Rejs fra København eller Billund
Flyrejser
11 Dage

Georgien og Armenien byder på billedskønne landskaber, rørende gæstfrihed og interessante oldtidsbyer spækket med kirker og klostre. Glæd dig også til god mad og skønne vine i en uspoleret verden, der endnu ikke er præget af masseturisme.

Tag med, når vi drager ud på en ganske særlig rundrejse i verdens ældste, kristne nationer mellem Sortehavet og Det Kaspiske Hav på kanten af Europa og Asien. At besøge Georgien og Armenien er en uforglemmelig oplevelse i et behageligt klima - og med et lavt prisniveau. Gennem århundreder har befolkningerne formået at bevare de ældgamle traditioner, kunsthåndværket og deres eget unikke...

Georgien og Armenien byder på billedskønne landskaber, rørende gæstfrihed og interessante oldtidsbyer spækket med kirker og klostre. Glæd dig også til god mad og skønne vine i en uspoleret verden, der endnu ikke er præget af masseturisme.

Tag med, når vi drager ud på en ganske særlig rundrejse i verdens ældste, kristne nationer mellem Sortehavet og Det Kaspiske Hav på kanten af Europa og Asien. At besøge Georgien og Armenien er en uforglemmelig oplevelse i et behageligt klima - og med et lavt prisniveau. Gennem århundreder har befolkningerne formået at bevare de ældgamle traditioner, kunsthåndværket og deres eget unikke alfabet. Samtidig er de to bjergrige lande kendt for deres helt særlige gæstfrihed. 

Georgien er cirka 1,5 gange større end Danmark. Her er naturen ganske enkelt storslået. Mødet med Kaukasusbjergenes dramatiske og helt eventyrlige landskab med talrige udsigtspunkter, dybe kløfter, brusende floder, tætte skove og høje bjergtinder er en eventyrlig oplevelse. Bjergenes fredfyldthed giver ro og harmoni i sjælen. National Geographic har ikke uden grund udnævnt Georgien som et af de bedste rejsemål i 2018.

Armenien er på størrelse med Jylland. Her venter store oplevelser for kulturinteresserede. Et historisk knudepunkt mellem øst og vest, og næsten 2.000 års kristendomshistorie, der har sat sine spor i dette fantastiske land. Midt i uberørte bjerglandskaber finder vi en overflod af imponerende stenkirker og klostre. Det er næsten som at træde ind i en filmkulisse, når man mærker den andægtige stemning, der hviler i de oldgamle bygninger - vi kan dog glæde os over, at det er den rene skære virkelighed.

Også gastronomien gør de to lande værd at besøge. I både Georgien og Armenien får man vidunderlige vine og lækre måltider; grillet kød krydret med vilde bjergurter, solmodne frugter, friske og varierede salater, skønne oste og ikke mindst tynde friskbagte brød fra de karakteristiske stenovne.

Vi bor i Georgiens og Armeniens hovedstæder Tbilisi og Jerevan, der danner udgangspunkt for rejsens mange spændende udflugter. En flot sammensat rundrejse, hvor vi oplever en fascinerende mosaik af europæisk kultur og får et indblik i landenes farverige historie, der er ukendt for de fleste. Landenes overdådige og betagende natur spiller også en stor rolle og er ofte grunden til, at man drømmer sig tilbage til Georgien og Armenien igen og igen.

Kort - Georgien og Armenien - Sommer 2020

Datoer og priser

Vent lidt, mens vi finder datoer og priser

Tillæg pr. person

Eneværelse
1.920,-
Pladsreservation i transfer- og udflugtsbusser, række 1-3
250,-
Afbestillingsforsikring
630,-
Obl. administrationstillæg
89,-

Rabat pr. person

Brorabat v. afrejse fra København · Bopæl på Bornholm, Fyn eller i Jylland
250,-
Brorabat v. afrejse fra Billund · Bopæl på Bornholm eller Sjælland
250,-

Ekstraarrangementer

Hulebyen Uplistsikhe, Stalins fødeby Gori og byen Mtskheta, inkl. frokost
350,-
Garni, Geghard og armensk cognac, inkl. frokost
490,-

Inkluderet i prisen

 • Fly København eller Billund-Tbilisi t/r
 • Transfer lufthavn-hotel t/r
 • Alle skatter og afgifter
 • 6 nætter i Tbilisi på Hotel Oriental***
 • 3 nætter i Jerevan på Ani Plaza Hotel****
 • 9 x morgenmad (2.-10. dag)
 • 4 x frokost (4. 5. 6. og 9. dag)
 • 3 x middag (2. 7. og 10. dag)
 • 1 fl. vand på alle udflugter 
 • Byvandring i Tbilisi, inkl. svævebane til Narikala-fortet
 • Udflugt til Kazbegi i Kaukasusbjergene
 • Firehjulstrækker fra Kazbegi til Treenighedskirken
 • Besøg i kærlighedens by Sighnaghi
 • Vinsmagning i Kakheti
 • Besøg i Armeniens Alfabetpark
 • Byvandring i Jerevan
 • Besøg ved mindestedet Tsitsernakaberd
 • Aftentur til ”De syngende fontæner”
 • Besøg ved Sevansøen
 • Besøg i den isolerede landsby Fioletovo
 • Rejseforedrag inden afrejse
 • Dansktalende rejseleder på hele rejsen

Bemærkninger

Ekstraarrangementer

Skal bestilles sammen med rejsen og gennemføres ved min. 10 deltagere.

Rejseforedrag

Ved køb af denne rejse er der inkluderet et inspirerende foredrag om rejsen, hvor du kan hilse på rejselederen og allerede her møde dine medrejsende. Foredraget finder sted i København, hvis du rejser fra Københavns Lufthavn, og i Aarhus, hvis du rejser fra Billund Lufthavn. Du modtager en personlig invitation med dag og sted et par måneder før, du skal afsted på rejsen.

Friluftsland - Spar 10% på udstyr til rejsen

Hos Friluftsland er de eksperter i at vejlede om godt og passende udstyr til aktive rejser, og i deres butikker finder du et stort og bredt udvalg af rygsække, jakker og meget mere. 

Når du køber en rejse hos Vitus Rejser får du altid 10% i rabat hos Friluftsland. Rabatten gælder frem til afrejsedato, og for at opnå rabatten skal du fremvise dit rejsebevis i butikken.  Rabatten gælder ikke på allerede nedsatte varer og kan ikke kombineres med andre rabatordninger.

Friluftsland kan besøges i København K, Fields, Lyngby, Roskilde, Odense, Kolding, Randers, Aarhus og Aalborg. Rabatten gælder også i Fjällräven Brand Store i København.

Dagsprogram

1. dag: Mod Georgien

Først på aftenen flyver vi fra København eller Billund med Air Baltic via Riga til Georgiens charmerende hovedstad Tbilisi. På flyrejsen fra Riga til Tbilisi er der inkluderet en snack. 

2. dag: Byvandring i Tbilisi

Vi ankommer meget tidligt om morgenen til Georgiens charmerende by Tbilisi, der ligger smukt ved Mtkvari-floden. Her skal vi bo fire nætter i en af byens mest populære bydele. Hotelværelset er til rådighed allerede ved ankomst, og der er tid til en lur og morgenmad efter flyrejsen, inden vi om eftermiddagen tager på en spændende byvandring.

Tbilisi er en cocktail af Sovjet, moderne metropol og middelalderby. Det lykkedes aldrig helt at sovjetificere centrum af Tbilisi, så den charmerende gamle bydel er intakt, og den omfattende restaurering er ved at være afsluttet. Samtidig har byen også et særligt strejf af orientalsk kultur, og overalt finder vi hyggelige restauranter og cafeer, spændende butikker og interessante museer. Over byen knejser den kæmpestore statue Moder Georgien.

Vi spadserer gennem de smalle gader, der er fyldt med fascinerende kirker, synagoger, moskeer og flotte huse med store, farverige træbalkoner. Bemærk churchkhelaerne i alle farver, der hænger overalt; de ligner hånddyppede stearinlys, men det er sund naturslik og smager vidunderligt. Vi går en tur gennem hovedgaden Rustaveli, inden vi med svævebane fortsætter op til Narikala-fortet. Herfra går vi ned til området, hvor Tbilisis mange svovlbade findes. Svovlbadene er en georgiansk tradition, der skal få musklerne til at slappe af, og vi kan hurtigt fornemme lugten fra de berømte bade, der er indrettet i bygninger i asiatisk stil. Om aftenen bydes vi velkommen med en dejlig georgisk middag på en hyggelig lokal restaurant.

Inkluderede måltider: Morgenmad og middag.  

Georgiens hovedstad Tbilisi.

Georgiens hovedstad Tbilisi.

3. dag: På egen hånd eller ekstraudflugt

I dag har du god tid til at fordybe dig i Tbilisi og gå på egne eventyr. Rejselederen kommer gerne med forslag til aktiviteter og hyggelige steder, hvor du kan nyde dagens frokost og middag. Du har også mulighed for at deltage i en heldagsudflugt, hvor vi besøger en række spændende udflugtsmål uden for Tbilisi. 

Inkluderede måltider: Morgenmad. 

Ekstraarrangement: Hulebyen Uplistsikhe, Stalins fødeby Gori og byen Mtskheta, inkl. frokost
Dagens udflugt starter med et besøg i en af Georgiens største seværdigheder, hulebyen Uplistsikhe, der lå på karavanernes Silkevej mellem Asien og Europa. Byen består af 700 huler, hvoraf 150 kan besøges. I middelalderen boede der hele 20.000 mennesker i et komplet bysamfund indhugget i klipperne. Hvis man er godt gående, kan man komme helt tæt på hulerne. 

Fra Uplistsikhe fortsætter vi til Josef Stalins (1879-1953) fødeby, Gori. Stalin var leder af Sovjetunionen og den kommunistiske bevægelse fra midten af 1920'erne og frem til sin død. I byen ligger verdens eneste Stalinmuseum med en Stalinstatue i mandshøjde. Befolkningen har et ambivalent forhold til Stalin. Man er stolt af, at en georgier blev verdenskendt, men skammer sig over hans grove forbrydelser. Vi besøger det spændende museum, der ikke har ændret sig meget siden sovjettiden. Museumskomplekset består af udstillingssale, Stalins fødehjem og hans private togvogn. 

I landsbyen Chardakhi nyder vi en dejlig frokost med vin hos familien Bitarishvili, der gennem århundreder har produceret BIO-vin efter ældgamle metoder. Den fornemme vin sælges blandt andet på det verdensberømte Hotel Ritz i London. Turen fortsætter til Georgiens gamle hovedstad Mtskheta, der altid har fungeret som landets religiøse centrum. I den gamle by besøger vi Jvari-klostret og Svetitskhoveli-kirken, hvor man mener at have fundet Kristi kjortel. Først på aftenen er vi tilbage i Tbilisi, hvor der er middag på egen hånd. 

Hulebyen Uplistsikhe i Georgien.

Hulebyen Uplistsikhe i Georgien.

4. dag: Kaukasusbjergene, Kazbegi og Gergeti

Ad den berømte georgiske Hærvej kører vi gennem et fantastisk bjerglandskab med majestætiske, sneklædte tinder og forrevne klippeformationer. Vejen fører op mod Kaukasus-bjergene tæt på den russiske grænse. Undervejs holder vi en lille pause ved slottet Ananuri, der er bygget på en stejl bjergskråning. Kaukasus består af bjergkæderne Store og Lille Kaukasus, der også regnes for at udgøre grænsen mellem Europa og Asien. Glæd dig til den meget smukke køretur langs Tergi-floden til byen Kazbegi, der officielt hedder Stepantsminda, men som oftest refereres til med navnet Kazbegi. Langt op i det 19. århundrede boede der eneboermunke i bjergenes klippehuler.

Med firehjulstrækkere fortsætter vi op til den isolerede landsby Gergeti og videre til den pittoreske Treenighedskirke, der ligger i Store Kaukasus i 2.170 meters højde. Kunne du få tiden til at stå stille, skulle det formentlig være her! Kirkens beliggenhed er blandt de mest spektakulære i hele verden - så eventyrligt flot, at det kan tage pusten fra enhver. I klart vejr er det muligt at få et glimt af det 5.047 meter høje Kazbegi-bjerg. Her hviler en andægtig stemning midt i den storslåede natur. Den lille kirke og dens vidunderlige beliggenhed er symbol på Georgiens gamle kultur og er derfor et af de mest foretrukne motiver i landets turistbrochurer. Kazbegi og Gergeti er i dag næsten vokset sammen kun adskilt af floden. At opleve Kazbegi er som at se 50 år tilbage i tiden, mens Gergeti nærmere er som at se 150 år tilbage. Her bor befolkningen i gamle stenhuse mellem stejle stenbelagte gader sammen med deres husdyr. I Kazbegi venter en hyggelig frokost i et privat hjem, inden vi sidst på dagen er tilbage i Tbilisi.  

Det er koldt i de store højder, så medbring varmt tøj til denne udflugt. Vi tager forbehold for ændringer ved dårlige vejrforhold.

Inkluderede måltider: Morgenmad og frokost.

Den højtbeliggende Treenighedskirke.

Den højtbeliggende Treenighedskirke.

5. dag: Vinområdet Kakheti

Georgien er et ældgammelt vinland og blandt verdens første vinproducenter. Nordøst for Tbilisi ligger Georgiens berømte vindistrikt Kakheti. På køreturen fra Tbilisi gør vi et stop i den romantiske by Sighnaghi, der ligger med de majestætiske Store Kaukasus-bjerge som baggrundstæppe. Sighnaghi kaldes for Kærlighedens by, og byder os velkommen med toppede brosten, omkringliggende vinmarker og huse, som var vi i Italien. At blive gift her står på manges ønskeseddel.

Vi fortsætter fra Sighnaghi til den meget anerkendte vingård Vellino, hvor vi hører om Georgiens gamle vintraditioner og smager på de berømte vine fra de underjordiske lerbeholdere, kvevri. Denne metode til vinfremstilling er opført på UNESCO´s kulturarvsliste. Vinsmagningen byder på herlige hvid- og rødvine fra producenten Beka Jimheladzes, som vi nyder til en hjemmelavet frokost, inden vi vender tilbage til Tbilisi.

Inkluderede måltider: Morgenmad og frokost.

Kakheti ligger højt og med udsigt til Store Kaukasus-bjergene.

Kakheti ligger højt og med udsigt til Store Kaukasus-bjergene.

6. dag: Tbilisi - Jerevan    

Vi vinker farvel til Tbilisi for nu, og kører med bus over grænsen til Armenien med kurs mod hovedstaden Jerevan. Vi nyder frokosten på en lokal restaurant i Vanadzor og fortsætter herefter til Armeniens Alfabetpark - et yndet sted for kærestepar. I 2005 fejrede befolkningen det armenske alfabet, som blev skabt for 1.600 år siden. 39 gigantiske bogstaver er kunstnerisk udhugget i sten og opsat nær Mesrop Mashtots gravsted. Mashtots opfandt det smukke alfabet, der stadig i dag er en af landets stoltheder.

Vi ankommer til den hyggelige by Jerevan, hvor det snedækkede Ararat-bjerg troner i horisonten. Den sovende vulkan består af to toppe og er blevet symbolet for Armenien. Ifølge Bibelen var det her, Noahs ark strandede med dyrene, da syndfloden trak sig tilbage. Jerevan, der er en af verdens ældste byer, lå centralt ved karavanevejen i det sydlige Kaukasus og blev gentagne gange udsat for angreb af både romere, arabere, mongoler, tyrkere og persere. Jerevan er i dag en moderne storby med veludviklet cafékultur, gallerier, teatre og koncerthuse. Vi bor tre nætter på et dejligt hotel i hjertet af byen.

Inkluderede måltider: Morgenmad og frokost.

Jerevan i aftenskumringen.

Jerevan i aftenskumringen.

7. dag: Jerevan – Den lyserøde by

Jerevan er et skønt miks af ældgammel kultur og traditioner blandet med moderne livsstil. Mange af byens smukke huse er opført i Armeniens karakteristiske tufsten i et væld af nuancer: Rød, rosa, lyserød, violet samt lilla, og de farverige sten har givet Jerevan tilnavnet Den lyserøde by. Det summer af liv i de grønne parker og på de hyggelige cafeer, der næsten findes på hvert gadehjørne. På byvandringen besøger vi den populære Republikplads, der smukt er omgivet af regeringsbygninger af tufsten – arkitekt Alexander Tamanians mesterværk. Vi fortsætter forbi gågaden og det smukke operahus til det spektakulære kunstmuseum Cascade, der er en unik udsmykning af byen. Rulletrapper og et system af trapper med springvand fører op mod det højtliggende åbne museum med moderne skulpturer og til Sejrsparken i baggrunden. Fra toppen er der en flot udsigt over Jerevan og til Ararat-bjergene i det fjerne. Her finder vi også den fransk-armenske sanger og skuespiller Charles Aznavours (1924-2018) hus, der gennem forskellige medier fortæller om kunstnerens liv.   

Eftermiddagen er afsat til egne oplevelser i Jerevan. Inden kan du dog vælge at tage med på et ekstra besøg til det tankevækkende mindested Tsitsernakaberd, der fortæller om det grusomme armenske folkedrab fra 1915-18, hvor mere end en million armenere mistede livet. Gennem historien har den kristne minoritet i Armenien været udsat for omfattende diskrimination, forfølgelse og mord begået af fremmede magter. Mange lande i Vesten har ikke anerkendt folkedrabet - heriblandt Danmark. Hvert år den 24. april samles tusindvis af armenere for at lægge blomster til minde om ofrene. På museet omtales blandt andet den danske nødhjælpsarbejder Karen Jeppe, der rejste til Armenien for at hjælpe de forfulgte armenere. Hun skjulte 12 personer i en hule under sit hus og blev senere leder af både et børnehjem og en skole. Herefter kan vi anbefale et besøg på egen hånd i Grand Candy, hvor man sælger Armeniens berømte tørrede frugt betrukket med chokolade eller måske frister et kig ind på tæppefabrikken Megeryan Carpets, hvor man kan se Armeniens håndknyttede tæpper, hvis særlige mønstre er lavet med inspiration fra den kaukasiske kultur.
Om aftenen nyder vi en herlig middag på en hyggelig lokal restaurant i gåafstand fra hotellet. Herefter oplever vi ”De syngende fontæner” - et fantastisk lys-, vand- og musikshow ved det store springvand på Republikpladsen.  

Inkluderede måltider: Morgenmad og middag.

Det spektakulære kunstmuseum Cascade.

Det spektakulære kunstmuseum Cascade.

8. dag: På egen hånd eller ekstraudflugt

I dag har du tid til at fordybe dig i Jerevan og udforske byen nærmere på egen hånd. Måske med lidt shopping eller et besøg på frugtmarkedet? Rejselederen kommer gerne med forslag til aktiviteter og hyggelige steder, hvor du kan nyde dagens måltider. Du har også mulighed for at deltage i en flot heldagsudflugt, hvor vi besøger en række spændende udflugtsmål. 

Inkluderede måltider: Morgenmad.

Ekstraarrangement: Garni, Geghard og armensk cognac, inkl. frokost

I dag skal vi på udflugt til det imponerende Garni-tempel, som ligger lidt uden for Jerevan. Det romerske tempel blev opført i det 1. århundrede e.Kr. og ligger dramatisk ud mod en dyb kløft, hvor Azat-floden bruser i bunden. Midt i den skønne natur ligger det helt enestående Geghard-klosterkompleks, der delvist er udhugget i bjergvæggen. Klostret blev grundlagt i det 4. århundrede, og de bevarede bygningsværker stammer fra det 12. og 13. århundrede. Klostret er en sand perle, der ikke uden grund regnes blandt Armeniens største seværdigheder. Gedigne stenstolper, blafrende vokslys, halvt udviskede kors og mystiske symboler træder frem på de grove mure. Fra et lille rum foroven høres jævnligt et kvindekor synge helt vidunderligt. Den enestående akustik bringer lyden videre til de dunkle buegange og krypter. At træde ind i det ældgamle kloster er som at besøge en anden verden. En stærk oplevelse uanset om man er troende eller ej, der bidrager til oplevelsen af, at Armenien virkelig var verdens første kristne nation.  

Glæd dig til en dejlig frokost i en hyggelig have hos en privat familie, hvor vi samtidig har mulighed for at se, hvordan de lækre armenske lavash (fladbrød) bages i lerovne. Herefter vender vi tilbage til Jerevan, hvor udflugten slutter med rundvisning og prøvesmagning på den berømte armenske cognacfabrik, Ararat Brandy, der siden 1887 har fremstillet den dyrebare ravfarvede drik. For at opnå den høje kvalitet, der har indbragt armensk cognac talrige priser ved internationale konkurrencer, destilleres hvidvinen to gange, tilsættes forskellige frugter og krydderier og lagres derefter i mindst tre år. Siden fabrikken blev leverandør til den kejserlige familie i Rusland er de gyldne flasker blevet verdensberømte. Selv om Winston Churchill foretrak armensk brandy frem for fransk cognac, regnes den franske cognac dog stadig som den fineste. I Armenien har man tradition for fornemme lagrede brandyer, som de stolt kalder cognac, selvom det franske navn er beskyttet. 

Der tages forbehold for lukning ved officielle besøg på Ararat Brandy - i så fald besøger vi en anden populær cognacfabrik.

Garni-templet udenfor Jerevan.

Garni-templet udenfor Jerevan.

9. dag: Jerevan – Sevansøen - Tbilisi

Vi sætter kursen tilbage mod Georgien. Undervejs besøger vi Armeniens ”Blå øje” – landets største sø, Sevan, der ligger i 1.900 meters højde, og dermed en af verdens højst beliggende søer. Sevansøens farver skifter konstant mellem tusindvis af nuancer fra azurblå til mørkeblå efter vejr og lysforhold. Den 1.240 km2 store sø har en stor fiskebestand og rummer de smukke månesten, der sælges som fine smykker fra små boder til lave priser. Sevansøen er armeniernes foretrukne sommerferiemål. Vi nyder livet ved søen samt går op til det gamle middelalderkloster, der ligger på en lille halvø, hvorfra vi har en fantastisk udsigt.   

Turen fortsætter til den stærkt isolerede landsby Fioletovo, der er beboet af molokanere, en russisk sekt udsprunget fra den russisk-ortodokse kirke i 1700-tallet. Vinteren her er kold og meget lang. Sneen ligger i et tykt lag overalt i landsbyen, og på afstand ses kun røg fra hustagene, der stikker op over sneen. Vejen, der fører til landsbyen, er ofte lukket på denne årstid - Armeniens svar på Sibirien! For molokanere er brød helligt, og det skal derfor tilberedes af enlige, ”rene” kvinder, der enten er enker eller ældre. Renlighed har generelt stor betydning. Molokanere tror eksempelvis på, at et bad kan fjerne grimme tanker og handlinger. Kvinderne klipper heller aldrig deres hår, fordi man ikke skiller sig af med det, som Gud har skænket. Tidligere var kvinderne iført hvide forklæder og tørklæder, men i dag er det kun tørklæder. Er vi heldige, ser vi måske nogle af de få mænd, der stadig er iført traditionel russisk beklædning og har langt skæg. Et spændende møde venter os, når vi bydes velkommen af vores værter, Natasha og Mikhail, der inviterer på russisk frokost med kaffe og søde sager. På grund af deres tro serveres der ikke alkohol. Herefter kører vi via grænsebyen Sadakhlo til Tbilisi, hvor vi bor i to nætter.

Inkluderede måltider: Morgenmad og frokost

Sevansøen - Armeniens ”Blå øje”.

Sevansøen - Armeniens ”Blå øje”.

10. dag: På egen hånd i Tbilisi

Godt tilbage i skønne Tbilisi er der god tid til at gå på eventyr og gøre de sidste indkøb på egen hånd. Vi kan anbefale et besøg i et af de populære svovlbade, hvor du bliver skrubbet, renset og masseret, til du føler dig som en nyfødt. Ellers kan dagen byde på en indkøbstur i centret Mardzhanishuili, en tur med kabelbane til Mtatsmindepark, et besøg på Dry Bridge Market - eller måske bare afslapning over et godt glas lokal vin på en af byens stemningsfulde cafeer? Om aftenen samles vi til en herlig afskedsmiddag på en lokal restaurant i gåafstand fra hotellet. 

Inkluderede måltider: Morgenmad og middag.

Den gamle bydel i Tbilisi.

Den gamle bydel i Tbilisi.

11. dag: Hjemrejse

Lidt over midnat forlader vi hotellet og flyver fra Tbilisi med Air Baltic via Riga til København eller Billund. Hotelværelset er til disposition helt indtil afrejse. Undervejs byder vi i flyet fra Tbilisi til Riga på en lille snack. Vi ankommer til Danmark om morgenen.

Hotelinformation

Hotel Oriental ***, Tbilisi
VisSkjul

Populært hotel i Tbilisi med god beliggenhed tæt på både Paliashvili Operaen og Europapladsen - kun få kilometer fra centrum og fem minutters gang til metrostation. Hotellet har elevator, restaurant, bar og terrasse.   

Værelser

Vi bor uensartede, men moderne værelser med aircondition, tv, minibar, sikkerhedsboks og gratis WiFi samt badeværelser med bruseniche og hårtørrer. 

Forbehold for hotelændringer.
 
Læs mere om hotellet her. 

 

Eksempel på standardværelse på Hotel Oriental.
Eksempel på standardværelse på Hotel Oriental.

Ani Plaza Hotel ****, Jerevan
VisSkjul

Dejligt hotel med en fantastisk beliggenhed i hjertet af Jerevan, blot 100 meter fra operaen og få minutters gang fra Republikpladsen. Hotellet har indendørs pool, fitnessrum, sauna, terrasse, have, lille butik, frisør, elevator, hyggelig bar og restaurant.

Værelser

Vi bor i rummelige værelser med aircondition, tv, minibar og gratis WiFi samt badeværelse med badekar og hårtørrer.

Læs mere om hotellet her. 

Eksempel på standardværelse på Ani Plaza Hotel.
Eksempel på standardværelse på Ani Plaza Hotel.
Den hyggelige restaurant og bar på Ani Plaza Hotel.
Den hyggelige restaurant og bar på Ani Plaza Hotel.

Praktiske oplysninger

Få svar på en række praktiske spørgsmål i forbindelse med din rejse.

Vigtig information om din rejse

Praktiske oplysninger til Georgien & Armenien

Areal og befolkningen

Georgien har et befolkningstal på omkring 4,5 mio. indbyggere, mens Armeniens befolkningstal er på cirka 3 mio. indbyggere. 

Drikkepenge

Drikkepenge er ikke inkluderet i rejsens pris. Det er kutyme at give drikkepenge i Georgien og Armenien til lokalguider og chauffører. På de fleste restauranter lægges 10-15% drikkepenge (service charge) automatisk oveni regningen, og her behøver man ikke yderligere at give drikkepenge. Selv om drikkepengesystemet er en del af landenes kultur, er det naturligvis frivilligt at give drikkepenge.

Elektricitet

220V. Stikkene kan være anderledes end i Danmark. Vi anbefaler at medbringe adapter eller batteridrevne elartikler.

Fodtøj

På den lille vandretur i Armenien i eventyrlige omgivelser er det godt at have fodtøj på, som sidder fast og har en tyk sål med kraftigt mønster, så man ikke skrider.

Friluftsland – Spar 10% på udstyr til rejsen

Hos Friluftsland er de eksperter i at vejlede om godt og passende udstyr til aktive rejser og udflugter, og i deres butikker finder du et stort og bredt udvalg af rygsække, jakker og meget mere. Når du køber en rejse hos Vitus Rejser får du altid 10% i rabat hos Friluftsland. Rabatten gælder frem til afrejsedato, og for at opnå rabatten skal du fremvise dit rejsebevis i butikken. Rabatten gælder ikke på allerede nedsatte varer og kan ikke kombineres med andre rabatordninger.
Friluftsland kan besøges i København K, Fields, Lyngby, Roskilde, Odense, Kolding, Randers, Aarhus og Aalborg. Rabatten gælder også i Fjällräven Brand Store i København.

Hoteller i Tbilisi

Vi tager et mindre forbehold for hotelændringer i Tbilisi, hvor hotellet i særlige tilfælde kan være reserveret til statslige møder og lignende, som på nuværende tidspunkt endnu ikke er kendt.   

Indkøb

Prisniveauet er lavt i forhold til Danmark. I Georgien kan med fordel købes kunsthåndværk, valnødder, syltetøj, kunst, tørklæder, te og vin. I Armenien kan med fordel købes kunsthåndværk, antikviteter, tørrede frugter, tæpper og armensk cognac.  

Klima

Forår og efterår er dejlige årstider at rejse til Georgien og Armenien. Sommeren er tør og solrig og varer normalt helt frem til september. Efteråret er langt og præget af løvets smukke farver. Bemærk: Det er koldt i Kaukasusbjergene i de store højder. Husk varmt tøj!

Tbilisi: Maj og juni 15-27, august 17-30 og september 14-25.
Jerevan: Maj og juni 8-26, august 15-30 og september 11-26.

Rejseforedrag

Ved køb af denne rejse er der inkluderet et inspirerende foredrag om rejsen, hvor du kan hilse på rejselederen og allerede her møde dine medrejsende. Foredraget finder sted i København, og du modtager en personlig invitation med tid og sted et par måneder før, du skal rejse.

Takt og tone

Ved kirkebesøg skal knæ og skuldre være tildækkede - det gælder både for kvinder og mænd. Desuden skal kvinders hår være dækket med et tørklæde. Det anbefales generelt at være tækkeligt klædt i Armenien.

Taxakørsel i Georgien

Taxaer i Georgien kører uden taxameter, prisen skal derfor aftales inden man kører. Få evt. hotellet til at bestille en taxa, så er prisen aftalt på forhånd. 

Tidsforskel

Georgien: +2 timer 
Armenien: +2 timer

Toiletforhold

Medbring gerne lommeletter/toiletpapir og håndinfektionsgelé i forbindelse med udflugter, da offentlige toiletter - især uden for hovedstæderne - kan være lidt enkle.

Vaccinationer

Der kræves ingen. Statens Serum Institut og Rejseklinikken anbefaler dog visse vaccinationer mod blandt andet Hepatitis A og Difteri. Se eventuelt www.rejseklinikken.dk og www.vaccination.dk. Vi anbefaler, at egen læge kontaktes cirka 6 uger før afrejse for nærmere information. Rejseklinikken i Charlottenlund giver 10 % i rabat til kunder fra Vitus Rejser. Klinikken kan nås på telefonnummer 39 63 01 15. Husk at medbringe dit rejsebevis som dokumentation.

Valuta

Georgien: Lari (GEL)
Armenien: Dram (AMD)

Medbring USD eller EUR til veksling ved ankomst. Kreditkort kan benyttes mange steder.

Visum

Der kræves ikke visum til Georgien og Armenien for danske statsborgere. I Armenien skal passet dog være gyldigt i mindst 6 måneder fra indrejsedato. Vi gør desuden opmærksom på, at ingen sider i passet samt indersiden af omslaget må være beskadiget ved f.eks. at være iturevet eller på anden vis ødelagt, da man derved risikerer at blive afvist ved indrejse.