Inkl. klassisk koncert!

Dresden & Sachsisk Schweiz · 2022

Busrejser
5 Dage

Dresden er Tysklands suveræne kulturby, og på denne rejse har vi sammensat et flot udflugtsprogram, der blandt andet byder på en hyggelig sejltur på Elben, klassisk koncert i Zwinger, udflugt til Sachsisk Schweiz og besøg i porcelænsbyen Meissen.  

Tag med på en spændende og indholdsrig busrejse til Sachsens hovedstad. Dresden var engang Tysklands smukkeste by og kendt i hele Europa som Elbens Firenze på grund af den fantastiske barokarkitektur og placering ved floden. I slutningen af 2. Verdenskrig bombede de allierede Dresden til ukendelighed, og stort set hele byen blev jævnet med jorden. Indbyggernes enorme viljestyrke hjalp med at få byen rejst fra asken. Efter...

Dresden er Tysklands suveræne kulturby, og på denne rejse har vi sammensat et flot udflugtsprogram, der blandt andet byder på en hyggelig sejltur på Elben, klassisk koncert i Zwinger, udflugt til Sachsisk Schweiz og besøg i porcelænsbyen Meissen.  

Tag med på en spændende og indholdsrig busrejse til Sachsens hovedstad. Dresden var engang Tysklands smukkeste by og kendt i hele Europa som Elbens Firenze på grund af den fantastiske barokarkitektur og placering ved floden. I slutningen af 2. Verdenskrig bombede de allierede Dresden til ukendelighed, og stort set hele byen blev jævnet med jorden. Indbyggernes enorme viljestyrke hjalp med at få byen rejst fra asken. Efter mange års restaurering og genopbygning funkler byen igen som en kulturperle, og det er atter muligt at besøge den berømte Frauenkirche samt barokslottet Zwinger og Semperoperaen.

Vi bor i Dresdens hyggelige centrum, hvor små cafeer og Bierstuber frister, og uden for byen lokker det eventyrlige klippelandskab i Sachsisk Schweiz. Her rejser stejle sandstensformationer sig næsten lodret op langs Elbens snoede bredder. Vi har inkluderet en dejlig middag under hvælvingerne i Restaurant Pulverturm samt et flot udflugtsprogram, der blandt andet byder på sejltur på Elben, spændende byrundture, panoramatur i de sachsiske landskaber og klassisk koncert i Wallpavillion Zwinger med Dresdner Residenz Orchester. Nær Dresden besøger vi også den verdensberømte porcelænsby Meissen, der i dag står under beskyttelse af UNESCO. 

Kort over Tyskland og Dresden

Datoer og priser

Vent lidt, mens vi finder datoer og priser

Tillæg pr. person

Eneværelse
675,-
Frokostbuffet Rostock-Gedser, inkl. øl, vin og vand ad libitum
155,-
Afbestillingsforsikring
255,-
Obl. administrationstillæg
89,-

Rabat pr. person

Brorabat · Rejsende fra Bornholm, Fyn eller Jylland
250,-

Inkluderet i prisen

 • 4-stjernet bus, inkl. pladsreservation og WiFi
 • 4 nætter i Dresden på Hotel Ibis Dresden***
 • 5 x morgenmad (1.-5. dag)
 • 2 x middag (1. og 2. dag)
 • Byvandring i Dresden
 • Aftenandagt i Frauenkirche
 • Sejltur på Elben fra Pirna til Königstein 
 • Panoramatur i Sachsisk Schweiz
 • Besøg på Meissen Porcelænsfabrik
 • Koncert med Dresdner Residenz Orchester i Wallpavillon Zwinger 
 • Dansktalende rejseleder på hele rejsen

Opsamling på busrejser

Start din rejse på et af vores mange opsamlingssteder. Fold køreplanen ud for at se alle ruter og opsamlingstider.
 

Hovedrute 1 · Gedser-Rostock t/r

Udrejse Hjemrejse
05.30 Roskilde, tæt ved banegården på hjørnet af Køgevej/Ny Østergade 20.45
05.45 Høje-Taastrup Station, Banestrøget ved taxiholdepladsen 20.30
06.30 København, Sjælør Station - tilslutning af opsamlingsrute 7 20.00
06.45 Karlslunde ved motorvej (udrejse Circle K, vest / hjemrejse Shell, øst) 19.30
07.00 Ølby Station ved Netto 19.15
07.35 Tappernøje ved motorvejen (udrejse Circle K, vest / hjemrejse Shell, øst) - tilslutning af opsamlingsrute 4 og 5 18.45
07.45 Stensved, p-pladsen ved afkørsel 41 18.30
07.55 Højmølle Kro 18.15
08.15 Nykøbing Falster ved Cementen 18.00
08.30 Gedser ved Scandlines billetkontor 17.30

Opsamlingsrute 4

Udrejse Hjemrejse
05.00 Kalundborg Banegård 21.00
05.15 Svebølle Center 20.40
05.30 Jyderup Banegård 20.30
05.50 Ruds-Vedby Banegård 20.15
06.05 Slagelse, Nordre Stationsvej 20.00
06.20 Sorø Busterminal, Rådhusvej 19.45
06.40 Fuglebjerg ved kirken 19.30
07.00 Næstved ved banegårdspladsen 19.15
Skift i Tappernøje til hovedrute

Opsamlingsrute 5

Udrejse Hjemrejse
05.20 Nykøbing Sjælland Banegård 20.55
05.35 Vig forsamlingshus 20.40
05.40 Herrestrup ved busterminalen 20.35
06.00 Holbæk Banegård ved Jernbanevej 6 20.05
06.15 Tølløse Banegård 19.40
06.40 Ringsted Banegård 19.35
07.00 Haslev Banegård 19.15
Skift i Tappernøje til hovedrute

Opsamlingsrute 7

Udrejse Hjemrejse
04.15 Gilleleje Station 22.00
04.45 Helsingør Station ved sundsiden 21.30
05.15 Hillerød Station ved busterminalen, Nordre Jernbanevej 21.05
05.40 Holte Station ved Stationsvej 20.45
05.55 Lyngby Station ved Jernbanepladsen 1 20.30
Skift på Sjælør Station til hovedrute
Fold køreplanen ud Skjul køreplanen

Dagsprogram

1. dag: Via Rostock til Dresden

På vej fra Gedser til Rostock får vi den store morgenbuffet på færgen. Velankommet i Nordtyskland kører vi med passende pauser gennem delstaterne Mecklenburg-Vorpommern og Brandenburg. 

Sidst på eftermiddagen ankommer vi til vores hotel, der ligger centralt i Dresden – hovedstaden i Sachsen. Om aftenen spiser vi middag i hotellets restaurant. Efterfølgende er der mulighed for en spadseretur i centrum, hvor du kan opleve byens atmosfære.

Inkluderede måltider: Morgenmad og middag.

Dresden ligger smukt ved Elben.

Dresden ligger smukt ved Elben.

2. dag: Byrundtur, Frauenkirche og middag på Restaurant Pulverturm

Sammen med rejselederen oplever vi Dresdens historiske centrum til fods, hvor vi kan nyde de pragtfulde genrejste bygningsværker: Frauenkirche, Zwinger, Taschenbergpalais, Brühlsche Terrasse og meget mere. Rejselederen fortæller med garanti om Kurfyrsten af Sachsen og August den Stærke, der på flere områder var en driftig herre og satte sit aftryk på Dresden. Han var bygherre på både Zwinger og Frauenkirche og fik efter sigende over 300 børn!

Vi kommer også forbi den berømte Semperopera, hvor mange af verdens største operastjerner synger. Normalt er der orgelandagt i Frauenkirke klokken 12.00, hvor der afholdes andagt med efterfølgende orgelmusik - en stemningsfuld oplevelse. 

Om eftermiddagen har du mulighed for at gå på indkøb i nogle af de mange gode butikker eller bare slappe af på en af byens mange cafeer. Til aften mødes vi til andagt i Frauenkirche klokken 18.00, og efterfølgende spadserer vi til Restaurant Pulverturm, hvor en dejlig middag venter under hvælvingerne i de hyggelige lokaler.  

Inkluderede måltider: Morgenmad og middag.

Zwinger i Elbens Firenze.

Zwinger i Elbens Firenze.

3. dag: Sejltur på Elben og panoramatur i Sachsisk Schweiz

Landskabet i Sachsisk Schweiz domineres af sandstensklipper, som vejr og vind har formet til fantasifulde skulpturer. Vi skal opleve det enestående landskab på en romantisk sejltur fra Pirna til Königstein. Herefter kører vi en panoramatur med vores bus gennem Sachsisk Schweiz. Fra Basteiklippen kan vi nyde den pragtfulde udsigt over sandstensbjergene og Elben.

Vi er retur i Dresden midt på eftermiddagen, hvor resten af dagen er sat af til egne oplevelser i byen. Rejselederen hjælper gerne med at finde en god restaurant til aftenens middag.

Inkluderede måltider: Morgenmad.

Sachsisk Schweiz og den berømte Basteiklippe.

Sachsisk Schweiz og den berømte Basteiklippe.

4. dag: Porcelænsbyen Meissen og koncert med Dresdner Residenz 

Meissen ligger smukt ved foden af Albrechtsburg. Her startede Johann Friedrich Böttger produktionen af det senere så verdensberømte Meissnerporcelæn. Fabrikken var den første udenfor Kina, der havde held med at fremstille den skrøbelige service. Vi ser først en lille film om, hvordan leret i århundreder er blevet omdannet til værdifuldt porcelæn. Bagefter kan vi beundre de mest utrolige borddækninger og figurer fra de sidste 200 år i de flotte sale på fabrikkens museum. Vi holder pause i Meissen by, hvor vi har tid til at se os omkring på egen hånd.

Efter besøget returnerer vi til Dresden, hvor vi sidst på eftermiddagen skal til koncert i Wallpavillion Zwinger. I disse flotte omgivelser spiller Dresdner Residenz Orchester klassisk musik af Bach, Mozart, Vivaldi og Strauss - en værdig og stemningsfuld afslutning på nogle gode og oplevelsesrige dage i Sachsens kulturelle hovedstad. Aftenens middag er ikke inkluderet, så du har mulighed for selv at vælge, hvor du vil spise. For dem der har lyst, arrangerer rejselederen fællesmiddag på en lokal restaurant. 

Inkluderede måltider: Morgenmad.

Det berømte Meissenporcelæn.

Det berømte Meissenporcelæn.

5. dag: Hjemrejse

Det går atter hjemad og via Rostock-Gedser kommer vi tilbage til Danmark. Du har mulighed for at tilkøbe den store frokostbuffet på færgen hjem. Vi er retur i København henad aftentide.

Inkluderede måltider: Morgenmad.

Hotelinformation

Ibis Hotel Dresden Zentrum ***, Dresden
VisSkjul

De to velfungerende hoteller Ibis Bastei og Ibis Königstein ligger midt på indkøbsgaden Prager Strasse og i gåafstand fra Dresdens hovedseværdigheder. Hotellerne er stort set ens. Der er morgenmadsrestaurant, og på Ibis Königstein er der desuden bar og middagsrestaurant, som er åben for gæster fra begge hoteller. Det er muligt at købe drikkevarer i receptionen på begge hoteller. Eventuelle inkluderede middage spises på Hotel Königstein. Der er elevator til alle etager.

Værelser

Værelserne er små, men velindrettede med alle bekvemmeligheder, herunder aircondition og WiFi.

Læs mere om hotellet her. 

Nyd dit ophold i Dresden på Hotel IBIS Dresden Zentrum.
Nyd dit ophold i Dresden på Hotel IBIS Dresden Zentrum.
Restauranten på Ibis Hotel Dresden Zentrum.
Restauranten på Ibis Hotel Dresden Zentrum.
Eksempel på eneværelse på Ibis Hotel Dresden Zentrum.
Eksempel på eneværelse på Ibis Hotel Dresden Zentrum.