Jul i Dresdens historiske bykerne

Dresden · Jul · 2023

Busrejser
5 Dage

Oplev den historiske by Dresden på denne hyggelige julerejse, hvor vi bor midt i den gamle bykerne med den verdensberømte Frauenkirche som nabo. Denne julerejse byder også på traditionsrig julekoncert i Zwinger Wallpavillion, masser af stemning på et af verdens ældste julemarkeder og en flot panoramatur gennem floddalen og Sachsiske Schweiz. 

En smuk og stemningsfuld bykerne, museer, kunstsamlinger, koncerter og ikke mindst den genopbyggede Frauenkirche. Der er mange gode grunde til at tage til Dresden, og op til jul kan man føje et af verdens ældste og flotteste julemarkeder til oplevelserne.

Julemarkedet Striezelmarkt afholdes på Altmarkt midt i Dresdens historiske centrum og tæt på vores gode hotel. Her...

Oplev den historiske by Dresden på denne hyggelige julerejse, hvor vi bor midt i den gamle bykerne med den verdensberømte Frauenkirche som nabo. Denne julerejse byder også på traditionsrig julekoncert i Zwinger Wallpavillion, masser af stemning på et af verdens ældste julemarkeder og en flot panoramatur gennem floddalen og Sachsiske Schweiz. 

En smuk og stemningsfuld bykerne, museer, kunstsamlinger, koncerter og ikke mindst den genopbyggede Frauenkirche. Der er mange gode grunde til at tage til Dresden, og op til jul kan man føje et af verdens ældste og flotteste julemarkeder til oplevelserne.

Julemarkedet Striezelmarkt afholdes på Altmarkt midt i Dresdens historiske centrum og tæt på vores gode hotel. Her holdes de gamle traditioner i live med træskærearbejde, kunsthåndværk og ikke mindst lokale delikatesser. Markedet er særligt kendt for Dresdner Christstollen, som er en traditionel julekage med rosiner, sukat, marcipan og flormelis.  

Vi bor i hjertet af byen på det 4-stjernede Hotel Hilton Dresden, der danner den perfekte ramme om juleaften, som vi fejrer med en lækker og klassisk julebuffet og masser af julehygge. Hotellets fremragende placering giver også masser af muligheder for at udforske den charmerende by og måske spadsere en stille tur langs Elbens bredder.

Den flotte natur omkring Elben skal vi også opleve på en panoramatur gennem Sachsiske Schweiz og til Basteiklippen, der byder på en imponerende udsigt over floddalen. For at gøre rejsen perfekt tager vi juledag til den traditionsrige og stemningsfulde klassiske julekoncert i smukke historieske omgivelser i Dresdens Zwinger Wallpavillion.

Dette er en julerejse med masser af gode oplevelser og forkælelse i Tysklands kulturelle centrum.

Kort over Tyskland og Dresden

Datoer og priser

Vent lidt, mens vi finder datoer og priser

Tillæg pr. person

Eneværelse
1050,-
Afbestillingsforsikring
425,-
Obl. administrationstillæg
89,-

Rabat pr. person

Brorabat · Rejsende fra Bornholm, Fyn eller Jylland
250,-

Inkluderet i prisen

 • 4-stjernet bus, inkl. pladsreservation og WiFi
 • 4 nætter i Dresden på Hotel Hilton Dresden****
 • 5 x morgenmad (1.-5. dag)
 • 1 x frokost (5. dag)
 • 3 x middag (1. 2. og 4. dag)
 • 1 x julebuffet (3. dag)
 • 1 x eftermiddagskaffe og kage på hotellet (3. dag)
 • Byvandring gennem det historiske Dresden
 • Besøg på julemarkedet Striezelmarkt
 • Panoramaudflugt gennem Sachsisk Schweiz
 • Koncert med Dresdner Residenz Orchester i Wallpavillon Zwinger 
 • Dansktalende rejseleder på hele rejsen

Køreplaner

Start din rejse på et af vores mange opsamlingsteder. Fold køreplanen ud for at se alle ruter og opsamlingstider.

Hovedrute 1 · Gedser-Rostock t/r · Benyttes i 2023

Udrejse Hjemrejse
05.30 Roskilde, tæt ved banegården på hjørnet af Køgevej/Ny Østergade 21.00
05.45 Høje-Taastrup Station, Banestrøget ved taxiholdepladsen 20.45
06.30 Valby Station ved Lyshøjgårdsvej nr. 73 (busholdepladsen) - tilslutning af opsamlingsrute 7 20.15
06.45 Karlslunde ved motorvej (udrejse Circle K, vest / hjemrejse Shell, øst) 19.45
07.00 Ølby Station ved Netto 19.30
07.35 Tappernøje ved motorvej (udrejse Circle K, vest / hjemrejse Circle K, øst) - tilslutning af opsamlingsrute 4 og 5 19.00
07.45 Stensved, p-pladsen ved afkørsel 41 18.45
07.55 Højmølle Kro 18.30
08.15 Nykøbing Falster ved Cementen 18.15
08.30 Gedser ved Scandlines billetkontor 17.45

Opsamlingsrute 4 · Benyttes i 2023

Udrejse Hjemrejse
05.00 Kalundborg Banegård 21.00
05.15 Svebølle Center 20.40
05.30 Jyderup Banegård 20.30
05.50 Ruds-Vedby Banegård 20.15
06.05 Slagelse, Nordre Stationsvej 20.00
06.20 Sorø Busterminal, Rådhusvej 19.45
06.40 Fuglebjerg ved kirken 19.30
07.00 Næstved ved banegårdspladsen 19.15
Skift i Tappernøje til hovedrute

Opsamlingsrute 5 · Benyttes i 2023

Udrejse Hjemrejse
05.20 Nykøbing Sjælland Banegård 20.55
05.35 Vig forsamlingshus 20.40
05.40 Herrestrup ved busterminalen 20.35
06.00 Holbæk, Jernbanevej 6 (ved Borgerservice) 20.05
06.15 Tølløse Banegård 19.40
06.40 Ringsted Banegård 19.35
07.00 Haslev Banegård 19.15
Skift i Tappernøje til hovedrute

Rute 7 · Opsamlingsrute · Benyttes i 2023 og 2024

Udrejse Hjemrejse
04.15 Gilleleje Station 22.00
04.45 Helsingør Station ved sundsiden 21.30
05.15 Hillerød Station ved busterminalen, Nordre Jernbanevej 21.05
05.40 Holte Station ved Stationsvej 20.45
05.55 Lyngby Station ved Jernbanepladsen 1 20.30
Skift på Valby Station til hovedrute
Fold køreplanen ud Skjul køreplanen

Bemærkninger

Passer rejsen til dig? 

Denne rejses program passer til dig, der er almindelig godt gående. Det svarer til, at du kan gå i et tempo på ca. 4 kilometer på 1 time.
 
Er du mindre godt gående, anbefaler vi rejserne under vores koncept ”I ro og mag”. Her er rejsernes program tilpasset dig, der ikke er så godt til bens.
 
Se alle ”I ro og mag”-rejser her.

Dagsprogram

1. dag: Dresden

Ombord på færgen fra Gedser til Rostock har vi god tid til at hygge os med den store morgenbuffet med både varme og kolde retter. Efter ankomst til Tyskland sætter vi kursen sydpå og passerer undervejs Berlin, hvor på afstand får en fornemmelse af byens enorme størrelse og dens skyline, der er domineret af TV-tårnet.

Vel ankommet til Dresden bliver vi indkvarteret på vores gode hotel, der ligger midt i byens historiske bykerne og er nabo til den ikoniske og utroligt smukke Frauenkirche. Fra hotellet er der også blot få skridt til promenaden langs Elben og til det gamle residensslot. Bedre beliggenhed findes ganske enkelt ikke i byen. 

Aftensmaden spiser vi i hotellets restaurant Bierhaus Dampfschiff, og efter maden kan man eventuelt begive sig ud på en lille spadseretur i de flot udsmykkede gader.

Inkluderede måltider: Morgenmad og middag. 

Striezelmarkt i Dresden er et af verdens ældste julemarkeder.

Striezelmarkt i Dresden er et af verdens ældste julemarkeder.

2. dag: Byvandring, Striezelmarkt og middag i Sophienkeller

Vi tager os god tid til morgenmaden, og begiver os efterfølgende sammen med rejselederen på byvandring i centrum af Dresden. Byen har været residens for de sachsiske kurfyrster og konger, der gjorde Dresden til en af Europas flotteste og vigtigste kulturbyer. Det var blandt andet her, at porcelæn for første gang blev produceret i Europa - en tradition, som stadig i dag sætter sit præg på byen. Ikke mindst den 102 meter lange frise "Fürstenzug", der består af over 23.000 porcelænsfliser, er en af byens mange stoltheder.

Derudover skal vi selvfølgelig opleve smukke bygningsværker som Semperoperaen, kongeslottet, katedralen, det smukke paladsagtige kompleks Zwinger og selvfølgelig kronen på værket: Frauenkirche. Kirken blev under krigen forvandlet til en ruin, men efter et storslået genopbygningsarbejde har kirken rejst sig som en Fugl Føniks, der står som et stolt symbol på genrejsningen af hele byen. På alle måder kan Dresden i dag, efter mange års genopbygningsarbejde, atter kalde sig et europæisk kulturcentrum. 

Efter den spændende byrundtur bliver der god tid til at fortsætte oplevelserne i byen på egen hånd. Her er selvfølgelig et væld af museer, udstillinger, butikker, caféer og ikke mindste byens hyggelige julemarked.

Det berømte Striezelmarkt er et af verdens ældste og blandt Tysklands allerhyggeligste julemarkeder med næsten 600 år på bagen. Selve symbolet på markedet er den mere end 14 meter høje træpyramide, der bygger på de stolte håndværkstraditioner fra Erzgebrige. De samme traditioner afspejler sig også i julemarkedets store udvalg af kunsthåndværk, trælegetøj, glaskunst, juleudsmykning og meget meget mere. Og selvfølgelig er der mulighed for at nyde alle julens kulinariske lækkerier fra brændte mandler og pandekager til grillpølser, saltkringler og dampende varm glühwein. 

Om aften kan vi glæde os til en god middag på Restaurant Sophienkeller, der ligger i det historiske Taschenbergpalæ. Bygningen blev opført af kurfyrsten August den Stærke for mere end 300 år siden, og i historiske omgivelser får vi serveret en traditionel sachsisk suppe, andesteg og hjemmelavet julestrudel med mandler, valnøddeis og vanillesauce. 

Inkluderede måltider: Morgenmad og middag. 

Den smukke Frauenkirche i Dresden.

Den smukke Frauenkirche i Dresden.

3. dag: Julemarked, julekage og juleaften

Efter en dejlig morgenmad er der god tid til at nyde byen inden vi tager fat på julefejringen. Rejselederen inviterer på en lille fælles gåtur til julemarkedet, der holder åbent til midt på eftermiddagen, hvilket giver os tid til den sidste juleshopping. Der er selvfølgelig også mulighed for en hyggelig slentretur langs Elbens bredder eller måske kan hotellets wellness-område med sauna, pool og fitness friste.

Om eftermiddagen mødes vi i hotellets cafe "Vis-á-Vis", hvor vi tager forskud på juleglæderne med eftermiddagskaffe og den traditionelle tyske julekage Dresdner Christstollen. Efterfølgende er der mulighed for at deltage i julegudstjenesten i Frauenkirche ved siden af hotellet.

Juleaften fejrer vi i hotellets restaurant Piano Bar, der er flot pyntet op til den festlige aften. Kokkene sørger for en lækker buffet med alt hvad hjertet kan begære af tyske julespecialiteter og lækkerier - også til den søde tand. Rejselederen bringer selvfølgelig også lidt danske traditioner med, så mon ikke vi synger en julesang eller to i løbet af aftenen?

Inkluderede måltider: Morgenmad og middag.

Julestemning er der rigeligt af i Dresden.

Julestemning er der rigeligt af i Dresden.

4. dag: Panoramatur og julekoncert 

Første juledag er det tid til at se nærmere på den særprægede og smukke natur omkring Dresden og Elben. Vi sætter os godt til rette i bussen og kan glæde os til en formiddagstur med panoramaudsigt.

Gennem det naturskønne område Sachsiske Schweiz kommer vi til de meget specielle og karakteristiske klippeformationer ved Bastei, hvorfra der er en flot udsigt over Elben. Der bliver god tid til at nyde den friske luft og udsigten over den smukke floddal inden vi begiver os tilbage til Dresden.  

Ved middagstid er vi tilbage i Dresden, og der bliver tid til lidt afslapning eller lille bytur på egen hånd inden vi sidst på eftermiddagen skal til klassisk koncert. I flotte og historiske omgivelser i Wallpavillion Zwinger skal vi opleve Dresdens traditionsrige og festlige julekoncert. Her spiller Dresdner Residenz Orchester musik af Mozart, Tjajkovskij og Bach sammen med kendte julesalmer i klassisk stil. En stemningsfuld og passende afslutning på juledagene i en af Europas smukkeste kulturbyer.  

Efter koncerten spiser vi middag på hotellets Restaurant Bierhaus Dampfschiff.

Inkluderede måltider: Morgenmad og middag.

De karakteristiske klippeformationer ved Bastei.

De karakteristiske klippeformationer ved Bastei.

5. dag: Hjemrejse

Efter morgenmaden forlader vi Dresden og begiver os igen nordpå mod Rostock, hvor vi kører ombord på færgen. Vi har inkluderet den store buffet, som der bliver god tid til at nyde under overfarten, inden vi sidst på eftermiddagen lægger til i Gedser.  

Inkluderede måltider: Morgenmad og frokost.

Hotelinformation

Hilton Dresden ****, Dresden
VisSkjul

Midt i hjertet af Dresden og lige ved Frauenkirche ligger Hilton Dresden, som er et skønt 4-stjernet hotel.

Her er du tæt på det meste, både seværdigheder og shopping. På hotellet finder du flere restauranter, barer og cafeer, samt et større wellnessområde med fitness, sauna og pool.

Måltider

Hotellet råder over hele 12 restauranter, barer og cafeer, som alle ligger i bygningen. Den inkluderede morgenmad spiser vi i hotellets hovedrestaurant, mens de inkluderede middage og eftermiddagskaffen nydes i nogle af hotellets andre restauranter og cafeer.

Værelser

Vi bor på rummelige værelser, som alle kan nås med elevator. Værelserne er ca. 25 m2 og har enten dobbeltseng eller to enkeltsenge, tv, telefon, minikøleskab, aircondition, kaffe- og tefaciliteter, gratis WiFi samt badeværelse med hårtørrer.

Hilton Dresden ligger skønt lige ved Frauenkirche.
Hilton Dresden ligger skønt lige ved Frauenkirche.
En af flere restauranter på Hilton Dresden.
En af flere restauranter på Hilton Dresden.
Bar på Hilton Dresden.
Bar på Hilton Dresden.
Wellnessområde med indendørs pool på Hilton Dresden.
Wellnessområde med indendørs pool på Hilton Dresden.
Eksempel på værelse på Hilton Dresden.
Eksempel på værelse på Hilton Dresden.