Nyhed!

Cypern · På opdagelse på Afrodites ø · 2023

Flyrejser
8 Dage

Forlæng sommeren og tag med os til Middelhavets tredjestørste ø, Cypern, kendt for smukke strande, klart badevand og spændende historiske seværdigheder. Her skinner solen ca. 300 dage om året, og vi skal nyde øens fantastiske natur og blive klogere på Cyperns unikke historie. Vi bor direkte ud til Middelhavet med halvpension, alle udflugter og entréer inkluderet i prisen. 

Beliggenheden i Middelhavet mellem Europa, Afrika og Asien har sammen med righoldige naturressourcer gjort Cypern til et eftertragtet område siden tidernes morgen. Øens historie er dramatisk, og mange folkeslag har efterladt sine aftryk. Cyprioternes gæstfrihed er legendarisk, og overalt mødes man af...

Forlæng sommeren og tag med os til Middelhavets tredjestørste ø, Cypern, kendt for smukke strande, klart badevand og spændende historiske seværdigheder. Her skinner solen ca. 300 dage om året, og vi skal nyde øens fantastiske natur og blive klogere på Cyperns unikke historie. Vi bor direkte ud til Middelhavet med halvpension, alle udflugter og entréer inkluderet i prisen. 

Beliggenheden i Middelhavet mellem Europa, Afrika og Asien har sammen med righoldige naturressourcer gjort Cypern til et eftertragtet område siden tidernes morgen. Øens historie er dramatisk, og mange folkeslag har efterladt sine aftryk. Cyprioternes gæstfrihed er legendarisk, og overalt mødes man af en åben og imødekommende lokalbefolkning. 

Cypern er desuden velsignet med et smukt og varieret landskab fyldt med kontraster. Midt på øen finder man de storslåede Troodos-bjerge, som byder på duftende skove, charmerende landsbyer og dale med frugt- eller vinplantager. Dertil kommer de mageløse kyster med smukke sandstrande, storslåede klippeformationer og det azurblå hav. 

På denne ferie tager vi sammen på en rejse gennem øens natur, historie og kultur mens vi besøger store seværdigheder og attraktioner. Vi besøger blandt andet Nicosia, verdens eneste delte hovedstad. Vi dykker ned i fortidens fortællinger i de arkæologiske områder. Vi skal op i de skønne Troodosbjerge og ud til den flotte kyst ved Paphos. Vi stifter bekendtskab med det gamle kurvevæverhåndværk, ser hvordan man fremstiller den kendte halloumi-ost og så skal vi selvfølgelig smage på nogle af de cypriotiske specialiteter såsom den søde dessertvin Commandaria, der er verdens ældste vin, som stadig er i produktion.

Vores base er Hotel Harmony Bay i Limassols østlige forstad beliggende direkte ud til Middelhavet. Her bor vi med inkluderet halvpension på værelser med balkon og kig til havet. 

Datoer og priser

Vent lidt, mens vi finder datoer og priser

Tillæg pr. person

Dobbeltværelse med havudsigt
325,-
Enkeltværelse
2.599,-
Afbestillingsforsikring
645,-
Obl. administrationstillæg
89,-

Rabat pr. person

Brorabat · Rejsende fra Bornholm, Fyn eller Jylland
250,-

Inkluderet i prisen

 • Fly København-Larnaca t/r
 • Alle skatter og afgifter ca. kr. 360
 • Transfer lufthavn-hotel t/r
 • 7 nætter i Limassol på Harmony Bay Hotel***
 • 7 x morgenmad (2. til 8. dag)
 • 6 x middag (2. til 7. dag)
 • 1 x frokost (8. dag)
 • Heldagsudflugt til Nicosia 
 • Besøg i St. John's katedralen
 • Besøg ved Buyuk Han 
 • Besøg i Cyperns Arkæologiske Museum inkl. entré
 • Besøg ved Kourion-ruinerne inkl. entré
 • Besøg ved middelalderborgen Kolossi inkl. entré
 • Heldagsudflugt til Troodosbjergene med besøg i lokale bjergbyer
 • Heldagsudflugt til Paphos 
 • Besøg i Paphos arkæologiske område inkl. entré
 • Besøg ved stenalderstedet Khirokitia inkl. entré
 • Besøg i gammelt historisk hus med museum og kurvevæverværksted
 • Cypriotiske specialiteter, kaffe m.v. (7. dag)
 • Engelsktalende lokalguide på alle udflugter 
 • Dansktalende rejseleder 

Bemærkninger

Passer rejsen til dig? 

Denne rejses program passer til dig, der er almindelig godt gående. Det svarer til, at du kan gå i et tempo på ca. 4 kilometer på 1 time.

Er du mindre godt gående, anbefaler vi rejserne under vores koncept ”I ro og mag”. Her er rejsernes program tilpasset dig, der ikke er så godt til bens.
 
Se alle ”I ro og mag”-rejser her.

Dagsprogram

1. dag: Udrejse til Cypern og Limassol

Om eftermiddagen flyver vi med SAS til Larnaca på Cypern, hvor vi er fremme om aftenen. Fra lufthavnen kører vi i bus sydover mod Limassol, Cyperns næststørste by. Her indfinder vi os på Harmony Bay Hotel, der ligger direkte ud til Middelhavet i Limassols østlige forstad Germasogeia omtrent seks kilometer fra byens gamle bydel. 

Inkluderede måltider: Ingen.

Limassol set fra havet.

Limassol set fra havet.

  

2. dag: Nicosia - verdens sidste delte hovedstad

Efter morgenmaden er vi klar til rejsens første spændende udflugt som bringer os til Nicosia eller på græsk Lefkosia. Nicosia er delt således, at man skal have pas med for at komme fra den sydlige, græsk-cypriotiske del til den nordlige, tyrkisk-cypriotisk del. Øen Cypern har været delt siden 1974, og der er kun syv steder, hvor det er muligt at krydse grænsen - tre af disse grænseovergange ligger i hovedstaden Nicosia.

Vi kører ind til den gamle bydel, som er omkranset af en 4,5 kilometer lang venetiansk bymur med ikke mindre end 11 hjerteformede bastioner. I selskab med en lokalguide skal vi på byvandring, hvor vi blandt andet ser Farmagusta Gate, en af de tre indgange til den gamle bydel, ligesom vi ser St. Johns katedralen med de smukke frescoer, som er inspireret af historier fra biblen. Vi besøger også det gamle hyggelige kvarter Laiki Yitonia og de snoede stræder med huse og bygninger i traditionel cypriotisk byggestil, der i dag huser restauranter og håndværksbutikker.

Ved Ledra Street Checkpoint krydser vi grænsen til det nordlige territorium, hvor vi skal besøge Büyük Han, øens største karavanestation, der blev opført af osmannerne i 1572 efter at de havdre erobret Cypern fra venetianerne. Bygningen er et mesterværk der anses som en af de smukkeste historiske bygninger på øen. Vi ser også Selimiye-moskéen, som tidligere var den kristne St. Sofia katedral, der blev omdannet til en moské af tyrkerne, der dog valgte at bibeholde den tidligere katedrals arkitektur.

Dagens sidste oplevelse er Cyperns arkæologiske museum, hvor man finder alle Cyperns skatte og fund fra de mange udgravninger, der er foretaget på øen samt en omfattende samling af cypriotiske antikviteter. Vi er tilbage på vores hotel sidst på eftermiddagen. 

Husk dit pas, da det skal fremvises ved Leda Street Checkpoint!  

Inkluderede måltider: Morgenmad og middag. 

Nicosia - verdens sidste delte hovedstad

Nicosia - verdens sidste delte hovedstad

3. dag: Kourion-ruinerne, middelalderborgen Kolossi og dessertvinen Commandaria

Dagens halvdagsudflugt bringer os til det bemærkelsesværdige arkæologiske område Kourion, som er et stort ruinkompleks af romerske og byzantinske ruiner, der ligger på en bjergskråning med en mageløs udsigt over Middelhavet.

De ældste fund antyder, at byen har været beboet fra 1.200 f.v.t og frem til det 7. århundrede, hvor stedet blev forladt. De monumenter vi ser i dag stammer fra det 2. til 5. århundrede, men der graves stadig i området, og nye fund i udgravningsområdet bringer hele tiden brikker til historiens store puslespil. Vi ser det restaurerede amfiteater, der lejlighedsvis bruges til musik- og teaterforestillinger. Vi besøger den romerske villa Eustolios med det farverige mosaikgulv og studerer det interessante kompleks af romerske bade.

Dagens næste oplevelse er middelalderborgen Kolossi, hvis historie går tilbage til det 12. århundrede. Slottet blev opført af Johanniterordenen, der begyndte at dyrke vinstokke og sukkerrør i området. Ridderne fremstillede en sød sherry-lignende dessertvin Commandaria, der er blandt verdens ældste navngivne vine, som stadig er i produktion. Vi smager selvfølgelig på den søde vin inden vi kører tilbage til kysten og vores hotel. 

Inkluderede måltider: Morgenmad og middag. 

Kourion-ruinerne i Limassol

Kourion-ruinerne i Limassol

4. dag: Troodosbjergenes maleriske landsbyer

I dag skal vi på en skøn udflugt op i Troodosbjergene, hvis højeste toppe når op på omtrent 1.800 meter over havet. Området byder på storslåede naturscenerier med dramatisk natur, dybe frodige dale og pittoreske bjerglandsbyer, der nærmest er strøet rundt i det unikke landskab.

Fra hotellet kører vi op i højderne, hvor vi stopper i bjerglandsbyen Omodos, der ligger på en skråning omgivet af uendelige rækker af vinstokke. Den lille idylliske landsby er blandt Cyperns smukkeste og særlig kendt for sine gode vine.

En af byens attraktioner er den gamle vinpresse Linos og vineriet af samme navn, som blandt andet producerer blå vin, der er en sjov dille kaldet "Middelhavet i en flaske". Denne friske og liflige vin er lavet som en hvidvin baseret på Cyperns vigtigste grønne drue, Xynisteri, som tilføres 1% ugæret druesaft fra de blå sorter Alicante og Mataro, hvis skaller indeholder farvepigmintet anthocyanin, og dermed i den helt rette dosis farver indholdet blåt.  

Omodos oser af atmosfære med sine små stenhuse, de brostensbelagte stræder og en gæstfri befolkning. I byen finder man også øens ældste kloster, der menes at huse et stykke af det hellige reb, som Jesus blev bundet med på korset.

Vi fortsætter i vores bus ad snoede veje omgivet af høje fyrretræer mod landsbyen Kakopetria, hvor vi besøger den byzantinske St. Nicholas kirke, hvis indre er fuldstændig dækket med smukke fresker fra det 11. til det 17. århundrede. Vi stopper i nabobyen Galata, der med de små charmerende traditionelle stenhuse er nærmest ved at drukne i alt det grønne - området er nemlig berømt for sine velsmagende frugter såsom abrikoser, ferskner, kirsebær, blommer og druer.

Dagens sidste besøg er landsbyen Platres, som er et af Cyperns vigtigste bjergresorts, der besøges af mange berømte personligheder, digtere og kongelige. Vi er tilbage på vores hotel sidst på eftermiddagen efter en dejlig udflugt i de skønne Troodosbjerge. 

Inkluderede måltider: Morgenmad og middag. 

Troodosbjergenes maleriske landsbyer

Troodosbjergenes maleriske landsbyer

5. dag: På egen hånd eller Limassols gamle bydel

I dag kan du gøre lige hvad du vil. Slap af på hotellet, tag en dukkert i havet eller måske vil du gå en lille tur i nærområdet og spise en frokost på en lokal restaurant. 

Det kan også være, at du har lyst til at tage med rejselederen ind til Limassol, som er en moderne og levende by. Vi tager lokalbussen (for egen regning), som kører tæt ved hotellet til byens historiske hjerte. Her oser af middelalderatmosfære med smalle snoede gader og gamle sandstensbygninger. Tæt på den gamle havn kan du besøge det historiske slot eller måske nærmere fæstning, hvor du kan blive klogere på historien og kulturen på Cypern.

Nyd din tid på egen hånd i den hyggelige bydel fyldt med små familiedrevne butikker, hvor du blandt andet kan købe friskplukkede frugter og nogle af de traditionelle oste og pålæg. Husk kontanter, for der er ikke mange, der tager imod kreditkort i den gamle bydel. Efter noget tid på egen hånd kan du tage lokalbussen i selskab med rejselederen tilbage til hotellet. Hvis du har lyst til at blive lidt længere i byen, kan du også tage bussen hjem senere for egen regning. Bussen koster cirka 1,5 Euro hver vej.

Inkluderede måltider: Morgenmad og middag. 

Limmasols gamle bydel

Limmasols gamle bydel

6. dag: Paphos på Cyperns sydvestkyst

Fra hotellet kører vi langs den sydlige kyst, hvor vi har et lille fotostop ved Petra tou Romiou, der er en klippe, som ifølge legenden er fødestedet for den græske gudinde Afrodite. Rejselederen fortæller historien om kærlighedens gudinde, som steg  op af bølgerne.

Vi fortsætter mod byen Paphos, som er at finde på UNESCO's Verdensarvsliste. Lidt nord for byen besøger vi det imponerende arkæologiske område med kongegravenes underjordiske kamre der er hugget ud i den store klippe. Vi ser også romerske villaer med smukke velbevarede mosaikker, der skildrer scener fra den græske mytologi. Vi besøger stedet for St. Pauls søjler, hvor man kan se resterne af fundamentet af den kristne basilika fra det 4. århundrede. Her får man en fornemmelse af størrelsen på den oprindelige kirke, som engang var øens største.

Dagens sidste besøg er i den lille søvnige landsby Yeroskipou, som engang var berømt for sine hellige haver der var dedikeret til gudinden Afrodite. Her ser vi byens bemærkelsesværdige femkuplede byzantinske kirke Agia Paraskevi. Efterfølgende får du mulighed for at handle lidt søde sager, for netop denne by er særlig kendt for sin produktion af Loukoumia, det ældgamle slik, som du måske bedre kender som turkish delight. Her hedder de Aphrodite Delights, og de pulveriserede sukkerovertrukne slikstykker er traditionelt aromatiseret med rosenvand, men produceres i dag i et utal af smagsvarianter. Vi er tilbage på vores hotel sidst på eftermiddagen. 

Inkluderede måltider: Morgenmad og middag. 

Afrodites klippe.

Afrodites klippe.

Dag 7: Stenalderstedet Khirokitia, kurveflet og cypriotiske specialiteter 

I dag byder vi på en herlig halvdagsudflugt til det unikke bondestenalder-sted Khirokitia, hvor vi ser de restaurerede cirkulære huse beliggende på skråningerne af en bakke. Ærkæologiske fund tyder på, at det var netop her, at landbruget i denne region havde sin begyndelse. Vi får en fornemmelse af, hvordan menneskene levede, og området er et af de vigtigste arkæologiske steder i det østlige Middelhav.

Herfra fortsætter vi et par kilometer til et traditionelt gammelt hus fra 1850, som er blevet restaureret og i dag fungerer som kurvevæverværksted og museum. Vi ser stedets udstilling af forskellige kurve lavet af siv, og ejeren Petros Nikolaou viser os, hvordan de smukke kurve bliver til. Efterfølgende oplever vi hvordan man fremstiller den kendte halloumiost, som forfædre gjorde det på traditionel vis i en Talari-kurv. Vi slutter besøget med at prøvesmage den friske ost sammen med brød fra landsbyen og andre lækre cypriotiske delikatesser såsom den friske bløde anariost, honning, johannesbrødsirup, hjemmebag, cypriotisk kaffe, hjemmelavet lemonade med mere. Vi er tilbage på hotellet midt på dagen. 
 

Inkluderede måltider: Morgenmad og middag. 

Stenalderstedet Khirokitia

Stenalderstedet Khirokitia

​Dag 8: Hjemrejse

Morgenmad på hotellet. Værelserne skal forlades kl. 12.00, og herefter har du mulighed for deponere din bagage i hotellets opbevaringsrum.

Vi skal først flyve hjem om aftenen, så du har rig mulighed for gøre de sidste indkøb, bade i poolen og nyde det dejlige vejr, inden vi returnerer til efteråret i Danmark. 

Vi spiser frokost på hotellet og sidst på eftermiddagen kører vi til Larnaca lufthavn. Herfra flyver vi med SAS direkte til København. 
 

Inkluderede måltider: Morgenmad og frokost. 

Hotelinformation

Hotel Harmony Bay***, Limassol
VisSkjul

Hotel Harmony Bay er et mellemklassehotel beliggende i Limassols østlige forstad Germasogeia med en beliggenhed direkte ud til havet.

Hotellet har ialt 138 værelser, hvorfra du har enten delvis eller fuld havudsigt (mod tillæg). På hotellet er der udendørs pool, fitnessområde, sauna, bar og en restaurant med en dejlig udsigt over Middelhavet.  

Værelser

Ophold i standard dobbeltværelse med delvis havudsigt. Værelserne er på ca. 20 m2 og enkelt indrettet i lyse farver med trægulv, balkon, airconditon, tv, hårtørrer og gratis Wi-Fi. Mod tillæg kan man købe adgang til minikøleskab og sikkerhedsboks.

Dobbeltværelse med havudsigt og dobbeltværelse med delvis havudsigt som enkeltværelse mod tillæg. 

Hotel Harmony Bay i Limassol ligger perfekt ved Middelhavet.
Hotel Harmony Bay i Limassol ligger perfekt ved Middelhavet.
Velkommen til Hotel Harmony Bay i Limassol.
Velkommen til Hotel Harmony Bay i Limassol.
Hotellets lobby.
Hotellets lobby.
Hotellets morgenmadsbuffet.
Hotellets morgenmadsbuffet.
Hotellets udendørs restaurant.
Hotellets udendørs restaurant.
Bar på hotellet.
Bar på hotellet.
Hotellets udendørs restaurant.
Hotellets udendørs restaurant.
Hotellets udendørs restaurant.
Hotellets udendørs restaurant.
Hotellets pool.
Hotellets pool.
Udsigt fra hotellet.
Udsigt fra hotellet.
Stranden ligger direkte foran hotellet.
Stranden ligger direkte foran hotellet.
Eksempel på et værelse.
Eksempel på et værelse.