Nyhed!

Bornholm · Vandreferie · 2022

Flyrejser
4 Dage

Klipper, kunsthåndværk og smukke kyster - Bornholm har det hele. Alle sejl er sat på denne skønne vandreferie til nogle af den billedskønne klippeøs mest seværdige områder. Du bor godt med inkluderet halvpension på dejligt hotel i Allinge. 

Bornholm er noget så dansk - og alligevel helt anderledes. Her er forrevne klippekyster, små fisker­lejer med bindingsværkshuse, rundkir­ker, røgerier og ikke mindst tradition for mange solskinstimer. Østersøens perle tilbyder noget for alle sanser, uanset om du søger kunst og kultur, historie, gastronomiske lækkerier, vandreture eller afslapning i naturskønne omgivelser.

Og hvad er mere oplagt end at opleve Bornholm på en vandreferie? Her kommer du helt tæt på naturen og de mange seværdigheder, der generøst ligger...

Klipper, kunsthåndværk og smukke kyster - Bornholm har det hele. Alle sejl er sat på denne skønne vandreferie til nogle af den billedskønne klippeøs mest seværdige områder. Du bor godt med inkluderet halvpension på dejligt hotel i Allinge. 

Bornholm er noget så dansk - og alligevel helt anderledes. Her er forrevne klippekyster, små fisker­lejer med bindingsværkshuse, rundkir­ker, røgerier og ikke mindst tradition for mange solskinstimer. Østersøens perle tilbyder noget for alle sanser, uanset om du søger kunst og kultur, historie, gastronomiske lækkerier, vandreture eller afslapning i naturskønne omgivelser.

Og hvad er mere oplagt end at opleve Bornholm på en vandreferie? Her kommer du helt tæt på naturen og de mange seværdigheder, der generøst ligger spredt omkring på øen. Velkommen til en aktiv ferie i Danmark, hvor vi sammen oplever et håndplukket udvalg af Bornholms flotteste områder samtidig med, at vi nyder klippeøens særlige stemning og hyggelige byer.   
 

Kort over Bornholm

Datoer og priser

Vent lidt, mens vi finder datoer og priser

Tillæg pr. person

Eneværelse
600,-
Afbestillingsforsikring
270,-
Obl. administrationstillæg
89,-

Rabat pr. person

Brorabat · Rejsende fra Fyn eller Jylland
250,-

Inkluderet i prisen

 • Fly fra København til Rønne t/r
 • Alle skatter og afgifter
 • 3 nætter i Allinge på Hotel Allinge
 • 3 x morgenmad 
 • 3 x middag
 • 2 x frokostmadpakke 
 • Byvandring i Allinge
 • Vandreture iht. program
 • Besøg i Ekkodalen
 • Byvandring i Rønne
 • Rejseleder på hele rejsen

Bemærkninger

Sværhedsgrad 2

Vandreferie - Sværhedsgrad 2 - grå

Man skal kunne vandre op til 15 kilometer pr. dag i et bakket terræn, primært på stier med moderate op- og nedstigninger. Enkelte forceringer må påregnes ved usikkert underlag. 

For at det skal være så let som muligt for dig at vælge den rejse, der passer til dine ønsker og dit aktivitets­niveau, har vi angivet sværhedsgraden i form af fodspor på alle vores vandreferier. Sværhedsgraden går fra 1 til 3 og giver dig et overblik over, hvad du skal forvente i forhold til terrænet, op- og nedstigninger samt længden på rejsens vandringer.

Du kan læse mere om de enkelte sværhedsgrader under "Praktiske oplysninger". Under rejsens program kan du desuden se, hvor mange kilometer vi tilbagelægger på de enkelte vandredage. 

Friluftsland - Spar 10% på udstyr til rejsen

Hos Friluftsland er de eksperter i at vejlede om godt og passende udstyr til vandreferier. Når du køber en rejse hos Vitus Rejser får du altid 10% i rabat hos Friluftsland. Du kan læse mere under "Praktiske oplysninger".
 

Dagsprogram

1. dag: Fra Sjælland til Bornholm og Allinge

Vi flyver nemt og bekvemt fra Københavns Lufthavn direkte til lufthavnen i Rønne. Her venter vores bus på at køre os til vores hotel i Allinge, hvor vi stiller bagagen, inden vi skal på en lille byvandring. Herefter er der tid til at finde sig noget frokost på egen hånd. Der er mange gode muligheder for at få en dejlig frokost i den hyggelige by, og rejselederen kommer gerne med forslag.

Først på eftermiddagen finder vi os til rette på vores værelser, hvorefter der er tid til afslapning eller en gåtur i lokalområdet, inden vi mødes til rejsens første middag i hotellets restaurant.

Inkluderede måltider: Middag.

Velkommen til Hotel Allinge.

Velkommen til Hotel Allinge.

2. dag: Hammerknuden rundt

Vi går fra hotellet op over Madsbakke, hvor vi starter dagen med at se Danmarks største helleristning, som stammer helt tilbage fra bronzealderen. Vi fortsætter op mod Sandvig og op til Hammerodde, der er Bornholms nordligste punkt med Lille Fyr. Vi fortsætter herfra videre rundt til Salomons Kapel, en kirkeruin fra 1300-tallet som blev brugt af de fiskere, der fangede sild omkring Hammeren frem til 1400-tallet. Herfra følger vi kysten ned til Hammerhavn.

Undervejs finder vi et godt sted, hvor vi kan nyde vores medbragte sandwich, inden vi slutter turen i Hammerhavn. Her venter bussen på at køre os tilbage til vores hotel i Allinge og hotellet. Der er god tid til afslapning, inden vi mødes til aftenens middag. 

Dagens vandring: Ca. 7 kilometer · Ca. 3 timer

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og middag.

Hammeren Fyr.

Hammeren Fyr.

3. dag: Rokkestenen og Ekkodalen

I dag skal vi ud på en lettere vandretur. Dagens frokost består af en smørselv-madpakke, som du selv laver ved morgenbuffetten. Efter morgenmaden kører vi fra hotellet og bliver sat af på landevejen ud for Puggekullekær Sø. Herfra går vi til Rokkestenen, som er en stor vandreblok, der blev efterladt af isen for cirka 10.000 år siden – og vi ser naturligvis lige, om vi kan rokke med den, inden vi fortsætter vores færd.

Turen går herfra videre forbi ruinerne af Lilleborg, som hører til blandt de ældste kongelige middelalderborge i Danmark. Den er sandsynligvis opført af den danske konge Svend Grathe omkring 1150. Da borgen blev anlagt på toppen af en 16 meter høj klippeknude, var den omgivet af vand til alle sider. Den stod til 1259, hvor den blev brændt ned af ærkebispen af Lund. Vi fortsætter til Dronningestenen, hvorfra vi har en flot udsigt over Vallensgårdsmosen og Sydbornholm.

Vi skal naturligvis høre, hvad Møller drikker i Ekkodalen, der er en del af Bornholms længste sprækkedal, som strækker sig hele 12 kilometer. Vi kommer også forbi Gamleborg, som er den ældste stenbygning på Bornholm og kan dateres helt tilbage til 700-tallet, altså fra før Gorm den Gamle, og man ved, den har været brugt i Harald Blåtands tid. Inden vi bliver kørt tilbage til vores hotel, kommer vi til Rømersminde, der er mindesmærket for skovrider Hans Rømer, som genskabte Almindingen i årene 1800-1836. 

Dagens vandring: Ca. 6 kilometer · Ca. 2,5 timer

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og middag.

Den berømte Ekkodal på Bornholm.

Den berømte Ekkodal på Bornholm.

4. dag: Farvel til Bornholm

Efter morgenmaden pakker vi bussen og kører først en tur til østenden af Almindingen, hvor vi laver et stop i bisonskoven i håbet om at få set de store dyr på en lille vandretur rundt i området. Bornholm er udvalgt til at huse dyrene, som led i et bevaringsprojekt for den europæiske bison.

Efterfølgende kører vi til Rønne og stopper lige undervejs for at se en af Bornholms særprægede rundkirker, inden vi fortsætter til Rønne og går på en byvandring, inden der er tid på egen hånd til en sen frokost.

Rønne er en spændende by, og det er også her, du finder Hjorths Keramikfabrik, som har produceret keramik og brugskunst siden 1859. Vi mødes ved bussen for at køre det sidste lille stykke ud til lufthavnen og tage flyet tilbage til København. Forhåbentlig mætte på oplevelser og lidt trætte i benene.

Inkluderede måltider: Morgenmad.

Måske møder vi en bison?

Måske møder vi en bison?

Hotelinformation

Hotel Allinge ***, Allinge
VisSkjul

På Hotel Allinge står værtsparret Ellen og Thorbjørn klar til at byde velkommen, og de sætter en ære i, at alle gæster føler sig hjemme hos dem. Her har de skabt en hyggelige oase med fokus på personlig betjening og nærvær.  

På Hotel Alinge bor du tæt på alt; havnen, strande og badevenlige klipper, butikker med Bornholmsk kunsthåndværk, cafeer, røgerier og restauranter, og fra hotellet kan I nyde den smukke udsigt over havet. På hotellet finder du også en hyggelig have, hvor du - når vejret er godt - kan sidde og slappe af efter dagens oplevelser, måske mens du nyder et forfriskende glas rosévin, en kold øl eller en god kop kaffe.

I hotellets restaurant serveres der hver aften en lækker buffet med forretter, suppe, hovedretter samt salatbar. Hele dagen er der kaffe, te og juice, som vi frit kan forsyne os med, og til aftensmaden er der øl, sodavand og husets vin inkluderet fra kl. 18 til 21.

Værelser

Hotel Allinge råder over fine værelser, som ligger placeret i forskellige dele af det gamle hotel.  Alle værelser fremstår lyse og indbydende med en hyggelig indretning med skrivebord og stol, tv, gratis WiFi og eget badeværelse. Skråvægge på værelserne kan forekomme.

Læs mere på hotellets hjemmeside.

Indgangen på Hotel Allinge.
Indgangen på Hotel Allinge.
Dejlig sommerstemning på Hotel Allinge.
Dejlig sommerstemning på Hotel Allinge.
Eksempel på standardværelse på Hotel Allinge.
Eksempel på standardværelse på Hotel Allinge.
Eksempel på værelse på Hotel Allinge.
Eksempel på værelse på Hotel Allinge.

Praktiske oplysninger

Få svar på en række praktiske spørgsmål i forbindelse med din rejse.

Sværhedsgrader på vandreferier

Vælg den rigtige rejse 

På Vitus Rejsers aktive rejser får du motion og store naturoplevelser på dejlige destinationer i Europa, hvad enten det er på Pilgrimsvejen i Spanien, på Mimosevandring i Frankrig, i Østrigs alper eller blandt Danmarks smukke bakker og plantager. Alle vores aktive rejser byder på nøje udvalgte vandreture, hvor vi på bedste vis kombinerer motion med flotte naturoplevelser og klassiske kulturelle seværdigheder. 

Vi vandrer i et roligt tempo med små pauser undervejs, så vi i ro og mag kan nyde de flotte omgivelser og få sjælen med. Udover vores egen dansktalende rejse­leder, vil du på flere af rejserne også møde en lokal vandreguide. 

For at det skal være så let som muligt for dig at vælge den rejse, der passer til dine ønsker og dit aktivitets­niveau, har vi angivet sværhedsgraden i form af fodspor på alle vores vandreferier. Du kan se sværhedsgraden på de enkelte rejser under "Bemærkninger". Du finder afsnittet før "Dagsprogram".

Sværhedsgraden går fra 1 til 3 og giver dig et overblik over, hvad du skal forvente i forhold til terrænet, op- og nedstigninger samt længden på rejsens vandringer. Under rejsens program kan du se, hvor mange kilometer vi tilbagelægger på de enkelte vandredage. Hvis du er i tvivl om, hvorvidt rejsen passer til dig, er du også altid velkommen til at kontakte vores rejsekonsulenter.  

Sværhedsgrad 1

Her kan alle være med, hvis man kan vandre 1-7 kilometer pr. dag på skovstier og i et let bakket terræn. Der er ingen svære forceringer på ruterne.

Sværhedsgrad 2

Man skal kunne vandre op til 15 kilometer pr. dag i et bakket terræn, primært på stier med moderate op- og nedstigninger. Enkelte forceringer må påregnes ved usikkert underlag. 

Sværhedsgrad 3

Man skal kunne vandre op til 20 kilometer pr. dag i bjerge eller svært terræn, hvor det kan gå stejlt op og ned. Underlaget er ofte klipper, høje trin, gedestier eller lignende.

Pakketips til vandreferier

Nedenfor har vi samlet et par tips til, hvad du med fordel kan pakke i kufferten, når du tager med Vitus Rejser på vandreferie.

Fodtøj

Det vigtigste er godt fodtøj, der sidder fast og har en tyk sål med kraftigt mønster, så man ikke skrider. Hvis terrænet er kuperet/ujævnt er det godt med støvler, som støtter om anklerne. På mindre krævende vandreferier, vil du kunne klare dig med vandresko eller vandresandaler. 

Teleskopstav

Hvis terrænet er kuperet, ujævnt eller glat (løse småsten, klippestykker eller våde sten) kan en teleskopstav være nyttig. Den er nem at transportere i rygsækken, når man ikke skal bruge den.

Rygsæk

Rygsækken skal sidde godt. Det bedste er en vandrerygsæk med en rem, der kan strammes over brystet og en rem, der hviler på hofterne. Remmen, som lukkes fortil, sørger for, at det er hofterne og ikke skuldrene, der bærer rygsækken. I rygsækken skal der både være plads til vand, regntøj, evt. madpakke og ekstra trøje samt alt det løse (solcreme, solbriller, kasket, kamera, mobiltelefon osv.).
 

Friluftsland - Spar 10% på udstyr til rejsen

Hos Friluftsland er de eksperter i at vejlede om godt og passende udstyr til vandreferier, og i deres butikker finder du et stort og bredt udvalg af vandrestøvler, rygsække, jakker og meget mere. 

Når du køber en rejse hos Vitus Rejser får du altid 10% i rabat hos Friluftsland. Rabatten gælder frem til afrejsedato, og for at opnå rabatten skal du fremvise dit rejsebevis i butikken. Rabatten gælder ikke på allerede nedsatte varer og kan ikke kombineres med andre rabatordninger.

Friluftsland kan besøges i København K, Fields, Lyngby, Roskilde, Odense, Kolding, Randers, Aarhus og Aalborg. Rabatten gælder også i Fjällräven Brand Store i København.