Inkl. sejltur og TV-tårnet

Berlin · Julemarked · 2023

Busrejser
4 Dage

Når gadernes flotte juleudsmykning stråler og julemarkederne indtager pladser og stræder med hyggelige boder, glühwein og masser af gode muligheder for juleindkøb, er det for alvor juletid i Berlin. Ingen anden tysk by har så mange forskellige julemarkeder, og på denne rejse bor vi midt i byen på Alexanderplatz tæt på byens store seværdigheder og de mange fristelser.   

I juletiden i den tyske hovedstad vrimler det med traditionelle, sjove og anderledes julemarkeder, og varianterne spænder fra de klassiske markeder med strikvarer, kunsthåndværk, grillpølser og Glühwein til små genbrugs- og designerjulemarkeder, der kun har åbent en enkelt weekend.

På denne rejse bor vi midt på Alexanderplatz...

Når gadernes flotte juleudsmykning stråler og julemarkederne indtager pladser og stræder med hyggelige boder, glühwein og masser af gode muligheder for juleindkøb, er det for alvor juletid i Berlin. Ingen anden tysk by har så mange forskellige julemarkeder, og på denne rejse bor vi midt i byen på Alexanderplatz tæt på byens store seværdigheder og de mange fristelser.   

I juletiden i den tyske hovedstad vrimler det med traditionelle, sjove og anderledes julemarkeder, og varianterne spænder fra de klassiske markeder med strikvarer, kunsthåndværk, grillpølser og Glühwein til små genbrugs- og designerjulemarkeder, der kun har åbent en enkelt weekend.

På denne rejse bor vi midt på Alexanderplatz og har dermed et af byens største julemarkeder lige uden for døren. Tæt på hotellet ligger også det berømte julemarked på Gendarmenmarkt, der regnes for at være et af byens hyggeligste med sine mange boder med kunsthåndværk. Du kan også se frem til spændende udflugter, der er tilrettelagt, så vi også oplever byen efter mørkets frembrud, når lyskæderne stråler som stjerner på de store allér og boulevarder. 

Med hotellets gode beliggenhed har vi masser af shoppingmuligheder lige ved døren - fra de store, kendte varehuse og modebutikker til små specialbutikker og trendy genbrug. Berlin byder ganske enkelt på alt, hvad julehjertet kan begære.

Ekstraarrangement: Oplev Europas største showteater Friedrichstadt-Palast!

Når du bestiller rejsen, har du også mulighed for at købe billet til en aftenforestilling på Friedrichstadt-Palast. Showet, der er en institution i Berlin på linje med Moulin Rouge i Paris, byder på fantastiske kostumer, lysshow, musik, dans og akrobatik. Forestillingen starter klokken 19.30, og spilledagen oplyses cirka 14 dage før afrejse. Vi har reserveret gode pladser i salen, og billetterne ligger klar til udlevering af rejselederen på hotellet. Der er cirka 20 minutters gang fra hotellet til teatret i Friedrichstrasse, men rejselederen er også gerne behjælpelig med at bestille taxi eller anvise offentlige transportmidler. 

Datoer og priser

Vent lidt, mens vi finder datoer og priser

Tillæg pr. person

Eneværelse
800,-
Buffet Rostock-Gedser, inkl. øl, vin og vand ad libitum
175,-
Afbestillingsforsikring
220,-
Obl. administrationstillæg
89,-

Rabat pr. person

Brorabat · Rejsende fra Bornholm, Fyn eller Jylland
250,-

Ekstraarrangementer

Show på Friedrichstadt-Palast
395,-

Inkluderet i prisen

 • 4-stjernet bus, inkl. pladsreservation og WiFi
 • 3 nætter i Berlin på Hotel Park Inn Alexanderplatz****
 • 4 x morgenmad (1.-4. dag)
 • 1 x middag (1. dag)
 • Besøg på julemarkedet ved Gedächtniskirche
 • Besøg på julemarkedet på Gendarmenmarkt
 • Besøg på julemarkedet på Alexanderplatz
 • Byrundtur i Berlin 
 • Besøg i TV-Tårnet inkl. entré
 • Sejltur på Spreefloden
 • Aftentur gennem det oplyste Berlin
 • Kort besøg på julemarked i Rostock 
 • Dansktalende rejseleder på hele rejsen

Køreplaner

Start din rejse på et af vores mange opsamlingssteder. Fold køreplanen ud for at se alle ruter og opsamlingstider.

Hovedrute 1 · Gedser-Rostock t/r · Benyttes i 2023

Udrejse Hjemrejse
05.30 Roskilde, tæt ved banegården på hjørnet af Køgevej/Ny Østergade 21.00
05.45 Høje-Taastrup Station, Banestrøget ved taxiholdepladsen 20.45
06.30 Valby Station ved Lyshøjgårdsvej nr. 73 (busholdepladsen) - tilslutning af opsamlingsrute 7 20.15
06.45 Karlslunde ved motorvej (udrejse Circle K, vest / hjemrejse Shell, øst) 19.45
07.00 Ølby Station ved Netto 19.30
07.35 Tappernøje ved motorvej (udrejse Circle K, vest / hjemrejse Circle K, øst) - tilslutning af opsamlingsrute 4 og 5 19.00
07.45 Stensved, p-pladsen ved afkørsel 41 18.45
07.55 Højmølle Kro 18.30
08.15 Nykøbing Falster ved Cementen 18.15
08.30 Gedser ved Scandlines billetkontor 17.45

Opsamlingsrute 4 · Benyttes i 2023

Udrejse Hjemrejse
05.00 Kalundborg Banegård 21.00
05.15 Svebølle Center 20.40
05.30 Jyderup Banegård 20.30
05.50 Ruds-Vedby Banegård 20.15
06.05 Slagelse, Nordre Stationsvej 20.00
06.20 Sorø Busterminal, Rådhusvej 19.45
06.40 Fuglebjerg ved kirken 19.30
07.00 Næstved ved banegårdspladsen 19.15
Skift i Tappernøje til hovedrute

Opsamlingsrute 5 · Benyttes i 2023

Udrejse Hjemrejse
05.20 Nykøbing Sjælland Banegård 20.55
05.35 Vig forsamlingshus 20.40
05.40 Herrestrup ved busterminalen 20.35
06.00 Holbæk, Jernbanevej 6 (ved Borgerservice) 20.05
06.15 Tølløse Banegård 19.40
06.40 Ringsted Banegård 19.35
07.00 Haslev Banegård 19.15
Skift i Tappernøje til hovedrute

Rute 7 · Opsamlingsrute · Benyttes i 2023 og 2024

Udrejse Hjemrejse
04.15 Gilleleje Station 22.00
04.45 Helsingør Station ved sundsiden 21.30
05.15 Hillerød Station ved busterminalen, Nordre Jernbanevej 21.05
05.40 Holte Station ved Stationsvej 20.45
05.55 Lyngby Station ved Jernbanepladsen 1 20.30
Skift på Valby Station til hovedrute
Fold køreplanen ud Skjul køreplanen

Bemærkninger

Passer rejsen til dig? 

Denne rejses program passer til dig, der er almindelig godt gående. Det svarer til, at du kan gå i et tempo på ca. 4 kilometer på 1 time.
 
Er du mindre godt gående, anbefaler vi rejserne under vores koncept ”I ro og mag”. Her er rejsernes program tilpasset dig, der ikke er så godt til bens.
 
Se alle ”I ro og mag”-rejser her.

Dagsprogram

1. dag: Ankomst til Berlin og julemarked på Alexanderplatz

Udrejsen går via Gedser til Rostock, og undervejs nyder vi færgens store brunchbuffet, som er inkluderet i rejsens pris. Der er ikke langt til Berlin, så allerede midt på eftermiddagen er vi ved vores gode hotel i centrum af byen.

Efter indkvartering inviterer rejselederen på en lille spadseretur i nærområdet ved hotellet. Vi får en lille introduktion til de mange julemarkeder, samtidig med at vi kommer omkring det charmerende område ved Hackescher Markt og går igennem Berlins hyggeligste baggårde med specialbutikker, restauranter og gallerier. Når mørket falder på og lysene tændes, stiger julestemningen, og mon ikke vi undervejs kan blive fristet af julemarkedernes velduftende glühwein? 

Vi spiser aftensmad på hyggelig restaurant i middelalderkvarteret Nikolaiviertel 10 minutters gang fra hotellet.  

Inkluderede måltider: Morgenmad og middag. 

Julemarked i Berlin.

Julemarked i Berlin.

2. dag: Byrundtur, julemarked på Gendarmenmarkt og sejltur på Spree

Ingen rejse til Berlin er komplet uden en byrundtur. Uanset om du har været i byen før, eller det er første gang, har Berlin altid noget nyt og spændende at byde på. Vi ser nærmere på den store udvikling, som byen har været igennem, hvor ikke mindst det genopførte byslot nu sætter sit præg på det historiske centrum af Berlin. Også i regeringskvarteret og ved den nye hovedbanegård skyder moderne byggerier op, hvilket forandrer byens udseende totalt.

De klassiske seværdigheder hører selvfølgelig også med, så du kan undervejs glæde dig til at se eller gense Rigsdagsbygningen med den berømte kuppel, kanslerkontoret, Sejrssøjlen, præsidentpaladset og den gigantiske park Tiergarten. Ved Brandenburger Tor forlader vi bussen og spadserer gennem den gamle byport til Pariserplatz med det berømte Hotel Adlon, og lader os efterfølgende omslutte af de 2711 betonsøjler, der står som jødisk mindesmærke midt i byen. 

Via Potsdamer Platz og den gamle grænseovergang Checkpoint Charlie kommer vi til den flotte plads Gendarmenmarkt med det historiske koncerthus, der er flankeret af den franske og den tyske kirke. Midt på den mondæne plads ligger Berlins nok mest berømte julemarked, der er særligt kendt for sit gode kunsthåndværk, og hvor en stor del af markedet er indrettet under teltdug.

Vi holder en god pause ved julemarkedet, inden vi kører tilbage til Museumsøen for at runde dagen af med en hyggelig sejltur på Spreefloden. Turen foregår med glasoverdækket og opvarmet båd, og der er mulighed for at købe både kolde og varme drikke ombord.  

Om aftenen er der masser af muligheder for at udforske Berlins mange velsmagende tilbud. Rejselederen anviser gerne gode spisesteder nær hotellet.

Inkluderede måltider: Morgenmad.

Berlins ikoniske julemarked på Gendarmenmarkt med de mange boder under teltdug.

Berlins ikoniske julemarked på Gendarmenmarkt med de mange boder under teltdug.

3. dag: TV-tårnet og lystur

Efter god tid til morgenmaden starter vi dagen med at tage til tops i TV-tårnet, der er nabo til vores hotel. Med elevatoren når vi på blot 40 sekunder op i 203 meters højde, hvorfra vi nyder den formidable udsigt over hele byen. Det siges, at man i klart vejr kan se mere end 40 kilometer væk.

Efter besøget har vi god tid på egen hånd til at gå på opdagelse i julemarkederne, shoppe i de store varehuse eller måske besøge et af de mange spændende museer på Museumsøen, der er på Unescos liste over verdens kulturarv.

Midt på eftermiddagen starter vi bussen og kører en lille tur til den vestlige del af byen, hvor vi holder en god pause ved Gedächtniskirche. Også her står julemarkedernes boder tæt for at byde sig til med julegaveidéer, glühwein, pandekager og alt hvad dertil hører. Hvis det er de større indkøb, som frister, er her også mulighed for at besøge det mondæne stormagasin KaDeWe.

Når vi atter mødes ved bussen, er mørket faldet på, så vi kører hjem gennem byen i al dens strålende juleglans. Ikke mindst den 3,5 kilometer lange boulevard Kurfürstendam er en oplevelse med de tusindvis af lyskæder der skaber en funklende stjernehimmel i træernes kroner. Vi følger de flottest udsmykkede gader gennem byen og runder af med en tur op ad Unter den Linden inden vi er tilbage på Alexanderplatz. 

Inkluderede måltider: Morgenmad.

Juletræet ved Brandenburger Tor og Pariser Platz ved Unter den Linden i Berlin.

Juletræet ved Brandenburger Tor og Pariser Platz ved Unter den Linden i Berlin.

4. dag: Rostock og hjemrejse

Efter sidste morgenbuffet på hotellet sætter vi kursen nordpå, og i Rostock holder vi en lille pause i bymidten, hvor der er mulighed for at gøre de sidste indkøb på enten julemarkedet eller i de mange butikker.

Midt på eftermiddagen sejler færgen fra Rostock mod Gedser og vi er tilbage i Danmark først på aftenen. 

Inkluderede måltider: Morgenmad.

Julemarked i Rostock.

Julemarked i Rostock.

Hotelinformation

Park Inn by Radisson Berlin Alexanderplatz ****, Berlin
VisSkjul

Flot hotel med byens måske bedste beliggenhed midt på Alexander Platz, der er Berlins rådhusplads.

Med sine 40 etager er hotellet det højeste i Berlin, og på øverste etage kan du nyde udsigten til fjernsynstårnet fra den udendørs tagterrasse (mod betaling). På hotellet findes der flere restauranter og barer samt spaafdeling (mod betaling). 

Værelser

Vi bor på moderne og pænt indrettede værelser med aircondition, sikkerhedsboks, tv, telefon, gratis WiFi samt badeværelse med hårtørrer.
Park Inn by Radisson Berlin Alexanderplatz.
Park Inn by Radisson Berlin Alexanderplatz.
Velkommen i lobbyen på Park Inn Radisson Alexanderplatz i Berlin.
Velkommen i lobbyen på Park Inn Radisson Alexanderplatz i Berlin.
En af restauranterne på Hotel Park Inn Berlin.
En af restauranterne på Hotel Park Inn Berlin.
Eksempel på dobbeltværelse.
Eksempel på dobbeltværelse.
Standard værelse med udsigt til byen.
Standard værelse med udsigt til byen.