Inkl. halvpension

Syditalien & Det eventyrlige Trulliland · 2024

Flyrejser
8 Dage

Oplev det eventyrlige Syditalien og Trulliland på denne skønne rejse til Apulien. Her venter et anderledes og frodigt Italien med charme, interessant historie, mystik og smukke kyststrækninger. 

Den italienske region Apulien ligger mellem Adriaterhavet og Det Ioniske Hav, og måske kender du området bedst som Italiens høje hæl. Igennem århundreder har dette område fungeret som porten mod øst, og af samme årsag er Apulien blevet præget af de mange forskellige civilisationer, der gennem tiden har bosat sig her. Grækere, romere, spaniere og tyrkere har efterladt aftryk i området, hvilket kan ses i arkitekturen, såvel som det lokale køkken, der i...

Oplev det eventyrlige Syditalien og Trulliland på denne skønne rejse til Apulien. Her venter et anderledes og frodigt Italien med charme, interessant historie, mystik og smukke kyststrækninger. 

Den italienske region Apulien ligger mellem Adriaterhavet og Det Ioniske Hav, og måske kender du området bedst som Italiens høje hæl. Igennem århundreder har dette område fungeret som porten mod øst, og af samme årsag er Apulien blevet præget af de mange forskellige civilisationer, der gennem tiden har bosat sig her. Grækere, romere, spaniere og tyrkere har efterladt aftryk i området, hvilket kan ses i arkitekturen, såvel som det lokale køkken, der i høj grad er inspireret af det græske. Hovedsproget er italiensk, men i regionen finder man også efterkommere af oldtidens græske kolonister, der taler det sjældne græske dialektsprog griko.

Regionen er velsignet med storslået natur, og de lokale indbyggere hævder stolt, at de bor midt i Italiens køkkenhave. Apulien er et fladt og ekstremt frugtbart område med mange solskinstimer og et varmt klima, hvilket betyder, at det er netop her, man producerer de største mængder vin og olivenolie i hele Italien. 

På denne rejse dykker vi ned i regionens køkken, kunst, arkitektur og rige traditioner. Vi bor med halvpension i charmerende Martina Franca, en af Italiens smukkeste byer, hvis gamle barokke bydel oser af skønhed og atmosfære. Det velfungerende Hotel Villa Rosa danner en skøn ramme om vores ophold og udgør det perfekte udgangspunkt for rejsens spændende udflugter, der blandt andet tager os med til den eventyrlige by Alberobello med de karakteristiske trullihuse. De små huse med kegleformede tage er helt unikke for denne landsdel.

Vi besøger også de utrolige grotter ved Matera og Sassi, ser den elegante by Ostuni og barokkens by Lecce, ligesom vi nyder den gamle kystby Polignano a Mare, som ligger helt enestående på en klippekant med udsigt over Adriaterhavet.  

Glæd dig til at opleve den syditalienske sjæl, som er fyldt med autenticitet, charme og gamle traditioner.
 

Kort - Syditalien og Trulliland - Sommer 2020

Datoer og priser

Vent lidt, mens vi finder datoer og priser

Tillæg pr. person

Eneværelse
2.299,-
Pladsreservation i transfer- og udflugtsbusser, række 1-3
250,-
Afbestillingsforsikring
835,-
Obl. forhøjet passagerafgift på flyrejser · Afr. 11/5, 24/5 og 15/6
57,-
Obl. administrationstillæg
99,-

Rabat pr. person

Brorabat · Rejsende fra Bornholm, Fyn eller Jylland
250,-

Ekstraarrangementer

Besøg på lokal gård, inkl. frokost
425,-

Inkluderet i prisen

 • Fly København-Bari/Brindisi t/r
 • Alle skatter og afgifter ca. kr. 1.826,-
 • Transfer lufthavn-hotel t/r
 • 7 nætter i Martina Franca på Hotel Villa Rosa****
 • Turistskat på hotellet
 • 7 x morgenmad (2.-8. dag)
 • 6 x middag (2.-7. dag) 
 • Byvandring i Alberobello, inkl. entré til Trullo Sovrano
 • Rundvisning i Castellana-grotterne, inkl. entré
 • Udflugt til Matera og grottebyen Sassi med Casa Grotta og Chiesa Rupestre
 • Udflugt til Lecce, inkl. entré til Faggiano-museet
 • Byvandring i Ostuni 
 • Besøg i Monopoli 
 • Besøg i Polignano a Mare
 • Lokalguide i Matera og Lecce
 • Dansktalende rejseleder på hele rejsen

Bemærkninger

Passer rejsen til dig? 

Denne rejses program passer til dig, der er almindelig godt gående. Det svarer til, at du kan gå i et tempo på ca. 4 kilometer på 1 time.
 
Er du mindre godt gående, anbefaler vi rejserne under vores koncept ”I ro og mag”. Her er rejsernes program tilpasset dig, der ikke er så godt til bens.
 
Se alle ”I ro og mag”-rejser her.

Ekstraarrangement

Ekstraarrangement bestilles sammen med rejsen (min. 10 deltagere).

Dagsprogram

1. dag: Mod Apuliens hjerte

Vi flyver med Lufthansa via München til Brindisi eller Bari. Vi ankommer om formiddagen så middagen i hotellets restaurant er inkluderet denne aften. 

Fra lufthavnen kører vi i bus ca. en halv time nordover på motorvejen, inden vi forsætter mod vest. 

Målet for vores køretur er den unikke historiske by Martina Franca ligger midt i Itria-dalen, som er Trullilandets bankende hjerte. Vi skal vi bo på det charmerende Hotel Villa Rosa, som blot ligger ca. 10 minutters gang fra den gamle bydel med spændende gågader, smukke pladser og et væld af smukke barokbygninger. 

Inkluderede måltider: Middag.

Den charmerende historiske bydel i Martina Franca.

Den charmerende historiske bydel i Martina Franca.

2. dag: Alberobello

Efter morgenmaden kører vi med bus den korte strækning til den nærliggende by Alberobello, en lille by, som er særligt kendt for sine mange trullier. Trulli er unikke, hvidkalkede huse med kegleformede tage, som oprindeligt blev bygget uden brug af mørtel - de tørre sten blev simpelthen stablet ovenpå hinanden. Denne helt særlige byggeteknik blev indført, så indbyggere kunne undgå at betale ejendomsskat til Napolis konge. Husene kunne nemlig nemt ødelægges i tilfælde af en kongelig inspektion. Byen er delt i de to distrikter Rione Monti og det noget mindre Rione Aia. Alberobello er helt unik, og dens lige findes ingen andre steder i verden. 

Til fods går vi på opdagelse i Alberobellos bydel Rione Monti, som omfatter cirka 1.000 trullihuse. Området er billedskønt med smalle bilfrie gader, og vi kommer tæt på de originale trulli, går over rådhuspladsen og ser byens katedral. Husene er mere end 500 år gamle, og det er ganske eventyrligt at gå rundt i de smalle gader, hvor de små charmerende butikker lokker med lokale produkter fra den frodige region.

Vi besøger også Trullo Sovrano, som er det største trullihus i Alberobello. Det er en fascinerende oplevelse, der giver os et godt indblik i, hvordan man levede i disse anderledes stenbygninger. Efter besøget bliver der tid til frokost på egen hånd, inden vi kører nordpå gennem det smukke landskab for at besøge Castellana-grotterne, som er nogle de største og smukkeste i Italien. I selskab med en lokalguide går vi 60 meter under jorden og ser de mest fantastiske klippeformationer, som er dannet af vand gennem millioner af år. Vi er retur på hotellet sidst på eftermiddagen, hvor du har tid til afslapning eller et dyp i poolen inden aftenens middag.

Inkluderede måltider: Morgenmad og middag.

Autentiske trullihuse i Alberobello.

Autentiske trullihuse i Alberobello.

3. dag: Matera og bydelen Sassi med de enestående grotter

I dag kører vi ind i naboregionen Basilicata, hvor vi skal besøge Matera og det gamle kvarter Sassi, der er at finde på UNESCOs Verdensarvsliste på grund af de enestående grotter, der tidligere har fungeret som boliger. Matera, der er valgt som europæisk kulturby i 2019, ligger på en bakketop, hvorfra der er en flot udsigt over en dyb kløft. Området har lagt kulisse til mere end 30 film - blandt andet Mel Gibsons The Passion of The Christ.

I selskab med en lokalguide besøger vi dette helt specielle sted og hører den spændende historie. Vi går rundt i det historiske kvarter Sasso Caveoso med huler, der er hugget ind i klipperne. Det er svært at forestille sig, at disse faktisk var beboet helt frem til 1960’erne. Historien er nærværende, og de oldgamle gader ligner dem, du finder i Jerusalem. Vi besøger et af de gamle huse Casa Grotta, der ser ud, som dengang det var beboet med møbler og køkkenudstyr. Vi ser også en af de mest velbevarede og smukke klippekirker fra middelalderen, der tidligere blev brugt som blandt andet kloster.

Frokosten er på egen hånd, og vi har god tid til at se os om i disse eventyrlige omgivelser. 

Inkluderede måltider: Morgenmad og middag.

På en bakketop finder vi den historiske by Matera.

På en bakketop finder vi den historiske by Matera.

4. dag: Lecce - Syditaliens Firenze

Vi kører tidligt fra Martina Franca sydover på Adriaterhavets hovedvej mod Italiens støvlehæl. Her skal vi besøge den smukke by Lecce, der også kaldes for sydens Firenze og sammenlignes med et stort udendørs museum på grund af alle de imponerende barokbygninger, der er bygget i cremefarvede kalksten.

Med lokalguide går vi igennem Napoliporten til den imponerende plads Piazza Duomo, som er fyldt med seværdige paladser og bygninger. Udefra ser vi blandt andet katedralen, hvis facade er dekoreret med søjler, dyr og groteske figurer og planter. Vi ser også det gamle romerske teater, der havde plads til cirka 20.000 tilskuere. Der bliver også tid på egen hånd til at udforske de smalle gader, der er fyldt med kunsthåndværksbutikker, der sælger papmaché- og stenvarer. Håndværk der stadig laves i henhold til gamle traditioner, som er gået fra generation til generation.

Efter frokosten på egen hånd besøger vi et spændende museum, der ligger i et historisk palæ, som har tilhørt familien Faggiano igennem århundreder. For nogle år siden gennemgik palæet en større renovering, og her fandt man vandcisterner, grave, templer og fresker - over 5.000 arkæologiske fund, der fortæller mere end 2.500 års historie. Vi går rundt i bygningen på egen hånd, hvor du i det udleverede hæfte finder en kort forklaring på dansk af de vigtigste seværdigheder.  

Inkluderede måltider: Morgenmad og middag.

Lecce - Syditaliens Firenze.

Lecce - Syditaliens Firenze.

5. dag: På egen hånd eller besøg på lokal gård

Nyd dagen på egen hånd, eller deltag i et hyggeligt ekstraarrangement. 

Inkluderede måltider: Morgenmad og middag.

Ekstraarrangement: Besøg på lokal gård, inkl. frokost

Det frodige Puglia er fyldt med smage og dufte, hvilket gør det lokale køkken særdeles spændende. Retterne er relativt enkle og primært baseret på områdets afgrøder og gamle traditioner. I dag har du mulighed for at deltage i en dejlig udflugt, når vi besøger landejendommen Masseria Valente, hvis historie går tilbage til slutningen af det 17. århundrede. Den smukke, velbevarede gård ligger ca. 7 km fra Ostuni og Middelhavet og er omgivet af 37 hektar land, der dyrkes som et økologisk landbrug med grøntsager, oliven og citrusfrugter. På stedet findes også en unik underjordisk olivenmølle, cisterner og grotter, som eksisterede, før gården blev bygget. Disse er nu fuldstændig renoveret, og her får vi et godt indblik i de antikke traditioner omkring olivenolieproduktionen.

Vi bliver vist rundt på ejendommen, besøger haven, olivenmarkerne og den underjordiske mølle samt hører historien om familien Valente, mens vi får en grundig gennemgang af gårdens produktion. Vi slutter besøget af med en frokost, som er tilberedt udelukkende af gårdens økologiske produkter som vi nyder sammen med et glas af gårdens vine. Vi kører retur til Martina Franca, hvor du kan nyde eftermiddagen ved hotellets pool.

Glæd dig til et spændende besøg på landejendommen Masseria Valente

Glæd dig til et spændende besøg på landejendommen Masseria Valente

6. dag: Ostuni, Polignano a Mare og Monopoli

Dagens udflugt starter med et besøg i Ostuni, som straks giver associationer til Grækenland. I den gamle by er alle huse hvidkalkede med farverige døre og vinduer. Ostuni ligger på tre bakker, hvoraf vi ser nærmere på den højest beliggende bydel, som har et fascinerende middelaldercentrum med smalle brostensbelagte stræder, prydet med bougainvillea og smukke hængeplanter. Byen er omsluttet af en bymur, hvorfra man har en flot udsigt over Itria-dalen og Adriaterhavet.

Ved middagstid kører vi mod den unikke by Polignano a Mare, som ligger på klippekanten ved Adriaterhavet. Under byen finder man grotter, som det krystalklare vand igennem tiderne har dannet. Her i byen blev den berømte sanger Domenico Modugno, kendt for sangen Volare fra 1958, født. Polignano a Mare oser af poesi og syditaliensk livsglæde - her befinder vi os uden tvivl på en af Apuliens allersmukkeste kyststrækninger.

Du får tid på egen hånd i den charmerende historiske bydel til frokost, og måske vil du også gå en lille tur i byen og nyde udsigten over havet fra de smukke udsigtsposter.  

Dagens sidste besøg er i den charmerende by Monopoli, som oversat fra græsk betyder unik by. Byen ligger som en perle ved kysten, og her kan vi nyde det krystalklare vand langs den fascinerende kyst, inden vi kører tilbage til vores hotel i Martina Franca. 

Inkluderede måltider: Morgenmad og middag.

Bedårende Polignano a Mare.

Bedårende Polignano a Mare.

7. dag: På egen hånd og afslutningsmiddag

Nyd feriens sidste dag, slap af ved hotellets pool, eller gå på opdagelse i atmosfærefyldte Martina Franca. Rejselederen er selvfølgelig også gerne behjælpelig med udflugtsforslag.

Om aftenen byder hotellet på en dejlig afslutningsmiddag, hvor vi smager nogle af de rustikke lokale retter, som regionen er så kendt for. Såfremt vejret tillader det sidder vi selvfølgelig udenfor. En stemningsfyldt afslutning på ej dejlig uge i Apulien, som har budt på mange indtryk og oplevelser. 

Inkluderede måltider: Morgenmad og middag.

Gaderne i Martina Franca indbyder til eventyr.

Gaderne i Martina Franca indbyder til eventyr.

8. dag: Hjemrejse

Vi nyder morgenmaden og de sidste timer i Syditalien, inden vi først på eftermiddagen kører mod lufthavnen i Brindisi eller Bari. Herfra flyver vi med Lufthansa via München til København. 

Inkluderede måltider: Morgenmad.

Hotelinformation

Hotel Villa Rosa ****, Martina Franca
VisSkjul

Dejligt hotel beliggende i den charmerende barokby Martina Franca. Fra hotellet kan du gå til den historiske bydel på blot ti minutter. Hotel Villa Rosa er et hyggeligt og charmerende hotel med gode opholdsområder både inde som ude, et dejligt poolområde med solterrasse, restaurant og bar. Hotellet har 65 værelser.

Værelser

Vi bor på pæne og rummelige standardværelser på ca. 17 m2 fransk altan eller en mindre balkon/terrasse, tv, aircondition, minikøleskab, gratis WiFi og badeværelse med hårtørrer.

Villa Rosas poolområde.
Villa Rosas poolområde.
Restauranten i Villa Rosa.
Restauranten i Villa Rosa.
Opholdsrummet med billardbord.
Opholdsrummet med billardbord.
Standardværelse i Villa Rosa.
Standardværelse i Villa Rosa.