Special- tilbud!

Rejselederkursus · 2023 · Kom med som gæst!

Busrejser
4 Dage

Har du lyst til at sætte dit præg på Vitus Rejsers kommende rejseledere? Så tag med som gæst på vores 4-dages rejselederkursus med bus gennem Tyskland til de tyske hansestæder Lüneburg, Stade, Bremen og Hamborg.

Hvert år uddanner Vitus Rejser et kuld nye rejseledere, som fra den kommende sommersæson skal være med til at give vores gæster årets bedste dage. Alle rejselederaspiranter er nøje udvalgt på baggrund af nysgerrighed, fortælleglæde og ikke mindst evnen til at skabe den gode rejseoplevelse. 

Aspiranterne uddannes af vores rejselederansvarlige, og kurset indledes med undervisningsdage på vores kontor i Sølvgade, hvor de får et indgående...

Har du lyst til at sætte dit præg på Vitus Rejsers kommende rejseledere? Så tag med som gæst på vores 4-dages rejselederkursus med bus gennem Tyskland til de tyske hansestæder Lüneburg, Stade, Bremen og Hamborg.

Hvert år uddanner Vitus Rejser et kuld nye rejseledere, som fra den kommende sommersæson skal være med til at give vores gæster årets bedste dage. Alle rejselederaspiranter er nøje udvalgt på baggrund af nysgerrighed, fortælleglæde og ikke mindst evnen til at skabe den gode rejseoplevelse. 

Aspiranterne uddannes af vores rejselederansvarlige, og kurset indledes med undervisningsdage på vores kontor i Sølvgade, hvor de får et indgående kendskab til det at være rejseleder hos Vitus Rejser. 

For at klæde aspiranterne bedst muligt på, er det vigtigt, at de får førstehåndskendskab til de praktiske aspekter ved det at være rejseleder. Derfor afsluttes aspiranternes uddannelse med en rejse til Tyskland, hvor de nye rejseledere får erfaring med alt det tekniske på en rejse såsom mikrofonteknik, byrundture og indtjekning på et hotel.

Den vigtigste ingrediens på alle rejser er dog gæsterne, og det gør sig i den grad gældende her, for aspiranterne lærer bedst ved at have nogen at øve sig på, så at sige. Som gæst på kursusrejsen skal du blot slappe af og lade dig underholde. Måske synes du også, at det er sjovt at få et kig ind i Vitus-maskinrummet og se lidt mere til, hvordan vores arbejde med rejselederne foregår.

Over fire dage skal aspiranterne nå at lære meget, og det er spændende at følge deres udvikling. Nogle er måske nervøse ved første møde med vores gæster, og for andre er det første gang, de skal tale i mikrofon. Det kan også være, at det for nogle af dem er første gang de skal gå rundt i en by med en gruppe nysgerrige gæster bag sig.

I løbet af kurset vil der være mange øvelser, som kan give aspiranterne sommerfugle i maven, og det er lidt med vilje. Vores mål er nemlig, at de på sidste kursusdag vil føle sig som vaskeægte Vitus-rejseledere.

Som gæst vil du også være med til at påvirke aspiranternes udvikling, og underviserne lytter gerne til dine input og betragtninger. Undervejs på rejsen vil vi desuden bede dig om at udfylde en grundig skriftlig evaluering af alle aspiranter.

I løbet af fire indholdsrige dage besøger vi både Lüneburg, Stade, Bremen, Bremerhaven og Hamborg, og rejselederaspiranterne får rig lejlighed til at dele deres viden og entusiasme i bussen og på byvandringer. Vi skal se og opleve en masse, men vi har også god til at hygge, drikke kaffe og sidde længe over middagene - ganske som det hører sig til på en ægte Vitus-rejse.

Bemærk: Begrænset antal pladser til gæster
På rejsen deltager rejselederaspiranter og undervisere fra Vitus Rejser, og vi har derfor et begrænset antal pladser til gæster. Vi anbefaler derfor hurtig reservation, og pladserne tildeles efter princippet om først-til-mølle. 

Kort - Rejselederkursus - 2023

Datoer og priser

Vent lidt, mens vi finder datoer og priser

Tillæg pr. person

Eneværelse
590,-
Afbestillingsforsikring
220,-
Obl. administrationstillæg
89,-

Rabat pr. person

Brorabat · Rejsende fra Bornholm, Fyn eller Jylland
250,-

Inkluderet i prisen

 • 4-stjernet bus, inkl. pladsreservation og WiFi
 • 1 nat i Lüneburg på Seminaris Hotel Lüneburg***
 • 2 nætter i Bremen på Hotel Edel Weiss****
 • 4 x morgenmad (1.- 4. dag)
 • 1 x frokost (4. dag)
 • 3 x middag (1. 2. og 3. dag)
 • Rundvisning på Lüneburg Saltmuseum, inkl. entré
 • Byvandring i Lüneburg
 • Byvandring i Stade
 • Brændevinssmagning
 • Byvandring i Bremen
 • Havnerundfart i Bremerhaven
 • Byrundtur i Hamborg
 • Guidning på hele rejsen af lærevillige og vidende rejselederaspiranter

Køreplaner

Start din rejse på et af vores mange opsamlingssteder. Fold køreplanen ud for at se alle ruter og opsamlingstider.

Rejselederkursus · Udrejse Gedser - Hjemrejse Rødby

Udrejse Hjemrejse
04.45 Gilleleje Station 22.00
05.15 Hillerød Station ved busterminalen, Nordre Jernbanevej 21.05
05.40 Holte Station ved Stationsvej 20.45
05.55 Lyngby Station ved Jernbanepladsen 1 20.30
06.30 Valby Station ved Lyshøjgårdsvej nr. 73 (busholdepladsen) 20.00
06.45 Karlslunde ved motorvej (udrejse Circle K, vest / hjemrejse Shell, øst) 19.30
07.00 Ølby Station ved Netto 19.15
07.35 Tappernøje ved motorvej (udrejse Circle K, vest / hjemrejse Shell, øst) 18.45
Fold køreplanen ud Skjul køreplanen

Bemærkninger

Passer rejsen til dig? 

Denne rejses program passer til dig, der er almindelig godt gående. Det svarer til, at du kan gå i et tempo på ca. 4 kilometer på 1 time.
 
Er du mindre godt gående, anbefaler vi rejserne under vores koncept ”I ro og mag”. Her er rejsernes program tilpasset dig, der ikke er så godt til bens.
 
Se alle ”I ro og mag”-rejser her.

Dagsprogram

1. dag: Ankomst til Lüneburg 

For vores spændte rejselederaspiranter starter kurset allerede, når de møder dig på dit valgte opsamlingssted, hvor de byder dig velkommen og viser dig til din plads i bussen. Det er første dag i uniform, det første møde med Vitus-gæster og aspiranterne er spændte. Herfra og i løbet af de næste fire dage vil de på skift fortælle, guide og sørge for, at der er styr på alle de praktiske elementer, som kendetegner en god, gennemarbejdet Vitus-rejse.

Mens morgenen gryr, kører vi stille og roligt ned over Sjælland til Gedser, hvorfra vi tager færgen til Rostock. Vi har været tidligt oppe, så ombord får vi stillet sulten med færgens gode brunch. Vel ankommet til det tyske fortsætter vi rejsen mod sydvest til hansestaden Lüneburg.  

Lüneburg har en lang historie som en stor og vigtig handelsby, blandt andet takket være stor succes med salthandlen tilbage i middelalderen. Byen er nemlig etableret på en salthorst, som er en geologisk samling af salt i undergrunden. Vi indleder vores besøg i Lüneburg med et besøg på det tyske Saltmuseum, og derefter tjekker vi ind på vores hotel, hvor vi nyder middagen sammen i hotellets restaurant.

Inkluderede måltider: Morgenmad og middag.

Hansestaden Lüneburg.

Hansestaden Lüneburg.

2. dag: Lüneburg, Stade, brændevinssmagning og Bremen

Vi begynder dagen godt med hotellets morgenbuffet, hvorefter vi tjekker ud fra hotellet. Nu skal vi sammen udforske Lüneburg. Vores aspiranter tager os med på byvandring gennem byen, hvor vi blandt andet skal se gaden Am Sande, der er én af de smukkeste i byen. Vi ser også byens imponerende middelalderrådhus, der står som symbol for byens rigdom fra dengang, hvor Lüneburg var en vigtig hansestad. Derefter har vi lidt tid på egen hånd.

Sidst på formiddagen kører vi nordvest for Lüneburg, hvor vi skal besøge hansestaden Stade, hvis gamle bydel har adskillige gamle og charmerende bindingsværkshuse. Byen, der siges at være den ældste by i Nordtyskland, har været på forskellige hænder i tidens løb, blandt andet svenske og danske. Vores rejselederaspiranter tager os med på en kort byvandring i Stade. Her er mange små hyggelige caféer, hvor du kan nyde en kop kaffe eller en frokost, inden vi kører videre mod vores næste oplevelse.

Området omkring Stade, også kendt som Altes Land, er berømt for de mange frugtplantager, der leverer gode råvarer til den lokale produktion af brændevin. Det skal vi naturligvis smage på hos en producent, som vi kort besøger. Der er selvfølgelig mulighed for at købe brændevinsprodukter i butikken.

Herefter kører vi videre til Bremen, hvor vi skal tilbringe to nætter i byens centrum. Mættet med en masse indtryk, samles vi om aftenen i hotellets restaurant til en hyggelig fællesmiddag.

Inkluderede måltider: Morgenmad og middag.

Smukke bindingsværkshuse i Stade.

Smukke bindingsværkshuse i Stade.

3. dag: Byvandring i Bremen og udflugt til Bremerhaven

Efter morgenmaden på hotellet begiver vi os ud på en byvandring i Bremen. Hansestaden og bystaten Bremen er Tysklands mindste delstat, og byen har en lang og spændende historie bag sig. Historien om Roland, byens beskytter, stammer helt tilbage fra de gamle heltesagn, som eksempelvis Rolandskvadet, og den store Rolandstatue kan beundres på byens torv.

Rådhuset er byens pryd og stolthed og står stort set, som da det blev bygget for mere end 600 år siden. Fra Grimms eventyr kender de fleste historien om Stadsmusikanterne fra Bremen, og på vores byvandring kommer vi selvfølgelig forbi statuen med æslet, hunden, katten og hanen.

Midt i byen finder vi også det charmerende middelalderkvarter Schnoor og den sjove gade Böttcherstrasse, der er et kunstværk i sig selv. Efter at vi har set lidt af Bremen, er der tid til at udforske byen på egen hånd og spise frokost. Rejselederne er behjælpelig med at udpege forskellige spisemuligheder.

Efter vi har nydt centrum af Bremen tager vi om eftermiddagen på udflugt til Bremens havneby Bremerhaven.

Bremerhaven er en af Tysklands vigtigste havnebyer. Den bedste måde at beundre transportskibenes imponerende og enorme dimensioner er fra vandsiden, så vi skal naturligvis på havnerundfart. Vi stiger ombord på vores skib ved det nye havneområde, hvor Bremerhavens store moderne museer ligger.

Herfra sejler vi forbi de forskellige havnebassiner og ser den store sluse, Kaiserschleuse. Vi ser også de store kraner, som flytter rundt på de utallige containere, der hver dag ankommer og forlader den vigtige havneby. Hav jeres kameraer klar, for det er et imponerende syn.

Om aftenen spiser vi middag sammen på vores hotel i Bremen.

Inkluderede måltider: Morgenmad og middag.

Statue med de berømte Stadtmusikanten i Bremen.

Statue med de berømte Stadtmusikanten i Bremen.

4. dag: Hamborg og mod Danmark

Umiddelbart efter morgenmaden siger vi tak for denne gang til Bremen og begiver os ud på rejsens sidste etape. På vejen mod Danmark besøger vi den store havneby ved Elben, Hamborg.

I Hamborg kører vi en lille byrundtur med bussen og ser lidt af Reeperbahn, havnen og Binnenalster. I Hamborg spiser vi frokost sammen og strækker benene, inden vi fortsætter mod Puttgarten, hvor vi aflægger et besøg hos Fleggaard, inden vi tager færgen tilbage til Rødby og Danmark.

Inkluderede måltider: Morgenmad og  frokost.

Den kunstige sø Binnenalster er et af Hamborgs vartegn.

Den kunstige sø Binnenalster er et af Hamborgs vartegn.

Hotelinformation

Seminaris Hotel Lüneburg ***, Lüneburg
VisSkjul

Godt 3-stjernet hotel i Lüneburg. Her bor du dejligt nær naturområder samt i gåafstand (ca. 1, 2 km) til den gamle bydel med sine mange restauranter og butikker. Hotellet har elevator, restaurant, bar og udendørs terrasse.

Lige overfor hotellet ligger Lüneburgs termiske saltbade. Adgang er ikke inkluderet i opholdet, men du kan på egen hånd besøge badene, som byder på blandt andet indendørs og udendørs bassiner, boblebade, afslapningsområder, sauna samt et 36 grader varmt saltvandsbassin. Man køber adgang på timebasis. 

Værelser

Gode værelser på ca. 19 m2 med enten to seperate senge eller en dobbeltseng. På alle værelser findes der TV, sikkerhedsboks, skrivebord, WiFi samt badeværelse med bruseniche og hårtørrer. 

Velkommen til Seminaris Hotel Lüneburg.
Velkommen til Seminaris Hotel Lüneburg.
Hotellets receptions- og lobbyområde.
Hotellets receptions- og lobbyområde.
Hotellets receptions- og lobbyområde.
Hotellets receptions- og lobbyområde.
Morgenmadsrestauranten på hotellet.
Morgenmadsrestauranten på hotellet.
Nyd en forfriskning i hotellets bar.
Nyd en forfriskning i hotellets bar.
Hotellets terrasse, der ligger ud til Lüneburgs store og smukke Kurpark.
Hotellets terrasse, der ligger ud til Lüneburgs store og smukke Kurpark.
Hotellets udendørs terrasse.
Hotellets udendørs terrasse.
Eksempel på badeværelse.
Eksempel på badeværelse.

Hotel Edel Weiss ****, Bremen
VisSkjul

Hyggeligt 4-stjernet hotel med en god beliggenhed i kort gåafstand til den gamle bydel. Her i centrum af Bremen bor du på et unikt hotel, som er en blanding af moderne og landlig tyrolerstemning. Hotellet har elevator og restaurant, der disker op med lækre specialiteter fra Tyrol.

Hotel Edel Weiss er godt placeret mellem den gamle bydel og banegården og er derfor et optimalt udgangspunkt for at udforske Bremen. På markedspladsen finder du det berømte rådhus og Rolandstatuen, som er på UNESCO´ss verdensarveliste. Lige ved siden af rådhuset finder du også de berømte Bremer Stadtmusikanten.

Værelser

Gode og hyggelige værelser i tyrolerstil med enten dobbeltseng eller enkeltseng. På alle værelser findes der tv, elkedel, sikkerhedsboks, skrivebord, WiFi samt badeværelse med bruseniche eller badekar og hårtørrer.

Læs mere om hotellet her.

Restauranten hos Hotel Edel Weiss i Bremen.
Restauranten hos Hotel Edel Weiss i Bremen.
Restauranten hos Hotel Edel Weiss i Bremen.
Restauranten hos Hotel Edel Weiss i Bremen.
Morgenmads-spisesalen på Hotel Edel Weiss.
Morgenmads-spisesalen på Hotel Edel Weiss.
Morgenmads-spisesalen på Hotel Edel Weiss.
Morgenmads-spisesalen på Hotel Edel Weiss.
Eksempel på dobbeltværelse.
Eksempel på dobbeltværelse.
Eksempel på dobbeltværelse.
Eksempel på dobbeltværelse.
Eksempel på dobbeltværelse.
Eksempel på dobbeltværelse.
Eksempel på et badeværelse.
Eksempel på et badeværelse.