Inkl. middag i TV-tårnet

Berlin · Jul · 2023

Busrejser
4 Dage

Glæd dig til en hyggelig jul i hjertet af Berlin med alle muligheder lige ved døren. Juleaften byder på stor gallabuffet på hotellet og 1. juledag spiser vi middag i Berlins berømte TV-Tårn med udsigt over hele den udsmykkede og flot oplyste by. Vi tager også på sejltur og ser byen fra flodsiden ligesom der bliver god tid til at opleve de mange julemarkeder, der holder åbent hele julen igennem.

Berlin er en by, som altid sprudler af livsglæde og byder på et væld af muligheder og fristelser for alle. I juletiden er byens pladser og gader indtaget af...

Glæd dig til en hyggelig jul i hjertet af Berlin med alle muligheder lige ved døren. Juleaften byder på stor gallabuffet på hotellet og 1. juledag spiser vi middag i Berlins berømte TV-Tårn med udsigt over hele den udsmykkede og flot oplyste by. Vi tager også på sejltur og ser byen fra flodsiden ligesom der bliver god tid til at opleve de mange julemarkeder, der holder åbent hele julen igennem.

Berlin er en by, som altid sprudler af livsglæde og byder på et væld af muligheder og fristelser for alle. I juletiden er byens pladser og gader indtaget af et væld af julemarkeder, der sammen med den flotte udsmykning sørger for den helt rigtige julestemning. 

Vi bor midt i byen på den altid levende Alexanderplatz og har både julemarkederne, varehusene og byens historiske centrum lige ved døren. TV-tårnet, der er et af de mest kendte vartegn, er nabo til hotellet og 1. juledag tager vi elevatoren op i 204 meters højde for at spise middag med udsigt over hele den oplyste by. Du kan også glæde dig til en sejltur på Spree med julehygge i en opvarmet og glasoverdækket båd, hvor vi sejler gennem byens centrum.

Rejsens højdepunkt, Juleaften, fejrer vi på hotellet, der disker op med den helt store gallabuffet med alt hvad hjertet og maven kan begære, og efterfølgende er der mulighed for at komme til julegudstjeneste i en af byens historiske kirker. Kort sagt en julerejse, hvor vi har alle Berlins muligheder lige ved døren. 

Kort Tyskland - Berlin Jul

Datoer og priser

Vent lidt, mens vi finder datoer og priser

Tillæg pr. person

Eneværelse
750,-
Afbestillingsforsikring
350,-
Obl. administrationstillæg
89,-

Rabat pr. person

Brorabat · Rejsende fra Bornholm, Fyn eller Jylland
250,-

Inkluderet i prisen

 • 4-stjernet bus, inkl. pladsreservation og WiFi
 • 3 nætter i Berlin på Hotel Park Inn Berlin Alexanderplatz****
 • 4 x morgenmad (1.-4. dag)
 • 1 x frokost (4. dag)
 • 1 x middag (1. dag)
 • 1 x gallabuffet inkl. velkomstdrink (2. dag)
 • 1 x middag i TV-Tårnet inkl. entre
 • Byrundtur i Berlin
 • Besøg på julemarkedet ved Gedächtniskirche
 • Sejltur på Spreefloden
 • Besøg på julemarkedet ved Gendarmenmarkt
 • Dansktalende rejseleder på hele rejsen

Køreplaner

Start din rejse på et af vores mange opsamlingssteder. Fold køreplanen ud for at se alle ruter og opsamlingstider.

Hovedrute 1 · Gedser-Rostock t/r · Benyttes i 2023

Udrejse Hjemrejse
05.30 Roskilde, tæt ved banegården på hjørnet af Køgevej/Ny Østergade 21.00
05.45 Høje-Taastrup Station, Banestrøget ved taxiholdepladsen 20.45
06.30 Valby Station ved Lyshøjgårdsvej nr. 73 (busholdepladsen) - tilslutning af opsamlingsrute 7 20.15
06.45 Karlslunde ved motorvej (udrejse Circle K, vest / hjemrejse Shell, øst) 19.45
07.00 Ølby Station ved Netto 19.30
07.35 Tappernøje ved motorvej (udrejse Circle K, vest / hjemrejse Circle K, øst) - tilslutning af opsamlingsrute 4 og 5 19.00
07.45 Stensved, p-pladsen ved afkørsel 41 18.45
07.55 Højmølle Kro 18.30
08.15 Nykøbing Falster ved Cementen 18.15
08.30 Gedser ved Scandlines billetkontor 17.45

Opsamlingsrute 4 · Benyttes i 2023

Udrejse Hjemrejse
05.00 Kalundborg Banegård 21.00
05.15 Svebølle Center 20.40
05.30 Jyderup Banegård 20.30
05.50 Ruds-Vedby Banegård 20.15
06.05 Slagelse, Nordre Stationsvej 20.00
06.20 Sorø Busterminal, Rådhusvej 19.45
06.40 Fuglebjerg ved kirken 19.30
07.00 Næstved ved banegårdspladsen 19.15
Skift i Tappernøje til hovedrute

Opsamlingsrute 5 · Benyttes i 2023

Udrejse Hjemrejse
05.20 Nykøbing Sjælland Banegård 20.55
05.35 Vig forsamlingshus 20.40
05.40 Herrestrup ved busterminalen 20.35
06.00 Holbæk, Jernbanevej 6 (ved Borgerservice) 20.05
06.15 Tølløse Banegård 19.40
06.40 Ringsted Banegård 19.35
07.00 Haslev Banegård 19.15
Skift i Tappernøje til hovedrute

Rute 7 · Opsamlingsrute · Benyttes i 2023 og 2024

Udrejse Hjemrejse
04.15 Gilleleje Station 22.00
04.45 Helsingør Station ved sundsiden 21.30
05.15 Hillerød Station ved busterminalen, Nordre Jernbanevej 21.05
05.40 Holte Station ved Stationsvej 20.45
05.55 Lyngby Station ved Jernbanepladsen 1 20.30
Skift på Valby Station til hovedrute
Fold køreplanen ud Skjul køreplanen

Bemærkninger

Passer rejsen til dig? 

Denne rejses program passer til dig, der er almindelig godt gående. Det svarer til, at du kan gå i et tempo på ca. 4 kilometer på 1 time.
 
Er du mindre godt gående, anbefaler vi rejserne under vores koncept ”I ro og mag”. Her er rejsernes program tilpasset dig, der ikke er så godt til bens.
 
Se alle ”I ro og mag”-rejser her.

Dagsprogram

1. dag: Berlin og Alexanderplatz

Vores rejse mod Berlin går via færgen fra Gedser til Rostock og vi har inkluderet den store brunch, som der bliver god tid til at nyde ombord. Fra Rostock er der ikke langt til Berlin, og allerede først på eftermiddagen kører vi ind i Tysklands spændende og juleudsmykkede hovedstad. Vores hotel ligger i hjertet af Berlin, så inden vi er fremme, ser vi mange af byens store seværdigheder. Vi kommer forbi slottet Charlottenburg, kører igennem den enorme park Tiergarten, ser det store regeringsområde omkring Rigsdagsbygningen og slutter i fornem stil, når vi kører ad den gamle slotsallé Unter den Linden til slotspladsen og Alexanderplatz. 

Vores hotel ligger helt perfekt ved siden af TV-tårnet og lige uden for døren finder vi et af byens store og livlige julemarkeder. Her er masser af udsmykkede træboder, der lokker med alt fra kunsthåndværk til kulinariske specialiteter. Til duften af kanel og glühwein kan vi gå på opdagelse mellem alle fristelserne, og hvis de små juleboder ikke er nok, er der også et stort udbud af varehuse og modebutikker.

Der bliver god tid til at nyde de mange muligheder omkring hotellet, inden vi om aftenen samles og går en lille tur til middelalderkvarteret Nikolaiviertel, der ligger 10 minutters gang fra hotellet. Her spiser vi rejsens første middag på en hyggelig restaurant.

Inkluderede måltider: Morgenmad og middag.

Tv-tårnet i Berlin.

Tv-tårnet i Berlin.

2. dag: Byrundtur, gallamiddag og juleaften 

Vi starter dagen med god tid til at nyde hotellets store morgenbuffet inden vi tager fat på oplevelserne i byen. På en lille byrundtur starter vi med at se den enorme pragtgade Karl Marx-Allee, der i DDR-tiden blev bygget for være landets ansigt udadtil. Derefter tager vi et lille stop ved den længste bevarede del af Berlinermuren, som i dag er omdannet til verdens længste udendørsgalleri. Gennem bydelen Kreuzberg kommer vi til den gamle grænseovergang Checkpoint Charlie og fortsætter via Potsdamerplatz og ambassadekvarteret til centrum af det gamle Vestberlin. Rundt om bydelens berømte Gedächtniskirche, kendt som "Pudderdåsen og læbestiften", finder vi endnu et af byens hyggelige julemarkeder, som vi tager os god tid til at se nærmere på. Der bliver også tid til en slentretur på den mondæne handelsgade Kurfürstendamm og måske finde lidt frokost på egen hånd. Men det er selvfølgelig en god idé at gemme den store appetit til aftenenes julemiddag.

Over middag kører vi tilbage mod centrum af byen, men tager en lille afstikker undervejs og kommer forbi den enorme lufthavn Tempelhof, der har spillet en helt særlig rolle i byens historie. Det imposante bygningsværk, der var et af verdens største, da det blev bygget, var afgørende for Vestberlins overlevelse under Stalins blokade af byen, og foran indgangen ser vi det særlige monument til minde om luftbroen fra vesten til Berlin. Tilbage på hotellet har vi god tid til afslapning, en lille slentretur i området eller måske et glas glühwein på julemarkedet inden middagen.

Kl. 18.00 åbner hotellet for den store gallabuffet med alt hvad hjertet kan begære. Her er et stort udvalg af forretter, traditionelle juleretter som and og gås foruden oksesteg, svinemørbrad, laks og et væld af desserter fra julekager, is og nøddemousse til chokoladefontæne med frugter. Her går ingen sultne fra bordet. Rejselederen sørger selvfølgelig for at flette lidt danske juletradtioner ind undervejs, og mon vi synger en julesang eller to?

For de, der har lyst, er der efter middagen mulighed for at deltage i julegudstjenesten kl. 23.00 i Berlins ældste kirke, Marienkirche, der ligger mindre end 10 minutter gang fra hotellet. Vi tager dog forbehold for, at kirken kan ændre program.

Inkluderede måltider: Morgenmad og middag.

Julefreden indfinder sig ved juletræet.

Julefreden indfinder sig ved juletræet.

3. dag: Sejltur, Gendarmenmarkt og julemiddag i TV-Tårnet

Efter den gode julemad i går og den store morgenbuffet på hotellet, kan det være rart at røre benene lidt. Midt på formiddagen inviterer rejselederen på en lille spadseretur til det hyggelige område omkring Hackesche Markt og Berlins smukkeste baggårde. Herfra går vi ned til Spreefloden og tager på en times sejltur gennem Berlins centrum. Ombord på den glasoverdækkede og opvarmede båd er der mulighed for at købe både kolde og varme drikke, og her i juletiden er der selvfølgelig også glühwein på kortet.  

Når vi er tilbage fra sejlturen venter bussen på os, og vi kører det lille stykke til den flotte plads Gendarmenmarkt, hvor vi besøger et af byens mest kendte julemarkeder. Dele af julemarkedet er overdækket og her er et rigt udvalg af alt fra kunsthåndværk til kandiserede æbler foruden alle de kulinariske fristelser, som er stoltheden på ethvert tysk julemarked. 

Om aftenen venter der os endnu en god middag. Vi tager elevatoren op i TV-tårnet, og på 40 sekunder når vi 204 meters højde. Her kan vi sætte os til rette i Restaurant Sphere og nyde den absolut bedste udsigt over hele den oplyste by. Mens gulvet langsomt drejer omkring, og vi ser byen fra alle sider, serverer tjenerne en god tre-retters middag for os. En julemiddag i helt specielle omgivelser. 

Inkluderede måltider: Morgenmad og middag.

Det hyggelige julemarked på den flotte plads Gendarmenmarkt.

Det hyggelige julemarked på den flotte plads Gendarmenmarkt.

4. dag: Olympiastadion og hjemrejse

Efter god tid til morgenmaden forlader vi Berlins centrum for at sætte kursen mod nord. Undervejs tager vi en afstikker ind til det olympiske stadion, som blev opført til OL i Berlin i 1936. Hele anlægget blev bygget med romersk forbillede og var tænkt som propaganda for Hitlers tredje rige. Mens vi ser lidt nærmere på den imposante arkitektur, fortæller rejselederen selvfølgelig historien om den amerikanske atlet, Jesse Owens, der blev de olympiske leges helt store stjerne. Og mon ikke også, at "Lille henrivende Inge" bliver nævnt?

Fra det olympiske stadion fortsætter vi mod Rostock, hvor vi midt på eftermiddagen kører ombord på færgen. Som en hyggelig og god afslutning på julerejsen får vi her færgens store frokost-/aftenbuffet, som der er god tid til at nyde under overfarten. Først på aftenen er vi tilbage i Danmark. 

Inkluderede måltider: Morgenmad og frokost.

Hotelinformation

Park Inn by Radisson Berlin Alexanderplatz ****, Berlin
VisSkjul

Flot hotel med byens måske bedste beliggenhed midt på Alexander Platz, der er Berlins rådhusplads.

Med sine 40 etager er hotellet det højeste i Berlin, og på øverste etage kan du nyde udsigten til fjernsynstårnet fra den udendørs tagterrasse (mod betaling). På hotellet findes der flere restauranter og barer samt spaafdeling (mod betaling). 

Værelser

Vi bor på moderne og pænt indrettede værelser med aircondition, sikkerhedsboks, tv, telefon, gratis WiFi samt badeværelse med hårtørrer.
Park Inn by Radisson Berlin Alexanderplatz.
Park Inn by Radisson Berlin Alexanderplatz.
Velkommen i lobbyen på Park Inn Radisson Alexanderplatz i Berlin.
Velkommen i lobbyen på Park Inn Radisson Alexanderplatz i Berlin.
En af restauranterne på Hotel Park Inn Berlin.
En af restauranterne på Hotel Park Inn Berlin.
Eksempel på dobbeltværelse.
Eksempel på dobbeltværelse.
Standard værelse med udsigt til byen.
Standard værelse med udsigt til byen.