Værelser med balkon og havudsigt!

Sicilien · Middelhavets Perle · 2023

Flyrejser
8 Dage

Lad Middelhavets største ø kapre dit hjerte. Rejs med til Sicilien, og oplev enestående natur, et smagfuldt køkken samt en rig kulturhistorie. Vi bor direkte ud til Middelhavet og har inkluderet halvpension samt et væld af spændende udflugter. 

Er du blandt de mange danskere, hvis foretrukne rejseland er Italien? Så er du nødt til at opleve Sicilien - Middelhavets største og måske smukkeste ø. Det italienske flag vajer nok på vulkanøen, men på mange måder er Sicilien sin helt egen. Den sicilianske kultur er afslappet, landskabet frodigt, og køkkenet præget af forskellige kulturer, der har influeret øens historie. Den gamle ø...

Lad Middelhavets største ø kapre dit hjerte. Rejs med til Sicilien, og oplev enestående natur, et smagfuldt køkken samt en rig kulturhistorie. Vi bor direkte ud til Middelhavet og har inkluderet halvpension samt et væld af spændende udflugter. 

Er du blandt de mange danskere, hvis foretrukne rejseland er Italien? Så er du nødt til at opleve Sicilien - Middelhavets største og måske smukkeste ø. Det italienske flag vajer nok på vulkanøen, men på mange måder er Sicilien sin helt egen. Den sicilianske kultur er afslappet, landskabet frodigt, og køkkenet præget af forskellige kulturer, der har influeret øens historie. Den gamle ø er nemlig en historisk smeltedigel, og overalt er historien nærværende i de græske templer og romerske villaer. 

På rejsen oplever vi mageløse naturscenerier, ligesom vi selvfølgelig stifter bekendtskab med det rustikke køkken, som er baseret på årstidens friske råvarer. De mange gode smagsoplevelser kan man især takke det solrige klima for. Vi skal naturligvis opleve vulkanen Etna på nært hold, og så besøger vi de smukke byer Taormina, Siracusa og Piazza Armerina samt den imponerende romerske villa Casale. Derudover har du mulighed for at deltage i et ekstraarrangement, der byder på ægte sicilianske kultur- og smagsoplevelser. Det hele foregår i selskab med vores dygtige dansktalende rejseleder, som har et godt kendskab til øen, kulturen og historien. 

Vi bor med inkluderet halvpension på et hotel med at skøn beliggenhed lige ud til Middelhavet og stranden i feriebyen Naxos Giardini. Kystbyen er en skøn siciliansk oase, der trods sin status som turistby har formået at bibeholde det lokale islæt og charme. I havnen finder man de lokale fiskere med deres farverige små fiskerbåde, og langs den smukke strandpromenade findes et væld af cafeer, restauranter og små lokale forretninger.

Kort - Sicilien - Middelhavets perle - Sommer 2020

Datoer og priser

Vent lidt, mens vi finder datoer og priser

Tillæg pr. person

Dobbeltværelse som eneværelse
799,-
Afbestillingsforsikring
685,-
Pladsreservation i transfer- og udflugtsbusser, række 1-3
250,-
Obl. administrationstillæg
89,-

Rabat pr. person

Brorabat · Rejsende fra Bornholm, Fyn eller Jylland
250,-

Ekstraarrangementer

Smag på Sicilien, inkl. frokost
475,-

Inkluderet i prisen

 • Fly København-Catania t/r
 • Alle skatter og afgifter ca. kr. 309
 • Transfer lufthavn-hotel t/r
 • 7 nætter i Giardini Naxos på Hotel Sporting Baia***+
 • 7 x morgenmad (2.-8. dag)
 • Afr. 10/6, 26/8 og 16/9:7 x middag (1.-7. dag)
 • Afr. 11/9, 25/9 og 2/10-2023: 6 x middag (2.-7. dag)
 • Afr. 11/9, 25/9 og 2/10-2023: 1 x frokost 
 • Udflugt til vulkanen Etna
 • Byvandring i Taormina 
 • Besøg ved amfiteatret i Taormina, inkl. entré
 • Besøg i Savoca og Forzá d'Agro - I fodsporerne på The Godfather 
 • Besøg ved Villa Casale, inkl. entré 
 • Besøg i Piazza Armerina 
 • Dansktalende rejseleder på rejsemålet

Bemærkninger

Passer rejsen til dig? 

Denne rejses program passer til dig, der er almindelig godt gående. Det svarer til, at du kan gå i et tempo på ca. 4 kilometer på 1 time.
 
Er du mindre godt gående, anbefaler vi rejserne under vores koncept ”I ro og mag”. Her er rejsernes program tilpasset dig, der ikke er så godt til bens.
 
Se alle ”I ro og mag”-rejser her.

Dagsprogram

1. dag: Ankomst til Sicilien

Afr. 28/8 og 16/9:

Vi flyver med Norwegian midt på dagen direkte fra København til Catania, hvor vi bliver mødt af rejselederen, der byder os velkommen til Sicilien. Fra lufthavnen har vi godt en times kørsel til hotellet, som ligger direkte ud til stranden i den maleriske kystby Naxos Giardini. Vi finder os til rette på hotellet, og efterfølgende mødes vi i hotellets restaurant til en fælles velkomstmiddag.

Inkluderede måltider: Middag.

Afr. 25/9 og 2/10-2023: 

Vi flyver med Norwegian sidst på eftermiddagen direkte fra København til Catania, hvor vi bliver mødt af rejselederen, der byder os velkommen til Sicilien. Fra lufthavnen har vi godt en times kørsel til hotellet, som ligger direkte ud til stranden i den maleriske kystby Naxos Giardini. Vi ankommer sent til Catania, og derfor er der ingen middag inkluderet denne aften. Istedet vil der under rejsen være inkluderet en frokost - nærmere information følger fra rejselederen. 

Inkluderede måltider: Ingen.

Bugten med de mange fiskerbåde i Naxos.

Bugten med de mange fiskerbåde i Naxos.

2. dag: Udflugt til vulkanen Etna

Fra hotellet kører vi i bus ad de frodige skråninger op til Etna, der er Europas største aktive vulkan. Etna er også Siciliens største bjerg og kan ses, uanset hvor du befinder dig på den østlige side af øen. Undervejs vil du måske lægge mærke til, at landskabet ændrer sig markant. Turen går op til et plateau, der ligger 1.927 meter over havets overflade. Hører du til blandt de eventyrlystne, kan du komme tættere på vulkanens top med en kabelbane til 2.500 meters højde. Det koster cirka 30 euro for en returbillet. Du anbefales at medbringe godt fodtøj på udflugten til Etna.

VI kører tilbage til hotellet midt på dagen, så du på egen hånd kan finde dagens frokost i nærområdet. Om eftermiddagen går vi med rejselederen på opdagelse i hyggelige Naxos Giardini, der byder på andet og mere end strandliv, restauranter og shopping. Her grundlagde grækerne nemlig deres første koloni tilbage i det 8. århundrede, og på den lille byvandring viser rejselederen, hvor det arkæologiske museum ligger. Vi kan anbefale et besøg her, hvis du har lyst til at grave dig dybere ned i områdets historie og oprindelse.

Efter den lille tur, vil der være god tid til at nyde en dejlig svømmetur i den indbydende bugt, inden vi igen mødes til fælles middag i hotellets restaurant. 

Inkluderede måltider: Morgenmad og middag.

Vulkanen Etna er et imponerende syn.

3. dag: Den smukke bjergby Taormina

Efter morgenmaden kører vi i bus til den nærliggende bjergby Taormina. Vi besøger den gamle bydel, der ligger 250 meter oppe på bjerget Monte Tauro, hvorfra vi kan nyde den spektakulære udsigt over Middelhavet. Vi besøger det velbevarede græske amfiteater, som er mere end 2.000 år gammelt. Den gamle arena bruges stadig om sommeren, hvor der arrangeres teater og koncerter i de unikke rammer. 

Frokosten kan du nyde på egen hånd i Taorminas hyggelige gader, og om eftermiddagen kan du gå på opdagelse i byen, der er fyldt med specialbutikker, cafeer og restauranter. Måske fristes du af de mange kager, som er et levn fra dengang, øen var under arabisk indflydelse. Vi kan anbefale cannoli, der er en sprød kage fyldt med sød ricottacreme. Vi kører tilbage til vores kystby sidst på eftermiddagen.

Inkluderede måltider: Morgenmad og middag.

Det smukke græske teater i Taormina er et besøg værd.

Det smukke græske teater i Taormina er et besøg værd.

4. dag: I fodsporene på The Godfather

Efter morgenmaden indleder vi dagens udflugt, som går i filmklassikeren The Godfathers fodspor. Da instruktøren Francis Ford Coppola skulle begynde at filme de populære bøger, hvis historie udspiller sig i den sicilianske by Corleone, fandt han ud af, at byen var alt for moderne i forhold til romanernes historiske islæt. I stedet bestemte han sig for at bruge byerne Savoca og Forzà d'Agrò.

Vores første stop er Savoca, og her ser vi den smukke kirke, hvor Michael Corleone bliver gift med Apollonia, som er datter af ejeren af Bar Vitelli. Der er selvfølgelig tid til, at du kan besøge den berygtede bar, der fortsat står som en tro kopi af den i filmen. I byen er der også et monument for Coppola, og fra byens plads, hvor bryllupsscenen blev optaget, kan du nyde den smukke udsigt, købe Godfather-souvenirs eller få dig en kølig drink.

Vi fortsætter til Forzà d'Agròs brostensbelagte gader og traditionelle huse. Byens kirke vil du måske genkende fra både The Godfather og The Godfather Part II. Forzà d'Agrò er charmerende og et typisk eksempel på en lille siciliansk landsby, hvor livet endnu leves, som i gamle dage. Frokosten er på egen hånd, inden vi først på eftermiddagen kører retur til kysten, så du kan nå at nyde en svømmetur i de blå bølger. 

Inkluderede måltider: Morgenmad og middag.

Vejen op til kirken i Savoca.

Vejen op til kirken i Savoca.

 
5. dag: Udflugt til Siracusa 

I dag skal vi besøge Siracusa, en af Siciliens smukkeste byer, der ligger på østkysten med udsigt til Det Ioniske Hav. Den ældste del af Siracusa hedder Ortigia og ligger på en halvø, der er forbundet til fastlandet med broer. Her kan man finde levn fra flere folkefærd, såsom grækerne, romerne og saracenerne, som alle har sat deres præg på Ortigia og sørget for, at den historiske bydel i dag er fyldt med arkitektoniske perler. Vi spadserer en tur langs Alfeo-promenaden og ser blandt andet den gamle bymur samt Maniace-slottet, som er opkaldt efter den berømte kaptajn Georgio Maniace, som befriede det meste af kysten for araberne. Vi besøger også Aretusas kilde, hvor du i det runde bassin kan se egyptiske papyrusplanter.

Efter byvandringen bliver der tid til frokost og egne oplevelser i den historiske bydel.

Først på eftermiddagen runder vi den nye bydel med Apollos tempel og den moderne Madonna-kirke. Byens atmosfære er helt unik, og man fornemmer hurtigt, at Siracusa har været et vigtigt knudepunkt for civilisationen i Middelhavsregionen. Vi er tilbage i Taormina sidst på eftermiddagen, hvor vi igen nyder en middag sammen i hotellets restaurant.  

Inkluderede måltider: Morgenmad og middag.

Diana-fontænen i Siracusa.

Diana-fontænen i Siracusa.

6. dag: På egen hånd eller ekstraudflugt

Nyd dagen, slap af på hotellet eller forkæl dig selv med en stranddag, hvor du kan kaste dig over en spændende bog i skyggen fra en parasol. Du har også mulighed for at deltage i en ekstraudflugt, der blandt andet inkluderer en dejlig siciliansk frokost.  

Inkluderede måltider: Morgenmad og middag.

Ekstraarrangement: Smag på Sicilien, inkl. frokost

På denne udflugt skal vi smage nogle af Siciliens specialiteter og velsmagende vine. Om formiddagen kører vi mod Etnas skråninger, hvor vi finder gården Tenuta San Michele, der er omringet af 75 hektar vinmarker, hvorfra de blandt andet høster druer til den prestigefyldte vin Murgo. Kombinationen af det milde klima, beliggenheden og højderne giver helt optimale forhold til dyrkning af forskellige velsmagende vine.

Vi besøger den mere end 200 år gamle vinkælder, hvor vi smager nogle af stedets liflige vine med lidt lokal ost, pølse, brød og olivenolie til. Med gårdens smukke beliggenhed på toppen af en bakke har vi en flot udsigt mod Etna, Taormina og havet. Stedet har også en restaurant, og her skal vi efterfølgende nyde dagens frokost, som er tilberedt af råvarer fra familiens ejendom og efter regionens gamle opskrifter. Gården bliver ofte besøgt af sicilianerne i weekenderne, hvilket vidner om både autenticitet og høj kvalitet.

Udsigt over vinmarkerne fra Tenuta San Michele.

Udsigt over vinmarkerne fra Tenuta San Michele.

7. dag: Villa Casale og Piazza Armerina

Dagen byder på en fantastisk heldagsudflugt i historiens tegn. Vi starter med at køre til et af de største arkæologiske fund på Sicilien, nemlig den store romerske kejservilla, Romana del Casale ved Piazza Armerina. Den verdensberømte villa forsvandt sporløst i år 1100 i forbindelse med et jordskælv, og først i midten af 1950'erne begyndte en systematisk udgravning. Villaen er et enestående eksempel på Romerrigets formåen: Pragtfuld arkitektur og storslåede mosaikdekorationer.

Efter besøget i den interessante villa kører vi til den nærliggende middelalderby Piazza Armerina. Byen er grundlagt af lombarderne fra det nordlige Italien, og vi besøger den gamle historiske bydel. Frokosten er på egen hånd, inden vi går en lille tur for at nyde de fascinerende bygningsværker såsom byens rådhus, den smukke gamle katedral og det charmerende Palazzo Trigonal.

Om eftermiddagen kører vi retur mod Naxos Giardini, og undervejs stopper vi ved et outletcenter, hvor du måske kan gøre et godt køb. Tilbage på hotellet mødes vi i restauranten for at nyde en hyggelig middag sammen. 

Inkluderede måltider: Morgenmad og middag.

Glæd dig til at besøge Piazza Armerina.

Glæd dig til at besøge Piazza Armerina.

8. dag: Afslapning og hjemrejse

Afr. 28/8 og 16/9:

Vi tager en morgen i afslapningens tegn. Nyd morgenmaden i fred og ro, tag en dukkert i Middelhavet, eller gå en lille tur i lokalområdet. Midt på dagen kører vi mod lufthavnen i Catania, hvorfra vi flyver med Norwegian direkte til Danmark. Vi ankommer til Københavns Lufthavn midt på aftenen.

Afr. 25/9 og 2/10-2023: 

Vi tager en morgen i afslapningens tegn. Nyd morgenmaden i fred og ro, tag en dukkert i Middelhavet, eller gå en lille tur i lokalområdet. Vi kører fra Giardini Naxos om eftermiddagen, hvorfra vi flyver med Norwegian til København, hvor vi ankommer til midnat. 

Inkluderede måltider: Morgenmad.

Hotelinformation

Sporting Baia ***+, Naxos Giardini
VisSkjul

Charmerende hotel, hvis unikke beliggenhed får topkarakterer! Her bor vi tæt på hotellets private strandafsnit på Giardini Naxos-stranden.

Hotellet har restaurant, bar, elevator samt indendørs pool, spa og wellnesscenter mod betaling. Der er gratis WiFi på alle fælles opholdsområder. Solstole og parasoller på det private strandafsnit kan lejes mod et gebyr. Dette bestilles og betales i receptionen. Strandhåndklæder kan lånes på hotellet mod et depositum.

Værelser

Vi bor på standard dobbeltværelser på ca. 15 m2. Alle værelser har egen balkon og havudsigt og er udstyret med tv, gratis WiFi, minibar, værdiboks, aircondition og badeværelse med bruseniche eller badekar samt hårtørrer. Det er muligt mod tillæg at bestille dobbeltværelse som eneværelse. Vi gør opmærksom på, at WiFi-forbindelsen er ustabil og afhængig af værelsets placering. 

Hotellet ligger lige ved kysten.
Hotellet ligger lige ved kysten.
Stranden i Gioardini Naxos.
Stranden i Gioardini Naxos.
Restauranten på Sporting Baia Hotel.
Restauranten på Sporting Baia Hotel.
Standardværelse på Sporting Baia Hotel.
Standardværelse på Sporting Baia Hotel.