Jul i den evige stad
Flyrejser
6 Dage

Nyd de traditionsrige juledage fyldt med julelys og stemning i Rom, der er en af verdens smukkeste byer.  

Rejs væk fra mørke og vinterkolde Danmark og ned til den katolske julestemning i Rom. Det milde klima gør, at du sagtens kan gå rundt i dagtimerne med en let jakke eller nyde en cappuccino i solen på en af de mange stemningsfulde piazzaer. Caféerne og restauranterne lokker med traditionelle julegodter, og i byens smukke guld- og julepyntede gader finder du et utal af hyggelige butikker. 

Vores base er det 4-stjernede Hotel Kolbe, der ligger lige midt i Roms historiske hjerte, hvor vi bor...

Nyd de traditionsrige juledage fyldt med julelys og stemning i Rom, der er en af verdens smukkeste byer.  

Rejs væk fra mørke og vinterkolde Danmark og ned til den katolske julestemning i Rom. Det milde klima gør, at du sagtens kan gå rundt i dagtimerne med en let jakke eller nyde en cappuccino i solen på en af de mange stemningsfulde piazzaer. Caféerne og restauranterne lokker med traditionelle julegodter, og i byens smukke guld- og julepyntede gader finder du et utal af hyggelige butikker. 

Vores base er det 4-stjernede Hotel Kolbe, der ligger lige midt i Roms historiske hjerte, hvor vi bor i gåafstand til antikkens Rom, Forum Romanum, Palatinerhøjen og hippodromen Circus Maximus. Hotellet, som tidligere blandt andet har været et kloster, er i sig selv en lille historisk tidslomme, hvor man fornemmer historiens vingesus i bygningen med synligt murværk, buede hvælvinger og lofter fra det 15. århundrede. Her er basis for et godt juleophold i stemningsfyldte rammer. 

Vi har inkluderet et rejsekort med ubegrænset transport med metro, sporvogn og bus, så vi kommer nemt omkring til byens store højdepunkter. Vi byder på hele tre interessante byvandringer i selskab med en dansktalende lokalguide, som vil krydre vores oplevelser med historie, anekdoter og gode tips. 

Velkommen til Rom på en julerejse, der byder på en god kombination af indholdsrige byvandringer, hyggelige fællesmåltider og italienske juletraditioner. 

Datoer og priser

Vent lidt, mens vi finder datoer og priser

Tillæg pr. person

Dobbeltværelse standard med udsigt til hotellets have eller Palatinerhøjen.
1.050,-
Eneværelse
2.799,-
Pladsreservation i transfer- og udflugtsbusser, række 1-3
250,-
Afbestillingsforsikring
735,-
Obl. administrationstillæg
89,-

Rabat pr. person

Brorabat · Rejsende fra Bornholm, Fyn eller Jylland
250,-

Inkluderet i prisen

 • Fly København-Rom t/r
 • Alle skatter og afgifter, ca. kr. 394,-
 • Transfer lufthavn-hotel t/r
 • 5 nætter i Rom på Hotel Kolbe****
 • Lokal hotelskat kr. 282,-
 • 5 x morgenmad (2.-6. dag)
 • 2 x middag (1. og 5. dag)
 • 1 x middag inkl. vin & vand samt underholdning (2. dag) 
 • 1 x julefrokost inkl. 1/2 fl. vin & vand (5. dag)
 • 1 x julemiddag inkl. 1/2 fl. vin og vand (4. dag)
 • 6 dages Travel Card, værdi ca. kr. 180,-
 • Byvandring i Rom med lokalguide 
 • Besøg i Peterskirken med lokalguide inkl. donation
 • Besøg i Forum Romanum og Colosseum med lokalguide
 • Entré til Forum Romanum og Colosseum
 • Dansktalende rejseleder på hele rejsen

Bemærkninger

Passer rejsen til dig? 

Denne rejses program passer til dig, der er godt gående. Vi bruger offentlige transportmidler såsom bus, metro og sporvogne men på de enkelte dage kommer man snildt op at gå mindst seks kilometer. Attraktionerne breder sig ofte over et stort areal, ligesom de gamle historiske kvarterer kun kan nås til fods. 
 
Er du mindre godt gående, anbefaler vi rejserne under vores koncept ”I ro og mag”. Her er rejsernes program tilpasset dig, der ikke er så godt til bens.
 
Se alle ”I ro og mag”-rejser her.

Dagsprogram

1. dag: Mod romersk julestemning

Du møder Vitus' rejseleder i Københavns Lufthavn, hvorfra vi flyver med SAS direkte til Italiens hovedstad Rom, hvor vi ankommer om eftermiddagen. Fra lufthavnen kører vi i bus ind til byens historiske hjerte, hvor vi skal bo i gåafstand til mange af byens store attraktioner på Hotel Kolbe, der ligger med en dejlig udsigt til Palatinerhøjen ca. 650 meter fra Forum Romanum. 

Der er ca. 900 meter til metrostationen Circo Massimo, og sporvognsstoppestedet Arenula-Cairoli ligger ca. 1,1 km fra hotellet, og så er der adskillige busstoppesteder tæt på hotellet, så du kan nemt nå alle de kendte steder og attraktioner i Rom. Roms ældste kvarter, det charmerende Trastevere, ligger lige på den anden side af Tiberen. Kvarteret kan nås på en spadseretur på omtrent et kvarter via broen Ponte Palatino.

Vi tjekker ind på hotellet (Hvis værelserne ikke er helt klar, deponerer vi bagagen), og efterfølgende går vi en lille tur med rejselederen i nærområdet. Rejselederen viser dig blandt andet det ikoniske marmorrelief "La Bocca della Verità" (Sandhedens mund), der forestiller en ansigtsmaske af en mand med et åbent mundhul, der ifølge sagnet bider hånden af løgnere, der stikker hånden derind. Måske husker du relieffet fra den berømte film "Prinsessen holder fridag" med Audrey Hepburn og Gregory Peck.

Nyd eventuelt din første frokost i den smukke storby på en af byens hyggelige fortorvsrestauranter, som der findes adskillige af i blandt andet kvarteret Trestevere. Om aftenen mødes vi i hotellets hyggelige restaurant for at nyde en fælles middag. 

Inkluderede måltider: Middag.   

Gå på opdagelse i Roms ældste kvarter Trastevere.

Gå på opdagelse i Roms ældste kvarter Trastevere.

2. dag: Roms historiske hjerte med de kendte attraktioner - Bella Notte

Efter en god nats søvn og et dejligt morgenbord er vi klar til dagens udflugt. Vi går fra hotellet til bustoppestedet Cerchi/Bocca della Verità ved Circus Maximus og tager den elektriske bus linje 160 (retning Villa Borghese/Washington) til Corso/Minghetti (fire stop), hvor vi møder den dansktalende lokalguide. Herfra går vi sammen ind i et af byens gamle historiske kvarterer. 

Vi kommer ind i gaderne omkring Den Spanske Trappe, der er fyldt med designerbutikker. Den Spanske Trappe består af 138 trin, og foroven troner den smukke franske kirke Trinita dei Monti og den store romerske obelisk. Selvom stedet er en stor turistattraktion, så begejstres de fleste over den smukke plads. På dagens og de kommende dages udflugter med lokalguide får vi udleveret høretelefoner, så vi let kan høre alle guidens spændende historier, mens vi på professionel vis føres igennem de smalle gader i byens historiske hjerte. 

På dagens gåtur kommer vi også til et af Roms mest dramatiske monumenter, den smukke og ikoniske Trevi-fontæne. Det er et af verdens mest kendte springvand, som muligvis er inspireret af nogle af Berninis gamle tegninger. Fontænen er en stor marmorfigur af titanen Okenos, der rider med sine heste gennem vandmasserne. Hvis du gerne vil besøge Rom igen, så kast en mønt over din skulder og ned i fontænen - en skik mange turister efterlever.

Vi spadserer langs Via del Corso, den store gade som er Roms svar på Strøget, til Piazza Colonna med den 30 meter høje søjle, der er rejst til ære for kejser Marcus Aurelius' mange sejre. Mange romere betragter netop dette sted som byens absolutte centrum. Næste stop er Pantheon med det antikke romerske tempel, som blev opført omkring år 120 af kejser Hadrian. Det er en stor tempelbygning med en gigantisk kuppel, som altid imponerer.

Vi har ikke glemt, at det er jul, og har du lyst, kan vi lave en lille afstikker til Moriondo & Gariglio, som er Roms ældste chokoladebutik. Her kan du lade dig friste af de fyldte chokolader i den søde juletid. Tæt derpå ligger Piazza Navona, der domineres af Berninis De Fire Floders-fontæne. Her slutter byrundturen, og du har nu tid på egen hånd til frokost og egne oplevelser. Måske har du lyst til at udforske pladsens store julemarked, der dufter skønt af ristede kastanjer.

Om aftenen mødes vi igen i hotellets reception, hvor vi er klar til aftenens oplevelse. Sammen går vi til metrostationen Circo Massimo, hvorfra vi kører med metroen en station til Colosseum, som er et imponerende syn omgivet af lys. Fra stationen går vi ca. 350 meter til en romersk restaurant, der ligger under stenhvælvinger. Her får vi serveret en tre-retters menu med et glas vin og vand, og under middagen bliver vi underholdt med kendte italienske sange. Glæd dig til en festlig og hyggelig aften i unikke rammer.  

Inkluderede måltider: Morgenmad og middag.

Pantheon i Rom er et af arkitekturhistoriens absolutte mesterværker.

Pantheon i Rom er et af arkitekturhistoriens absolutte mesterværker.

3. dag: Peterspladsen og byens ikoniske vartegn - Peterskirken

Efter en god nattesøvn og det gode morgenbord er vi klar til dagens store oplevelser. Fra hotellet går vi til metrostationen Circo Massimo, hvorfra vi kører via Termini frem til Ottaviano, og herfra spadserer vi til Peterspladsen, hvor vi mødes med vores dansktalende lokalguide.

Sammen besøger vi en af Roms arkitektoniske perler. Peterskirken er en af verdens største kirker, og den er overdådigt udsmykket af ikke mindre end 44 altre, 395 skulpturer, 778 søjler og 135 mosaikker. Under vores besøg ser vi blandt andet det monument, som vores egen Thorvaldsen har opført over pave Pius 7.'s gravmæle. Det var helt ekstraordinært, at en protestantisk kunstner fik lov til at udsmykke Peterskirken. Som alt andet syner det enorme gravmæle småt i det kolossale kirkerum. Husk også at kigge op på den 136 meter høje kuppel prydet med et væld af smukke mosaikker, som var Michelangelos sidste store værk. Det katolske hovedsæde efterlader som regel et stort indtryk hos selv den mest erfarne rejsende. 

Atter ude på Peterspladsen betragter vi det vældige juletræ og julekrybben, og julehumøret er nu helt i top. Du får tid på egen hånd til frokost og eventuelt lidt shopping, hvis det kunne friste.

Denne aftens middag er på egen hånd, så du har selv mulighed for at bestemme menu og spisested. Rejselederen arrangerer gerne fællesspisning for dem, der måtte ønske det. 

Inkluderede måltider: Morgenmad.

Julestemning på Peterspladsen i Rom.

Julestemning på Peterspladsen i Rom.

4. dag: Historiens vingesus i Colosseum og Forum Romanum - Juleaften

Efter morgenmaden går vi sammen går vi til metrostationen Circo Massimo, hvorfra vi kører med metroen en station til Colosseum, hvor vi møder vores dansktalende lokalguide. 

Vi besøger Colosseum, som nok er den mest ikoniske bygning i Rom. Colosseum er bygget år 72-82, og er verdens største amfiteater med 50.000 siddepladser og 5.000 ståpladser. Vi ser den imponerende bygning indefra, og når man står her, er det nemt at forstå, hvorfor attraktionen i 2007 blev valgt som et af Verdens Syv Nye Underværker.

Tæt på Colosseum ligger Forum Romanum, hjertet i antikkens enorme romerske rige, der var det politiske, økonomiske og religiøse centrum i det gamle Rom. Vi kommer rundt blandt ruiner af templer og andre bygninger, der er spredt ud over det store område. Den guidede rundtur er i sandhed en rejse igennem tusind års historie, som er både spændende og til tider makaber. Nye udgravninger frembringer konstant viden om fortiden, og denne fascinerende seværdighed hører til blandt verdens mest besøgte. 

Der bliver tid til frokost på egen hånd i området, inden vi i løbet af eftermiddagen returnerer til hotellet. Vi slapper af et par timer, og så mødes vi i hotellets hyggelige restaurant, hvor vi fejrer jul på italiensk manér med en god fire-retters julemenu inkl. et glas vin og vand samt det hyggelige samvær. 

Det er kutyme at romerne forlader deres hjem omkring midnat for at deltage i en midnatsmesse i én af Roms ca. 900 kirker. Er der stemning for det, vil rejselederen gerne arrangere dette i en af områdets nærliggende kirker. Midnatsmesse i Rom er en ganske særlig og stemningsfuld oplevelse.  

Inkluderede måltider: Morgenmad og middag. 

Colosseum er en storslået oplevelse hele året rundt.

Colosseum er en storslået oplevelse hele året rundt.

5. dag: Jul på italiensk 

I dag kan du slappe af og nyde Rom på egen hånd. Den 25. december er den store festdag for italienerne, og derfor er der også lukket i det meste af byen. På gode dage i december kan byen virke helt forårsagtig, så brug eventuelt formiddagen på en spadseretur i den stille by.

Har du lyst, kan du om formiddagen tage med rejselederen til Peterspladsen, hvor Paven hvert år giver sin helt særlige velsignelse fra balkonen ved Peterskirken i Vatikanet kl. 12.00. Velsignelsen hedder "Urbi et Orbi", som på dansk betyder "til byen og verden". 

Ca. klokken 13.00 mødes vi i hotellets restaurant til en autentisk italiensk julefrokost med et glas vin og vand. Julefreden har for alvor sænket sig over Rom, og efter den hyggelige sammenkomst kan du eventuelt slappe af på hotellet eller brænde lidt kalorier af med en gåtur i de julepyntede gader.  

Vi mødes igen i restauranten om aftenen til den fælles middag. 

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og middag.

Peterskirken og Vatikanet med juletræet midt på pladsen.

Peterskirken og Vatikanet med juletræet midt på pladsen.

6. dag: Hjemrejse

Vores stemningsfulde juledage i Rom nærmer sig sin afslutning. Om formiddagen forlader vi hotellet og kører mod lufthavnen, hvorfra vi flyver med SAS direkte til København, hvor vi ankommer sidst på eftermiddagen efter en oplevelsesrig juleferie i Den Evige Stad. 

Inkluderede måltider: Morgenmad.

Hotelinformation

Hotel Kolbe****, Rom
VisSkjul

Hotel Kolbe er fyldt med med historie. Den indre kerne af hotelbygningen daterer sig tilbage til det 16. århundrede. Efter flere tilbygninger og renoveringer blev stedet i begyndelsen af det 19. århundrede til et kloster. Bygningens hidtil mest omfattende ombygning og renovering i 2007 gav hotellet dets nuværende udseende, hvor man samtidig har bevaret nogle af de oprindelige elementer. Hotellet ligger ved siden af et fungerende kloster. 

Hotellet er navngivet efter den polske præst Raymond Kolbe, der sluttede sig til franciskanereordenen som munk under navnet Maximilian. Han studerede i Rom og blev ordineret i 1919, hvorefter han vendte tilbage til Polen for at undervise i kirkehistorie på et seminarium.

Under den nazistiske invasion blev han deporteret til Auschwitz, hvor han gav sit liv i bytte for en anden fange, der var blevet dømt til døden. Kolbe døde i kz-lejren den 14. august 1941. For denne altruistiske handling blev han i 1982 ophøjet til helgen af pave Johannes Paul II. På hotellet kan man finde et kapel og et lille museum dedikeret til Fader Kolbe. 

Hotellet, der har 72 værelser og en smuk lille have, ligger midt i Roms historiske hjerte med en dejlig udsigt til Palatinerhøjen. Hotellet er konstrueret med en god blanding af middelalderstemning med buede hvælvinger og lofter fra det 15. århundrede, synligt murværk tilsat moderne møbler. Der findes restaurant på hotellet samt bar/loungeområde. 

Sporvognsstoppestedet Arenula/Cairoli ligger ca. 1,1 kilometer fra hotellet, metrostationen Circo Massimo ca. 900 meter. Det ældste og meget populære kvarter Trastevere findes lige på den anden side af Tiberen - der er godt og vel en kilometer til kvarterets berømte kirke Basilica di Santa Cecilia. 

Afstande:
Forum Romanum ca. 650 m.
Circus Maximus ca. 270 m.
Colosseum ca. 1,3 km. 
Pantheon ca. 1,6 km.
Campo dei Fiori ca. 1,3 km.

Værelser

Vi bor i standard dobbeltværelser på ca. 18 m2 med aircondition, minibar, sikkerhedsboks, telefon, tv og gratis WiFi samt badeværelse med hårtørrer og badekar eller bruser. Værelserne er beliggende ud mod Via San Teodora eller mod en indre gård. 

Mod tillæg kan der bestilles standard dobbeltværelse beliggende med udsigt til hotellets have eller Palatinerhøjen.

Mod tillæg standard enkeltværelse på ca. 16 m2 med halvandenmandsseng (french bed), aircondition, minibar, sikkerhedsboks, tv, gratis WiFi samt badeværelse med hårtørrer og badekar eller bruser. Standard enkeltværelse har udsigt mod Via San Teodora eller mod en indre gård.  

Hotel Kolbe i Rom har en enestående udsigt til Palatinerhøjen.
Hotel Kolbe i Rom har en enestående udsigt til Palatinerhøjen.
Receptionen på Hotel Kolbe i Rom er klar til at byde velkommen.
Receptionen på Hotel Kolbe i Rom er klar til at byde velkommen.
Hotellets smukke have.
Hotellets smukke have.
Restauranten på Hotel Kolbe i Rom.
Restauranten på Hotel Kolbe i Rom.
Sæt dig til rette og nyd en forfriskning i hotellets bar.
Sæt dig til rette og nyd en forfriskning i hotellets bar.
Eksempel på standard dobbeltværelse.
Eksempel på standard dobbeltværelse.
Eksempel på badeværelse.
Eksempel på badeværelse.
Eksempel på standard enkeltværelse.
Eksempel på standard enkeltværelse.