Jul i historiske Dresden.

Dresden · Jul · 2022

Busrejser
5 Dage

Oplev historiske Dresden på en skøn julerejse. Vi når at opleve byens berømte julemarked Striezelmarkt, inden vi holder en stemningsfuld jul på det 4-stjernede Hotel Hilton ved Dresdens historiske bydel. 

Museer, kunstsamlinger, opera og ikke mindst den genopbyggede Frauenkirche - der er mange gode grunde til at tage til Dresden, og op til jul kan man lægge et af Tysklands smukkeste julemarkeder oven i oplevelserne. Striezelmarkt afholdes på Altmarkt midt i Dresdens historiske centrum ved Frauenkirche. Her finder du kunsthåndværk og mange kulinariske delikatesser, blandt andet den særlige Dresdner Christstollen - en traditionel julekage med rosiner, sukat, marcipan og flormelis. Julemarkedet holder åbent til og med juleaftensdag, så...

Oplev historiske Dresden på en skøn julerejse. Vi når at opleve byens berømte julemarked Striezelmarkt, inden vi holder en stemningsfuld jul på det 4-stjernede Hotel Hilton ved Dresdens historiske bydel. 

Museer, kunstsamlinger, opera og ikke mindst den genopbyggede Frauenkirche - der er mange gode grunde til at tage til Dresden, og op til jul kan man lægge et af Tysklands smukkeste julemarkeder oven i oplevelserne. Striezelmarkt afholdes på Altmarkt midt i Dresdens historiske centrum ved Frauenkirche. Her finder du kunsthåndværk og mange kulinariske delikatesser, blandt andet den særlige Dresdner Christstollen - en traditionel julekage med rosiner, sukat, marcipan og flormelis. Julemarkedet holder åbent til og med juleaftensdag, så vi rigtigt kan komme i julestemning. 

Vi bor centralt og godt på det 4-stjernede Hotel Hilton Dresden, der danner den perfekte ramme om juleaften, som vi fejrer med en lækker og klassisk julebuffet og masser af julehygge. Hotellet ligger fantastisk centralt ved den gamle del af Dresden, så du nemt kan se dig omkring i den charmerende by og besøger det historiske julemarked.

Vi har inkluderet flere lækre måltider i hotellets restauranter samt den store frokostbuffet på færgen hjem. Vi tager undervejs også sammen ud og ser nærmere på julepyntede Dresden samt kører en stemningsfuld udflugt i Sachsisk Schweiz til Basteiklippen. En julerejse til Dresden er ikke fuldent uden en julekoncert i Dresden Zwinger, så 1. juledag kan du se frem til en stemningsfuld klassisk koncert i de flotte omgivelser.

På denne julerejse er ganske enkelt lagt i ovnen til masser af gode oplevelser og forkælelse.

Kort over Tyskland og Dresden

Datoer og priser

Vent lidt, mens vi finder datoer og priser

Tillæg pr. person

Eneværelse
1.200,-
Afbestillingsforsikring
425,-
Obl. administrationstillæg
89,-
Brændstoftillæg
98,-

Rabat pr. person

Brorabat · Rejsende fra Bornholm, Fyn eller Jylland
250,-

Inkluderet i prisen

 • 4-stjernet bus, inkl. pladsreservation og WiFi
 • 4 nætter i Dresden på Hilton Dresden****
 • 5 x morgenmad (1.-5. dag)
 • 1 x frokost (5. dag)
 • 3 x middag (1. 2. og 4. dag)
 • 1 x julebuffet (3. dag)
 • 2 x eftermiddagskaffe og kage på hotellet (2. og 3. dag)
 • Byvandring gennem det historiske Dresden
 • Besøg på julemarkedet Striezelmarkt
 • Panoramaudflugt gennem Sachsisk Schweiz
 • Koncert med Dresdner Residenz Orchester i Wallpavillon Zwinger 
 • Dansktalende rejseleder på hele rejsen

Opsamling på busrejser

Start din rejse på et af vores mange opsamlingsteder. Fold køreplanen ud for at se alle ruter og opsamlingstider.

Vigtigt! Opsamling i København:

Indtil d. 31/12 2022 vil opsamlingsted Sjælør Station være ændret til:

Valby Station ved Lyshøjgårdsvej nr. 73 (busholdepladsen).

Hovedrute 1 · Gedser-Rostock t/r

Udrejse Hjemrejse
05.30 Roskilde, tæt ved banegården på hjørnet af Køgevej/Ny Østergade 21.00
05.45 Høje-Taastrup Station, Banestrøget ved taxiholdepladsen 20.45
06.30 Valby Station ved Lyshøjgårdsvej nr. 73 (busholdepladsen) - tilslutning af opsamlingsrute 7 20.15
06.45 Karlslunde ved motorvej (udrejse Circle K, vest / hjemrejse Shell, øst) 19.45
07.00 Ølby Station ved Netto 19.30
07.35 Tappernøje ved motorvej (udrejse Circle K, vest / hjemrejse Circle K, øst) - tilslutning af opsamlingsrute 4 og 5 19.00
07.45 Stensved, p-pladsen ved afkørsel 41 18.45
07.55 Højmølle Kro 18.30
08.15 Nykøbing Falster ved Cementen 18.15
08.30 Gedser ved Scandlines billetkontor 17.45

Opsamlingsrute 4

Udrejse Hjemrejse
05.00 Kalundborg Banegård 21.00
05.15 Svebølle Center 20.40
05.30 Jyderup Banegård 20.30
05.50 Ruds-Vedby Banegård 20.15
06.05 Slagelse, Nordre Stationsvej 20.00
06.20 Sorø Busterminal, Rådhusvej 19.45
06.40 Fuglebjerg ved kirken 19.30
07.00 Næstved ved banegårdspladsen 19.15
Skift i Tappernøje til hovedrute

Opsamlingsrute 5

Udrejse Hjemrejse
05.20 Nykøbing Sjælland Banegård 20.55
05.35 Vig forsamlingshus 20.40
05.40 Herrestrup ved busterminalen 20.35
06.00 Holbæk Banegård ved Jernbanevej 6 20.05
06.15 Tølløse Banegård 19.40
06.40 Ringsted Banegård 19.35
07.00 Haslev Banegård 19.15
Skift i Tappernøje til hovedrute

Opsamlingsrute 7

Udrejse Hjemrejse
04.15 Gilleleje Station 22.00
04.45 Helsingør Station ved sundsiden 21.30
05.15 Hillerød Station ved busterminalen, Nordre Jernbanevej 21.05
05.40 Holte Station ved Stationsvej 20.45
05.55 Lyngby Station ved Jernbanepladsen 1 20.30
Skift på Valby Station til hovedrute
Fold køreplanen ud Skjul køreplanen

Bemærkninger

Passer rejsen til dig? 

Denne rejses program passer til dig, der er almindelig godt gående. Det svarer til, at du kan gå i et tempo på ca. 4 kilometer på 1 time.
 
Er du mindre godt gående, anbefaler vi rejserne under vores koncept ”I ro og mag”. Her er rejsernes program tilpasset dig, der ikke længere er så godt til bens.
 
Se alle ”I ro og mag”-rejser her.

Dagsprogram

1. dag: Ankomst til Dresden

Ombord på færgen fra Gedser til Rostock hygger vi os med den store morgenbuffet, der byder på både varme og kolde lækkerier. Herefter kører vi med vores komfortable bus gennem Mecklenburg-Vorpommern, forbi Berlin og mod Dresden, hovedstaden i delstaten Sachsen. På vejen fortæller vores vidende rejseleder om rejsen samt landskaber og byer, som vi passerer. Vel ankommet til vores centrale hotel i Dresden, hygger vi os med middag i hotellets restaurant Bierhaus Dampfschiff.

Inkluderede måltider: Morgenmad og middag. 

Dresden i julestemning.

Dresden i julestemning.

2. dag: Byvandring og Striezelmarkt

Efter morgenmaden skal vi på byvandring med rejselederen i centrum af Dresden. Vi ser nærmere på alle seværdighederne i den historiske bydel og hører om byens blomstringstid i 1700- og 1800-tallet. I 1945 blev Dresden ved et bombardement forvandlet til en ruin. Genopbygningsarbejdet har været ufattelig stort og dyrt, men Dresden er i dag genskabt som europæisk kulturcentrum. Glæd dig til at beundre Semperoperaen, slottet Zwinger med den smukke park, Frauenkirche og de mange andre historiske bygninger. På grund af byens store og mange kunstsamlinger har Dresden også fået det poetiske tilnavn Elbens Firenze.

Frokosten er i dag på egen hånd, og Dresden vrimler med indbydende restauranter og cafeer. Rejselederen kommer gerne med gode forslag. Du kan også spise dig gennem de mange lækkerier, der kan køves på julemarkedet Striezelmarkt. Ordet Striezelmarkt er afledt af det tyske ord Stollen, der er navnet på den traditionelle tyske julekage, Dresdner Christstollen. Er du glad for søde sager, skal du ikke snyde dig selv for en bid af den tradionelle julekage. På det hyggelige julemarked finder du alle julens lækkerier; brændte mandler, pandekager, kartoffelkager, grillede pølser, saltkringler, slikkepinde, Glühwein og meget andet. Der er oftest også et stort udvalg af trælegetøj, glaskugler, julestjerner og diverse kunsthåndværk i boderne.

Om eftermiddagen inviteres vi til kaffe og kage på hotellets Café Vis-à-Vis. Om aftenen spiser vi middag sammen på restaurant Bierhaus Dampfschiff.

Inkluderede måltider: Morgenmad og middag. 

Den genopbyggede Frauenkirche.

Den genopbyggede Frauenkirche.

3. dag: Juleaften

Efter en dejlig morgenmad går vi sammen på julemarkedet. Butikkerne holder åbent henad formiddagen, så du kan nå din sidste juleshopping. Har du lyst, kan du også slappe af på hotellet i wellness-området, som byder på både sauna, pool og fitness. Henad eftermiddagen samles vi til kaffe og kage på hotellet, inden vi skal mødes til julemiddagen.

Juleaften mødes vi og fejrer i hotellets restaurant Piano Bar, og i disse flotte omgivelser serveres der en dejlig julebuffet med massere af skønne tyske speciliteter. I rejselederens og hinandens gode selskab får vi en dejlig og hyggelig juleaften.

Inkluderede måltider: Morgenmad og middag.

Nyd julen på Hilton Dresden.

Nyd julen på Hilton Dresden.

4. dag: Panoramatur til Sachsisk Schweiz og julekoncert i Wallpavillion Zwinger

Sæt dig godt til rette i bussen og nyd udsigten, når vi drager ud på en smuk panoramatur gennem Sachsisk Schweiz. Vi kører blandt andet ud til de meget specielle og karakteristiske klippeformationer ved Bastei, hvorfra der er en flot udsigt over Elben. Frokosten er på egen hånd undervejs. 

Herefter kører vi retur til Dresden. Om eftermiddagen skal vi til koncert i de flotte omgivelser i Wallpavillion Zwinger. Her oplever vi musik af Bach, Mozart, Vivaldi og Strauss - en værdig og stemningsfuld afslutning på nogle skønne juledage sammen i sachsens kulturelle hovedstad. Efter koncerten spiser vi en 3-retters middag i hotellets Restaurant Bierhaus Dampfschiff.

Inkluderede måltider: Morgenmad og middag.

De karakteristiske klippeformationer ved Bastei.

De karakteristiske klippeformationer ved Bastei.

5. dag: Hjemrejse

Efter morgenmaden forlader vi Dresden og kører med passende pauser undervejs mod Rostock og færgen til Gedser. Vi har inkluderet færgens store frokostbuffet, inkl. drikkevarer ad libitum. Vi er hjemme i Danmark midt på aftenen. 

Inkluderede måltider: Morgenmad og frokost.

Hotelinformation

Hilton Dresden ****, Dresden
VisSkjul

Midt i hjertet af Dresden og lige ved Frauenkirche ligger Hilton Dresden, som er et skønt 4-stjernet hotel. Her er du tæt på det meste, både seværdigheder og shopping. På hotellet finder du flere restauranter, barer og cafeer, samt et større wellnessområde med fitness, sauna og pool.

Måltider

Hotellet råder over hele 12 restauranter, barer og cafeer, som alle ligger i bygningen. Den inkluderede morgenmad spiser vi i hotellets hovedrestaurant, mens de inkluderede middage og eftermiddagskaffen nydes i nogle af hotellets andre restauranter og cafeer.

Værelser

Vi bor på rummelige værelser, som alle kan nåes med elevator. Værelserne er ca. 25m2 og har enten dobbeltseng eller to enkeltsenge, tv, telefon, minikøleskab, aircondition, kaffe- og tefaciliteter og gratis WiFi. Badeværelset har enten bruseniche eller badekar samt hårtørrer.

Læs mere om hotellet her.

Hilton Dresden ligger skønt lige ved Frauenkirche.
Hilton Dresden ligger skønt lige ved Frauenkirche.
Eksempel på værelse på Hilton Dresden.
Eksempel på værelse på Hilton Dresden.
En af flere restauranter på Hilton Dresden.
En af flere restauranter på Hilton Dresden.
Bar på Hilton Dresden.
Bar på Hilton Dresden.
Wellnessområde med indendørs pool på Hilton Dresden.
Wellnessområde med indendørs pool på Hilton Dresden.