Værelser med balkon og havudsigt!

Sicilien · Middelhavets Perle · 2021

Flyrejser
8 Dage

Middelhavets største ø vil med garanti kapre dit hjerte. Rejs med til Italien, og oplev Siciliens enestående natur, smagfulde køkken og rige kulturhistorie.

Er du blandt de mange danskere, hvis foretrukne rejseland er Italien, er du nødt til at opleve Middelhavets største - og måske nok smukkeste - ø, Sicilien. Det italienske flag vejrer på vulkanøen, men den er på mange måder helt sin egen. Den sicilianske kultur er afslappet, landskabet frodigt, og køkkenet er præget af forskellige kulturer, der har influeret øens historie. Den gamle ø er nemlig en historisk smeltedigel med velbevarede levn fra oldtidens største folkeslag såsom grækerne,...

Middelhavets største ø vil med garanti kapre dit hjerte. Rejs med til Italien, og oplev Siciliens enestående natur, smagfulde køkken og rige kulturhistorie.

Er du blandt de mange danskere, hvis foretrukne rejseland er Italien, er du nødt til at opleve Middelhavets største - og måske nok smukkeste - ø, Sicilien. Det italienske flag vejrer på vulkanøen, men den er på mange måder helt sin egen. Den sicilianske kultur er afslappet, landskabet frodigt, og køkkenet er præget af forskellige kulturer, der har influeret øens historie. Den gamle ø er nemlig en historisk smeltedigel med velbevarede levn fra oldtidens største folkeslag såsom grækerne, araberne, fønikerne, romerne og spanierne. Overalt er historien nærværende i de græske templer og de romerske villaer. 

På rejsen oplever vi mageløse naturscenerier, ligesom vi selvfølgelig også stifter bekendtskab med det rustikke køkken, som er baseret på årstidens friske råvarer. De mange gode smagsoplevelser kan man især takke det solrige klima for. Vi har inkluderet tre middage på udvalgte lokale restauranter samt en afskedsmiddag på hotellet, så du smager lidt forskelligt fra det skønne sicilianske køkken. Udflugtsprogrammet byder på nogle af øens største og smukkeste seværdigheder, og du har derudover mulighed for at deltage i flere ekstraarrangementer, der udover kulturelle oplevelser byder på ægte sicilianske smagsoplevelser.

Det hele foregår naturligvis i selskab med vores dygtige dansktalende rejseleder, som har et godt kendskab til øen, kulturen og historien.

Kort - Sicilien - Middelhavets perle - Sommer 2020

Datoer og priser

Vent lidt, mens vi finder datoer og priser

Tillæg pr. person

Eneværelse
1.099,-
Pladsreservation i transfer- og udflugtsbusser, række 1-3
250,-
Afbestillingsforsikring
678,-
Obl. administrationstillæg
89,-

Rabat pr. person

Brorabat · Rejsende fra Bornholm, Fyn eller Jylland
250,-

Ekstraarrangementer

Udflugtspakke: 2 udflugter, inkl. middag
675,-
Udflugt til Agrigento og Villa Casale
825,-

Inkluderet i prisen

  • Fly København-Catania t/r
  • Alle skatter og afgifter
  • Transfer lufthavn-hotel t/r
  • 7 nætter i Taormina Mare på Hotel Bay Palace***
  • 7 x morgenmad (2.-8. dag)
  • 4 x middag (2. 3. 5. og 7. dag)
  • Udflugt til vulkanen Etna
  • Byvandring i Taormina, inkl. entré til amfiteatret
  • Udflugt til Siracusa 
  • Dansktalende rejseleder på rejsemålet

Dagsprogram

1. dag: Ankomst til Sicilien

Med Norwegian flyver vi midt på dagen direkte fra København til Catania på Sicilien (10/7-2021 flyver vi om aftenen). Fra lufthavnen har vi godt en times kørsel til hotellet, som ligger i Taormina Mare blot få minutters gang fra stranden Mazzarò, ligesom kabelbanen op til Taorminas gamle bydel ligger et stenkast fra hotellet. Beliggenheden fås ikke bedre, hvis man både vil nyde stranden og Taormina, der er en af verdens smukkeste bjergbyer. 

De sidste solstråler falder flot nedover Taormina.

De sidste solstråler falder flot nedover Taormina.

2. dag: Udflugt til vulkanen Etna

Fra hotellet kører vi i bus ad de frodige skråninger op til Etna, Europas største aktive vulkan og Siciliens største bjerg, som kan ses uanset, hvor du befinder dig på den østlige side af øen. Undervejs vil du se, at landskabet ændrer sig markant. Turen går op til et plateau, der ligger 1.927 meter over havets overflade. Vi anbefaler, at du medbringer gode sko på denne udflugt. Hører du til blandt de eventyrlystne, kan man komme tættere på vulkanens top med en kabelbane til 2.500 meters højde (pris ca. 27 euro for en returbillet).

Midt på dagen kører vi tilbage til hotellet. Frokosten kan du nyde på egen hånd i nærområdet, og om aftenen tager vi sammen kabelbanen op til Taormina for at spise fælles middag på en af byens lokale restauranter.

Inkluderede måltider: Morgenmad og middag.

Vulkanen Etna er et imponerende syn.

3. dag: Byvandring i Taormina

Efter morgenmaden tager vi kabelbanen op til Taorminas gamle bydel, som ligger 250 meter oppe på bjerget Monte Tauro med en dejlig udsigt over Middelhavet. Her skal vi besøge det velbevarede græske amfiteater, som er mere end 2.000 år gammelt. Herfra er der en fantastisk udsigt over Giardini-Naxos-bugten. Sommeren igennem arrangeres der stadig teater og koncerter i den gamle arena. 

Resten af dagen kan du bruge på at gå på opdagelse i Taorminas hyggelige gader, der er fyldt med butikker, cafeer og restauranter. Måske fristes du af de mange kager, som er et levn fra dengang, øen var under arabisk indflydelse. Vi kan anbefale cannoli, der er fyldt med sød ricottacreme. Om aftenen mødes vi igen i hotellets reception og kører med kabelbanen til Taorminas centrum for igen at spise på en af byens lokale restauranter.

Inkluderede måltider: Morgenmad og middag.

Det smukke græske teater i Taormina er et besøg værd.

Det smukke græske teater i Taormina er et besøg værd.

4. dag: På egen hånd eller udflugt i fodsporene på The Godfather

Nyd dagen, og slap af på hotellet. Fra hotellets panoramaterrasse kan man nyde udsigten over Middelhavet, smage en cocktail fra baren, svømme en tur i poolen eller kaste sig over en spændende bog i skyggen. Du kan også gå ned til stranden i den lille bugt som er en af de mest populære i hele området. Her kan du eventuelt leje en solstol og en parasol og nyde livet i første række til havet. Der er også områder på stranden, hvor du kan slå dig ned på dit håndklæde uden ekstra betaling. Nord for Mazzarò finder du Isola Bella, som uden tvivl er Taorminas smukkeste strand. Tæt ved kysten ligger en lille ø, som er forbundet med stranden via en smal sandstribe. Når det er højvande, forsvinder striben under vandets overflade. Aftenens middag er i dag for regning. Du kan også vælge at deltage i dagens udflugt, der går i Godfathers fodspor og inkluderer middag i filmbyen Forzá d'Agrò. 

Inkluderede måltider: Morgenmad.

Udflugtspakke: I fodsporene på The Godfather, inkl. middag i filmbyen Forzá d'Agrò

Først på eftermiddagen indleder vi dagens udflugt, som går i filmklassikeren Godfathers fodspor. Da instruktøren Francis Ford Coppola skulle begynde at filme de populære bøger, hvis historie udspiller sig i den sicilianske by Corleone, fandt han ud af, at byen var alt for moderne i forhold til romanernes historiske islæt. I stedet bestemte han sig for at bruge byerne Savoca og Forzà d'Agrò.

Vores første stop er Savoca, og her ser vi den smukke kirke, hvor Michael Corleone blir gift med Apollonia, som er datter af ejeren af Bar Vitelli. Der er selvfølgelig tid til, at du kan besøge den berygtede bar, som stadig i dag er en tro kopi af den i filmen. I byen er der også et monument for Coppola, og fra byens plads, hvor bryllupsscenen blev optaget, kan du nyde den smukke udsigt, købe Godfather-souvenirs eller få dig en kølig drink.

Vi fortsætter til Forzà d'Agrò med de brostensbelagte gader og traditionelle huse. Byens kirke vil du måske genkende fra både The Godfather og The Godfather Part II. Forzà d'Agrò er charmerende og et typisk eksempel på en lille siciliansk landsby, hvor livet endnu leves, som man gjorde i gamle dage. Først på aftenen går vi til en af byens hyggelige familiedrevne restauranter, hvor vi bliver budt velkommen af ejeren Pasquale. Sammen med personalet sørger han for, at vi får en dejlig oplevelse med klassiske lokale retter, baseret på gamle traditioner. Det lille sted bliver drevet med både lidenskab og kærlighed til maden. Efter nogle dejlige smagfulde timer returnerer vi til vores hotel ved Taormina.

Vejen op til kirken i Savoca.

Vejen op til kirken i Savoca.

5. dag: Udflugt til Siracusa 

I dag skal vi besøge Siracusa, en af Siciliens smukkeste byer, der ligger på østkysten med udsigt til af Det Ioniske Hav. Den ældste del af Siracuse hedder Ortigia og ligger på en halvø, som er forbundet til fastlandet med broer. Her kan man finde levn fra flere folkefærd, såsom grækerne, romerne og saracenerne, som alle har sat deres præg på Ortigia og sørget for, at den historiske bydel i dag er fyldt med arkitektoniske perler. Siracusas katedral, der er bygget i flere forskellige stilarter, ligger i bydelens hjerte, og ikke langt derfra finder man Archimedes-pladsen med det smukke Diana-fontæne. Vi spadserer en tur langs Alfeo-promenaden og ser den gamle bymur samt Maniace-slottet, som er opkaldt efter den berømte kaptajn Georgio Maniace, som befriede det meste af kysten for araberne. Vi besøger også Aretusas kilde, hvor du i det runde bassin kan se ægyptiske papyrusplanter. Efter byvandringen bliver der tid til frokost og egne oplevelser i den historiske bydel.

Først på eftermiddagen runder vi den nye bydel med Apollos tempel og den moderne Madonna-kirke, som man har haft mange problemer med at færdiggøre, da en stor del af befolkningen mente, at bygningen var for moderne blandt alle Siracusas antikke bygninger. Byens atmosfære er helt unik, og man fornemmer hurtigt, at Siracusa har været et vigtigt knudepunkt for civilisationen i Middelhavsregionen. Vi er tilbage i Taormina sidst på eftermiddagen, hvor vi igen nyder en middag sammen på en byens lokale restauranter. 

Inkluderede måltider: Morgenmad og middag.

Diana-fontænen i Siracusa.

Diana-fontænen i Siracusa.

6. dag: På egen hånd eller ekstraudflugt

Forkæl dig selv med en stranddag, tag kabelbanen op til Taormina eller begiv dig ud på eventyr på øen. Rejselederen kommer gerne med forslag til gode aktiviteter. Du kan også vælge at tage med en smagfuld ekstraudflugt, som blandt andet inkluderer middag. 

Inkluderede måltider: Morgenmad.

Udflugtspakke: Smag på Siclien, inkl. middag

På denne udflugt skal vi smage nogle af Siciliens specialiteter og velsmagende vine. Sidst på eftermiddagen kører vi mod Etnas skråninger, hvor vi finder gården Tenuta San Michele, der er omringet af 75 hektar vinmarker, hvorfra de blandt andet høster druer til den prestigefyldte vin Murgo. Kombinationen af det milde klima, beliggenheden og højderne giver helt optimale forhold til dyrkning af forskellige velsmagende vine. Vi besøger den mere end 200 år gamle vinkælder, hvor vi smager nogle af stedets liflige vine med lidt lokal ost, pølse, brød og olivenolie til. Med gårdens smukke beliggenhed på toppen af en bakke har vi en flot udsigt mod Etna, Taormina og havet. Stedet har også en restaurant, og her skal vi efterfølgende nyde aftenens middag, som er tilberedt af råvarer fra familiens ejendom og efter regionens gamle opskrifter. Gården bliver ofte besøgt af sicilianerne i weekenderne, hvilket vidner om både autenticitet og høj kvalitet.

Udsigt over vinmarkerne fra Tenuta San Michele.

Udsigt over vinmarkerne fra Tenuta San Michele.

7. dag: På egen hånd eller udflugt til Agrigento, Templernes dal og Villa Casale

Slap af, og nyd livet - eller måske skal du lige gøre de sidste indkøb i hyggelige Taormina? Vores rejseleder kommer selvfølgelig også gerne med udflugtsforslag. Det er feriens sidste aften, så vi nyder naturligvis en hyggelig afskedsmiddag sammen i hotellets restaurant.

Inkluderede måltider: Morgenmad og middag.

Ekstraarrangement: Agrigento, Templernes Dal og Villa Casale

Dagen byder på en fantastisk heldagsudflugt i historiens tegn. Vi starter i Templernes Dal ved Agrigento, hvor de græske templer rejser sig i al deres pragt mod himlen. Agrigento blev grundlagt i 581 f.Kr. og var den tredjestørste by i (Store) Grækenland. I byens storhedstid blev de 15 templer opført af 30.000 slaver på 74 år. I dag er syv templer udgravet, hvoraf Concordia er et af de bedst bevarede. Glæd dig til at opleve det imponerende bygningsværk, som naturligvis er at finde på UNESCOs Verdensarvsliste og hører til blandt verdens bedst bevarede græske templer. De doriske templer vidner om byens rigdom og forsøg på at overgå fædrelandet. 

Udflugten fortsætter til et af de største arkæologiske fund på Sicilien, nemlig den store romerske kejservilla, Romana del Casale ved Piazza Armerina. Den verdensberømte villa forsvandt sporløst i år 1100 i forbindelse med et jordskælv, og først i midten af 1950'erne begyndte en systematisk udgravning. Villaen er et enestående eksempel på Romerrigets formåen: Pragtfuld arkitektur og storslåede mosaikdekorationer. De 3.000 m2 store gulvmosaikker afspejler ejerens særlige interesse for jagt. 

Concordia-templet med bronzestatuen af Ikaros.

8. dag: Afslapning og hjemrejse

Vi tager en morgen i afslapningens tegn. Nyd morgenmaden i fred og ro, tag en dukkert i poolen, nyd udsigten til det sicilianske landskab fra hotellets terrasse, eller gå en lille tur i lokalområdet. Midt på dagen kører vi mod lufthavnen i Catania, hvorfra vi flyver med Norwegian direkte til Danmark. Vi ankommer i København kl. 19.25. (På afgangen i juli ankommer vi i København kl. 01.25 søndag).

Inkluderede måltider: Morgenmad.

Hotelinformation

Hotel Bay Palace ***, Taormina Mare
VisSkjul

Dejligt lille hotel, som ligger med en skøn udsigt over den smukke kyst ved Taormina og Isola Bella. I gåafstand fra hotellet ligger kabelbanen, som tager dig direkte op i Taorminas historiske bydel. Blot 400 meter fra hotellet findes nogle af områdets smukkeste strande, og på hotellet er der desuden en mindre pool (8 x 16 meter) med solstole og udsigt over bugten. Her finder man også baren, restauranten og den stemningsfyldte terrasse.

Værelser

Hotellet har 50 værelser, der alle har tv, telefon, lille køleskab, gratis WiFi og badeværelse med bruseniche eller badekar samt hårtørrer. Alle værelser har egen balkon og havudsigt. Det er muligt at bestille eneværelse mod tillæg.

Læs mere om hotellet her. 

Afslapning ved poolen på Hotel Bay Palace.
Afslapning ved poolen på Hotel Bay Palace.
Reception på Hotel Bay Palace.
Reception på Hotel Bay Palace.
Alle værelserne på Hotel Bay Palace er med havudsigt.
Alle værelserne på Hotel Bay Palace er med havudsigt.