Nyt hotel og nye udflugter!

Ligurien · Hvor Italien møder Frankrig · 2024

Flyrejser
8 Dage

Tag med til den smukke italienske kystregion, Ligurien, hvor vi oplever den azurblå kystlinje og dens væld af sanseindtryk. Området byder på masser af velsmag, og rejsen er sammensat, så der er god plads til, at du selv kan gå på opdagelse i det lokale og velsmagende køkken.     

Med udgangspunkt i den lille charmerende ferieby Diano Marina, hvor vi bor i første række til Middelhavet, oplever vi nogle af kystens dejlige byer på såvel den franske som den italienske side af grænsen. Det vestlige Liguriens kystlinje går under det eksotiske tilnavn Riviera dei Fiori, der  på italiensk betyder blomsterkysten. Tilnavnet, der ikke er en...

Tag med til den smukke italienske kystregion, Ligurien, hvor vi oplever den azurblå kystlinje og dens væld af sanseindtryk. Området byder på masser af velsmag, og rejsen er sammensat, så der er god plads til, at du selv kan gå på opdagelse i det lokale og velsmagende køkken.     

Med udgangspunkt i den lille charmerende ferieby Diano Marina, hvor vi bor i første række til Middelhavet, oplever vi nogle af kystens dejlige byer på såvel den franske som den italienske side af grænsen. Det vestlige Liguriens kystlinje går under det eksotiske tilnavn Riviera dei Fiori, der  på italiensk betyder blomsterkysten. Tilnavnet, der ikke er en overdrivelse, skyldes områdets tradition for blomsterproduktion, der omfatter nelliker, tulipaner og orkideer. Den omkringliggende natur byder på et bjergrigt landskab med grønne dale, palmer og en rigdom af blomster og olivenlunde. 

Vores base er Diano Marina, som er en populær ferieby, hvis gamle bydel er charmerende med brostensbelagte gader og farverige gamle huse. Byen byder på en herlig strandpromenade, hvor du kan spadsere og nyde havet og måske den smukke solnedgang. Der er et godt udvalg af butikker, caféer og restauranter, ligesom du har første parket til det indbydende Middelhav via hotellets private strandafsnit.

Vi bor i rolige omgivelser omtrent en kilometer fra byens livlige centrum på det atmosfærefyldte familieejede Hotel Jasmin, der ligger direkte ud til stranden og havet. Her har du mulighed for at starte dagen med en morgendukkert og nyde ferien på stranden, hvor du kan slappe af, lytte til havets brusen og nyde brisen. 

Vi har inkluderet fire middage i rejsens pris, således at der også er plads til at du selv kan udforske Liguriens spændende køkken blandt byens restauranter. Du kan selvfølgelig også vælge at spise à la carte i hotellets hyggelige restaurant, hvor du kan nyde din middag i første række til havet.  

Det flotte udflugtsprogram tager dig med til nogle af områdets sofistikerede franske og italienske kystbyer. Glæd dig til spændende og interessante oplevelser i blandt andet Nice og Monaco. Vi skal også besøge nogle af Liguriens mere ukendte perler såsom 1900-tallets eftertragtede ferieby Alassio og den mindre ukendte middelalderby Finalborgo, som begejstrer de fleste med sin charmerende atmosfære, der er som en lille tidslomme.

På rejsen skal vi også blive klogere på Liguriens gule guld, olivenolien og besøge en lokal vingård, hvor vi smager nogle af områdets gode vine. Har du mod på flere eventyr byder vi også på et ekstraarrangement til kystens hovedby Genova, hvor vi udover at blive klogere på byens historie også stiller skarpt på områdets berømte basilikumpesto.

Glæd dig til en rejse med der er et forfriskende miks af kystens højdepunkter kombineret med kultur, historie og afslapning. 

Datoer og priser

Vent lidt, mens vi finder datoer og priser

Tillæg pr. person

Dobbeltværelse med balkon og havudsigt
275,-
Dobbeltværelse Juniorsuite med balkon og havudsigt
550,-
Enkeltværelse med balkon og udsigt til baglandet
799,-
Enkeltværelse med balkon og havudsigt
1.350,-
Pladsreservation i transfer- og udflugtsbusser, række 1-3
250,-
Afbestillingsforsikring
775,-
Obl. administrationstillæg
99,-

Rabat pr. person

Brorabat · Rejsende fra Bornholm, Fyn eller Jylland
250,-

Ekstraarrangementer

Genova - Liguriens hovedstad
375,-

Inkluderet i prisen

 • Fly København-Nice t/r
 • Alle skatter og afgifter ca. kr. 399,-
 • Transfer lufthavn-hotel t/r
 • 7 nætter i Diano Marina på Hotel Jasmin***+
 • Hotelskat ca. kr. 105,-
 • 7 x morgenmad (2.-8. dag)
 • 1 x frokost (4. dag)
 • 4 x middag (1., 3., 5. og 7. dag)
 • Besøg i Nice inkl. byrundtur med turisttog
 • Byvandring i Diano Marina
 • Udflugt til fyrstedømmet Monaco, inkl. byrundtur med turisttog
 • Entré til dele af det kongelige palads i Monaco
 • Besøg i Alassio
 • Besøg på Agriturismo Torre Pernice inkl. vinsmagning (4. dag)
 • Udflugt til middelalderbyen Finalborgo
 • Besøg i olivenmuseet i Imperia inkl. entré
 • Besøg i bjergbyen Éze og parfumeriet Fragonard
 • Dansktalende rejseleder på hele rejsen

Bemærkninger

Passer rejsen til dig? 

Denne rejses program passer til dig, der er almindelig godt gående. Det svarer til, at du kan gå i et tempo på ca. 4 kilometer på 1 time.
 
Er du mindre godt gående, anbefaler vi rejserne under vores koncept ”I ro og mag”. Her er rejsernes program tilpasset dig, der ikke er så godt til bens.

Se alle ”I ro og mag”-rejser her.

Dagsprogram

1. dag: Nice og Diano Marina  

Med SAS eller Norwegian flyver vi fra København direkte til Nice, hvor vi ankommer først på eftermiddagen. Fra lufthavnen kører vi ind til centrum af byen, hvor vi blandt andet passerer det flotte Hotel Negresco fra 1912, inden vi ender på Promenade des Anglais, den verdensberømte strandpromenade.

Midt på verdens måske smukkeste boulevard med palmer og flotte blomsteranretninger går vi ombord på et lille turisttog, der på en times tid kører os forbi nogle af den smukke bys store attraktioner. Vi kommer igennem den gamle bydel, hvor der bor mange lokale kunstnere, hvilket tydeligt ses på udvalget af gallerier og butikker med kunstnerartikler. Den charmerende og evigt pulserende markedsplads kommer vi også forbi. 

Vi ser desuden Nices store hovedplads, der ligger omgivet af et væld af butikker og restauranter. Rivieraens hovedstad er fyldt med smukke pladser og en livlig bypuls, og på vejen til byens eksklusive marina med de enorme yachter krydser vi også den smukke Garibaldi-plads. Vi kører desuden til den offentlige park, der ligger på byens højeste punkt Le Château, hvorfra vi har en fantastisk udsigt over byen og strandboulevarden.

Du får lidt tid på egen hånd, inden vi sidst på eftermiddagen kører mod den italienske grænse og feriebyen Diano Marina, hvor vi skal bo på det hyggelige Hotel Jasmin, der ligger i første række til Middelhavet.

Indkvartering på hotellet og om aftenen mødes vi i hotellets restaurant, hvor vi sammen nyder feriens første middag.

Inkluderede måltider: Middag.

Promenade des Anglais med det ikoniske Hotel Negresco i Nice.

Promenade des Anglais med det ikoniske Hotel Negresco i Nice.

2. dag: Byvandring i Diano Marina

Efter morgenmaden skal vi på en byvandring i vores hyggelige værtsby Diano Marina, som særligt er kendt for sine smukke strande.

Fra hotellet slentrer vi langs promenaden ind mod byens hjerte. Vi stopper ved den smukke kirke Chiesa di San Antonio Abate, byens historiske kirke, som stammer tilbage fra Middelalderen. Vi ser kirken indefra og beundrer de smukke kunstværker, arkitekturen og vinduernes farverige glasmalerier.

Fra strandpromenaden går vi til handelsgaden Via Genova, hvor du har et godt udvalg af butikker, restauranter og caféer. Vi fortsætter til fods mod den smukke gamle villa Parco Villa Scarsella, bygget i 1900-tallet. Gennem tiderne har villaen huset et kloster, været hjem for en gammel adelsfamilie, og i dag bruges villaen som folkeskole for byens børn. Herfra går vi tilbage til byen og Corso Roma, som summer af liv.

Du får nu tid på egen hånd til at gå på opdagelse i de charmerende smalle gader med farverige bygninger. Måske du også vil nyde en frokost inden du går retur til hotellet. Byvandringen frem til Corso Roma er på ca. to kilometer, og herfra har du blot ca. en kilometer mere til hotellet. 

Aftenen er din egen, så her er en oplagt mulighed for at nyde en spiseoplevelse på en af de lokale restauranter. Området er kendt for sin lækre mad herunder pesto, focaccia og frisk fisk. 

Inkluderede måltider: Morgenmad. 

Den skønne kystby Diano Marina i Ligurien.

Den skønne kystby Diano Marina i Ligurien.

3. dag Monaco og Monte Carlo

I dag skal vi besøge verdens næstmindste land - fyrstedømmet Monaco. Nedenfor byen parkerer vi bussen, og med elevator når vi op til Monacos ældste bydel, som ligger på en klippe 60 meter over havet.

Herfra spadserer vi til Oceanographic Museet, hvorfra vi skal med et turisttog rundt i fyrstedømmet. Turen bringer dig blandt andet forbi den smukke havnefront Port Hercule, Formel 1-banen og op til Monte Carlos elegante kvarter med de luksuriøse butikker og storslåede palæer. Det er også her, at vi kan finde det verdensberømte kasino, luksushotellet Hotel de Paris og operahuset, som alle ligger i imponerende historiske bygninger.

Vi ender, hvor vi startede, og herfra går vi sammen til Place du Palais, hvor der præcis klokken 11.55 gennemføres det daglige vagtskifte efter en nøje planlagt militæreksercits, som ikke har ændret sig de sidste 100 år. Efter denne seance besøger vi de dele af det smukke palads, der er åbent for offentligheden - en oplevelse, der plejer at begejstre de fleste.

Frokost er på egen hånd på en af byens lokale restauranter, og efterfølgende har du også tid til at shoppe lidt eller eventuelt besøge Monacos katedral, hvor fyrst Rainier og Grace Kelly er stedt til hvile side om side. 

Efter en oplevelserig dag i Monaco vender vi tilbage til Diano Marina, og efter en lang oplevelsesrig dag slapper vi af om aftenen og nyder en dejlig middag i hotellets restaurant.    

Inkluderede måltider: Morgenmad og middag.

Udsigt over Monaco.

Udsigt over Monaco.

4. dag: Alassio og Agriturismo Torre Pernice med vinsmagning

I dag skal vi på en herlig udflugt i bus langs kysten, hvor vi skal besøge den smukke ferieby Alassio. Byen var tidligere en lille fiskerby, men udviklede sig i 1900-tallet til at blive en af de mest eftertragtede og elegante feriebyer i Ligurien. 

Her mødtes Europas jetset, forfattere, kunstnere og skuespillere for at se og blive set, og det var ikke ualmindeligt at spotte nogle af tidens divaer i gadebilledet. I dag er den æra forbi, og byen er nu en mere stilfærdig perle, hvor du dog stadig kan finde levn fra de glamourøse dage.

Byen er smukt omgivet af planter, blomster og smukke villaer, der ligger på den nederste del af de omkringliggende bjerge. Vi går en lille tur i byen og besøger den 100 meter lange mur Muretto di Alassio, hvor man kan finde over 500 klinker med underskrifter fra forskellige kendisser, der har besøgt byen. Ernest Hemmingway skabte denne mur i kærlighed til Alassio, og i dag er muren et farverigt kunstværk og en af byens store attraktioner.  

Midt på dagen fortsætter vi i bussen og forlader kysten for en kort bemærkning. Vi skal nemlig besøge vingården Torre Pernice, som blev grundlagt af Sartori-familien i 1950. Stadig i dag drives stedet af familien, og i selskab med en lokalguide bliver vi vist rundt og hører om vingårdens produktion af de liguriske kvalitetsvine. Efterfølgende smager vi nogle af stedets vine, som vi nyder sammen med italienske specialiteter såsom pølser, oste, en pastaret, og finalen på det hele er selvfølgelig desserten som ledsages af lidt bobler. 

Efter denne dejlige oplevelser kører vi retur til Diano Marina, hvor du har resten af dagen på egen hånd ligesom denne aftenens middag er for egen regning. 

Inkluderede måltider: Morgenmad og frokost. 

Vinmarkerne hos vingården Torre Pernice ligger smukt i Ligurien.

Vinmarkerne hos vingården Torre Pernice ligger smukt i Ligurien.

5. dag: Finalborgo og Olivenmuseet  

Dagens udflugt bringer os til en rigtig autentisk perle på den italienske riviera. I bus kører vi til Finalborgo, hvis historie går helt tilbage til Middelalderen, og her skal vi selvfølgelig på opdagelse til fods i den gamle historiske bydel.

Byens brostensbelagte gader oser af historie og fortidens pragt med middelalderlige tårne og den velbevarede byvmur. Atmosfæren er fortryllende og autentisk, og du får mulighed for at gå på opdagelse på egen hånd. Udover det imponerende Castel San Giovanni byder Finalborgo på et godt udvalg af butikker, hvor du kan finde håndlavede smykker, kunst eller lokale specialiteter.

Frokosten kan du nyde på en af byens lokale restauranter, og husk at forkæle dig selv med et glas af regionens lækre vine. Vi mødes igen først på eftermiddagen, hvor vi kører med bussen til Imperia, hvor vi skal besøge det interessante olivenmuseum.

I selskab med stedets lokalguide bliver vi vist rundt i den smukke bygning og følger det gule gulds historie igennem tiderne. Lige fra dyrkning af træerne til produktionen af olien, og selvfølgelig slutter vi besøget med at smage på nogle af de forskellige produkter. 

Vi er tilbage i Diano Marina sidst på eftermiddagen, og denne aftens middag nyder vi sammen i hotellets restaurant. 

Inkluderede måltider: Morgenmad og middag. 

Den charmerende middelalderby, Finalborgo, ved kystbyen Finale Ligure.

Den charmerende middelalderby, Finalborgo, ved kystbyen Finale Ligure.

6. dag: På egen hånd eller ekstra udflugt til Liguriens hovedstad Genova 

Dagen er din egen til at nyde ferielivet i vores hyggelige ferieby. Har du lyst kan du eventuelt også deltage i en herlig heldagsudflugt til Liguriens hovedstad Genova. Aftenens middag er på egen hånd og for egen regning.  

Inkluderede måltider: Morgenmad. 

Ekstraarrangement: Genova – Liguriens hovedstad

Genova er en af Italiens vigtigste havnebyer, og tidligere herskede byen over både Sardinien og Korsika. Genova er også kendt for den klassiske Pesto alla Genovese, den velsmagende basilikumpesto, som gastronomen Giovanni Battista Rattofor opfandt i 1800-tallet. Det særlige ved lige netop hans opskrift var, at den indeholdt basilikum, som groede frit i Ligurien, og hurtigt blev pestoen en fast del af Liguriens madtraditioner. I bus kører vi mod Genova og lægger ud med at besøge en pestofabrik, hvor vi får en rundvisning og hører historien om den kendte pesto. Vi slutter besøget med en let frokost bestående af crostini med pesto og typiske saucer, det kendte focaccia som vi nyder sammen med en pastaret med pesto og et glas hvidvin. 

Efter dette interessante og velsmagende besøg tager vi til Genovas gamle havn, hvor vi møder vores lokalguide, som skal føre an på en byvandring gennem det gamle middelalderkvarter, som er Europas største. Vi ser byens smukke domkirke San Lorenzo og går til Ferrari-pladsen, som er byens hjerte. Her kan du se adskillige smukke paladser, operahuset og i en lille sidegade ved byens gamle østport ser vi et hus, hvor man hævder, at Christopher Columbus blev født.

Efter byrundturen har du tid på egen hånd til egne oplevelser. Se nærmere på de historiske bygninger, eller besøg den store indkøbsgade og den lokale markedshal. Det er altid en stor oplevelse at se, hvordan der handles med kød, fisk, frugt og lokale specialiteter. Vi forlader først byen sidst på eftermiddagen. 

Hovedpladsen i Liguriens hovedstad Genova.

7. dag: På egen hånd  

Nyd din sidste feriedag i hyggelige Diano Marina. Måske skal du nå at shoppe lidt, eller måske vil du hellere slappe af i en solstol ved stranden og havet. Om aftenen mødes vi i hotellets restaurant, hvor vi nyder hinandens selskab og rejsens sidste middag sammen. 

Inkluderede måltider: Morgenmad og middag.

Stranden og promenaden ved Diano Marina i Ligurien.

Stranden og promenaden ved Diano Marina i Ligurien.

8. dag: Bjerglandsbyen Èze - hjemrejse 

Efter morgenmaden kører vi mod lufthavnen i Nice, men undervejs laver vi en lille afstikker opad til middelalderlandsbyen Èze, som er en enestående smuk lille perle beliggende midt mellem Nice og Monaco. Vi går en lille tur i den smukke bjerglandsby, som er fyldt med charmerende stræder og skyggefulde pladser.

I Èze besøger vi også parfumeriet Fragonard, et af Frankrigs ældste, hvor vi får et godt indblik i parfumens verden. Efter rundvisningen vil du få mulighed for at handle i den lille butik, som er fyldt med flakoner, sæber og små duftsouvenirs. 

Med velduft i frisk erindring lægger vi Den Franske Riviera bag os og kører til lufthavnen i Nice, hvorfra vi flyver med SAS eller Norwegian til København.

Inkluderede måltider: Morgenmad.

Den billedsmukke middelalderby Eze ved Cote d'Azur i Provence.

Den billedsmukke middelalderby Eze ved Cote d'Azur i Provence.

Hotelinformation

Hotel Jasmin***+, Diano Marina
VisSkjul

Hyggeligt familieejet mellemklassehotel beliggende direkte ud til havet og stranden. Der er ca. 1,1 kilometer til byens hovedgade Corso Roma som nås til fods langs strandpromenaden.

Til hotellet hører et privat strandområde med solstole og parasoller (sæsonåbent fra midt maj til september) - pris per dag per person er 7 Euro.

Desuden hyggelig restaurant og bar med loungeområde. Der er elevator på hotellet. Alle værelser er forskellige i farver, indretning og stil. 

Værelser

Ophold i dobbeltværelse med dobbeltseng på ca. 12 m2 med balkon og udsigt til det omkringliggende bagland. På værelset findes desuden tv, minikøleskab, aircondition, telefon, sikkerhedsboks, gratis WiFi samt badeværelse med hårtørrer. Mod tillæg ophold i dobbeltværelse som enkeltværelse med balkon og udsigt til det omkringliggende bagland.  

Mod tilllæg kan tilkøbes værelse med balkon og havudsigt eller juniorsuite med balkon og havudsigt.

Dobbeltværelse med balkon og havudsigt
Ophold i dobbeltværelse med dobbeltseng på ca. 12 m2 med balkon og havudsigt. På værelset findes desuden tv, minikøleskab, aircondition, telefon, sikkerhedsboks og gratis WiFi samt badeværelse med hårtørrer. Mod tillæg ophold i dobbeltværelse som enkeltværelse med balkon og havudsigt. 

Juniorsuite med balkon og havudsigt
Ophold i juniorsuite med to senge (der kan sættes sammen til en dobbeltseng) på ca. 25 m2 med balkon og havudsigt. På værelset findes desuden sofa, tv, minikøleskab, aircondition, telefon, sikkerhedsboks, gratis WiFi samt badeværelse med hårtørrer. 

Velkommen til Hotel Jasmin i første række ved stranden i Diano Marina i Ligurien.
Velkommen til Hotel Jasmin i første række ved stranden i Diano Marina i Ligurien.
Der er chance for at du kan nyde en smuk solnedgang fra hotellets terrasse.
Der er chance for at du kan nyde en smuk solnedgang fra hotellets terrasse.
Hotellets restaurant har en skøn udsigt til Middelhavet.
Hotellets restaurant har en skøn udsigt til Middelhavet.
Hotellets bar med skøn havudsigt.
Hotellets bar med skøn havudsigt.
Hotellets morgenbuffet.
Hotellets morgenbuffet.
Eksempel på dobbeltværelse.
Eksempel på dobbeltværelse.