Alle værelser med havudsigt

Sicilien · Middelhavets Perle

Flyrejser
8 Dage

Tag med til Middelhavets største ø, og oplev Siciliens enestående natur, det smagfulde italienske køkken samt den mangfoldige og rige kulturhistorie. Den smukke ø vil med garanti kapre dit hjerte.

Er du blandt de mange danskere, hvis foretrukne rejseland er Italien, er du nødt til at opleve Middelhavets største - og måske nok smukkeste - ø, Sicilien. Det italienske flag vejrer på vulkanøen, men den er på mange måder helt sin egen. Den sicilianske kultur er afslappet, landskabet frodigt, og køkkenet er præget af forskellige kulturer, der har influeret øens historie. Den gamle ø er nemlig en historisk smeltedigel med velbevarede...

Tag med til Middelhavets største ø, og oplev Siciliens enestående natur, det smagfulde italienske køkken samt den mangfoldige og rige kulturhistorie. Den smukke ø vil med garanti kapre dit hjerte.

Er du blandt de mange danskere, hvis foretrukne rejseland er Italien, er du nødt til at opleve Middelhavets største - og måske nok smukkeste - ø, Sicilien. Det italienske flag vejrer på vulkanøen, men den er på mange måder helt sin egen. Den sicilianske kultur er afslappet, landskabet frodigt, og køkkenet er præget af forskellige kulturer, der har influeret øens historie. Den gamle ø er nemlig en historisk smeltedigel med velbevarede levn fra oldtidens største folkeslag såsom grækerne, araberne, fønikerne, romerne og spanierne. Overalt er historien nærværende i de græske templer og de romerske villaer. 

På rejsen oplever vi mageløse naturscenerier, ligesom vi selvfølgelig også stifter bekendtskab med det rustikke køkken, som er baseret på årstidens friske råvarer. De mange gode smagsoplevelser kan man især takke det solrige klima for. Vi har inkluderet fire middage på forskellige lokale restauranter, så du smager lidt forskelligt fra det skønne sicilianske køkken. Udflugtsprogrammet byder på nogle af øens største og smukkeste seværdigheder, og du har derudover mulighed for at deltage i to ekstraarrangementer, der udover kulturelle oplevelser byder på ægte sicilianske smagsoplevelser.

Det hele foregår naturligvis i selskab med vores dygtige dansktalende rejseleder, som har et godt kendskab til øen, kulturen og historien.

Kort over Sicilien - Taormina

Datoer og priser

Vent lidt, mens vi finder datoer og priser

Tillæg pr. person

Eneværelse
1.099,-
Pladsreservation i transfer- og udflugtsbusser, række 1-3
250,-
Afbestillingsforsikring
560,-
Obl. administrationstillæg
89,-

Rabat pr. person

Brorabat · Rejsende fra Bornholm, Fyn eller Jylland
250,-

Ekstraarrangementer

Udflugtspakke, inkl. to middage
675,-

Inkluderet i prisen

 • Fly København-Catania t/r
 • Alle skatter og afgifter
 • Transfer lufthavn-hotel t/r
 • 7 nætter i Taormina Mare på Hotel Bay Palace***
 • 7 x morgenmad (2.-8. dag)
 • 4 x middag (2. 3. 5. og 7. dag)
 • Udflugt til vulkanen Etna
 • Byrundtur i Taormina, inkl. entré til amfiteatret
 • Udflugt til Agrigento, inkl. entré til Templernes dal 
 • Besøg i Villa Casale, inkl. entré
 • Dansktalende rejseleder på rejsemålet

Dagsprogram

1. dag: Ankomst til Sicilien

Med Norwegian flyver vi direkte fra København til Catania på Sicilien. Fra lufthavnen har vi godt en times kørsel til hotellet, som ligger blot få minutters gang fra stranden Mazzarò, ligesom kabelbanen op til Taorminas gamle bydel ligger et stenkast fra hotellet. Beliggenheden fås ikke bedre, hvis man både vil nyde stranden og Taormina, der er en af verdens smukkeste bjergbyer. 

2. dag: Etna og Taormina

Vi kører i bus ad de frodige skråninger op til Etna, Europas største aktive vulkan og Siciliens største bjerg, som kan ses uanset, hvor du befinder dig på den østlige side af øen. Undervejs vil du se at landskabet ændrer sig. Turen går op til et plateau, der ligger 1.927 meter over havets overflade. Vi anbefaler, at du medbringer gode sko på denne udflugt. Hører du til blandt de eventyrlystne, kan man komme tættere på vulkanens top med en kabelbane til 2.500 meters højde (pris ca. €27 for en returbillet). Ved frokosttid kører vi til Taorminas gamle bydel, som ligger 250 meter oppe på bjerget Monte Tauro med en dejlig udsigt over Middelhavet. Her har du tid til frokost på egen hånd, inden vi besøger det velbevarede græske amfiteater, som er mere end 2.000 år gammelt. Herfra er der en fantastisk udsigt over Giardini-Naxos-bugten. Sommeren igennem arrangeres der stadig teater og koncerter i den gamle arena. 

Resten af dagen kan du gå på opdagelse i Taorminas hyggelige gader, der er fyldt med butikker, cafeer og restauranter. Måske fristes du af de mange kager, som er et levn fra dengang, øen var under arabisk indflydelse. Vi kan anbefale cannoli, der er fyldt med sød ricottacreme. Om aftenen tager vi sammen kabelbanen op til Taormina for at spise fælles middag på en af de lokale restauranter.

Inkluderede måltider: Morgenmad, middag.

Vulkanen Etna.

3. dag: Slap af, og nyd din ferie

I dag kan du slappe af på hotellet. Fra hotellets panoramaterrasse kan man udsigten over Middelhavet, smage en cocktail fra baren, svømme en tur i poolen eller kaste sig over en spændende bog i skyggen. Du kan også gå ned til stranden i den lille bugt som er en af de mest populære i hele området. Her kan du eventuelt leje en solstol og en parasol og nyde livet i første række til havet. Der er også områder på stranden, hvor du kan slå dig ned på dit håndklæde uden ekstra betaling. Nord for Mazzarò finder du Isola Bella, som uden tvivl er Taorminas smukkeste strand. Tæt ved kysten ligger en lille ø, som er forbundet med stranden via en smal sandstribe. Når det er højvande, forsvinder striben under vandets overflade.

Om aftenen mødes vi igen i hotellets reception og kører med kabelbanen til Taorminas centrum for igen at spise på en af byens lokale restauranter.

Inkluderede måltider: Morgenmad, middag.

4. dag: På egen hånd eller udflugt i fodsporene på The Godfather

Nyd dagen på egen hånd, og tag på opdagelse i det skønne område. Aftenens middag er i dag for regning. Du kan også vælge at deltage i dagens udflugt, der går i Godfathers fodspor og inkluderer middag i filmbyen Forzá d'Agrò. 

Inkluderede måltider: Morgenmad.

Udflugtspakke: I fodsporene på The Godfather, inkl. middag i filmbyen Forzá d'Agrò
Først på eftermiddagen indleder vi dagens udflugt, som går i filmklassikeren Godfathers fodspor. Da instruktøren Francis Ford Coppola skulle begynde at filme de populære bøger, hvis historie udspiller sig i den sicilianske by Corleone, fandt han ud af, at byen var alt for moderne i forhold til romanernes historiske islæt. I stedet bestemte han sig for at bruge byerne Savoca og Forzà d'Agrò.

Vores første stop er Savoca, og her ser vi den smukke kirke, hvor Michael Corleone blir gift med Apollonia, som er datter af ejeren af Bar Vitelli. Der er selvfølgelig tid til, at du kan besøge den berygtede bar, som stadig i dag er en tro kopi af den i filmen. I byen er der også et monument for Coppola, og fra byens plads, hvor bryllupsscenen blev optaget, kan du nyde den smukke udsigt, købe Godfather-souvenirs eller få dig en kølig drink.

Vi fortsætter til Forzà d'Agrò med de brostensbelagte gader og traditionelle huse. Byens kirke vil du måske genkende fra både The Godfather og The Godfather Part II. Byen er charmerende og et typisk eksempel på en lille siciliansk landsby, hvor livet endnu leves, som man gjorde i gamle dage. Først på aftenen går vi til en af byens hyggelige familiedrevne restauranter, hvor vi bliver budt velkommen af ejeren Pasquale. Sammen med personalet sørger han for, at vi får en dejlig oplevelse med klassiske lokale retter, baseret på gamle traditioner. Det lille sted bliver drevet med både lidenskab og kærlighed til maden. Efter nogle dejlige timer returnerer vi til vores hotel ved Taormina.

5. dag: Agrigento, Templernes Dal og Villa Casale

Dagen byder på en fantastisk heldagstur i historiens tegn. Vi starter i Templernes Dal ved Agrigento, hvor de græske templer rejser sig i al deres pragt mod himlen. Agrigento blev grundlagt i 581 f.Kr. og var den tredjestørste by i (Store) Grækenland. I byens storhedstid blev de 15 templer opført af 30.000 slaver på 74 år. I dag er syv templer udgravet, hvoraf Concordia er et af de bedst bevarede. Glæd dig til at opleve det imponerende bygningsværk, som naturligvis er at finde på UNESCO's Verdensarvsliste og hører til blandt verdens bedst bevarede græske templer. De doriske templer vidner om byens rigdom og forsøg på at overgå fædrelandet. 

Udflugten fortsætter til et af de største arkæologiske fund på Sicilien, nemlig den store romerske kejservilla, Romana del Casale ved Piazza Armerina. Den verdensberømte villa forsvandt sporløst i år 1100 i forbindelse med et jordskælv, og først i midten af 1950'erne begyndte en systematisk udgravning. Villaen er et enestående eksempel på Romerrigets formåen: Pragtfuld arkitektur og storslåede mosaikdekorationer. De 3.000 m2 store gulvmosaikker afspejler ejerens særlige interesse for jagt. Denne aften spiser vi en hyggelig middag sammen på hotellet, så vi kan slappe af og hvile os efter en lang og oplevelsesrig dag.

Inkluderede måltider: Morgenmad, middag.

Concordia-templet med bronzestatue af Ikaros.

6. dag: På egen hånd eller ekstraudflugt

Forkæl dig selv med en stranddag, tag kabelbanen op til Taormina eller begiv dig ud på eventyr på øen. Rejselederen kommer gerne med forslag til gode aktiviteter. Du kan også vælge at tage med en smagfuld ekstraudflugt, som blandt andet inkluderer middag. 

Inkluderede måltider: Morgenmad.

Udflugtspakke: Smag på Siclien, inkl. middag
På udflugten skal vi smage nogle af Siciliens specialiteter og velsmagende vine. Sidst på eftermiddagen kører vi mod Etnas skråninger, hvor vi finder gården Tenuta San Michele, der er omringet af 75 hektar vinmarker, hvorfra de blandt andet høster druer til den prestigefyldte vin Murgo. Kombinationen af det milde klima, beliggenheden og højderne giver helt optimale forhold til dyrkning af forskellige velsmagende vine. Vi besøger den mere end 200 år gamle vinkælder, hvor vi smager nogle af stedets liflige vine med lidt lokal ost, pølse, brød og olivenolie til. Med gårdens smukke beliggenhed på toppen af en bakke har vi en smuk udsigt mod Etna, Taormina og havet. Stedet har også en restaurant, og her skal vi efterfølgende nyde aftenens middag, som er tilberedt af råvarer fra familiens ejendom og efter regionens gamle opskrifter. Stedet bliver ofte besøgt af sicilianerne i weekenderne, hvilket vidner om både autenticitet og høj kvalitet.

7. dag: Dagen er din egen

Slap af, og nyd livet, eller måske skal du lige gøre de sidste indkøb i hyggelige Taormina? Vores rejseleder kommer selvfølgelig også gerne med udflugtsforslag. Det er feriens sidste aften, så vi nyder naturligvis en hyggelig afskedsmiddag på en af Taorminas gode restauranter.

Inkluderede måltider: Morgenmad, middag.

8. dag: Afslapning og hjemrejse

Vi tager en morgen i afslapningens tegn. Nyd morgenmaden i fred og ro, tag en dukkert i poolen, og nyd udsigten til det sicilianske landskab fra hotellets terrasse, eller gå en lille tur i lokalområdet. Sidst på eftermiddagen kører vi mod lufthavnen i Catania, hvorfra vi flyver med Norwegian direkte til Danmark. Vi ankommer i København sidst på aftenen.

Afr. 8/7: Vi flyver fra Catania om formiddagen med ankomst til København om eftermiddagen. 

Inkluderede måltider: Morgenmad.

Hotelinformation

Hotel Bay Palace ***
VisSkjul

Dejligt lille hotel, som ligger med en skøn udsigt over den smukke kyst ved Taormina og Isola Bella. I gåafstand fra hotellet ligger kabelbanen, som tager dig direkte op i Taorminas historiske bydel. Blot 400 meter fra hotellet findes nogle af områdets smukkeste strande, og på hotellet er der desuden en mindre pool (8 x 16 meter) med solstole og udsigt over bugten. Her finder man også baren, restauranten og den stemningsfyldte terrasse.

Værelser

Hotellet har 50 værelser, der alle har tv, telefon, lille køleskab, gratis WiFi og badeværelser. Alle værelser har egen balkon og havudsigt. Det er muligt at bestille eneværelse mod tillæg.

Læs mere om hotellet her. 

Afslapning i poolen på Hotel Bay Palace. Reception på Hotel Bay Palace. Alle værelserne på Hotel Bay Palace er med havudsigt.