Jul i den evige stad
Flyrejser
6 Dage

Nyd de traditionsrige juledage fyldt med julelys og stemning i Rom, der er en af verdens smukkeste byer. Her venter et dejligt hotel, et mildt klima og spændende italienske juletraditioner. 

Rejs væk fra mørke og vinterkolde Danmark og ned til den katolske julestemning i Rom. Det milde klima gør, at du sagtens kan gå rundt i dagtimerne med en let jakke eller nyde en cappuccino i solen på en af de mange stemningsfulde piazzaer. Caféerne og restauranterne lokker med traditionelle julegodter, og i byens smukke guld- og julepyntede gader finder du et utal af hyggelige butikker. 

Vores base er det 3-stjernede Hotel...

Nyd de traditionsrige juledage fyldt med julelys og stemning i Rom, der er en af verdens smukkeste byer. Her venter et dejligt hotel, et mildt klima og spændende italienske juletraditioner. 

Rejs væk fra mørke og vinterkolde Danmark og ned til den katolske julestemning i Rom. Det milde klima gør, at du sagtens kan gå rundt i dagtimerne med en let jakke eller nyde en cappuccino i solen på en af de mange stemningsfulde piazzaer. Caféerne og restauranterne lokker med traditionelle julegodter, og i byens smukke guld- og julepyntede gader finder du et utal af hyggelige butikker. 

Vores base er det 3-stjernede Hotel Nord Nuova Roma, der har til huse i en historisk bygning fra begyndelsen af det 19. århundrede, som gennem tiderne er nænsomt renoveret. Her bor du centralt og med byens historie lige udenfor døren i de omkringliggende gader og blot 350 meter fra hovedbanegården Termini. Derover ligger hotellet tæt på Piazza della Repubblica, det nationale romerske museum og de storslåede paladser Massimo og Altemps, som i dag fungerer som muséer. 

Vi har inkluderet et rejsekort med ubegrænset transport med metro, sporvogn og bus, så vi kommer nemt omkring til byens store højdepunkter. Vi byder på hele tre interessante byvandringer i selskab med en dansktalende lokalguide, som vil krydre vores oplevelser med historie, anekdoter og gode tips. 

Velkommen til Rom på en julerejse, der byder på en god kombination af indholdsrige byvandringer, hyggelige fællesmåltider og italienske juletraditioner. 

Datoer og priser

Vent lidt, mens vi finder datoer og priser

Tillæg pr. person

Eneværelse
900,-
Pladsreservation i transfer- og udflugtsbusser, række 1-3
250,-
Afbestillingsforsikring
755,-
Obl. administrationstillæg
99,-

Rabat pr. person

Brorabat · Rejsende fra Bornholm, Fyn eller Jylland
250,-

Inkluderet i prisen

 • Fly København-Rom t/r
 • Alle skatter og afgifter, ca. kr. 394,-
 • Transfer lufthavn-hotel t/r
 • 5 nætter i Rom på Hotel Nord Nuovo Roma***
 • Lokal hotelskat kr. 282,-
 • 5 x morgenmad (2.-6. dag)
 • 1 x julefrokost, inkl. 1/2 fl. vin og vand (5. dag)
 • 1 x middag (1. dag)
 • 1 x middag inkl. vin og vand samt underholdning (2. dag) 
 • 1 x julemiddag inkl. 1/2 fl. vin og vand (4. dag)
 • 6 dages Travel Card, værdi ca. kr. 195,-
 • Byvandring i Rom med lokalguide 
 • Besøg i Peterskirken med lokalguide, inkl. donation
 • Besøg i Forum Romanum og Colosseum med lokalguide, inkl. entré
 • Dansktalende rejseleder på hele rejsen

Bemærkninger

Passer rejsen til dig? 

Denne rejses program passer til dig, der er godt gående. Vi bruger offentlige transportmidler såsom bus, metro og sporvogne, men på de enkelte dage kommer man snildt op at gå mindst seks kilometer. Attraktionerne breder sig ofte over et stort areal, ligesom de gamle historiske kvarterer kun kan nås til fods. 
 
Er du mindre godt gående, anbefaler vi rejserne under vores koncept ”I ro og mag”. Her er rejsernes program tilpasset dig, der ikke er så godt til bens.
 
Se alle ”I ro og mag”-rejser her.

Dagsprogram

1. dag: Mod romersk julestemning

Du møder Vitus' rejseleder i Københavns Lufthavn, hvorfra vi flyver med SAS direkte til Italiens hovedstad Rom, hvor vi ankommer sidst på eftermiddagen.

Fra lufthavnen kører vi i bus ind til byens historiske hjerte, hvor vi skal bo centralt på Hotel Nord Nuova Roma, som ligger ca. 350 meter fra hovedbanegården og metroens knudepunkt, Termini. Den offentlige transport er lige udenfor vores dør og forbinder os let med Roms mange skønne områder og kvarterer. Hotellet ligger desuden i gåafstand til mange af byens store attraktioner,

Vi tjekker ind på hotellet (hvis værelserne ikke er helt klar, deponerer vi bagagen), og efterfølgende går vi en lille tur med rejselederen i nærområdet. Rejselederen viser dig, hvor du kan finde det charmerende Monti-kvarter, som er kendt for sin boheme-atmosfære og et af Roms ældste med en labyrint af brostenbelagte gader. Engang boede her kejsere, adelsmænd og kunstnere, og den historiske stemning fornemmes stadig i gaderne. Her finder du alt lige fra kunstgallerier til vintage- og designbutikker samt ikke at forglemme mange gode spisesteder, hvor du eventuelt kan besøge et af de lokale trattoriaer og nyde turens første frokost.

Om aftenen mødes vi i hotellets reception og går samlet til en nærliggende restaurant for at nyde en fælles middag. 

Inkluderede måltider: Middag.   

Velkommen til Hotel Nord Nuova Roma.

Velkommen til Hotel Nord Nuova Roma.

2. dag: Roms historiske hjerte med de kendte attraktioner

Efter en god nats søvn og et dejligt morgenbord er vi klar til dagens udflugt. Vi går fra hotellet til bustoppestedet Republica (260 meter) og tager den elektriske bus linje 85 (retning Arco di Travertino) til Corso/Minghetti (seks stop), hvor vi møder vores dansktalende lokalguide. Herfra går vi sammen ind i et af byens gamle historiske kvarterer. 

Vi kommer ind i gaderne omkring Den Spanske Trappe, der er fyldt med designerbutikker. Den Spanske Trappe består af 138 trin, og foroven troner den smukke franske kirke Trinita dei Monti og den store romerske obelisk. Selvom stedet er en stor turistattraktion, så begejstres de fleste over den smukke plads. På dagens og de kommende dages udflugter med lokalguide får vi udleveret høretelefoner, så vi let kan høre alle guidens spændende historier, mens vi på professionel vis føres igennem de smalle gader i byens historiske hjerte. 

På dagens gåtur kommer vi også til et af Roms mest dramatiske monumenter, den smukke og ikoniske Trevi-fontæne. Det er et af verdens mest kendte springvand, som muligvis er inspireret af nogle af Berninis gamle tegninger. Fontænen er en stor marmorfigur af titanen Okenos, der rider med sine heste gennem vandmasserne. Hvis du gerne vil besøge Rom igen, så kast en mønt over din skulder og ned i fontænen - en skik mange turister efterlever.

Vi spadserer langs Via del Corso, den store gade som er Roms svar på Strøget, til Piazza Colonna med den 30 meter høje søjle, der er rejst til ære for kejser Marcus Aurelius' mange sejre. Mange romere betragter netop dette sted som byens absolutte centrum. Næste stop er Pantheon med det antikke romerske tempel, som blev opført omkring år 120 af kejser Hadrian. Det er en stor tempelbygning med en gigantisk kuppel, som altid imponerer.

Vi har ikke glemt, at det er jul, og har du lyst, kan vi lave en lille afstikker til Moriondo & Gariglio, som er Roms ældste chokoladebutik. Her kan du lade dig friste af de fyldte chokolader i den søde juletid. Tæt derpå ligger Piazza Navona, der domineres af Berninis De Fire Floders-fontæne. Her slutter byrundturen, og du har nu tid på egen hånd til frokost og egne oplevelser. Måske har du lyst til at udforske pladsens store julemarked, der dufter skønt af ristede kastanjer.

Om aftenen mødes vi igen i hotellets reception, hvor vi er klar til aftenens oplevelse. Sammen går vi til busstoppestedet ved Termini, hvorfra vi kører med linje 75, retning (fem stop) tæt ved Colosseum, som er et imponerende syn omgivet af lys. Fra stationen går vi til en romersk restaurant, der ligger under stenhvælvinger. Her får vi serveret en 3-retters menu med et glas vin og vand, og under middagen bliver vi underholdt med kendte italienske sange. Glæd dig til en festlig og hyggelig aften i unikke rammer.  

Inkluderede måltider: Morgenmad og middag.

Pantheon i Rom er et af arkitekturhistoriens absolutte mesterværker.

Pantheon i Rom er et af arkitekturhistoriens absolutte mesterværker.

3. dag: Peterspladsen og byens ikoniske vartegn - Peterskirken

Efter en god nattesøvn og det gode morgenbord er vi klar til dagens store oplevelser. Fra hotellet går vi til metrostationen Repubblica, hvorfra vi kører direkte til Ottaviano, og herfra spadserer vi til Peterspladsen, hvor vi mødes med vores dansktalende lokalguide.

Sammen besøger vi en af Roms arkitektoniske perler. Peterskirken er en af verdens største kirker, og den er overdådigt udsmykket af ikke mindre end 44 altre, 395 skulpturer, 778 søjler og 135 mosaikker. Under vores besøg ser vi blandt andet det monument, som vores egen Thorvaldsen har opført over pave Pius 7.'s gravmæle. Det var helt ekstraordinært, at en protestantisk kunstner fik lov til at udsmykke Peterskirken. Som alt andet syner det enorme gravmæle småt i det kolossale kirkerum. Husk også at kigge op på den 136 meter høje kuppel prydet med et væld af smukke mosaikker, som var Michelangelos sidste store værk. Det katolske hovedsæde efterlader som regel et stort indtryk hos selv den mest erfarne rejsende. 

Atter ude på Peterspladsen betragter vi det vældige juletræ og julekrybben, og julehumøret er nu helt i top. Du får tid på egen hånd til frokost og eventuelt lidt shopping, hvis det kunne friste.

Denne aftens middag er på egen hånd, så du har selv mulighed for at bestemme menu og spisested. Rejselederen arrangerer gerne fællesspisning for dem, der måtte ønske det. 

Inkluderede måltider: Morgenmad.

Julestemning på Peterspladsen i Rom.

Julestemning på Peterspladsen i Rom.

4. dag: Historiens vingesus i Colosseum og Forum Romanum - Juleaften

Efter morgenmaden går vi sammen til busstoppestedet ved Termini, hvorfra vi kører med bussen til et stoppested ved Colosseum, hvor vi møder vores dansktalende lokalguide. 

Vi besøger Colosseum, som nok er den mest ikoniske bygning i Rom. Colosseum er bygget år 72-82, og er verdens største amfiteater med 50.000 siddepladser og 5.000 ståpladser. Vi ser den imponerende bygning indefra, og når man står her, er det nemt at forstå, hvorfor attraktionen i 2007 blev valgt som et af Verdens Syv Nye Underværker.

Tæt på Colosseum ligger Forum Romanum, hjertet i antikkens enorme romerske rige, der var det politiske, økonomiske og religiøse centrum i det gamle Rom. Vi kommer rundt blandt ruiner af templer og andre bygninger, der er spredt ud over det store område. Den guidede rundtur er i sandhed en rejse igennem tusind års historie, som er både spændende og til tider makaber. Nye udgravninger frembringer konstant viden om fortiden, og denne fascinerende seværdighed hører til blandt verdens mest besøgte. 

Der bliver tid til frokost på egen hånd i området, inden vi i løbet af eftermiddagen returnerer til hotellet. Vi slapper af et par timer, og så mødes vi i hotellets reception, hvorfra vi går til en nærliggende restaurant, hvor vi fejrer jul på italiensk manér med en god 4-retters julemenu inklusive et glas vin og vand tilsat ægte italiensk julestemning.

Det er kutyme, at romerne forlader deres hjem omkring midnat for at deltage i en midnatsmesse i én af Roms ca. 900 kirker. Er der stemning for det, vil rejselederen gerne arrangere en fællestur til en messen i en af områdets nærliggende kirker. Midnatsmesse i Rom er en ganske særlig og stemningsfuld oplevelse.  

Inkluderede måltider: Morgenmad og middag. 

Colosseum er en storslået oplevelse hele året rundt.

Colosseum er en storslået oplevelse hele året rundt.

5. dag: Jul på italiensk 

I dag kan du slappe af og nyde Rom på egen hånd. Den 25. december er den store festdag for italienerne, og derfor er der også lukket i det meste af byen. På gode dage i december kan byen virke helt forårsagtig, så brug eventuelt formiddagen på en spadseretur i den stille by.

Har du lyst, kan du om formiddagen tage med rejselederen til Peterspladsen, hvor Paven hvert år giver sin helt særlige velsignelse fra balkonen ved Peterskirken i Vatikanet kl. 12.00. Velsignelsen hedder "Urbi et Orbi", som på dansk betyder "til byen og verden". 

Ca. klokken 13.00 mødes vi i hotellets reception og går til en nærliggende restaurant, hvor vi skal nyde en autentisk italiensk julefrokost, som består af en forret, hovedret med tilbehør og dessert samt et glas vin og vand. Julefreden har for alvor sænket sig over Rom, og efter den hyggelige sammenkomst kan du eventuelt slappe af tilbage på hotellet eller brænde lidt kalorier af med en gåtur i de julepyntede gader.  

Efter den store frokost her aftenens middag på egen hånd, hvis der skulle være appetit til mere.

Inkluderede måltider: Morgenmad og frokost.

Peterskirken og Vatikanet med juletræet midt på pladsen.

Peterskirken og Vatikanet med juletræet midt på pladsen.

6. dag: Hjemrejse

Vores stemningsfulde juledage i Rom nærmer sig sin afslutning. Om formiddagen forlader vi hotellet og kører mod lufthavnen, hvorfra vi flyver med SAS direkte til København, hvor vi ankommer sidst på eftermiddagen efter en oplevelsesrig juleferie i Den Evige Stad. 

Inkluderede måltider: Morgenmad.

Hotelinformation

Hotel Nord Nuova Roma***, Rom
VisSkjul

Hotel Nord Nuova Roma ligger i en historisk bygning fra begyndelsen af det 19. århundrede, som gennem tiderne er nænsomt renoveret.

Hotellet er centralt beliggende blot 300 meter fra hovedbanegården Termini, og Roms historie finder du i de omkringliggende gader udenfor hotellets hoveddør. Du er tæt på Piazza della Repubblica, det nationale romerske museum og de storslåede paladser Massimo og Altemps, som i dag fungerer som museer. 

Hotellet har en tagterrasse med udsigt over Roms tage, og på 6. sal findes fitnesscenter. Desuden er der bar og morgenmadsrestaurant. 

Værelser

Vi bor i dobbeltværelser på ca. 15 m2 med aircondition, tv, telefon, minibar, te-og kaffefaciliteter, sikkerhedsboks, gratis WiFi samt badeværelse med hårtørrer. Mod tillæg kan der bestilles eneværelse på ca. 13 m2 med enkeltseng. 

Hotel Nord Nuova ligger perfekt placeret midt i Rom.
Hotel Nord Nuova ligger perfekt placeret midt i Rom.
Velkommen til receptionen hos Hotel Nord Nuova i Rom.
Velkommen til receptionen hos Hotel Nord Nuova i Rom.
Velkommen i lobbyen på Hotel Nord Nuova.
Velkommen i lobbyen på Hotel Nord Nuova.
Sæt dig til rette og slap af i hotellets lobby.
Sæt dig til rette og slap af i hotellets lobby.
Hotellets skønne tagterrasse.
Hotellets skønne tagterrasse.
Hotellets bar på øverste etage byder på en skøn udsigt over Rom.
Hotellets bar på øverste etage byder på en skøn udsigt over Rom.
Morgenmadsbuffeten på Hotel Nord Nuova i Rom.
Morgenmadsbuffeten på Hotel Nord Nuova i Rom.
Eksempel på dobbeltværelse.
Eksempel på dobbeltværelse.
Eksempel på badeværelse.
Eksempel på badeværelse.