Inkl. klassisk koncert!

Dresden & Sachsisk Schweiz · 2023

Busrejser
5 Dage

Dresden er Tysklands suveræne kulturby, og på denne rejse har vi sammensat et flot udflugtsprogram, der blandt andet byder på en hyggelig sejltur på Elben, klassisk koncert i Zwinger og udflugt til Sachsisk Schweiz.

Tag med på en spændende og indholdsrig busrejse til Sachsens hovedstad. Dresden var engang Tysklands smukkeste by og kendt i hele Europa som Elbens Firenze på grund af den fantastiske barokarkitektur og placering ved floden. I slutningen af 2. Verdenskrig bombede de allierede Dresden til ukendelighed, og stort set hele byen blev jævnet med jorden. Indbyggernes enorme viljestyrke hjalp med at få byen rejst fra asken. Efter mange års restaurering og genopbygning...

Dresden er Tysklands suveræne kulturby, og på denne rejse har vi sammensat et flot udflugtsprogram, der blandt andet byder på en hyggelig sejltur på Elben, klassisk koncert i Zwinger og udflugt til Sachsisk Schweiz.

Tag med på en spændende og indholdsrig busrejse til Sachsens hovedstad. Dresden var engang Tysklands smukkeste by og kendt i hele Europa som Elbens Firenze på grund af den fantastiske barokarkitektur og placering ved floden. I slutningen af 2. Verdenskrig bombede de allierede Dresden til ukendelighed, og stort set hele byen blev jævnet med jorden. Indbyggernes enorme viljestyrke hjalp med at få byen rejst fra asken. Efter mange års restaurering og genopbygning funkler byen igen som en kulturperle, og det er atter muligt at besøge den berømte Frauenkirche samt barokslottet Zwinger og Semperoperaen.

Vi bor i Dresdens hyggelige centrum, hvor små cafeer og Bierstuber frister, og uden for byen lokker det eventyrlige klippelandskab i Sachsisk Schweiz. Her rejser stejle sandstensformationer sig næsten lodret op langs Elbens snoede bredder.

Vi har inkluderet et flot udflugtsprogram, der blandt andet byder på sejltur på Elben, besøg på det det militærhistoriske museum i Dresden, spændende byrundtur, panoramatur i de sachsiske landskaber og klassisk koncert i Wallpavillion Zwinger med Dresdner Residenz Orchester. 

Vi bor dejlig centralt på det 3-stjernede IBIS Hotel Dresden Zentrum***. På udvalgte afrejser kan du desuden vælge at bo på det 4-stjernede Pullmann Dresden Newa.

Kort over Tyskland og Dresden

Datoer og priser

Vent lidt, mens vi finder datoer og priser

Tillæg pr. person

Eneværelse på IBIS Hotel Dresden Zentrum
675,-
Eneværelse på Pullmann Dresden Newa
900,-
Frokostbuffet Rostock-Gedser, inkl. øl, vin og vand ad libitum
175,-
Obl. administrationstillæg
89,-
Afbestillingsforsikring
300,-

Rabat pr. person

Brorabat · Rejsende fra Bornholm, Fyn eller Jylland
250,-

Inkluderet i prisen

 • 4-stjernet bus, inkl. pladsreservation og WiFi
 • Afr. 21/6, 27/8 og 1/10-2023: 4 nætter i Dresden på Hotel Ibis Dresden***
 • Afr. 6/4, 17/7 og 11/9-2023: 4 nætter i Dresden på Pullmann Dresden Newa****
 • 5 x morgenmad (1.-5. dag)
 • Afr 21/6, 27/8 og 1/10-2023: 1 x middag  (1. dag)
 • Afr. 6/4, 17/7 og 11/9-2023: 2 x middag (1. og 4. dag)
 • Byvandring i Dresden
 • Besøg på militærhistorisk museum i Dresden, inkl. entré
 • Aftenandagt i Frauenkirche
 • Sejltur på Elben fra Pirna til Königstein 
 • Panoramatur i Sachsisk Schweiz
 • Koncert med Dresdner Residenz Orchester i Wallpavillon Zwinger 
 • Dansktalende rejseleder på hele rejsen

Opsamling på busrejser

Start din rejse på et af vores mange opsamlingssteder. Fold køreplanen ud for at se alle ruter og opsamlingstider.

Hovedrute 1 · Gedser-Rostock t/r

Udrejse Hjemrejse
05.30 Roskilde, tæt ved banegården på hjørnet af Køgevej/Ny Østergade 21.00
05.45 Høje-Taastrup Station, Banestrøget ved taxiholdepladsen 20.45
06.30 Valby Station ved Lyshøjgårdsvej nr. 73 (busholdepladsen) - tilslutning af opsamlingsrute 7 20.15
06.45 Karlslunde ved motorvej (udrejse Circle K, vest / hjemrejse Shell, øst) 19.45
07.00 Ølby Station ved Netto 19.30
07.35 Tappernøje ved motorvej (udrejse Circle K, vest / hjemrejse Circle K, øst) - tilslutning af opsamlingsrute 4 og 5 19.00
07.45 Stensved, p-pladsen ved afkørsel 41 18.45
07.55 Højmølle Kro 18.30
08.15 Nykøbing Falster ved Cementen 18.15
08.30 Gedser ved Scandlines billetkontor 17.45

Opsamlingsrute 4

Udrejse Hjemrejse
05.00 Kalundborg Banegård 21.00
05.15 Svebølle Center 20.40
05.30 Jyderup Banegård 20.30
05.50 Ruds-Vedby Banegård 20.15
06.05 Slagelse, Nordre Stationsvej 20.00
06.20 Sorø Busterminal, Rådhusvej 19.45
06.40 Fuglebjerg ved kirken 19.30
07.00 Næstved ved banegårdspladsen 19.15
Skift i Tappernøje til hovedrute

Opsamlingsrute 5

Udrejse Hjemrejse
05.20 Nykøbing Sjælland Banegård 20.55
05.35 Vig forsamlingshus 20.40
05.40 Herrestrup ved busterminalen 20.35
06.00 Holbæk Banegård ved Jernbanevej 6 20.05
06.15 Tølløse Banegård 19.40
06.40 Ringsted Banegård 19.35
07.00 Haslev Banegård 19.15
Skift i Tappernøje til hovedrute

Opsamlingsrute 7

Udrejse Hjemrejse
04.15 Gilleleje Station 22.00
04.45 Helsingør Station ved sundsiden 21.30
05.15 Hillerød Station ved busterminalen, Nordre Jernbanevej 21.05
05.40 Holte Station ved Stationsvej 20.45
05.55 Lyngby Station ved Jernbanepladsen 1 20.30
Skift på Valby Station til hovedrute
Fold køreplanen ud Skjul køreplanen

Bemærkninger

Passer rejsen til dig? 

Denne rejses program passer til dig, der er almindelig godt gående. Det svarer til, at du kan gå i et tempo på ca. 4 kilometer på 1 time.
 
Er du mindre godt gående, anbefaler vi rejserne under vores koncept ”I ro og mag”. Her er rejsernes program tilpasset dig, der ikke er så godt til bens.
 
Se alle ”I ro og mag”-rejser her.

Dagsprogram

1. dag: Via Rostock til Dresden

På vej fra Gedser til Rostock får vi den store morgenbuffet på færgen. Velankommet i Nordtyskland kører vi med passende pauser gennem delstaterne Mecklenburg-Vorpommern og Brandenburg. 

Sidst på eftermiddagen ankommer vi til vores hotel, der ligger centralt i Dresden – hovedstaden i Sachsen. Om aftenen spiser vi middag i hotellets restaurant. Efterfølgende er der mulighed for en spadseretur i centrum, hvor du kan opleve byens atmosfære.

Inkluderede måltider: Morgenmad og middag.

Dresden ligger smukt ved Elben.

Dresden ligger smukt ved Elben.

2. dag: Byrundtur og Frauenkirche 

Sammen med rejselederen oplever vi Dresdens historiske centrum til fods, hvor vi kan nyde de pragtfulde genrejste bygningsværker: Frauenkirche, Zwinger, Taschenbergpalais, Brühlsche Terrasse og meget mere. Rejselederen fortæller med garanti om Kurfyrsten af Sachsen og August den Stærke, der på flere områder var en driftig herre og satte sit aftryk på Dresden. Han var bygherre på både Zwinger og Frauenkirche og fik efter sigende over 300 børn! Normalt er der orgelandagt i Frauenkirke klokken 12.00, hvor der afholdes andagt med efterfølgende orgelmusik - en stemningsfuld oplevelse. 

Efter byvandringen besøger vi det militærhistoriske museum i forbindelse med byvandringen. Her kommer vi helt tæt på krigens indvirken på Dresden, som man ikke kan komme udenom ved et besøg i Dresden.

Om eftermiddagen har du mulighed for at gå på indkøb i nogle af de mange gode butikker eller bare slappe af på en af byens mange cafeer. Til aften mødes vi til andagt i Frauenkirche klokken 18.00, og efterfølgende kan du spadsere i Dresdens hyggelige gader og finde en god restaurant.

Inkluderede måltider: Morgenmad.

Nyd Dresden med sine mange historiske bygninger og handelsliv.

Nyd Dresden med sine mange historiske bygninger og handelsliv.

3. dag: Sejltur på Elben og panoramatur i Sachsisk Schweiz

Landskabet i Sachsisk Schweiz domineres af sandstensklipper, som vejr og vind har formet til fantasifulde skulpturer. Vi skal opleve det enestående landskab på en romantisk sejltur fra Pirna til Königstein. Herefter kører vi en panoramatur med vores bus gennem Sachsisk Schweiz. Fra Basteiklippen kan vi nyde den pragtfulde udsigt over sandstensbjergene og Elben.

Vi er retur i Dresden midt på eftermiddagen, hvor resten af dagen er sat af til egne oplevelser i byen. Rejselederen hjælper gerne med at finde en god restaurant til aftenens middag.

Inkluderede måltider: Morgenmad.

Sachsisk Schweiz og den berømte Basteiklippe.

Sachsisk Schweiz og den berømte Basteiklippe.

4. dag: På egen hånd i Dresden og koncert med Dresdner Residenz 

Formiddagen er sat af til egne oplevelser. Gå på opdagelse i byens mange butikker, nyd en kop kaffe på en af de omkringliggende cafeer eller nyd de flotte bygninger i byen. Rejselederen hjælper gerne med ideer til aktiviteter i løbet af fomiddagen.

Sidst på eftermiddagen skal vi til koncert i Wallpavillion Zwinger. I disse flotte omgivelser spiller Dresdner Residenz Orchester klassisk musik af Bach, Mozart, Vivaldi og Strauss - en værdig og stemningsfuld afslutning på nogle gode og oplevelsesrige dage i Sachsens kulturelle hovedstad. På afgangene med ophold på IBIS Hotel Dresden Zentrum er aftenens middag er ikke inkluderet, så du har mulighed for selv at vælge, hvor du vil spise.

For dem der har lyst, arrangerer rejselederen fællesmiddag på en lokal restaurant. På afgangene i 2023 med ophold på Pullmann Dresden Newa er aftenens middag inkluderet denne dag.

Inkluderede måltider: Morgenmad (middag kun inkluderet på afgange på hotel Pullmann Dresden Newa 2023).

Zwinger i Elbens Firenze.

Zwinger i Elbens Firenze.

5. dag: Hjemrejse

Det går atter hjemad og via Rostock-Gedser kommer vi tilbage til Danmark. Du har mulighed for at tilkøbe den store frokostbuffet på færgen hjem. Vi er retur i København henad aftentide.

Inkluderede måltider: Morgenmad.

Hotelinformation

Ibis Hotel Dresden Zentrum ***, Dresden
VisSkjul

De to velfungerende hoteller Ibis Bastei og Ibis Königstein ligger midt på indkøbsgaden Prager Strasse og i gåafstand fra Dresdens hovedseværdigheder. Hotellerne er stort set ens. Der er morgenmadsrestaurant og bar på begge hoteller. Hotelbarens åbningstider varierer, og åbner typisk om aftenen. Receptionen befinder sig på Bastei, og har et mindre sortiment af snacks og drikkevarer. Der er elevator til alle etager.

Værelser

Værelserne er små, men velindrettede med alle bekvemmeligheder, herunder aircondition og WiFi.

Læs mere om hotellet her. 

Nyd dit ophold i Dresden på Hotel IBIS Dresden Zentrum.
Nyd dit ophold i Dresden på Hotel IBIS Dresden Zentrum.
Restauranten på Ibis Hotel Dresden Zentrum.
Restauranten på Ibis Hotel Dresden Zentrum.
Eksempel på eneværelse på Ibis Hotel Dresden Zentrum.
Eksempel på eneværelse på Ibis Hotel Dresden Zentrum.

Pullmann Dresden Newa ****, Dresden
VisSkjul

Centralt beliggende 4-stjernet hotel i Dresden. Her bor vi godt på butiksstrøget Prager Strasse med masser af restauranter og shoppingmuligheder lige ved hotellet. Det komfortable hotel har elevator samt egen restaurant og bar.

Værelser

Vi bor på flot indrettede værelser på ca. 23m2 med store vinduer, dobbeltseng eller to adskilte senge, tv, telefon, sikkerhedsboks, aircondition, gratis WiFi og badeværelse med bruseniche og hårtørrer. Badeværelset er integreret i værelsets indretning, og man kan se ind på badeværelset gennem glas, dog er der et forhæng man kan trække for. Toilettet er adskilt med en dør. 

Læs mere om hotellet her.

Pullmann Dresden Newa.
Pullmann Dresden Newa.
Eksempel på værelse på Pullmann Dresden Newa.
Eksempel på værelse på Pullmann Dresden Newa.
Restauranten på Pullmann Dresden Newa.
Restauranten på Pullmann Dresden Newa.
Pullmann Dresden Newa byder på en hyggelig bar.
Pullmann Dresden Newa byder på en hyggelig bar.