Inkl. sejltur og TV-tårnet

Berlin · Julemarked · 2024

Busrejser
4 Dage

Når gadernes flotte juleudsmykning stråler, og julemarkederne indtager pladser og stræder med hyggelige boder, Glühwein og masser af stemning, er det for alvor juletid i Berlin. Ingen anden tysk by har så mange forskellige julemarkeder, og på denne rejse bor vi midt i Berlin på Alexanderplatz tæt på byens store seværdigheder og de mange fristelser.

I juletiden i den tyske hovedstad vrimler det med traditionelle, sjove og anderledes julemarkeder, og varianterne spænder fra de klassiske markeder med strikvarer, kunsthåndværk, grillpølser og Glühwein til små genbrugs- og designerjulemarkeder, der kun har åbent en enkelt weekend.

På denne rejse bor vi midt på Alexanderplatz og har dermed et...

Når gadernes flotte juleudsmykning stråler, og julemarkederne indtager pladser og stræder med hyggelige boder, Glühwein og masser af stemning, er det for alvor juletid i Berlin. Ingen anden tysk by har så mange forskellige julemarkeder, og på denne rejse bor vi midt i Berlin på Alexanderplatz tæt på byens store seværdigheder og de mange fristelser.

I juletiden i den tyske hovedstad vrimler det med traditionelle, sjove og anderledes julemarkeder, og varianterne spænder fra de klassiske markeder med strikvarer, kunsthåndværk, grillpølser og Glühwein til små genbrugs- og designerjulemarkeder, der kun har åbent en enkelt weekend.

På denne rejse bor vi midt på Alexanderplatz og har dermed et af byens største julemarkeder lige uden for døren. Tæt på hotellet ligger det berømte julemarked Gendarmenmarkt, som også i år afholdes på Bebelplatz. Dette julemarked regnes for at være et af byens hyggeligste med sine mange boder med kunsthåndværk. Du kan også se frem til spændende udflugter, der er tilrettelagt, så vi også oplever byen efter mørkets frembrud, når lyskæderne stråler som stjerner på de store allér og boulevarder. 

Med hotellets gode beliggenhed har vi masser af shoppingmuligheder lige ved døren - fra de store, kendte varehuse og modebutikker til små specialbutikker og trendy genbrug. Berlin byder ganske enkelt på alt, hvad julehjertet kan begære.

Ekstraarrangement: Oplev Europas største showteater Friedrichstadt-Palast!

Når du bestiller rejsen, har du også mulighed for at købe billet til en aftenforestilling på Friedrichstadt-Palast. Showet, der er en institution i Berlin på linje med Moulin Rouge i Paris, byder på fantastiske kostumer, lysshow, musik, dans og akrobatik. Vi har reserveret gode pladser i salen, og billetterne ligger klar til udlevering af rejselederen på hotellet.

Der er cirka 20 minutters gang fra hotellet til teatret i Friedrichstrasse, men rejselederen er også gerne behjælpelig med at bestille taxi eller anvise offentlige transportmidler. Forestillingen starter klokken 19.30. 

Datoer og priser

Vent lidt, mens vi finder datoer og priser

Tillæg pr. person

Eneværelse
900,-
Buffet Rostock-Gedser, inkl. øl, vin og vand ad libitum
190,-
Afbestillingsforsikring
285,-
Obl. administrationstillæg
99,-

Rabat pr. person

Brorabat · Rejsende fra Bornholm, Fyn eller Jylland
250,-

Ekstraarrangementer

Show på Friedrichstadt-Palast · Afr. 1/12
400,-
Show på Friedrichstadt Palast · Afr. 28/11 og 5/12
450,-

Inkluderet i prisen

 • 4-stjernet bus, inkl. pladsreservation og WiFi
 • 3 nætter i Berlin på Hotel Park Inn Alexanderplatz****
 • 4 x morgenmad (1.-4. dag)
 • 1 x middag (1. dag)
 • Besøg på julemarkedet ved Gedächtniskirche
 • Besøg på julemarkedet på Bebelplatz
 • Besøg på julemarkedet på Alexanderplatz
 • Byrundtur i Berlin 
 • Besøg i TV-Tårnet inkl. entré
 • Sejltur på Spreefloden
 • Aftentur gennem det oplyste Berlin
 • Kort besøg på julemarked i Rostock 
 • Dansktalende rejseleder på hele rejsen

Køreplaner

Start din rejse på et af vores mange opsamlingssteder. Fold køreplanen ud for at se alle ruter og opsamlingstider.

Hovedrute 1 · Gedser-Rostock t/r · Benyttes i 2024

Udrejse Hjemrejse
04.50 Holbæk, Jernbanevej 6 (ved Borgerservice) 21.15
05.30 Roskilde ved hjørnet af Køgevej og Ny Østergade 20.45
05.45 Høje Taastrup Station ved Banestrøget og taxiholdepladsen 20.30
06.30 Valby Station ved Lyshøjgårdsvej nr. 73 (busholdepladsen) 20.00
07.05 Køge Nord Station ved parkering Nord (Nordstjernen 3) 19.25
07.35 Tappernøje ved motorvej (udrejse Circle K, vest / hjemrejse Circle K, øst) 18.55
07.45 Stensved ved p-plads afkørsel 41 18.40
08.30 Nykøbing Falster ved Cementen 18.15
08.40 Gedser Færgehavn ved Billetkontoret 17.45

Rute 4 · Opsamlingsrute · Benyttes i 2024

Udrejse Hjemrejse
04.30 Kalundborg Station 21.40
05.00 Høng Station 21.10
05.30 Slagelse, Nordre Stationsvej 20.40
05.55 Sorø, samkørselsparkering ved motorvejen (Centervej 1) 20.15
06.20 Ringsted Station 19.50
07.00 Næstved ved Banegårdspladsen 19.30
Skift i Tappernøje til hovedrute

Rute 7 · Opsamlingsrute · Benyttes i 2024

Udrejse Hjemrejse
04.15 Gilleleje Station 22.00
04.45 Helsingør Station ved sundsiden 21.30
05.15 Hillerød Station ved busterminalen, Nordre Jernbanevej 21.05
05.40 Holte Station ved Stationsvej 20.45
05.55 Lyngby Station ved Jernbanepladsen 1 20.30
Skift på Valby Station til hovedrute
Fold køreplanen ud Skjul køreplanen

Bemærkninger

Passer rejsen til dig? 

Denne rejses program passer til dig, der er almindelig godt gående. Det svarer til, at du kan gå i et tempo på ca. 4 kilometer på 1 time.
 
Er du mindre godt gående, anbefaler vi rejserne under vores koncept ”I ro og mag”. Her er rejsernes program tilpasset dig, der ikke er så godt til bens.
 
Se alle ”I ro og mag”-rejser her.

Dagsprogram

1. dag: Ankomst til Berlin og julemarked på Alexanderplatz

Udrejsen går via Gedser til Rostock, og undervejs nyder vi færgens store brunchbuffet, som er inkluderet i rejsens pris. Der er ikke langt til Berlin, så allerede midt på eftermiddagen er vi ved vores gode hotel i centrum af byen.

Efter indkvartering inviterer rejselederen på en lille spadseretur i nærområdet ved hotellet. Vi får en lille introduktion til de mange julemarkeder, samtidig med at vi kommer omkring det charmerende område ved Hackescher Markt og går igennem Berlins hyggeligste baggårde med specialbutikker, restauranter og gallerier. Når mørket falder på og lysene tændes, stiger julestemningen, og mon ikke vi undervejs kan blive fristet af julemarkedernes velduftende Glühwein? 

Vi spiser middag på vores gode hotel, hvorefter aftenen er til fri disposition til en aftentur i byen.

Inkluderede måltider: Morgenmad og middag. 

Julemarked i Berlin.

Julemarked i Berlin.

2. dag: Byrundtur, julemarked på Bebelplatz og sejltur på Spree

Ingen rejse til Berlin er komplet uden en byrundtur. Uanset om du har været i byen før, eller det er første gang, har Berlin altid noget nyt og spændende at byde på. Vi ser nærmere på den store udvikling, som byen har været igennem, hvor ikke mindst det genopførte byslot nu sætter sit præg på det historiske centrum af Berlin. Også i regeringskvarteret og ved den nye hovedbanegård skyder moderne byggerier op, hvilket forandrer byens udseende totalt.

De klassiske seværdigheder hører selvfølgelig også med, så du kan undervejs glæde dig til at se eller gense Rigsdagsbygningen med den karakteristiske kuppel, kanslerkontoret, Sejrssøjlen, præsidentpaladset og den gigantiske park Tiergarten. Ved Brandenburger Tor forlader vi bussen og spadserer gennem den gamle byport til Pariserplatz med det berømte Hotel Adlon, og lader os efterfølgende omslutte af de 2711 betonsøjler, der står som jødisk mindesmærke midt i byen. 

Via Potsdamer Platz og den gamle grænseovergang Checkpoint Charlie kommer vi til den flotte plads Gendarmenmarkt, som er under renovering frem til 2025. Her finder vi det historiske koncerthus, der er flankeret af den franske og den tyske kirke. Herfra går vi videre til Bebelplatz mellem Staatsoper Unter den Linden og Humbolt Universitetet, hvor vi finder Berlins nok mest berømte julemarked, der er særligt kendt for sit gode kunsthåndværk, og sine kulinariske boder.   

Vi holder en god pause ved julemarkedet, inden vi kører tilbage til Museumsøen for at runde dagen af med en hyggelig sejltur på Spreefloden. Turen foregår med glasoverdækket og opvarmet båd, og der er mulighed for at købe både kolde og varme drikke ombord.  

Om aftenen er der masser af muligheder for at udforske Berlins mange velsmagende tilbud. Rejselederen anviser gerne gode spisesteder nær hotellet.

Inkluderede måltider: Morgenmad.

Juletræet ved Brandenburger Tor og Pariser Platz ved Unter den Linden i Berlin.

Juletræet ved Brandenburger Tor og Pariser Platz ved Unter den Linden i Berlin.

3. dag: TV-tårnet og lystur

Efter god tid til morgenmaden starter vi dagen med at tage til tops i TV-tårnet, der er nabo til vores hotel. Med elevatoren når vi på blot 40 sekunder op i 203 meters højde, hvorfra vi nyder den formidable udsigt over hele byen. Det siges, at man i klart vejr kan se mere end 40 kilometer væk.

Efter besøget har vi god tid på egen hånd til at gå på opdagelse i julemarkederne, shoppe i de store varehuse eller måske besøge et af de mange spændende museer på Museumsøen, der er opført på Unescos liste over verdens kulturarv.

Midt på eftermiddagen starter vi bussen og kører en lille tur til den vestlige del af byen, hvor vi holder en god pause ved Gedächtniskirche. Også her står julemarkedernes boder tæt for at byde sig til med julegaveidéer, Glühwein, pandekager og alt hvad dertil hører. Hvis det er de større indkøb, som frister, er her også mulighed for at besøge det mondæne stormagasin KaDeWe.

Når vi atter mødes ved bussen, er mørket faldet på, så vi kører hjem gennem byen i al dens strålende juleglans. Ikke mindst den 3,5 kilometer lange boulevard Kurfürstendam er en oplevelse med de tusindvis af lyskæder der skaber en funklende stjernehimmel i træernes kroner. Vi følger de flottest udsmykkede gader gennem byen og runder af med en tur op ad Unter den Linden inden vi er tilbage på Alexanderplatz. 

Inkluderede måltider: Morgenmad.

Ekstraarrangement: Europas største showteater Friedrichstadt-Palast!

Showet på Friedrichstadt-Palast er en institution i Berlin på linje med Moulin Rouge i Paris. Friedrichstadt Palast byder på fantastiske kostumer, lysshow, musik, dans og akrobatik. Vi har reserveret gode pladser i salen, og billetterne ligger klar til udlevering af rejselederen på hotellet. Man kan sagtens nyde det flotte show "Falling in Love" uden nærmere tyskkundskaber!  

Forestillingen starter klokken 19.30, og der er cirka 20 minutters gang fra hotellet til teatret i Friedrichstrasse, men rejselederen er også gerne behjælpelig med at bestille taxi eller anvise offentlige transportmidler.  Billetter til spilledage i weekenden er dyrere end hverdage! 

Julemarked ved Gedächtniskirche.

Julemarked ved Gedächtniskirche.

4. dag: Rostock og hjemrejse

Efter sidste morgenbuffet på hotellet sætter vi kursen nordpå, og i Rostock holder vi en lille pause i bymidten, hvor der er mulighed for at gøre de sidste indkøb på enten julemarkedet eller i de mange butikker.

Midt på eftermiddagen sejler færgen fra Rostock mod Gedser og vi er tilbage i Danmark først på aftenen. 

Inkluderede måltider: Morgenmad.

Julemarked i Rostock.

Julemarked i Rostock.

Hotelinformation

Park Inn by Radisson Berlin Alexanderplatz ****, Berlin
VisSkjul

Stort og moderne hotel med byens måske bedste beliggenhed midt på Alexander Platz, der er Berlins rådhusplads.

Med sine 40 etager er hotellet det højeste i Berlin, og på øverste etage kan du nyde udsigten til fjernsynstårnet fra den udendørs tagterrasse (mod betaling). Hotellet har to restauranter samt bar, lounge og fitnesscenter (mod betaling). 

Værelser

Alle værelser på Hotel Park Inn har eget bad og toilet samt skrivebord, sikkerhedsboks, TV, telefon, hårtørrer og gratis wifi. 

Dobbeltværelserne er på cirka 18-19 kvadratmeter og med dobbeltseng, der kan være én madras eller to enkelte madrasser sat sammen. Badeværelserne er moderne i stilen med fritstående bruseniche i glas samt håndvask i åben forbindelse med entréen og værelset. 

Enkeltværelserne er cirka 12 kvadratmeter og har en enkeltseng. Her er ligeledes eget badeværelse i moderne stil med delvis åben forbindelse til entréen og værelset.  

Park Inn by Radisson Berlin Alexanderplatz.
Park Inn by Radisson Berlin Alexanderplatz.
En af restauranterne på Hotel Park Inn Berlin.
En af restauranterne på Hotel Park Inn Berlin.
Velkommen i lobbyen på Park Inn Radisson Alexanderplatz i Berlin.
Velkommen i lobbyen på Park Inn Radisson Alexanderplatz i Berlin.
Eksempel på dobbeltværelse.
Eksempel på dobbeltværelse.
Standard værelse med udsigt til byen.
Standard værelse med udsigt til byen.