Skjul køreplanen

Bemærkninger

30/7-2021: I ro og mag - her sætter vi tempoet ned

Er du blandt dem, der synes, at det går lidt for stærkt på vores rejser? Så skal du vælge en ”I ro og mag”-dato. Her tager skruer vi ned for tempoet og tager ekstra hensyn, så alle kan være med.

Du kan læse mere om, hvad det betyder at rejse "I ro og mag" samt om kravene til din fysiske form under "Praktiske oplysninger".

Du kan se alle rejser, hvor vi tilbyder I ro og mag her.

 

Dagsprogram

1. dag: Småland, når det er bedst

Fra København kører vi til Helsingør, hvorfra vi sejler med Scandlines til Helsingborg. Vel ankommet i Sverige kører vi nordover, og allerede efter en god times tid befinder vi os i Markaryd midt i Smålands skovområde, hvor dagens første oplevelse melder sig. Med et lille tog skal vi ud at køre i et indhegnet skovområde for at opleve skovens konge, elgen, i sit helt naturlige miljø. Turen tager cirka en time, og undervejs fortæller togføreren om de store smukke dyr.

Tilbage på parkeringspladsen fortsætter vi med vores egen bus og laver en lille afstikker væk fra den travle E4 ind i et stille skovområde, hvor vi spiser frokost på en gård, som kan dateres helt tilbage til 1870. Den røde Emil fra Lønneberg-agtige gård ligger idyllisk i udkanten af skoven med en skøn udsigt over søen Tånneryds-dammen – mere smålandsk bliver det næppe. Efter en dejlig, svensk frokost kører vi tilbage på E4 og fortsætter nordover. Ti kilometer inden vi når Jönköping, kører vi op på Taberg-bjerget, som ligger 343 meter over havet. Herfra har du en enestående udsigt over byen og den smukke Vätternsø. Efter dette fotostop kører vi videre til centrum af Jönköping, hvor vi har rejsens første overnatning. Har du lyst, kan du efter aftenens middag på hotellet gå en tur ned til havnen, hvor der i sommermånederne er et stemningsfyldt folkeliv.  

Inkluderede måltider: Frokost og middag.

Majestætisk elg i Markaryd.

Majestætisk elg i Markaryd.


2. dag: Bolsjebyen Gränna og Visingsö

Efter morgenmaden forlader vi Jönköping og kører nordover langs Sveriges næststørste sø, Vättern, til Gränna. Byen oser af svensk idyl med de smukke træhuse, haver og brostensbelagte gader. Det er også her, at de kendte polkagrise blev til i 1859. Polkagrise er en slags bolsjestang, og den dag i dag fremstilles de stadig efter den gamle opskrift i byens bolsjekogerier. Vi besøger selvfølgelig et af dem og oplever det store udvalg i både farver og smage. Rejselederen fortæller også historien om den svenske eventyrer, Andrée, som forsøgte sig på en ballonfærd til Nordpolen, hvis historie på spændende vis er oprullet på byens museum.

Fra Gränna sejler vi med lille lokal færge ud til Visingsö, som ligger midt i Vätternsøen og byder på enestående naturoplevelser. Øen er 14 kilometer lang og tre kilometer bred, og tilbage i 1100-tallet var den faktisk sæde for den svenske konge. Øen har også været under kraftig indflydelse fra greveslægten Brahe, som herskede fra Visingsborg slot, hvis ruin du kan se i havnen. Vel fremme på øen kører vi traditionen tro en tur med ”remmelagen”, som er en vogn trukket af heste.

Med den hestetrukne vogn kører vi til Kumlaby, hvor vi gør et mindre stop ved byens gamle kirke, der kan dateres helt tilbage til 1100-tallet. Har du lyst, kan du gå op ad kirkens vindeltrappe og beundre udsigten over den smukke ø. Når vi kører tilbage mod havnen, går turen igennem en skov fyldt med egetræer. I middelalderen plantede man omkring 300.000 egetræer, så man var sikker på, at man havde nok af det massive træ til at forsyne den svenske flåde. I dag er der stadig et væld af disse træer tilbage, og i stedet for skibe bliver det kompakte egetræ blandt andet brugt til gulvbelægning og whiskytønder. Tilbage i havnen går vi til øens ældste restaurant, Solbacken, hvor vi skal nyde en frokost, kaffe og kage med en herlig udsigt til søen og slottet.

Først på eftermiddagen sejler vi tilbage til fastlandet, hvorfra vi i bus kører sydover gennem Småland til Karlshamn i Blekinge, hvor vi skal overnatte på et hotel med udsigt over den lille havn. Aftenens middag nyder vi sammen i hotellets restaurant. 

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og middag.

Idylliske Visingsö i Vättern.

Idylliske Visingsö i Vättern.


3. dag: I Wallanders fodspor

Fra Karlshamn fortsætter vi sydover et par timer, og nu befinder vi os i Skåne og områdets bedst bevarede middelalderby, Ystad. Her skal vi mødes med en lokalguide, og sammen går vi i Kurt Wallanders fodspor. Forfatteren til de populære krimier, Henning Mankell, boede selv i Ystad frem til sin død i 2015, og byen danner kulisse for stort set alle bøgerne. Vi besøger blandt andet Mariagatan, hvor Wallander bor, ligesom vi ser det fine klassiske Hotel Continental, som Wallander ofte besøger i bøgerne. Vi skal også forbi favoritrestauranten Pizzeriaet og Fridolfs Konditori, hvor Wallander ofte drikker kaffe. Efter vores interessante byvandring har du tid på egen hånd i den gamle bydel. Der er cirka 300 gamle bindingsværkshuse og flotte stenhuse fra middelalderen. 

Om eftermiddagen kører vi retur til København via Øresundsbroen. 

Inkluderede måltider: Morgenmad.

Hyggelige Ystad.

Hyggelige Ystad.


 

Hotelinformation

Elite Stora Hotellet ****, Jönköping
VisSkjul

Dejligt hotel beliggende centralt i en af Jönköpings smukkeste bygninger fra 1800-tallet med udsigt til Vätternsøen. Elite Stora Hotellet har gennemgået en omfattende renovering, hvor der også blev bygget til, så hotellet i dag rummer 167 værelser, gastropub og fitnessrum.

Værelser

Vi bor på standard dobbeltværelser på ca. 18-23m2 telefon, tv, kaffe- og tefaciliteter, gratis WiFi og badeværelse med hårtørrer. Mod tillæg kan der bestilles standard eneværelser på ca. 16m2.

Læs mere om hotellet her.

First Hotel Carlshamn ***, Karlshamn
VisSkjul

3-stjernet hotel med en central beliggenhed i gåafstand til havnen i Karlshamn. På hotellet findes restaurant, bar og wellnessafdeling med sauna.

Værelser

Vi bor i dobbeltværelser (ca. 20m2) med tv, telefon, skrivebord, stol, gratis WiFi og badeværelse med hårtørrer. Mod tillæg kan der bestilles eneværelser (ca. 18m2).

Læs mere om hotellet her. 

Praktiske oplysninger

Få svar på en række praktiske spørgsmål i forbindelse med din rejse.

Vigtig information om rejser "I ro og mag"

I ro og mag - her sætter vi tempoet ned

Er du blandt dem, der synes, at det går lidt for stærkt på vores rejser? Så skal du vælge en ”I ro og mag”-rejse. Her skruer vi tempoet ned og tager ekstra hensyn. Vores koncept ”I ro og mag” finder du på enkelte datoer på udvalgte rejsemål.

Du kan se alle rejser, hvor vi tilbyder I ro og mag her.

Tilpasset udflugtsprogram

På afgange med ”I ro og mag” har vi foretaget justeringer i programmet, så det passer bedre til dig, der ikke længere er så godt til bens. Vi holder eksempelvis lidt flere pauser på udflugterne og går i et roligt tempo, så alle kan være med. Hvor det er muligt, kører vi desuden med små turisttog gennem byerne i stedet for at tage på byvandring, ligesom at udflugtsmål kan blive ændret til et alternativ, hvis programmet er for strabadserende. Du skal dog kunne gå 500 meter uden pauser samt være forberedt på, at vi i løbet af en dag går 2-3 kilometer med pauser undervejs.

Udvalgte hoteller 

De hoteller, vi benytter, er som udgangspunkt ikke handicapvenlige, men vi  har sørget for, at hovedparten ikke har for mange trapper samt har elevator og en god beliggenhed. 

En ekstra hjælpende hånd

Som en ekstra service vil der altid være to rejseledere med på vores ”I ro og mag”-rejser, så der er en ekstra hjælpende hånd. Du skal selvfølgelig stadig være selvhjulpen for at deltage på rejserne. 

Værd at vide om de forskellige rejseformer, når du rejser "I ro og mag"

Busrejser: 

Vi gør opmærksom på, at du skal ind og ud af bussen flere gange i løbet af en dag, hvor der er 4-5 høje trin. På vores færgeoverfarter til blandt andet Tyskland er der elevator fra hvert dæk, men det er ikke muligt at få en eventuel medbragt rollator ud af bussens bagagerum og med op på passagerdækkene. Det er ikke tilladt at blive siddende i bussen under overfarten.

Flodkrydstogter:

Mange skibe har elevator, men på flere skibe går elevatoren ikke til soldækket. Her findes enten en trappe eller en trappe med dertilhørende stolelift. Dette fremgår under skibsbeskrivelsen på den enkelte rejse.
Når skibet lægger til kaj, kan det forekomme, at vi ligger uden på andre skibe i anden eller tredje række. Det betyder, at du skal gå over de andre skibe for at komme i land. Dette kan ikke altid undgås, samt at det ikke altid kan undgås, at man skal over soldækket for at komme i land.

Flyrejser:

Lufthavne kan være store, og der kan være langt at gå ud til gaten, ligesom at vi kan have mellemlandinger, hvor det er nødvendigt at gå gennem endnu en lufthavn. Vi anbefaler som altid at ankomme i god tid, så man uden for meget stress og jag, kan komme gennem check-in og sikkerhedskontrollen.

Har du spørgsmål til, om en given rejse passer til din fysiske form, er du altid mere end velkommen til at kontakte os.