Max. 25 deltagere!

Amalfikysten & Maiori · Vandreferie · 2022

Flyrejser
8 Dage

Et besøg ved den betagende Amalfikyst er noget, alle bør unde sig selv mindst én gang i livet. Vi oplever den smukke kyststrækning på en velkomponeret vandreferie, og fra vores hotel i charmerende Maiori kan du nyde både halvpension og udsigt til Middelhavet.

Landskabet ved Amalfikysten er intet mindre end fantastisk. Her knejser de lodrette klippevægge majestætisk over Middelhavets bølger, og maleriske byer i pasteller ligger som perler på en snor, kastet op ad de rå klippeskråninger. Vi bor skønt med halvpension på det gode 4-stjernede Hotel Pietra di Luna, der ligger midt på Amalfikysten i den lille by Maiori med områdets...

Et besøg ved den betagende Amalfikyst er noget, alle bør unde sig selv mindst én gang i livet. Vi oplever den smukke kyststrækning på en velkomponeret vandreferie, og fra vores hotel i charmerende Maiori kan du nyde både halvpension og udsigt til Middelhavet.

Landskabet ved Amalfikysten er intet mindre end fantastisk. Her knejser de lodrette klippevægge majestætisk over Middelhavets bølger, og maleriske byer i pasteller ligger som perler på en snor, kastet op ad de rå klippeskråninger. Vi bor skønt med halvpension på det gode 4-stjernede Hotel Pietra di Luna, der ligger midt på Amalfikysten i den lille by Maiori med områdets længste strand og en særdeles hyggelig strandpromenade.

Vi har inkluderet et alsidigt udflugtsprogram samt dejlige vandreture ved den guddommelige kyst. Glæd dig blandt andet til at opleve nationalparken Valle delle Ferriere, hvor vi oplever de smukkeste vandfald samt områdets rige og usædvanlige flora. Vi skal også vandre på den verdensberømte vandrerute Gudernes sti, som ligger imellem himlen og havet. Her kan du glæde dig til unikke naturscenerier og fantastiske udsigter over den smukke kyststræning. Regionen Campania er kendt for sit eventyrlige gode vejr, som giver optimale betingelser for dyrkning af citroner, hvorfor vi selvfølgelig skal vandre på en af de gamle citronstier, som man har gjort det helt tilbage i Romerriget. 

I rejsen har vi desuden inkluderet en dejlig heldagsudflugt til den smukke ø Capri, hvor vi går i den romerske kejser Tiberius fodspor. Vi besøger ruinerne af hans store palads og kommer bag kulisserne på den eftertragtede ferieø. Vi besøger også det arkæologiske udgravningsområde Pompeji med en lokalguide, som giver os et godt indblik i hvad der skete i oldtidsbyen under det fatale vulkanudbrud. Som en lille krølle på den udflugt skal vi helt op til selve kraterkanten på Vesuv.

Kort over Amalfikysten, vandreferie - Italien

Datoer og priser

Vent lidt, mens vi finder datoer og priser

Tillæg pr. person

Dobbeltværelse · Superior med havudsigt
525,-
Eneværelse
0,-
Afbestillingsforsikring
725,-
Obl. administrationstillæg
89,-

Rabat pr. person

Brorabat · Rejsende fra Bornholm, Fyn eller Jylland
250,-

Inkluderet i prisen

 • Fly København-München-Napoli t/r
 • Skatter og afgifter, pt. kr. 1.494,- 
 • Transfer lufthavn-hotel t/r
 • 7 nætter i Maiori på Hotel Pietra di Luna****
 • Hotelskat, pt. kr. 148,- 
 • 7 x morgenmad (2.-8. dag)
 • 7 x middag (1.-7. dag)
 • Vandring: Naturreservatet Valle delle Ferriere
 • Vandring: Gudernes Sti, inkl. besøg i Positano
 • Vandring: Citronstien, inkl. limoncellosmagning
 • Besøg på Capri med vandretur, inkl. sejlads med hydrofoil t/r
 • Besøg i Villa Jovis, inkl. entré
 • Besøg i Pompeji, inkl. vandretur og entré
 • Besøg ved Vesuv krater, inkl. entré
 • Engelsktalende vandreguide på alle vandreture
 • Dansktalende rejseleder på hele rejsen

Bemærkninger

Sværhedsgrad 2

Vandreferie - Sværhedsgrad 2 - gråMan skal kunne vandre op til 15 kilometer pr. dag i et bakket terræn, primært på stier med moderate op- og nedstigninger. Enkelte forceringer må påregnes ved usikkert underlag. 

For at det skal være så let som muligt for dig at vælge den rejse, der passer til dine ønsker og dit aktivitets­niveau, har vi angivet sværhedsgraden i form af fodspor på alle vores vandreferier. Sværhedsgraden går fra 1 til 3 og giver dig et overblik over, hvad du skal forvente i forhold til terrænet, op- og nedstigninger samt længden på rejsens vandringer. Du kan læse mere om de enkelte sværhedsgrader under "Praktiske oplysninger". Under rejsens program kan du desuden se, hvor mange kilometer vi tilbagelægger på de enkelte vandredage. 

Friluftsland - Spar 10% på udstyr til rejsen

Hos Friluftsland er de eksperter i at vejlede om godt og passende udstyr til vandreferier. Når du køber en rejse hos Vitus Rejser, får du altid 10% i rabat hos Friluftsland. Du kan læse mere under "Praktiske oplysninger".

Dagsprogram

1. dag: Syditalien, Napoli

Midt på dagen flyver vi fra Københavns Lufthavn med Lufthansa via München til Napoli. Efter knap fire timer står vi i Syditalien og regionen Campanias hovedstad Napoli. Fra lufthavnen kører vi i bus sydover, mens vi nyder den smukke udsigt til Vesuv. Vores mål er provinsen Salerno og den lille hyggelige by Maiori, som ligger på den verdensberømte Amalfikyst. Her skal vi bo på det 4-stjernede Hotel Pietra di Luna, som ligger skønt med udsigt til byens strandpromenade og blot 30 meter fra havet. Der er tid til at finde sig til rette på hotellet og slappe af, inden vi mødes til rejsen første middag i hotellets restaurant.

Inkluderede måltider: Middag.

Dejlige Maiori danner ramme om vores ophold ved Amalfikysten.

Dejlige Maiori danner ramme om vores ophold ved Amalfikysten.

2. dag: Naturreservatet Valle delle Ferriere 

Vi spiser et solidt morgenmåltid på hotellet, inden vi mødes med vores engelsktalende vandreguide og kører i bus til den hyggelige lille bjergby Pontone.

Herfra starter dagens vandretur i naturreservatet Valle delle Ferriere. Dalen har et helt unikt mikroklima, som giver de optimale betingelser for et væld af planter, man ellers ikke finder på Amalfikysten. Fra vandrestien kan du også nyde de smukke panoramaer over kysten og den helt særlige atmosfære, når vi passerer små vandfald og rislende floder, som løber ned mod Amalfi.

Vandreturen går tilbage til Pontona, hvorfra vi fortsætter igennem Valle del Dragone til den lille fiskerlandsby Atrani med de skyggefulde stræder og de traditionelle hvide huse. Det er en af de mindste byer på Amalfikysten, og det føles næsten som om, at tiden har stået stille her.

Efterfølgende går vi den sidste lille kilometer til selve Amalfi by, hvor der vil være lidt tid på egen hånd, inden bussen henter os og bringer os tilbage til Maori.

Vandring: Ca. 9 kilometer 

Inkluderede måltider: Morgenmad og middag.

Vandfald i det smukke naturreservat Valle delle Ferriere.

Vandfald i det smukke naturreservat Valle delle Ferriere.

3. dag: Amalfikystens perle, Capri

Vi spiser en tidlig morgenmad på hotellet, inden vi i bus kører til havnen i Amalfi. Herfra sejler vi med hydrofoil til den romantiske ø Capri. I den lille havn Marina Grande venter vores engelsktalende vandreguide, og i minibusser kører vi til ruinerne af det romerske palads Villa Jovis, som blev opført af kejser Tiberius. Capri var hans foretrukne retrætested, når han søgte ro og fred fra det til tider kaotiske liv i antikke Rom. Fra det imponerende arkæologiske område vandrer vi ad Punta Tragaras panoramasti til Piazza Umberto, der er Capris mest berømte plads. Undervejs ser vi også de spektakulære Faraglioni-klipper, der rejser sig i havet ud for Capris kyst. Selvom Capri er en lille ø, så er den noget helt særligt med sine enestående 600 meter høje klipper, den skønne natur og det omgivende smaragdgrønne Middelhav. Vores vandring tager dig med bagom Capris glittrende facade af mærkevarebutikker og trendy cafeer i de smalle gader mellem smukke villaer. Der vil også være tid på egen hånd i byens travle hjerte, så kan tage på opdagelse og nyde en frokost. Sidst på eftermiddagen sejler vi tilbage til fastlandet med hydrofoil til Amalfi, hvor vores bus venter på at køre os det sidste stykke til vores hotel i Maiori. 

Vandring: ca. 8 kilometer. 

Inkluderede måltider: Morgenmad og middag.

Capris flotte klippekyst.

Capris flotte klippekyst.

4. dag: Gudernes sti 

I dag venter den verdensberømte vandrerute Sentiero degli Dei - Gudernes Sti. Vi kører i bus til den lille bjergby Agerola, der også går under navner Lille Schweiz på grund af den rene luft og beliggenheden i det smukke bjerglandskab. I selskab med vores engelsktalende vandreguide følger vi Gudernes Sti, hvorfra den enestående udsigt over Salerno-bugten og Capri kan tage pusten fra enhver. Undervejs passerer vi maleriske, små stenbondehuse og nyder den dramatiske natur, indtil vi når den lille by Nocelle. Herfra fortsætter vi vores vandring ad hele 1700 trappetrin ned til mondæne Positano, der ligger smukt ud til den betagende kyst. Vi tager det stille og roligt og nyder de smukke blomster og haver, vi passerer undervejs. I Positano vil der være tid til på egen hånd at gå op opdagelse i de hyggelige gader, der er fyldt med små specialbutikker. Frokosten kan du for eksempel nyde på en af strandens populære restauranter. Sidst på eftermiddagen bliver vi hentet af vores bus, som kører os retur til Maiori. 

Vandring: ca. 10 kilometer. (Sværhedsgrad 2,5)

Inkluderede måltider: Morgenmad og middag.

Positano ligger fantastisk op ad klipperne.

Positano ligger fantastisk op ad klipperne.

5. dag: På egen hånd

Dagen er helt din egen. Gå en tur i Mairori eller slap af ved hotellets pool eller ved stranden. Eller måske vil du gå på opdagelse i hyggelige Maori. Er der stemning for det, kan du også tage med rejselederen til bjergbyen Ravello, der også kaldes for musikkens by, og som har inspireret til flere af komponisten Richard Wagners værker. I Ravello kan du blandt andet besøge den historiske villa Villa Rufolo, der med sin smukke haveterrasse byder på en overvældende udsigt over kysten. Det tager cirka 35 minutter at køre med lokalbussen fra Maiori til Ravello. 

Inkluderede måltider: Morgenmad og middag.

Vi kan varmt anbefale et besøg i Ravello.

Vi kan varmt anbefale et besøg i Ravello.

6. dag: Pompeji og Vesuv

Efter gårsdagens hviledag er vi nu igen klar til nye spændende oplevelser til fods. Efter morgenmaden kører vi i bus til Pompeji, hvor vi møder vores engelsktalende lokalguide. Vi skal nu rundt i den antikke ruinby, som blev foreviget under et voldsomt vulkanudbrud i år 79. e.Kr. Hele byen, mennesker og dyr blev begravet under vulkansk aske og forsvandt med et fra jordens overflade. Vi hører om den oldgamle romerske bys triste skæbne samt får også et godt indblik i, hvordan livet udfoldede sig for foden af vulkanen Vesuv. 

Der er mulighed for på egen hånd at finde frokost på en de nærliggende restauranter. Først på eftermiddagen kører vi mod Vesuv til en platform, der befinder sig cirka 1.100 meter over havet. Herfra vandrer vi på grusstier rundt om krateret til toppen af Vesuv og kraterkanten, der befinder sig cirka 1.280 meter over havet. Herfra er der en fantastisk udsigt over Napolibugten. Vi kører retur til Maiori sidst på eftermiddagen. 

Inkluderede måltider: Morgenmad og middag.

Fascinerende Pompeji.

Fascinerende Pompeji.

7. dag: Sentiero dei Limoni, Citronstien 

Vi mødes med vores engelsktalende vandreguide efter morgenmaden, og sammen går vi fra hotellet til den nærliggende og spektakulære bygning Santa Maria a Mare, der engang blev brugt som kloster. Herfra vandrer vi op ad trapper på den smukke bjergside, til vi befinder os cirka 100 meter over havets overflade. Herfra har vi en smuk udsigt over Maioris Mezzacapo-palads med tilhørende have fra 1700-tallet.

Vi fortsætter langs Citronstien, Sentiero dei Limoni, og undervejs passerer vi de flotte terassehaver, hvor de særlige Amalficitroner dyrkes.  Overalt kan du spotte citrontræer - ja, der vokser sågar grene med citroner over stien som et levende citrontag. Her har man høstet citroner siden Romertiden, og i dag er Amalfikysten stadig kendt for sin store produktion af citroner, som blandt andet bruges til fremstilling af citronlikøren limoncello. Undervejs på vores vandretur besøger vi et lille sted for at se, hvordan likøren fremstilles, og vi smager naturligvis på den populære, friske drik.

På dagens vandretur stopper vi ganske ofte, for naturen her er simpelthen mageløs. Vi ser gamle oliventræer, vinranker, farvestrålende blomster - naturens gaver er allestedsværende, og overalt er der en liflig duft af frisk citron. Målet for vandringen er den lille autentiske by Torre. Her vil der være lidt tid på egen hånd til at se sig omkring i de charmerende omgivelser. Besøg for eksempel kirken San Michele Arcangelo, der er en af kystens ældste og mest karakteristiske historiske bygninger. Vi kører i bus tilbage til hotellet i Maiori midt på dagen, så du kan nå at nyde eftermiddagen på hotellet.

Vandring: ca. 9 kilometer. 

Inkluderede måltider: Morgenmad og middag.

Citroner hænger nogle steder over hovederne på os på Citronstien.

Citroner hænger nogle steder over hovederne på os på Citronstien.

8. dag: Hjemrejse

Om formiddagen er det blevet tid til at forlade Maiori, og i bus kører vi til lufthavnen i Napoli. Her flyver vi med Lufthansa via München til København, hvor vi lander først på aftenen efter en dejlige uge ved en af verdens smukkeste kyststrækninger. 

Inkluderede måltider: Morgenmad.

Hotelinformation

Hotel Pietra di Luna ****
VisSkjul

Hotel Pietra di Luna ligger et stenkast fra stranden og midt i den lille by Maiori ved Amalfikysten. Her bliver du mødt af et højt serviceniveau og et personale, der gør alt for at gøre dit ophold til en behagelig oplevelse. Restauranten serverer god napolitansk mad, og baren indbyder til hyggelige stunder. Der er udendørs pool (sæsonåben fra maj til oktober) på hotellet og adgang til privat strand. Sæsonen for udlejning af solstole og parasoller løber normalt fra juni til september, hvorfor
denne service vil være begrænset i lavsæsonen.
 

Alle dobbeltværelser har en god størrelse og en dejlig balkon med delvis havudsigt. Mod tillæg er det muligt at få dobbeltværelse med balkon og havudsigt. Eneværelserne er uden havudsigt og uden balkon. Alle værelser er funktionelt indrettet med aircondition, tv, telefon og sikkerhedsboks samt pæne badeværelser med bruseniche eller badekar og hårtørrer.

Facaden på Hotel Pietra di Luna
Facaden på Hotel Pietra di Luna
Hotellets lobby
Hotellets lobby
Hotellet ligger lige ved kysten.
Hotellet ligger lige ved kysten.
Restauranten på Hotel Pietra di Luna.
Restauranten på Hotel Pietra di Luna.
Standard værelse med balkon og havudsigt.
Standard værelse med balkon og havudsigt.
Hotellets terrasse.
Hotellets terrasse.
Udsigten fra Pietra di Luna.
Udsigten fra Pietra di Luna.

Praktiske oplysninger

Få svar på en række praktiske spørgsmål i forbindelse med din rejse.