Oliven, trøfler og umbrisk skønhed

Umbrien & Trevi · Italiens spisekammer · 2022

Flyrejser
6 Dage

Husk at pakke din appetit til denne dejlige rejse til Umbrien og den idylliske middelalderby Trevi. For trevanerne begynder og slutter alt med mad, vin og olivenolie, og al mad laves med kærlighed og passion. Ja, det er faktisk svært at opdrive et kedeligt måltid i Trevi. Velbekomme!

Den idylliske middelalderby Trevi ligger smukt på en bakketop med skøn udsigt over Spoletodalen. Noget ufortjent kaldes Umbrien for Toscanas lillebror, men regionens charmerende og gæstfri fætter er måske en bedre betegnelse. Overalt er venligheden og gæstfriheden slående.

I Trevi bor vi på et fantastisk charmerende hotel, som er indrettet i en gammel renæssancebygning,...

Husk at pakke din appetit til denne dejlige rejse til Umbrien og den idylliske middelalderby Trevi. For trevanerne begynder og slutter alt med mad, vin og olivenolie, og al mad laves med kærlighed og passion. Ja, det er faktisk svært at opdrive et kedeligt måltid i Trevi. Velbekomme!

Den idylliske middelalderby Trevi ligger smukt på en bakketop med skøn udsigt over Spoletodalen. Noget ufortjent kaldes Umbrien for Toscanas lillebror, men regionens charmerende og gæstfri fætter er måske en bedre betegnelse. Overalt er venligheden og gæstfriheden slående.

I Trevi bor vi på et fantastisk charmerende hotel, som er indrettet i en gammel renæssancebygning, og hvor hotelværterne er drevne ildsjæle. Her bliver der taget godt imod os og sørget for, at det bliver en dejlig oplevelse at spise og bo på deres skønne og autentiske hotel. 

Tempoet på rejsen er roligt, og vi har god tid til at nyde Umbriens vidunderlige byer. Foruden Trevi besøger vi også byerne Assisi og Perugia, Montefalco, Umbriens førende vinby samt Spoleto med den spektakulære romerske akvædukt.

Naturen i Umbrien er vidunderlig, og klimaet er behageligt. Efteråret er præget af afslutningen på høsten af vin og oliven, og af at trøffelsæsonen kommer i gang, og om foråret er alt spirende frisk. Uanset hvornår du besøger Umbrien, er landskabet smukt med vinmarker, olivenlunde og middelalderbyer, der troner på bakketoppene. På denne rejse skal du bare læne dig tilbage og nyde Umbriens herligheder og de store gastronomiske oplevelser.

Kort - Trevi Spisekammer - 2022

Datoer og priser

Vent lidt, mens vi finder datoer og priser

Tillæg pr. person

Eneværelse
945,-
Afbestillingsforsikring
485,-
Pladsreservation i transfer- og udflugtsbusser, række 1-3
250,-
Obl. administrationstillæg
89,-

Rabat pr. person

Brorabat · Rejsende fra Bornholm, Fyn eller Jylland
250,-

Inkluderet i prisen

 • Fly København-Rom t/r
 • Alle skatter og afgifter
 • Transfer lufthavn-hotel t/r
 • 5 nætter i Trevi på Antica Dimora alla Rocca**** 
 • 5 x morgenmad (2.-6. dag)
 • 3 x frokost (3. 4. og 5. dag)
 • 4 x middag, inkl. vin ad libitum (1. 3. 4. og 5. dag)
 • 1 x kokkeskole med middag, inkl. vin ad libitum (2. dag)
 • Byvandring i Trevi
 • Byvandring i Perugia
 • Olivenoliesmagning og trøffeljagt
 • Vingårdsbesøg, inkl. vinsmagning
 • Byvandring i Spoleto 
 • Byvandring i Assisi, inkl. besøg i San Francesco-basilikaen
 • Byvandring i Montefalco med besøg i San Francesco-kirken 
 • Besøg på lokal farm, inkl. smagning af ricottaost og yoghurt
 • Dansktalende rejseleder på hele rejsen

Bemærkninger

Passer rejsen til dig? 

Denne rejses program passer til dig, der er almindelig godt gående. Det svarer til, at du kan gå i et tempo på ca. 4 kilometer på 1 time.
 
Er du mindre godt gående, anbefaler vi rejserne under vores koncept ”I ro og mag”. Her er rejsernes program tilpasset dig, der ikke længere er så godt til bens.
 
Se alle ”I ro og mag”-rejser her.

Dagsprogram

1. dag: Ankomst til Trevi

Om morgenen flyver vi fra København direkte til Rom med SAS eller Norwegian. Vi er fremme i Trevi om eftermiddagen, så vi kan sagtens nå en lille byvandring. Det historiske Trevi er på omkring en kvadratkilometer, men byen er spækket med kringelkroge, og næsten hver en bygning fortæller en spændende historie.

På vores gåtur støder vi på mure og søjler bygget af romerne, og vi ser porte og hvælvinger, som er udsmykket med inskriptioner og freskoer. Det store antal renæssancepalæer i byen vidner om de formuer, som adelsfamilierne samlede sammen gennem generationer på Trevis dyrebareste eje; olivenolien. Pludselig - for enden af en lille kroget gade - åbenbarer den fantastiske Spoletodal sig med udsigt helt til Montefalco, Spello, Perugia og Assisi. Om dagen ser du de bølgende bakker - om aftenen lysene fra de bakketoppe, hvor byerne ligger.

Efter vores byvandring venter der os en dejlig umbrisk velkomstmiddag inklusive lokal vin ad libitum på hotellet. 

Inkluderede måltider: Middag.

Både udsigten til og fra Trevi er fantastisk.

Både udsigten til og fra Trevi er fantastisk.

2. dag: Perugia 

Efter morgenmaden på hotellet, skal vi besøge Perugia, der er hovedstad i regionen Umbrien - en af de få regioner i Italien, der ikke grænser op til havet. Etruskerne kommer fra dette område, og man kan stadig se rester af deres bymure, som blev bygget for 2.200 år siden. Perugia kravler op ad en 493 meter høj bakketop med det historiske centrum øverst oppe, og byen rummer en række store seværdigheder.

Vores rejseleder viser rundt i en af Italiens smukkeste og hyggeligste byer, hvor centrum stort set er forskånet for biler. Der går rulletrapper fra det nedre til det øvre centrum gennem den gamle bymur, der nærmest er indrettet som et slags arkæologisk museum. Herfra går vi ad den livlige gade Corso Vanuzzi op til Piazza IV Novembre med det berømte Palazzo dei Priori, hvor vi finder Umbriens nationalmuseum, den gamle kirke og byens historiske rådhus. På pladsen ser vi også byens smukke springvand fra 1300-tallet. Sammen går vi en tur gennem de smukke kringlede gader til den etruskiske port. Herefter er der lidt tid til at snuse rundt i Perugia på egen hånd, besøge en af de fine butikker eller finde et hyggeligt frokoststed.

Kokkeskole og middag

I dag skal vi arbejde for føden, når vi selv tager forklædet på og hjælper til med aftenens middag. Hotellets køkkenpersonale har købt ind, og under deres kyndige vejledning skal vi selv tilberede en typisk umbrisk middag. Her lægges naturligvis vægt på egnens mange skønne råvarer. Det hele afsluttes med, at vi nyder den tilberedte middag ledsaget af den herlige lokale vin.

Inkluderede måltider: Morgenmad og middag.

Den flotte plads i Perugia.

Den flotte plads i Perugia.

3. dag: Oliven og trøfler - Spoleto med den romerske akvædukt 

I dag dykker vi ned i essensen af Trevi - olivenolie og trøfler og vin. Først skal vi høre mere om Umbriens guld - olivenolien, der er dybt forankret i folkets historie og traditioner. Vi kører til den lille landsby Campello sul Clitunno, hvor vi skal besøge Frantoio Marfuga, en prisvindende og anerkendt olivenolieproducent i Umbrien. Her har familien Gradissi dyrket og lavet olivenolie i mere end 200 år. Vi bliver vist rundt og får forklaret processerne, ligesom vi selvfølgelig skal smage kvalitetsolien.

Fra Campello sul Clitunno fortsætter vi til en gård ved Bovara di Trevi, hvor vi skal ud at søge efter trøfler i selskab med en ad de lokale trøffeljægere og hans venlige firbenede ven, som er en specialtrænet hund. Takket være hundens gode lugtesans kan den nemt finde de steder, hvor trøffeljægerne skal grave for at finde og indsamle de eksklusive trøfler. Efter denne interessante oplevelse spiser vi frokost på et lille hyggeligt sted, som tidligere var gammel mølle. Menuen byder selvfølgelig på lokale retter med trøfler.
 
Om eftermiddagen skal vi opleve middelalderbyen Spoleto. Foruden den gamle bydel, som er omkranset af en bymur, kan Spoleto også prale af en imponerende middelalderborg, der knejser over byen. Indenfor murene er der små hyggelige gader og gyder, og vi ser blandt andet et gammelt romersk amfiteater. Vi går op til toppen af byen, rundt om borgen og pludselig befinder vi os midt i et bjerglandskab. Her midt i det skovrige område møder der os et imponerende syn og byggeri - den romerske akvædukt Ponte delle Torri. Broen er 230 meter lang, 82 meter høj, og udsigten over denne og dalen er mageløs.

Vi er tilbage i Trevi om sidst på eftermiddagen, hvor du kan slappe lidt af inden aftenens middag i hotellets restaurant. 

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og middag.

Akvædukten i Spoleto.

Akvædukten i Spoleto.

4. dag: Assisi og middelalderlandsbyen Torre Del Colle

Assisi ligger på en bakketop med udsigt til Appeninerne. En særlig stemning hviler over byen med det store antal kirker og klostre, som huser mange munke og nonner. Her fødtes Italiens elskede helgen Frans af Assisi (1181-1226), og her opstod franciskanerordenen. Ordenens og Assisis betydning steg med valget af Pave Frans betragteligt. Pavenavnet Frans signalerer ydmyghed og servilitet, og katolikker fra hele verden valfarter til den berømte San Francesco-basilika med den hellige Frans' grav, som vi naturligvis besøger. Vi oplever byens særlige atmosfære på en byvandring gennem de smalle gader og ser desuden det romerske Minervatempel, der i dag fungerer som kirke.

I den lille middelalderby Torre Del Colle, som kun tæller 33 indbyggere, spiser vi frokost i en gammel olivenmølle. I den lille rustikke restaurant hersker en utrolig hyggelig og autentisk stemning, som er ud over det sædvanlige - og så kan de lave mad, så englene synger. Byens befolkning kan naturligvis ikke understøtte en restaurant, men når maden er god nok, så er italienerne villige til at køre langt. Byen er desuden et klassisk eksempel på, hvordan samfundene i middelalderen var bygget op. Snævre gader og tætte huse placeret på en bakketop med markerne rundt om byen på skråningerne og i dalen, så byen kunne forsvare sig. Det fantastiske ved Umbrien er, at man i vid udstrækning har bevaret denne type arkitektur.

Om aftenen nyder vi igen en menu sammensat af områdets gode råvarer. 

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og middag.

Udsigt til det grønne og Rocca Maggiore-borgen i Assisi.

Udsigt til det grønne og Rocca Maggiore-borgen i Assisi.

5. dag: Vinområdet Montefalco 

Efter morgenmaden kører vi til den historiske by Montefalco, syd for Perugia og lige midt i Umbriens hjerte. Byen ligger på en bakketop og rundt omkring i det bakkede landskab har man dyrket vinranker med Sagrantino-druen siden middelalderen. Man mener, at druesorten, hvis navn stammer fra ordet "sagra", som betyder festival eller højtid, har været brugt til at producere Sagrantino Passito, en sød gylden vin som blev fremstillet af franciskanermunke. Nogle kalder Sagrantino for Midtitaliens Barolo, og det er ikke uden grund. Vinen er mørkerød og fyldt med garvesyre, og vinenes alkoholprocent er ofte på cirka 14 procent. 

Vi kører først til Montefalco, som oser af en charmerende middelalderatmosfære, og her fra Umbriens balkon har du har en fantastisk udsigt over Perugia, Assisi, Spoleto og Appeninerbjergene mod øst. Vi spadserer gennem den imponerende middelalderbyport Porta Sant' Agostino og går op ad Via Umberto og Corso Mameli, indtil vi når byens hovedtorv Piazza del Commune. Undervejs passerer vi kirken Sant Agostino, som kan dateres helt tilbage til det 13. århundrede, og vi ser også byens imponerende San Francesco-kirke. Kirken er i dag et museum, og her skal vi se det smukke kapel fyldt med farverige freskoer malet af Benozzo Gozzoli. Vi besøger også det nærliggende kloster og ser munkenes antikke vinkælder og bliver klogere på, hvordan man fremstillede vine i 1700-tallet. Du får efterfølgende tid på egen hånd i de hyggelige gader, hvor der findes mange specialbutikker med vine og oste og flere steder byder gerne på smagsprøver.  

Midt på dagen forlader vi byen og kører ud i området ved Montefalco, hvor der findes mere end hundrede store vingårde. vi besøger den ældste i området, Scacciadiavoli fra 1884. Gårdens navn nedstammer fra en eksorcist, der boede i den lille landsby, som grænser op til vingården. Eksorcisten var kendt for at bruge vinene, mens han udførte sine djævleuddrivende ritualer. Vores besøg er dog af en noget rarere karakter, idet vi vises rundt på gården, hvorefter vi smager på vinen, der er fremstillet af Sagrantino-druer. Mens vi smager på de kraftfulde og intense vine, får vi hjemmelavede lokale delikatesser, der udgør dagens frokost, og vingårdens sommelier fører os på levende og engageret vis igennem den fornøjelige seance.

På vej tilbage til Trevi gør vi et stop ved en af de små lokale gårde, med et dyrehold af køer og kalve. Her producerer man oste og mælkeprodukter af Umbriens hvide guld, såsom ricottaost og yoghurt. Vi hører om produktionen og får selvfølgelig lov til at smage den friske ost og yoghurt. Om aftenen tryller hotellet køkken igen en lækker 4-retters afskedsmenu frem, og retterne akkompagneres af passende vine.
 

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og middag.

Italiensk idyl i Montefalco.

Italiensk idyl i Montefalco.

6. dag: Hjemrejse

Efter morgenmaden sætter vi kursen mod Rom, hvor vi flyver med SAS eller Norwegian til København. Her ankommer vi om eftermiddagen efter en ferie mættet af indtryk for både øjet og ganen. 

Inkluderede måltider: Morgenmad.

Hotelinformation

Hotel Antica Dimora alla Rocca ****, Trevi
VisSkjul

Unikt hotel i hjertet af Trevi, indrettet i flere renæssancebygninger fra Trevis storhedstid. At bo her føles som at træde ind i en tidslomme, og man kan ikke andet end at blive betaget af de smukke antikke møbler og de fantastiske, originale freskoer på væggene.

Hotellet består af flere historiske bygninger, der hver især minder om et museum. Her er det næsten, som om tiden har stået stille. Hotellet har formået at kombinere atmosfæren fra en svunden tid med moderne komfort og vor tids forventninger til et 4-stjernet hotel. Der er elevator til første og anden etage i hovedbygningen.

På den hyggelige og afskærmede solterrasse kan du dyppe dig i den lille pool eller hygge dig med en god bog i skyggen, mens mursejlerne og byens summen lægger lyd til. Hotellets restaurant er kendt for sit gode køkken, og her forkæles vi med velsmagende italiensk mad af lokale råvarer. 

Det naturlige samlingspunkt er på pladsen foran hotellet, hvor der er mulighed for at nyde et glas vin eller en cappuccino efter dagens udflugt. Hotellet ligger centralt i Trevi, og alle byens attraktioner er inden for gåafstand. I Trevi føler man sig hurtigt godt tilpas, og vores entusiastiske hotelværter gør alt for, at vi skal få et uforglemmeligt ophold.

Værelser

Værelserne på Hotel Antica Dimora alle Rocca er selvfølgelig forskelligartede, men meget charmerende og stilfuldt indrettet. Alle har aircondition, sikkerhedsboks, gratis WiFi, tv, badeværelse med badekar eller bruseniche og hårtørrer.

Indgangen til Hotel Antica Dimora alla Rocca i Trevi.
Indgangen til Hotel Antica Dimora alla Rocca i Trevi.
Smukt interiør på Hotel Antica Dimora alla Rocca.
Smukt interiør på Hotel Antica Dimora alla Rocca.
Selv entréen på Hotel Antica Dimora alla Rocca er noget særligt.
Selv entréen på Hotel Antica Dimora alla Rocca er noget særligt.