Special- tilbud!

Rejselederkursus · 2022 · Kom med som gæst!

Busrejser
4 Dage

Har du lyst til at sætte dit præg på Vitus Rejsers kommende rejseledere? Så tag med som gæst på vores 4-dages rejselederkursus med bus gennem Tyskland til Dresden, Leipzig og Harzen.

Hvert år uddanner Vitus Rejser et kuld nye rejseledere, som fra den kommende sommersæson skal være med til at give vores gæster årets bedste dage.
 
Alle rejselederaspiranter er specielt udvalgte. De er alle kyndige indenfor hvert deres felt med en allerede stor viden, formidlingsevne og fortælleglæde. På en rejse til Tyskland klæder vi dem yderligere på omkring alt det tekniske på en rejse; lige fra mikrofonteknik og byrundture...

Har du lyst til at sætte dit præg på Vitus Rejsers kommende rejseledere? Så tag med som gæst på vores 4-dages rejselederkursus med bus gennem Tyskland til Dresden, Leipzig og Harzen.

Hvert år uddanner Vitus Rejser et kuld nye rejseledere, som fra den kommende sommersæson skal være med til at give vores gæster årets bedste dage.
 
Alle rejselederaspiranter er specielt udvalgte. De er alle kyndige indenfor hvert deres felt med en allerede stor viden, formidlingsevne og fortælleglæde. På en rejse til Tyskland klæder vi dem yderligere på omkring alt det tekniske på en rejse; lige fra mikrofonteknik og byrundture til indtjekning på et hotel. Som forberedelse til rejsen har aspiranterne desuden deltaget i flere kursusdage med vores rejselederansvarlige.
 
Som gæst på kurset skal du blot slappe af og lade dig underholde. Måske synes du også, at det er sjovt at få et kig ind i Vitus-maskinrummet og se lidt mere til, hvordan vores arbejde med rejselederne foregår. Over fire dage skal aspiranterne nå at lære meget, og det er spændende at følge deres udvikling. Nogle er måske nervøse ved første møde med vores gæster, nogle skal måske tale i mikrofon for første gang, og nogle skal måske for første gang gå rundt i en by med en gruppe nysgerrige gæster bag sig. Der vil være mange øvelser på kurset, som kan give aspiranterne sommerfugle i maven, men vores mål er, at de på sidste kursusdag vil føle sig som vaskeægte Vitus-rejseledere. Som gæst vil du også være med til at påvirke aspiranternes udvikling, og underviserne lytter gerne til dine input og betragtninger. Undervejs på rejsen vil vi desuden bede dig om at udfylde en grundig skriftlig evaluering af alle aspiranter.

I løbet af fire indholdsrige dage skal vi både besøge Dresden, Leipzig og Harzen. Rejselederaspiranterne tegner og fortæller i bussen og på byvandringer. Vi skal se og opleve en masse, men vi har også god til at hygge, drikke kaffe og sidde længe over middagene.

Bemærk: Begrænset antal pladser til gæster
På rejsen deltager rejselederaspiranter og undervisere fra Vitus Rejser, og vi har derfor et begrænset antal pladser til gæster. Vi anbefaler derfor hurtig reservation. 

Kort - Rejselederkursus - 2022

Datoer og priser

Vent lidt, mens vi finder datoer og priser

Tillæg pr. person

Eneværelse
590,-
Afbestillingsforsikring
220,-
Obl. administrationstillæg
89,-

Rabat pr. person

Brorabat · Rejsende fra Bornholm, Fyn eller Jylland
250,-

Inkluderet i prisen

  • 4-stjernet bus, inkl. pladsreservation og WiFi
  • 2 nætter i Dresden på Ibis Hotel Dresden***
  • 1 nat i Braunlage på Relexa Hotel Harz-Wald****
  • 4 x morgenmad (1.- 4. dag)
  • 1 x frokost (4. dag) 
  • 3 x middag (1. 2. og 3. dag)
  • Byrundtur i Dresden 
  • Byrundtur i Leipzig 
  • Bimmelbahn i Quedlinburg 
  • Guidning på hele rejsen af lærevillige og vidende rejselederaspiranter

Opsamling på busrejser

Start din rejse på et af vores mange opsamlingssteder. Fold køreplanen ud for at se alle ruter og opsamlingstider.
 

Rejselederkursus · Udrejse Gedser - Hjemrejse Rødby

Udrejse Hjemrejse
04.35 Gilleleje V/ garagen, Stæremosen 10B 04.45
05.15 Hillerød Station ved busterminalen, Nordre Jernbanevej 21.05
05.40 Holte Station ved Stationsvej 20.45
06.30 København, Sjælør Station 20.00
06.45 Karlslunde ved motorvej (udrejse Circle K, vest / hjemrejse Shell, øst) 19.30
07.00 Ølby Station ved Netto 19.15
07.35 Tappernøje ved motorvej (udrejse Circle K, vest / hjemrejse Shell, øst) 18.45
07.45 Stensved, p-pladsen ved afkørsel 41 18.30
07.55 Højmølle Kro 18.15
08.15 Nykøbing Falster ved Cementen 18.00
08.30 Gedser ved Scandlines billetkontor ----
---- Rødby, Scandlines-færgen ved kontrol 17.30
Fold køreplanen ud Skjul køreplanen

Dagsprogram

1. dag: Via Rostock til Dresden 

For vores spændte rejselederaspiranter starter kurset allerede, når de møder dig på dit valgte opsamlingssted og viser dig til din plads i bussen. Det er første dag i uniform, og første møde med Vitus-gæster - og de er spændte. Herfra og i løbet af de næste fire dage vil rejselederaspiranterne på skift fortælle, guide og sørge for, at der er styr på alle de praktiske elementer, som kendetegner en god, gennemarbejdet Vitus-rejse.

Mens morgenen gryr, kører vi stille og roligt ned over Sjælland til Gedser, hvor vi tager færgen til Rostock. Vi har været tidligt oppe, så ombord får vi stillet sulten med færgens gode brunch. Vel ankommet til det tyske fortsætter vi rejsen mod syd til Dresden.   

Sidst på eftermiddagen ankommer vi til vores hotel, der ligger centralt i Dresden – hovedstaden i Sachsen. Om aftenen spiser vi middag i hotellets restaurant. Efterfølgende er der mulighed for en spadseretur i centrum, hvor du kan opleve byens atmosfære.

Inkluderede måltider: Morgenmad og middag.

Dresden ligger smukt ved Elben.

Dresden ligger smukt ved Elben.

2. dag: Byrundtur i Dresden, Frauenkirche og middag på Restaurant Pulverturm

Efter vi har spist morgenmad, skal vi sammen med rejselederne opleve Dresdens historiske centrum til fods, hvor vi kan nyde de pragtfulde genrejste bygningsværker: Frauenkirche, Zwinger, Taschenbergpalais, Brühlsche Terrasse og meget mere. Rejselederne fortæller med garanti om kurfyrsten af Sachsen samt August den Stærke, der på flere områder var en driftig herre og satte sit aftryk på Dresden. Han var bygherre på både Zwinger og Frauenkirche og fik eftersigende over 300 børn!

På byvandringen kommer vi også forbi den berømte Semperopera, hvor mange af verdens største operastjerner synger. Normalt er der orgelandagt i Frauenkirke klokken 12.00, hvor der afholdes andagt med efterfølgende orgelmusik - en stemningsfuld oplevelse. 

Efter byvandringen er der tid til at spise frokost på egen hånd i byen. Rejselederne kommer gerne med forslag til gode spisesteder.

Om eftermiddagen har du mulighed for at gå på indkøb i nogle af de mange gode butikker eller bare slappe af på en af byens mange cafeer.

Om aftenen spadserer vi sammen fra hotellet til Restaurant Pulverturm, hvor en dejlig middag venter under hvælvingerne i de hyggelige lokaler.  

Ekstraarrangement: Meissen

Du kan også vælge at deltage på en ekstraudflugt til Meissen, som ligger ligger smukt ved foden af Albrechtsburg en lille times tid fra Dresden. Her startede Johann Friedrich Böttger produktionen af det senere så verdensberømte Meissnerporcelæn. Fabrikken var den første udenfor Kina, der havde held med at fremstille den skrøbelige service.

På byens fabrik ser vi først en lille film om, hvordan leret i århundreder er blevet omdannet til værdifuldt porcelæn. Bagefter kan vi beundre de mest utrolige borddækninger og figurer fra de sidste 200 år i de flotte sale på fabrikkens museum.

Udflugten koster ca. 100 kroner pr. person og den bestilles og betales hos rejselederne.

Inkluderede måltider: Morgenmad og middag.

Det berømte Meissenporcelæn.

Det berømte Meissenporcelæn.

3. dag: Besøg i Leipzig og Harzen 

Efter en lidt tidlig morgenmad forlader vi Dresden og kører til musik- og kulturbyen Leipzig. Her har nogle af verdens førende musikere haft deres virke: Richard Wagner, Mendelsohn Bartholdy og Johann Sebastian Bach. Personligheder som Goethe, Liszt og Napoleon har også slået deres folder i byen. Og så var det her i Leipzig, de berømte demonstrationer, der førte til DDR-regimets fald, begyndte.

Vi tager på en lille byvandring, hvorefter du får tid på egen hånd til lidt shopping eller frokost. Rejselederen kommer naturligvis med et par gode forslag til frokoststeder.
 
Efter frokost går turen videre vi til Harzen, hvor vi  først på eftermiddagen ankommer til den lille bindinsværksby Quedlinburg. Her tager vi med Bimmelbahn på en lille togtur rundt i byen, hvor rejselederne fortæller om byens historie.

Når vi har set nok af Quedlinburg, fortsætter vi videre til til vores hotel i Braunlage, hvor vi nyder dagens middag. 

Inkluderede måltider: Morgenmad og  middag.

Augustusplatz i Leipzig.

Augustusplatz i Leipzig.

4. dag: Mod Danmark

Straks efter morgenmaden begiver vi os ud på rejsens sidste etape. På vejen mod Danmark kører vi en lille tur ind til den gamle hansestad Lüneburg, som er kendt for at producere salt. Her  spiser vi frokost og strækker benene, inden vi fortsætter til Puttgarten, hvor vi aflægger et besøg hos Fleggaard, inden vi tager færgen tilbage til Rødby og Danmark. 

Vi ankommer til Sjælør Station omkring kl. 20.30.

Inkluderede måltider: Morgenmad og frokost.

Hotelinformation

Ibis Hotel Dresden Zentrum ***, Dresden
VisSkjul

De to velfungerende hoteller Ibis Bastei og Ibis Königstein ligger midt på indkøbsgaden Prager Strasse og i gåafstand fra Dresdens hovedseværdigheder. Hotellerne er stort set ens. Der er morgenmadsrestaurant, og på Ibis Königstein er der desuden bar og middagsrestaurant, som er åben for gæster fra begge hoteller. Det er muligt at købe drikkevarer i receptionen på begge hoteller. Eventuelle inkluderede middage spises på Hotel Königstein. Der er elevator til alle etager.

Værelser

Værelserne er små, men velindrettede med alle bekvemmeligheder, herunder aircondition og WiFi.

Læs mere om hotellet her. 

Nyd dit ophold i Dresden på Hotel IBIS Dresden Zentrum.
Nyd dit ophold i Dresden på Hotel IBIS Dresden Zentrum.
Restauranten på Ibis Hotel Dresden Zentrum.
Restauranten på Ibis Hotel Dresden Zentrum.
Eksempel på eneværelse på Ibis Hotel Dresden Zentrum.
Eksempel på eneværelse på Ibis Hotel Dresden Zentrum.

Relexa Hotel Harz-Wald Braunlage****
VisSkjul

Dejligt 4-stjernet hotel i bjergrige Harzen. Lige undenfor hotellets dør findes adskillige vandreruter, som bare venter på at blive udforsket. Hotellet ligger med en afstand på blot 10 minutters gang fra bymidten. Derudover har stedet en restaurant samt et spaområde til fri afbenyttelse. Spaområdet byder på sauna, dampbad, indendørs pool og fitnesscenter. 

Værelser

Vi bor på moderne værelser indrettet med komfortabel seng, tv, gratis WiFi samt badeværelse med hårtørrer, badetøfler og morgenkåbe til brug i spaområdet. Alle værelser er med balkon.

Læs mere om hotellet her.

Relexa Hotel Braunlage omringet af Harzens natur.
Relexa Hotel Braunlage omringet af Harzens natur.
Eksempel på dobbeltværelse på Relexa Hotel Braunlage.
Eksempel på dobbeltværelse på Relexa Hotel Braunlage.
Indendørs pool på Relexa Hotel Braunlage.
Indendørs pool på Relexa Hotel Braunlage.