Nyhed!

Galway & Dublin · Julestemning · 2023

Flyrejser
5 Dage

I Irland finder man en uovertruffen julehygge med ægte hjertevarme. Galway med det hyggelige julemarked er irernes foretrukne, og Dublin er med sine julelys og juleudstillinger blandt Europas smukkest julepyntede byer. Glæd dig til at besøge to store højdepunkter, hvor du med garanti kommer i en rigtig irsk julestemning. 

Galway på Irlands vestkyst kan prale af at være vært for Irlands førende julemarked, der finder sted i byens hjerte på Eyre Square tæt på det hyggelige gamle latinerkvarter med brostensbelagte gader og hyggelig middelalderstemning. Pladsen er irernes mødested, og i den søde juletid fyldes området med masser af små...

I Irland finder man en uovertruffen julehygge med ægte hjertevarme. Galway med det hyggelige julemarked er irernes foretrukne, og Dublin er med sine julelys og juleudstillinger blandt Europas smukkest julepyntede byer. Glæd dig til at besøge to store højdepunkter, hvor du med garanti kommer i en rigtig irsk julestemning. 

Galway på Irlands vestkyst kan prale af at være vært for Irlands førende julemarked, der finder sted i byens hjerte på Eyre Square tæt på det hyggelige gamle latinerkvarter med brostensbelagte gader og hyggelig middelalderstemning. Pladsen er irernes mødested, og i den søde juletid fyldes området med masser af små træhuse, hvor du kan finde alle dine julefavoritter såsom glühwein, crêpes, julepynt og lokalt håndværk, der måske kan bruges som en af årets julegaver. Vi bor på det historiske Hotel The Handiman, der ligger ud til julemarkedet, og du kan glæde dig til at opleve byens centrum i den søde juletid fyldt med lys, latter og god julestemning. 

Dublins bybillede bliver forvandlet op til jul, når butikker, pubber og cafeer smukt pyntes med store glaskugler og engle med strutskørter. Der er masser af juleaktiviteter i byen, og traditionerne holdes gerne i hævd, når børnene møder julemanden, familien løber på skøjter og julefreden sænker sig i den smukke kirke Christ Church. Igen i år forventer byens indbyggere at se det flotte vinterlysshow, hvor 13 ikoniske bygninger bliver oplyst, ligesom stemningsfulde kor synger jul ind i flere af byens kirker.  

Rundt omkring sælges der lokalt kunsthåndværk, juledekorationer, smykker, juleknas og alle tænkelige gaveartikler. Du finder også de berømte, irske julestrømper, der traditionen tro hænges op ved pejsen, så nissen kan komme med gaver julenat. Er du til søde sager, så prøv de irske julespecialiteter christmas puddings og yule lug. Vi anbefaler også, at du varmer hænderne med et glas velduftende mulled wine, som deres gløgg kaldes. I gåafstand fra vores centralt beliggende hotel finder du det hyggelige Temple Bar-område, hvor du for alvor kan opleve den traditionelle irske musik på de hyggelige pubber. Er du mere til shopping, er der ikke langt til den populære shoppinggade Grafton Street med et væld af butikker og stormagasinet Brown Thomas. 

Ud over de stemningsfyldte julepyntede byer Dublin og Galway byder vi også på en udflugt til Cliffs of Moher, der er Irlands topattraktion ved den forblæste vestkyst. Vi skal også smage whiskey på verdens ældste destilleri Kilbeggan, nyde en frokost på Tyrrell-dynastiets gamle middelalderslot og besøge det anerkendte røgeri Burren Smokehouse, hvor vi blandt andet skal smage kold- og varmrøget laks.

Irerne er et pragtfuldt folkefærd, som har en skøn afslappet indstilling til livet og en dejlig interesse i deres medmennesker. De elsker at hyggesnakke, og deres fortællinger krydres ofte med underfundig humor. Glæd dig til at komme tæt ind på irerne - her er traditioner, humor, fortællinger, musik og dans vævet ind i hinanden. Denne julemarkedsrejse er ganske enkelt den perfekte optakt til julen. 

Datoer og priser

Vent lidt, mens vi finder datoer og priser

Tillæg pr. person

Eneværelse
1.775,-
Afbestillingsforsikring
625,-
Obl. administrationstillæg
89,-

Rabat pr. person

Brorabat · Rejsende fra Bornholm, Fyn eller Jylland
250,-

Ekstraarrangementer

Keltisk aften med middag og irsk riverdance
375,-

Inkluderet i prisen

 • Fly København-Dublin t/r
 • Alle skatter og afgifter, pt. kr. 228,-
 • Transfer lufthavn-hotel t/r
 • 2 nætter i Galway på The Hardiman****
 • 2 nætter i Dublin på Travelodge Plus***
 • 4 x morgenmad (2.-5. dag)
 • 2 x frokost (1. og 2. dag)
 • 2 x middag (1. og 3. dag)
 • Udflugt til Cliffs of Moher
 • Entré til Cliffs of Moher Visitor Center 
 • Rundvisning på The Burren Smokehouse inkl. laksesmagsprøver
 • Besøg på destilleriet Kilbeggan inkl. rundvisning og whiskeysmagning
 • Panoramatur i juleklædte Dublin
 • Julebyvandring i Dublin
 • Julebyvandring i Galway
 • Dansktalende rejseleder på hele rejsen

Bemærkninger

Passer rejsen til dig? 

Denne rejses program passer til dig, der er almindelig godt gående. Det svarer til, at du kan gå i et tempo på ca. 4 kilometer på 1 time.
 
Er du mindre godt gående, anbefaler vi rejserne under vores koncept ”I ro og mag”. Her er rejsernes program tilpasset dig, der ikke er så godt til bens.
 
Se alle ”I ro og mag”-rejser her.

Dagsprogram

1. dag: Med SAS direkte til Dublin - Gamle irske traditioner i Galway

Om morgenen flyver vi med SAS direkte til Dublin. Fra lufthavnen kører vi i bus vestover, og efter omtrent en times kørsel stopper vi i County Westmeath på den vestlige side af landsbyen Tyrrellspass, hvor vi skal spise frokost i det gamle slot Tyrrelspass, der i dag delvis fungerer som restaurant. Undervejs på busturen fortæller rejselederen historien om det unikke gamle historiske middelalderslot, der var Tyrrell-dynastiets hjem i det 13. århundrede. Slottets historie er barsk, tumultarisk og det skorter ikke på dramatiske og blodige detaljer, når stedets historie skal genfortælles. 

Efter frokost fortsætter vi mod Galway, Irlands ældste og største by på vestkysten. Byens middelaldercentrum er fyldt med smalle gader og gamle stenhuse, og her finder du hyggelige pubber, caféer og butikker med fine træfacader. Vi skal bo midt i byens hjerte på det ikoniske The Hardiman Hotel, der har ligget på det berømte Eyre Square siden 1852. Hotellet er som en lille tidslomme fyldt med victoriansk ynde og charme, og denne Grand Old Lady har gennem tiderne været besøgt af mange bemærkelsesværdige gæster. Lige foran hotellet ligger byens hyggelige julemarked, som er Irlands største, med mere end 50 træboder, en tysk ølkælder, julemandens hytte og et stort underholdningsprogram. Glæd dig til at opleve Galways juleoplyste marked, der er den perfekte kulisse til årets julekortfoto. 

Om aftenen mødes vi i hotellets hyggelige restaurant, hvor vi sammen nyder aftenens middag. 

Inkluderede måltider: Frokost og middag.

Hyggelig gade i Galway.

Hyggelig gade i Galway.

2. dag: Cliffs of Moher - røgeriet Burren Smokehouse

Efter morgenmaden på hotellet kører vi i bus ud mod kysten, hvor vi skal besøge Irlands absolutte mest berømte attraktion, Cliffs of Moher. 214 meter over det brusende hav rejser takkede klipper sig for at strække sig otte kilometer langs den vilde Atlanterhavskyst. Vi nyde udsigten ved et af Irlands mest fotograferede vartegn, som på alle tider af året fascinerer og begejstrer de fleste besøgende. Husk det varme tøj, for særligt i vinterperioden blæser og regner det ofte herude ved kysten. 

På vejen tilbage mod Galway gør vi holdt i den lille landsby Lisdoonvarna, hvor vi skal besøge det familieejede røgeri, Burren Smokehouse, som drives af svenske Birgitta og Peter. Vi bliver vist rundt og får et indblik i røgemetoderne og nyder den kraftige duft af egetræ og den friske laks. Rundvisningen afsluttes med at vi smager på deres kold- og varmrøget laks, som har høstet stor anerkendelse i hele verden. I røgeriets besøgscenter nyder vi dagens frokost, som er grøntsagssuppe samt et udvalg af små sandwiches. Og selvfølgelig skal vi nyde et glas frisktappet irsk øl og en kop varm kaffe eller te.

Efter besøget i det hyggelige røgeri kører vi tilbage til Galway, og resten af dagen kan du bruge i de hyggelige gader. Besøg eventuelt en af byens smykkebutikker og se de verdensberømte keltiske claddagh-ringe med to hænder, der holder om et hjerte med en krone på toppen. Ringen, der stammer herfra, symboliserer venskab, kærlighed og loyalitet.

Som du vil sande er Galway fyldt med traditioner, det gæliske sprog og klassisk folkemusik. Denne aften er middagen på egen hånd, så find eventuelt en hyggelig pub eller måske vil du hellere nyde delikasserne på det hyggelige julemarked. 

Inkluderede måltider: Morgenmad og frokost.

Smukke Cliffs of Moher.

Smukke Cliffs of Moher.

3. dag: Kilbeggan, verdens ældste whiskey destilleri - Panoramatur i juleklædte Dublin

Efter to dejlige dage i den vestlige del af Irland forlader vi vores dejlige base for at køre østover mod Dublin.

Dog stopper vi undervejs ved Brosna-flodens bred i den lille by Kilbeggan, hvor vi skal besøge byens whiskeydestilleri, der blev anlagt tilbage i 1757. Kilbeggan er verdens ældste destilleri med de ældste "pot still"-destillationsapparater, der stadig er i brug. Selv om der på 250 år løber meget vand i floden, er Kilbeggans gyldne dråber stadig blandt landets absolut bedste. Vi bliver vist rundt af stedets lokalguide, hører historien og bliver klogere på fremstillingsprocesserne. Vi afslutter besøget med en smagsprøve på den friske whiskey.

Herfra fortsætter vi ind til centrum af Dublin og byens sydlige hjerte, hvor vi stopper tæt på byens hovedgade O'Connell Street. Her får du tid til frokost på egen hånd, inden vi igen mødes for at tage på en lille panoramatur med bussen for at fornemme Dublins hyggelige atmosfære. Vi kører forbi nogle af de gamle broer med victorianske lamper samt moderne hængebroer, der spænder over Liffeyfloden, som glider gennem byen. Vi ser også den smukke harpelignede bro, Samuel Beckett Bridge, og passerer forbi Trinity College, inden vi slutter ved vores nye Hotel Travelodge Plus. Indkvartering på hotellet og om aftenen mødes vi i hotellets restaurant til en fælles middag. 

Inkluderede måltider: Morgenmad og middag.

Julestemning i Dublin.

Julestemning i Dublin.

4. dag: Julebyvandring i Dublin

I dag oplever vi Dublin til fods. Fra hotellet går vi forbi Irlands ældste universitet, Trinity College, som rummer landes mest kostbare klenodie og en af verdens smukkeste bøger, The Book of Kells, der er skrevet af munke i 800-tallet (Trinity College er pt. lukket for besøgende grundet restaurering).

Herfra spadserer vi til statuen af Molly Mallone og rejselederen fortæller historien om sangen af samme navn, som er Dublins uofficielle kendingsmelodi, der handler om en smuk pige fra Dublin, der solgte fisk og skaldyr fra sin trækvogn i byens gader. Vi fortsætter ind i ind i latinerkvarteret, Temple Bar, med små gyder, hyggelige gamle pubber, musikhuse, gallerier og teatre. Engang var det et berygtet område med bordeller og et lyssky klientel, men efter et grundigt ansigtsløft er det blevet et af byens mest besøgte områder. Om aftenen strømmer keltiske toner med liv og glæde ud i gaderne. 

Om eftermiddagen har du tid til på egen hånd at gå på juleshopping. Måske du vil forbi det eksklusive shoppingcenter, Powerscourt, eller tage et kik ind i det elegante Brown Thomas, der ligger i indkøbsgaden Grafton Street. Snyd ikke dig selv for et glas dejlig irsk gløgg på en af byens mange cafeer. Aftenens middag er for egen regning. Eller deltag i ekstraarrangementet "keltisk aften med middag og riverdance" på et nærliggende hotel. 

Afr. 9/12-2023: Julemarked ved Dublin Castle finder sted i perioden fra 08. til 21. December 2023. 

Inkluderede måltider: Morgenmad.

Ekstraarrangement: Keltisk aften med middag og irsk riverdance

Fra vores hotel spadserer vi til Hotel Arlington (ca 700 meter fra Travelodge Plus), som er hjemsted for en af de mest berømte underholdningsattraktioner i Dublin: Keltisk aften, som nu kører på 25. sæson. Aftenen forløber i charmerende irske omgivelser, hvor man får serveret en trationel irsk 3-retters menu sammen med underholdning fyldt med energi, passion og det irerne kalder "craic'en". Showet byder på nogle af Irlands mest talentfulde traditionelle musikere og irske verdensmesterskabsdansere, der blandt andet viser os den berømte riverdance. En aften hvor du virkelig har mulighed for at komme tæt på irernes kultur. 

Statue af Molly Malone i Dublin.

Statue af Molly Malone i Dublin.

5. dag: Hjemrejse 

Ved middagstid flyver vi med SAS direkte til København efter nogle dejlige dage med ægte irsk julestemning.
 
Inkluderede måltider: Morgenmad 

Hotelinformation

The Hardiman Hotel****, Galway
VisSkjul

Skønt historisk hotel beliggende i hjertet af Galway på Eyre Square i gåafstand til det gamle latinerkvarter fyldt med brostenbelagte gader og hyggelig middelalderstemning. Denne Grand Old Lady har i mere end 150 år budt gæster velkommen og har huset mange store personligheder igennem tiderne.

The Hardiman har bibeholdt sin victorianske charme og fremstår i dag som et smagfuldt, elegant og moderne hotel, der får sine gæster til at føle sig hjemme. Hotellet har ialt 103 værelser fordelt på fem etager, elevator, restaurant, loungeområde med bar, 

Værelser

Ophold i hotellets hovedbygning med værelser, hvor designet tager udgangspunkt i de høje victorianske lofter og de smalle høje vinduer. Værelser i den nyere fløj er dekoreret i rolige naturlige farver. Alle værelser er smagfuldt indrettet og kombinerer på fineste vis det autentiske og historiske med moderne komfort. 

Ophold i dobbeltværelse af typen classic på ca. 20-22 m2 med tv, minibar, elkedel, strygejern og -bræt, hårtørrer, telefon, gratis WiFi samt badeværelse med hårtørrer.

Mod tillæg ophold i enkeltværelse af typen carrige på ca. 17 m2 med sengemål på 122 x 183 cm.

Bemærk at alle værelser er uens i størrelse og individuelt indrettet som afspejling af hotellets mangeårige historie. 

The Hardiman Hotel i Galway i Irland.
The Hardiman Hotel i Galway i Irland.
Velkommen til The Hardiman Hotel i Galway.
Velkommen til The Hardiman Hotel i Galway.
Hotellets smukke og stilfulde Parlour Lounge.
Hotellets smukke og stilfulde Parlour Lounge.
Sæt dig til rette og nyd en forfriskning i The Oyster Bar på hotellet.
Sæt dig til rette og nyd en forfriskning i The Oyster Bar på hotellet.
The Gaslight Brasserie på The Hardiman betragtes som en af de bedste restauranter i Galway.
The Gaslight Brasserie på The Hardiman betragtes som en af de bedste restauranter i Galway.
Eksempel på dobbeltværelse af typen Classic.
Eksempel på dobbeltværelse af typen Classic.
Eksempel på eneværelse af typen Carrige.
Eksempel på eneværelse af typen Carrige.
Eksempel på badeværelse.
Eksempel på badeværelse.

Travelodge Plus***, Dublin
VisSkjul

Nyt mellemklassehotel (åbnet i april 2023) beliggende centralt i Dublin tæt på Trinity College og i gåafstand til det populære Temple Bar-område. Hotellet har 393 værelser, bar og restaurant.  

Værelser 

Ophold i enkelt indrettet standard dobbeltværelse på ca. 15 m2 med aircondition, tv, kaffe- og tefaciliteter, sikkerhedsboks, telefon, gratis WiFi samt badeværelse. Mod tillæg ophold i dobbeltværelse som enkeltværelse. 

The Travelodge Plus Hotel i det centrale Dublin i Irland.
The Travelodge Plus Hotel i det centrale Dublin i Irland.
Velkommen i receptionen på The Travelodge Plus Hotel i Dublin.
Velkommen i receptionen på The Travelodge Plus Hotel i Dublin.
Hotellets restaurant.
Hotellets restaurant.
Eksempel på dobbeltværelse.
Eksempel på dobbeltværelse.