Nyhed!

Cypern · Vandreferie · 2022

Flyrejser
8 Dage

Forlæng sommeren på en dejlig vandreferie på Cypern - Middelhavets tredjestørste ø. Her skal vi ud og vandre i øens fantastiske natur, nyde smukke udsigter og blive klogere på øens unikke historie. Vi bor godt i Limassol og har blandt andet inkluderet et flot vandreprogram og halvpension.

Cypern ligger lige midt imellem de tre kontinenter Asien, Afrika og Europa. Øens strategiske beliggenhed og omfattende naturlige ressourcer har igennem tiderne gjort den til et yderst eftertragtet område. Historien er dramatisk, og mange folkeslag har efterladt sine aftryk. Cyprioternes gæstfrihed er legendarisk, og overalt på øen mødes man af en åben og...

Forlæng sommeren på en dejlig vandreferie på Cypern - Middelhavets tredjestørste ø. Her skal vi ud og vandre i øens fantastiske natur, nyde smukke udsigter og blive klogere på øens unikke historie. Vi bor godt i Limassol og har blandt andet inkluderet et flot vandreprogram og halvpension.

Cypern ligger lige midt imellem de tre kontinenter Asien, Afrika og Europa. Øens strategiske beliggenhed og omfattende naturlige ressourcer har igennem tiderne gjort den til et yderst eftertragtet område. Historien er dramatisk, og mange folkeslag har efterladt sine aftryk. Cyprioternes gæstfrihed er legendarisk, og overalt på øen mødes man af en åben og gæstfri lokalbefolkning.  

Cypern er desuden velsignet med et smukt og varieret landskab fyldt med kontraster. Midt på øen finder man de frodige Troodos-bjerge ca. 1.800 meter over havets overflade, som byder på en storslået og dramatisk natur med duftende skove, pittoreske landsbyer og frodige dale fyldt med vinplantager. Dertil skal du lægge de mageløse kyster med smukke sandstrande, storslåede klippeformationer og det azurblå Middelhav. 

Øens gunstige klima året rundt gør Cypern ideel for gæster, der nyder et aktivt friluftsliv. På denne vandreferie tager vi sammen på en rejse gennem øens natur, historie og kultur på nogle af de mange naturstier, der viser øens smukkeste landskaber samt varierede fauna og flora. Undervejs skal vi også stifte bekendtskab med øens minearv, se interessante monumenter fra en svunden tid og besøge atmosfærefyldte gamle landsbyer. 

Vores base er det gode Park Beach Hotel, som ligger ved Dasoudi-stranden blot få kilometer fra Limassols gamle bydel. Her bor vi med inkluderet halvpension på værelser med balkon eller terrasse mod havet.

Kort over Cypern.

Datoer og priser

Vent lidt, mens vi finder datoer og priser

Tillæg pr. person

Eneværelse
1.299,-
Afbestillingsforsikring
375,-
Obl. administrationstillæg
89,-

Rabat pr. person

Brorabat · Rejsende fra Bornholm, Fyn eller Jylland
250,-

Inkluderet i prisen

 • Fly København-Larnaca t/r
 • Alle skatter og afgifter, p.t. 354 kr.
 • Transfer lufthavn-hotel t/r
 • 7 nætter i Limassol på Park Beach Hotel***
 • 7 x Morgenmad (2.-8. dag)
 • 7 x Middag (2.-8. dag)
 • 2 x Picnicfrokost inkl. drikkevarer (4. og 5. dag)
 • Byvandring i Limassols gamle bydel med lokalguide, inkl. lokalbus t/r
 • Besøg på Limassols slot, inkl. entré
 • Vandring: Fra Agios Theodoros til Asinou 
 • Vandring: Afrodites fødested
 • Vandring: På den vilde halvø Akamas
 • Vandring: Atalanti-ruten
 • Engelsktalende, lokal vandreguide 
 • Dansktalende rejseleder på hele rejsen

Bemærkninger

Sværhedsgrad 2

Vandreferie - Sværhedsgrad 2 - grå Man skal kunne vandre op til 15 kilometer pr. dag i et bakket terræn, primært på stier med moderate op- og nedstigninger. Enkelte forceringer må påregnes ved usikkert underlag. 

For at det skal være så let som muligt for dig at vælge den rejse, der passer til dine ønsker og dit aktivitets­niveau, har vi angivet sværhedsgraden i form af fodspor på alle vores vandreferier. Sværhedsgraden går fra 1 til 3 og giver dig et overblik over, hvad du skal forvente i forhold til terrænet, op- og nedstigninger samt længden på rejsens vandringer. Du kan læse mere om de enkelte sværhedsgrader under "Praktiske oplysninger". Under rejsens program kan du desuden se, hvor mange kilometer vi tilbagelægger på de enkelte vandredage. 

Friluftsland - Spar 10% på udstyr til rejsen

Hos Friluftsland er de eksperter i at vejlede om godt og passende udstyr til vandreferier. Når du køber en rejse hos Vitus Rejser, får du altid 10% i rabat hos Friluftsland. Du kan læse mere under "Praktiske oplysninger".

Dagsprogram

1. dag: Udrejse til Cypern og Limassol

Om eftermiddagen flyver vi med Norwegian til Larnaca på Cypern, hvor vi er fremme om aftenen. Fra lufthavnen kører vi i bus ca. en time sydover mod Limassol, Cyperns næststørste by. Her indfinder vi os på Park Beach Hotel, der ligger direkte ud til Dasoudi-stranden og få kilometer fra Limassols gamle bydel. 

Limassol set fra havet.

Limassol set fra havet.

2. dag: Limassols gamle bydel

I dag skal vi ud for at opleve Limassol, som er en moderne og levende by. Vi tager lokalbussen, som kører tæt ved hotellet og ind til byens historiske hjerte. Her oser af middelalderatmosfære med smalle snoede brostensbelagte gader med gamle sandstensbygninger. Tæt på den gamle havn besøger vi det historiske slot eller måske nærmere fæstning, hvor vi bliver klogere på historien og kulturen på Cypern. Det er uklart, præcis hvornår slottet er opført, men menes at være bygget omkring år 1100. I løbet af det 16. århundrede blev slottet ramt af flere ødelæggende jordskælv, og i slutningen af 1500-tallet fik slottet det udtryk, som det har i dag, da Osmannerne genopbyggede det. På et tidspunkt tilhørte slottet den berømte engelske konge, Richard Løvehjerte, der blev gift med Berengaria af Navarra netop her. 

Du får tid på egen hånd i den hyggelige bydel fyldt med små familiedrevne butikker, hvor du blandt andet kan købe friskplukkede appelsiner eller måske prøve nogle af de traditionelle oste og pålæg. Husk kontanter - der er ikke mange, der tager imod kreditkort i den gamle bydel. Efter noget tid på egen hånd kan du tage lokalbussen i selskab med rejselederen tilbage til hotellet. Hvis du har lyst til at blive lidt længere i byen, kan du også tage bussen hjem senere for egen regning. Bussen koster cirka 1,5 euro.

Inkluderede måltider: Morgenmad og middag.

Middelalderslottet i Limassol.

Middelalderslottet i Limassol.

3. dag: Troodos bjergene - fra Agios Theodoros til Asinou

I bus kører vi til landsbyen Agios Theodoros, som ligger ca. 1.023 meter over havets overflade for foden af bjerget Papoutsa. Den lille by er bygget på syv høje og går også under navnet Konstantinopels syv høje. I den østlige del af landsbyen starter vores vandring, der tager os ad natursti gennem skov og ad små landeveje til den berømte kirke i Asinou. Undervejs kan vi nyde spektakulære udsigter over den maleriske Morphou-bugt og de omkringliggende skråninger med grønne marker. Naturstien går gennem smukke grønne bakker ved landsbyen Paliospora, der skærer sig igennem det skovklædte bjerg Faraklou.

Undervejs nyder vi udsigten til landsbyen på Morphou-sletten, ser stranden Thalassa tou Xerou, Pentadaktylos-bjergkæden og Kormakitis-bugten. På en klar dag kan man spejde Karamania-bjergene i Tyrkiet. Dagens vandretur slutter ved kirken i Asinou, hvor vi skal se de verdensberømte vægmalerier, hvis historie går tilbage til det 12. og 17. århundrede. Herfra kører vi i bus videre til den pittoreske landsby Kakopetria, som ligger 667 meter over havets overflade for foden af Troodos-bjergene. Den atmosfærefyldte gamle bydel har smalle charmerende stræder, som er omgivet af gamle traditionelle stenhuse med træbalkoner.Tilbage på hotellet er der tid til at slappe af oven på dagens vandretur, inden vi nyder middagen i hotellets restaurant. 

Vandring: Ca. 5,6 kilometer · Ca. 2 timer 

Inkluderede måltider: Morgenmad og middag.

Den pittoreske by Kakopetria putter sig mellem bjergene.

Den pittoreske by Kakopetria putter sig mellem bjergene.

4. dag: Afrodites fødested

Fra vores hotel i Limassol kører vi langs den sydlige kyst frem til fødestedet for den græske gudinde Afrodites, som er en klippe omkranset af Middelhavet. Vi skal høre historien om kærlighedens gudinde, som ifølge legenden steg  op af bølgerne i år 1.200 f.Kr. Vi går igennem en smal stentunnel ved indgangen af stranden, og pludselig kommer den imponerende klippe til syne i den anden ende.

Vi nyder kysten og vandrer til Afrodites picnicområde, som er et af de smukkeste på Cypern. Undervejs har vi mulighed for at studere områdets flora, der blandt andet byder på forskellige orkideer og andre sjældne planter. Picnicområdet ligger med en formidabel udsigt, og her er vi omgivet af naturen, det azurblå hav og livlig fuglesang, som tilsammen skaber en herlig atmosfære. I disse fredelige og smukke omgivelser nyder vi en dejlig picnic fyldt med lokale specialiteter og dertil lidt lokal vin.

Vandring: Ca. 5,5 kilometer · Ca. 1,5 time

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og middag.

Afrodites klippe.

Afrodites klippe.

5. dag: Den vilde halvø Akamas

I dag starter vi dagens vandretur fra Smigies picnicområde, som byder smukke udsigter over Polis Chrysochous bugten, den skønne fiskerlandsby Latsi, Pachyammos og Pafos grønne skovområder og mod vest Lara bugten, Tzioni samt Karavopetres klippeformationer. Vi kommer forbi nedlagte magnesiumminer og gennem Akamas tætte skovområde. Stien løber sammen med Adonis-stien ved Kefalovrysia, hvor du kan fylde din vandflaske med vand fra en lille fontæne. Undervejs byder vi på en picnic, som er et dejligt afbræk i dagens oplevelser. 

Vandring: Ca. 8,5 kilometer 

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og middag.

Naturskønne Akamas.

Naturskønne Akamas.

6. dag: På egen hånd

I dag er tiden din egen. Du kan bruge dagen på at slappe af på hotellet eller ved stranden. Cypern er begunstiget med varme temperaturer til langt ind i oktober, og havets temperatur er i gennemsnit på ca. 28 grader. Du kan også tage på opdagelse i Limassols gamle bydel eller på udflugt til Lania, som er en af de smukkeste landsbyer på Cypern beliggende blot ca. 30 km fra vores hotel. Den lille charmerende landsby ligger for foden af Troodos-bjergene og udover at være yderst charmerende er det den by på Cypern, der producerer mest vin. Rejselederen er også gerne behjælpelig med udflugtsforslag, såfremt man har specifikke ønsker. 

Inkluderede måltider: Morgenmad og middag.

Nyd den dejlige strand ved hotellet.

Nyd den dejlige strand ved hotellet.

7. dag: Atalanti-ruten

Vi kører med vores udflugtsbus ind i baglandet og op i bjergene til Troodos-pladsen, hvorfra vi starter dagens vandretur. Vi skal gå en cirkulær rute rundt om Olympos-bjergets top, der befinder sig 1.700-1.750 meter over havets overflade. Ruten fører os gennem tætte skovtykninger med sorte nåletræer og Troodos' enebærbuske. Uanset hvor vi spejder hen, har vi en enestående udsigt i alle retninger. En af de største enebærbuske, vi passerer, er mere end 800 år gammel.

Et andet højdepunkt i dag er, når vi kommer til en gammel krommine, der ikke har været i brug siden 1982. Efter cirka ni kilometer kommer vi til hovedvejen, som vi krydser, inden vi fortsætter ad en skovsti, der løber parallelt med hovedvejen tilbage til Troodos-pladsen. 
 
Vandring: Ca. 9,6 kilometer · Ca. 4 timer

Inkluderede måltider: Morgenmad og middag.

Troodos.

Troodos.

8. dag: Hjemrejse 

Efter morgenmaden tjekker vi ud af vores værelser og får vores bagage opbevaret. Vi skal først flyve hjem om aftenen, så du har rig mulighed for at nyde Cypern i dag, gøre de sidste indkøb, bade på stranden og nyde det dejlige vejr, inden vi returnerer til efteråret i Danmark. Vi spiser en tidlig middag på hotellet, inden vi i bus kører til Larnaca lufthavn. Herfra flyver vi midt på aftenen med Norwegian direkte til København. 

Inkluderede måltider: Morgenmad og middag.

Hotelinformation

Park Beach Hotel, Limassol ***
VisSkjul

Dejligt hotel beliggende i et af Limassols smukke områder lige ud til Dasoudi-stranden, kun adskilt af et mindre grønt område med træer. ​Centrum af Limassol er blot ca. 3,5 kilometer fra hotellet og kan nås med den lokale bus, der stopper lige overfor hotellet. Der er desuden flere butikker og restauranter i gåafstand fra hotellet.

Park Beach Hotel har 140 værelser, en sæsonåben pool, solterrasse med solsenge, bar, fitness, sauna og restaurant.

Den inkluderede halvpension serveres som buffet bestående af cypriotiske og internationale retter.

Værelser 

I rejsen er inkluderet ophold i standard dobbeltværelse på ca. 19 m2 med dobbeltseng eller to enkeltsenge, balkon eller terrasse, alle værelser er beliggende mod havet med hel eller delvis havudsigt, aircondition, tv, telefon, sikkerhedsboks og gratis WiFi. Mod tillæg er det muligt at bestille dobbeltværelse som enkeltværelse.

Læs mere om hoteller her. 

Hotellet set fra stranden
Hotellet set fra stranden
Eksempel på dobbeltværelse.
Eksempel på dobbeltværelse.
Eksempel på udsigt fra et dobbeltværelse.
Eksempel på udsigt fra et dobbeltværelse.
Restaurant.
Restaurant.
Terrassen til hotellets bar.
Terrassen til hotellets bar.
Hotellets poolområde.
Hotellets poolområde.
Eksempel på dobbeltværelse mod havet.
Eksempel på dobbeltværelse mod havet.

Praktiske oplysninger

Få svar på en række praktiske spørgsmål i forbindelse med din rejse.

Pakketips til vandreferier

Nedenfor har vi samlet et par tips til, hvad du med fordel kan pakke i kufferten, når du tager med Vitus Rejser på vandreferie.

Fodtøj

Det vigtigste er godt fodtøj, der sidder fast og har en tyk sål med kraftigt mønster, så man ikke skrider. Hvis terrænet er kuperet/ujævnt er det godt med støvler, som støtter om anklerne. På mindre krævende vandreferier, vil du kunne klare dig med vandresko eller vandresandaler. 

Teleskopstav

Hvis terrænet er kuperet, ujævnt eller glat (løse småsten, klippestykker eller våde sten) kan en teleskopstav være nyttig. Den er nem at transportere i rygsækken, når man ikke skal bruge den.

Rygsæk

Rygsækken skal sidde godt. Det bedste er en vandrerygsæk med en rem, der kan strammes over brystet og en rem, der hviler på hofterne. Remmen, som lukkes fortil, sørger for, at det er hofterne og ikke skuldrene, der bærer rygsækken. I rygsækken skal der både være plads til vand, regntøj, evt. madpakke og ekstra trøje samt alt det løse (solcreme, solbriller, kasket, kamera, mobiltelefon osv.).
 

Friluftsland - Spar 10% på udstyr til rejsen

Hos Friluftsland er de eksperter i at vejlede om godt og passende udstyr til vandreferier, og i deres butikker finder du et stort og bredt udvalg af vandrestøvler, rygsække, jakker og meget mere. 

Når du køber en rejse hos Vitus Rejser får du altid 10% i rabat hos Friluftsland. Rabatten gælder frem til afrejsedato, og for at opnå rabatten skal du fremvise dit rejsebevis i butikken. Rabatten gælder ikke på allerede nedsatte varer og kan ikke kombineres med andre rabatordninger.

Friluftsland kan besøges i København K, Fields, Lyngby, Roskilde, Odense, Kolding, Randers, Aarhus og Aalborg. Rabatten gælder også i Fjällräven Brand Store i København.

 

Sværhedsgrader på vandreferier

Vælg den rigtige rejse 

På Vitus Rejsers aktive rejser får du motion og store naturoplevelser på dejlige destinationer i Europa, hvad enten det er på Pilgrimsvejen i Spanien, på Mimosevandring i Frankrig, i Østrigs alper eller blandt Danmarks smukke bakker og plantager. Alle vores aktive rejser byder på nøje udvalgte vandreture, hvor vi på bedste vis kombinerer motion med flotte naturoplevelser og klassiske kulturelle seværdigheder. 

Vi vandrer i et roligt tempo med små pauser undervejs, så vi i ro og mag kan nyde de flotte omgivelser og få sjælen med. Udover vores egen dansktalende rejse­leder, vil du på flere af rejserne også møde en lokal vandreguide. 

For at det skal være så let som muligt for dig at vælge den rejse, der passer til dine ønsker og dit aktivitets­niveau, har vi angivet sværhedsgraden i form af fodspor på alle vores vandreferier. Du kan se sværhedsgraden på de enkelte rejser under "Bemærkninger". Du finder afsnittet før "Dagsprogram".

Sværhedsgraden går fra 1 til 3 og giver dig et overblik over, hvad du skal forvente i forhold til terrænet, op- og nedstigninger samt længden på rejsens vandringer. Under rejsens program kan du se, hvor mange kilometer vi tilbagelægger på de enkelte vandredage. Hvis du er i tvivl om, hvorvidt rejsen passer til dig, er du også altid velkommen til at kontakte vores rejsekonsulenter.  

Sværhedsgrad 1

Her kan alle være med, hvis man kan vandre 1-7 kilometer pr. dag på skovstier og i et let bakket terræn. Der er ingen svære forceringer på ruterne.

Sværhedsgrad 2

Man skal kunne vandre op til 15 kilometer pr. dag i et bakket terræn, primært på stier med moderate op- og nedstigninger. Enkelte forceringer må påregnes ved usikkert underlag. 

Sværhedsgrad 3

Man skal kunne vandre op til 20 kilometer pr. dag i bjerge eller svært terræn, hvor det kan gå stejlt op og ned. Underlaget er ofte klipper, høje trin, gedestier eller lignende.