Hotel ved havet!

Peloponnes & Skønne Tolo · 2021

Flyrejser
8 Dage

Rejs med til Grækenland, og hold ferie under lune himmelstrøg i den lille fiskerby Tolo, hvor du kan nyde det gode liv i et stille og roligt tempo. Her kan du komme tæt på de lokale, gå på opdagelse i det græske køkken og nyde de populære retter såsom tzatziki, moussaka og souvlaki. Stedet er autentisk, charmerende og helt perfekt til en afslappende ferie.

Tag med os på en dejlig flyrejse til halvøen Peloponnes i Grækenland, hvor den gennemsnitlige dagtemperatur byder på sommervarme selv hen i september og oktober, hvor vejret stadig er som på en god dansk sommerdag....

Rejs med til Grækenland, og hold ferie under lune himmelstrøg i den lille fiskerby Tolo, hvor du kan nyde det gode liv i et stille og roligt tempo. Her kan du komme tæt på de lokale, gå på opdagelse i det græske køkken og nyde de populære retter såsom tzatziki, moussaka og souvlaki. Stedet er autentisk, charmerende og helt perfekt til en afslappende ferie.

Tag med os på en dejlig flyrejse til halvøen Peloponnes i Grækenland, hvor den gennemsnitlige dagtemperatur byder på sommervarme selv hen i september og oktober, hvor vejret stadig er som på en god dansk sommerdag. Vores udgangspunkt er den lille charmerende fiskerby Tolo, der oser af den hyggeligste græske stemning. Vores base er det hyggelige og familiedrevne Hotel John & George, der ligger i gåafstand til den atmosfærefyldte gamle bydel i Tolo og havet, og i den indbydende bugts lune vand kan du nyde en forfriskende svømmetur eller to.

Vi har inkluderet et spændende udflugtsprogram i rejsens pris, hvor vi blandt andet ser nogle af Athens store højdepunkter og oplever den unikke Korinthkanal. Vi skal også på udflugt til nogle af Grækenlands største arkæologiske attraktioner såsom det antikke teater i Epidaurus og den unikke oldtidsby Mykene. Vi besøger også Grækenlands gamle hovedstad Nafplio og skal på en hyggelig sejltur i Tolobugten.

Undervejs kommer vi tæt på lokalbefolkningen, og måske lærer vi hemmeligheden bag nationaldrikken ouzo samt hører om, hvorfor netop den græske olivenolie er noget ganske særligt. Sidst men ikke mindst får vi et kursus af en lokal kok, hvor du kan blive klogere på fremstillingen af de kendte græske retter.

Glæd dig til en skøn ferie fyldt med kulturelle højdepunkter, afslapning og masser af smagfulde lokale godbidder.

Kort - Tolo og Peleponnes - Efterår 2020

Datoer og priser

Vent lidt, mens vi finder datoer og priser

Tillæg pr. person

Eneværelse
1.325,-
Pladsreservation i transfer- og udflugtsbusser, række 1-3
250,-
Afbestillingsforsikring
525,-
Obligatorisk administrationstillæg
89,-

Rabat pr. person

Brorabat · Rejsende fra Bornholm, Fyn eller Jylland
250,-

Inkluderet i prisen

 • Fly København-Athen t/r, inkl. alle skatter og afgifter
 • Transfer lufthavn-hotel t/r
 • Turistskat på hotellet
 • 7 nætter i Tolo på Hotel John & George***
 • 7 x morgenmad (2.-8. dag)
 • 7 x middag (1.-7. dag)
 • 2 x frokost (3. og 6. dag)
 • Byrundtur i Athen
 • Byrundtur i Nafplio
 • Besøg på et lokalt ouzodestilleri, inkl. smagsprøver
 • Bådtur i Tolo-bugten
 • Besøg på det lokale marked i Argos
 • Besøg ved Epidaurus, inkl. entré til teater og museum
 • Besøg på olivenoliefabrik
 • Græsk madlavningskursus
 • Besøg på lokal citrusplantage
 • Udflugt til Mykene, inkl. rundvisning med lokalguide
 • Dansktalende rejseleder på rejsemålet

Dagsprogram

1. dag: Ankomst til Peloponnes og Tolo

Med SAS flyver vi direkte fra København til Athen, hvor vi ankommer midt på dagen. Når vi har fået vores bagage, bliver vi mødt af vores rejseleder i ankomsthallen, og i bus kører vi ind til Athens centrum, hvor du i det historiske kvarter Plaka får tid på egen hånd til lidt frokost.

Herefter skal vi sammen med vores rejseleder se nærmere på den græske hovedstad på en byrundtur med bus. Rundturen byder naturligvis et kig til Syntagmapladsen med parlamentsbygningen, hvor vi finder Den Ukendte Soldats grav. Her går der vagter, klædt i traditionelle dragter med kvast på skosnuderne, rundt døgnet rundt. Fra bussen kan du også nyde udsigten til Akropolis, som ligger på en høj ovenfor byen. Det smukke Parthenontempel vidner om en svunden tid, hvor stedet fungerede som administrativt og religiøst centrum. Templet blev bygget 500 år f.Kr. i det, som kaldes for Grækenlands gyldne periode. Vores lokalguide fortæller de gamle historier undervejs i bussen, inden vi sætter kurs mod den græske halvø Peloponnes og fiskerbyen Tolo.

På vores vej mod Peloponnes passerer vi den cirka 6,3 kilometer brede landtange, Korinthtangen, der forbinder halvøen med fastlandet. Vi laver et kort stop for at se Korinthkanalen, som gennemskærer den smalle tange og forbinder Korinthbugten med Det Ægæiske Hav. Kanalen blev bygget i 1893 og var dengang et teknologisk gennembrud, idet den sparer de mindre skibe for den cirka 400 kilometer lange rejse rundt om Peloponnes. Kanalen er kun 21 meter bred, så den er for smal til de store fragt- og krydstogtskibe, hvorfor den hovedsageligt benyttes af turistskibe og mindre fragtskibe.

Efter vi har holdt pause med Korinthkanalen, fortsætter vi til Tolo, som ligger ud til en dejlig bugt med sandstrand og klart vand. Byen er hyggelig og har en autentisk gammel bydel, hvor man finder utallige charmerende tavernaer, der emmer af autentisk græsk stemning. Vi bor midt i byen blot 200 meter fra den indbydende bugt og de skønne strande. Når vi har fundet os til rette på vores værelser, mødes vi i hotellets restaurant til en velkomstmiddag. 

Inkluderede måltider: Middag.

Akropolisklippen i Athen.

Akropolisklippen i Athen.

2. dag: Den gamle hovedstad Nafplio og nationaldrikken ouzo

Efter morgenmaden sætter vi os ind i vores bus og kører først til klosteret Agia Moni, som er bygget på et af de højeste bjerge i Kythera. Herfra har man en fremragende udsigt over Peloponnes kyst. Den nuværende kirke er bygget i 1840 og er dedikeret til jomfru Maria.

Fra Agia Moni fortsætter vi til Nafplio, Grækenlands gamle hovedstad, der måske er en af de hyggeligste og romantiske byer i landet. Byens enorme hovedtorv, Syntagmapladsen, er belagt med marmor og omgivet af smukke historiske bygninger, og her findes en autentisk, græsk atmosfære, der tager os tilbage til midten af 1900-tallet. Ovenover byen skal vi besøge Palamidis tre fæstninger på en bakketop, som blev bygget på blot tre år. Der bliver tid til at spise frokost på egen hånd på en af byens græske tavernaer, inden vi besøger et lokal ouzodestilleri for at lære mere om fremstillingen af Grækenlands nationaldrik. Vi smager selvfølgelig også på den populære drik, som er en indgroet del af græsk skik og brug.

Inkluderede måltider: Morgenmad og middag.

Udsigt over Nafplio.

Udsigt over Nafplio.

3. dag: Afslappende bådtur i Tolo-bugten

I dag skal vi på en lille afslappende sejltur i Tolo-bugten, hvis historie kan dateres langt tilbage. Den blev først nævnt i Homers Iliaden, og senere blev bugten brugt som havn for krigsskibe, ligesom venetianerne har haft en flådestation her.

Undervejs lægger vi til ved den lille ø Daskalio. Har du lyst, kan du gå med rejselederen til toppen af øen, hvor der ligger en lille kirke fra 1688 med et smukt lille kapel. Her finder du også ruinerne af et venetiansk slot fra 1700-tallet, hvor flådens skibe lå i bugten. Når vi kommer tilbage til båden, har kaptajnen gjort klar til en dejlig græsk picnic, hvor vi bliver budt på nogle af Grækenlands kendte delikatesser. Vi er tilbage i Tolo først på eftermiddagen

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og middag.

Bugten ved Tolo.

Bugten ved Tolo.

4. dag: Antikke Epidaurus og en særdeles populær antik stenfrugt

Efter morgenmaden er vi klar på nye eventyr. I bus kører vi til det antikke Epidaurus, som er et af Grækenlands vigtigste arkæologiske steder. Det er særligt berømt for sit unikke antikke teater med fremragende akustik. Vi besøger den imponerende attraktion og det nærliggende lille museum, hvor man kan se nogle af de smukke og velbevarede statuer, man har fundet i området. Vi ser også resterne af et tempelkompleks, som var dedikeret til Asklepios, den græske healingsgud.

Efterfølgende kan du nyde panoramaturen igennem det græske landskab, hvor du hurtigt vil se, at vi er omgivet af tusindvis af hektar land fyldt med oliventræer. Omgivelserne og klimaet i kombination med de lokale olivenbønders passion er hemmeligheden bag den lokale olivenolie, som anses for at være blandt Europas bedste. Vi besøger en af de lokale producenter og hører om fremstillingen af den velsmagende olie, som vi selvfølgelig får lov til at smage på lidt brød eller snacks.

Inkluderede måltider: Morgenmad og middag.

En af de mange bølgende Olivenlunde i Peloponnes.

En af de mange bølgende Olivenlunde i Peloponnes.

5. dag: Det græske køkken

I dag skal vi prøve kræfter med det gode græske køkken, når en af byens lokale kokke lærer os, hvordan man tilbereder nogle af de kendte velsmagende græske retter. Vi deltager under kyndig vejledning i forberedelserne, og efterfølgende skal vi selvfølgelig nyde den lækre frokost på hotellets terrasse.

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og middag.   

Vi skal prøve kræfter med det gode græske køkken.

Vi skal prøve kræfter med det gode græske køkken.

6. dag: Det lokale marked i Argos og oldtidsbyen Mykene 

Om morgenen kører vi til en af de ældste beboede byer i verden, Argos, hvis historie kan dateres helt tilbage til den græske oldtid og de mytologiske helte Hercules og Perseus. Vi kører ind til centrum af byen for at besøge det store torv, som er omdannet til en stor markedsplads med farverige telte og boder, der sælger alt lige fra meterlange hvidløgsguirlander til årstidens friske frugter og grønt-sager. Her kan du møde de lokale, som ofte kommer langvejs fra for at sælge eller købe friske forsyninger af fødevarer.

Efter det hyggelige markedsbesøg i Argos kører vi ud af byen til en lille høj, der ligger mellem to større bjerge, og lige her skal vi besøge den sagnomspundne oldtidsby Mykene. Byens historie går langt tilbage og har formentlig været beboet i 3.000-2.500 f.Kr. I selskab med en lokalguide skal vi på en gåtur i området blandt de mange ruiner. Byen blev fundet og udgravet i slutningen af 1870'erne, og netop dette fund er måske beviset på, at oldtidens fortællinger i Homers Illiaden ikke er den rene fantasi. For her er Løveporten, der var indgangen til det antikke Mykene, beskrevet. Mykenes konge var Agamemnos, som i følge sagnet skulle have samlet og planlagt krigen mod Troja. Lidt udenfor bymuren kan man da også se en udgravning, som siges at have været Agamemnos grav. Besøget i Mykene er en imponerende oplevelse, hvor historien er allestedsnærværende. 

Inkluderede måltider: Morgenmad og middag.   

Løveporten, der var indgangen til det antikke Mykene.

Løveporten, der var indgangen til det antikke Mykene.

7. dag: På egen hånd i Tolo

Nyd en afslappende dag i Tolo, og gå på opdagelse i den lille by.

Om eftermiddagen har du mulighed for at tage med på besøg på en lokal plantage, der dyrker citrusfrugter såsom appelsiner eller mandariner, som er af særlig høj kvalitet på Peloponnes. I Grækenland bruger man også saft fra frugterne i kosmetik og i alternativ medicin. Vi hører om dyrkning af frugterne og deres anvendelse, og så skal vi være med til at plukke nogle af de velsmagende frugter. Om aftenen er der græsk aften på hotellet med folklore, og mon ikke du også selv kan prøve kræfter med den kendte dans zorba?

Inkluderede måltider: Morgenmad og middag.  

På appelsinrov...

På appelsinrov...

8. dag: Hjemrejse

Det er blevet tid til at forlade vores hyggelige værter på Hotel John & George, og efter morgenmaden kører vi mod Athens lufthavn. Her siger vi farvel til vores rejseleder og flyver med SAS direkte til København, hvor vi er fremme om eftermiddagen. 

Inkluderede måltider: Morgenmad.

Hotelinformation

Hotel John & George ***, Tolo
VisSkjul

Hotel John & George ligger skønt i Tolos ældre bydel overfor bugten, og fra hotellet er der en fantastisk udsigt over vandet. Hotellet har også en udendørs pool, hyggelig bar og restaurant.

Værelser

Vi bor i velindrettede dobbelt- og eneværelser med balkon, aircondition, tv, køleskab og badeværelse.

Læs mere om hotellet her.

Velkommen til Hotel John & George.
Velkommen til Hotel John & George.
Hotel John & George - Udsigten over poolen.
Hotel John & George - Udsigten over poolen.
Poolområdet på Hotel John & George.
Poolområdet på Hotel John & George.
Restauranten på Hotel John & George.
Restauranten på Hotel John & George.
Fællesområde på Hotel John & George.
Fællesområde på Hotel John & George.
Eksempel på værelse på Hotel John & George.
Eksempel på værelse på Hotel John & George.