Festligt og familiært hotel

Schwalenberg · Nytår · 2023

Busrejser
5 Dage

Tag med på en nytårsrejse med masser af charme og gemütlichkeit på programmet. Vi bor på det hyggelige Hotel Schwalenberger Malkasten i idylliske Schwalenberg. På hotellet er gæstfriheden er stor, og nytårsaften forkæles vi med 6-retters menu og efterfølgende festaften med musik og dans.

Hotel Schwalenberger Malkasten er en sand klassiker hos Vitus Rejser. Smukt beliggende i den gamle by med brostensbelagte gader, som oser af charme, atmosfære og ægte tysk gemütlichkeit. Hotellet er kendt for sit gode, tyske køkken, som vi selvfølgelig oplever fra sin allerbedste side på denne nytårsrejse. Hotel Schwalenberger Malkasten drives...

Tag med på en nytårsrejse med masser af charme og gemütlichkeit på programmet. Vi bor på det hyggelige Hotel Schwalenberger Malkasten i idylliske Schwalenberg. På hotellet er gæstfriheden er stor, og nytårsaften forkæles vi med 6-retters menu og efterfølgende festaften med musik og dans.

Hotel Schwalenberger Malkasten er en sand klassiker hos Vitus Rejser. Smukt beliggende i den gamle by med brostensbelagte gader, som oser af charme, atmosfære og ægte tysk gemütlichkeit. Hotellet er kendt for sit gode, tyske køkken, som vi selvfølgelig oplever fra sin allerbedste side på denne nytårsrejse. Hotel Schwalenberger Malkasten drives meget personligt af familien Kotzenberg/Vandieken. Her er gæsterne altid i centrum, og hver aften bliver dagens begivenheder diskuteret i den charmerende krostue, når der er happy hour fra klokken 18.00 til 19.00.  

På ankomstdagen bydes vi velkommen af en 11 meter lang ridderbuffet a la ”Ridder von Haxthausen” med både kolde og varme retter. Nytårsaften diskes der op med en 6-retters menu efterfulgt af musik og dans til langt ud på natten. Efter en festlig aften tager vi den med ro 1. januar, hvor der vil være brunchbuffet om morgenen samt kaffe og kage om eftermiddagen, ledsaget af musikalsk underholdning.

Programmet byder desuden på en tur til byen Hameln, der nok mest kendt som rottefængerbyen efter Grimms eventyr. Her skal vi opleve velholdte bindingsværkshuse og det imponerende Bryllupshus, hvor klokke- og figurspillet fortæller historien om rottefængeren flere gange dagligt. 

Kort over Schwalenberg - Nytaar.

Datoer og priser

Vent lidt, mens vi finder datoer og priser

Tillæg pr. person

Eneværelse
250,-
Afbestillingsforsikring
280,-
Obl. administrationstillæg
89,-

Rabat pr. person

Brorabat · Rejsende fra Bornholm, Fyn eller Jylland
250,-

Inkluderet i prisen

 • 4-stjernet bus, inkl. pladsreservation og WiFi
 • 4 nætter i Schwalenberg på Hotel Schwalenberger Malkasten***
 • 3 x Morgenbuffet (1. 2. 3. og 5. dag)
 • 1 x Brunchbuffet nytårsdag
 • 2 x Frokost (1. og 5. dag)
 • 3 x Middag (1. 2. og 4. dag)
 • Nytårsaften: 6-retters festmenu, kaffe samt musik og dans, et glas sekt og friske berlinere
 • 1 x Eftermiddagskaffe og kage samt musikalsk underholdning nytårsdag
 • Byvandring i Schwalenberg, inkl. 1 glas glühwein
 • Besøg ved Hermannsdenkmal
 • Besøg i Detmold
 • Byvandring i Hameln
 • Dansktalende rejseleder på hele rejsen

Køreplaner

Start din rejse på et af vores mange opsamlingssteder. Fold køreplanen ud for at se alle ruter og opsamlingstider.

Hovedrute 2 · Rødby-Puttgarden t/r · Benyttes i 2023

Udrejse Hjemrejse
05.30 Roskilde, tæt ved banegården på hjørnet af Køgevej/Ny Østergade 20.45
05.45 Høje-Taastrup Station, Banestrøget ved taxiholdepladsen 20.30
06.30 Valby Station ved Lyshøjgårdsvej nr. 73 (busholdepladsen) - tilslutning af opsamlingsrute 7 20.00
06.45 Karlslunde ved motorvej (udrejse Circle K, vest / hjemrejse Shell, øst) 19.30
07.00 Ølby Station ved Netto 19.15
07.35 Tappernøje ved motorvej (udrejse Circle K, vest / hjemrejse Circle K, øst) - tilslutning af opsamlingsrute 4 og 5 18.45
07.45 Stensved, p-pladsen ved afkørsel 41 18.30
07.55 Højmølle Kro 18.15
08.30 Maribo Banegård 17.45
08.40 Rødby, Scandlines-færgen ved kontrol 17.30

Opsamlingsrute 4 · Benyttes i 2023

Udrejse Hjemrejse
05.00 Kalundborg Banegård 21.00
05.15 Svebølle Center 20.40
05.30 Jyderup Banegård 20.30
05.50 Ruds-Vedby Banegård 20.15
06.05 Slagelse, Nordre Stationsvej 20.00
06.20 Sorø Busterminal, Rådhusvej 19.45
06.40 Fuglebjerg ved kirken 19.30
07.00 Næstved ved banegårdspladsen 19.15
Skift i Tappernøje til hovedrute

Opsamlingsrute 5 · Benyttes i 2023

Udrejse Hjemrejse
05.20 Nykøbing Sjælland Banegård 20.55
05.35 Vig forsamlingshus 20.40
05.40 Herrestrup ved busterminalen 20.35
06.00 Holbæk, Jernbanevej 6 (ved Borgerservice) 20.05
06.15 Tølløse Banegård 19.40
06.40 Ringsted Banegård 19.35
07.00 Haslev Banegård 19.15
Skift i Tappernøje til hovedrute

Rute 7 · Opsamlingsrute · Benyttes i 2023 og 2024

Udrejse Hjemrejse
04.15 Gilleleje Station 22.00
04.45 Helsingør Station ved sundsiden 21.30
05.15 Hillerød Station ved busterminalen, Nordre Jernbanevej 21.05
05.40 Holte Station ved Stationsvej 20.45
05.55 Lyngby Station ved Jernbanepladsen 1 20.30
Skift på Valby Station til hovedrute
Fold køreplanen ud Skjul køreplanen

Bemærkninger

Passer rejsen til dig? 

Denne rejses program passer til dig, der er almindelig godt gående. Det svarer til, at du kan gå i et tempo på ca. 4 kilometer på 1 time.
 
Er du mindre godt gående, anbefaler vi rejserne under vores koncept ”I ro og mag”. Her er rejsernes program tilpasset dig, der ikke er så godt til bens.
 
Se alle ”I ro og mag”-rejser her.

Dagsprogram

1. dag: Ankomst til Schwalenberg

Via Rødby-Puttgarden kommer vi til Tyskland. Frokosten nyder vi ved Lüneburger Heide, og sidst på eftermiddagen ankommer vi til Schwalenberg i det nordøstlige hjørne af Nordrhein-Westfalen. Her er toppede brosten og smukke, gamle bindingsværkshuse i klassisk tysk romantisk stil, og i disse idylliske omgivelser kan vi nu se frem til en dejlig nytårsrejse. 

Vi finder os til rette på Hotel Malkasten, hvor vi bliver budt velkommen med en drink, inden vi efterfølgende nyder rejsens første middag i hotellets restaurant. Denne aften kan vi se frem til at nyde den 11 meter lange ridderbuffet, der byder på både kolde og varme retter. 

Inkluderede måltider: Frokost og middag.

2. dag: Rottefængerens by Hameln og tur ad ”Eventyrruten”

Vi starter dagen med at gå en lille byvandring gennem Schwalenberg, som slutter med et glas Glühwein. Derefter kører vi mod ”Rottefængerbyen” Hameln som hjemby for historien om rottefængeren fra Grimms eventyr. På en byvandring skal vi se nærmere på byen som har et forbilledligt restaureret bybillede med pragtfulde bindingsværks- og sandstenshuse, hvoraf mange er i den såkaldte weserrenæssance. 

Hameln er måske bedst kendt for eventyret om den fløjtespillende rottefænger, der for snart 1.000 år siden dukkede op og drev rotter og mus ud af byen. Men da bystyret ikke ville betale som aftalt, kom han tilbage og lokkede byens 130 børn med sig - og ingen har set dem siden!  

I Hameln ser vi også Rottefængerbrønden og Bryllupshuset. På rådhustorvet kan vi opleve det berømte klokkespil med den fløjtespillende rottefænger. Her er også mange hyggelige cafeer og ølhaver, hvor der bliver tid på egen hånd til at finde lidt frokost. 

På turen hjem til hotellet kører vi ad Eventyrruten langs Weserfloden. Vi er tilbage i god tid til at nå Happy Hour fra kl. 18.00 til 19.00 i hotellets bierstube, inden vi skal nyde endnu en dejlig middag, der denne aften består af en 3-retters menu. 

Inkluderede måltider: Morgenmad og middag. 

Bindingsværkshuse i Hameln.

Bindingsværkshuse i Hameln.

3. dag: Byvandring i Detmold og besøg ved Hermannsdenkmal - Nytårsaften

I det naturskønne område Teutoburger Wald tager vi til toppen af Teutberg, hvor vi ser det store Hermannsdenkmal og nyder den imponerende udsigt. Efterfølgende besøger vi den hyggelige bindingsværksby Detmold, der indtil 1918 var hovedstaden i det lille fyrstedømme Lippe. Den stolte fortid mærkes i byen med dens mange smukke huse og de livlige handelsgader. 

Efter det hyggelige besøg i Detmold går turen tilbage til Schwalenberg, hvor der bliver lidt tid til afslapning inden aftenens Nytårsfest. Vi mødes måske i bierstuben til Happy Hour som i dag er fra 17.30 til 18.30 inden selve nytårsaften starter kl. 19.00. Her bliver vi forkælet med en 6-retters menu, efterfulgt af kaffe og musik og dans. Til midnat får vi en frisk Berliner og et glas sekt, så vi kan skåle det nye år velkommen. Herefter fortsætter festen lidt endnu. 

Inkluderede måltider: Morgenmad og middag. 

Vi skåler nytåret ind sammen.

Vi skåler nytåret ind sammen.

4. dag: Afslapning og tid på egen hånd

I dag er der mulighed for at sove længe, inden vi kan sætte os til bords og nyde en flot brunchbuffet. Hvis du trænger til at røre bentøjet oven på aftenens strabadser, tager rejselederen gerne med på en lille vandretur i byen og skoven omkring Schwalenberg.

Om eftermiddagen serveres der kaffe, og et stykke kage på hotellet ledsaget af musikalsk underholdning. Om aftenen skal vi igen nyde en dejlig 3-retters middag, og efterfølgende er bierstuben åben, så længe der er gæster. 

Inkluderede måltider: Morgenmad og middag. 

Schwalenberg i vinterklæder.

Schwalenberg i vinterklæder.

5. dag: Hjemrejse

Turen går atter nordpå. Vi forlader Schwalenberg og begiver os mod Lüneburger Heide, der berømt for sine kulinariske specialiteter og i særdeleshed den gode lynghonning. På heden spiser vi frokost ved et hyggeligt Landgasthof inden turen fortsætter mod Tysklands nordligste delstat Schleswig-Holsten og Østersøkysten. Vi sejler med Scandlines hjem fra Puttgarden til Rødby og er tilbage i Danmark først på aftenen.  

Inkluderede måltider: Morgenmad og frokost.

Hotelinformation

Hotel Schwalenberger Malkasten ***, Schwalenberg
VisSkjul

Glæd dig til at bo på dette hyggelige, familiedrevne hotel i idylliske Schwalenberg. Her er der tale om et enkelt, dejligt hotel med en behagelig og uformel atmosfære. 

Hotel Schwalenberger Malkasten er udbygget over årene og består af to sammenbyggede huse. Der findes ikke elevator.  

Hotellet har en lille, hyggelig Bierstube og en fortræffelig restaurant med et bredt udbud fra det gode tyske køkken. 

Værelser

Værelserne varierer i størrelse og indretning, men alle har tv, telefon, WiFi og badeværelse med badekar eller bruseniche. Enkelte værelser har balkon.

Scwalenberger Malkastens hyggelige gårdhave.
Scwalenberger Malkastens hyggelige gårdhave.
Scwalenberger Malkasten set fra gaden.
Scwalenberger Malkasten set fra gaden.
Hotellets hyggelige retsaurant.
Hotellets hyggelige retsaurant.
Hotellets hyggelige bierstube.
Hotellets hyggelige bierstube.
Et eksempel på et dobbeltværelse på hotellet.
Et eksempel på et dobbeltværelse på hotellet.