Perfekt beliggende hotel

Lübeck · Julemarked · 2023

Busrejser
3 Dage

Hansestaden Lübeck er indbegrebet af stemning og atmosfære. De smukke gavlhuse, brostensbelagte gader og det historiske rådhus danner en perfekt ramme om julemarkedet, der er et af Tysklands ældste og hyggeligste. 

Engang var Lübeck en af Nordeuropas rigeste byer, hvor købmænd og skippere byggede deres flotte gavlhuse og handelssteder. At spadsere rundt mellem de gamle huse og flotte facader er som er træde tilbage i tiden og ikke uden grund er Lübeck en af de mest charmerende og berømte af de gamle hansestæder. I juletiden krydres oplevelsen med duften af gran og glühwein mens de stolte handelstraditioner lever videre i...

Hansestaden Lübeck er indbegrebet af stemning og atmosfære. De smukke gavlhuse, brostensbelagte gader og det historiske rådhus danner en perfekt ramme om julemarkedet, der er et af Tysklands ældste og hyggeligste. 

Engang var Lübeck en af Nordeuropas rigeste byer, hvor købmænd og skippere byggede deres flotte gavlhuse og handelssteder. At spadsere rundt mellem de gamle huse og flotte facader er som er træde tilbage i tiden og ikke uden grund er Lübeck en af de mest charmerende og berømte af de gamle hansestæder. I juletiden krydres oplevelsen med duften af gran og glühwein mens de stolte handelstraditioner lever videre i julemarkedets mange små boder. Her kan du finde alt fra smykker og strik til kunsthåndværk og kandiserede æbler.

Vi bor perfekt lige ved Holstentor - porten til Lübeck - og blot fem minutters gang fra rådhuspladsen og torvet med det store historiske julemarked.

Som altid er vores rejseleder klar med en spændende byvandring, og ud over gåturen gennem det historiske Lübeck har vi krydret rejsen med et populært besøg hos Niederegger Marzipan. Vi rejser hjem via Rostock-Gedser, så der bliver god tid til at handle i færgens butikker.

Kort - Lübeck - julemarked - vinter 2020

Datoer og priser

Vent lidt, mens vi finder datoer og priser

Tillæg pr. person

Eneværelse
600,-
Frokostbuffet Rostock-Gedser, inkl. øl, vin og vand ad libitum
175,-
Afbestillingsforsikring
160,-
Obl. administrationstillæg
89,-

Rabat pr. person

Brorabat · Rejsende fra Bornholm, Fyn eller Jylland
250,-

Inkluderet i prisen

  • 4-stjernet bus, inkl. pladsreservation og WiFi
  • 2 x nætter i Lübeck på Hotel Park Inn by Radisson**** 
  • 2 x morgenmad (2. og 3. dag)
  • 1 x frokost (1. dag)
  • 1 x middag (1. dag)
  • Byvandring i Lübeck
  • Besøg på julemarked i Lübeck
  • Besøg hos Niederegger Marzipan, inkl. likør og marcipan
  • Besøg ved grænsestation Schlagsdorf 
  • Dansktalende rejseleder på hele rejsen

Køreplaner

Start din rejse på et af vores mange opsamlingssteder. Fold køreplanen ud for at se alle ruter og opsamlingstider.

Hovedrute 8 · Udrejse Rødby - hjemrejse Gedser · Benyttes i 2023

Udrejse Hjemrejse
05.30 Roskilde, tæt ved banegården på hjørnet af Køgevej/Ny Østergade 21.00
05.45 Høje-Taastrup Station, Banestrøget ved taxiholdepladsen 20.30
06.30 Valby Station ved Lyshøjgårdsvej nr. 73 (busholdepladsen) - tilslutning af opsamlingsrute 7 20.00
06.45 Karlslunde ved motorvej (udrejse Circle K, vest / hjemrejse Shell, øst) 19.30
07.00 Ølby Station ved Netto 19.45
07.35 Tappernøje ved motorvej (udrejse Circle K, vest / hjemrejse Circle K, øst) - tilslutning af opsamlingsrute 4 og 5 18.45
07.45 Stensved, p-pladsen ved afkørsel 41 18.30
07.55 Højmølle Kro 18.15
08.40 Rødby, Scandlines-færgen ved kontrol --
-- Gedser ved Scandlines billetkontor 17.30

Opsamlingsrute 4 · Benyttes i 2023

Udrejse Hjemrejse
05.00 Kalundborg Banegård 21.00
05.15 Svebølle Center 20.40
05.30 Jyderup Banegård 20.30
05.50 Ruds-Vedby Banegård 20.15
06.05 Slagelse, Nordre Stationsvej 20.00
06.20 Sorø Busterminal, Rådhusvej 19.45
06.40 Fuglebjerg ved kirken 19.30
07.00 Næstved ved banegårdspladsen 19.15
Skift i Tappernøje til hovedrute

Opsamlingsrute 5 · Benyttes i 2023

Udrejse Hjemrejse
05.20 Nykøbing Sjælland Banegård 20.55
05.35 Vig forsamlingshus 20.40
05.40 Herrestrup ved busterminalen 20.35
06.00 Holbæk, Jernbanevej 6 (ved Borgerservice) 20.05
06.15 Tølløse Banegård 19.40
06.40 Ringsted Banegård 19.35
07.00 Haslev Banegård 19.15
Skift i Tappernøje til hovedrute

Rute 7 · Opsamlingsrute · Benyttes i 2024

Udrejse Hjemrejse
04.15 Gilleleje Station 22.00
04.45 Helsingør Station ved sundsiden 21.30
05.15 Hillerød Station ved busterminalen, Nordre Jernbanevej 21.05
05.40 Holte Station ved Stationsvej 20.45
05.55 Lyngby Station ved Jernbanepladsen 1 20.30
Skift på Valby Station til hovedrute
Fold køreplanen ud Skjul køreplanen

Bemærkninger

Passer rejsen til dig? 

Denne rejses program passer til dig, der er almindelig godt gående. Det svarer til, at du kan gå i et tempo på ca. 4 kilometer på 1 time.
 
Er du mindre godt gående, anbefaler vi rejserne under vores koncept ”I ro og mag”. Her er rejsernes program tilpasset dig, der ikke er så godt til bens.
 
Se alle ”I ro og mag”-rejser her.

Dagsprogram

1. dag: Ankomst til Lübeck

Med færgen fra Rødby til Puttgarden er vi hurtigt i Tyskland. Turen til Lübeck er ikke lang, men undervejs holder vi en god pause på et bryggeri, hvor dagens frokost serveres. Først på eftermiddagen er vi fremme ved vores gode hotel, der ligger perfekt lige ved den gamle byport Holstentor. 

Med rejselederen går vi en spændende byvandring gennem den historiske bydel, der ligger på en ø med floden Trave på begge sider. Det har været en ideel placering i ufredelige tider. Undervejs spadserer vi forbi verdensberømte bygningsværker som Holstentor samt rådhuset med den hullede facade og våbenskjoldene.

Ingen byvandring i Lübeck uden et kirkebesøg. Mariakirken huser verdens største mekaniske orgel og et julemarked med middelalderen som tema. Rejselederen fortæller også om Lübeck som hansestad, Lübecker Marzipan og Nobelprisvinderne Willy Brandt, Günther Grass og Thomas Mann. Alle tre herrer er begavede med eget museum midt i byen.

Og så er der selvfølgelig julemarkederne. Det er jo dem, vi er kommet for at besøge, og her kommer man straks i den rette julestemning. Flere af dem er sågar indendørs, blandt andet i det historiske Heiligen Geist Hospital. 

Vi runder dagen af med at spise middag sammen i hotellets gode restaurant. 

Inkluderede måltider: Frokost og middag.

Den gamle byport Holstentor.

Den gamle byport Holstentor.

2. dag: Lübeck og Niederegger Marzipan

Vi fortsætter vores byvandring fra i går og besøger midt på formiddagen Niederegger Marzipan, hvor vi hygger os med et glas likør med tilhørende marcipan. Lübecker Marzipan har altid været kendt og værdsat som noget af det fineste marcipan. Normalt fremstilles marcipanen i en moderne produktion, men hos Niederegger holder man også det gamle konditorhåndværk i hævd. 

Eftermiddagen er afsat til egne oplevelser i Lübeck og på julemarkederne. Måske vil du besøge Buddenbrookhaus eller den gamle restaurant Schiffergesellschaft. I løbet af eftermiddagen, hvor mørket falder på, bliver julestemningen mere intens. Lyt til julemusikken, og nyd duften af honningkager, brændte mandler, Bratwurst og Glühwein.

Der er ikke inkluderet middag denne aften, men rejselederen kommer gerne med forslag til gode restauranter - og dem er der nok af i Lübeck.

​Inkluderede måltider: Morgenmad.

Lübeck er kendt som marcipanbyen.

Lübeck er kendt som marcipanbyen.

3. dag: Grænsestation Schlagsdorf og hjemrejse

Vi vinker farvel til Lübeck, men vores rejse er ikke slut. Vi aflægger nemlig et interessant besøg ved den tidligere grænsepost Schlagsdorf i det gamle Østtyskland, hvor rejselederen fortæller om DDR-tiden.

Hvis der bliver tid til det, kan vi også nå et kort visit ved julemarkedet i Rostock - ellers må du gemme købelysten til færgens butikker, hvor du har god tid. Du har også mulighed for at tilkøbe frokostbuffet på færgen, hvor du kan runde rejsen af med lune og kolde retter inklusive øl, vin og vand ad libitum. Vi er retur i Danmark sidst på eftermiddagen og ankommer til Sjælør Station først på aftenen. 

​Inkluderede måltider: Morgenmad.

Julemarked i Rostock.

Julemarked i Rostock.

Hotelinformation

Park Inn by Radisson, Lübeck ****
VisSkjul

Park Inn ligger på en ø i floden Trave lige udenfor middelalderbyen - og på samme ø som Lübecks berømte byport Holstentor, der ligger blot 300 meter fra hotellet. Torvet ved rådhuset kan nås til fods på fem minutter. Hotellet har restaurant, bar og kasino samt elevator.

Værelser

Værelserne er forskelligartede, men alle er indrettet med telefon, tv, sikkerhedsboks og gratis WiFi samt badeværelse med badekar og hårtørrer. Fra mange af værelserne er der udsigt til Holstentor eller den gamle bydel. 

Park Inn by Radisson Lübeck.
Park Inn by Radisson Lübeck.
Eksempel på standardværelse på Park Inn by Radisson Lübeck.
Eksempel på standardværelse på Park Inn by Radisson Lübeck.