Natur og kultur i fokus!

Vietnam fra nord til syd · Rundrejse · 2024

Flyrejser
14 Dage

Tag med på en fantastisk og meget populær rundrejse gennem det underfundige, dragende og smukke Vietnam med sanseindtryk ad libitum både i Nord-, Midt- og Sydvietnam, hvor vi kommer tæt ind på livet af den gæstfrie befolkning.

Oplev Vietnams gamle traditioner og religioner i landet, der snor sig som et S ud mod Det Sydkinesiske Hav. Her mødes vi af kolonihistorie, farverige markeder, kilometerlange sandstrande, grønne rismarker, kalkstensbjergenes fantastiske landskaber, frugtbare floddeltaer, storbyernes skyskrabere og eventyrlige kongebyer.

Den Opadstigende Drages Land, som det forenede Nord- og Sydvietnam poetisk kaldes, har masser at byde på. Her lever den smilende befolkning et...

Tag med på en fantastisk og meget populær rundrejse gennem det underfundige, dragende og smukke Vietnam med sanseindtryk ad libitum både i Nord-, Midt- og Sydvietnam, hvor vi kommer tæt ind på livet af den gæstfrie befolkning.

Oplev Vietnams gamle traditioner og religioner i landet, der snor sig som et S ud mod Det Sydkinesiske Hav. Her mødes vi af kolonihistorie, farverige markeder, kilometerlange sandstrande, grønne rismarker, kalkstensbjergenes fantastiske landskaber, frugtbare floddeltaer, storbyernes skyskrabere og eventyrlige kongebyer.

Den Opadstigende Drages Land, som det forenede Nord- og Sydvietnam poetisk kaldes, har masser at byde på. Her lever den smilende befolkning et liv, hvor alt handler om harmoni og balance.

Vores enestående rundrejse starter i Hanoi, der er en af Asiens smukkeste hovedstæder. Herefter tager vi på sejltur i den berømte Halongbugt, hvorfra rejsen fortsætter til det centrale Vietnam. Her oplever vi den lille maleriske by Hoi An og kejserbyen Hué ved Den Duftende Flod. Rejsen slutter i den travle storby Ho Chi Minh City, hvor vi tydeligt mærker kontrasten mellem de gamle traditioner og mindretallet af nyrige forretningsfolk med deres mobiltelefoner og luksusbiler. 

På rejsen tilbydes desuden et ekstraarrangement, der byder en spændende udflugt til de underjordiske Cu Chi-tunneller og Tay Ninh, hvor vi overværer en spiritistisk messe i det hellige tempel. En både anderledes og stemningsfuld oplevelse. 

For at undgå mange timers kørsel i bus eller tog har vi inkluderet indenrigsfly på de lange strækninger, så vi nemt og hurtigt bliver transporteret mellem byerne, hvilket dermed giver os mere tid til at opleve Vietnams højdepunkter.  

Vietnam er et overflødighedshorn af sanseindtryk og kontraster. På rundrejsen oplever vi den store forskel på Nord- og Sydvietnam samt nyder landets utrolige skønhed, afvekslende natur og betagende fortællinger. 

Kort over Vietnam - Vietnam

Datoer og priser

Vent lidt, mens vi finder datoer og priser

Tillæg pr. person

Eneværelse
2.025,-
Pladsreservation i transfer- og udflugtsbusser, række 1-3
250,-
Afbestillingsforsikring
1.395,-
Obl. administrationstillæg
99,-

Rabat pr. person

Brorabat · Rejsende fra Bornholm, Fyn eller Jylland
250,-

Ekstraarrangementer

Cu Chi & Tay Ninh, inkl. frokost
325,-

Inkluderet i prisen

 • Fly København-Vietnam t/r
 • Indenrigsflyvninger i Vietnam
 • Alle skatter og afgifter, pt. kr. 400,-
 • Transfer lufthavn-hotel t/r
 • 3 nætter i Hanoi på La Dolce Vita***
 • 1 nat i Halong på Saigon Halong Hotel****
 • 2 nætter i Hoi An på Phu Thinh Boutique Resort & Spa****
 • 2 nætter i Hué på Muong Thanh Hotel****
 • 3 nætter i Ho Chi Minh City på Saigon Hotel***+
 • 11 x morgenmad (3.-13. dag)
 • 5 x frokost (3. 5. 7. 12. og 13. dag) 
 • 4 x middag (2. 6. 8. og 10. dag)
 • Cyclotur i Hanoi
 • Hop-on-Hop-off-billet i Hanoi 
 • Sejltur i Halongbugten
 • Besøg på keramikværksted i Bat Trang
 • Besøg ved Ho Chi Minhs mausoleum, inkl. entré
 • Besøg i Konfucius Litteraturtempel, inkl. entré 
 • Byrundtur i maleriske Hoi An
 • Besøg i Kejserbyen Hué
 • Sejltur på Den Duftende Flod
 • Besøg på kejserpaladset Citadellet i Hué, inkl. entré
 • Udflugt til Mekongdeltaet
 • Byrundtur i Ho Chi Minh City
 • Besøg på Museet for Krigsforbrydelser, inkl. entré
 • Obligatoriske drikkepenge, værdi kr. 200,-
 • Rejseforedrag inden afrejse 
 • Dansktalende rejseleder på hele rejsen

Bemærkninger

Passer rejsen til dig? 

Denne rejses program passer til dig, der er almindelig godt gående. Det svarer til, at du kan gå i et tempo på ca. 4 kilometer på 1 time.
 
Er du mindre godt gående, anbefaler vi rejserne under vores koncept ”I ro og mag”. Her er rejsernes program tilpasset dig, der ikke er så godt til bens.
 
Se alle ”I ro og mag”-rejser her.

Reserver i god tid: 

På denne rejse er der plads til 26-30 deltagere.
For at holde vores høje kvalitetsniveau, har vi pladsbegrænsning på vores rejser. Vi anbefaler derfor, at du altid bestiller i så god tid som muligt, hvis du vil være garanteret plads på din drømmerejse - især hvis du ønsker en specifik værelsestype, som eksempelvis eneværelse.

Ekstraarrangementer

Ekstraarrangementer skal bestilles sammen med rejsen (min. 15 deltagere).

Rejseforedrag

Ved køb af denne rejse er der inkluderet et inspirerende foredrag om rejsen, hvor du kan hilse på rejselederen og måske allerede her møde dine medrejsende. Foredragene finder sted i København, og du modtager en personlig invitation med tid og sted ca. et par måneder før, du skal ud på din drømmerejse.

Dagsprogram

1. dag: Mod Vietnam

Ved middagstid flyver vi fra København med Singapore Airlines via Singapore til Vietnam. 

2. dag: Hovedstaden Hanoi

Ankomst til Vietnams charmerende hovedstad, hvor vi bor en enkelt nat. Hanoi er flot prydet af søer, parker, brede boulevarder med store træer og bygninger fra den franske kolonitid. Her ses det nye og moderne blandet med ældgamle traditioner, og gadebilledet domineres af tusindvis af cykler, knallerter og fodgængere.

Vi byder velkommen med en cyclotur (cykeltaxa), hvor vi mageligt kører gennem byen og rigtig fornemmer stemningen i Hanoi. Turen slutter med hyggelig middag på en lokal restaurant.

Inkluderede måltider: Middag.

På cyclotur i Hanoi.

På cyclotur i Hanoi.

3. dag: Naturvidunderet Halongbugten

På dagens smukke køretur kommer vi forbi de irgrønne rismarker, hvor bønder iført de karakteristiske kegleformede hatte ofte ses. I 2011 blev Halongbugten udnævnt til et af verdens syv nye naturvidundere.

Området er et af de smukkeste syn i Asien med mere end 3.000 mystiske kalkstensøer, grotter og huler. Vi oplever landskaberne på en fem-timers sejltur. Undervejs serveres der frokost, og vi har god tid til at nyde naturens stilhed og overdådighed. Vi bor en enkelt nat på et dejligt hotel ved Halongbugten. 

Inkluderede måltider: Morgenmad og frokost.

Halongbugten - et af verdens syv naturvidundere.

Halongbugten - et af verdens syv naturvidundere.

4. dag: Landsbyen Bat Trang

På turen tilbage til Hanoi besøger vi landsbyen Bat Trang, hvor der i næsten hvert andet hus fremstilles keramik. Det er interessant at se, hvordan brugsgenstande produceres i traditionelle mønstre og farver. Undervejs hører vi om risproduktionen i Vietnam og gør et spændende stop i en landsby, hvor vi kan være heldige, at blive budt indenfor hos en privat familie. Dagens frokost er på egen hånd.

Om eftermiddagen har vi en fælles bustur (Hop-on Hop-off) i Hanoi sammen med rejselederen. Køreturen tager os rundt i byen, hvor vi ser de Hanois mest ikoniske vartegn såsom Litteraturens Tempel, det vietnamestiske kvindemuseum og fængslet Hóa Ló Prison, bedre kendt som "Hanoi Hilton". Ruten tager omtrent 90 minutter, og busturen er en god måde at opleve en af verdens ældste hovedstader. Vi bor to nætter i Hanoi. 

Inkluderede måltider: Morgenmad.

Der er altid en summen af liv i gaderne i Hanoi.

Der er altid en summen af liv i gaderne i Hanoi.

5. dag: Hovedstaden Hanoi

På en spændende byrundtur besøger vi Ho Chi Minhs Mausoleum. Den store vietnamesiske politiker, der stod i spidsen for kampen for uafhængighed, døde inden den amerikansk-vietnamesiske krig sluttede. Han blev balsameret, og hans legeme ligger i en glaskiste i gravmælet. (Vi tager forbehold for eventuelt ændrede åbningstider). 

Inden vi spiser frokost på en lokal restaurant, besøger vi det gamle Litteraturtempel, som er viet til Konfucius. I hjertet af den gamle bydel finder vi den lille sø Hoan Kiem med den rødmalede Solstrålebro, der smukt spejler sig i søens grønne vand. Vi oplever det romantiske kvarter, der er omgivet af den gamle bydel og smukke huse fra den franske kolonitid. En fredfyldt oase! Ved søen udfører lokalbefolkningen ofte den særlige kampkunst Tai Chi, og herrefrisører har travlt med klipninger på næsten hvert gadehjørne. Vi nyder området og spadserer tilbage til hotellet. 

Inkluderede måltider: Morgenmad og frokost.

Solstrålebroen over Hoan Kiem søen.

Solstrålebroen over Hoan Kiem søen.

6. dag: Maleriske Hoi An

Med Vietnam Airlines flyver vi til Danang i den centrale del af landet og fortsætter i bus langs den kilometerlange, øde og næsten uberørte hvide sandstrand Non Nuoc til Vietnams ældste by Hoi An, hvor vi skal bo to nætter på et elegant resort. 

Hoi An var i århundreder et vigtigt knudepunkt for handel mellem Østen og Vesten. I den idylliske lille by med gamle gader og velbevarede huse får vi en god fornemmelse af det oprindelige Vietnam. Hvis tiden tillader det, besøger vi en silkefabrik, hvor du har mulighed for at købe silke til lave priser. Om aftenen hygger vi os med middag på hotellet.

Inkluderede måltider: Morgenmad og middag.

Den lækre hvide sandstrand Non Nuoc.

Den lækre hvide sandstrand Non Nuoc.

7. dag: Byrundtur i Hoi An

Om formiddagen oplever vi Hoi Ans gamle bydel med enestående arkitektur - en blanding af templer, pagoder, fælleshuse, boliger og forretninger. Her ser vi den overdækkede japanske bro, som forbinder to bydele.

Nyd eftermiddagen på egen hånd - eventuelt med afslapning ved hotellets pool, forkælelse med skønne wellnessbehandlinger til lave priser eller måske en tur til den gyldne sandstrand, der ligger kun få kilometer fra hotellet.

Rejselederen anbefaler gerne nogle af byens små og hyggelige, lokale restauranter, hvor du på egen hånd kan spise en lækker middag.

Inkluderede måltider: Morgenmad og frokost.

Fra Thu Bon-floden ser vi nærmere på Hoi An.

Fra Thu Bon-floden ser vi nærmere på Hoi An.

8. dag: Kejserbyen Hué

Dagen byder på en flot køretur til Marmorbjergene, der engang udgjorde fem små øer ud for kysten, men som i dag er omgivet af by. De høje klippeformationer er et valfartssted, som er dannet af marmor og kalksten, og inde i dem finder man tunneler, grotter og buddhistiske helligdomme. Har du lyst, så tag med på en vandretur af 1,5 times varighed op i bjergene, eller nyd livet på en nærliggende café.

Turen fortsætter efterfølgende via Hai Van-passet til det overdådige Tu Duc Mausoleum - et kongeligt palads i miniatureformat. 3.000 mænd brugte tre år på at opføre mausoleet.

Herefter kommer vi til den eventyrlige by Hué. Den smukke beliggenhed ved Parfumefloden, også kendt som Den Duftende Flod, gør byen til en af Vietnams største seværdigheder - et kulturelt og historisk centrum med paladser, pagoder, templer og kongegrave. Om aftenen nyder vi middagen på en spændende lokal restaurant.

Inkluderede måltider: Morgenmad og middag.

De smukke dragebåde ved Parfumeflodens bred i Hue.

De smukke dragebåde ved Parfumeflodens bred i Hue.

9. dag: Kejserbyen Hué

Vi tager på en flot sejltur op ad Den Duftende Flod til et af Vietnams mest kendte bygningsværker, den 21 meter høje Thien Mu-pagode.

Med bus fortsætter vi til det engang så storslåede kejserpalads Citadellet med Den Forbudte Lilla By. Dette enorme bygningsværk fra 1831 har været sammenligneligt med Den Forbudte By i Kina. Paladset forfaldt under krigene, men bliver nu restaureret. Det er en oplevelse at gå rundt i det enorme paladsområde og høre om livet i byen, der i høj grad var styret af regler og ritualer.

Nyd resten af dagen på egen hånd - måske frister en skøn dukkert i hotellets pool.

Inkluderede måltider: Morgenmad.

I den Forbudte Lilla By er der smukke dekorationer overalt.

I den Forbudte Lilla By er der smukke dekorationer overalt.

10. dag: Storbyen Ho Chi Minh City

Vi flyver med Vietnam Airlines til Sydvietnams største by Ho Chi Minh City. En farverig, moderne og meget livlig havneby med spor fra den franske kolonitid. Byens officielle navn er Ho Chi Minh City, men befolkningen anvender fortsat navnet Saigon.

Byen er Vietnams største med ca. 10 millioner indbyggere. Den ligger ved Saigon-flodens vestlige bred, og tilbage i 1954 var den hovedstad i republikken Sydvietnam indtil 1976. Ho Chi Minh er noget helt for sig selv. Det er en by fyldt med vestligt præg med store shoppingcentre og butikker med kendte internationale mærkevarer. Men det er også en by fyldt med interessante kulturoplevelser. Der er et hav af museer særligt om Vietnamkrigen, og ønsker du at dykke ned i byens historie, findes her et væld af arkitektoniske perler, der vidner om tiden som fransk koloni fra midten af det 18. århundrede. 

Vi bor tre nætter på et hotel med en fantastisk beliggenhed i hjertet af byen. Glæd dig til at gå på opdagelse i de spændende butikker, de hyggelige kvarterer og til at nyde en stille stund på en stemningsfulde café eller restaurant. Om aftenen hygger vi os med middag på en god lokal restaurant.

Inkluderede måltider: Morgenmad og middag.

Ho Chi Minh statue foran rådhuset i Ho Chi Minh.

Ho Chi Minh statue foran rådhuset i Ho Chi Minh.

11. dag: Ho Chi Minh City på egen hånd eller ekstraarrangement

Gå på opdagelse på egen hånd i interessante Ho Chi Minh City eller deltag i et ekstraarrangement. 

Inkluderede måltider: Morgenmad.

Ekstraarrangement: Cu Chi-tunnellerne & Tay Ninh, inkl. frokost

Tag med på en flot heldagstur til de enestående Cu Chi-tunneller, som spillede en central rolle i krigen mod amerikanerne. Den underjordiske by med 200 tunneller er bygget i tre etager og blev brugt af modstandsbevægelsen. De tusindvis af tons opgravet jord blev spredt rundt, så fjenden ikke kunne finde indgangene. I dag er nogle få hundrede meter af tunnellerne åbne, og det er muligt at komme under jorden og få et indtryk af de lange gange.

I Tay Ninh overværer vi en gådefuld messe i Cao Dai-sektens hellige tempel. Sekten Cao Dai har mere end en million tilhængere og er en kombination af alle verdensreligioner blandet med spiritisme - helt unikt for Vietnam. Hver dag deltager cirka 1.000 mennesker i ceremonien siddende i hvide kjortler på pæne, lige rækker. 

Efter en oplevelsesrig dag, er vi sent tilbage på vores hotel i Ho Chi Minh City.

Mediterende medlemmer af Cao Dai-religionen i Ho Chi Minh City.

Mediterende medlemmer af Cao Dai-religionen i Ho Chi Minh City.

12. dag: Mekongdeltaet

I dag tager vi mod syd til det frodige landskab i Mekongdeltaet, der er en meget vigtig og livlig transportåre i Vietnam. Det mægtige floddelta er berømt for orkideer, kokospalmer, eksotiske frugter og ris. 

Fra provinsens største by My Tho, sejler vi ud på den mægtige Mekongflod, og undervejs nyder vi saftige eksotiske frugter og honningte. Den 4.500 kilometer lange flod løber gennem Kina, Myanmar, Laos, Cambodja og Vietnam, inden den flyder ud i Det Sydkinesiske Hav.

På turen har vi inkluderet en frokost på en hyggelig restaurant, som ligger ude på en lille ø. På vej mod restauranten sidder vi på åbne lad i små lastbiler, inden vi går det sidste stykke. Herefter sejler vi i små sampanbåde ad af de mange smalle, pittoreske kanaler. En vidunderlig dag i et fantastisk område.   

Inkluderede måltider: Morgenmad og frokost.

Sejltur i Mekongdeltaet.

Sejltur i Mekongdeltaet.

13. dag: Ho Chi Minh City

Ho Chi Minh City er en by i konstant forandring og anderledes end alle landets øvrige byer. Her opleves en eksplosion af liv og et kaotisk vrimmel af køretøjer. Som om det ikke var nok, krydser fodgængere gaderne og går over for både gult og rødt, som var de farveblinde. 

Sidst på formiddagen tager vi på byrundtur, hvor vi passerer den katolske kirke Notre Dame og det forhenværende præsidentpalads Genforeningsbygningen, der i dag er et symbol på det gamle regime. Ad byens elegante gade Le Loi Boulevard kører vi til Museet for Krigsforbrydelser. Her udstilles amerikanske våben og fotografier af krigsforbrydelser, udført af kinesere og amerikanere. Museet ønsker at advare mod alle kriges grusomheder. Et tankevækkende besøg!

Vi tager et kig ind i en lille virksomhed, der fremstiller lakarbejder af høj kvalitet. Disse vietnamesiske kunstgenstande regnes blandt de mest raffinerede og originale i verden. Lakken fremstilles omhyggeligt og er et resultat af en tusindårig lang tradition.

Vi spiser en sen afskedsfrokost, inden vi siger farvel til Vietnam og kører til lufthavnen. Om aftenen flyver vi med Singapore Airlines via Singapore til København.

Inkluderede måltider: Morgenmad og frokost.

Hyggelig sidegade i Ho Chi Minh City.

Hyggelig sidegade i Ho Chi Minh City.

14. dag: Hjemkomst

Om morgenen lander vi i København.

Hotelinformation

La Dolce Vita***, Hanoi
VisSkjul

La Dolce Vita er et mellemklassehotel beliggende i hjertet af Hanoi i gåafstand til byens gamle historiske kvarter. Der er ca. tre minutters gang til Hoan Kiem Lake. 

Hotellet har restaurant der byder på autentiske vietnamesiske og vestlige retter, så der er noget for enhver smag. I stueplan findes en hyggelig café/bar.

Værelser

Ophold i dobbeltværelse på ca. 28 m2 med aircondition, tv, minibar, te- og kaffefaciliteter, telefon, sikkerhedsboks, gratis WiFi samt badeværelse med hårtørrer. 

Velkommen til La Dolce Vita Hotel i Hanoi.
Velkommen til La Dolce Vita Hotel i Hanoi.
Receptionen er klar til at byde velkommen til La Dolce Vita Hotel i Hanoi.
Receptionen er klar til at byde velkommen til La Dolce Vita Hotel i Hanoi.
Nyd en forfriskning i hotellets barområde.
Nyd en forfriskning i hotellets barområde.
Eksempel på dobbeltværelse.
Eksempel på dobbeltværelse.

Saigon Halong****, Halong Bay
VisSkjul

Dejligt hotel beliggende i gåafstand til byen med butikker og markeder. Til Halong-bugten er der kun en fort køretur.

Hotellet har 205 værelser fordelt på 15 etager og der findes et hyggeligt udendørs poolområde, tennisbane, fitnessområde og lobbybar. Desuden er der en elegant restaurant beliggende på øverste etage med en herlig panoramaudsigt. 

Værelser

Ophold i superior dobbeltværelse på ca. 37 m2 med udsigt til de omkringliggende bakker, aircondition, telefon, tv, sikkerhedsboks, te- og kaffefaciliteter, minibar, gratis WiFi samt badeværelse med hårtørrer. 

Velkommen til Saigon Halong Hotel i Vietnam.
Velkommen til Saigon Halong Hotel i Vietnam.
Lobbyen på hotellet.
Lobbyen på hotellet.
Eksempel på dobbeltværelse.
Eksempel på dobbeltværelse.

Phu Thinh Boutique Resort & Spa ****, Hoi An
VisSkjul

Elegant resort i Hoi An med fantastisk beliggenhed kun ti minutters gang til den gamle bydel og ca. tre km til Cua Dai stranden.

Hotellet har udendørs pool med poolbar, have, et lækkert spa med indendørs pool, sauna (og med mulighed for at forkæle sig selv med skønne massagebehandlinger), elevator, lille butik, bar og en hyggelig restaurant.

Værelser

Vi bor i smagfuldt indrettede værelser med balkon, aircondition, tv, elkedel, minibar, sikkerhedsboks, gratis WiFi samt badeværelse med badekar eller bruseniche og hårtørrer.

Den store pool på Phu Thinh Boutique Resort & Spa.
Den store pool på Phu Thinh Boutique Resort & Spa.
Velkommen til Phu Thinh Resort & Spa i Hoi An i Vietnam.
Velkommen til Phu Thinh Resort & Spa i Hoi An i Vietnam.
Eksempel på dobbeltværelse.
Eksempel på dobbeltværelse.
Eksempel på badeværelse.
Eksempel på badeværelse.

Muong Thanh Hotel ****, Hué
VisSkjul

Dejligt hotel med en skøn beliggenhed ved flodbredden i hjertet af Hué. På hotellet findes restaurant, bar, udendørs pool, spa, fitnesscenter og elevator.

Værelser

Alle værelser har tv, aircondition, minibar, elkedel, sikkerhedsboks og gratis WiFi samt badeværelse med hårtørrer.
 

Indgangen til Muong Thanh Hotel.
Indgangen til Muong Thanh Hotel.
Eksempel på dobbeltværelse.
Eksempel på dobbeltværelse.
Eksempel på badeværelse.
Eksempel på badeværelse.

Saigon Hotel ***+, Ho Chi Minh City
VisSkjul

Storbyhotel med fantastisk beliggenhed i hjertet af Ho Chi Minh City. Vi bor i gåafstand til de fleste seværdigheder og til masser af spændende butikker, restauranter og caféer.

Hotellet har en indbydende restaurant med panoramaudsigt over byen, bar, fitnesscenter, sauna og elevator.

Værelser

Ophold i deluxe dobbeltværelser på ca. 32 m2 med balkon, aircondition, minibar, sikkerhedsboks, strygejern og -bræt, tv, telefon, gratis Wi-Fi samt badeværelse med hårtørrer.  

Restauranten på Saigon Hotel i Ho Chi Minh City.
Restauranten på Saigon Hotel i Ho Chi Minh City.
Eksempel på et standard værelse på Saigon Hotel.
Eksempel på et standard værelse på Saigon Hotel.
Eksempel på værelse.
Eksempel på værelse.
Eksempel på badeværelse.
Eksempel på badeværelse.

Praktiske oplysninger

Få svar på en række praktiske spørgsmål i forbindelse med din rejse.

Information om rejser til Vietnam

Visum og pas

Vietnam har lempet indrejserestriktionerne og genåbnet for visumfri indrejse i op til 15 dage for danske statsborgere. Med de seneste lempelser bortfalder de hidtidige COVID-19 vaccinationskrav til rejsende og krav om fremvisning af COVID-19 test.

Dit pas skal være gyldigt i mindst seks måneder fra hjemrejsedatoen. Vi gør opmærksom på, at ingen sider i passet samt indersiden af omslaget må være beskadiget, da man risikerer at blive afvist ved indrejse. 

Se eventuelt mere her: https://vietnamvisa.govt.vn/vietnam-tourist-visa/

Indrejsekrav til Vietnam

Ca. 14 dage inden afrejsen vil du modtage afrejseinformation fra os omkring de gældende indrejse-regler. Da der ofte kan ske ændringer helt frem til afrejsetidspunktet, er det vigtigt, at du også selv holder dig opdateret via https://um.dk/da/rejse-og-ophold-til.udlandet/rejsevejledninger.

Det er til enhver tid dit eget ansvar at sikre at du indfrier de gældende indrejsekrav på afrejse-tidspunktet. Er du ikke i stand til at opfylde kravene vil det indbetalte beløb for rejsens pris som udgangspunkt være tabt. 

Skulle du blive testet positiv for Covid 19 under dit ophold i Vietnam, kan man risikere karantæne i overensstemmelse med regeringens på daværende tidspunkt gældende regler. Udlændinge skal selv betale for enhver form for Covid 19 relateret behandling på hospitaler, samt omkostninger i forbindelse med karantæne på hoteller. 

Derfor skal alle rejsende til Vietnam tegne en rejseforsikring, der dækker Covid 19 med en minimumsdækning på USD 10.000. Dokumentation på denne forsikring skal medbringes. 

Vi anbefaler desuden, at du medbringer et print af dit EU coronapas på engelsk som du kan finde på https://www.sundhed.dk.

Ovenstående regler er gældende for alle uagtet om man er vaccineret, har været smittet eller man ikke er blevet vaccineret. 

Elektricitet

220 V. Stikkene er de fleste steder som i Danmark. Strømafbrydelser forekommer – medbring eventuelt lommelygte, adapter eller batteridrevne elartikler.

Film og foto

Ved nogle seværdigheder opkræves gebyr for fotografering.

Indkøb

Der kan med fordel købes lakvarer, perlemor, keramik, broderier, silkemalerier, bambus- og kurvemagerarbejder, tæpper, træskulpturer, marmor, silke, jade, skræddersyet tøj og den vietnamesiske hat ”non la”.

Klima

Nordvietnam har subtropisk klima, og Sydvietnam har tropisk klima.
Hanoi: Februar 15-20 grader og marts 18-23 grader.
Ho Chi Minh City: Februar 22-32 grader og marts 23-33 grader.

Mad og drikkevarer

I Vietnam kan man få hvedebrød og flutes, hvilket er usædvanligt i Asien. Et vietnamesisk måltid består af mange små retter – kunstfærdigt serveret. Suppe, grøntsager, kød, kylling, skaldyr og især fisk. Vietnameserne spiser med pinde - gaffel og ske kan udleveres. Øl er populært og billigt.

Påklædning

Medbring let bomuldstøj, en varm trøje og godt fodtøj. Det tolkes som mangel på høflighed at gå i shorts, kort nederdel/kjole eller badetøj.

Skik og brug

Nogle steder er turismen stadig ny, hvilket betyder, at man bliver mødt med nysgerrighed. Vietnameserne stiller gerne direkte spørgsmål om familieforhold, indkomst og alder. Det er vigtigt at kende samtalepartnerens alder og status for at vide, hvilken form for respekt og tiltaleform man skal benytte.

Ældre personer bør altid vises større respekt. Mænd giver hånd ved møde med europæere i storbyerne, men denne skik er ikke særlig udbredt blandt kvinder. Er man utilfreds med noget, opnås intet ved at råbe op. Det er vigtigt, at ingen taber ansigt. Vær tålmodig og høflig.

Tempelbesøg

Stil skoene uden for templet. Knæ og skuldre skal være dækkede.

Tidsforskel

+6 timer

Toiletforhold

Medbring toiletpapir i forbindelse med udflugter.

Vaccinationer

Der kræves ingen. Statens Seruminstitut og Rejseklinikken anbefaler dog visse vaccinationer. Se eventuelt www.rejseklinikken.dk eller www.vaccination.dk. Vi anbefaler, at egen læge kontaktes ca. 6 uger før afrejse for nærmere information.

Rejseklinikken i Charlottenlund (telefon 39 63 01 15) giver rabat til Vitus Rejsers gæster. Medbring rejsebevis som dokumentation.

Valuta

Dong. Medbring USD, gerne i små sedler. Kreditkort kan ikke benyttes overalt.
 

Særligt om regler om indførsel af frø, planter og planteprodukter fra lande uden for EU

I henhold til Plantesundhedsforordningen skal vi oplyse om, at det ikke er tilladt at indføre planter, frø, frugt og andre planteprodukter herunder snitblomster fra rejser i lande uden for EU, uden at disse følges af et officielt plantesundhedscertifikat.

Reglerne gælder for rejsende, som medbringer planter og planteprodukter i bagagen eller som en del af deres personlige bagage.