Nyhed!

Egypten · Cairo & Krydstogt på Nilen · 2023 & 2024

Krydstogter
11 Dage

Egypten er magisk, mystisk og dragende. Templer, pyramider og kulturskatte vidner om faraoernes rige ved Nilen, hvis historiske betydning og rigdom er intet mindre end enestående. Vi oplever Cairo og sejler med et lækkert 5-stjernet skib op og ned ad Nilen mens vi undervejs dykker ned i landets fantastiske historie og kultur. 

Rejs med til det evigt fascinerende Egypten og bliv klogere på landets tusindårige historie, hvor landet har været regeret af forskellige faraoniske dynastier og sidenhen af både persere, grækere og romere. Her venter historier og monumenter i absolut verdensklasse. 

Vi skal høre om de...

Egypten er magisk, mystisk og dragende. Templer, pyramider og kulturskatte vidner om faraoernes rige ved Nilen, hvis historiske betydning og rigdom er intet mindre end enestående. Vi oplever Cairo og sejler med et lækkert 5-stjernet skib op og ned ad Nilen mens vi undervejs dykker ned i landets fantastiske historie og kultur. 

Rejs med til det evigt fascinerende Egypten og bliv klogere på landets tusindårige historie, hvor landet har været regeret af forskellige faraoniske dynastier og sidenhen af både persere, grækere og romere. Her venter historier og monumenter i absolut verdensklasse. 

Vi skal høre om de kendte faraoer som Ramses II, Tutankhamon samt de legendariske dronninger Hatshepsut og Nefertari, ligesom vi skal fordybe os i den egyptiske gudeverden - og her er der nok at tage fat på. Vi bliver blandt andet klogere på solguden Ra, skabelsesguden Amon, dødsrigets hersker Osiris, falkeguden Horus, krokodilleguden Sobek og magiens gudinde Isis. Vi skal selvfølgelig også høre om verdens første papir, der blev fremstillet i Egypten for over 5.000 år siden af fibrene fra papyrusplanten.

Vi starter vores rejse i Egyptens hovedstad Cairo som er kaotisk, storslået, irriterende og smuk på én og samme tid. Luften genlyder med opfordring til bøn fra byens mange minareter og blander sig med en symfoni af tudende bilhorn i de støvede gader. Midt i det hele kan man pludselig få øje på en gammel æselvogn lastet med varer på vej til et af byens lokale markeder. Cairo er gigantisk og så er den ikke mindst hjemsted for nogle af oldtidens allerstørste skatte. Vi ser byens højdepunkter og besøger naturligvis de ikoniske pyramider i Giza. 

Fra Cairo flyver vi til Luxor, hvor vi går ombord på vores elegante 5-stjernede skib. Her bor vi i behagelige og nydeligt indrettede kabiner. Vi bliver forkælet af skibets gode køkken, og så kan du se frem til at nyde Nilen fra første række, mens skiftevis frodige bredder og endeløs ørken glider forbi. Det er nemt at følge med i livet omkring os fra skibets soldæk som byder på et indbydende poolområde og skyggefulde liggestole.

Luxor var i oldtiden hovedstad og et verdenscentrum med mægtige faraoer ved tronen. I dag kaldes området verdens største frilandsmuseum, og vi besøger selvfølgelig de unikke helligdomme som det imponerende tempelanlæg Karnak, Luxortemplet samt Kongernes og Dronningernes dal.

Vores sejlads går til Aswan, den gamle sydlige grænseby ved Nilen, som netop her viser sig fra sin smukkeste side omgivet af ørken og elefantlignende granitklipper. Her skal vi besøge den imponerende Aswandæmning og verdens største menneskeskabte sø samt blive klogere på det nubiske folk, som levede netop her, det mest charmerende sted i Egypten.

Datoer og priser

Vent lidt, mens vi finder datoer og priser

Tillæg pr. person

Dobbeltkahyt på 2. dæk
1.500,-
Dobbeltkahyt på 3. dæk
2.000,-
Eneværelse / enekahyt på 1. dæk
3.600,-
Eneværelse / enekahyt på 2. dæk
5.100,-
Afbestillingsforsikring
980,-
Obl. administrationstillæg
89,-

Rabat pr. person

Brorabat · Rejsende fra Bornholm, Fyn eller Jylland
250,-

Ekstraarrangementer

Udflugt til Abu Simbel m. fly fra Aswan
2.750,-
Ballontur over Luxor
1.100,-
Lys- og lydshow i Karnaktemplet
340,-

Inkluderet i prisen

 • Fly Egypt Air København-Cairo t/r 
 • Fly Egypt Air Cairo-Luxor t/r
 • Alle skatter og afgifter
 • Visum til Egypten værdi kr. 210,-
 • Transfer lufthavn-hotel/skib t/r 
 • 3 nætter i Cairo på Hotel Flamenco****
 • Afr. 2/10: 7 nætter på Nil-krydstogtskib M/S Crown Emperor*****
 • Afr. 6/11, 13/11, 22/1, 29/1, 5/2, 4/3 og 8/4: 7 nætter på Nil-krydstogtskib MS Semiramis II*****
 • 10 x morgenmad (2.-11. dag)
 • 9 x frokost (2.-10. dag)
 • 7 x middag (4.-10. dag)
 • Besøg ved trinpyramiden i Sakkara samt ved de store pyramider og sphinxen i Giza, inkl. entré
 • Besøg på papyrus-virksomhed
 • Byrundtur i Cairo med engelsktalende lokalguide
 • Besøg på Det Egyptiske Museum i Cairo, inkl. entré
 • Besøg i en moské og en koptisk kirke i Cairo
 • Besøg i basaren Khan el-Khalili i Cairo
 • Udflugt til Karnaktemplet og Luxortemplet
 • Udflugt til Kongernes og Dronningernes Dal
 • Besøg i Deir el-Medina arbejdergravene         
 • Besøg ved Memnonkolosserne og Hatshepsuts gravtempel
 • Besøg ved Kom Ombo-templet
 • Udflugt til Aswandæmningen 
 • Besøg ved den ufuldendte obelisk og Philaetemplet
 • Feluccasejltur i Aswan til den botaniske have
 • Besøg i nubisk landsby 
 • Engelsktalende lokalguide på udflugter under krydstogtet
 • Alle passager- og havneafgifter
 • Kuffertservice ved ind- og udskibning
 • Drikkepenge til personale på hotel, skib, chauffører og lokalguide, værdi kr. 300,-
 • Dansktalende rejseleder på hele rejsen 

Bemærkninger

Passer rejsen til dig? 

Denne rejses program passer til dig, der er almindelig godt gående. Det svarer til, at du kan gå i et tempo på ca. 4 kilometer på 1 time.
 
Er du mindre godt gående, anbefaler vi rejserne under vores koncept ”I ro og mag”. Her er rejsernes program tilpasset dig, der ikke er så godt til bens.
 
Se alle ”I ro og mag”-rejser her.

Krydstogtskib på Nilen: 

Afhængigt af rejsetidspunkt og lokale forhold i Egypten kan vi sejle på Nilen med forskellige skibe. Det vil dog altid være 5-stjernede skibe af samme høje standard stort set ens indrettet. Uanset hvilket skib, vi sejler med, vil rejseruten og oplevelserne undervejs være den samme, som er beskrevet under dagsprogrammet.

Dagsprogram

1. dag: Ankomst til Cairo

Vi flyver med Egypt Air direkte fra København til Cairo, hvor vi ankommer om aftenen. I lufthavnen får vi stemplet visum i vores pas og kører derefter til vores 4-stjernede hotel som ligger nær de berømte pyramider på Gizaplateauet.  

Kun flymåltider denne dag.

De enorme pyramider ved Giza.

De enorme pyramider ved Giza.

2. dag: Sakkara, pyramiderne og sfinksen 

Efter en god nattesøvn er vi klar til at se nærmere på Egyptens hovedstad, der også er Afrikas største by med flere end 20 millioner indbyggere.

Vi begynder dog med en heldagsudflugt, der starter med at bringe os til trinpyramiden i Sakkara, som er de ældste pyramider fra omkring det 3. årtusinde før vor tidsregning. Sakkara fungerede som begravelsesplads for Egyptens konger, tilknyttet oldtidshovedstaden Memphis. I dag er Sakkara friluftsmuseum og et gigantisk arkæologisk område, hvor der har været udgravninger i gang i mere end 200 år. 

Efterfølgende besøger vi Gizaområdet, hvor den gigantiske Keopspyramide blev bygget for mere end 4.500 år siden. Keopspyramiden er den største og ældste af Gizapyramiderne og hører til blandt oldtidens syv underværker. Vi ser også den næststørste af dem, nemlig Khefrens pyramide, hvor den gådefulde sfinks troner foran. Med sit menneskehoved på den liggende løvekrop er sfinksen den dag i dag fortsat lidt af et mysterium. De fleste egyptologer mener, at statuen er opført i det 3. årtusinde f.v.t. 

Engang lå pyramiderne i et fjernt ørkenlandskab, men efterhånden som Cairo har vokset sig større og større, er Gizaområdet blevet til en historisk forstad til det moderne Cairo. Denne dag besøger vi også et papyrusinstitut, hvor vi får et spændende indblik i processen omkring produktionen af verdenshistoriens første papir, ligesom vi ser moderne gengivelser af motiver fra klassiske papyrusmalerier. 

Aftensmaden på egen hånd og rejselederen er gerne behjælpelig med at finde at finde spisesteder i området ved hotellet.

Inkluderede måltider: Morgenmad og frokost. 

Sfinksen ved pyramiderne i Giza.

Sfinksen ved pyramiderne i Giza.

3. dag: Det Egyptiske Museum, det koptiske Cairo og besøg i en moské

Centrum af Cairo by kan ved første øjekast virke både hektisk, overvældende og kaotisk. På vores kørende byrundtur ser vi smukke bygninger, paladser og det unikke Salah El-Din-citadel, som er en fæstning fra den tidlige middelalder.

Vi stopper ved Det Egyptiske Museum, som vi selvfølgelig skal besøge. Her kan du blandt andet se Tutankhamons unikke gravsamling med blandt andet den berømte dødsmaske. Såfremt det nye Grand Egyptian Museum (GEM) er åbnet, besøger vi dette musem, som bliver verdens største arkæologiske museum.

Vi spiser frokost på en lokal restaurant, og besøger et af byens ældste kvarterer, nemlig det koptiske Cairo. Kopterne er Egyptens kristne mindretal, som har været i landet siden år 45. Dette område er præget af en sjælden stilhed og ro væk fra byens travle gader.  Kvarteret har mange kirker inden for et lille areal, og vi ser "den hængende kirke" El Muallaqa, som har været sæde for patriarkatet i flere århundreder.

Herefter besøger vi en af de store moskéer på Saladinpladsen, Sultan Hassan moskéen, som er et af de prægtigste arkitektoniske og historiske bygningsværker i Cairo. Murene er 36 meter høje og bygget så solidt, at moskéen to gange har været anvendt som fort. Sultan Hassan moskéen blev bygget i årene 1356-63, og dens ene minaret er over 80 meter høj. Moskéen er dekoreret med motiver i mamelukstil. 
 
Sidst på eftermiddagen får du lidt tid på egen hånd i den stemningsfyldte og farverige Khan el Khalili-basar. Her finder du alt lige fra krydderier til tøj, tæpper, messing, glas, læder og guld. Her kan du afprøve dit handelstalent - det er nemlig helt normalt at prutte om priserne. Vi er tilbage på vores hotel til aften, hvor aftensmaden er på egen hånd. 

Inkluderede måltider: Morgenmad og frokost.

Der er altid mulighed for en god handel i Khan el-Khalili i Cairo.

Der er altid mulighed for en god handel i Khan el-Khalili i Cairo.

4. dag: Fly til Luxor, check-in på skibet og byrundtur i Luxor   

Efter morgenmaden på hotellet er det blevet tid til at forlade Cairo, og om formiddagen kører vi fra vores hotel til lufthavnen, hvorfra vi flyver med Egypt Air til Luxor. Fra Luxor lufthavn bliver vi bragt til vores flodkrydstogtskib, hvor vi får tildelt vores kahytter.

Vi spiser frokost ombord, og om eftermiddagen er der informationsmøde efterfulgt af en byrundtur i Luxor. Efter udflugten nyder vi aftenens middag i skibets restaurant, hvorefter du eventuelt kan slappe af i loungen. Skibet bliver liggende i Luxor natten over. 

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og middag.

Luxor og templerne ligger smukt ned til Nilen i Egypten.

Luxor og templerne ligger smukt ned til Nilen i Egypten.

5. dag: Kongernes Dal, Dronningernes Dal og Hatshepsuts gravtempel

Vi spiser en tidlig morgenmad inden vi i bus kører fra skibet for at opleve Luxors vestlige bred og den fascinerende Kongernes Dal i de mystiske rosafarvede kalkstensbjerge.

Her i den fire kilometer lange dal opførte indbyggere fra den nærliggende oldtidsby Deir el Medina Egyptens største nekropol, hvor de fleste konger fra 1550-1070 f.v.t. ligger begravet. Indtil videre har man i området fundet i alt 65 gravmæler der med overdådige udsmykninger har afspejlet kongens storhed. Gravene har alle været udsat for store plyndringer på nær Tutankhamons grav, som Howard Carter fandt stort set intakt i 1922. Tutankhamon blev konge i en alder af 8-9 år og døde som 19 årig af malaria i 1323 f.v.t. I hans grav fandt man mere end 5.000 genstande, som har været med til at afsløre nogle af historiens største gåder. 

I gravkamrene i Deir el Medina finder vi særdeles farvestrålende udsmykninger, vægmalerier og udhuggede inskriptioner, der er udført for flere tusinde år siden. Deir el Medina indeholder såvel kongegrave som arbejdergrave, idet arbejderne som etablerede kongegravene også anlagde deres egne gravmæler her.  

Dronningernes Dal ligger blot 1,5 km sydvest for Kongernes dal. Her begravede man dronninger, prinser og prinsesser. Den mest betydningsfulde grav her er Ramses II’s dronning Nefertaris grav med i alt syv kamre, der med sine overdådige og kunstfærdige udsmykninger vidner om en stor kærlighedserklæring fra faraoen til favoritten blandt hans mange hustruer.

I området ligger også dronning Hatshepsuts smukke gravtempel, Deir el Bahari, som nærmest er hugget ind i de enorme bagvedliggende klipper. Templet med sine knap 30 meter høje søjler er et af Egyptens smukkeste, og udover at være et gravmæle er det også en hyldest til solguden Amon-Ra.

På vejen tilbage til Luxor gør vi et kort stop for at beundre de to enorme Memnonkolosser, som forestiller kong Amenophis 3. Vi er tilbage på skibet midt på dagen, når solen står højest på himlen. Her kan du nyde din frokost ombord og sejladsen på Nilen mod Esna, som ligger cirka 55 kilometer syd for Luxor.

Vi mødes i skibets restaurant til aftenens middag. Skibet sejler videre sydpå til Edfu, hvor vi ligger til natten over. 

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og middag.

Dronning Hatshepsuts imponerende dødstempel ved Deir el-Bahri ved Luxor.

Dronning Hatshepsuts imponerende dødstempel ved Deir el-Bahri ved Luxor.

6. dag: Edfu, Kom Ombo og sejlads til Aswan

Vi befinder os i Edfu, som er en mindre by med blot 60.000 indbyggere. Livet går sin stille gang i den fredelige by og de omkringliggende plantager.

Her i denne by finder vi Egyptens næststørste og bedst bevarede tempel, nemlig Horustemplet eller slet og ret Edfutemplet. Vi besøger ikke templet, da transporten dertil kun foregår med hestetrukne vogne, og at kuskene desværre behandler hestene meget dårligt. Af hensyn til hestene har vi derfor fravalgt besøg i dette tempel. Formiddagen er til fri disposition i Edfu.  

Vi spiser frokost ombord, mens vi fortsætter sejladsen langs Nilens frugtbare bredder til Kom Ombo. Om eftermiddagen går vi i land for at besøge Kom Ombo-templet, som ligger på et klippefremspring. Her bugter Nilen sig, og i oldtiden var bredden hjemsøgt af krokodiller, der tog for sig af befolkningens kvæg, når de søgte ned til floden for at drikke. Kom Ombo-templet er Egyptens eneste dobbelttempel, som er dedikeret til krokodilleguden Sobek og falkeguden Horus. Vi bevæger os rundt i området og betragter søjlerne og væggene, som er fyldt med spektakulære inskriptioner og relieffer, som hver især har deres egen historie at fortælle.

Tilbage på skibet sætter vi fra kaj med kursen mod Aswan, hvor skibet ligger natten over. 

En aften er der på skibet galabiya-fest, hvilket er en tradition på alle skibe, der sejler på Nilen. Her er det kutyme at bære en traditionel egyptisk kjortel, som du kan købe i skibets lille butik - eller måske har du allerede fundet din personlige favorit i Cairo? (Der tages forbehold for, hvilken aften der er fest på skibet.) 

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og middag.

Søjler i krokodilletemplet ved Kom Ombo.

Søjler i krokodilletemplet ved Kom Ombo.

7. dag: Aswandæmningen, den ufuldendte obelisk, Philae og nubisk landsby

I dag går dagens udflugt til Aswandæmningen, som også kaldes High Dam. Dæmningen, der er en af verdens største ligger blot 11 kilometer syd for Aswan. Det er en stor attraktion og en af egypternes stoltheder, da dæmningen gør det muligt for mennesket at kontrollere Nilens vand. Det tog 10 år at bygge dæmningen, som blev indviet i 1970, og man kan ikke andet end blive imponeret af det store bygningsværk.

Dæmningen er 111 meter høj og 3,6 kilometer lang, og den danner muren til verdens største menneskeskabte sø, Nassersøen, som er knap 500 kilometer lang. Her i det nedre Nubien boede masser af mennesker, og det omfattende byggeri betød blandt andet, at man måtte flytte 90.000 mennesker væk fra området, ligesom man blandt andet måtte adskille og genopbygge templet Abu Simbel på et højdedrag ved søen. 

Vi besøger også et af antikkens store stenbrud for at se den ufuldendte obelisk, som var bestilt af dronning Hatshepsut. Den skulle hugges ud i ét stykke, men da man fandt en sprække i granitmaterialet på undersiden, opgav man at fuldføre den. Hvis den gigantiske obelisk var blevet færdiggjort, havde den været ca. 42 meter lang og 4 meter bred, og det er svært at forestille sig det umenneskelige arbejde i stenbruddet dag ud og dag ind under den bagende sol.

Vi skal også besøge Philaetemplet, der i dag ligger på den lille ø Agilika. Philaetemplet er bygget i den klassiske egyptiske stil, og det blev etableret til ære for gudinden Isis. Rejselederen fortæller om templet, der kaldes Nilens Juvel, og som i mere end 50 år lå halvt dækket af vand på grund af den stigende vandstand forårsaget af den første Aswandæmning. Da man i 1960 gik i gang med at bygge den store Aswandæmning iværksatte UNESCO en redningsplan for de templer, som var mere end 2.000 år gamle. Hele templet blev flyttet op på klippeøen blok for blok - i alt mere end 40.000 blokke.
    

Om eftermiddagen besøger vi en nubisk landsby i Aswan. Den nubiske kultur er en af verdens ældste kulturer, som eksisterede flere tusinde år før faraonernes tid i Egypten. Nubierne er utroligt gæstfrie, og de viser gerne deres smukt dekorerede hjem frem for turisterne. Kvinderne fremstiller smukt kunsthåndværk, tøj og tæpper. At besøge en nubisk landsby er en helt anderledes og spændende oplevelse. Nubien har tæt tilknytning til Sudan og er mere afrikansk end resten af Egypten.  

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og middag.

De farvestrålende huse i den nubiske landsby ved Aswan.

De farvestrålende huse i den nubiske landsby ved Aswan.

8. dag: Sejlads med felucca, afslapning eller Abu Simbel som ekstra udflugt

For gæster, som har tilkøbt udflugten til Abu Simbel starter dagen meget tidligt med fly fra Aswan til Abu Simbel. Formiddagen er afsat til denne ekstra udflugt. Gæster, der ikke har tilkøbt denne udflugt har formiddagen til fri disposition i Aswan. 

I gamle dage lå Aswan ved korsvejen mellem flere karavaneruter, hvilket gjorde byen til et knudepunkt og en handelsby med et blomstrende salg på markederne. Byen har også været under britisk herredømme i 40 år og engang grænseby mellem det gamle Egypten og det dengang selvstændige kongerige Nubien. I dag er det en farverig og spændende by fyldt med oplevelser, der bare venter på dig. 

Om eftermiddagen skal vi på en hyggelig sejltur med en traditionel træsejlbåd, felucca, på Nilen. Vi sejler rundt om Kitcheners ø, som er en rigtig paradis-ø, der er omdannet til en botanisk have fyldt med træer, smukke blomster, usædvanlige planter og eksotiske fugle. Fra båden ser vi også den legendariske imam og rigmand Aga Khan III's mausoleum, som ligger smukt og majestætisk på en klippetop med udsigt over Nilen og Aswan.

Vi mødes til aftenens middag i skibets restaurant. 

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og middag.

Ekstraarrangement: Udflugt til Abu Simbel

De majestætiske Abu Simbel-templer blev reddet fra oversvømmelse da den store Aswandæmning blev bygget og vandstanden i Nassersøen steg. Templerne stammer fra det 13. århundrede før vor tidsregning og var hugget ind i klipperne. Det store tempel var for Ramses II og det lille tempel for hans dronning Nefertari. Foran det store tempel står fire 20 meter høje statuer af den siddende Ramses. Foran det lille tempel står fire 10 meter høje statuer af Ramses og to statuer af Nefertari. Templerne går op til 60 meter dybt ind i klippen. 

Det store tempel er bygget således, at morgensolen to gange om året - den 22. februar og den 22. oktober - oplyser statuerne i den allerhelligste og inderste del af templet. Denne ekstremt elegante og imponerende ingeniør-detalje er bevaret i forbindelse med at templerne i 1964-68 blev flyttet 60 meter højere op og 210 meter længere ind i landet. 

Udflugten gennemføres med tidligt morgenfly fra Aswan til Abu Simbel og bustransport til tempelområdet. Rundvisning med lokalguide en til halvanden time og retur igen med fly til Aswan.

Sejlads på Nilen med en felucca er en smuk oplevelse.

Sejlads på Nilen med en felucca er en smuk oplevelse.

9. dag: Sejlads på Nilen fra Aswan til Luxor

Denne dag har du mulighed for at slappe af ombord på skibet, nyde skibets fasciliteter og betragte landskaberne, som vi passerer. Vi sejler fra Aswan meget tidligt om morgenen, og turen går nordpå mod Kom Ombo, hvor der bliver et kort stop. Vi sejler derefter videre mod Edfu, hvor der også bliver et kort stop, inden turen går til Luxor, hvor vi ligger natten over. 

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og middag.

Nilen bugter sig smukt mellem de mange klippeøer ved Aswan.

Nilen bugter sig smukt mellem de mange klippeøer ved Aswan.

10. dag: Karnak- og Luxortemplet samt udflugtsmuligheder

Denne dag er der mulighed for to ekstraarrangementer: en smuk ballontur over Luxor tidligt om morgenen og et aftensarrangement med lys- og lydshow i Karnak. 

Formiddagen er til fri disposition i Luxor. Der er frokost om bord på skibet. 

Om eftermiddagen skal vi besøge de to enestående templer Karnak- og Luxortemplet. Karnak er et af de største tempelkomplekser i verden med et utal af større og mindre templer, der hylder nogle af de gamle egyptiske guder såsom Amon Ra, Mut, Ptah, Osiris og mange flere. Rundt om alle dissse bygninger er en 20 meter høj murstensmur. At gå rundt her er som at befinde sig en hel by, der udelukkende består af templer.

Oprindeligt forbandt en 2,5 kilometer lang allé af sfinkser med vædderhoveder Karnak med det nærliggende Luxortempel, som vi naturligvis også ser. Luxortemplet der er et af de smukkeste og bedst bevarede oldtidsmonumenter i Egypten, blev bygget af Amenhotep III og Ramses II som centrum for den vigtigste af alle religiøse festivaler, nemlig frugtbarhedens fest. 

Skibet ligger i Luxor natten over. 

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og middag.

Ekstraarrangement: Ballontur over Luxor

Oplev solopgangen over Luxors spektakulære templer fra en varmluftballon. Du afhentes tidligt ved skibet og køres til ballonpladsen, hvor du får sikkerhedsinstrukser, inden du går ombord i kurven. Der er plads til 10-20 personer i kurven på ballonen, hvor man står op. På en 45-60 minutters tur i 600-700 meters højde over Luxor kan du opleve solopgangen over dette fantastiske område med det smukke Karnaktempel, de imponerende Memnonkolosser og den historiske Kongernes Dal. En meget populær tur og en oplevelse for livet! Husk varmt tøj, da morgenluften kan være kølig.  

Ekstraarrangement: Lys- og lydshow i Karnak templet

Når mørket sænker sig over Nilen bliver faraonernes historie levende i dette lys- og lydshow i Karnak-templet. Det er en stemningsfuld oplevelse at gå gennem sfinksalléen ind i den oplyste tempelgård mens en stemme fortæller historierne om blandt andet Tutankhamon og dronning Hatshepsut. I showets første halvdel går og står man mellem templets imponerende mure og søjler. Showets anden halvdel udspilles ved den hellige sø, hvor man sidder på en tribune med udsyn over hele tempelområdet, som spejler sig i søen. Oplev historiens vingesus og den eventyrlige stemning i det oplyste tempel. Showet varer ca. 2 timer og fortællingen foregår på engelsk. Det kan være ret koldt om aftenen - så husk varmt tøj. Ønsker du at videofilme køber man en videobillet ved indgangen - spørg lokalguiden om dette.   

Den enorme søjlehal i tempelkomplekset Karnak i Luxor.

Den enorme søjlehal i tempelkomplekset Karnak i Luxor.

11. dag: Hjemrejse

Meget tidligt forlader vi vores skib og kører den korte vej til lufthavnen i Luxor. Morgenmads-bokse er inkluderet denne dag. Vi flyver indenrigs til Cairo med Egypt Air, og vores bagage er checket ind hele vejen til København. Efter et flyskift fortsætter vi med Egypt Air til København, hvor vi ankommer midt på eftermiddagen. 

Inkluderede måltider: Morgenmad

Hotelinformation

Golden Tulip Hotel Flamenco, Cairo****
VisSkjul

Dejligt 4-stjernet hotel beliggende i finans- og ambassade-kvarteret på Zamalek-øen midt i Nilen, centralt i Cairo. Hotellet har restaurant, lounge og bar samt egen bagerforretning. 

Værelser

Vi bor på store dobbeltværelser med udsigt til byen. Værelserne er udstyret med King-size seng eller 2 senge, aircondition, minibar, telefon, Sat-TV, gratis WiFi, og værdiboks samt badeværelse med badekar, hårtørrer og make up-spejl. 

Velkommen til Flamenco Golden Tulip Hotel i Cairo.
Velkommen til Flamenco Golden Tulip Hotel i Cairo.
Receptionen hos Flamenco Golden Tulip Hotel i Cairo.
Receptionen hos Flamenco Golden Tulip Hotel i Cairo.
Restauranten hos Flamenco Golden Tulip Hotel i Cairo.
Restauranten hos Flamenco Golden Tulip Hotel i Cairo.
Eksempel på dobbeltværelse.
Eksempel på dobbeltværelse.
Eksempel på dobbeltværelse.
Eksempel på dobbeltværelse.
Eksempel på badeværelse.
Eksempel på badeværelse.

M/S Crown Emperor*****
VisSkjul

Glæd dig til at gå ombord på M/S Crown Emperor, der hører til blandt de bedste krydstogtskibe på Nilen. 

Skibet har 118 kahytter, fire dæk, restaurant, lounge, bar, souvenirshop, lægeservice om bord, samt et stort soldæk med pool og bar. Der er gratis WiFi ombord. 

Alle måltider, som vi nyder ombord, serveres fra en velassorteret buffet i skibets restaurant. 

Kahytter

Prisen inkluderer indkvartering i kahyt på Dæk 1 (hoveddæk). Mod tillæg kan der bestilles kahyt på Dæk 2 (mellemdæk) eller Dæk 3 (øvre dæk). 

Dobbelt- og enekahytter på alle tre dæk

De nydelige og velindrettede kahytter på ca. 20 m2 har dobbeltseng eller to enkeltsenge, lænestole, lille bord, aircondition, minibar, TV, sikkerhedsboks samt badeværelse med hårtørrer.

Alle kahytter har store panoramavinduer, der kan delvist åbnes.

Bemærk. Flodkrydstogter er en populær rejseform, og derfor kan der i perioder være mange skibe på floderne. Ved visse havneanløb ligger skibene tæt, og det må derfor forventes, at udsigten fra kahytten er begrænset, når skibet ligger i havn. Under sejladsen vil der altid være frit udsyn fra kahytterne. 

MS Crown Emperor er klar til at byde på et dejligt krydstogt på Nilen i Egypten.
MS Crown Emperor er klar til at byde på et dejligt krydstogt på Nilen i Egypten.
Sæt dig til rette og nyd en forfriskning i skibets lounge.
Sæt dig til rette og nyd en forfriskning i skibets lounge.
Restauranten på MS Crown Emperor.
Restauranten på MS Crown Emperor.
Tag en velfortjent dukkert i skibets pool på soldækket.
Tag en velfortjent dukkert i skibets pool på soldækket.
Soldækket på MS Crown Emperor.
Soldækket på MS Crown Emperor.
Eksempel på dobbeltkahyt.
Eksempel på dobbeltkahyt.
Eksempel på dobbeltkahyt.
Eksempel på dobbeltkahyt.
Eksempel på badeværelse.
Eksempel på badeværelse.

M/S Semiramis II*****
VisSkjul

Glæd dig til at gå ombord på MS Semiramis II, der hører til blandt de absolut bedste krydstogtskibe på Nilen.

Skibet har 70 kahytter, fire dæk, elevator, restaurant, lounge, bar, souvenirshop, 24-timers lægeservice samt et stort soldæk med pool og bar. Der er gratis WiFi ombord.  

Alle måltiderne, som vi nyder ombord, serveres fra en velassorteret buffet i skibets restaurant. 

Kahytter

Prisen inkluderer indkvartering i kahyt på Dæk 1 (hoveddæk med reception og restaurant). Mod tillæg kan der bestilles kahyt på Dæk 2 (mellemdæk) eller Dæk 3 (øvre dæk).

Dobbelt- og enekahytter på alle tre dæk

De nydelige og velindrettede kahytter på ca. 22 m2 har dobbeltseng eller to enkeltsenge, lænestole, lille bord, aircondition, minibar, TV, telefon, sikkerhedsboks samt badeværelse med hårtørrer og make-up spejl.  Alle kahytter har store panoramavinduer, der kan delvist åbnes.

Bemærk: Flodkrydstogter er en populær rejseform, og derfor kan der i perioder være mange skibe på floderne. Ved visse havneanløb ligger skibene tæt, og det må derfor forventes, at udsigten fra kahytten er begrænset, når skibet ligger i havn. Under sejladsen vil der altid være frit udsyn fra kahytterne.

MS Semiramis II er klar til at byde på et lækkert krydstogt på Nilen i Egypten.
MS Semiramis II er klar til at byde på et lækkert krydstogt på Nilen i Egypten.
Velkommen i receptionen ombord på MS Semiramis II.
Velkommen i receptionen ombord på MS Semiramis II.
Velkommen ombord på MS Semiramis II.
Velkommen ombord på MS Semiramis II.
Restauranten på MS Semiramis II.
Restauranten på MS Semiramis II.
Sæt dig til rette med en forfriskning i baren.
Sæt dig til rette med en forfriskning i baren.
Soldækket på MS Semiramis II.
Soldækket på MS Semiramis II.
Der er en dejlig pool på soldækket på MS Semiramis II.
Der er en dejlig pool på soldækket på MS Semiramis II.
Der er mulighed for at tage et spil billard ombord.
Der er mulighed for at tage et spil billard ombord.
Det er muligt at købe en gang massage ombord.
Det er muligt at købe en gang massage ombord.
Eksempel på kahyt med dobbeltseng.
Eksempel på kahyt med dobbeltseng.
Eksempel på kahyt med to separate senge.
Eksempel på kahyt med to separate senge.
Eksempel på badeværelse.
Eksempel på badeværelse.

Praktiske oplysninger

Få svar på en række praktiske spørgsmål i forbindelse med din rejse.

Vigtig information om din rejse til Egypten

Bagage

Når du flyver med Egypt Air, må du medbringe 23 kg i indtjekket bagage samt 8 kg i håndbagage. Din håndbagage må ikke overstige et samlet mål på mere end 115 cm (længde + bredde + dybde).

Drikkepenge

Det er kutyme at give drikkepenge i Egypten. I rejsens pris har vi inkluderet drikkepenge til skibets besætning samt drikkepenge i forbindelse med de inkluderede udflugter jvf. programmet. Det er normalt, altid at honorere personale på hotellet eller lokale restauranter med en lille skilling. Typisk giver man cirka EGP 10, svarende til cirka 2,50 kroner, hvis man får hjælp til sin kuffert, og på lokale restauranter lægger man omkring 10% oveni. Det er ligeledes normalt at give drikkepenge på udflugterne til chauffør og lokalguide. Rejselederen kan eventuelt være behjælpelig med råd og vejledning i forbindelse med drikkepenge. 

Etikette

Befolkningen i Egypten er generelt venlige og imødekommende. Det forventes, at man følger landets normer med hensyn til påklædning. Kvinder skal bære tøj, der dækker albuer og knæ. Skal man besøge en moské eller en helligdom, forventes det at du klæder dig respektfuldt – spørg gerne rejselederen, såfremt du er i tvivl.

I Egypten peger man ikke, da det anses for uforskammet, ligesom at tegnet thumbs up virker anstødeligt. Sørg altid for at holde skosålen på jorden – det anses for anstødeligt at vise sine fodsåler. 

Elektricitet

220 volt-stikkene er anderledes end i Danmark. Vi anbefaler, at man medbringer et adaptersæt.

Indkøb

Egypten er et billigt land. Der kan med fordel købes tøj, guld, vandpiber, keramik, krydderier, kunsthåndværk, papyrus og andre souvenirs. Der er et stort udbud af kopivarer i landet.

Klima

I oktober er der en gennemsnitstemperatur på cirka 30 grader og i februar cirka 22 grader. Egypten har ørkenklima, hvilket gør, at morgener og aftener ofte kan være kølige.

Religion

90% af befolkningen i Egypten er sunnimuslimer, og Islam er statens officielle religion.

Sikkerhed

Sikkerhedssituationen i Egypten er varierende. Hold dig eventuelt opdateret her på Udenrigsministeriets hjemmeside.

Som i den øvrige verden opfordres man til ikke at efterlade sine ting uden opsyn, og medbringer du ting af værdi, opfordres du til at bruge hotellernes værdiboks eller deponere værdier i receptionen.

Sprog

Det officielle sprog er arabisk men generelt kan man begå sig overalt på engelsk.

Telefon / Internet

Det er dyrt at bruge mobilen i Egypten. Tjek eventuelt med dit mobilselskab med hensyn til dækning og priser. De fleste hoteller har internetservice mod betaling. Flere og flere hoteller har dog fået gratis WiFi - MEN WiFi fungerer generelt meget langsomt i Egypten - og er kun beregnet til korte søgninger og beskeder - regn ikke med at kunne downloade film og videoer! Ombord på Nil-krydstogtskibe er der også WiFi, men det fungerer ikke altid! 

Tidsforskel

I vores vintertid er Egypten 1 time foran os (+1). Om sommeren har Egypten samme tid som i Danmark, eftersom de ikke har sommertid.

Vaccinationer

Statens Seruminstitut og Rejseklinikken anbefaler visse vaccinationer. Se eventuelt www.rejseklinikken.dk eller www.vaccination.dk.

Ved længere rejser anbefales vaccinationer mod Hepatitis A, difteri og stivkrampe

Bakteriefloraen i Egypten er anderledes end i Danmark. Drik aldrig vandet fra vandhanen, og børst tænder i vand fra flaske. Medbring gerne hånddesinfektionssprit, og hav fokus på din håndhygiejne. 

Valuta

Valutaen er Egyptiske Pund (EGP).

100 EGP = 22,50 DKR, pr. 15. marts 2023.

Langt de fleste internationale kreditkort kan anvendes (medbring evt. VISA og MasterCard), dog anbefales det, at man har nogle kontanter på sig til brug ved for eksempel taxi-kørsel, drikkepenge og til indkøb i mindre butikker og på markeder. Du kan ikke veksle til egyptiske pund i Danmark, hvorfor vi anbefaler at du medbringer amerikanske dollars eller Euro, som kan veksles til lokal valuta på de fleste hoteller eller i banker. Flere steder er det muligt at hæve lokal valuta i hæveautomater.

Visum

Der er visumpligt til Egypten for danske statsborgere. Alle med dansk pas får visum i Cairos ankomstterminal. Selve visummet er et viseringsmærkat, der klistres i passet og efterfølgende stemples i paskontrollen. I flyet udleves der et indrejsekort, som udfyldes og vises sammen med passet i paskontrollen. Visum til Egypten koster kr. 210 pr. person, og gebyret er inkluderet i rejsens pris.

Rejseleder og lokalguider

Bemærk venligst, at i henhold til egyptisk lovgivning er det kun landets engelsktalende lokalguider, der har tilladelse til at guide på alle udflugter i Egypten. Man kan altid henvende sig til rejselederen for uddybende information. Rejselederen vil derfor i højere grad fungere som serviceguide, og på skibet vil rejselederen afholde informationsmøder om den kommende udflugt. Selve udflugten vil blive gennemført på engelsk med lokale guider.

Pas

Bemærk, at dit pas skal være gyldigt i seks måneder efter hjemrejsedatoen, og der skal mindst være to blanke sider til stempling/visering.

Vigtig information om dit krydstogt på Nilen

Betaling ombord 

Du kan betale med alle valutaer ombord. Skibet tager også imod kreditkort, men du skal være opmærksom på, at dataforbindelser kan være dårlige, og at transaktionen måske ikke går igennem. Hvis du har brug for valuta så tal med rejselederen, som kan få lokalguiden til at stoppe på dagens udflugt ved en bank eller en hæveautomat.

Drikkevarer på skibet

Drikkevarer er ikke inkluderet i rejsens pris. Undtaget er dog te, kaffe og juice til morgenbuffeten. På skibet kan du købe alkoholiske drikke af lokale mærker, vine og sodavand. Drikkevarer skrives på din kahyt og afregnes, aftenen før krydstogtet sluttes.   

Drikkepenge

Obligatoriske drikkepenge på skibet er inkluderet i rejsens pris. Får du brug for vejledning angående drikkepenge undervejs på rejsen, kan du altid bede rejselederen om hjælp.

Elektricitet

Der er stikkontakt i kahytten (220 volt). I alle kahytter er der hårtørrer. Det vil være en god ide at medbringe adapter.

Internet og telefoni

Internet findes ombord, men WiFi'en virker ikke altid. Internet-forbindelsen er generelt svag!   

Telefoni: I land gælder reglerne fra dit eget teleselskab.

Læge

På nogle skibe findes en læge ombord. Alternativt arbejder skibet sammen med en læge i land, som kan tilkaldes, såfremt der skulle være et akut behov. Behandlinger finder sted mod betaling.  Husk at gemme eventuelle kvitteringer, da forsikringsselskaber behøver dette som dokumentation for at kunne refundere eventuelle udlæg. Husk, det er vigtigt, at der inden afrejsen er tegnet en rejseforsikring, enten gennem et privat forsikringsselskab eller Vitus Rejser.

Middag

Gruppen er booket til at spise på samme tid på skibet. Rejselederen oplyser om tid og sted. Bemærk, at mænd skal være iklædt lange benklæder.

Pas

I forbindelse med dit krydstogt skal vi bede om en kopi af dit pas, da skibet kræver dette for at forhåndsregistrere dig inden ankomst. Vi kontakter dig før afrejse med mere information.

Prisen inkluderer ikke

Forsikringer, øvrige måltider, drikkevarer, personlige udgifter samt skibets egne udflugter.

Påklædning på skib

Da krydstogtskibet har aircondition, kan der være lidt køligt ombord. Ellers er påklædningen afslappet om dagen og lidt pænere om aftenen. Til middage på skibet skal mænd bære lange benklæder. I får selvfølgelig egne badehåndklæder til brug i pool-områderne under jeres krydstogt. Husk at bruge solcreme med høj faktor om dagen. 

Til Galabiya-festen om bord på skibet forventes påklædning i traditionel ægyptisk dragt / kjole. Nærmere info ved rejselederen. 

Sikkerhedsøvelse på skibet

Der bliver jævnligt afholdt en obligatorisk sikkerhedsøvelse. Information om dette gives over højtaleranlægget.

Sprog ombord

Der tales engelsk ombord og al information er på engelsk.

Rygning

Det er ikke tilladt at ryge indendørs eller i kahytterne. Rygning er tilladt ganske få steder udendørs.

Vand på skibet

Du må ikke drikke vandet fra skibets haner. Du skal heller ikke børste tænder i det. Vær gerne ekstra opmærksom på din håndhygiejne. Vandet på skibet er klorholdigt og kan forårsage diarre eller maveproblemer, drik derfor udelukkende vand fra flasker.

Rejseleder

På krydstogter deltager en rejseleder fra Vitus Rejser, som vil sørge for alle de praktiske ting på din rejse. Det er rejselederens opgave at være det koordinerende led ved f.eks. flyskift og under de forskellige udflugter ved anløbsstederne. Rejselederen sørger for, at du får vigtige informationer på dansk og sørger også for oversættelse på udflugter beskrevet i dagsprogrammet. Ombord på skibet vil rejselederen dagligt kunne træffes på et nærmere anvist sted og tidspunkt. Her er man altid velkommen til at henvende sig, hvis man har brug for hjælp, information eller blot ønsker at sludre lidt.  

Ændring i rejserute

Skulle skibets kaptajn afvige fra den planlagte rute, sker denne ændring kun for at sikre passagerernes sikkerhed.

Særligt om regler om indførsel af frø, planter og planteprodukter fra lande uden for EU

I henhold til Plantesundhedsforordningen skal vi oplyse om, at det ikke er tilladt at indføre planter, frø, frugt og andre planteprodukter herunder snitblomster fra rejser i lande uden for EU, uden at disse følges af et officielt plantesundhedscertifikat.

Reglerne gælder for rejsende, som medbringer planter og planteprodukter i bagagen eller som en del af deres personlige bagage.