Nyhed!

Ligurien · Hvor Italien møder Frankrig · 2023

Flyrejser
8 Dage

Tag med til den smukke italienske kystregion, Ligurien, hvor vi oplever den azurblå kystlinje og dens væld af sanseindtryk. Området byder på masser af velsmag, og rejsen er sammensat, så der er god plads til, at du selv kan gå på opdagelse i det lokale og velsmagende køkken.     

Med udgangspunkt i den lille kystby Santo Stefano al Mare, hvor vi bor på et dejligt strandhotel, oplever vi kystens dejligste byer på såvel den franske som den italienske side af grænsen. Det vestlige Liguriens kystlinje går under det eksotiske tilnavn Riviera dei Fiori, der betyder blomsterkysten på italiensk. Tilnavnet, der ikke er en overdrivelse,...

Tag med til den smukke italienske kystregion, Ligurien, hvor vi oplever den azurblå kystlinje og dens væld af sanseindtryk. Området byder på masser af velsmag, og rejsen er sammensat, så der er god plads til, at du selv kan gå på opdagelse i det lokale og velsmagende køkken.     

Med udgangspunkt i den lille kystby Santo Stefano al Mare, hvor vi bor på et dejligt strandhotel, oplever vi kystens dejligste byer på såvel den franske som den italienske side af grænsen. Det vestlige Liguriens kystlinje går under det eksotiske tilnavn Riviera dei Fiori, der betyder blomsterkysten på italiensk. Tilnavnet, der ikke er en overdrivelse, skyldes områdets farverige tradition for blomsterproduktion, der omfatter nelliker, tulipaner og orkideer. Den omkringliggende natur byder på et bjergrigt landskab med grønne dale, palmer og en rigdom af blomster og olivenlunde. 

Vores base er Santo Stefano al Mare, som er en klassisk lille by, hvis historie går århundreder tilbage. Man kan ikke undgå andet end at blive fortryllet når man kommer til Santo Stefano al Mare, hvor farverne på himlen, havet og husene gør byen til noget helt særligt. I byens lille hjerte er de smalle gader flankeret af farverige huse og historiske bygninger samt tårnet fra 1600-tallet, der vidner om datidens frygt for piratangreb fra havet.

Vi bor i rolige omgivelser ca. 1,7 km fra den lille by i den smukke marina på Aregai Marina Hotel & Residence, som ligger direkte ud til stranden og havet, så her har du mulighed for at starte dagen med en morgendukkert. Hotellet har en dejlig have, hvor du kan slappe af, lytte til havets brusen og nyde brisen. I gåafstand fra hotellet finder du et par barer og restauranter. 

Vi har inkluderet to middage i rejsens pris, så du har mulighed for selv at udforske Liguriens gode køkken og eventuelt besøge en af byens restauranter. Du kan selvfølgelig også vælge at spise à la carte i hotellets hyggelige restaurant og nyde din middag i første række til havet.  

Det flotte udflugtsprogram tager dig med til nogle af områdets sofistikerede franske og italienske kystbyer. Glæd dig til spændende og interessante oplevelser i blandt andet Nice, Monaco og Portofino. Rejsen er sammensat af et forfriskende miks af kystens højdepunkter kombineret med kultur, kunst og mulighed for at tilsætte et aktivt islæt med cykeltur på en af Europas smukkeste cykelstrækninger. 

Kort - Ligurien - Sommer 2023

Datoer og priser

Vent lidt, mens vi finder datoer og priser

Tillæg pr. person

Dobbeltværelse economy
0,-
Dobbeltværelse superior med mezzanin
0,-
Dobbeltværelse deluxe med havudsigt
525,-
Juniorsuite for 2 personer med havudsigt
1.575,-
Suite for 2 personer med havudsigt
2.100,-
Dobbeltværelse economy som eneværelse
1.050,-
Dobbeltværelse superior med mezzanin som eneværelse
1.050,-
Afr. 7/10-2023: Dobbeltværelse med havudsigt
0,-
Afr. 7/10-2023: Dobbeltværelse som enkeltværelse med havudsigt
1.050,-
Pladsreservation i transfer- og udflugtsbusser, række 1-3
250,-
Afbestillingsforsikring
625,-
Obl. administrationstillæg
89,-

Rabat pr. person

Brorabat · Rejsende fra Bornholm, Fyn eller Jylland
250,-

Inkluderet i prisen

 • Fly København-Nice t/r
 • Alle skatter og afgifter ca. kr. 337
 • Transfer lufthavn-hotel t/r
 • 7 nætter i Santo Stefano al Mare på Aregai Marina Hotel & Residence***+
 • 7 x morgenmad (2.-8. dag)
 • 2 x middag (1. og 7. dag)
 • Byvandring i Santo Stefano al Mare
 • Udflugt til fyrstedømmet Monaco, inkl. byrundtur med turisttog
 • Entré til dele af det kongelige palads i Monaco
 • Udflugt til Nice, inkl. byrundtur med turisttog 
 • Besøg i Èze og på parfumeriet Fragonard
 • Udflugt til Santa Margerita Ligure, inkl. bådtur til San Fruttuoso og Portofino
 • Besøg Benediktinerklosteret i San Fruttuoso, inkl. entré
 • Dansktalende rejseleder på hele rejsen

Bemærkninger

Højsæsonen i Italien er fra medio maj til medio september. Udenfor højsæsonen er aktivitetsniveuet i byerne typisk lavere, ligesom at færre restauranter, caféer og butikker vil være åbne.

Passer rejsen til dig? 

Denne rejses program passer til dig, der er almindelig godt gående. Det svarer til, at du kan gå i et tempo på ca. 4 kilometer på 1 time.
 
Er du mindre godt gående, anbefaler vi rejserne under vores koncept ”I ro og mag”. Her er rejsernes program tilpasset dig, der ikke er så godt til bens.
 
Se alle ”I ro og mag”-rejser her.

Dagsprogram

1. dag: Blomsterkysten og Santo Stefano al Mare 

Med SAS flyver vi fra København direkte til Nice (på afgangen d. 7/10 flyver vi med Norwegian). Fra lufthavnen kører vi mod den italienske grænse og fortsætter sydover til vores hotel i Santo Stefano al Mare. Hotellet ligger skønt ved lystbådehavnen og i første række til Middelhavet, og eftermiddagen kan du bruge på at finde dig til rette i de nye omgivelser.

Stranden ligger direkte ved hotellets have, så måske frister et dyp i havet? Strandservice med solstole, parasol og badehåndklæder er inkluderet i perioden fra 15. juni til 15. september - muligvis tidligere eller senere afhængig af vejret. Centrum af Santo Stefano al Mare ligger i gåafstand (ca. 800 meter).

Om aftenen mødes vi i hotellets restaurant, hvor vi sammen nyder feriens første middag. 

Inkluderede måltider: Middag.

Promenaden ved Santo Stefano al Mare.

Promenaden ved Santo Stefano al Mare.

2. dag: Byvandring i Santo Stefano al Mare 

Efter morgenmaden skal vi på en lille byvandring i vores ferieby. Santo Stefano al Mare er en lille kystby med omtrent 2.000 indbyggere, som i kraft af sin beliggenhed altid har haft en stærk tilknytning til havet, hvilket man tydeligt fornemmer, når de lokale fiskere bringer dagens fangst til byens restauranter.   

Vi går langs den smukke havn, som er en af de største i Ligurien, og videre ind mod den hyggelige historiske bymidte. Undervejs stopper vi ved byens gamle tårn, som blev bygget i det 15. århundrede som en forsvarskonstruktion mod saracenske piraters utallige angreb fra havsiden. Tårnet er det eneste i Italien, som har ni sider, og væggene er hele to meter tykke. Siden 1987 har det fungeret som byens rådhus og imponerende vartegn.

Inde i de smalle gader går vi en tur på Via Roma, byens lille hovedgade, hvor man fornemmer fortidens charme med overdækkede passager og buer. Rejselederen viser dig også den lille kirke, Santo Stefano og Oratoriet Santo Cristo, der ligger lige overfor kirken.

Stemningen i Santo Stefano al Mare er rolig og afslappet, og byen byder på et godt udvalg af barer, restauranter og butikker. Efter byvandringen kan du forsætte dine oplevelser i de charmerende gader og eventuelt tage plads ved en af de hyggelige restauranter for at nyde feriens første lokale frokost.

Aftenen er din egen, så her er en oplagt mulighed for at nyde en spiseoplevelse på en af de lokale restauranter.   

Inkluderede måltider: Morgenmad.

Små hyggelige gader i Santo Stefano al Mare.

Små hyggelige gader i Santo Stefano al Mare.

3. dag Monaco og Monte Carlo

I dag skal vi besøge verdens næstmindste land - fyrstedømmet Monaco. Nedenfor byen parkerer vi bussen, og med elevator når vi op til Monacos ældste bydel, som ligger på en klippe 60 meter over havet.

Herfra spadserer vi til Oceanographic Museet, hvorfra vi skal med et turisttog rundt i fyrstedømmet. Turen bringer dig blandt andet forbi den smukke havnefront Port Hercule, Formel 1-banen og op til Monte Carlos elegante kvarter med de luksuriøse butikker og storslåede palæer. Det er også her, at vi kan finde det verdensberømte kasino, luksushotellet Hotel de Paris og operahuset, som alle ligger i imponerende historiske bygninger.

Vi ender, hvor vi startede, og herfra går vi sammen til Place du Palais, hvor der præcis klokken 11.55 gennemføres det daglige vagtskifte efter en nøje planlagt militæreksercits, som ikke har ændret sig de sidste 100 år. Efter denne seance besøger vi de dele af det smukke palads, der er åbent for offentligheden - en oplevelse, der plejer at begejstre de fleste.

Frokost er på egen hånd på en af byens lokale restauranter, og efterfølgende har du også tid til at shoppe lidt eller eventuelt besøge Monacos katedral, hvor fyrst Rainier og Grace Kelly er stedt til hvile side om side. 

Efter en oplevelserig dag i Monaco vender vi tilbage til Santo Stefano al Mare, hvor middagen er på egen hånd.   

Inkluderede måltider: Morgenmad.

Udsigt over Monaco.

Udsigt over Monaco.

4. dag: På egen hånd eller besøg i Villa Biener

Hele dagen i dag er din, og du bestemmer selv tempo og dagsorden. Slap af på stranden, gå en tur langs den indbydende strandpromenade, eller find dig et hyggeligt sted til frokost.

Er der stemning for det, arrangerer rejselederen gerne en lille udflugts til den nærliggende Villa Biener (ca 3,7 kilometer fra hotellet), som er en helt enestående kunstoplevelse. Villaen ligger i en gammel olivenlund på bakkerne i Cipressa, hvorfra man har en fantastisk udsigt over havet. Den gamle ejendom ejes af Judit Török og Carlo Maglitto, som har omdannet villaen og den omkringliggende lund til en kunstnerisk oase fyldt med moderne lækkerier. Besøget består af tre dele; parken, huset og galleriet. 

Overalt finder man farverige skulpturer, vægge og stier med de smukkeste mosaikker, og hver en afkrog og sten har sin helt egen betydning. Parrets store kærlighed for moderne kunst fra hele verden har omdannet stedet til et stort mesterværk. Er du til moderne kunst, så er oplevelsen både unik og magisk.

Rejselederen arrangerer gerne transport til villaen. Det kan for eksempel være med taxi, eller måske vil du leje en cykel og begive dig op i baglandets bakker til villaen? Pris for transport oplyses på rejsemålet, og entré til Villa Biener er 5 euro pr. person. (Villaen er lukket for besøgende fra 5. til 20. juni 2023).

Inkluderede måltider: Morgenmad.

De små gader i Liguriens byer er så charmerende.

De små gader i Liguriens byer er så charmerende.

5. dag: Santa Margherita, San Fruttuoso og Portofino 

Dagen begynder smukt med en flot panoramatur i bus langs kysten til Santa Margherita Ligure, som er en skøn perle med appelsintræer i gaderne og palmer langs den smukke strand. Fra havnen skal vi på en 45 minutters bådtur langs den dramatiske kystlinje til San Fruttuoso, som ligger idyllisk i en malerisk bugt for foden af en bjergskråning omgivet af frodig vegetation.

Her besøger vi det enestående Benediktinerkloster, som stammer helt tilbage fra år 1.000. I årenes løb har San Fruttuoso både været en piratby og en fiskerby, og fra 1300-tallet overtog den adelige Doria-familie klosteret, hvor man også kan finde et familiegravsted. I 1983 besluttede familien at donere klosteret til organisationen FAI (Fondo Ambiente Italiano), der sørger for at bevare Italiens historie og arv.

Efter dette spændende besøg sejler vi videre til den ekslusive ferieby Portofino, som er berømt for sin hyggelige og billedskønne havn. Byen er omgivet af stejle bakker, der er dækket af cypresser, olivenlunde samt ege- og fyrretræer. Midt i dette skønne postkort har vi nogle timers ophold til at spise frokost og gå på opdagelse.

Om eftermiddagen sejler vi tilbage til Santa Margherita Ligure, hvor vi møder vores bus, som tager os tilbage til hotellet.

Inkluderede måltider: Morgenmad.

Den lille og bedårende lystbådehavn i den smukke by Portofino.

Den lille og bedårende lystbådehavn i den smukke by Portofino.

6. dag: På egen hånd eller cykeltur til Sanremo 

Dagen er din egen til at nyde ferielivet i vores hyggelige ferieby.

Lige bag ved hotellet går en cykelsti, som er anlagt på en gammel nedlagt jernbanestrækning. Den forholdsvist flade rute på i alt 24 kilometer løber langs kysten fra San Lorenzo al Mare i øst til Ospedaletti i vest. Vores by, Santo Stefano al Mare, ligger bekvemt midt på ruten, hvilket gør det oplagt at cykle en tur på strækningen, der betragtes som en af de smukkeste cykelruter i Europa.

Hvis du har mod på at leje en cykel/elcykel, kan du sammen med rejselederen køre på opdagelse langs kysten til Sanremo. Cykelturen er cirka 12 kilometer hver vej, og undervejs kan du nyde udsigten over havet, suge indtrykkene fra landskabet og de små lokale beboelsesområder, man passerer undervejs. 

Fremme i Sanremo kan du eventuelt stille cyklen for en stund og gå på opdagelse i den berømte badeby med den smukke strandpromenade. Byen er en lille eksotisk perle præget af smukke gamle bygninger fra det 19. århundrede. Gå på opdagelse i den historiske middelalderbydel, La Pigna, som oser af atmosfære med gamle huse, snævre små gyder og brostensbelagte stræder.

Er du til shopping, anbefaler vi et besøg på promenaden Corso Matteotti, som ligger tæt ved promenaden og det gamle kasino, som er en af byens store attraktioner. Priser og mulighed for cykelleje får du hos rejslederen under rejsen. (Udflugten gennemføres med det deltagerantal, der er muligt i forhold til adgang til cykelleje.) 

Inkluderede måltider: Morgenmad.

Sanremo er fyldt med farvestrålende charme i de små gader.

Sanremo er fyldt med farvestrålende charme i de små gader.

7. dag: Nice og bjerglandsbyen Èze  

Vi kører tidligt fra hotellet langs den italienske kyst til Frankrig, hvor vi skal besøge Nice på Côte d'Azur, også kendt som Den Franske Riviera. I Nice passerer vi blandt andet det flotte Hotel Negresco fra 1912, inden vi ender på Promenade des Anglais, den verdensberømte strandpromenade.

Midt på verdens måske smukkeste boulevard med palmer og flotte blomsteranretninger går vi ombord på et lille turisttog, der på en times tid kører os forbi nogle af den smukke bys store attraktioner. Vi kommer igennem den gamle bydel, hvor der bor mange lokale kunstnere, hvilket tydeligt ses på udvalget af gallerier og butikker med kunstnerartikler. Den charmerende og evigt pulserende markedsplads kommer vi også forbi. 

Vi ser desuden Nices store hovedplads, der ligger omgivet af et væld af butikker og restauranter. Rivieraens hovedstad er fyldt med smukke pladser med et livligt folkeliv og på vejen til byens eksklusive marina med de enorme yachter, krydser vi også den smukke Garibaldi-plads. Vi kører desuden til den offentlige park, der ligger på byens højeste punkt Le Château, hvorfra vi har en fantastisk udsigt over byen og strandboulevarden.

Der bliver tid til frokost på egen hånd i Nice, inden vi først på eftermiddagen kører retur mod den italienske grænse. Undervejs laver vi en lille afstikker opad til middelalderlandsbyen Èze, som er en enestående smuk lille perle beliggende midt mellem Nice og Monaco. Vi går en lille tur i den smukke bjerglandsby, som er fyldt med charmerende stræder og skyggefulde pladser.

I Èze besøger vi også parfumeriet Fragonard, et af Frankrigs ældste, hvor vi får et godt indblik i parfumens verden. Efter rundvisningen vil du få mulighed for at handle i den lille butik, som er fyldt med flakoner, sæber og små duftsouvenirs. 

Med velduft i frisk erindring lægger vi Côte d'Azur bag os, og drager hjem til Santo Stefano al Mare. Her på feriens sidste aften spiser vi aftenens middag sammen i hotellets restaurant. 

Inkluderede måltider: Morgenmad og middag.

Promenade des Anglais med det ikoniske Hotel Negresco i Nice.

Promenade des Anglais med det ikoniske Hotel Negresco i Nice.

8. dag: Hjemrejse 

Efter morgenmaden kører vi mod lufthavnen i Nice, hvorfra vi flyver med SAS til København.

På afgange med Norwegian forlader vi først hotellet sidst på dagen. Værelset skal normalt forlades midt på dagen, men ofte er der mulighed for sen udcheckning mod betaling. Vores rejseleder hjælper gerne med information om priser og muligheder.

Inkluderede måltider: Morgenmad.
 

Hotelinformation

Aregai Marina Hotel & Residence ***+, Santo Stefano al Mare
VisSkjul

Aregai Marina Hotel & Residence er et bedre mellemklassehotel med en sublim beliggenhed direkte ved havet i den østlige del af byen Santo Stefano al Mare, hvor man også finder Aregai Marina, som er en af Liguriens største marinaer.

Santo Stefano al Mare er en lille stille by med omtrent 2.000 indbyggere, der byder på et charmerende historisk centrum, som ligger blot 1,7 kilometer fra hotellet. Indenfor 300 meter findes der et par restauranter.

Fra hotellet har du direkte adgang til stranden, havet og de stemningsfulde indtryk, som man altid får af horisonten, farverne og havets brusen, når man bor blot et stenkast fra vandkanten.

Hotellet har en privat strand, som nås ved at krydse græsplænen foran hotellet. På stranden har hotellet en lille strandbar med en skyggefuld terrasse, hvor du kan købe drikkevarer og snacks. 

Strandservice med solstole, parasol og badehåndklæder er inkluderet i perioden fra 15. juni til 15. september - muligvis tidligere eller senere afhængig af vejret. Bor du i en Suite er strandservice forhåndsreserveret i fornævnte periode.

Hotellets restaurant Babylonia ligger med udsigt til havet og har en dejlig panoramaterrasse, hvorfra du kan nyde et måltid, såfremt vejret tillader det. Restauranten byder på retter tilberedt efter årstidens råvarer, og menukortet indeholder både typiske liguriske retter og internationale retter fra Middelhavsregionen.  

Værelser

Prisen inkluderer ophold i dobbeltværelse i kategori economy eller dobbeltværelse superior med mezzanin. 

Bemærk: På afrejsen d. 7/10 får gæster værelse med havudsigt uden tillæg. Indkvartering kan forekomme i alle kategorier. 

Mod tillæg kan der bestilles:

 • Dobbeltværelse economy som eneværelse    
 • Dobbeltværelse superior med mezzanin som eneværelse  
 • Dobbeltværelse deluxe med havudsigt   
 • Juniorsuite for 2 personer med havudsigt 
 • Suite for 2 personer med havudsigt 

Dobbeltværelse economy

Dobbeltværelse på ca. 26 m2 med terrasse beliggende til den indre del af hotelområdet eller på hotellets side. Værelset er indrettet med aircondition, minibar, sikkerhedboks, tv, telefon, elkedel og badeværelse med hårtørrer. WiFi mod betaling. Mod tillæg kan der bestilles dobbeltværelse economy som eneværelse.

Dobbeltværelse superior med mezzanin 

Dobbeltværelse på ca. 40 m2 med terrasse beliggende til den indre del af hotelområdet eller på hotellets side. Soveområdet er på ca. 12 m2 og beliggende på mezzanin, som er en indskudt halv etage, som nås via trapper.  Værelset er indrettet med aircondition, minibar, sikkerhedsboks, tv, telefon, elkedel, gratis WiFi og badeværelse med hårtørrer. Mod tillæg kan der bestilles superior dobbeltværelse som eneværelse. 

Dobbeltværelse deluxe med havudsigt/marinaudsigt

Dobbeltværelse på ca. 44 m2 med terrasse/balkon beliggende med udsigt til havet. Værelset er indrettet med aircondition, minibar, sikkerhedsboks, tv, telefon, hårtørrer, elkedel, gratis WiFi og badeværelse med hårtørrer. 

Juniorsuite med havudsigt/marinaudsigt

Juniorsuite for 2 personer på ca. 39 m2 med balkon/terrasse beliggende med udsigt til havet. Juniorsuiterne er indrettet med opholdsområde med sofa, aircondition, minibar, sikkerhedsboks, telefon, tv, elkedel, gratis WiFi og badeværelse med hårtørrer. 

Suite med havudsigt/marinaudsigt

Suite for 2 personer på ca. 51 m2 beliggende på øverste etage med balkon, hvorfra du har en fantastisk udsigt over havet og marinaen. Suiterne er indrettet med opholdsområde med sofa, aircondition, minibar, sikkerhedsboks, telefon, elkedel, gratis WiFi og badeværelse med hårtørrer. Desuden er der badekåbe og slippers, gratis roomservice og ved ankomst en gratis flaske velkomst-prosecco på værelset. På stranden er der forhåndsreserveret to solsenge, håndklæder og parasol til gæster, der bor i suiter. 

Haven på Hotel Aregai Marina ligger direkte op til stranden.
Haven på Hotel Aregai Marina ligger direkte op til stranden.
Beliggenheden fejler bestemt ikke noget på Hotel Aregai Marina.
Beliggenheden fejler bestemt ikke noget på Hotel Aregai Marina.
Hop i havet direkte fra haven hos Hotel Aregai Marina.
Hop i havet direkte fra haven hos Hotel Aregai Marina.
Haven ligger klos op ad stranden.
Haven ligger klos op ad stranden.
Udsigten fra hotellets have til stranden er enestående.
Udsigten fra hotellets have til stranden er enestående.
Tag en cykeltur på cykelstien, der er anlagt på en forhenværende jernbanestrækning bag hotellet.
Tag en cykeltur på cykelstien, der er anlagt på en forhenværende jernbanestrækning bag hotellet.
Smag på Ligurien på hotellets terrasse med Middelhavet i baggrunden.
Smag på Ligurien på hotellets terrasse med Middelhavet i baggrunden.
Nyd en middag med udsigt til Middelhavet fra hotellets terrasse.
Nyd en middag med udsigt til Middelhavet fra hotellets terrasse.
Med udsigt til havet smager morgenmaden altid lidt bedre.
Med udsigt til havet smager morgenmaden altid lidt bedre.
Morgenmadsrestauranten med udsigt over havet.
Morgenmadsrestauranten med udsigt over havet.
Eksempel på dobbeltværelse economy.
Eksempel på dobbeltværelse economy.
Eksempel på terrasse på dobbeltværelse economy.
Eksempel på terrasse på dobbeltværelse economy.
Eksempel på dobbeltværelse superior med mezzanin.
Eksempel på dobbeltværelse superior med mezzanin.
Eksempel på dobbeltværelse superior med mezzanin.
Eksempel på dobbeltværelse superior med mezzanin.
Eksempel på dobbeltværelse deluxe med havudsigt.
Eksempel på dobbeltværelse deluxe med havudsigt.
Eksempel på dobbeltværelse deluxe med havudsigt.
Eksempel på dobbeltværelse deluxe med havudsigt.
Eksempel på junior suite med havudsigt.
Eksempel på junior suite med havudsigt.
Eksempel på junior suite med havudsigt.
Eksempel på junior suite med havudsigt.
Eksempel på suite med havudsigt.
Eksempel på suite med havudsigt.
Eksempel på suite med havudsigt.
Eksempel på suite med havudsigt.