4-stjernet hotel

Harzen · Quedlinburg · 2023

Busrejser
5 Dage

Tag med til den 1.000 år gamle middelalderby Quedlinburg. Her bor vi dejligt på det 4-stjernede hotel Schlossmühle i den maleriske by, der med sine dragende bindingsværkshuse og det flotte slot danner ramme om nogle dejlige dage i Harzen.

En rejse til Quedlinburg er næsten som at rejse tilbage i tiden. I den UNESCO-beskyttede by står mere end 1000 bindingsværkshuse tæt i de brostensbelagte gader, og som toppen på en kransekage troner byens middelalderslottet, så man næsten kan se det overalt. Byen er desuden omgivet af Harzens bjerge, flot natur samt perler af små middelalderbyer, som vi også besøger nogle af på...

Tag med til den 1.000 år gamle middelalderby Quedlinburg. Her bor vi dejligt på det 4-stjernede hotel Schlossmühle i den maleriske by, der med sine dragende bindingsværkshuse og det flotte slot danner ramme om nogle dejlige dage i Harzen.

En rejse til Quedlinburg er næsten som at rejse tilbage i tiden. I den UNESCO-beskyttede by står mere end 1000 bindingsværkshuse tæt i de brostensbelagte gader, og som toppen på en kransekage troner byens middelalderslottet, så man næsten kan se det overalt. Byen er desuden omgivet af Harzens bjerge, flot natur samt perler af små middelalderbyer, som vi også besøger nogle af på rejsen. I mange af de velholdte gamle huse finder man små cafeer, restauranter og butikker.

I selskab med vores rejseleder tager vi sammen ud og oplever den hyggelige by på en spændende byvandring, hvor vi naturligvis besøger den imponerende kirke på markedspladsen. Glæd dig også til at opleve byerne Goslar og Wernigerode, Rammelsberg-minerne samt en herlig tur med damptog gennem Harzens bjergrige natur.

Vi bor dejlig centralt i Quedlinburg på det 4-stjernede Best Western Schlossmühle Hotel, som ligger i gåafstand til byens mange restauranter og butikker. 

Kort over Quedlinburg.

Datoer og priser

Vent lidt, mens vi finder datoer og priser

Tillæg pr. person

Eneværelse
900,-
Dobbeltværelse som eneværelse
1.200,-
Afbestillingsforsikring
310,-
Obl. administrationstillæg
89,-

Rabat pr. person

Brorabat · Rejsende fra Bornholm, Fyn eller Jylland
250,-

Inkluderet i prisen

 • 4-stjernet bus, inkl. pladsreservation og WiFi
 • 4 nætter i Quedlinburg på Best Western Hotel Schlossmühle****
 • 4 x morgenmad (2.-5. dag)
 • 2 x frokost (1. og 5. dag)
 • 4 x middag (1.-4. dag)
 • Byvandring i Quedlinburg
 • Besøg i Marktkirche St. Benedikti
 • Byrundtur i Goslar
 • Besøg i Rammelsberg mine, inkl. entré og togtur
 • Byvandring i Wernigerode
 • Togtur med damptog i Østharzen
 • Dansktalende rejseleder på hele rejsen

Køreplaner

Start din rejse på et af vores mange opsamlingssteder. Fold køreplanen ud for at se alle ruter og opsamlingstider.

Hovedrute 2 · Rødby-Puttgarden t/r

Udrejse Hjemrejse
05.30 Roskilde, tæt ved banegården på hjørnet af Køgevej/Ny Østergade 20.45
05.45 Høje-Taastrup Station, Banestrøget ved taxiholdepladsen 20.30
06.30 Valby Station ved Lyshøjgårdsvej nr. 73 (busholdepladsen) - tilslutning af opsamlingsrute 7 20.00
06.45 Karlslunde ved motorvej (udrejse Circle K, vest / hjemrejse Shell, øst) 19.30
07.00 Ølby Station ved Netto 19.15
07.35 Tappernøje ved motorvej (udrejse Circle K, vest / hjemrejse Circle K, øst) - tilslutning af opsamlingsrute 4 og 5 18.45
07.45 Stensved, p-pladsen ved afkørsel 41 18.30
07.55 Højmølle Kro 18.15
08.30 Maribo Banegård 17.45
08.40 Rødby, Scandlines-færgen ved kontrol 17.30

Opsamlingsrute 4

Udrejse Hjemrejse
05.00 Kalundborg Banegård 21.00
05.15 Svebølle Center 20.40
05.30 Jyderup Banegård 20.30
05.50 Ruds-Vedby Banegård 20.15
06.05 Slagelse, Nordre Stationsvej 20.00
06.20 Sorø Busterminal, Rådhusvej 19.45
06.40 Fuglebjerg ved kirken 19.30
07.00 Næstved ved banegårdspladsen 19.15
Skift i Tappernøje til hovedrute

Opsamlingsrute 5

Udrejse Hjemrejse
05.20 Nykøbing Sjælland Banegård 20.55
05.35 Vig forsamlingshus 20.40
05.40 Herrestrup ved busterminalen 20.35
06.00 Holbæk Banegård ved Jernbanevej 6 20.05
06.15 Tølløse Banegård 19.40
06.40 Ringsted Banegård 19.35
07.00 Haslev Banegård 19.15
Skift i Tappernøje til hovedrute

Opsamlingsrute 7

Udrejse Hjemrejse
04.15 Gilleleje Station 22.00
04.45 Helsingør Station ved sundsiden 21.30
05.15 Hillerød Station ved busterminalen, Nordre Jernbanevej 21.05
05.40 Holte Station ved Stationsvej 20.45
05.55 Lyngby Station ved Jernbanepladsen 1 20.30
Skift på Valby Station til hovedrute
Fold køreplanen ud Skjul køreplanen

Bemærkninger

Passer rejsen til dig? 

Denne rejses program passer til dig, der er almindelig godt gående. Det svarer til, at du kan gå i et tempo på ca. 4 kilometer på 1 time.
 
Er du mindre godt gående, anbefaler vi rejserne under vores koncept ”I ro og mag”. Her er rejsernes program tilpasset dig, der ikke er så godt til bens.
 
Se alle ”I ro og mag”-rejser her.

Dagsprogram

1. dag: Til Quedlinburg

Med færgen fra Rødby til Puttgarden kommer vi hurtigt til Nordtyskland og sætter kursen sydpå mod Harzen. Omkring Lüneburger Heide spiser vi frokost, og sidst på eftermiddagen ankommer vi til vores gode hotel i Quedlinburg. Når vi har fundet os til rette på vores hotelværelser, mødes vi i hotellets restaurant til en hyggelig velkomstmiddag.

Inkluderede måltider: Frokost og middag.

Det hyggelige gårdområde på vores hotel.

Det hyggelige gårdområde på vores hotel.

2. dag: Byvandring i Quedlinburg

Efter morgenmaden viser rejselederen vej på en byvandring i den historiske by, der danner ramme om vores ophold. Her går vi ud på opdagelse i de brolagte gader, omgivet af bindingsværkshuse og med udsigt til byens slot, der ligger højt og derfor kan ses i det meste af byen. Den tidligere konge, Henrik 1. - også kendt som Henrik Fuglefænger, fra Sachsen siges at være Tysklands første konge, idet han formåede at samle flere tyske områder under sig i hans regeringstid. Han døde i år 936 og er begravet på slotsbjerget sammen med sin hustru Mathilda.

Vi besøger også den store kirke på markedspladsen, hvorefter du kan nyde en frokost eller besøge slottet på egen hånd. Vi gør opmærksom på, at der er 66 trin op til slottet. Vi samles igen om aftenen til middag i hotellets restaurant.

Inkluderede måltider: Morgenmad og middag. 

I dag skal vi se nærmere på Quedlinburg.

I dag skal vi se nærmere på Quedlinburg.

3. dag: Goslar og Rammelsberg

Om formiddagen kører vi på udflugt til Goslar. Byen gemmer på mange historier om mine- og skovarbejderne, der befolkede området i århundreder. Når vi ankommer viser rejselederen an på en god byvandring, som slutter på byens markedsplads. Her er gode shoppingmuligheder, cafeer og rig mulighed for at finde en god frokost.

Om eftermiddagen skal vi på et spændende besøg i Rammelsberg mine, der ligesom Quedlinburg er på UNESCOs verdensarvsliste. Minen er en af verdens største sammenhængende miner og havde sit virke i over 1.000 år. For at komme helt tæt på minedriftens historie tager vi på en togtur i minerne, hvor vi får fortalt og vist, hvordan produktionen foregik. Året rundt er der cirka 12 grader, hvorfor det anbefales at medbringe en jakke til besøget i Rammelsberg. Vi er tilbage i Quedlinburg sidst på eftermiddagen.

Inkluderede måltider: Morgenmad og middag. 

Hyggelige Goslar.

Hyggelige Goslar.

4. dag: Wernigerode og damptog gennem Østharzen

I dag besøger vi Wernigerode. Vi ser blandt andet det velkendte rådhus på byens markedsplads og de mange bindingsværkshuse. Undervejs på byvandringen nyder vi udsigten til slottet, der ligger så flot på en bjergskrænt. Tidlig på eftermiddagen kører vi en tur med den berømte Harzer Schmalspurbahn. Damptoget kører stille og roligt gennem smukke skove, og undervejs kan vi flere steder se rester af det sindrige system, der gav vandkraft til Harzens utallige miner. Vi kører ruten fra Wernigerode til Drei Annen Hohne, hvor bussen venter på at køre os tilbage til Quedlinburg.

Tilbage i Quedlinburg kan du nyde eftermiddagen på hotellet, på en café i byen, ligesom at du kan gå en tur i den omkringliggende natur, hvor der findes flere udkigspunkter med udsigt over Quedlinburg.

Inkluderede måltider: Morgenmad og middag. 

Den berømte Harzer Schmalspurbahn.

Den berømte Harzer Schmalspurbahn.

5. dag: Hjemrejse med besøg i Lüneburg

Vi kører op over Lüneburger Heide og holder frokostpause i Lüneburg. Hvis trafikken tillader det, får vi lidt tid til at gå en hurtig tur i byens hyggelige gader. Vi fortsætter til færgen i Puttgarden og er tilbage i københavn om aftenen.

Inkluderede måltider: Morgenmad og frokost.

 

Hotelinformation

Best Western Schlossmühle****, Quedlinburg
VisSkjul

Skønt 4-stjernet hotel i Quedlinburg, som ligger dejligt centralt lige ved byens slot.

Her bydes vi velkommen på det charmerende hotel, som råder over restaurant, bar, et hyggeligt gårdområde samt wellnessfaciliteter med sauna og dampbad, som kan benyttes mod betaling. Der er elevator på hotellet.

Værelser

Da hotellet ligger i en ældre bygning kan værelserne være uensartet. Dog er alle værelserne gode og bekvemme og rummer alt, som er nødvendigt for et godt ophold.

Alle værelser er således indrettet med telefon, radio, gratis WiFi, tv, kaffe- og the-faciliteter samt badeværelse med bruseniche eller badekar. Eneværelse eller dobbeltværelse som eneværelse kan bestilles mod tillæg.

Restauranten på Best Western Schlossmüehle.
Restauranten på Best Western Schlossmüehle.
Eksempel på dobbeltværelse på hotellet.
Eksempel på dobbeltværelse på hotellet.