Oplev Halong- bugten

Vietnam fra nord til syd

Flyrejser
14 Dage

Tag med på en fantastisk rundrejse gennem det underfundige, dragende og smukke Vietnam med besøg i både Nord-, Midt- og Sydvietnam, hvor vi kommer tæt ind på livet af den gæstfrie befolkning. 

Oplev Vietnams gamle traditioner og religioner i landet, der snor sig som et S ud mod Det Sydkinesiske Hav. Her mødes vi af kolonihistorie, farverige markeder, kilometerlange sandstrande, grønne rismarker, kalkstensbjergenes fantastiske landskaber, frugtbare floddeltaer, storbyernes skyskrabere og eventyrlige kongebyer. "Den Opadstigende Drages Land", som det forenede Nord- og Sydvietnam poetisk kaldes, har masser at byde på. Her lever den smilende befolkning et liv, hvor alt handler om...

Tag med på en fantastisk rundrejse gennem det underfundige, dragende og smukke Vietnam med besøg i både Nord-, Midt- og Sydvietnam, hvor vi kommer tæt ind på livet af den gæstfrie befolkning. 

Oplev Vietnams gamle traditioner og religioner i landet, der snor sig som et S ud mod Det Sydkinesiske Hav. Her mødes vi af kolonihistorie, farverige markeder, kilometerlange sandstrande, grønne rismarker, kalkstensbjergenes fantastiske landskaber, frugtbare floddeltaer, storbyernes skyskrabere og eventyrlige kongebyer. "Den Opadstigende Drages Land", som det forenede Nord- og Sydvietnam poetisk kaldes, har masser at byde på. Her lever den smilende befolkning et liv, hvor alt handler om harmoni og balance.

Denne enestående rundrejse starter i én af Asiens smukkeste hovedstæder, Hanoi. Besøget er efterfulgt af en sejltur i den berømte Halongbugt, hvorfra vi fortsætter til det centrale Vietnam. Her besøger vi den lille, maleriske by Hoi An og kejserbyen Hué ved Den Duftende Flod. Rejsen slutter i den travle storby, Ho Chi Minh. Her mærker vi tydeligt kontrasten mellem de gamle traditioner og mindretallet af nyrige forretningsfolk med mobiltelefoner og luksusbiler. På landet benytter befolkningen stadig de traditionelle bambusåg med kurve og ses ofte med en hel butik over skulderen. På rejsen oplever vi den store forskel på Nord- og Sydvietnam og nyder landets utrolige skønhed, afvekslende natur og betagende fortællinger - en rejse gennem en levende historiebog. 
Kort over Vietnam - Vietnam

Datoer og priser

Vent lidt, mens vi finder datoer og priser

Tillæg pr. person

Eneværelse
1.750,-
Pladsreservation i transfer- og udflugtsbusser, række 1-3
250,-
Afbestillingsforsikring
1.110,-
Obl. administrationstillæg
69,-

Rabat pr. person

Brorabat · Rejsende fra Bornholm, Fyn eller Jylland
250,-

Ekstraarrangementer

Vanddukkeshow med middag
250,-
Chu Chi & Tay Ninh med frokost
275,-

Inkluderet i prisen

 • Fly København-Vietnam t/r
 • Indenrigsflyvninger i Vietnam
 • Alle skatter og afgifter p.t. kr. 412,-
 • Transfer lufthavn-hotel t/r
 • 3 nætter i Hanoi på Santa Barbara***
 • 1 nat i Halong på Mithrin Hotel Halong****
 • 2 nætter i Hoi An på Hoi An Lantern***
 • 2 nætter i Hué på Muong Thanh Hotel****
 • 3 nætter i Ho Chi Minh på Saigon Hotel***+
 • 11 x morgenmad (3.-13. dag)
 • 6 x frokost (3. 5. 6. 9. 12. og 13. dag) 
 • 4 x middag (2. 6. 8. og 10. dag)
 • Cyclo-køretur i Hanoi
 • Sejltur i Halongbugten
 • Besøg i Bat Trang
 • Besøg ved Ho Chi Minhs mausolæum
 • Besøg i Konfucius Litteraturtempel 
 • Byrundtur i Hoi An
 • Sejltur på Thu Bon-floden
 • Besøg i Kejserbyen Hué
 • Sejltur på Den Duftende Flod
 • Rundvisning på kejserpaladset Citadellet i Hué
 • Udflugt til Mekongdeltaet
 • Byrundtur i Ho Chi Minh
 • Entré til Museet for Krigsforbrydelser
 • Obligatoriske drikkepenge kr. 175,-
 • Rejseforedrag inden afrejse 
 • Dansktalende rejseleder på hele rejsen

Bemærkninger

Ekstraarrangementer bestilles sammen med rejsen (min. 15 deltagere).

Rejseforedrag
Ved køb af denne rejse er der inkluderet et inspirerende foredrag om rejsen, hvor du kan hilse på rejselederen og måske allerede her møde dine medrejsende. Foredragene finder sted i København, og du modtager en personlig invitation med tid og sted ca. et par måneder før, du skal ud på din drømmerejse.

Dagsprogram

1. dag: Mod Vietnam

Ved middagstid flyver vi fra København med det prisbelønnede luftfartsselskab Singapore Airlines til Singapore. Undervejs bliver der serveret mad og drikkevarer. Der er et behageligt stop i Singapore, inden vi flyver det sidste stykke videre til Nordvietnam. 

2. dag: Hovedstaden Hanoi

Omkring middagstid ankommer vi til Vietnams charmerende hovedstad, hvor vi i første omgang bor en enkelt nat. Hanoi er flot prydet af søer, parker, brede boulevarder med store træer og bygninger fra den franske kolonitid. Nyt ses blandet med århundredegamle traditioner. Gadebilledet domineres af tusindvis af cykler, knallerter og fodgængere. Vi byder velkommen med en cyclotur (cykeltaxa), hvor vi mageligt kører gennem byen og rigtig fornemmer stemningen i Hanoi. Turen slutter med hyggelig middag på en lokal restaurant.

Morgengymnastik ved Hoan Kiem.

3. dag: Naturvidunderet Halongbugten

På dagens smukke køretur kommer vi forbi de irgrønne rismarker, hvor bønder iført de karakteristiske kegleformede hatte ofte ses arbejde. I 2011 blev Halongbugten udnævnt til et af verdens syv nye naturvidundere. Området er et af de smukkeste syn i Asien med mere end 3.000 mystiske kalkstensøer, grotter og huler. Det er ikke uden grund, området er fredet af UNESCO. Vi oplever landskaberne på en fire timers sejltur. Undervejs serveres der frokost, og vi har god tid til at nyde naturens stilhed og overdådighed. Vi bor en enkelt nat på et dejligt hotel ved Halongbugten. 

Halongbugten - et af verdens syv nye naturvidundere.

4. dag: Landsbyen Bat Trang

På turen tilbage til Hanoi besøger vi landsbyen Bat Trang, hvor der næsten i hvert andet hus fremstilles keramik. Det er interessant at se, hvordan brugsgenstande produceres i traditionelle mønstre og farver. Undervejs hører vi om risproduktionen i Vietnam og gør et spændende stop i en landsby, hvor vi ofte byeds indenfor hos en privat familie. Dagens frokost er på egen hånd. Vi bor to nætter i Hanoi.

Ekstraarrangement: Vanddukkeshow inkl. middag
Om aftenen overværer vi et vanddukkeshow, hvor dukkeførerne står i vand til livet. De høje og tunge dukker manøvreres under vand. De traditionelle forestillinger handler om dagliglivet på landet eller om store kampe med sagnhelte. Efter showet nyder vi en middag på lokal resturant. 

Bat Trang er kendt for keramikfremstilling.

5. dag: Hovedstaden Hanoi

På en spændende byrundtur besøger vi Ho Chi Minhs Mausoleum (forbehold for ændrede åbningstider). Den store vietnamesiske politiker, der stod i spidsen for kampen for uafhængighed, døde, inden den amerikansk-vietnamesiske krig var afsluttet. Han blev balsameret, og hans legeme ligger i en glaskiste i gravmælet.

Inden vi spiser frokost på en lokal restaurant, besøger vi det gamle Litteraturtempel viet til Konfucius. I hjertet af den gamle bydel finder vi den lille sø Hoan Kiem med den rødmalede Solstrålebro, der smukt spejler sig i søens grønne vand. Vi oplever det romantiske kvarter, der er omgivet af den gamle bydel og smukke huse fra den franske kolonitid. En fredfyldt oase! Ved søen udfører lokalbefolkningen ofte tai chi-gymnastik, og herrefrisører har travlt med klipninger på næsten hvert gadehjørne. Vi nyder området og spadserer tilbage til hotellet. 

Solstrålebroen i Hanoi.

6. dag: Maleriske Hoi An

Med Vietnam Airlines flyver vi til Danang i den centrale del af landet, og efter en fælles frokost fortsætter vi langs den kilometerlange, øde og næsten uberørte hvide sandstrand Non Nuoc til Vietnams ældste by Hoi An, hvor vi bor to nætter på et dejligt hotel. I den idylliske lille by med gamle gader og velbevarede huse opleves det oprindelige Vietnam! Hoi An var i flere århundreder et vigtigt knudepunkt for handel mellem Østen og Vesten. Vi besøger en silkefabrik, hvor du har mulighed for at få taget mål til skræddersyet tøj til lave priser. Om aftenen hygger vi os med buffetmiddag på hotellet.

7. dag: Sejltur på Thu Bon og byrundtur i Hoi An

Om formiddagen tager vi på en afslappende sejltur i ottemandsbåde på Thu Bon-floden. Vi anløber en lille ø, der er kendt for fremstilling af måtter. Her føles det som om, tiden har stået stille i mange år! Fra søsiden ser vi, hvordan man på primitiv vis fisker krebsdyr. Turen fortsætter ind til Hoi Ans gamle bydel med enestående arkitektur - en blanding af templer, pagoder, fælleshuse, boliger og forretninger. Her ser vi den overdækkede japanske bro, som forbinder to bydele. Nyd eftermiddagen på egen hånd - måske med en tur til den gyldne sandstrand, som ligger kun få kilometer fra byen, afslapning på hotellets tagterrasse eller forkælelse med skønne wellnessbehandlinger til lave priser. Rejselederen anbefaler gerne nogle af byens små og hyggelige lokale restauranter, hvor du på egen hånd kan spise en dejlig middag.

8. dag: Kejserbyen Hué

Dagen byder på en flot køretur til Marmorbjergene, der engang var fem små øer ud for kysten. Har du lyst, så tag med på en vandretur af 1,5 times varighed op i bjergene, eller nyd livet på en nærliggende café. Turen fortsætter via Hai Van-passet til det overdådige Tu Ducs Mausoleum - et kongeligt palads i miniatureformat. 3.000 mænd brugte tre år på at opføre mausoleet. Vi når den eventyrlige by Hué, hvor vi bor to nætter. Den smukke beliggenhed ved Den Duftende Flod gør byen til en af Vietnams største seværdigheder - et kulturelt og historisk centrum med paladser, pagoder, templer og kongegrave. Om aftenen nyder vi middagen på en spændende restaurant.

Afslapning på Den Duftende Flod.

9. dag: Kejserbyen Hué

Vi tager på en flot sejltur med husbåd op ad Den Duftende Flod til et af Vietnams mest kendte bygningsværker, den 21 meter høje Thien Mu-pagode. Med bus fortsætter vi til det engang så storslåede kejserpalads Citadellet med Den Forbudte Lilla By. Dette enorme bygningsværk fra 1831 har uden tvivl været sammenligneligt med Den Forbudte By i Kina. Paladset forfaldt under krigene, men bliver nu restaureret. Det er en oplevelse at gå rundt i det enorme paladsområde og høre om livet i byen, der i høj grad var styret af regler og ritualer. Efter en herlig frokost på lokal restaurant er der tid til en skøn dukkert i hotellets pool.

10. dag: Storbyen Ho Chi Minh

Ved middagstid flyver vi med Vietnam Airlines til Sydvietnams største by Ho Chi Minh - en farverig, moderne og meget livlig havneby med spor fra den franske kolonitid. Byens officielle navn er Ho Chi Minh, men befolkningen anvender fortsat navnet Saigon. Vi tager et kig ind i en lille virksomhed, der fremstiller lakarbejder af høj kvalitet. Disse vietnamesiske kunstgenstande regnes blandt de mest raffinerede og originale i verden. Lakken fremstilles omhyggeligt og er et resultat af en tusindårig lang tradition. Vi bor tre nætter på et hotel med en fantastisk beliggenhed lige i hjertet af byen. Her findes eventyrlige butikker, stemningsfulde caféer og restauranter. Om aftenen hygger vi os med en buffetmiddag på hotellet.  

Hverdagsliv i Ho Chi Minh.

11. dag: Ho Chi Minh på egen hånd eller ekstraarrangement

Gå på opdagelse i spændende Ho Chi Minh på egen hånd, eller deltag i et ekstraarrangement. 

Ekstraarrangement: Chu Chi-tunnellerne & Tay Ninh inkl. frokost
Tag med på en spændende heldagstur til de enestående Chu Chi-tunneller, som spillede en central rolle i krigen mod amerikanerne. Den underjordiske by med 200 tunneller er bygget i tre etager og blev brugt af modstandsbevægelsen. De tusindvis af tons opgravet jord blev spredt rundt, så fjenden ikke kunne finde indgangene. I dag er nogle få hundrede meter af tunnellerne åbne, og det er muligt at komme under jorden og få et indtryk af de lange gange.

I Tay Ninh overværer vi en gådefuld messe i Cao Dai-sektens hellige tempel. Sekten Cao Dai har mere end én million tilhængere og er en kombination af alle verdensreligioner blandet med spiritisme - helt unikt for Vietnam. Hver dag deltager cirka 1.000 mennesker i ceremonien siddende i hvide kjortler på pæne, lige rækker. 

Vi er sent  tilbage på vores hotel i Ho Chi Minh.

Cao Dai-sektens medlemmer til messe i Tay Ninh.

12. dag: Mekongdeltaet

I dag tager vi mod syd til det frodige landskab i Mekongdeltaet, der er en meget vigtig og livlig transportåre i Vietnam. Det mægtige delta er berømt for orkidéer, kokospalmer, eksotiske frugter og ris. Fra provinsens største by, My Tho, sejler vi ud på den mægtige Mekongflod. Den 4.500 kilometer lange flod løber gennem Kina, Myanmar, Laos, Cambodja og Vietnam, inden den flyder ud i Det Sydkinesiske Hav. Undervejs har vi inkluderet en hyggelig frokost på en lokal restaurant, som ligger ude på en lille ø. Vi sidder på åbne lad i små lastbiler og går det sidste stykke til restauranten. Herefter sejler vi i små sampanbåde ind og ud af de mange smalle, pittoreske kanaler. En vidunderlig dag i et fantastisk område.   

13. dag: Storbyen Ho Chi Minh

Ho Chi Minh er en by i konstant forandring og anderledes end alle landets øvrige byer. Her opleves en eksplosion af liv, en kaotisk vrimmel af køretøjer - og spadserende krydser gaderne og går over for gult og rødt, som var det de farveblindes paradis!  

Formiddagen foregår på egen hånd, og ved middagstid tager vi sammen på byrundtur, hvor vi passerer den katolske kirke Notre Dame og det forhenværende præsidentpalads Genforeningsbygningen, der i dag er et symbol på det gamle regime. Ad byens elegante gade Le Loi Boulevard til Museet for Krigsforbrydelser. Her udstilles amerikanske våben og fotografier af krigsforbrydelser, udført af kinesere og amerikanere. Museet ønsker at advare mod alle kriges grusomheder. Et tankevækkende besøg! Vi spiser en sen afskedsfrokost, inden vi siger farvel til Vietnam og kører til lufthavnen. Om aftenen flyver vi med Singapore Airlines via Singapore til København.

Vi besøger Museet for Krigsforbrydelser.

14. dag: Hjemkomst

Tidligt om morgenen lander vi i Københavns Lufthavn.

Hotelinformation

Santa Barbara ***
VisSkjul

I Hanoi bor vi centralt blot 10 minutters gang fra Hoan Kiem-søen. Hotellet har en dejlig restaurant, spa, sauna, jacuzzi og elevator. Vi bor i rummelige værelser, der er hyggeligt indrettet i fransk kolonistil med tv, aircondition, minibar, elkedel, sikkerhedsboks, gratis WiFi og badeværelse med hårtørrer.

Læs mere om hotellet her.

Mithrin Hotel Halong ****
VisSkjul

Vi nyder opholdet på det dejlige hotel med udsigt til Halongbugten. Hotellet har en flot restaurant, bar, udendørs pool, spa, sauna, jacuzzi, frisør, fitnesscenter, elevator og gratis WiFi på fællesområder. Glæd dig til at bo på de elegante værelser, der er udstyret med tv, minibar og elkedel.

Læs mere om hotellet her.

Hoi An Lantern ***
VisSkjul

Vi bor på dette hyggelige hotel blot få minutters gang fra Hoi Ans gamle bydel. Hotellet har en dejlig restaurant med panoramaudsigt over byen, udendørs pool, spa, bordtennis og elevator. Alle værelser er indrettet i vietnamesisk stil med tv, aircondition, minibar, elkedel og gratis WiFi og badeværelse med hårtørrer.

Læs mere om hotellet her.

Muong Thanh Hotel ****
VisSkjul

Vi nyder opholdet på dette dejlige hotel, der har en skøn beliggenhed ved flodbredden i hjertet af Hué. På hotellet findes restaurant, bar, udendørs pool, spa, fitnesscenter og elevator. Alle værelser har tv, aircondition, minibar, elkedel, sikkerhedsboks og gratis WiFi samt badeværelse med hårtørrer.

Læs mere om hotellet her.

Saigon Hotel ***+
VisSkjul

Storbyhotel med fantastisk beliggenhed i hjertet af Ho Chi Minh. Her bor man i gåafstand til de fleste seværdigheder og til masser af spændende butikker, restauranter og caféer. Hotellet har en indbydende restaurant med panoramaudsigt over byen, bar, fitnesscenter, sauna og elevator.

Vi bor på moderne værelser med tv, aircondition, minibar, tv, gratis WiFi og eget badeværelse med badekar.

Læs mere om hotellet her. 
 

Praktiske oplysninger

Få svar på en række praktiske spørgsmål i forbindelse med din rejse.

Vigtig information om din rejse til Vietnam

Elektricitet

220 V. Stikkene er de fleste steder som i Danmark. Strømafbrydelser forekommer – medbring eventuelt lommelygte, adapter eller batteridrevne elartikler.

Film og foto

Ved nogle seværdigheder opkræves gebyr for fotografering.

Indkøb

Der kan med fordel købes lakvarer, perlemor, keramik, broderier, silkemalerier, bambus- og kurvemagerarbejder, tæpper, træskulpturer, marmor, silke, jade, skræddersyet tøj og den vietnamesiske hat ”non la”.

Klima

Nordvietnam har subtropisk klima, og Sydvietnam har tropisk klima.
Hanoi: Februar 15-20 grader og marts 18-23 grader.
Ho Chi Minh: Februar 22-32 grader og marts 23-33 grader.

Påklædning

Medbring let bomuldstøj, en varm trøje og godt fodtøj. Det tolkes som mangel på høflighed at gå i shorts, kort nederdel/kjole eller badetøj.

Tempelbesøg

Stil skoene uden for templet. Knæ og skuldre skal være dækkede.

Tidsforskel

+6 timer

Toiletforhold

Medbring toiletpapir i forbindelse med udflugter.

Vaccinationer

Der kræves ingen. Statens Seruminstitut og Rejseklinikken anbefaler dog visse vaccinationer. Se eventuelt www.rejseklinikken.dk eller www.vaccination.dk. Vi anbefaler, at egen læge kontaktes ca. 6 uger før afrejse for nærmere information. Rejseklinikken i Charlottenlund (telefon 39 63 01 15) giver rabat til Vitus Rejsers gæster. Medbring rejsebevis som dokumentation.

Valuta

Dong. Medbring USD, gerne i små sedler. Kreditkort kan ikke benyttes overalt.

Mad og drikkevarer

I Vietnam kan man få hvedebrød og flutes, hvilket er usædvanligt i Asien. Et vietnamesisk måltid består af mange små retter – kunstfærdigt serveret. Suppe, grøntsager, kød, kylling, skaldyr og især fisk. Vietnameserne spiser med pinde, gaffel og ske kan udleveres. Øl er populært og billigt.

Skik og brug

Nogle steder er turismen stadig ny, hvilket betyder, at man bliver mødt med nysgerrighed. Vietnameserne stiller gerne direkte spørgsmål om familieforhold, indkomst og alder. Det er vigtigt at kende samtalepartnerens alder og status for at vide, hvilken form for respekt og tiltaleform man skal benytte. Ældre personer bør altid vises større respekt. Mænd giver hånd ved møde med europæere i storbyerne, men denne skik er ikke særlig udbredt blandt kvinder. Er man utilfreds med noget, opnås intet ved at råbe op. Det er vigtigt, ingen taber ansigt. Vær tålmodig og høflig.