Max. 25 deltagere!

Amalfikysten & Maiori · Vandreferie · 2023 & 2024

Flyrejser
8 Dage

Et besøg ved den betagende Amalfikyst i Italien er noget, alle bør unde sig selv mindst én gang i livet. Vi oplever den smukke kyststrækning på en velkomponeret vandreferie, og fra vores hotel i charmerende Maiori kan du nyde den fabelagtige udsigt til Middelhavet.

Landskabet ved Amalfikysten er intet mindre end fantastisk. Her knejser de lodrette klippevægge majestætisk over Middelhavets bølger, og maleriske byer i pasteller ligger som perler på en snor, kastet op ad de rå klippeskråninger. Vi bor på det gode 4-stjernede Hotel Pietra di Luna, der ligger midt på Amalfikysten i den lille by Maiori med områdets længste strand...

Et besøg ved den betagende Amalfikyst i Italien er noget, alle bør unde sig selv mindst én gang i livet. Vi oplever den smukke kyststrækning på en velkomponeret vandreferie, og fra vores hotel i charmerende Maiori kan du nyde den fabelagtige udsigt til Middelhavet.

Landskabet ved Amalfikysten er intet mindre end fantastisk. Her knejser de lodrette klippevægge majestætisk over Middelhavets bølger, og maleriske byer i pasteller ligger som perler på en snor, kastet op ad de rå klippeskråninger. Vi bor på det gode 4-stjernede Hotel Pietra di Luna, der ligger midt på Amalfikysten i den lille by Maiori med områdets længste strand og en særdeles hyggelig strandpromenade.

Vi har inkluderet et alsidigt udflugtsprogram samt dejlige vandreture ved den guddommelige kyst. Glæd dig blandt andet til at opleve nationalparken Valle delle Ferriere, hvor vi oplever de smukkeste vandfald samt områdets rige og usædvanlige flora. Vi skal også vandre på den verdensberømte vandrerute Gudernes sti, som ligger imellem himlen og havet. Her kan du glæde dig til unikke naturscenerier og fantastiske udsigter over den smukke kyststræning. Regionen Campania er kendt for sit eventyrlige gode vejr, som giver optimale betingelser for dyrkning af citroner, hvorfor vi selvfølgelig skal vandre på en af de gamle citronstier, som man har gjort det helt tilbage i Romerriget. 

I rejsen har vi desuden inkluderet en dejlig heldagsudflugt til den smukke ø Capri, hvor der venter elegante byer, betagende udsigtspunkter og fascinerende klippeformationer. Vi besøger også det arkæologiske udgravningsområde Pompeji med en lokalguide, som giver os et godt indblik i hvad der skete i oldtidsbyen under det fatale vulkanudbrud. Som en lille krølle på den udflugt skal vi helt op til selve kraterkanten på Vesuv.

Kort over Amalfikysten, vandreferie - Italien

Datoer og priser

Vent lidt, mens vi finder datoer og priser

Tillæg pr. person

Dobbeltværelse · Superior med havudsigt
525,-
Eneværelse
0,-
Afbestillingsforsikring · Afr. 2023
725,-
Afbestillingsforsikring · Afr. 2024
830,-
Obl. administrationstillæg
89,-

Rabat pr. person

Brorabat · Rejsende fra Bornholm, Fyn eller Jylland
250,-

Inkluderet i prisen

 • Fly København-München, Wien el. Frankfurt-Napoli t/r
 • Skatter og afgifter, pt. kr. 1.494 
 • Transfer lufthavn-hotel t/r
 • 7 nætter i Maiori på Hotel Pietra di Luna****
 • Hotelskat, pt. kr. 210 
 • 7 x morgenmad (2.-8. dag)
 • Afr. 2023: 7 x middag (1.-7. dag)
 • Afr. 2024: 5 x middag (1. 3. 4. 5. og 7. dag)
 • Vandring: Naturreservatet Valle delle Ferriere
 • Vandring: Gudernes Sti, inkl. besøg i Positano
 • Vandring: Citronstien, inkl. limoncellosmagning
 • Besøg på Capri med vandretur, inkl. sejlads med hydrofoil t/r
 • Besøg i Pompeji, inkl. vandretur og entré
 • Besøg ved Vesuv krater, inkl. entré
 • Engelsktalende vandreguide på alle vandreture
 • Dansktalende rejseleder på hele rejsen

Bemærkninger

Sværhedsgrad 3

Man skal kunne vandre op til 20 kilometer pr. dag i bjerge eller svært terræn, hvor det kan gå stejlt op og ned. Underlaget er ofte klipper, høje trin, gedestier eller lignende.

For at det skal være så let som muligt for dig at vælge den rejse, der passer til dine ønsker og dit aktivitets­niveau, har vi angivet sværhedsgraden i form af fodspor på alle vores vandreferier. Sværhedsgraden går fra 1 til 3 og giver dig et overblik over, hvad du skal forvente i forhold til terrænet, op- og nedstigninger samt længden på rejsens vandringer. Du kan læse mere om de enkelte sværhedsgrader under "Praktiske oplysninger". Under rejsens program kan du desuden se, hvor mange kilometer vi tilbagelægger på de enkelte vandredage.

Friluftsland - Spar 10% på udstyr til rejsen

Hos Friluftsland er de eksperter i at vejlede om godt og passende udstyr til vandreferier. Når du køber en rejse hos Vitus Rejser, får du altid 10% i rabat hos Friluftsland. Du kan læse mere under "Praktiske oplysninger".

Dagsprogram

1. dag: Syditalien, Napoli

Afr. 20/10-2023: Vi flyver fra Københavns Lufthavn med Austrian Airlines via Wien til Napoli.

Afr. 29/10-2023: Vi flyver fra Københavns Lufthavn med Lufthansa via München til Napoli.

Afr. 04/4-2024: Vi flyver fra Københavns Lufthavn med Lufthansa via Frankfurt til Napoli.

Efter knap fire timers flyvetur står vi i Syditalien og regionen Campanias hovedstad Napoli. Fra lufthavnen kører vi i bus sydover, mens vi nyder den smukke udsigt til Vesuv. Vores mål er provinsen Salerno og den lille hyggelige by Maiori, som ligger på den verdensberømte Amalfikyst.

Her skal vi bo på det 4-stjernede Hotel Pietra di Luna, som ligger skønt med udsigt til byens strandpromenade og blot 30 meter fra havet. Der er tid til at finde sig til rette på hotellet og slappe af, inden vi mødes til rejsen første middag i hotellets restaurant.

Inkluderede måltider: Middag.

Dejlige Maiori danner ramme om vores ophold ved Amalfikysten.

Dejlige Maiori danner ramme om vores ophold ved Amalfikysten.

2. dag: Naturreservatet Valle delle Ferriere 

Vi spiser et solidt morgenmåltid på hotellet, inden vi mødes med vores engelsktalende vandreguide og kører i bus til den hyggelige lille bjergby Pontone.

Herfra starter dagens vandretur i naturreservatet Valle delle Ferriere. Dalen har et helt unikt mikroklima, som giver de optimale betingelser for et væld af planter, man ellers ikke finder på Amalfikysten. Fra vandrestien kan du også nyde de smukke panoramaer over kysten og den helt særlige atmosfære, når vi passerer små vandfald og rislende floder, som løber ned mod Amalfi.

Vandreturen går tilbage til Pontone, hvorfra vi fortsætter igennem Valle del Dragone til den lille fiskerlandsby Atrani med de skyggefulde stræder og de traditionelle hvide huse. Det er en af de mindste byer på Amalfikysten, og det føles næsten som om, at tiden har stået stille her.

Efterfølgende går vi den sidste lille kilometer til selve Amalfi by, hvor der vil være lidt tid på egen hånd, inden bussen henter os og bringer os tilbage til Maiori.

Vandring: Ca. 13 kilometer 

Afr. 2023: Inkluderede måltider: Morgenmad og middag.

Afr. 2024: Inkluderede måltider: Morgenmad.

Vandfald i det smukke naturreservat Valle delle Ferriere.

Vandfald i det smukke naturreservat Valle delle Ferriere.

3. dag: Amalfikystens perle, Capri

Vi spiser en tidlig morgenmad på hotellet, inden vi går ned til Maioris lille havn. Herfra sejler vi med hydrofoil til den romantiske ø Capri.

I den lille havn Marina Grande venter vores engelsktalende vandreguide, og fra havnen går vi sammen til kabelbanen, som vi tager til øens hjerte og den berømte plads Piazza Umberto. Fra pladsen går vi igennem de hyggelige karakteristiske stræder frem til et udsigtspunkt, hvorfra vi har en fantastisk udsigt over de spektakulære Faraglioni-klipper, der rejser i havet ud for Capris kyst. Selvom Capri er en lille ø, så er den noget helt særligt med sine enestående 600 meter høje klipper, den skønne natur og det omgivende smaragdgrønne Middelhav.

Vores vandring tager dig med bagom Capris glitrende facade af mærkevarebutikker og trendy caféer. Vi går ad gamle stier, som tidligere blev brugt af lokalbefolkningen til landbrug og jagt, og undervejs kan vi nyde den smukke udsigt over Matermania-bugtens særprægede klippeformationer. Er vejret klart, kan man i det fjerne skimte Sorrentohalvøen og Amalfikysten.

Vi fortsætter gennem Matermania-området gennem en gammel hule, som romerne dedikerede til frugtbarhedens gud Cybele, og videre langs kysten mod udsigtspunkterne Rizzolungo og Tragara beliggende tæt på Faraglioni-klipperne. Herfra går vi tilbage til byens centrum, hvor du får tid på egen hånd til at gå på opdagelse og måske nyde en frokost på en af de hyggelige caféer eller restauranter.

Sidst på eftermiddagen sejler vi tilbage til fastlandet med hydrofoil til Amalfi, hvor vores bus venter på at køre os det sidste stykke til vores hotel i Maiori. 

Vandring: ca. 6 kilometer (højde +170/- 170 meter)

Inkluderede måltider: Morgenmad og middag.

Capris flotte klippekyst.

Capris flotte klippekyst.

4. dag: Gudernes sti 

I dag venter den verdensberømte vandrerute Sentiero degli Dei - Gudernes Sti. Vi kører i bus til den lille bjergby Agerola, der også går under navner Lille Schweiz på grund af den rene luft og beliggenheden i det smukke bjerglandskab.

I selskab med vores engelsktalende vandreguide følger vi Gudernes Sti, hvorfra den enestående udsigt over Salerno-bugten og Capri kan tage pusten fra enhver. Undervejs passerer vi maleriske, små stenbondehuse og nyder den dramatiske natur, indtil vi når den lille by Nocelle.

Herfra fortsætter vi vores vandring ad hele 1.700 trappetrin ned til mondæne Positano, der ligger smukt ud til den betagende kyst. Vi tager det stille og roligt og nyder de smukke blomster og haver, vi passerer undervejs. I Positano vil der være tid til på egen hånd at gå på opdagelse i de hyggelige gader, der er fyldt med små specialbutikker. Frokosten kan du for eksempel nyde på en af strandens populære restauranter.

Sidst på eftermiddagen bliver vi hentet af vores bus, som kører os retur til Maiori. 

Vandring: ca. 10 kilometer. 

Inkluderede måltider: Morgenmad og middag.

Positano ligger fantastisk op ad klipperne.

Positano ligger fantastisk op ad klipperne.

5. dag: På egen hånd i Maiori

Dagen er helt din egen. Gå en tur i Maiori, eller slap af ved hotellets pool eller ved stranden. Eller måske vil du gå på opdagelse i hyggelige Maiori. Rejselederen kommer også gerne med udflugtsforslag. 

Afr. 2023: Inkluderede måltider: Morgenmad og middag.

Afr. 2024: Inkluderede måltider: Morgenmad.

Maiori byder på flotte udsigtspunkter.

Maiori byder på flotte udsigtspunkter.

6. dag: Pompeji og Vesuv

Efter gårsdagens hviledag er vi nu igen klar til nye spændende oplevelser til fods. Efter morgenmaden kører vi i bus til Pompeji, hvor vi møder vores engelsktalende lokalguide. Vi skal nu rundt i den antikke ruinby, som blev foreviget under et voldsomt vulkanudbrud i år 79. e.Kr. Hele byen, mennesker og dyr blev begravet under vulkansk aske og forsvandt med et fra jordens overflade. Vi hører om den oldgamle romerske bys triste skæbne samt får også et godt indblik i, hvordan livet udfoldede sig for foden af vulkanen Vesuv. 

Der er mulighed for på egen hånd at spise frokost på en de nærliggende restauranter. Først på eftermiddagen kører vi mod Vesuv til en platform, der befinder sig cirka 1.100 meter over havet. Herfra vandrer vi på grusstier rundt om krateret til toppen af Vesuv og kraterkanten, der befinder sig cirka 1.280 meter over havet.Udsigten over Napolibugten er fantastisk. Vi kører retur til Maiori sidst på eftermiddagen. 

Inkluderede måltider: Morgenmad og middag.

Fascinerende Pompeji.

Fascinerende Pompeji.

7. dag: Sentiero dei Limoni, Citronstien 

Vi mødes med vores engelsktalende vandreguide efter morgenmaden, og sammen kører vi i bus fra hotellet til den charmerende by Ravello, som gennem tiderne har inspireret adskillige kunstnere og komponister, bl.a. Richard Wagner, som kaldte stedet for en magisk have. Her finder man bl.a. de kendte historiske villaer Villa Cimbrone og Villa Rufolo, som med sin beliggenhed, haverne og de mageløse udsigter er blandt bjergbyens vartegn.

Efter en lille byvandring går vi langs panoramavejen med udsigt over Salerno-bugten og de pittoreske byer Minori og Maiori. Vi fortsætter frem til den lille landsby Sambuco, og herfra begynder vi at gå ned gennem gamle gårde og citronlunde, hvor de særlige Amalficitroner dyrkes.

Overalt kan du spotte citrontræer, og her har man høstet citroner siden romertiden. Vi følger åen, der i middelalderen forsynede områdets papirmøller og pastafabrikker med vand. Amalfikysten er stadig kendt for sin store produktion af citroner, som blandt andet bruges til fremstilling af citronlikøren limoncello. Fremme i Minori besøger vi en lokal økologisk gård for at se, hvordan likøren fremstilles, og vi smager naturligvis på den populære, friske drik. 

På dagens vandretur stopper vi ganske ofte, for naturen her er simpelthen mageløs. Vi ser gamle oliventræer, vinranker, farvestrålende blomster - naturens gaver er allestedsværende, og overalt er der en liflig duft af frisk citron. I Minori besøger vi et lokalt landsted, hvor vi smager på gårdens produkter og nyder de charmerende omgivelser, inden vi fortsætter yderligere ca. 1,5 km til Maiori, hvor du kan nyde eftermiddagen på hotellet. 

Vandring: ca. 5,5 kilometer (højde +50/-360).

Inkluderede måltider: Morgenmad og middag.

Citroner hænger nogle steder over hovederne på os på Citronstien.

Citroner hænger nogle steder over hovederne på os på Citronstien.

8. dag: Hjemrejse

Om formiddagen er det blevet tid til at forlade Maiori, og i bus kører vi til lufthavnen i Napoli.

Afr. 20/10 og 29/10-2023: Fra Napoli flyver vi med Lufthansa via Frankfurt til København. Vi lander først på aftenen efter en dejlige uge ved en af verdens smukkeste kyststrækninger. 

Afr. 04/4-2024: Fra Napoli flyver vi med Lufthansa via München til København. Vi lander først på aftenen efter en dejlige uge ved en af verdens smukkeste kyststrækninger.

Inkluderede måltider: Morgenmad.

Hotelinformation

Hotel Pietra di Luna ****
VisSkjul

Hotel Pietra di Luna ligger et stenkast fra stranden og midt i den lille by Maiori ved Amalfikysten. Her bliver du mødt af et højt serviceniveau og et personale, der gør alt for at gøre dit ophold til en behagelig oplevelse.

Restauranten serverer napolitansk mad, og baren indbyder til hyggelige stunder. Der er uden-dørs pool (sæsonåben fra maj til oktober) på hotellet og adgang til privat strand. Sæsonen for udlejning af solstole og parasoller løber normalt fra juni til september, hvorfor denne service vil være begrænset i lavsæsonen.

Værelser

Alle dobbeltværelser har en god størrelse og en dejlig balkon med delvis havudsigt. Mod tillæg er det muligt at få dobbeltværelse med balkon og havudsigt. Eneværelserne er uden havudsigt og uden balkon. Alle værelser er funktionelt indrettet med aircondition, tv, telefon og sikkerhedsboks samt pæne badeværelser med bruseniche eller badekar og hårtørrer.

Facaden på Hotel Pietra di Luna
Facaden på Hotel Pietra di Luna
Hotellets lobby
Hotellets lobby
Hotellet ligger lige ved kysten.
Hotellet ligger lige ved kysten.
Restauranten på Hotel Pietra di Luna.
Restauranten på Hotel Pietra di Luna.
Standard værelse med balkon og havudsigt.
Standard værelse med balkon og havudsigt.
Hotellets terrasse.
Hotellets terrasse.
Udsigten fra Pietra di Luna.
Udsigten fra Pietra di Luna.

Praktiske oplysninger

Få svar på en række praktiske spørgsmål i forbindelse med din rejse.

Sværhedsgrader på vandreferie

Vælg den rigtige rejse 

På Vitus Rejsers aktive rejser får du motion og store naturoplevelser på dejlige destinationer i Europa, hvad enten det er på Pilgrimsvejen i Spanien, på Mimosevandring i Frankrig, i Østrigs alper eller blandt Danmarks smukke bakker og plantager. Alle vores aktive rejser byder på nøje udvalgte vandreture, hvor vi på bedste vis kombinerer motion med flotte naturoplevelser og klassiske kulturelle seværdigheder. 

Vi vandrer i et roligt tempo med små pauser undervejs, så vi i ro og mag kan nyde de flotte omgivelser og få sjælen med. Udover vores egen dansktalende rejse­leder, vil du på flere af rejserne også møde en lokal vandreguide. 

For at det skal være så let som muligt for dig at vælge den rejse, der passer til dine ønsker og dit aktivitets­niveau, har vi angivet sværhedsgraden i form af fodspor på alle vores vandreferier. Du kan se sværhedsgraden på de enkelte rejser under "Bemærkninger". Du finder afsnittet før "Dagsprogram".

Sværhedsgraden går fra 1 til 3 og giver dig et overblik over, hvad du skal forvente i forhold til terrænet, op- og nedstigninger samt længden på rejsens vandringer. Under rejsens program kan du se, hvor mange kilometer vi tilbagelægger på de enkelte vandredage. Hvis du er i tvivl om, hvorvidt rejsen passer til dig, er du også altid velkommen til at kontakte vores rejsekonsulenter.  

Sværhedsgrad 1

Her kan alle være med, hvis man kan vandre 1-7 kilometer pr. dag på skovstier og i et let bakket terræn. Der er ingen svære forceringer på ruterne.

Sværhedsgrad 2

Man skal kunne vandre op til 15 kilometer pr. dag i et bakket terræn, primært på stier med moderate op- og nedstigninger. Enkelte forceringer må påregnes ved usikkert underlag. 

Sværhedsgrad 3

Man skal kunne vandre op til 20 kilometer pr. dag i bjerge eller svært terræn, hvor det kan gå stejlt op og ned. Underlaget er ofte klipper, høje trin, gedestier eller lignende.

Pakketips til vandreferie

Nedenfor har vi samlet et par tips til, hvad du med fordel kan pakke i kufferten, når du tager med Vitus Rejser på vandreferie.

Fodtøj

Det vigtigste er godt fodtøj, der sidder fast og har en tyk sål med kraftigt mønster, så man ikke skrider. Hvis terrænet er kuperet/ujævnt er det godt med støvler, som støtter om anklerne. På mindre krævende vandreferier, vil du kunne klare dig med vandresko eller vandresandaler. 

Teleskopstav

Hvis terrænet er kuperet, ujævnt eller glat (løse småsten, klippestykker eller våde sten) kan en teleskopstav være nyttig. Den er nem at transportere i rygsækken, når man ikke skal bruge den.

Rygsæk

Rygsækken skal sidde godt. Det bedste er en vandrerygsæk med en rem, der kan strammes over brystet og en rem, der hviler på hofterne. Remmen, som lukkes fortil, sørger for, at det er hofterne og ikke skuldrene, der bærer rygsækken. I rygsækken skal der både være plads til vand, regntøj, evt. madpakke og ekstra trøje samt alt det løse (solcreme, solbriller, kasket, kamera, mobiltelefon osv.).
 

Friluftsland - Spar 10% på udstyr til rejsen

Hos Friluftsland er de eksperter i at vejlede om godt og passende udstyr til vandreferier, og i deres butikker finder du et stort og bredt udvalg af vandrestøvler, rygsække, jakker og meget mere. 

Når du køber en rejse hos Vitus Rejser får du altid 10% i rabat hos Friluftsland. Rabatten gælder frem til afrejsedato, og for at opnå rabatten skal du fremvise dit rejsebevis i butikken. Rabatten gælder ikke på allerede nedsatte varer og kan ikke kombineres med andre rabatordninger.

Friluftsland kan besøges i København K, Fields, Lyngby, Roskilde, Odense, Kolding, Randers, Aarhus og Aalborg. Rabatten gælder også i Fjällräven Brand Store i København.