Lækkert hotel

Dublin · Storbyferie · 2023

Flyrejser
5 Dage

Det sprudler af liv og atmosfære i Irlands smukke hovedstad, der er gammeldags på den helt rigtige og meget charmerende måde. Vi bor på et stemningsfuldt, historisk 4-stjernet hotel midt i centrum. Fáilte - velkommen til Dublin!

I den irske hovedstad Dublin venter et væld af stemninger, historier og smagsindtryk. Smag cheesecake, scones, brownbread eller muffins på en af de utalige eksklusive cafeer, og gå på indkøb i det elegante shoppingcenter Brown Thomas. Snyd heller ikke dig selv for at prøve irsk laks, de store blåmuslinger, Irish stew eller apple pie på en hyggelig restaurant. Om aftenen foreslår vi et besøg i en...

Det sprudler af liv og atmosfære i Irlands smukke hovedstad, der er gammeldags på den helt rigtige og meget charmerende måde. Vi bor på et stemningsfuldt, historisk 4-stjernet hotel midt i centrum. Fáilte - velkommen til Dublin!

I den irske hovedstad Dublin venter et væld af stemninger, historier og smagsindtryk. Smag cheesecake, scones, brownbread eller muffins på en af de utalige eksklusive cafeer, og gå på indkøb i det elegante shoppingcenter Brown Thomas. Snyd heller ikke dig selv for at prøve irsk laks, de store blåmuslinger, Irish stew eller apple pie på en hyggelig restaurant. Om aftenen foreslår vi et besøg i en af Dublins mange pubber, hvor du kan få en velskænket Guinness, et glas whiskey, Irish Coffee eller Bailey's Irish Cream til tonerne af irsk folkemusik.

Irerne er et dejligt folkefærd at besøge. De udstråler en autentisk varme og interesserer sig for deres medmennesker - og så elsker de at hyggesnakke med deres charmerende syngende dialekt. Irerne har generelt en dejlig afslappet indstilling til livet, hvor humor, fortællinger, musik og dans er vævet ind i hinanden.

Vi oplever Dublins historiske gader på udflugter og byvandringer. Glæd dig til at se det flotte Trinity College eller til at spadsere ved floden Liffey, der gennemskærer byen, og hvor mange forskelligartede broer binder byen sammen. Størstedelen af Dublins seværdigheder ligger i gåafstand fra vores elegante 4-stjernede hotel fra 1817 beliggende midt på Dublin flotte hovedgade O'Connell Street. Dublin byder i det hele taget på masser af herligheder, som vi oplever på vores byvandring, og som du kan udforske på egen hånd. Udflugtsprogrammet byder på både Jameson whiskey og den skummende mørke øl guinness, og så kan du glæde dig til en lille udflugt ud af byen, når vi besøger et af Irlands ældste slotte Malahide.  

Hvis du har lyst til at få en ekstra og ægte irsk oplevelse kan du tage med på et ekstraarrangement, der byder på traditionel irsk riveredance på Arlington Hotel. Det er festligt og sjovt at se, hvordan overkroppen holdes stille, mens benene danser til den glade og rytmiske musik, der starter med lette kombinationer for at ende ud i et stigende tempo med svære udfordringer. 

Datoer og priser

Vent lidt, mens vi finder datoer og priser

Tillæg pr. person

Dobbeltværelse som eneværelse
3.000,-
Afbestillingsforsikring
515,-
Obl. administrationstillæg
89,-

Rabat pr. person

Brorabat · Rejsende fra Bornholm, Fyn eller Jylland
250,-

Ekstraarrangementer

Keltisk aften med middag og irsk riverdance
350,-

Inkluderet i prisen

 • Fly København-Dublin t/r
 • Alle skatter og afgifter ca. 250 kr. 
 • Transfer lufthavn-hotel t/r
 • 4 nætter i Dublin på Hotel Riu Plaza The Gresham Hotel****
 • 4 x Morgenmad (2.-5. dag)
 • 1 x Frokost (3. dag)
 • 1 x Middag (1. dag)
 • Byvandring i Dublin
 • Besøg på Guinness Bryggeri, inkl. smagsprøve
 • Besøg på Old Jameson inkl. smagsprøve
 • Udflugt til Malahide Slot, inkl. entré og rundvisning
 • Besøg i fiskerlandsbyen Howth
 • Dansktalende rejseleder

Bemærkninger

Ekstraarrangementer bestilles sammen med rejsen (min. 15 deltagere).
 

Passer rejsen til dig? 

Denne rejses program passer til dig, der er almindelig godt gående. Det svarer til, at du kan gå i et tempo på ca. 4 kilometer på 1 time.
 
Er du mindre godt gående, anbefaler vi rejserne under vores koncept ”I ro og mag”. Her er rejsernes program tilpasset dig, der ikke længere er så godt til bens.
 
Se alle ”I ro og mag”-rejser her.

Dagsprogram

1. dag: Ankomst til Dublin

Vi mødes i Københavns Lufthavn, hvorfra vi flyver med Norwegian direkte til Dublin, Irlands hovedstad og landets største by. Vi lander midt på dagen, og fra lufthavnen kører vi ind mod centrum. Vores chauffør kører en lille panoramatur i byen, som ligger omkranset af bjerge ud til en smuk bugt. Dublin er delt i to af floden Liffey og ikke mindre end 16 broer forbinder de to bydele. Dublin blev grundlagt som et vikingebosted i år 841, og byens gader og stræder er fyldt med flotte historiske bygninger.

Vi starter med at køre til O'Connel Street, som er byens bredeste allé og et af byens attraktive områder. Her findes adskillige monumenter, og der er masser af butikker, restauranter og stemningsfulde irske pubber i området. På samme gade skal vi bo på Hotel Riu Plaza The Gresham, som ligger i en historisk bygning fra 1817. Hotellet, som tidligere husede stormagasinet Clery, er en af de få ikoniske bygninger, der stadig stod efter konflikten for den irske uafhængighed og den efterfølgende borgerkrig. 

Hvis værelserne ikke er klar ved ankomst, kan vi deponere vores kufferter på hotellet, så du kan se dig om i området, finde sen frokost eller nyde en kop kaffe. Om aftenen mødes vi i receptionen for at gå til den traditionelle pub Madigans O'Donnall Street, som ligger lige ved siden af hotellet. Her nyder vi en dejlig irsk middag sammen, som en god start på vores besøg i Dublin. 

Inkluderede måltider: Morgenmad og middag. 

Gresham Hotel i Dublin

Gresham Hotel i Dublin

2. dag: Spadseretur i Dublin

Efter morgenmaden er vi klar til en spændende byvandring i Dublin. Fra hotellet følger vi O'Connell Street frem til det 120 meter høje monument The Spire, som blev opført i 2003 præcis på det sted, hvor monumentet for Lord Nelson stod, inden det blev destrueret af IRA. Lige overfor ligger postkontoret i en historisk bygning fra 1818 - et af de smukkeste bygningsværker på O'Connell Street. Bygningen har en særlig betydning for mange irere, da det var her, republikkens proklamation blev læst.

Vi kommer frem til Liffey floden, som vi krydser via O'Connell broen, og herfra går vi ind i Dublins latinerkvarter, Temple Bar. Det er som at blive sat tilbage til Middelalderen med brostensbelagte snævre gader og stræder med travle pubber og finurlige butikker. Vi kan anbefale et besøg i kvarteret om aftenen, hvor der strømmer keltiske toner med liv og glæde ud fra pubberne. Netop pubberne er Dublins sjæl. 

Vi fortsætter vores byvandring forbi det eksklusive shoppingcenter Powerscourt Centre og kommer forbi den populære indkøbsgade Grafton Street, inden vi går igennem parken St. Stephen's Green til Merrion Square og Fitzwilliam Square i det georgianske kvarter med de smukke rækkehuse og farvestrålende døre. På vej tilbage til hotellet stopper vi ved Irlands ældste universitet, Trinity College, der rummer landets mest kostbare klenodie - og en af verdens smukkeste bøger, The Book of Kells. Efter byvandringen har du tid på egen hånd til at finde frokost eller gå på opdagelse i Dublins spændende gader. Middagen denne aften er for egen regning, men rejselederen arrangerer gerne fællesspisning for dem, der har lyst. 

Inkluderede måltider: Morgenmad. 

Trinity College i Dublin.

Trinity College i Dublin.

3. dag: Det historiske slot Malahide

Bølgende bakkelandskaber med græssende kvæg bag de mange stengærder kendetegner dagens køretur, når vi kører ud af Dublin for at besøge det historiske slot Malahide, der er et af Irlands ældste. Det gamle middelalderslot har været hjem for Talbotfamilien i mere end 800 år, kun afbrudt af en periode fra 1649 til 1660, hvor Oliver Cromwell, efter Irlands erobring, bevilgede boet til Miles Corbet. Efter Cromwells død overtog Talbot slægten igen slottet frem til 1975, hvor det blev solgt til staten. 

Slottet er grundlagt i 1185 af ridderen Sir Richard Talbot, som ledsagede den engelske konge Henri II og hans hær under invasionen af Irland. Den spændende og til tider drabelige historie fortæller rejselederen selvfølgelig på vej til slottet. Malahide er også efter sigende et af de mest hjemsøgte slotte i Irland, hvor der bor mindst fem spøgelser. Det siges at Miles Corbet jævnligt dukker op i sin militærdragt, ligesom man også kan finde den mystiske hvide dame, som driver gennem salene i nattens mulm og mørke.

På vores besøg i slottet ser vi en unik samling af møbler og historiske portrætter i smukke stuer, ligesom du får mulighed for at nyde den smukke have, som er fyldt med sjældne blomster og træer. Efterfølgende besøger vi den lille pittoreske kystby, hvor du får lidt tid i de charmerende gader, inden vi fortsætter dagens udflugt i bus langs kysten til halvøen og fiskerbyen Howth. Her skal vi nyde en traditionel irsk frokost på den charmerende pub Abbey Tavern. Efterfølgende går vi en lille tur langs havnefronten, hvor vi måske er heldige at spotte sæler, der stikker hovederne op imellem bådene langs kajen. Halvøen er et yndet udflugtsmål for indbyggerne fra Dublin, der leder efter et frisk pust i weekenden. Vi kører en lille panoramatur i bussen og nyder udsigten over Dublinø-bugten og de forrevne klipper, der er dækket af vilde blomster. Vi er tilbage i Dublin først på eftermiddagen. 

Inkluderede måltider: Morgenmad og frokost.

Malahide Slot.

Malahide Slot.

4. dag: Guinness og Whiskey
 

Om formiddagen kører vi i bus til Phoenix Park - en af Europas største indhegnede parker. En oase der både rummer præsidentens bolig, zoologisk have, græsområder med fritgående kronhjorte og skønne vandrestier. Parken blev anlagt som et royalt jagtområde i 1662 af Duke of Ormond på opfordring af Kong Charles II. Vi kører igennem haven og ser bl.a. pavekorset, som blev konstrueret i anledning af Pave Johannes Paul II's besøg i Irland i 1979. Her samlede han over en million mennesker til hans messe om eftermiddagen den 29. september, og her 43 år efter står korset stadigvæk.  

Efter en smuk panoramatur kører vi til det nærliggende Guinness Storehouse - verdens største ølglas på syv etager! Her får vi en spændende rundtur på bryggeriet, der producerer Irlands "sorte guld". Vi ser en film om Arthur Guinness passion for øl, hører om gær, humle og byg - og lærer at skænke et glas Guinness efter alle kunstens regler! Fra toppen af bygningen  nyder vi udsigten over Dublin med en pint af det mørke bryg.

Vi fortsætter dagens smagsoplevelser og kører over til den anden side af Liffey, hvor vi besøger det tidligere whiskeydestilleri, Old Jameson. Det er morsomt at høre historien om John Jamesons destilleri fra 1780, hvor man i starten brugte whiskey som duftevand for senere at opdage, at det også kunne bruges indvortes. Alle Irlands hemmeligheder om whiskeyfremstilling findes på dette spændende museum. Turen slutter med et glas af den ravgyldne whiskey, der anses for at være blandt verdens bedste. 

Vi er tilbage ved hotellet midt på dagen, hvor du kan finde frokost og bruge eftermiddagen til egne oplevelser. Middagen denne aften er for egen regning. Du kan også deltage i et ekstraarrangement der byder på en festlig keltisk aften med middag og stemningsfyldt riverdance. 

Inkluderede måltider: Morgenmad.

Ekstraarrangement: Keltisk aften med middag og irsk riverdance
Vi mødes i hotellets reception, inden vi sammen går ned til Liffey og Hotel Arlington, som er hjemsted for en af de mest berømte underholdningsattraktioner i Dublin: Keltisk aften, som nu er på sin 25. sæson. Aftenen løber af stablen i charmerende irske tavernaomgivelser. Vi får en trationel irsk 3-retters menu serveret og skal nyde underholdning fyldt med energi, passion og det irerne kalder "craic'en" Showet byder på nogle af Irlands mest talentfulde traditionelle musikere og irske verdensmesterskabsdansere, der blandt andet viser os den berømte riverdance. En aften hvor du virkelig har mulighed for at komme tæt på irernes kultur. 

Glæd dig til at smage whiskey på Jameson Destillery.

Glæd dig til at smage whiskey på Jameson Destillery.

5. dag: Hjemrejse 

Efter morgenmaden på hotellet kører vi til Dublin lufthavn, hvorfra vi flyver med Norwegian direkte til København. 

Inkluderede måltider: Morgenmad. 

Hotelinformation

Riu Plaza The Gresham Hotel****, Dublin
VisSkjul

Der hersker en særlig atmosfære på det elegante hotel fra 1817 beliggende midt i Dublin på byens flotte hovedgade, O'Connell Street. Hotellet er et af byens ældste og mest populære - tæt på både seværdigheder og shopping. Hotellet gennemgik en omfattende renovering i 2013 og fremstår i dag som et moderne hotel med fitnesscenter, to restauranter, bar, lounge og elevator.

Værelser

Pæne uensartede værelser med tv, minibar, elkedel, hårtørrer og gratis trådløst internet. 

Læs mere om hotellet her.
 

Eksempel på værelse.
Eksempel på værelse.
Gresham Hotel - Dublin
Gresham Hotel - Dublin
Gresham Hotel i Dublin
Gresham Hotel i Dublin