NYHED!

Provence & Arles · Til lands og vands · 2024

Flyrejser
8 Dage

Med udgangspunkt i en af Provences smukkeste byer Arles oplever vi den magiske regions skønhed til lands og vands. På Rhônefloden venter autentisk fransk romantik, og i land besøger vi nogle af områdets smukkeste byer fyldt med historie og atmosfære. 

Frankrigs sydøstlige hjørne og regionen Provence byder på en god kombination af fransk finesse og autentisk landlig charme. Vinmarker og olivenlunde strækker sig så langt som øjet rækker, og duften af krydderurter hænger i luften. Provence er en smeltedigel af historie, kultur og skønne naturscenerier. Historien er allestedsværende i mange af de charmerende byers brostensbelagte gader, hvor gamle romerske ruiner...

Med udgangspunkt i en af Provences smukkeste byer Arles oplever vi den magiske regions skønhed til lands og vands. På Rhônefloden venter autentisk fransk romantik, og i land besøger vi nogle af områdets smukkeste byer fyldt med historie og atmosfære. 

Frankrigs sydøstlige hjørne og regionen Provence byder på en god kombination af fransk finesse og autentisk landlig charme. Vinmarker og olivenlunde strækker sig så langt som øjet rækker, og duften af krydderurter hænger i luften. Provence er en smeltedigel af historie, kultur og skønne naturscenerier. Historien er allestedsværende i mange af de charmerende byers brostensbelagte gader, hvor gamle romerske ruiner findes i rigt mål. 

Vores base er Rhônedeltaets charmerende by Arles, der er fyldt med sydfransk atmosfære. Vi bor et stenkast fra den gamle historiske bykerne, hvis rødder går tilbage til Romertiden. Her har du mulighed for dykke ned i byens historie, og lade dig forkæle med kulinariske lækkerier på de lokale restauranter. Den rolige Rhône løber igennem byen og tilføjer et ekstra element til Arles' skønhed, og her kan du eventuelt nyde en afslappende spadseretur langs flodbreden. 

Glæd dig til at fordybe dig i den provencalske livsstil og nyde de små detaljer, der gør regionen så unik. Besøg de farverige lokale markeder fyldt med duftende krydderurter, saftige frugter og lokale delikatesser. Lad dig favne af livets enkle glæder, nip til et glas kølig rosévin eller pastis og lad dig betage af Frankrigs fortryllende hjørne. Provence er mere end blot en destination - det er en livsstil. 

Provence og Arles.

Datoer og priser

Vent lidt, mens vi finder datoer og priser

Tillæg pr. person

Dobbeltværelse som eneværelse
2.699,-
Pladsreservation i transfer- og udflugtsbusser, række 1-3
250,-
Afbestillingsforsikring
1.025,-
Obl. administrationstillæg
99,-

Rabat pr. person

Brorabat · Rejsende fra Bornholm, Fyn eller Jylland
250,-

Inkluderet i prisen

 • Fly København-Montpellier t/r
 • Alle skatter og afgifter ca. kr. 401,-
 • Transfer lufthavn-hotel t/r
 • 7 nætter i Arles på Hotel Best Western Atrium***+
 • Hotelskat i alt ca. kr. 114,-
 • 7 x morgenmad (2.-8. dag)
 • 2 x frokost (2. og 3. dag)
 • 3 x middag (1., 3. og 7. dag)
 • 1,5 times bådtur i Camargue Nature Park
 • Besøg hos lokal bonde med tyre- og hesteopdræt
 • Byvandring i Arles
 • Frokost cruise på Rhônefloden
 • Besøg i Villeneuve-lès-Avignon
 • Besøg i Saint-Gilles
 • Entré til L'abbatiale de Saint-Gilles
 • Tre-timers frokostcruise fra Saint-Gilles til Aigues-Mortes 
 • Besøg i Aigues-Mortes
 • Udflugt til Avignon med byvandring
 • Besøg i Fabrique du Roy René og Musée du Calisson 
 • Besøg ved Pont du Gard inkl. entré 
 • Byvandring i Nîmes 
 • Besøg på vingården Château de Beaubois
 • Rundvisning og vinsmagning (5 vine)
 • Engelsktalende lokalguide dag 2, 3, 4, 5 og 6
 • Dansktalende rejseleder på hele rejsen

Bemærkninger

Passer rejsen til dig? 

Denne rejses program passer til dig, der er almindelig godt gående. Det svarer til, at du kan gå i et tempo på ca. 4 kilometer på 1 time.
 
Er du mindre godt gående, anbefaler vi rejserne under vores koncept ”I ro og mag”. Her er rejsernes program tilpasset dig, der ikke er så godt til bens.
 
Se alle ”I ro og mag”-rejser her.

Dagsprogram

1. dag: Udrejse til Sydfrankrig - Arles 

Du møder Vitus Rejsers rejseleder i Københavns Lufthavn, hvorfra vi flyver med Norwegian direkte til Montpellier ved den franske middelhavskyst. Fra lufthavnen kører vi i bus østover mod Provence, hvor vi skal bo i en af områdets smukkeste byer Arles, der ligger skønt ved Rhônedeltaets begyndelse.

Byen er også kendt som Galliens lille Rom, da den blev grundlagt af den romerske kejser Julius Cæsar i 46 f.v.t. og er fyldt med levn fra den svundne tid. Vores base er det gode Best Western Hotel Atrium, der ligger i byens hjerte lige foran den gamle bydel. Vi tjekker ind på hotellet, og du kan nu slappe af og finde dig tilrette i de nye omgivelser. Om aftenen mødes vi i hotellets restaurant, hvor vi nyder den inkluderede middag. 

Inkluderede måltider: Middag. 
 

Den franske by Arles, der er kendt som "Galliens lille Rom".

Den franske by Arles, der er kendt som "Galliens lille Rom".

2. dag: Bådtur i Rhônedeltaets marskområde La Camargue - byvandring i Arles 

Formiddagens udflugt bringer os til kystbyen Saintes-Maries-de-la-Mer, som er hovedbyen i La Camargue. Camarguen, som den kaldes på dansk, er et delta beliggende mellem Rhôneflodens to arme, og det er Vesteuropas største floddelta med sump og marskland.

Her starter vi dagens sejltur på Rhôneflodens biflod Le Petit Rhône gennem Camarguens unikke våd og marskområder, der er meget anderledes fra noget som helst andet naturområde i Frankrig. De store marksområder ligger side om side med strandenge, laguner og rismarker. Det er også et område fyldt med traditioner, hvor blandt andet sorte tyre med lange horn og hvide heste opdrættes halvvildt på engene. Store dele af Camarguen er udlagt som fuglebeskyttelsesområde, og hvis vi er heldige ser vi lyserøde flamingoer på jagt efter små krebsdyr. 

Bådens kaptajn fortæller på levende vis, hvad vi ser undervejs lige fra vegetationen til dyrelivet, hvor vi måske også er heldige at se hejrer og de farverige biæderfugle. Halvvejs på sejlturen lægger kaptajnen til ved land, og her møder vi en lokal bonde, der vil vise os sin tyre- og hesteflok og fortælle om det særlige dyreopdræt og om livet i naturområdet. Området er fødestedet for de franske "cowboys", som opdrætter de berømte Camargue-heste og vogter over flokken af tyre, som bruges til den traditionelle sport, course camarguaise eller course libre, der er en slags tyrefægtning bare uden blodsudgydelser. Tilbage i land kører vi retur til Arles, hvor du får tid på egen hånd til at nyde en lokal frokost.

Har du lyst, kan du om eftermiddagen gå med rejselederen på en lille byvandring til nogle af de mest ikoniske steder i Arles. Vi ser blandt andet det velbevarede romerske amfiteater udefra og den smukke Saint-Trophime-kirke, der også er en del af et klosterkompleks, ligesom vi kommer forbi byens imponerende rådhus med obelisken, der under den romerske tid var Forum i Arles. Byens hovedtorv er Place de la République, som er omgivet af charmerende bygninger og midt på pladsen ligger en fontæne, som tilføjer det hele et strejf af elegance. 

Inkluderede måltider: Morgenmad.

Hvide Camarge heste i Rhône-deltaets marskområde.

Hvide Camarge heste i Rhône-deltaets marskområde.

3. dag: Avignon - bådtur inklusiv frokost på Rhônefloden

Fra hotellet kører vi i bus mod nordvest gennem maleriske landskaber, hvor vi undervejs passerer olivenlunde, vingårde og smukke lavendelmarker, der er så karakteristisk for Provence. Dagens mål er den charmerende by Avignon, som er særligt kendt for det imponerende pavepalads, Palais des Papes.

Vi er i Avignon sidst på formiddagen, og her går vi ombord på skibet, der skal sejle os på et skønt minicruise på Rhônefloden. Fra vandsiden ser vi nogle at Avignons kendte attraktioner: Pavepaladset og den berømte middelalderbro Saint-Bénézet med Philippe-le-Bel tårnet, ligesom vi sejler forbi byen Villeneuve-lés-Avignon, der ligger for foden af bakken med den imponerende fæstning Saint-André.

Mens vi nyder frokosten på skibet, sejler vi ind i en sluse, der bringer os ca. tolv meter ned i niveau. Vi fortsætter sejladsen gennem det smukke flodlandskab med grønne vinmarker og olivenlunde og når den kendte vinby Châteauneuf-du-Pape, hvor de tidligere franske pavers sommerslot lå. I dag kender de fleste navnet på byen, da det er her de fyldige og verdensberømte rødvine kommer fra.

Herfra sejler vi tilbage mod Avignon, hvor vi stopper i Villeneuve-lés-Avignon. Her får du nogle timer til at gå på opdagelse i byens hyggelige brostensbelagte gader med gamle bygninger og hyggelige torve. Byens vartegn er det store imponerende karteuserkloster fra 1300-tallet, der fungerede som residens for paverne under Avignon-pavestolen. Sidst på eftermiddagen sejler vi det sidste stykke ind til Avignon, hvor bussen venter for at køre os tilbage til vores hotel i Arles. Aftenens middag nyder vi sammen i hotellets restaurant. 

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og middag. 

Saint Benezet broen i Avignon.

Saint Benezet broen i Avignon.

4. dag: Bådtur på Rhônekanalen inklusiv frokost

I bus kører vi til den nærliggende by Saint-Gilles, hvor vi Rhônekanalen skal på en herlig sejltur til Aigues Mortes. Rhônekanalen, en menneskeskabt kanal fra det 19. århundrede, løber parallelt med Rhônefloden og er bygget for at forbinde Rhônefloden med Middelhavet. Under sejladsen nyder vi frokosten og de frodige naturscenerier som også er fyldt med et mangfoldigt dyreliv med blandt andet hejrer og forskellige vandfugle.

Vi går i land i den gamle middelalderby Aigues-Mortes, som er omgivet af en imponerende bymur. Her får du lidt tid på egen hånd til at gå på opdagelse i de smalle gader fyldt med atmosfære. Vi møder bussen i Aigues-Mortes og herfra kører vi retur til Saint-Gilles for at nyde eftermiddagen i den hyggelige by, der oser af landsbyatmosfære. 

Byen har rødder tilbage i Middelalderen, og historisk set er Saint-Gilles også et vigtig stop for pilgrimme på Camino Francés på vej til Santiago de Compostela. I selskab med en lokalguide skal vi besøge byens imponerende romanske kirke, Basilique Saint-Gilles, som er at finde på UNESCO's Verdensarvsliste. Kirken er et vigtig pilgrimssted og et imponerende syn med sin smukke facade og de detaljerede skulpturer. 

Efter en hyggelig og interessant dag kører vi retur til Arles. Denne aften er middagen på egen hånd og for egen regning. 

Inkluderede måltider: Morgenmad og frokost.   

Den flotte Rhôneflod ved Aigues Mortes.

Den flotte Rhôneflod ved Aigues Mortes.

5. dag: Aix en Provence - Musée du Calisson

I bus kører vi fra hotellet gennem de skønne landskaber, hvor vi også ser de karakteristiske cyprestræer og vinmarker der er så typiske for regionen. Vores mål er den smukke by Aix-en-Provence, som er indbegrebet af alt der kendetegner denne enestående franske region. Undervejs stopper vi for at besøge Musée du Calisson. Calisson er måske nok det mest kendte konfekt i Provence, og her besøger vi først fabrikken Roy René, hvor vi får et godt indblik i det håndværk der skal til for at lave den søde delikatesse. Efterfølgende har du mulighed for at besøge det nærliggende museum, og selvfølgelig stedets butik. Her kan du smage på nogle af de forskellige varianter og eventuelt købe frisklavede calissons samt andre lokale specialiteter og souvenirs.

Efter dette søde indslag fortsætter vi til Aix-en-Provence og i selskab med en lokalguide skal vi på en byvandring i den gamle historiske bydel. Den maleriske bymidte er fyldt med snævre gader, solrige pladser og hyggelige torve omgivet af traditionel provencalsk arkitektur. Her findes et væld af små butikker, caféer og restauranter. Blomster, frugt og grønt, sæber, olier og krydderier falbydes fra boderne på de charmerende pladser. Efter byvandringen har du tid til egne oplevelser. Nyd frokosten på egen hånd, og forkæl dig selv med en lækker smagsoplevelse.

Vi er tilbage i Arles sidst på eftermiddagen. Aftenens middag er på egen hånd og for egen regning. 

Inkluderede måltider: Morgenmad.

Marked i Aix.

Marked i Aix.

6. dag: Pont de Gard - Nîmes - Besøg på vingård

En spændende dag venter forude, og efter en tidlig morgenmad er vi igen klar i bussen til nye oplevelser. Vi kører til den interessante by Nîmes, som er særlig kendt for sin romerske arv og rige historie. Byen har blandt andet et romersk amfiteater, Les Arènes, der er et af verdens mest velbevarede som stadig i dag bruges til særlige begivenheder. Vi tager byen i nærmere øjesyn og ser også den gamle romerske byport, Porta Augusta samt et tårn, Tour Magne. Her får du tid på egen hånd til at nyde den charmerende atmosfære og måske en tidlig frokost i en af byens hyggelige restauranter. 

Vi forlader byen først på eftermiddagne og kører til en af områdets topattraktioner, den romerske akvædukt Pont du Gard, som er at finde på UNESCO's Verdensarvsliste.

Akvædukten, der er et mesterværk inden for romersk ingeniørkunst, er bygget i det 1. århundrede under kejser Augustus. Formålet med den 48 meter høje og 275 meter lange bro var at transportere vand fra kilderne nær Uzès til den romerske by Nemausus (nuværende Nîmes). Vi rejser tilbage i tiden, når vi besøger stedets museum, og ser en 12-minutters film om den imponerende konstruktion, inden vi i selskab med en lokalguide skal tættere på akvædukten. Bemærk, at hvis du vil op til den øverste del af broen, skal man op ad 80 trappetrin, så vi anbefaler at du medbringer godt fodtøj til denne udflugt. 

På vej tilbage mod Arles stopper ved en lokal vingård fra det 17. århundrede, som samtidig er et arkæologisk sted med en romersk vinkælder. Vi hører stedets historie og bliver klogere på deres produktion af romerske vine. Som det sig hør og bør, slutter vi besøget her med at smage på vingårdens vine som vi nyder sammen med lidt tapas. Efter det interessante besøg sætter vi os i bussen for at køre det sidste stykke til Arles. Aftenens middag er på egen hånd og for egen regning. 

Inkluderede måltider: Morgenmad.  

Den kendte Pont du Gard, der er på UNESCO's Verdensarvsliste.

Den kendte Pont du Gard, der er på UNESCO's Verdensarvsliste.

7. dag: På egen hånd 

Nyd stemningen i hyggelige Arles, og gør lige hvad du vil. Vi kan anbefale et besøg i det romerske museum. Kunstneren Van Gogh boede i en periode i Arles, hvor han fandt mange af sine motiver, heriblandt det berømte maleri af Café de nuit på Place du Forum. Måske har du lyst til at besøge L'Atelier des Lumières - Carrières de Lumières, som er dedikeret til den kendte kunstner?

Du kan også besøge den byens imponerende arena, der oprindeligt kunne rumme 20.000 mennesker, og som stadig er i brug. (entré ca. 9 Euro)

Om aftenen mødes vi i hotellets restaurant og sammen nyder vi hinandens selskab og rejsens sidste middag. 

Inkluderede måltider: Morgenmad og middag. 

Arles - Pragtfulde Provence

Arles - Pragtfulde Provence

8. dag: Hjemrejse

Morgenmad på hotellet inden det om formiddagen er blevet tid til at sige farvel til vores hyggelig hotel. Vi kører til lufthavnen i Montpellier, hvorfra vi flyver med Norwegian direkte til København, som vi ankommer til om eftermiddagen.

Inkluderede måltider: Morgenmad.

Hotelinformation

Best Western Hotel Atrium***+, Arles
VisSkjul

Best Western Hotel Atrium ligger med en ideel beliggenhed i hjertet af Arles i gåafstand til byens historiske attraktioner, museer, restauranter og meget mere.

Hotellet har 91 værelser fordelt på fire etager, restaurant, lounge med bar og udendørs pool på taget, hvorfra du har en fantastisk udsigt over den gamle by, hvis rødder går tilbage til Romeriget. 

Værelser

Ophold i dobbeltværelse på ca. 14-17 m2 med aircondition, tv, telefon, te- og kaffefaciliteter, gratis Wi-Fi samt badeværelse med hårtørrer. Mod tillæg ophold i dobbeltværelse som eneværelse. 

Velkommen til Best Western Hotel Atrium i Arles i Frankrig.
Velkommen til Best Western Hotel Atrium i Arles i Frankrig.
Sæt dig til rette og nyd en forfriskning i hotellets lounge og bar.
Sæt dig til rette og nyd en forfriskning i hotellets lounge og bar.
Hotellets restaurant.
Hotellets restaurant.
Hotellets pool.
Hotellets pool.
Eksempel på dobbeltværelse.
Eksempel på dobbeltværelse.
Eksempel på badeværelse.
Eksempel på badeværelse.