Nyhed!

Oman · Sultanens vidunderlige land

9 Dage

Lad den arabiske drøm blive virkelighed på en rundrejse i Mellemøstens smukke og fredelige sultanat Oman. Her finder vi en overflod af naturlig skønhed og stor gæstfrihed i et uspoleret land, som er fyldt med autentiske oplevelser.

Rejsende har gennem århundreder været tryllebundet af Oman, og vi tør godt garantere, at du også vil mærke den arabiske magi på denne oplevelsesrige rundrejse til det billedskønne land. Oman har de sidste 40 år været igennem en utrolig udvikling. Fra at være et relativt lukket og konservativt land, blomstrede Oman op efter indsættelsen af Sultan Qaboos bin Said Al Bu Saidi i 1970....

Lad den arabiske drøm blive virkelighed på en rundrejse i Mellemøstens smukke og fredelige sultanat Oman. Her finder vi en overflod af naturlig skønhed og stor gæstfrihed i et uspoleret land, som er fyldt med autentiske oplevelser.

Rejsende har gennem århundreder været tryllebundet af Oman, og vi tør godt garantere, at du også vil mærke den arabiske magi på denne oplevelsesrige rundrejse til det billedskønne land. Oman har de sidste 40 år været igennem en utrolig udvikling. Fra at være et relativt lukket og konservativt land, blomstrede Oman op efter indsættelsen af Sultan Qaboos bin Said Al Bu Saidi i 1970. Qaboos har indtil sin død i 2020 formået at skabe en moderne stat med veludbygget vejnet, hospitaler og universiteter, og har været meget vellidt af befolkningen. I dag leder hans fætter Haitham bin Tariq al-Said landet.

Engang drog røgelseskaravanerne op gennem den arabiske ørken til Middelhavet med duftstoffer til de græske og romerske riger. Omans eksklusive røgelse var centrum for verdenshandlen, og i dag nyder man stadig godt af røgelsen fra Boswellia-træerne, der afbrændes overalt i landet. Mød den venlige befolkning, der med rette er stolte af deres land. Smag de søde dadler, mærk duften af kaffe med kardemomme eller smag teen med mynteblade, der er ligeså vanedannende som den forfriskende limejuice.

På rejsen tager vi udgangspunkt i to af Omans smukkeste byer. Vi bor først i den pragtfulde hovedstad Muscat med den eventyrlige souk og den helt vidunderlige bugt. Her mødes fortidens traditionsrige Oman med nutiden i en moderne metropol, der også går under tilnavnet Arabiens juvel. Det er svært at forstå, at byen for blot 40 år siden var en middelalderlig by, omgivet af en bymur med tre porte, som blev lukket ved solnedgang. Glæd dig også til at bo i Omans gamle hovedstad Nizwa, der er omgivet af en utrolig naturlig skønhed. Majestætiske bjerge, beduinernes kobberfarvede sandørken, frodige oaser, grønne dale og gamle forter og udsigtstårne, der gemmer på hver deres historie. Her venter os et moderne arabisk eventyr, som vi udforsker med bus, i firehjulstrækkere, til fods og i en traditionel dhow-båd.

Måske har du set den populære programserie på DR1 ”Anne og Anders i Mellemøsten”? Her så man det populære værtspar ved et interessant besøg i Oman, hvor de trådte begejstret ind i landet fri for fordomme. Og begejstringen for det fascinerende land er til at forstå - man bliver betaget af Oman!

Kort - Oman Sultanens vidunderlige land

Datoer og priser

Vent lidt, mens vi finder datoer og priser

Tillæg pr. person

Eneværelse
2.250,-
Afbestillingsforsikring
900,-
Obl. administrationstillæg
89,-

Rabat pr. person

Brorabat · Rejsende fra Bornholm, Fyn eller Jylland
250,-

Ekstraarrangementer

Sandørkenen Wahiba Sands
695,-

Inkluderet i prisen

 • Fly København-Muscat t/r
 • Alle skatter og afgifter, p.t. kr. 1.785,-
 • Transfer lufthavn-hotel t/r
 • 4 nætter i Muscat på Al Falaj Hotel****
 • 3 nætter i Nizwa på Falaj Daris Hotel***+
 • 7 x morgenmad (2.-8. dag)
 • 3 x frokost (3. 5. og 7. dag)
 • 6 x middag (2.-6. og 8. dag)
 • 1 flaske vand på udflugter
 • Sejltur med dhow-båd
 • Byrundture i Muscat
 • Besøg i Den Store Moské
 • Besøg i Muscats gamle Muttrah Souk
 • Rundvisning på Fortet Nakhl
 • Besøg på Nizwas fredagsmarket, souk’en og i tårnet
 • Udflugt med firehjulstrækkere til Al Misfah og Wadi Ghul
 • Besøg i ørkenfortet Jabrin
 • Besøg i pottemagerbyen Bahla
 • Besøg i spøgelsesbyen Tanuf
 • Rundvisning på parfumefabrikken Amouage
 • Rundvisning i Operahuset
 • Obligatoriske drikkepenge til chauffører og lokalguide
 • Rejseforedrag inden afrejse
 • Dansktalende rejseleder på hele rejsen

Dagsprogram

1. dag: Mod Oman

Ved middagstid flyver vi fra København med Turkish Airlines via Istanbul til Oman. 

2. dag: Eksotisk byrundtur i Muscat

Kort efter midnat ankommer vi til Muscat, hvor vi straks kører til vores dejlige hotel, hvor der er god tid til at sove og slappe af på værelset, og nyde morgenmaden, inden vi først på eftermiddagen udforsker den smukke hovedstad. Vi kører ad den tre kilometer lange vej Corniche, der strækker sig langs havnen og forbi de gamle købmandshuse. Mellem de historiske portugisiske fæstninger Mirani og Jalali finder vi sultanens palads Al Alam, som kun kan opleves udefra. Til fods fortsætter vi ind i regeringsbydelen med imponerende moskeer, bygninger, haver og springvand. Et fantastisk syn venter i Den Store Moské, der er bygget af marmor og sandsten. Vi ser bedehallens imponerende 4.300 m2 store tæppe, der er fremstillet i ét stykke, og den enorme krystallysekrone.

Vi kører langs kystvejen til det gamle overdækkede marked, Muttrah Souk. Det oser af eventyr og orientalsk stemning i labyrinten med tilslørede kvinder og boder med guld, tæpper, tørklæder, farverigt tøj, kunsthåndværk og meget andet. Luften er indhyllet i en aroma af krydderier, sandaltræ og røgelse, som var det midt i eventyret om Aladdin og hans vidunderlige lampe. Om aftenen hygger vi os med middag på hotellet.

Inkluderede måltider: Morgenmad og middag. 

Sultan Qaboos store moske i Muscat.

Sultan Qaboos store moske i Muscat.

3. dag: Fortet i landsbyen Nakhl

Langs den frodige Batinahkyst kører vi gennem dadelpalmelunde til landsbyen Nakhl, hvor vi besøger den imponerende gamle fæstning på toppen af en klippe. Fæstningen er møbleret med traditionelle møbler, kunsthåndværk og historiske effekter. Loftet, dørene og vinduerne har smukke træudskæringer, og fra toppen nyder vi den betagende udsigt over området. Vi fortsætter til de varme kilder i en nærliggende oase, hvor vi hygger os med en picnic i det fri. Efterfølgende vender vi tilbage til Muscat, hvor middagen venter på hotellet.

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og middag. 

Fortet i landsbyen Nakhl.

Fortet i landsbyen Nakhl.

4. dag: Fortryllende Nizwa

På mindre end to timer ankommer vi til den historiske by Nizwa, der ligger smukt omgivet af palmer og nogle af Omans højeste bjerge. Vi bor tre nætter i den charmerende by, der engang var landets hovedstad, men i dag er Omans helligste by. Vi besøger det livlige fredagsmarked med geder, køer og får, inden vi fortsætter til det imponerende Nizwa Tårn, hvor en smal, snoet trappe fører op til en enestående udsigt over byen og dadelplantagerne. På turen gennem byens gamle souk høres sølvsmedens hamren i det fjerne, og man bliver nærmest beruset af duften af parfume, røgelse og krydderier, der hænger i luften. Det er en eventyrlig oplevelse at besøge markedet og se de unikke beduin-sølvsmykker, berømte khanjar-dolke, kobberarbejder og de traditionelle arabiske kaffekander. Her er der rig lejlighed til at finde spændende minder at tage med i bagagen hjem. Souk’en er flot moderniseret, og bag det store projekt står det danske firma COWI-Consult og den danske arkitekt Ole Brogaard Larsen. Arbejdet fik førsteprisen i Golflandenes konkurrence om arabisk byarkitektur. Om aftenen nyder vi middagen på en spændende lokal restaurant - skal du måske  smage det lokale kamelkød? 

Inkluderede måltider: Morgenmad og middag. 

Udsigt over dadelmarkerne fra fortet i i Nizwa.

Udsigt over dadelmarkerne fra fortet i i Nizwa.

5. dag: 1001 nats eventyr

Med erfarne chauffører kører vi i moderne firehjulstrækkere, med plads til 4-5 personer i hver bil, til den ubeskrivelig smukt placerede lille landsby Al Misfah, der ligger gemt mellem bjergene. I omådet dyrkes ferskner, druer, granatæbler, bananer og figner, og her kommer vi tæt på det gamle vandingssystemet falaj, på en lille vandretur gennem den smukke og frodige vegetation ved Wadi Ghuls høje klippevægge.   

Vi finder et godt sted, hvor vi kan hygge os med picnic. Herefter venter en enestående naturoplevelse, når vi kører op ad Omans højeste bjerg, det 2.980 meter høje Jebel Shams – Solens Bjerg. Her nyder vi det fascinerende bjerglandskab, som folder sig ud i Akhdar-bjergene. Fra plateauet er der en formidable udsigt langs klippevæggene i de imponerende bjergslugter, der også er kendt som Arabiens Grand Canyon. Under aftenens middag er der rig lejlighed til at dele dagens store oplevelser med hinanden.

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og middag. 

Udsigt over arabiens Grand Canyon.

Udsigt over arabiens Grand Canyon.

6. dag: Tid på egen hånd i Nizwa eller ekstraudflugt

Gå på opdagelse på egen hånd i Nizwa, eller tag med på en fantastisk heldagstur til den store rødgule sandørken Wahiba Sands.

Inkluderede måltider: Morgenmad og middag.

Ekstraarrangement: Sandørkenen Wahiba Sands 
Efter tidlig morgenmad kører vi i bus til Bidya, hvorfra vi fortsætter i firehjulstrækkere til Wahiba Sands. Ved indgangen til ørkenen lukker chaufførerne lidt luft ud af bildækkene, så vi bedre kan køre i sandet. Som en magnet drages man af Omans kæmpe sandørken med verdens største sandklitter, der er op mod 100 meter høje. Her er stille, og solen står næsten lodret i det rødgyldne bløde sand. Omanerne besøger ofte ørkenen i weekenderne, hvor de slapper af og morer sig med bilræs op og ned ad sandklitterne - og om aftenen bliver der spillet og sunget under den åbne stjernehimmel. Her er ingen veje, men måske vi støder på et par kamelspor og en beduinfamilie. Beduinerne lever af dyrehold med geder og kameler. Boligen består af telte lavet af vævede fåreuldstæpper. Beduinerne er meget gæstfri, og vi håber at blive inviteret på omani-kaffe og søde dadler hos en beduinstamme.

Efter frokost i det fri går turen videre til den idylliske oase Wadi Bani Khalid, der med sine naturlige vandhuller og grønne områder, står i stærk kontrast til ørkenen. Det turkisblå vand skinner som var det en ædelsten.

Den idylliske oase Wadi Bani Khalid.

Den idylliske oase Wadi Bani Khalid.

7. dag: Jabrin, Bahla, Tanuf og Muscat 

På turen tilbage til Muscat besøger vi ørkenfortet Jabrin, der med sine takkede tårne står smukt i horisonten under den blå himmel. Fortet af ét af landets smukkeste bygninger med raffinerede snoede gange, skjulte trapper og et kunstnerisk interiør med udskåret døre i cedertræ. Vi oplever den spændende pottemagerby Bahla, hvorfra der leveres vandkrukker til hele landet. Undervejs hygger vi os med en frokost i det fri og holder pause i spøgelsesbyen Tanuf, hvor der for cirka 40 år siden boede en stamme, der gjorde oprør mod den daværende sultan. Oprøret blev slået ned, og byen blev ødelagt af sultanens soldater. Ved denne ubeboede og halvt sammenstyrtede by forstår man, det ikke er mange år siden, at Oman var et ganske anderlees land, end det er i dag.

Vi ankommer til Muscat, hvor vi skal bo en enkelt nat. I aften er middagen på egen hånd. Forkæl eventuelt dig selv med en god middag på det pragtfulde luksushotel The Chedi, der ligger direkte ud til havet. Det er let at tage en taxa til hotellet, der er designet i moderne arabisk stil. 

Inkluderede måltider: Morgenmad og frokost. 

Udsigt fra ørkenfortet i Jabrin.

Udsigt fra ørkenfortet i Jabrin.

8. dag: Eksklusive Muscat

Sidst på formiddagen forlader vi hotellet og tager på en flot byrundtur. Vi besøger det Naturhistoriske Museum, der på forskellig vis fortæller om Omans mangfoldighed. Herefter fortsætter vi til Amouage, der fremstiller verdens dyreste og mest eksklusive parfume. Omans tidligere sultan, Qaboos, ønskede at bevare Omans gamle parfumetradition og mulighed for at kunne give en særlig gave til ledere fra andre lande, når de kom på besøg, hvorfor fabrikken åbnede  i 1983. Efter besøget venter en rundvisning i Operahuset, der åbnede i 2011. Sultan Qaboos er glad for klassisk musik og kunst, og den imponerende bygning med plads til 1.100 mennesker blev en gave til befolkningen. Det er en overvældende oplevelse at se denne unikke bygning opført i moderne omani-arkitektur.  

Oman har en lang og stor tradition for bådbygning, men i dag bygger kun få familier de traditionsrige dhow-både i træ. Med dhow tager vi ved aftentide på en herlig sejltur langs Muscats historiske kyststrækning, mens solen går ned. At mærke bådens lette vuggen på havet og høre bølgerne skvulpe mod kysten, mens den eksotiske hovedstad funkler i baggrunden er den skønneste måde at sige farvel til sultanens vidunderlige land. Efter en hyggelig middag kører vi sidst på aftenen til lufthavnen, hvorfra vi over midnat flyver med Turkish Airlines via Istanbul til København.

Inkluderede måltider: Morgenmad og middag. 

Sejlads i en klassisk Dhow.

Sejlads i en klassisk Dhow.

9. dag: Hjemkomst

Sidst på formiddagen ankommer vi til København.
 

Hotelinformation

Al Falaj Hotel ****, Muscat
VisSkjul

Hyggeligt hotel med central beliggenhed i Muscat, beliggende cirka fire kilometer fra den gamle Muttrah Souk. Hotellet har en flot udendørs pool med solterrasse, tennisbane, billard, fitnesscenter, spa med wellness-behandlinger, sauna og jacuzzi (faciliteterne er adskilte for kvinder og mænd). Dejlig café, lounge, bar, restaurant og elevator.

Værelser

Hotellets 152 værelser er alle udstyret med tv, sikkerhedsboks, minibar, elkedel, gratis WiFi, aircondition samt badeværelse med bruseniche og hårtørrer.

Læs mere om hotellet her.

Standardværelse på Hotel Al Falaj.
Standardværelse på Hotel Al Falaj.

Falaj Daris Hotel***+, Nizwa
VisSkjul

Populært hotel i arabisk byggestil, beliggende cirka fem kilometer fra den gamle souk i Nizwa. Hotellet er indrettet i ét plan og har en lille have, pæn udendørs pool med liggestole, fitnesscenter samt en dejlig restaurant og bar.

Værelser

Alle 55 værelser er udstyret med tv, aircondition, sikkerhedsboks, minibar, gratis WiFi samt badeværelse med bruseniche eller badekar og hårtørrer.

Læs mere om hotellet her. 
 

Hotel Falaj Daris i Nizwa.
Hotel Falaj Daris i Nizwa.
Standardværelse på Falaj Daris.
Standardværelse på Falaj Daris.
Poolen på Falaj Daris.
Poolen på Falaj Daris.