Inkl. alle måltider & udflugter

Umbrien & Trevi · Jul · Vitus´ All Inclusive · 2021

Flyrejser
6 Dage

Fejr julen med maner i Italien, og nyd livet på denne gastronomiske og kulturelle rejse til idylliske Trevi i Umbrien. Alle udflugter samt måltider med vin er inkluderet!

Den idylliske middelalderby Trevi ligger flot og pittoresk på en bakketop med skøn udsigt over det smukke umbriske landskab. Udover kameraet skal du huske at pakke din appetit, for på denne rejse kan du være helt sikker på at få forkælet dine smagsløg. For trevanerne begynder og slutter alt med mad, vin og olivenolie, og al mad laves med kærlighed og passion. I almindelighed byder Umbrien - og Trevi i særdeleshed -...

Fejr julen med maner i Italien, og nyd livet på denne gastronomiske og kulturelle rejse til idylliske Trevi i Umbrien. Alle udflugter samt måltider med vin er inkluderet!

Den idylliske middelalderby Trevi ligger flot og pittoresk på en bakketop med skøn udsigt over det smukke umbriske landskab. Udover kameraet skal du huske at pakke din appetit, for på denne rejse kan du være helt sikker på at få forkælet dine smagsløg. For trevanerne begynder og slutter alt med mad, vin og olivenolie, og al mad laves med kærlighed og passion. I almindelighed byder Umbrien - og Trevi i særdeleshed - på et køkken i særklasse. På denne gastronomiske julerejse er alle måltider nøje udvalgte og serveres med gode, lokale vine til. 

Hotellet er et unikt 4-stjernet palæ fra 1500-tallet, som både er smukt og utrolig hyggeligt indrettet, og de entusiastiske hotelværter Valentina og Roberto gør alt for, at vi får en dejlig jul. Her kan du blandt andet se frem til en velsmagende 6-retters julemenu med lækre vine til. På rejsen har vi inkluderet besøg i blandt andet franciskanerordenens hovedsæde Assisi, Umbriens imponerende hovedstad Perugia samt ikke at forglemme Spoleto, der udover sin middelalderlige charme også byder på en romersk akvædukt med en mageløs udsigt. Rejsen er desuden krydret med en dejlig vinsmagning ved Montefalco og en stemningsfuld frokost i en nedlagt olivenmølle i den lillebitte middelalderby Torre del Colle​. I Umbrien ligger vin- og olivenlundene side om side, og klimaet er mildt og dejligt - selv i december. Det her er julerejsen for livsnydere, der ønsker en afslappende jul i smukke omgivelser og med masser af oplevelser og god mad inkluderet. 

Vitus´ All Inclusive

Med vores eget specialudviklede Vitus´ All Inclusive-koncept er alle udflugter, entreer, måltider og drikkevarer inkluderet i rejsens pris. Til frokoster serveres der typisk ét glas husets vin/øl/vand, og til middage er minimum ½ flaske husets vin og vand inkluderet.

Kort - Jul i Trevi.

Datoer og priser

Vent lidt, mens vi finder datoer og priser

Tillæg pr. person

Eneværelse
775,-
Pladsreservation i transfer- og udflugtsbusser, række 1-3
250,-
Afbestillingsforsikring
520,-
Obl. administrationstillæg
89,-

Rabat pr. person

Brorabat · Rejsende fra Bornholm, Fyn eller Jylland
250,-

Inkluderet i prisen

 • Fly København-Rom t/r 
 • Alle skatter og afgifter
 • Transfer lufthavn-hotel t/r
 • 5 nætter i Trevi på Hotel Antica Dimora alla Rocca****
 • 5 x morgenmad (2.-6. dag)
 • 4 x frokost, inkl. drikkevarer (2.-5. dag)
 • 4 x middag, inkl. vin (1. 3. 4. og 5. dag)
 • 1 x 6-retters julemiddag, inkl. vin (2. dag)
 • Byrundtur i Trevi
 • Byvandring i Perugia
 • Besøg hos olivenolieproducent
 • Byvandring i Montefalco
 • Besøg på vingård, inkl. vinsmagning
 • Udflugt til Assisi, inkl. besøg i San Francesco-basilikaen 
 • Besøg i Torre del Colle
 • Byvandring i Spoleto
 • Dansktalende rejseleder på hele rejsen

Dagsprogram

1. dag: Ankomst til Trevi og lillejuleaften

Om morgenen flyver vi med SAS til Rom. Vi er fremme i Trevi midt på dagen, så inden aftenens middag kan vi lige nå en lille spadseretur i vores dejlige by sammen med en af hotelværterne, som på levende vis fortæller os Trevis spændende og til tider dramatiske historie.

Det historiske Trevi er omkring en kvadratkilometer, men byen er spækket med kringelkroge, og næsten hver en bygning fortæller en spændende historie. Arkitektonisk står tiden stille i Trevi. Vi støder på mure og søjler, som er bygget af romerne, og vi ser porte og hvælvinger, udsmykket med inskriptioner og freskoer. Det store antal renæssancepalæer vidner om de formuer, adelsfamilierne samlede sammen gennem generationer på Trevis dyrebareste eje: Olivenolien. For enden af en lille kroget gade åbenbarer den fantastiske Spoletodal sig med udsigt over Spoleto, Montefalco, Perugia og Assisi. Om dagen ser du de bølgende bakker - om aftenen ses byernes lys spredt ud på bakketoppene. Tilbage på hotellet venter en delikat, umbrisk velkomstmiddag på os. 

Inkluderede måltider: Middag.

Velkommen til Hotel Antica Dimora alla Rocca i Trevi.

Velkommen til Hotel Antica Dimora alla Rocca i Trevi.

2. dag: Perugia

I dag skal vi besøge en af Italiens ældste byer Perugia, som kravler op ad en 493 meter høj bakketop med det historiske centrum øverst. Rejselederen viser rundt i en af Italiens smukkeste og hyggeligste byer, hvor centrum er forskånet for biler. Med rulletrapper kommer vi fra det nedre til det øvre centrum. Turen med rulletrapper gennem klipperne er udformet som en slags arkæologisk museum. Herfra går vi ad Corso Vanuzzi, byens hovedåre, som fører op til Piazza IV Novembre med det berømte Palazzo dei Priori med Umbriens nationalmuseum og byens gamle rådhus. På pladsen ser vi også et af Italiens smukkeste springvand fra 1200-tallet, som er udsmykket med flotte bibelske figurer og symboler, inden vi fortsætter gennem byens charmerende, kringlede gader til den etruskiske port. I Perugia er der også mange dejlige forretninger med gode muligheder for juleshopping.

Frokosten spiser vi i en af Perugias bedste restauranter tæt på den etruskiske port - her får vi fire retter, serveret med kærlighed og god vin til. Tilbage i Trevi kan du måske nå en tur på piazzaen lige bag hotellet. Her kan man møde lokalbefolkningen, som kommer for at få en aperitif eller en kaffe efter arbejde. Dagen afsluttes med en dejlig middag i hotellets restaurant. 

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og middag.

Den flotte plads i Perugia.

Den flotte plads i Perugia.

3. dag: Oliven, vin og juleaften

Efter det dejlige morgenbord kører vi til den lille landsby Campello sul Clitunno, hvor vi skal besøge Frantoio Marfuga, en prisvindende og anerkendt olivenolieproducent i Umbrien. Har har familien Gradissi dyrket og lavet olivenolie i mere end 200 år. Vi bliver vist rundt og får forklaret processerne, ligesom vi selvfølgelig skal smage kvalitetsolien.

Fra Campello sul Clitunno fortsætter vi til den nærliggende by Montefalco, der har lagt navn til det vindistrikt, som især er kendt for Sagrantino-vinene. Montefalco er en hyggelig gammel middelalderby, der ligger på en bakketop midt i dalen med en fremragende udsigt over området og de omkringliggende byer. Vi går en lille tur indenfor bymuren og nyder udsigten fra Umbriens balkon, alt imens vi samler appetit til dagens næste oplevelse. Vi skal nemlig besøge den ældste vingård i området, Scacciadiavoli fra 1884. Gårdens navn nedstammer fra en eksorcist, der boede i den lille landsby, som grænser op til vingården. Eksorcisten var kendt for at bruge vinene, mens han udførte sine djævleuddrivende ritualer. Vores besøg er dog af en noget rarere karakter, idet vi vises rundt på gården, hvorefter vi smager på vinen, der er fremstillet af Sagrantino-druer. Druen er områdets stolthed, og er du vinkender, vil du sikkert vide, at vinene hører til blandt verdens bedste. Vinene er kraftfulde og intense - fuldt ud på højde med Brunello og Amarone. Mens vi smager på dråberne, får vi hjemmelavede, lokale delikatesser, og vingårdens sommelier fører os på levende og engageret vis igennem den fornøjelige seance.​

Tilbage på hotellet gør vi os klar til juleaften. Vi lægger ud med en hyggelig sammenkomst under stjernehimmelen foran hotellet for at ønske hinanden god jul, mens vi nyder en aperitif, ligesom vi skal smage lidt på den lokale olivenolie. Inde i hotellets restaurant venter den store julegallamiddag, som er en 6-retters tour de force gennem det italienske køkken. Det er en gastronomisk oplevelse af de store, og vi får selvfølgelig serveret lækker vin hertil.

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og middag.

Vinsmagning på gården Scacciadiavoli.

Vinsmagning på gården Scacciadiavoli.

4. dag: 1. juledag i Assisi og Torre del Colle

Om formiddagen besøger vi Assisi – Frans af Assisis fødeby, som ligger på toppen af en bjergskråning sammen med den gigantiske basilika San Francesco. Første juledag kan næsten ikke tilbringes et bedre sted end i Assisi, der er kendt for sit krybbespil, og hvor der er en helt særlig stemning i højtiden på grund af byens store historiske betydning og franciskanerordenens popularitet i den katolske verden. Vi ser naturligvis San Francesco-basilikaen, hvor Frans af Assisi ligger begravet i den nederste del af kirken. Hans krypt er et af de vigtigste pilgrimssteder for den katolske verden. Santa Clara-kirken er også et must. Her findes det hellige kors, der talte til Frans, samt Clara af Assisis grav. Fra kirken spadserer vi rundt i byen, der har et utal af kirker. Den centrale plads er Piazza del Comune, hvor du også kan se Minervatemplet med sine seks søjler og en ganske fin fontæne

Efter Assisi kører vi til Torre Del Colle. I den lille middelalderby, som kun tæller 33 indbyggere, spiser vi en skøn 3-retters frokost med vin i en gammel olivenmølle. Byens befolkning kan naturligvis ikke understøtte en restaurant, men når maden er god nok, er italienerne villige til at køre langt. Byen er et klassisk eksempel på, hvordan samfundene i middelalderen var bygget op. Trange, snævre gader placeret på en bakketop med markerne rundt om byen på skråningerne og i dalen, så byen kunne forsvare sig. Ved juletid pryder store, hvide lagner byens gader. En juletradition, som byens borgere giver lidt forskellige forklaringer på. Traditionen er dog relateret til Jomfru Marias strabadserende julenat – og en god mulighed for storvask i ferietiden. 

Inden aftenens middag har hotellets værter forberedt en lille overraskelse til os i anledning af, at det er jul - vi kan afsløre så meget, at den både er eksotisk og yderst velsmagende. 

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og middag.

Julestemning i Assisi.

Julestemning i Assisi.

5. dag: 2. juledag i Spoleto 

På dagens udflugt skal vi opleve middelalderbyen Spoleto. Foruden den gamle bydel, som er omkranset af en bymur, kan Spoleto også prale af en imponerende middelalderborg, der knejser over byen. Indenfor murene er der små hyggelige gader og gyder, og vi ser blandt andet et gammelt romersk amfiteater. Sammen går vi op til toppen af byen, rundt om borgen og pludselig befinder vi os midt i et bjerglandskab. Her midt i det skovrige område møder der os et imponerende syn og byggeri - den romerske akvædukt Ponte delle Torri. Broen er 230 meter lang, 82 meter høj, og udsigten over denne og dalen er mageløs. I en af byens hyggelige restauranter forkæles vi med en frokost, inden vi først på eftermiddagen kører tilbage til hotellet.

Vores julerejse slutter med en velsmagende afskedsmiddag i selskab med hotellets gode værter efter nogle dejlige og indholdsrige dage under Umbriens himmelstrøg. 

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og middag.

Udsigt over dalen og akvædukten i Spoleto.

Udsigt over dalen og akvædukten i Spoleto.

6. dag: Hjemrejse

Efter morgenmaden er det blevet tid til at sige farvel til vores værter og Trevi. I bus kører vi gennem det smukke umbriske landskab tilbage til Rom. Herfra flyver vi med SAS direkte til København, hvor vi ankommer sidst på eftermiddagen. 

Inkluderede måltider: Morgenmad.

Hotelinformation

Hotel Antica Dimora alla Rocca ****, Trevi
VisSkjul

Unikt hotel i hjertet af Trevi, indrettet i flere renæssancebygninger fra Trevis storhedstid. At bo her føles som at træde ind i en tidslomme, og man kan ikke andet end at blive betaget af de smukke antikke møbler og de fantastiske, originale freskoer på væggene. Hotellet består af flere historiske bygninger, der hver især minder om et museum. Her er det næsten, som om tiden har stået stille. Hotellet har formået at kombinere atmosfæren fra en svunden tid med moderne komfort og vor tids forventninger til et 4-stjernet hotel. Der er elevator til den første og anden etage i hovedbygningen.

På den hyggelige og afskærmede solterrasse kan du dyppe dig i den lille pool eller hygge dig med en god bog i skyggen, mens mursejlerne og byens summen lægger lyd til. Hotellets restaurant er kendt for sit gode køkken, og her forkæles vi med velsmagende italiensk mad af lokale råvarer. Det naturlige samlingspunkt er på pladsen foran hotellet, hvor der er mulighed for at nyde et glas vin eller en cappuccino efter dagens udflugt. Hotellet ligger centralt i Trevi, og alle byens attraktioner er inden for gåafstand. I Trevi føler man sig hurtigt godt tilpas, og vores entusiastiske hotelværter gør alt for, at vi skal få et uforglemmeligt ophold.

Værelser

Værelserne på Hotel Antica Dimora alle Rocca er selvfølgelig forskelligartede, men meget charmerende og stilfuldt indrettet. Alle har aircondition, minibar, sikkerhedsboks, gratis WiFi, tv, badeværelse med badekar eller bruseniche og hårtørrer.

Læs mere om hotellet her. 

Indgangen til Hotel Antica Dimora alla Rocca i Trevi.
Indgangen til Hotel Antica Dimora alla Rocca i Trevi.
Smukt interiør på Hotel Antica Dimora alla Rocca.
Smukt interiør på Hotel Antica Dimora alla Rocca.
Selv entréen på Hotel Antica Dimora alla Rocca er noget særligt.
Selv entréen på Hotel Antica Dimora alla Rocca er noget særligt.