Inkl. klassisk koncert!

Dresden & Sachsisk Schweiz

Busrejser
5 Dage

Dresden er Europas suveræne kulturby, og på denne rejse har vi sammensat et flot udflugtsprogram, der blandt andet byder på en hyggelig sejltur på Elben, klassisk koncert i Zwinger, udflugt i Sachsisk Schweiz og besøg i porcelænsbyen Meissen.  

Tag med på en spændende og indholdsrig busrejse til Sachsens hovedstad. Dresden var engang Tysklands smukkeste by og kendt i hele Europa som Elbens Firenze på grund af den fantastiske barokarkitektur og placering ved floden. I slutningen af 2. Verdenskrig bombede de allierede Dresden til ukendelighed, og stort set hele byen blev jævnet med jorden. Indbyggernes enorme viljestyrke hjalp med at få byen rejst fra asken....

Dresden er Europas suveræne kulturby, og på denne rejse har vi sammensat et flot udflugtsprogram, der blandt andet byder på en hyggelig sejltur på Elben, klassisk koncert i Zwinger, udflugt i Sachsisk Schweiz og besøg i porcelænsbyen Meissen.  

Tag med på en spændende og indholdsrig busrejse til Sachsens hovedstad. Dresden var engang Tysklands smukkeste by og kendt i hele Europa som Elbens Firenze på grund af den fantastiske barokarkitektur og placering ved floden. I slutningen af 2. Verdenskrig bombede de allierede Dresden til ukendelighed, og stort set hele byen blev jævnet med jorden. Indbyggernes enorme viljestyrke hjalp med at få byen rejst fra asken. Efter mange års restaurering og genopbygning funkler byen igen som en kulturperle, og det er atter muligt at besøge den berømte Frauenkirche samt barokslottet Zwinger og Semperoperaen.

Vi bor i Dresdens hyggelige centrum, hvor små cafeer og Bierstuber frister, og uden for byen lokker det eventyrlige klippelandskab i Sachsisk Schweiz. Her rejser stejle sandstensformationer sig næsten lodret op langs Elbens snoede bredder. Vi har inkluderet en dejlig middag under hvælvingerne i Restaurant Pulverturm samt et flot udflugtsprogram, der blandt andet byder på sejltur på Elben, spændende byrundture, panoramatur i de sachsiske landskaber og klassisk koncert i Wallpavillion med Dresdner Residenz Orchester. Nær Dresden besøger vi også den verdensberømte porcelænsby Meissen, der i dag står under beskyttelse af UNESCO. 

Kort over Tyskland og Dresden

Datoer og priser

Vent lidt, mens vi finder datoer og priser

Tillæg pr. person

Eneværelse
675,-
Frokostbuffet Rostock-Gedser, inkl. drikkevarer
155,-
Afbestillingsforsikring
240,-
Obl. administrationstillæg
89,-

Rabat pr. person

Brorabat fra Jylland, Fyn og Bornholm
250,-

Inkluderet i prisen

 • 4-stjernet bus
 • 4 nætter på Hotel Ibis Dresden***
 • 1 x brunch (1. dag)
 • 4 x morgenmad (2.-5. dag)
 • 2 x middag (1. og 2. dag)
 • Byvandring i Dresden
 • Aftenandagt i Frauenkirche
 • Sejltur på Elben 
 • Panoramatur i Sachsisk Schweiz
 • Besøg på Meissen Porcelænsfabrik
 • Koncert med Dresdner Residenz Orchester i Wallpavillon Zwinger 
 • Dansktalende rejseleder på hele rejsen

Dagsprogram

1. dag: Via Rostock til Dresden

På vej fra Gedser til Rostock får vi den store brunchbuffet på færgen. Velankommet i Nordtyskland kører vi med passende pauser gennem delstaterne Mecklenburg-Vorpommern og Brandenburg. Sidst på eftermiddagen ankommer vi til vores hotel, der ligger centralt i Dresden – hovedstaden i Sachsen. Om aftenen spiser vi middag i hotellets restaurant. Efterfølgende er der mulighed for en spadseretur i centrum, hvor du kan opleve byens atmosfære.

Inkluderede måltider: Morgenmad (brunch), middag.

2. dag: Byrundtur, Frauenkirche og middag i Restaurant Pulverturm

Sammen med rejselederen oplever vi Dresdens historiske centrum til fods, hvor vi kan nyde de pragtfulde genrejste bygningsværker: Frauenkirche, Zwinger, Taschenbergpalais, Brühlsche Terrasse og meget mere. Rejselederen fortæller med garanti om Kurfyrsten af Sachsen, August den Stærke, der på flere områder var en driftig herre og satte sit aftryk på Dresden. Han var bygherre på både Zwinger og Frauenkirche og fik efter sigende over 300 børn! Vi kommer også forbi den berømte Semperopera, hvor mange af verdens største operastjerner synger. Normalt er der orgelandagt i Frauenkirke klokken 12.00, hvor der afholdes andagt med efterfølgende orgelmusik - en stemningsfuld oplevelse. 

Om eftermiddagen har du mulighed for at gå på indkøb i nogle af de mange gode butikker eller bare slappe af på en af byens mange cafeer. Til aften mødes vi til andagt i Frauenkirche klokken 18.00. Efterfølgende går vi til Restaurant Pulverturm, hvor en dejlig middag venter under hvælvingerne i de hyggelige lokaler.  

Inkluderede måltider: Morgenmad, middag.

Frauenkirche - Dresden

Frauenkirche - Dresden

3. dag: Sejltur på Elben og panoramatur i Sachsisk Schweiz

Landskabet i Sachsisk Schweiz domineres af sandstensklipper, som vejr og vind har formet til fantasifulde skulpturer. Vi starter dagen med en romantisk sejltur på Elben fra Dresden til Pillnitz. Herefter kører vi en panoramatur med vores bus gennem Sachsisk Schweiz, blandt andet ud til Basteiklippen, hvor vi kan nyde den pragtfulde udsigt over sandstensbjergene og Elben. Vi er retur i Dresden midt på eftermiddagen. Rejselederen kender Dresden og hjælper gerne med at finde en god restaurant til aftenens middag.

Inkluderede måltider: Morgenmad.

Basteiklippen - Dresden

Basteiklippen - Dresden

4. dag: Porcelænsbyen Meissen og koncert med Dresdner Residenz 

Meissen ligger smukt ved foden af Albrechtsburg. Her startede Johann Friedrich Böttger produktionen af det senere så verdensberømte Meissnerporcelæn. Fabrikken var den første udenfor Kina, der havde held med at fremstille den skrøbelige service. Vi ser først en lille film om, hvordan leret i århundreder er blevet omdannet til værdifuldt porcelæn. Bagefter kan vi beundre de mest utrolige borddækninger og figurer fra de sidste 200 år i de flotte sale på fabrikkens museum. Vi holder pause i Meissen by, hvor vi har tid til at se os omkring på egen hånd.

Efter besøget returnerer vi til Dresden, hvor vi sidst på eftermiddagen skal til koncert i Wallpavillion, Dresdner Zwinger. I disse flotte omgivelser spiller Dresdner Residenz Orchester klassisk musik af Bach, Mozart, Vivaldi og Strauss - en værdig og stemningsfuld afslutning på nogle gode og oplevelsesrige dage i Sachsens kulturelle hovedstad. Aftenens middag er ikke inkluderet, så du har mulighed for selv at vælge, hvor du vil spise. For dem der har lyst, arrangerer rejselederen fællesmiddag på en lokal restaurant. 

Inkluderede måltider: Morgenmad.

Meissen - Dresden

Meissen - Dresden

5. dag: Hjemrejse

Det går atter hjemad og via Rostock-Gedser kommer vi tilbage til Danmark. Du har mulighed for at tilkøbe den store frokostbuffet på færgen hjem. Vi er retur i København henad aftentide.

Inkluderede måltider: Morgenmad.

Hotelinformation

Ibis Hotel Dresden Zentrum ***, Dresden
VisSkjul

De to velfungerende hoteller Ibis Bastei og Ibis Königstein ligger midt på indkøbsgaden Prager Strasse og i gåafstand fra Dresdens hovedseværdigheder. Hotellerne er stort set ens. Der er morgenmadsrestaurant, og på Ibis Königstein er der desuden bar og middagsrestaurant, som er åben for gæster fra begge hoteller. Det er muligt at købe drikkevarer i receptionen på begge hoteller. Eventuelle inkluderede middage spises på Hotel Königstein. Der er elevator til alle etager.

Værelser

Værelserne er små, men velindrettede med alle bekvemmeligheder, herunder aircondition og WiFi.